|
ارسال به دوستان
چرا درباره شهید طهرانیمقدم اثر فاخری تولید نمیشود؟
بیتوجهی به داستان باور
گروه فرهنگ و هنر: دیروز سالگرد شهادت حاجحسن طهرانیمقدم و یارانش بود؛ چهره پیشگام صنعت موشکی کشور و از فرماندهان ارشد نظامی که داستان زندگی پرفراز و نشیب او در نوشتههایی آمده است. مستندهایی نیز درباره او ساخته شده است. همچنین خبرهایی پیرامون پخش مینیسریال «خط مقدم» ساخته شهریار بحرانی منتشر شده که به نظر میرسد نسخه سریالی از فیلم سینماییای است که در سالهای گذشته تولید شده است. به گزارش «وطنامروز»، با این همه اما اثر فاخر و ارزشمندی درباره این چهره مطرح ساخته نشده است در حالی که زندگی او آنچنان که میدانیم همه وجوه یک قصه دراماتیک را دارد؛ قصه پیشرفت و خودباوری؛ آن هم در مسالهای به غایت ملی. خط زندگی شهیدحسن طهرانیمقدم پر از حادثه است؛ پر از بالا پایینهای ناگهانی و حساس، پر از موانع پیچیده، پر از همان «نمیتوانی»ها و «دیگر نمیشود»ها، پر از سنگهایی که جلوی راهش افتاده و موانعی که سبز شدهاند. اما او همه را گذرانده؛ هیچ وقت نایستاده و توقف نکرده است. این را در معرفی کتابی درباره زندگی او نوشتهاند. این کمتوجهی به تولید آثاری درباره شهید طهرانیمقدم در سخنرانیهایی که در گرامیداشت ایشان انجام شد، مطرح شد. مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه امروز جامعه ما عطش و خلأ الگوهای مدیریتی از جمله سردار طهرانیمقدم را دارد، اظهار کرد: متاسفم که هنوز سریال حاجحسن و فیلم سینمایی فاخری در شأن این شهید ساخته نشده و هنوز رمان فاخری درباره او نوشته نشده است. سردار حمیدرضا مقدمفر عصر پنجشنبه در یادواره دهمین سالگرد شهادت سردار شهید طهرانیمقدم که در حوزه هنری برگزار شد، با بیان اینکه «گذشت 10 سال از شهادت حاجحسن باورپذیر نیست» خاطرنشان کرد: سردار طهرانیمقدم مجموعهای از فضایل، بزرگیها و سجایا بود. وی همچنین به بیان خاطراتی از شهید طهرانیمقدم پرداخت و گفت: حاجحسن مجموعهای از صفات متعدد بود؛ او در عین حال که یک فرمانده بزرگ نظامی محسوب میشد، اخلاق و رفتاری حسنه داشت و پدری محبوب در خانواده بود. مشاور فرهنگی سپاه اظهار کرد: امروز خلأ کشور در صنایع، خودرو و سایر حوزهها مدل مدیریتی سردار طهرانیمقدم است. سردار مقدمفر در پایان عنوان کرد: ما متاسف و شرمندهایم که هنوز نتوانستهایم او را بخوبی به جامعه معرفی کنیم؛ همه اهل هنر در این زمینه قصور کردهایم.
اگر چه مثال آوردن از فیلمهای آمریکایی که درباره چهرهها و شخصیتهای تاثیرگذار تولید شده است، مثالی تکراری برای تاکیدهای اینچنینی است اما باید دلیل این بیتوجهی را نه فقط در بیتوجهی به شخصیتهای تاثیرگذار ایران، بلکه بیتوجهی به یک ژانر دانست؛ ژانری که با مؤلفههایی چون هدف، پیشرفت و توانستن معنا میشود. در تازهترین اتفاق سینمایی درباره این مؤلفهها، این روزها فیلم سینمایی «منصور» روی پرده رفته است، پس حتما این ظرفیت برای تولید فیلم سینمایی فاخری درباره شهید طهرانیمقدم هم وجود دارد. برای محقق شدن این مهم باید به پروژههایی مانند فیلم شهید طهرانیمقدم، با همان رویکردی نگاه کرد که در تولید «منصور» و فیلمهای مشابه آن اتخاذ شده است، یعنی کنار گذاشتن محافظهکاریها و تلاش برای طرح داستانی مستند از زندگی شهید طهرانیمقدم، اعتماد به جوانان و چهرههای باانگیزه در حوزه سینما و سپردن کار به کاردان. به نظر میرسد با همین رویکرد میتوان مسیر را برای تولید یک فیلم سنمایی خوب برای شهید طهرانیمقدم آماده کرد.
