|
آمادهباش کامل هلالاحمر برای حوادث جوی کشور
سخنگوی جمعیت هلالاحمر از آمادهباش کامل نیروهای امدادی و عملیاتی این جمعیت برای کمکرسانی در حوادث جوی و طبیعی در سراسر کشور خبر داد. محمدحسن قوسیانمقدم گفت: با توجه به شروع فصل سرما و بارشهای پاییزی و زمستانه در مناطق پرخطر کشور که موجب سیل و توفان میشود، نیروهای امدادی هر لحظه آمادگی کامل دارند. در روزهای گذشته که در برخی مناطق شاهد سیل بودیم، نیروهای امدادی به مردم مناطق سیلزده کمکرسانی کردند.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور جدیت در اقدامات پیشگیرانه از کرونا و پرهیز از هرگونه عادیانگاری را ضروری دانست
انتقاد از سهلانگاری مرگبار
128 شهر دوباره به رنگ قرمز و نارنجی کرونایی درآمدند
میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در حالی به 40 درصد کاهش یافته که تعداد شهرهای قرمز و نارنجی کرونایی کشور همچنان رو به افزایش است و چنانچه مردم نسبت به خودمراقبتی و انجام دستورالعملهای بهداشتی بیتوجه شوند، به تعبیر کارشناسان، بروز پیک ششم کرونا در کشور دور از انتظار نیست. به گزارش« وطن امروز»، اگرچه طی هفتههای گذشته نقشه کرونایی کشور به رنگ آبی و زرد در آمده بود و البته لکههای بسیار کمی از رنگ قرمز و نارنجی مشاهده میشد اما چند روزی است بیماری کرونا دوباره به خیلی از استانهای کشور رخنه کرده است تا جایی که هماکنون 128 شهرستان کشور دوباره به رنگ قرمز و نارنجی کرونایی درآمدهاند. افزایش شیوع این بیماری کشنده این روزها با بازگشایی مدارس و رفع محدودیتهای شغلی همزمان شده و این موضوع نگرانیهایی را برای مردم و مسؤولان به وجود آورده است که مبادا با حذف تدریجی محدودیتها و بازگشایی مدارس و مشاغل و در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، کشور دوباره با پیک ششم کرونا مواجه شود. در همین حال، دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا رئیسجمهور بر پرهیز از هرگونه عادیانگاری درباره کرونا تاکید کرد. سیدابراهیم رئیسی در این جلسه ضمن تأکید بر ضرورت جدیت در اقدامات پیشگیرانه از کرونا و پرهیز از هرگونه عادیانگاری گفت: همه دستگاهها و نهادها در سراسر کشور باید همچنان آمادگی خود را برای مقابله با بیماری کرونا حفظ کنند. وی در ادامه به رفع برخی محدودیتهای کرونایی در کشور اشاره کرد و گفت: اولویت اصلی، حفظ و صیانت از سلامت دانشآموزان، دانشجویان، کارگران و آحاد مردم است و حتماً باید بازگشاییها همراه با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و جایگزینی روشهای هوشمند باشد.
رئیسجمهور با انتقاد از سست شدن رعایت شیوهنامههای بهداشتی در حملونقل زمینی و هوایی گفت: نباید با پایین آمدن آمار و شاخصهای ابتلا به کرونا، رعایت دستورالعملهای بهداشتی دچار سستی شود. رئیسی گفت: باید وزارت بهداشت و درمان با همکاری سایر دستگاهها برای بهروزرسانی این شیوهنامهها اقدام کند. وی با تأکید بر ضرورت حمایت از واکسنهای ایرانی گفت: دانشمندان و متخصصان کشورمان تلاش ارزشمندی در تولید واکسن داخلی داشتند که باید از آنها حمایت حقوقی و مالی شود. رئیسی در ادامه با قدردانی از تلاش و فداکاری کادر بهداشت و درمان تأکید کرد: پرداخت مطالبات کادر درمان کشور با اولویت انجام شود. رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود تشویق و اقناعسازی مردم برای تزریق واکسن را حائز اهمیت دانست و گفت: لازم است تاثیر دریافت واکسن برای جامعه بخوبی تبیین شود تا شاهد افزایش روند واکسیناسیون و رسیدن به آمار بالای ۸۰ درصد در این زمینه باشیم.
