|
مجری اسکای نیوز: بایدن به خانه سالمندان برود
مجری سرشناس استرالیایی اظهار کرد رئیسجمهور سالخورده آمریکا به جای دسترسی به کدهای هستهای به خانه سالمندان و یک کاسه سوپ داغ نیاز دارد. این خانم مجری در برنامه «آزمون جمعه» در شبکه اسکای نیوز استرالیا، با دقیق شدن بر جملات نامفهوم و بیربط جو بایدن 79ساله در سخنرانیهای اخیرش، ادامه داد: «این مرد نیاز دارد یک جا دراز بکشد و با نوههایش بازی کند. این مرد را با کاخ سفید چه کار؟»
ارسال به دوستان
حکومت بشار اسد در حال بازگشت به اتحادیه عرب و احیای کامل حاکمیت ارضی خود است
سوریه در مسیر ثبات
با فروکش کردن گرد و غبار اولیه آخرین نمایش اردوغانی در شمال سوریه، صحنه جدید شام عاری از اشغالگری بیگانگان رفتهرفته شکل میگیرد. این هفته، طی تحولاتی شتابان نهتنها زمینههای دخالت بیش از پیش نیروهای نظامی ترکیه و آمریکا و مزدوران مسلحشان در شمال و شرق سوریه در حال برچیده شدن است، بلکه به طور موازی دولت سوریه همزمان با مذاکراتی مهم برای یکپارچهسازی مجدد تمامیت ارضی خود پس از حدود یک دهه، به سرعت در حال بازگشت به اتحادیه عرب و ائتلافهای منطقهای و بینالمللی است.
بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، بازگشتی ظفرمندانه متعاقب پیروزی در جنگ یک دههای ارتش و مردم این کشور با حمایت محور مقاومت در مقابل ارتشهای آمریکا و متحدان منطقهای و جهانیاش از ترکیه و سعودی گرفته تا اعضای اروپایی ناتو و اسرائیل و تروریستهای داعش و القاعده مورد حمایت همه آنها خواهد بود. در عین حال حتی چشمانداز چنین بازگشتی به منزله اجبار نظامیان اشغالگر آمریکا و ترکیه به خروج از شامات خواهد بود.
مجموعهای از روندهای همزمان، باعث رنگ باختن تهدیدات آنکارا برای حمله به شمال سوریه شده است. این در حالی است که رجب طیب اردوغان طی هفتههای گذشته مرتب بر طبل آغاز مجدد جنگ در ادلب و مناطق کردنشین سوریه کوبیده و علاوه بر اعزام نیروها و تجهیزات سنگین به ادلب، مدعی شده بود در دیدار با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در نشست «جی 20» در رم، چراغ سبز لازم در این زمینه را از فرمانده اصلی ناتو گرفته است.
با این حال درست زمانی که به نظر میرسید موعد چنین حملهای فرا رسیده، از یک سو عملیات نیروهای ترکیه و تروریستهای تحت حمایتش در شمال سوریه پشت سدی محکم متوقف شده و از سوی دیگر نمایندگان نیروهای کرد سوریه موسوم به «قسد» با ناامیدی از آمریکاییها برای در امان ماندن از چماق اردوغان، هیاتی را به مسکو فرستادهاند؛ تحولی که به منزله آغاز مذاکرات کردهای روژاوا برای بازگشت به چارچوب حاکمیت سوریه است. به گزارش روزنامه الوطن سوریه، با تلاشهای موازی دیپلماتیک و نظامی متحدان دمشق بویژه روسها، زمینه ادامه دخالتهای آمریکا و ترکیه در سوریه در حال کور شدن است. ۳ هفته پیش بود که روسها با فعال کردن پایگاه هوایی خود در کوبانی، بر فرضیه منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه خط بطلان کشیده و به انحصار آمریکا و ترکیه در این مورد خاتمه دادند. همزمان آنها با فعال کردن پلیس نظامی خود در مناطق کردنشین شروع به میانجیگری میان آنان کردند. این طرحهای روسیه به قانع کردن رهبران کرد سوری به منظور خارج کردن افراد خود از خطوط تماس مانند «تل تمر» در حومه شمالی حسکه و «عین عیسی» در حومه شمالی الرقه و احتمالا «منبج» و «عینالعرب» در حومه حلب منجر میشود و پلیس نظامی روسیه برای تثبیت آتشبس تا زمان رسیدن به شرایط پایدار مستقر میشود.