حوزهای که شهید طهرانیمقدم در آن فعالیت کرده اتفاقا حوزهای است که مؤلفههای ذکرشده در آن معنادار میشوند، چرا که مساله رقابت با قدرتهای بزرگ نیز مطرح است. چندی قبل درباره یکی از مستندهایی که به مساله جنگ راداری ما با آمریکا اشاره میکرد، نوشتیم که اطلاعات مفید و مهمی در حوزه پدافند و اهمیت «رادار» در آن مستند مطرح شده است؛ موضوعاتی که شاید تا پیش از این بسیاری از مردم از آن بیاطلاع بودند. اساسا بخش زیادی از مردم از پیشرفتهای جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف آگاهی ندارند؛ «عدم آگاهی»ای که مقصرش مردم نیستند. در حوزه «امنیت» که نسبت مردم با آن «محسوس» است، آگاهی از ظرفیتهای امنیتی و پیشرفتها در این حوزه کمتر از امنیتی است که مردم آن را حس میکنند. آنها البته به دلیل رسانهای نشدن جنبههای پراهمیتی از توانمندیها در بخش امنیت، گاهی ممکن است تحت تاثیر رسانههای بیگانه نیز قرار گیرند؛ رسانههایی که با فروختن ترس به مردم و تعریف و تمجید از قدرت نظامی کشورهایی مانند آمریکا، اهداف سیاسی خود را دنبال میکنند. شهید طهرانیمقدم نمونهای قوی برای بیان قدرت ایران در این حوزه است. آیا نباید با آگاهیبخشی پیرامون پیشرفتها و دستاوردهای امنیتی از ترسفروشی سفارتخانههای کاغذی آمریکا جلوگیری شود؟ راهش سینماست!.
ارسال به دوستان
چهره مطرح سینمای دهههای گذشته:
نبودم چون فیلم حادثهای ساخته نمیشود
رضا صفاییپور، بازیگر باسابقه سینمای ایران بیان کرد با دیدارهای گاهبهگاه و عیادت مسؤولان، از اینکه هنوز فراموش نشده است خوشحال میشود. رضا صفاییپور، چهره مطرح سینمای دهههای گذشته، درباره کمکاری سالهای اخیر خود در سینما گفت: مدتهاست بیکارم و در کاری حضور نداشتهام. سبک سینما تغییر کرده و بیشتر فیلمهای طنز و کمدی ساخته میشود، در حالی که ما بیشتر در ژانر فیلمهای حادثهای حضور داشتیم. چندین سال است بیکار هستم و هر از گاهی هم که دعوت میشوم در حد یک یا ۲ جلسه حضور است و به همین دلیل ترجیح میدهم بیکار بمانم و به احترام مخاطبان هر کاری را قبول نکنم. به گزارش مهر، وی درباره احساس خود در سالهای دوری از سینما هم گفت: مسلما از این شرایط ناراحت هستم. سینما شغل و حرفه من است. من بچه سینما هستم و بیش از ۴۰ سال در فیلمهای حادثهای ایفای نقش کردهام. با علاقه شخصی به سینما آمدم تا بتوانم هنرپیشه شوم. کار در سینما را از صفر آغاز کردم. نخستین فیلمی هم که حضور داشتم فیلم «قهرمانان» بود که به دلیل شباهتم به هنرپیشه اول آن فیلم، کارهای خطرناکش به من سپرده شد و اینگونه به سینما ورود کردم. این بازیگر و بدلکار پیشکسوت با اشاره به قبول نکردن دعوت برخی فیلمسازان از او برای حضور در فیلمها تأکید