* تعداد شهرهای قرمز به ٣٣ رسید
بر اساس رنگبندی جدید کرونایی شهرستانهای کشور،۳۳ شهرستان قرمز و تهران، کرج، تبریز و زنجان زرد شدند. به گزارش ایرنا، بر اساس این گزارش، شهرستانهای جلفا، مرند (آذربایجان شرقی)، اشنویه، پلدشت، پیرانشهر، چایپاره، سردشت (آذربایجان غربی)، مبارکه (اصفهان)، ایوان، چرداول، درهشهر (ایلام)، بیرجند، قائنات، نهبندان (خراسان جنوبی)، خلیلآباد، سبزوار، کاشمر (خراسان رضوی)، جاجرم، گرمه (خراسان شمالی)، دامغان، شاهرود (سمنان)، زابل (سیستان و بلوچستان)، استهبان، سرچهان، ممسنی (فارس)، بانه (کردستان)، زرند، شهربابک (کرمان)، پاوه (کرمانشاه)، پلدختر (لرستان)، تفرش (مرکزی)، خاتم و مهریز (یزد) از شنبه ۱۵ آبان قرمز هستند. از این رو واکنش سریع و تعطیلی کامل ادارات دولتی، بانکها و مشاغل غیرضروری، آموزش حضوری، تالارهای پذیرایی، بیرونبر شدن رستورانها و غذاخوری هتلها و منع سفر در شهرستانهای قرمز ضروری است. همچنین اگر روند افزایشی شهرستانهای قرمز به سرعت مهار نشود، با خطر جدی موج ششم کرونا مواجه خواهیم بود. بازگشایی کلاسهای حضوری مدارس و دانشگاهها هنوز بسیار پرخطر است. براساس آمار اعلامی، ۳۳ شهرستان قرمز، ۹۵ شهرستان نارنجی، ۲۲۰ شهرستان زرد و ۱۰۰ شهرستان آبی است.
* کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی
بر اساس برآوردهای علمی، واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی ۲ راهکار مهم و کارآمد در مبارزه با ویروس منحوس کرونا است که در صورت عدم توجه به هر یک از این ۲ عامل مهم و تاثیرگذار نمیتوان توقع داشت که روند بیماری در کشور کاهش یابد. در همین زمینه عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه بعد از آغاز واکسیناسیون شاهد سیر کاهشی در مرگومیر ناشی از این بیماری هستیم، گفت: البته همواره باید اقدامات پیشگیرانه را هم در کنار واکسن قرار دهیم. تجربه نشان میدهد که با عدم رعایت نکات بهداشتی، بعد از واکسیناسیون، تاثیر واکسن بسیار کاهش مییابد. مجید مختاری گفت: تجربه نشان میدهد با عدم رعایت مسائل بهداشتی، بعد از واکسیناسیون، تاثیر واکسن بسیار کاهش مییابد. در سال گذشته رعایت مسائل بهداشتی به ۸۵ تا ۹۰ درصد رسید و بیماری حتی بدون واکسن هم خوب کنترل شد، البته در آن زمان نوع ویروس، دلتا نبود و قدرت سرایت بیماری کمتر بود، با این حال در آوریل ۲۰۲۰ جزو کشورهای موفق در کنترل کرونا بودیم اما متاسفانه تغییر رویه دادیم و اکنون میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در حدود ۴۰ درصد است که باید روی این مساله تجدیدنظر شود و مردم رعایت کنند تا وارد پیک ششم نشویم. در این صورت به احتمال قوی اگر هم وارد پیک ششم شویم، صدمه آن کمتر خواهد بود.