همزمان با تلاشهای میانجیگرانه پلیس نظامی روسیه برای فعال کردن تماس مستقیم میان ارتش سوریه و نیروهای «قسد» مورد حمایت آمریکا و پس از اینکه مسکو میزبان هیات وابسته به «جبهه صلح و آزادی» به ریاست «احمد الجربا» بود، هیاتی از «مسد» شاخه سیاسی «قسد» به ریاست «الهام احمد» دیروز برای رایزنی به مسکو رسید. مواضع کردها 4 سال قبل بویژه قبل از شروع عملیات ترکیه به گونهای بود که طی آن «عفرین» از کف آنها رفت، زیرا جدیت لازم را نداشتند و دچار دودستگی شدند و مذاکرات را به حال تعلیق درآوردند که نتیجه آن به زیانشان تمام شد.
رویکرد جدید اما نشان میدهد فرماندهان نیروهای «قسد» و شاخه سیاسی آنها یعنی «مسد»، با وجود همه کارشکنیهای آمریکاییها تمایل به گفتوگوی مستقیم و فراگیر با دمشق از طریق مسکو برای رسیدن به توافقی برای حل و فصل مناقشه در مناطق شرق سوریه دارند.
* اردوغان وحشتزده معتاد نمایشهای خارجی
روزنامه نیویورکتایمز در مقالهای به قلم «کارلوتا گال» مدیرمسؤول این روزنامه در استانبول در گزارشی نوشت رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه به دلیل احساس ضعف شدید در بحران داخلی، دست به کارهای نمایشی در سطح جهانی میزند و به این مساله اعتیاد پیدا کرده است.
این مقاله اشاره میکند که مقامات اسکاتلند در اجلاس آبوهوایی گلاسکو درخواست دولت ترکیه برای حضور یک کاروان امنیتی بزرگ در کنار اردوغان را رد کرده بودند و رئیسجمهور ترکیه که به دنبال نمایش قدرتی شبیه کاروان رئیسجمهور آمریکا بود دلسرد شده و از حضور در این اجلاس انصراف داد.
کارلوتا گال این نمایشهای خارجی را بخشی از نمایش اردوغان برای چهرهسازی از خود در انتخابات ۲۰۲۳ دانسته است.
به گفته سونور چاگابتای، مدیر میز ترکیه در اندیشکده واشنگتن، اردوغان نگران است قدرت را از دست بدهد. او میگوید: «اردوغان به مدت خیلی طولانی در قدرت است اما اکنون مشخص است که قدرتش را از دست داده و بسیار خسته است. او دیگر نمیتواند به رقابت ادامه دهد». نمود عینی نمایشهای خارجی اردوغان، ادعاهای اخیر او مبنی بر حمله مجدد به سوریه بود.