کرد: در فیلمهای امروزی جایی برای ما نیست. در این سن و سال نه دوست دارم و نه میپذیرم در فیلمهای طنز و کمدی حضور داشته باشم. مخاطب برایم بسیار مهم است. من هنوز با مردم برخورد دارم، چرا که بیشتر با تاکسی تردد میکنم. مردم میگویند ما میدانیم شما کارهایی را که باید در سینما میکردید انجام دادهاید. بیش از ۵۰ فیلم در سینما بازی کردهام و آخرینش «پرچمهای قلعه کاوه» بود که از جشنواره نور لسآنجلس در سال ۲۰۰۹ جایزه بهترین بازیگری را برای این فیلم گرفتم. وی ادامه داد: مردم آنقدر به من محبت دارند که خجالتزده میشوم. من در حال حاضر دچار بیماری پارکینسون هستم و به همین دلیل بیشتر ترجیح میدهم در خانه باشم اما مردم همچنان لطف دارند و میگویند جایم خالی است. دوستانم در باشگاه میگویند حتی اگر ورزش هم نمیتوانی کنی، بیا و در کنار ما حضور داشته باش تا روحیه بگیریم. ترجیح میدهم جوانترها را هم به ورزش و باشگاه دعوت کنم. صفاییپور با ذکر یاد و خاطره بازیگران اکشنکار سینمای ایران که دار فانی را وداع گفتهاند، درباره سابقه رفاقت و همکاری خود با جمشید هاشمپور گفت: آقای هاشمپور آنقدر دوستداشتنی است که جزو رفقای صمیمی من محسوب میشود. بیش از ۴۰ سال است با یکدیگر دوست هستیم. بسیار باشخصیت و محترم است. در فیلم «گیجگاه» با هم حضور داشتیم و دوست دارم دوباره در کنار او نقشآفرینی کنم. حضور در کنار جمشید هاشمپور برای هر بازیگری افتخار است. این بازیگر با اشاره به اینکه بهرغم کمکاری هنوز در میان مردم فراموش نشده است، تأکید کرد: مرگ یک بازیگر زمانی است که از سوی مردم فراموش شود. ارسال به دوستان
اخبار
«خط مقدم» روی آنتن
سریال «خط مقدم» به کارگردانی شهریار بحرانی با موضوع بحرانهای سالهای 63 تا 65 در حوزه دفاعمقدس روی آنتن میرود. به گزارش «وطنامروز»، مینیسریال «خط مقدم» به کارگردانی شهریار بحرانی و تهیهکنندگی مجید حقی آماده پخش شد. این اثر به بخشی از دوران حساس و پرالتهاب دفاعمقدس در سالهای ۶۳ تا ۶۵ میپردازد. شهریار بحرانی، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون در جدیدترین اثر نمایشی خود از فضای بازیگران حرفهای فاصله گرفته است. بنا بر این گزارش، بخشهایی از این سریال در سوریه میگذرد که به اقتضای داستان، گروهی از بازیگران عربزبان نیز در آن به ایفای نقش میپردازند. در خلاصه داستان سریال «خط مقدم» آمده است: «این فیلم سرگذشت مردان بلندبالایی است که پس از پاییز ۱۳۶۳ با تلاش و مشقت، در روزگار تنهایی و مظلومیت، مجاهدانه جنگیدند». این مینیسریال بزودی از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.
***
نامه ۶۸ اقتصاددان به رئیس رسانه ملی
نام شبکه ایران کالا را عوض کنید!