* نگرانی از افزایش کرونا در شهرهای زرد و آبی
این روزها خبرهای ناخوشایندی از وضعیت افزایش رنگبندی کرونایی شهرها به رنگهای قرمز و نارنجی گزارش میشود با این وجود برای جلوگیری از شیوع گسترده کرونا باید چارهاندیشی شود. عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با انتقاد از اینکه مشخص نیست بررسیها و تصمیمات صورت گرفته در کمیته علمی، تا چه اندازه مورد اعتنا و استفاده در ستاد ملی قرار میگیرد، گفت: جایگاه کمیته علمی و ستاد ملی هنوز به شکل شفاف مشخص نشده است و بعضا ابلاغهای موازی هم برای مسؤولانی در این دو نهاد صادر شده است و منتظر هستیم تا با حذف صریح موازیکاریها، اثربخشی این نهادها افزایش یابد. دکتر مسعود یونسیان تاکید کرد: در رنگبندیهای جدید تعداد شهرهای نارنجی افزایشی بوده است که حکایت از افزایش بیماران بستری در آن شهرها دارد ولی از آنجایی که شهرهای بزرگی همچون تهران هنوز روند کاهشی دارند، در مجموع در کشور هنوز هم روند بیماری افزایشی نشده است. اگر بخواهیم درست رصد کنیم باید تمام آزمایشگاههای کشور که تستهای کرونا را انجام میدهند به سامانهای متصل شوند و با دسترسی به این سامانه و استخراج اطلاعات بهروز شده میتوان خیلی زودتر تصمیمگیری کرد اما تا زمانی که تعداد موارد مثبت جدید با تاخیر به دستمان برسد، نمیتوانیم بموقع تصمیمات مهم برای مدیریت شرایط اتخاذ کنیم.
***
سیر کاهشی فوتیهای کرونا با واکسیناسیون
واکسیناسیون گسترده در کشور اگر چه توانسته است روند ابتلا و میزان مرگومیر را کاهشی کند اما این موضوع نباید دلیل آن باشد که مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی کمتوجه شوند. عضو کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه تعداد موارد مرگ بعد از واکسیناسیون گسترده در یک سیر کاهشی قرار میگیرد، گفت: اما همواره باید پیشگیری را هم در کنار واکسن مدنظر قرار دهیم. تجارب نشان میدهد با رعایت نکردن مسائل بهداشتی بعد از واکسیناسیون، تاثیر واکسن بسیار کاهش مییابد. دکتر مجید مختاری با اشاره به وضعیت کرونا در کشور گفت: در حال حاضر سطح بیماری هم از نظر ابتلا و هم از نظر مرگومیر فروکش کرده است اما ترغیب به رعایت پروتکلهای بهداشتی را هم باید همواره ادامه دهیم. وی افزود: امیدوارم روند کاهشی بیماری با توجه به تمام اصولی که باید رعایت شود از قبیل عدم تجمعات، رستوران نرفتن و... ادامه داشته باشد. باید توجه کرد ویروسها، از جمله ویروس کرونا علاقه بسیار زیادی به تجمع و دور هم بودن دارند و با تجمعات و رعایت نکردن اصول بهداشتی، گردش ویروس بیشتر شده و در نتیجه منجر به جهشهای بیشتری میشود. بنابراین از یک سو ملاحظات بهداشتی در جامعه و از سوی دیگر واکسیناسیون، قطعا به ما کمک میکند؛ کمااینکه تعداد مرگومیرها را بعد از واکسیناسیون، در یک سیر کاهشی مشاهده میکنیم.
وی با اشاره به موضوع بازگشایی مدارس بیان کرد: موضوع پاندمی کرونا و بازگشاییهای بعد از آن برای تمام دنیا نو است. البته مدلسازیهای متفاوتی در زمینه بازگرداندن کودکان به مدارس انجام شده اما آیا این مدلسازیها در شرایط کشور ما بومیسازی شده است؟ در پاسخ باید گفت این مدلها از سوی مسؤولان وزارت بهداشت و وزارت آموزشوپرورش و... در حال بومیسازی است و امید داریم که بتوان از این مدلها استفاده کرد ولی معمولا مدلها موفق نیستند. معمولا رعایت اصول اولیه بهداشتی و بالا بردن پوشش واکسیناسیون است که میتواند به ما کمک کند. وی در ادامه گفت: من همواره این موضوع را اعلام کردهام که هیچ اقدامی بهتر از کنترل و پیشگیری از بیماری نیست. مردم فکر نکنند اگر واکسیناسیونی انجام شده، دیگر نباید موارد بهداشتی را رعایت کنند. افراد فکر میکنند اگر واکسن تزریق کردند، میتوانند ماسک را کنار بگذارند، در حالی که اصلا چنین موضوعی درست نیست.