* مأموریت اماراتیها در دمشق
به دنبال ورود یک هیات عالیرتبه اماراتی به دمشق، برخی منابع عربی از احتمال حضور ولیعهد ابوظبی در این سفر علاوه بر وزیر خارجه این شیخنشین خبر دادند. تارنمای لبنانی النشره، گزارش داد هیات اماراتیای که دیروز وارد فرودگاه دمشق شد را احتمالا محمد بنزاید، ولیعهد ابوظبی و جانشین فرمانده کل نیروهای مسلح امارات ریاست میکند که چند سال است در غیاب برادرش در راس امور، عملا حاکم این شیخنشین جنوب خلیجفارس است. پیش از این شبکه یونیوز اعلام کرده بود «عبدالله بنزاید» وزیر خارجه امارات عالیترین مقام اماراتی است که از زمان آغاز جنگ نیابتی در شامات به سوریه سفر کرده است و روزنامه الوطن، چاپ دمشق نیز این خبر را تأیید کرد. شبکههای المنار لبنان، نزدیک به حزبالله و روسیا الیوم (بخش عربی آرتی) متعلق به روسیه، دیروز سفر ناگهانی وزیر خارجه امارات به سوریه از طریق قبرس در رأس هیاتی بزرگ را مخابره کردند اما اشارهای به این موضوع نکردند که چه مقامی در هواپیمای ویژه دولت امارات حضور داشته است.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) و خبرگزاری رسمی امارات (وام) هنوز به این گزارشها واکنشی نشان ندادهاند.
پیش از آن، منابع نزدیک به امارات بدون اشاره به جزئیات این رویداد از یک خبر خوشحالکننده برای سوریه پرده برداشته بودند. امجد طه، رئیس منطقه مرکز تحقیقات خاورمیانه در انگلیس، توئیت زده بود که امارات رهبری دیپلماسی جدید عربی را بر عهده گرفته که به دنبال بازگرداندن عقلانیت به منطقه است و در همین رابطه شاهد سفرهای خوبی خواهیم بود. حال به نظر میرسد این حاکم فعلی امارات است که پس از نزدیک به یک دهه به دیدار بشار اسد، رئیسجمهور سوریه شتافته است. بر اساس این چشمانداز، مأموریت امارات بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب است. کشورهای اتحادیه عرب جز عراق، لبنان و الجزایر 10 سال پیش با آغاز جنگ تحمیلی علیه سوریه، عضویت دمشق را در اتحادیه عرب تعلیق و بعد از آن، لغو کردند.
با این حال امارات جزو نخستین شیخنشینها و پادشاهیهای عربی بود که در سالهای گذشته تلاش کرد روابط خود با سوریه را با بازگشایی سفارتش در دمشق به حالت عادی برگرداند. حدود ۳ هفته پیش بود که محمد بنزاید، ولیعهد همهکاره امارات در دومین تماس تلفنی طی 6 ماه با بشار اسد، خواستار توسعه روابط بین ۲ کشور شد.
عبدالله بنزاید، وزیر خارجه امارات نیز اخیرا در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با سرگئی لاوروف، همتای روس خود در ابوظبی، مشخصا از بازگشت سوریه به آغوش عربها استقبال کرده بود.
* بازگشت سوریه به اتحادیه عرب از مسیر الجزیره
همزمان با سفر هیات عالیرتبه اماراتی به دمشق، اعلام میزبانی الجزیره از نشست آتی سران اتحادیه عرب، موضوع مطرح شدن پرونده بازگشت سوریه به مهمترین تشکیلات بینالمللی جهان عرب در اجلاس پایتخت الجزایر را کاملا محتمل کرده است.
تارنمای العین الاخباریه در گزارشی درباره این نشست نوشت: «اعلام میزبانی الجزایر از نشست آتی سران اتحادیه عرب از سوی عبدالمجید تبون، رئیسجمهوری این کشور که قرار است مارس ۲۰۲۲ برگزار شود، پرونده کرسی خالی سوریه در این اتحادیه را پس از ۱۰ سال باز میکند». بر اساس این گزارش، وضعیت سوریه از نوامبر ۲۰۱۱ که اتحادیه عرب تصمیم به اخراج این کشور به تحریک غرب به بهانه حمایت از آزادیخواهانی گرفت که بعدا مشخص شد تروریستهای تکفیری هستند، کاملا تغییر کرده و نظام قانونی جمهوری عربی سوریه به رهبری رئیسجمهور منتخب بشار اسد، شاید امروز یکی از باثباتترین نظامها در جهان عرب است.