۶۸ اقتصاددان در نامهای به رئیس رسانه ملی خواستار تغییر نام شبکه «ایران کالا» به «اقتصاد ایران» شدند. به گزارش فارس، ۶۸ اقتصاددان در نامهای به پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی خواستار تغییر نام شبکه «ایران کالا» به «اقتصاد ایران» شدند. در بخشی از نامه اقتصاددانان آمده است: در وضعیت کنونی، هم از دید مردم و هم حکومت، اقتصاد مهمترین مسأله کشور است؛ لذا آن رسانه محترم میتواند با توجه به اهمیت اقتصاد و نامگذاری سالهای مختلف با این موضوع، یک شبکه سیما را به اسم شبکه اقتصاد ایران نامگذاری کند. در این راستا، ضمن تشکر از آن سازمان محترم که در برنامه چشمانداز شبکه ایران کالا، طی ۲ سال گذشته، آزادانه صدای اقتصاددانان سراسر کشور بوده است؛ برای مشارکت و آگاهی بیشتر مردم، تحقق اهداف اقتصادی کشور برای رفع مشکلات معیشتی، توانمندسازی علمی دولت و استفاده از توان کارشناسی اقتصاددانان، درخواست میشود شبکه ایران کالا به شبکه اقتصاد ایران و با اهداف و موضوعات اساسیتر در حیطههای اقتصاد خرد، کلان و توسعه ایران، تغییر نام دهد.
***
افزایش محتوای ژاپنی نتفلیکس
موفقیت «بازی مرکب» و رشد آمازون باعث شده نتفلیکس بخواهد بشدت حضور خود را در آسیا بویژه در ژاپن تقویت کند. به گزارش مهر به نقل از ورایتی، نتفلیکس قصد دارد محتوای فیلمها و آثار تلویزیونی ژاپنی خود را بشدت گسترش دهد و در حین تهیه برنامههای لایو اکشن و انیمهای که ممکن است از مرزها فراتر بروند، جایگاه خود را در بازار مهم ژاپن تثبیت کند. نتفلیکس اخیراً اعلام کرد موفقیت «بازی مرکب» باعث شده سریال ژاپنی «آلیس در سرزمین مرزی» یک سال پس از اکران اولیهاش دوباره در چند کشور بشدت محبوب شود. این غول استریمینگ قصد دارد بزودی یک ۲ روزه تحت عنوان «فستیوال نتفلیکس ژاپن» برگزار کند که انتظار میرود طی آن جزئیات حدود ۵۰ نمایش جدید منتشر شود. تحقیقات انجام شده توسط شرکتهای خارج از نتفلیکس نشان میدهد ژاپن حالا تبدیل به بزرگترین مصرفکننده محتوای این استریمر در منطقه آسیا- اقیانوسیه شده و حتی از استرالیا که زودتر وارد عرصه شده بود هم فراتر رفته است. اما آمازون پرایم رقیب جدی آن است و به همین دلیل نتفلیکس قصد گسترش دارد.
***
«مامان» بهترین فیلم جشنواره انیمیشن تفلیس شد
چهارمین جشنواره بینالمللی انیمیشن تفلیس به صورت حضوری در گرجستان برگزار شد و برندگان مشخص شدند. به گزارش فارس به نقل از آیمدیانیوز، چهارمین جشنواره بینالمللی انیمیشن تفلیس (TIAF) با نمایش انیمیشن «گذرگاه» در سینما امیرانی تفلیس افتتاح شد. انیمیشن «گذرگاه» محصول مشترک فرانسه، چک و آلمان است. در این دوره بیش از ۱۹۰ فیلم از ۴۶ کشور برای رقابت انتخاب شدند که منتخبی از آنها برای تماشاچیان به نمایش درآمد. حضور در تمام نمایشهای جشنواره امسال با رعایت دقیق شیوهنامههای بهداشتی رایگان بود. جشنواره بینالمللی انیمیشن تفلیس برای چهارمین بار برگزار شد و مخاطب اصلی آن نوجوانان و جوانان بودند. در پایان این جشنواره که ۹ نوامبر به کار خود خاتمه داد، انیمیشن «مامان» از فرانسه عنوان برترین فیلم را به خود اختصاص داد. «زولمیا» از گرجستان هم جایزه ویژه هیأت داوران را از آن خود کرد.