وی افزود: ما همواره باید پیشگیری را در کنار واکسن مدنظر قرار دهیم. تجارب نشان میدهد با عدم رعایت مسائل بهداشتی بعد از واکسیناسیون، تاثیر واکسن بسیار کاهش مییابد. سال گذشته ما به ۸۵ تا ۹۰ درصد رعایت مسائل بهداشتی رسیدیم و بیماری حتی بدون واکسن خوب کنترل شد. البته آن زمان نوع ویروس دلتا نبود و قدرت سرایت بیماری کمتر بود اما با این حال در آوریل ۲۰۲۰ جزو کشورهای موفق در کنترل کرونا بودیم اما متاسفانه تغییر رویه دادیم و اکنون میزان رعایتهایمان تقریبا در حدود ۴۰ درصد است که باید روی این مساله تجدیدنظر شود و مردم رعایت کنند تا وارد پیک ششم نشویم. در این صورت اگر هم وارد پیک ششم شویم، صدمه پیک ششم کمتر خواهد بود.
***
۱۲۰ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند
روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانهروز گذشته متاسفانه ۱۲۰ بیمار «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند. از ظهر روز جمعه تا ظهر دیروز بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۸۰۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۹۸۵ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت، ۱۲۰ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۷ هزار و ۱۷۳ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۵۸۸ هزار و ۵۴۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین 3 هزار و ۷۱۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید - ۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی در حال حاضر ۳۳ شهرستان در وضعیت قرمز، ۹۵ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۲۰ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۰۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. همچنین بر اساس آمار روزانه وزارت بهداشت تا روز گذشته بیش از ۹۳ میلیون و ۵۶۲ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده بود. طبق اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۵۴ میلیون و ۹۷۷ هزار و ۷۲۸ نفر دوز اول، ۳۸ میلیون و ۴۳۵ هزار و ۲۹۷ نفر دوز دوم و ۱۴۹ هزار و ۵۹۲ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بر اساس این گزارش مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۹۳ میلیون و ۵۶۲ هزار و ۶۱۷ دوز رسیده است.
ارسال به دوستان
اخبار
یک کشته و چند مصدوم در پی وقوع سیل در عسلویه
رئیس جمعیت هلالاحمر عسلویه اظهار داشت: وقوع سیل در ارتفاعات اخند در عسلویه تاکنون به کشته شدن یک دختر ۲۰ ساله کوهنورد و مجروح شدن ۵ نفر منجر شده است. محمد وفایی گفت: کوهنوردان به منظور بازدید از آبشار درزو به منطقه رفته بودند که دچار سیلاب شدند. وی افزود: تیمهای امداد و نجات از نخستین لحظات گزارش سیل به منطقه اعزام و اقدامات لازم را انجام دادند. همچنین هلالاحمر لامرد استان فارس و سپاه عسلویه و آتشنشانی منطقه ویژه و سایر نهادهای شهرستان نیز در امر امداد و نجات به ما کمک کردند. وفایی تصریح کرد: برای انتقال مصدومان از منطقه کوهستانی به شهر، تقاضای کمک از کوهنوردان مجرب شده است. وی یادآور شد: نیروهای سپاه عسلویه با تمام تجهیزات در امر امداد و نجات ورود کردهاند.
***
بارش باران در ۲۳ استان
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا دیروز از بارش باران در ۲۳ استان خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا افزود: از روز یکشنبه ۱۶ آبانماه در دامنههای جنوبی البرز و استانهای واقع در غرب و مرکز کشور بارش کاهش مییابد اما در جنوب غرب، جنوب و جنوب شرق کشور بارش ادامه خواهد داشت. در این روز در جزایر واقع در خلیجفارس نیز افزایش ابر گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید رخ میدهد. به گفته ضیاییان، دوشنبه (۱۷ آبانماه) بارش در جنوب غرب کاهش مییابد و در استانهای فارس، شرق چهارمحالوبختیاری و کهگیلویهوبویراحمد، جنوب اصفهان، کرمان، هرمزگان و خراسان جنوبی وقوع رگبار پراکنده، گاهی رعد و برق و وزش باد پیشبینی میشود. وی افزود: سهشنبه (۱۸ آبانماه) در شرق و جنوب شرق کشور وزش باد پدیده حاکم خواهد بود و در ارتفاعات کرمان و هرمزگان ابرناکی و بارش پراکنده رخ میدهد. چهارشنبه ۱۹ آبانماه نیز جوی پایدار در کل کشور استقرار خواهد داشت و در اواخر وقت با نفوذ جریانهای شمالی روی غرب دریای خزر، بارش در اردبیل و گیلان آغاز میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی ۲ روز آینده اظهار کرد: آسمان تهران یکشنبه ۱۶ آبانماه ابری همراه با مه رقیق، گاهی بارش باران و بتدریج کاهش ابر با حداقل دمای ۷ و حداکثر دمای ۱۲ درجه سانتیگراد و طی روز دوشنبه ۱۷ آبانماه صاف تا قسمتی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۳ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
***
آمادهباش ۱۰ هزار نیروی خدمات شهری تهران در روزهای بارانی
مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران از آمادهباش و فعالیت ۱۰ هزار نیروی خدمات شهری و یکهزار نفر از عوامل اجرایی در روزهای بارانی شهر تهران خبر داد. اصغر عطایی آخرین شرایط خدماترسانی و پیشگیری از آبگرفتگی در سطح شهر را تشریح و تاکید کرد: از لحظه شروع بارشها در ۳ روز اخیر، عوامل خدمات شهری که تعداد آنها به ۱۰ هزار نفر میرسد همراه با یکهزار نفر عوامل اجرایی در سطح شهر به صورت شبانهروزی و با تمام امکانات و تجهیزات مشغول فعالیت هستند و هیچگونه رودخانه، کانال و مسیل اصلی دچار آبگرفتگی و انسداد نشده است. مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران افزود: در بعضی نقاط شهر تهران انهار فرعی به صورت موضعی دچار آبگرفتگی شده که بسیار طبیعی است. عوامل شهرداری به سرعت این آبگرفتگیهای فرعی را مرتفع کردهاند. بعضی از نقاط انهار فرعی نیاز به کار عمرانی جزئی دارد که بعد از بارشها این نقاط توسط مسؤولان منطقهای و نواحی شهرداری شناسایی و احصا و پس از اتمام بارشها به سرعت ترمیم خواهد شد.
***
برگزاری نخستین نشست بانوان جریانساز ایران
نخستین نشست بانوان جریانساز ایران با حضور جمعی از فعالان حوزههای مختلف علمی، فرهنگی، رسانهای، فضای مجازی و کارآفرینان موفق دیروز در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. دکتر «فهیمه فرهمندپور» استاد دانشگاه و از فعالان عرصه زنان و خانواده، در این نشست گفت: تجربه تلاش برای یک زن مطالبهگر در کشورهای غربی هم با شکست مواجه شده و نتیجه نداده است، از این رو اولویت و هدف اصلی ما باید تبدیل زن کنشگر مطالبهکننده به «زن کنشگر اثرگذار» باشد. فرهمندپور با بیان اینکه «مساله زنان، مساله جامعه است» تاکید کرد: باید برای حل مسائل مربوط به زنان همه جامعه و مردان هم در این زمینه درگیر شوند و مشارکت کنند. همچنین در این مراسم «سارا هوشمندی» از اعضای هینا ضمن خوشامدگویی به میهمانان گفت: ۱۴ آبان روز فرهنگ عمومی است. بسیاری از مشکلات حوزه زنان ناشی از باورهای غلط فرهنگی، خلأهای تربیتی و اشتباهات عرفی است که تشکلهای مردمی با نگاه زنانه به نیازها و مسائل واقعی حوزه زنان میتوانند نقش مهمی - چه در حوزه قانونگذاری و چه در مطالبات اثرگذار فرهنگی و اجتماعی- داشته باشند تا بتوانند بخشی از فشارهای ناشی از جریانسازیهای فردی زنان را از طریق روشهای تشکیلاتی سامان دهند.
***
تمام دشتهای ایران در حال فرونشست هستند
مطالعات سازمان زمینشناسی نشان میدهد فرونشست در همه دشتهای ایران که «دارای آب شیرین قابل برداشت هستند» وجود دارد و دیگر دشتی در ایران وجود ندارد که از خطر فرونشست به دور باشد. به گزارش تسنیم، فرونشست زمین، تهنشین شدن تدریجی یا فرو رفتن ناگهانی سطح زمین به دلیل حرکت زیرسطحی مواد زمین عمدتا ناشی از تراکم سیستم آبخوان، زهکشی و تجزیه خاکهای آلی، استخراج زیرزمینی، استخراج نفت و گاز، تراکم و آبی تراکم طبیعی است. در طول دهههای گذشته، بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی به دلیل خشکسالیهای دائمی به طور چشمگیری افزایش یافته و منجر به تخلیه آبخوانها شده است. مطالعات سازمان زمینشناسی نشان میدهد دیگر دشتی در ایران وجود ندارد که از خطر فرونشست به دور باشد.