تبون، رئیسجمهور الجزایر در یک مصاحبه تلویزیونی در زمستان 2020 خواستار بازگشت دمشق به اتحادیه عرب شده و گفته بود سوریه شایسته بازگشت به اتحادیه عرب است، چراکه به اصول این اتحادیه وفادار و یکی از قدیمیترین کشورهای عربی است.
به نظر میرسد تلاشهای الجزایر با حمایتهای روسیه، ایران، عراق، لبنان، اردن و اخیرا مصر، قطر و امارات برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب، در سیوپنجمین اجلاس سران کشورهای عربی در الجزیره نتیجه دهد. این در حالی است که حکومت الجزایر در اوج اقتدار خود قرار دارد تا جایی که دست به تحریم فرانسه، استعمارگر قدیمی زده است. احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب که دستنشانده سعودیهاست حال در ضعیفترین موقعیت خود در سالهای گذشته قرار دارد. او اواخر ماه گذشته در گفتوگو با شبکه مصری «صدی البلد» از بعضی کشورهای عربی که خواستار بهبود روابط با سوریه هستند نام برده اما اشاره کرده بود هیچ درخواست رسمی یا غیررسمی در این باره برای شروع مراحل بازگشت دمشق به اتحادیه دریافت نشده است.
البته او تلویحا درباره سازوکار بازگشت سوریه شامل تصویب پیشنویس قطعنامهای توسط شورای وزارتی اتحادیه عرب و مطرح شدن آن در اجلاس سران برای تصویب حمایت کرده بود. به گفته دبیرکل اتحادیه عرب، در صورت حضور نماینده دولت سوریه در نشست الجزیره امکان شکلگیری یک توافق عربی وجود خواهد داشت.
ارسال به دوستان
دور دنیا
استقرار جنگجویان مخالف دولت اتیوپی در نزدیکی آدیسآبابا
به دنبال تصرف ۲ شهر راهبردی توسط مخالفان دولت آدیسآبابا (جبهه آزادیبخش تیگرای و جبهه آزادیبخش اورومو)، آتش جنگ در اتیوپی شعلهورتر شده است. با توجه به اینکه شهرهای مزبور در فاصله ۴۰۰ کیلومتری شمال پایتخت اتیوپی قرار دارند، نخستوزیر این کشور با اعلام حالت فوقالعاده از ساکنان آدیسآبابا خواست برای دفاع از خانه و محله خود مسلح شوند. یکی از فرماندهان جبهه آزادیبخش اورومو با اشاره به تصرف شهرهای «کومبولچا» و «دیسی» در شمال آدیسآبابا گفت: نیروهای ما به نزدیکی پایتخت رسیدهاند و ما آماده انجام آخرین حمله هستیم. وی تصریح کرد: با انجام این حمله و تصرف آدیسآبابا، جنگ در اتیوپی بزودی پایان خواهد یافت.
شهرهای کومبولچا و دیسی در جنوب ایالت تیگرای در ۴۰۰ کیلومتری شمال آدیسآبابا قرار دارند. مخالفان دولت اتیوپی با تصرف این ۲ شهر و سیطره بر تمام راههای ارتباطی آنها با آدیسآبابا در حال پیشروی به سمت پایتخت هستند و این در حالی است که مراکز مهم نظامی در این مسیر وجود ندارد. در همین حال، نخستوزیر اتیوپی در ارتباط با جنگ داخلی در این کشور گفت: دشمنان شکست خواهند خورد و کشور تجزیه نخواهد شد.