***
«آتابای» به سینماها میآید
فیلم سینمایی «آتابای» ۳ آذرماه توسط مؤسسه پخش بهمن سبز، اکران خود را در سینماهای سراسر کشور آغاز خواهد کرد. به گزارش «وطنامروز»، آتابای جدیدترین ساخته «نیکی کریمی» که در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر نامزد سیمرغ ۵ رشته و فیلم برگزیده منتقدان ماهنامه فیلم شد، بتازگى در نخستین حضور بینالمللى خود در آسیا پاسیفیک به نمایش گذاشته شد و هفته آینده در بخش مسابقه جشنواره کمبریج به رقابت مىپردازد. گروه بازیگران فیلم را سیدهادی حجازیفر، سحر دولتشاهی، جواد عزتی، دانیال نوروش، یوسفعلی دریادل، مهلقا مینوش، معصومه ربانینیا و میرمجید حسینی تشکیل میدهند.
ارسال به دوستان
قصه آزادسازی سوسنگرد در یک رمان
«۵۷ روز» رونمایی میشود
آیین رونمایی از کتاب «۵۷ روز» دوشنبه ۲۴ آبان در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس برگزار میشود. به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس، کتاب «۵۷ روز» نوشته مهری غلامپور در ۱۷۴ صفحه به بهای ۴۵ هزار تومان توسط انتشارات سرو منتشر شد. این کتاب با محوریت اشغال و آزادسازی شهر سوسنگرد در روزهای آغازین جنگ تحمیلی و خیانت سعد عرب به انقلاب اسلامی به رشته تحریر درآمده است. نویسنده کتاب «۵۷ روز» برای روایت آنچه در نظر داشته، از سبک رمان استفاده کرده است. به این ترتیب که در قالب روایت جریان زندگی زن و شوهر مشهدی که بنا بر شغل همسر به سوسنگرد منتقل شده بودند، شروع جنگ، اشغال سوسنگرد و در نهایت آزادسازی آن را بازگو میکند. سوسنگرد با ۱۵ هزار نفر جمعیت یکی از شهرهایی بود که در روزهای آغازین حمله ارتش عراق مورد تهاجم وحشیانه نظامیان بعث قرار گرفت و در ششم مهرماه ۱۳۵۹ به تصرف متجاوزان عراقی درآمد. زمان حمله ارتش عراق، مردم سوسنگرد در شهر بودند و ارتش بعثی نفراتی از وابستگان خود را به عنوان فرماندار و مسؤولان دیگر، برای اداره شهر انتخاب کرد اما این آرایش سیاسی دشمن در سوسنگرد چند روزی بیشتر دوام نیاورد؛ کما اینکه رزمندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خوزستان 4 روز پس از اشغال سوسنگرد به مقابله با ارتش بعثی پرداختند. در حقیقت رزمندگان اسلام از طریق برنامهریزی صورتگرفته، طی عملیاتی چریکی ساعت 5 بامداد نهم مهرماه ۵۹ به فرماندهی شهید علی غیوراصلی به همراه ۲۳ نفر دیگر و تعدادی از نیروهای داوطلب مردمی، توانستند سوسنگرد را آزاد کنند. انتشارات سرو که از جمله نهادهای زیرمجموعه موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس محسوب میشود تاکنون بیش از ۲۰۰ جلد کتاب منتشر کرده است.
ارسال به دوستان
پاسداشت غلامعلی امیرنوری توسط روابط عمومی صداوسیما
پیشکسوت رادیو تجلیل شد
غلامعلی امیرنوری که بیش از نیم قرن در رادیو فعالیت دارد، توسط مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما تجلیل شد. به گزارش «وطنامروز»، چهارشنبه ۱۹ آبان حسین قرایی، مدیرکل روابط عمومی صداوسیما به همراه یدالله گودرزی، شاعر و مترجم، به دیدار غلامعلی امیرنوری یکی از گویندگان مطرح و پیشکسوت رادیو رفت. قرایی در ابتدای این دیدار به ۶ دهه فعالیت امیرنوری در رادیو اشاره کرد و اینکه با این سابقه، او همچون تاریخ شفاهی رادیو است.