ارسال به دوستان
ترافیک تهران حملونقل عمومی را مختل کرد
روز گذشته میزان ترددهای شهری به شکل قابل توجهی افزایش یافت به نحوی که به دلیل تراکم خودروهای شخصی، بسیاری از خیابانها در ساعات پیک با ترافیک سنگین روبهرو شد. همچنین تعداد زیادی از شهروندان برای فرار از ترافیک شهری وارد مترو شدند و همین موضوع زمینهساز اخلال در خدماترسانی به مردم شد.
در همین زمینه مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه درباره ازدحام بیش از حد مسافران در ایستگاههای خطوط ویژه اتوبوسرانی تندرو و همچنین دیر رسیدن اتوبوسها به ایستگاهها، توضیحاتی ارائه کرد. محمود ترفع درباره ازدحام مسافران در خطوط ویژه اتوبوسهای تندرو و افزایش سرفاصلههای زمانی اتوبوسها توضیح داد: پلیس راهور برای اینکه طول ترافیک را کم کند، خودروهای سواری را به مسیر خطوط ویژه اتوبوسرانی هدایت میکند و همین باعث میشود که اتوبوس امکان تردد نداشته باشد. مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در ادامه افزود: زمانی که یک اتوبوس در خط ویژه نه راه پس دارد و نه راه پیش، در یک نقطه متوقف میشود، بنابراین ازدحام مسافران آن خط در ایستگاهها افزایش مییابد، چرا که اتوبوسی امکان حرکت ندارد تا مسافران را جابهجا کند. اتوبوسها باید به انتهای خط برسند تا دور بزنند و مسافران طرف دیگر خط را جابهجا کنند اما زمانیکه اتوبوس در یک نقطه متوقف میشود، مسافر هر ۲ طرف خط در ایستگاه معطل میماند. ترفع ضمن اشاره به تشدید ترافیک گفت: با توجه به شرایط کرونایی، شهروندان بیشتر از خودروی شخصی استفاده میکنند و در همین زمان پلیس راهور به ناچار برای کاهش ترافیک معابر، خودروهای سواری را به مسیر ویژه اتوبوسرانی راه میدهد. پلیس راهور میخواهد مشکل ترافیک معابر را حل کند اما از سوی دیگر اتوبوسرانی دچار مشکل میشود. او در ادامه بیان کرد: امروز (دیروز شنبه 15 آبانماه) ۶ دستگاه اتوبوس در فاصله ۲۰۰ متری میان خودروهای سواری گیر افتاده بودند. این موضوع را نمیتوان به پای نامطلوب بودن سرویسدهی به مسافران منتظر در ایستگاهها گذاشت، چرا که اتوبوس به خاطر ترافیک در مسیر متوقف شده است. به گفته مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، روز گذشته (شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۰) اتوبوسها در خط ۵ (پایانه علم و صعنت به آرژانتین) و همچنین قسمت جنوبی خط ۷ دچار چالش شده بودند. همچنین همزمان با افزایش میزان ترافیک در سطح شهر، حجم مراجعه شهروندان به مترو نیز در روز گذشته روندی صعودی به خود گرفت به نحوی که در ساعات پیک واگنهای قطار مملو از مسافر بود. در همین زمینه پیرو انتشار اخباری در فضای مجازی مبنی بر اختلال و ازدحام در خطوط مترو، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو دلیل ازدحام جمعیت در ایستگاههای مترو را بارندگی و ترافیک معابر عنوان کرد. علی عبداللهپور گفت: به دلیل ترافیک در خیابانهای پایتخت امروز (دیروز شنبه) شاهد افزایش مسافران مترو بودیم اما هیچگونه نقص فنی در مترو ایجاد نشده است.
وی با بیان اینکه قطارهای مترو براساس سرفاصله استاندارد به ایستگاهها اعزام شدند اما به دلیل افزایش مسافران شاهد شلوغی در ایستگاهها بودیم و سوار و پیادهشدن مردم از قطار به دلیل ازدحام دچار مشکل شد، اظهار کرد: معمولا در زمان بارندگی به دلیل ترافیک سنگین معابر، مردم ترجیح میدهند از مترو برای تردد استفاده کنند.