***
تولد نوزادان ناقصالخلقه نتیجه استفاده ریاض از سلاحهای ممنوعه در یمن
نخستوزیر دولت نجات ملی یمن در سخنانی سلاحهای ممنوعه استفاده شده توسط ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان سعودی علیه یمن را عامل تولد نوزادان یمنی همراه با ناهنجاریهای مادرزادی دانست. به گزارش شبکه خبری المیادین، عبدالعزیز بن حبتور، نخستوزیر دولت نجات ملی یمن وابسته به جنبش انصارالله در سخنانی گفت تولد نوزادان یمنی همراه با ناهنجاریهای مادرزادی بویژه در استان «حدیده» ناشی از سلاحهای ممنوعهای است که ائتلاف متجاوز عربی عمدا از آنها استفاده کرده است. وی ائتلاف آمریکایی- سعودی را مسؤول اخلاقی و قانونی تراژدی کودکان و نوزادان یمنی دانست. بن حبتور این اظهارات را در جریان دیدار با حمید المزجاجی، وزیر کشور دولت نجات ملی مطرح کرد و المزجاجی وی را از ظهور ۲ مشکل بهداشتی و زیستمحیطی در استان حدیده مطلع کرد که شامل گسترش ناهنجاریهای مادرزادی جنینها و نوزادان متولد این استان میشود. نخستوزیر یمن در ادامه از وزارتخانههای بهداشت و آب و محیطزیست یمن خواست جوانب مختلف مشکل بهداشتی و زیستمحیطی مذکور در مناطق مختلف حدیده را بررسی کرده و تیمها و کمیتههای فوقالعاده ویژه را برای اتخاذ تدابیر لازم به حدیده اعزام کنند. حملات ائتلاف متجاوز عربی به یمن منجر به کشته و زخمی شدن هزاران نظامی و غیرنظامی، تخریب زیرساختهای یمن، شیوع بیماریها از جمله وبا و قحطی در برخی مناطق این کشور شده است. طبق اعلام سازمان ملل، یمن بدترین بحران انسانی جهان را تجربه میکند، ضمن اینکه نزدیک به ۸۰ درصد مردم این کشور به انواع کمکهای بشردوستانه و حمایتی نیاز دارند.
***
نظامیان باکو یک غیرنظامی را در قرهباغ کشته و 3 نفر را زخمی کردند
خبرگزاری «آرمن پرس» ارمنستان روز دوشنبه به نقل از سرویس امنیت ملی منطقه قرهباغ کوهستانی گزارش کرد یک غیرنظامی در نتیجه گلولهباران نظامیان جمهوری آذربایجان در نزدیکی شهر «شوشا» در قرهباغ کوهستانی جان خود را از دست داد و ۳ نفر دیگر زخمی شدند. بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، سرویس امنیت ملی قرهباغ کوهستانی در بیانیهای در این باره اعلام کرد: «سرویس امنیت ملی آرتساخ (قرهباغ کوهستانی) حدود ساعت ۱۵ به وقت محلی (۱۴:۳۰ روز دوشنبه به وقت تهران) گزارشهایی را دریافت کرد مبنی بر اینکه غیرنظامیانی بر روی یک خط لوله آب در چهارراهی در نزدیکی شهر شوشا مورد حملات خمپارهای (جمهوری) آذربایجان قرار گرفتهاند که در نتیجه آن یک نفر جان خود را از دست داد و ۳ نفر دیگر نیز زخمی شدند». این خبر در حالی منتشر شده است که وزارت خارجه ارمنستان دوشنبهشب به وقت تهران نقض فاحش آتشبس در خطوط مرزی را توسط نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان بشدت محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: «ما نقض فاحش آتشبس برقرار شده در بیانیه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ از سوی نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان را بشدت محکوم میکنیم. قابل ذکر است این حادثه در آستانه نخستین سالگرد امضای توافق سهجانبه رخ داد». ارمنستان در هفتههای گذشته بارها جمهوری آذربایجان را به نقض آتشبس در نقاط مرزی متهم کرده است؛ اتهامی که باکو با قاطعیت آن را رد کرده است.
***
ترامپ: تصمیم نهایی برای شرکت در انتخابات را سال آینده اعلام میکنم
دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا در مصاحبه با فاکسنیوز گفت: تصمیم نهایی خود برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری 2024 را پس از انتخابات میاندورهای سال آینده اعلام میکنم. وی افزود: من قطعا درباره شرکت در انتخابات ریاستجمهوری فکر میکنم و منتظر خواهم ماند. تصور میکنم تعداد زیادی از مردم از این تصمیم خوشحال خواهند شد و شاید این تصمیم را پس از انتخابات میاندورهای اعلام کنم. ترامپ اظهار داشت: تعداد زیادی از مردم منتظر این تصمیم هستند. رئیسجمهور سابق آمریکا از زمان ترک کاخ سفید در ماه ژانویه، تاکنون بارها احتمال شرکت در انتخابات 2024 را مطرح کرده است.
ارسال به دوستان
حذف فرانسه از اقتصاد الجزایر
روند تنبیه بیسابقه استعمارگر سابق توسط مستعمره پیشین انقلابیاش در شمال آفریقا، تبدیل به یکی از جالبترین تحولات بینالمللی شده است. در حالی که عالیترین مقامات الجزایر به دهنکجیهایشان به فرانسه ادامه میدهند، حجم تحریمهای تجاری و سیاسی علیه حضور سنتی فرانسویها در این کشور، باعث سقوط آزاد سیاست خارجی پاریس به عنوان یک قدرت سپری شده جهانی شده است. حکومت الجزیره از ماه گذشته که فرانسه را در قبال اهانتهای امانوئل مکرون به ملت الجزایر مورد تنبیه قرار داده، تا این لحظه یک قدم پا پس نگذاشته و در مقابل پاریس هم هیچ اقدام مثمر ثمری برای جلوگیری از خارج شدن این کشور عربی مهم شمال آفریقا از حوزه نفوذش انجام نداده و تقویت روابط اقتصادی الجزایر با روسیه، چین، آلمان، ایتالیا و اسپانیا را به نظاره نشسته است.
«عبدالمجید تبون» رئیسجمهور الجزایر اخیرا به صراحت بازگشت به روابط عادی با فرانسه را به دلیل آنچه اظهارات «بسیار خطرناک» رئیسجمهور این کشور سابقا استعمارگر خوانده، بعید دانسته و گفته است: «نباید به تاریخ مردم آسیب وارد شود و نباید به الجزایریها اهانت شود. مکرون لطمه زیادی به روابط ۲ کشور وارد کرد و مرحله کنونی در روابط الجزایر و فرانسه، خطرناکترین مرحله در ۱۵ سال اخیر محسوب میشود. من نخستین کسی نخواهم بود که برای آشتی قدم بردارد، زیرا در این صورت همه الجزایریها را از دست خواهم داد، این یک مشکل ملی است نه مشکل رئیسجمهور».
به گزارش روزنامه رایالیوم، مقامات دولت پاریس کاملا از این روند بیسابقه غافلگیر شده و از خود میپرسند الجزایر تا چه حد فرانسه را به حاشیه خواهد راند؟ بر اساس این گزارش، الجزایر پس از آنکه به نظارت سنتی فرانسویها بر قطارهای متروی پایتخت خود و همچنین مدیریت شرکتهای آب و برق الجزیره پایان داده، حال نقش بانکهای فرانسوی را در این کشور کاهش داده و به دنبال تقویت روابط اقتصادی با ایتالیا و آلمان است. تبون در گفتوگوی اخیر خود با اشپیگل، مهمترین نشریه آلمان صریحا روابط با برلین را ستوده و آن را عاری از شائبههای استعماری دانسته است. همچنین یکشنبه پیش با دعوت «سرجیو ماتارلا» رئیسجمهوری ایتالیا به الجزیره چندین توافقنامه بین ۲ کشور را به امضا رسانده است.