ارسال به دوستان
«پارک معلولان» در دسترس نیست
طی سالهای گذشته محل پارک خودروی ویژه معلولان در شهرها در نظر گرفته شد تا شرایط برای حضور معلولان در سطح جامعه افزایش یابد. به همین منظور در خیابانها تابلوهای مخصوص جهت پارک خودروهای دارای پلاک معلولان نصب شد اما در بیشتر مواقع مشاهده میشود این محلها که عموما نسبت به محلهای پارک موجود در شهر بسیار اندک هستند نیز توسط خودروهایی با پلاک غیر مورد استفاده قرار میگیرد که این موضوع زمینهساز ایجاد مشکل برای معلولان شده است. بر همین اساس رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و مناسبسازی کشور از رئیس پلیس راهور ناجا خواست به مدت چند ماه برنامهای ضربتی در سطح شهر و کشور اجرا کند تا هر کسی خودروی خود را در محل «پارک خودروی ویژه معلولان» پارک کرد، جریمه و خودرو وی به پارکینگ منتقل شود. ابراهیم کاظمیمومنسرایی با بیان اینکه افراد دارای معلولیت برای زندگی اجتماعی در شهر با موانع معماری و شهری متعددی روبهرو هستند، اظهار کرد: سازگارسازی محیط شهری با نیازهای افراد دارای معلولیت جسمی، ضرورتی حیاتی است، لذا باید طراحی شهرها بر اساس معیارها و ضوابط خاصی انجام شود. وی ادامه داد: اقدامات زیادی برای رفع مشکلات و تامین نیازهای افراد دارای معلولیت در سطح شهرها انجام شده است اما این اقدامات کافی نیست و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله زیادی دارد. این افراد نیاز به ترحم ندارند و اگر امکانات مناسب برای آنان فراهم شود، میتوانند توانمندیهای خود را در عرصههای مختلف به منصه ظهور بگذارند. رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و مناسبسازی کشور با اشاره به اینکه مساله تنها تنوع عناصر مبلمان شهری نیست، بلکه شیوه توزیع آنها در سطح خیابان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: همکاری میان ادارات و سازمانهای گوناگون برای رفع مشکلات افراد دارای معلولیت الزامی است؛ در این راستا لازم است تدابیری مدنظر قرار گیرد که فرد دارای معلولیت را قادر سازد بدون کمک گرفتن از شخص همراه، در جامعه زندگی کند. به طور مثال در اکثر نقاط شهر (مراکز خرید، رستورانها و...) پارکینگهای ویژه معلولان با نصب علائم نزدیک به در ورودی ویژه افراد معلول در نظر گرفته شده است که پارک هر وسیله نقلیهای در این نقاط برای فرد متخلف جریمه دارد. کاظمیمومنسرایی با تاکید بر اینکه از هر ۲۵ پارکینگ، یک پارکینگ در سطح شهر مختص افراد دارای معلولیت است، خاطرنشان کرد: با پیگیریها و تلاش فراوان، در اکثر شهرها تابلوی ویژه معلولان و اختصاص جای پارک برای این قشر در نظر گرفته شده است؛ این در حالی است که متاسفانه علاوه بر شهر، در فرهنگ شهرنشینی هم ضعفهایی وجود دارد؛ در اکثر شهرها تامین پارکینگ حاشیهای بویژه در خیابانهای اصلی شهرهای پرجمعیت کاری دشوار است. وی در ادامه یادآور شد: مشکل اساسیتر آنجاست که آحاد مردم به شرایط معلولان و دشواریهای تردد آنها واقف نیستند و از مکانهای پارک ویژه افراد دارای معلولیت به عنوان فرصت استفاده میکنند که امید است با همکاری شهرداریها و پلیس راهنمایی و رانندگی در کل کشور و همچنین آحاد مردم، شاهد فراهم شدن «شهری برای همه» باشیم. رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و مناسبسازی کشور گفت: مشاهده کلی در سطح شهر نشان میدهد ۹۰ درصد محل پارکینگ خودروهای افراد دارای معلولیت توسط خودروهای سایر افراد اشغال شده است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|