ارسال به دوستان
افشای موقعیت صدها تأسیسات راهبردی رژیم صهیونیستی
حساب کاربری «اینتل اسکای» در توئیتر خبر داد رژیم صهیونیستی به اشتباه موقعیت جغرافیایی پایگاههای نظامی و امنیتی حساس خود را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی زمانی که قصد داشته فهرستی از مراکز آزمایش کرونا را منتشر کند، به اشتباه موقعیت جغرافیایی مراکز حساس خود را منتشر کرده است. اینتل اسکای در ادامه اضافه کرد این اطلاعات به طور مشخص در مه سال ۲۰۲۱ به اشتباه به اشتراک گذاشته شده و در مدت زمان کوتاهی حذف شده است. با این حال، این وبگاه فعال در زمینه رصد حرکت هواپیماها و اخبار امنیتی توانسته فایل مذکور را ذخیره کند و آن را به اشتراک بگذارد. فایل افشا شده صدها پایگاه امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی از جمله برجهای دیدهبانی، بنادر نیروی دریایی، اماکن امنیتی، پناهگاههای نظامی، انبارهای تسلیحاتی و پایگاههای نیروهای هوایی را روی نقشه نشان میدهد. این گزارش در حالی منتشر شده است که مرکز اطلاعرسانی «الاعلام الحربی» شاخه لبنان پیشتر موقعیت جغرافیایی برخی تأسیسات راهبردی رژیم صهیونیستی در شهرهای فلسطین اشغالی را منتشر کرده بود. الاعلام الحربی در گزارش خود عنوان کرده بود: «صهیونیستها! شما اهدافی نظامی و امنیتی در شهرهایتان دارید». از سوی دیگر، گروه هکری موسوم به«Moses staff» (عصای موسی)، در ساعات پایانی شنبه شب، با حمله به سرورهای اطلاعاتی شرکتهای اسرائیلی، اسنادی از جمله شناسنامه، اوراق دفاتر وکلا، چکها، گزارشهای مالی و... به دست آمده در این حمله هکری را فاش کرد. در هفتههای اخیر، نهادها و شرکتهای رژیم صهیونیستی به طور مکرر هدف حملات سایبری قرار گرفتند. روز هشتم آبان روزنامه جروزالمپست گزارش کرد گروه هکری موسوم به «سایه سیاه» (Black shadow) سرورهای شرکت اینترنتی رژیم صهیونیستی «سایبرسرو» (Cyberserve) را مورد حمله هکری قرار داده و آن را از دسترس خارج و تهدید به افشای اطلاعات آن کرده است. منابع خبری طی ماههای گذشته نیز از چند حمله سایبری به شرکتهای مهمی در اراضی اشغالی خبر داده بودند. روزنامه عبریزبان «یدیعوت آحارانوت» سیام شهریورماه خبر داد یکی از بزرگترین شرکتهای ارتباطی رژیم صهیونیستی هدف حمله سایبری قرار گرفته است. ارسال به دوستان
در پی تحولات هفته گذشته در عراق انجام شد
مذاکرات مهم بیت شیعی و مقامات عراقی
نمایندگان هیات هماهنگی گروههای شیعه عراق (بیت شیعی)، رئیسجمهور، نخستوزیر و رئیس شورای عالی قضایی این کشور دوشنبهشب ضمن دیدار با یکدیگر، درباره ۳ موضوع «هدف قرار گرفتن تظاهراتکنندگان»، «حمله به منزل مصطفی الکاظمی» و «اعتراض به نتایج انتخابات» بحث و تبادل نظر کردند. هیات چارچوب هماهنگی احزاب و گروههای شیعه عراق در بیانیهای اعلام کرد نمایندگان هیات دوشنبهشب با «برهم صالح» رئیسجمهور، «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر و «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی عراق دیدار و گفتوگو کردند. در این بیانیه آمده است: در این دیدار، ۳ موضوع «هدف قرار گرفتن تظاهراتکنندگان مسالمتجو، هدف قرار دادن منزل مصطفی الکاظمی و اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی» مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این بیانیه آمده است: «در این جلسه، جنایت هدف قرار دادن تظاهراتکنندگان مسالمتجو محکوم شده و بر لزوم تکمیل تحقیقات قضایی مربوط و مجازات عاملان تأکید شده است». هیات چارچوب هماهنگی احزاب و گروههای شیعه عراق در بیانیه خود افزود: «در این جلسه همچنین هدف قرار دادن خانه نخستوزیر محکوم و بر لزوم تکمیل تحقیقات و در اختیار قرار دادن تیم تحقیقاتی ویژه برای کشف تمام واقعیات این اقدام و معرفی عاملان آن به مراجع قضایی تأکید شد». این نشست همچنین شامل توافقاتی برای «کاهش تنشها، توقف فشارهای رسانهای از سوی همه طرفها، حذف همه مظاهر تحریکآمیز در خیابانها، حرکت به سمت کاهش نگرانیهای مردم و ارسال پیامهای اطمینانبخش به مردم عراق و جستوجوی راهحلهای قانونی برای حل بحران و دعوت به تشکیل یک نشست ملی برای بحث درباره امکان یافتن راهحل برای برونرفت از بحران» بوده است. نکته قابل توجه در این دیدار عدم مشارکت جریان صدر بود که سوالاتی را درباره موضع این جریان نسبت به تحولات جاری و آینده عراق در پی داشته است.
* موضع جریان صدر درباره آینده دولت
جریان صدر با اعلام اینکه تحولات روزهای اخیر عراق روند تشکیل دولت را تسریع کرده است، از توافقاتی سیاسی برای تشکیل دولت جدید در عراق خبر داد. «عصام حسین» از رهبران جریان صدر در سخنانی گفت: حوادثی که در روزهای گذشته در عراق رخ داده است، به روند تشکیل دولت سرعت خواهد بخشید. وی در عین حال تصریح کرد: تشدید تنشها بین تظاهراتکنندگان و نیروهای امنیتی و هدف قرار دادن منزل مصطفی الکاظمی، بدین معناست که برخی میخواهند عراق به سمت درگیری سوق داده شود. عصام حسین درباره گفتوگوهای «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر با دیگر گروهها نیز گفت: تنها اعلام فراکسیون بزرگتر پارلمان و انتخاب رئیس پارلمان باقی مانده است.
* راهکار عراق تشکیل «دولت توافقی» است
یکی از رهبران جریان حکمت ملی عراق به رهبری «عمار الحکیم» گفت شرایط سیاسی در این کشور به گونهای است که دولت ائتلافی و توافقی پاسخگو است. «حسن فدعم» دیروز به خبرگزاری بغداد الیوم گفت: «شرایط و اوضاع سیاسی همه را وامیدارد به سمت دولت توافقی حرکت کنند؛ دولتی که مورد حمایت همه طرفهای سیاسی و با مشارکت همه باشد». او با بیان اینکه «دولت اکثریت خیلی بعید است»، اظهار داشت: «هیچ گروه یا شخصیت سیاسیای نمیتواند سیاست تحمیلی را در عراق اجرا کند، بویژه اینکه نظام پارلمانی در این کشور وجود دارد که میطلبد به منظور تشکیل دولت جدید، ائتلافات و توافقها بین همه کسانی باشد که در انتخابات اخیر برنده شدند». بر اساس قانون اساسی، فراکسیون پارلمانی حائز اکثریت حق دارد نخستوزیر را معرفی و کابینه را تشکیل دهد، با این حال، میزان استقبال از انتخابات اخیر و عدم احراز اکثریت کرسیهای پارلمان عراق از سوی جریان و ائتلاف خاصی، ائتلافهای انتخاباتی را مجبور به ایجاد ائتلاف با یکدیگر جهت کسب عنوان «فراکسیون اکثریت» خواهد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|