مدیرکل روابط عمومی صداوسیما در این دیدار خطاب به امیرنوری عنوان کرد به نمایندگی از پیمان جبلی، رئیس صداوسیما به منزل وی آمده است تا سلام و احترام او را به این هنرمند و گوینده باسابقه و پیشکسوت رادیو برساند. امیرنوری هم با اشاره به چگونگی ورودش به رادیو عنوان کرد: من از سال ۴۲ وارد رادیو ایران شدم. قبل از آن حدود یک سال و نیم در رادیوی نیروی هوایی کار میکردم، چون در یک دوره زمانی پدرم به زاهدان منتقل شد و مدتی را آنجا بودیم. در زمان خدمت بودم که رادیوی زاهدان افتتاح شد و فراخوان دادند که نیاز به یک همکار دارند، من هم علاقه داشتم و وارد رادیو شدم.
در ادامه مدیرکل روابط عمومی صداوسیما خطاب به امیرنوری بیان کرد: یکی از نمادهای رادیو جناب استاد نوری است و از افتخارات این سازمان است که شما را ارج نهد. با ذهن پویا و چالاکی که دارید، پژوهشگران باید در نوشتن تاریخ شفاهی رادیو از شما بهره ببرند. وی همچنین با اشاره به ادامه این پاسداشتها اظهار کرد: این پاسداشتها باید بیشتر باشد و صداوسیما این را وظیفهاش میداند که از هنرمندان و گنجینههای ادبی رادیو و رسانه ملی تجلیل و قدردانی داشته باشد.
ارسال به دوستان
وزیر فرهنگ در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه:
کتابخوانی را برای مردم ارزان میکنیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ۹۰ درصد صنعت نشر وابسته به خارج از کشور است، گفت: تا یک سال و نیم آینده ۸۰ درصد کاغذ مورد نیاز صنعت نشر را تولید و کتاب را برای مردم ارزان میکنیم. به گزارش فارس، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه با اشاره به آغاز هفته کتاب افزود: ۲۴ تا ۳۰ آبانماه به عنوان هفته کتاب نامگذاری شده است. دولت مردمی کار خود را آغاز کرده است و سعی دارد همه مشکلات و نارساییهایی که در حوزه اقتصادی و معیشت مردم وجود دارد، حل کند. اسماعیلی با اشاره به اینکه به دلیل فشارهای اقتصادی کتاب و محصولات فرهنگی در سبد خانوادههای ما کمرنگ شده است و باید آن را اصلاح کنیم، تصریح کرد: ما باید با اعمال حمایت این کار را آغاز کنیم. یکی از مشکلات موضوع کاغذ است و متأسفانه بیش از ۹۰ درصد صنعت نشر از کاغذ و دوات یا ماشین چاپ کتاب، وابسته به خارج از کشور است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما در دولت کارگروه ویژهای به ریاست معاون اول رئیسجمهوری تشکیل دادیم و با ظرفیت فعلی که در صنایع کشور داریم، امیدواریم در یک سال و نیم آینده بالای ۸۰ درصد کاغذ مورد نیاز صنعت نشر را در کشور تولید کنیم. کارخانههای خوبی در مازندران، خوزستان و فارس قرار دارد. در سفر استانی رئیسجمهور به فارس از کارخانه کاغذسازی بازدید کردیم که این کارخانه میتواند ۳۰ هزار تن کاغذ تولید کند. وی با بیان اینکه کل نیاز کشور ما در سالهای اخیر ۳۰۰ یا ۳۵۰ هزار تن بوده است، گفت: اگر به ظرفیت آنها توجه کرده و مشکلاتشان حل شود، میتوانیم نزدیک ۲۷۰ تا ۲۸۰ تن کاغذ در ۲ سال آینده تولید و کتاب و کتابخوانی را برای مردم ارزان کنیم. اسماعیلی با اشاره به اینکه کار مهم در کنار آمادهسازی بستههای نهضت کتابخوانی این است که مردم کتابخوان شوند، خاطرنشان کرد: اینکه کتاب بخرید و کتاب ارزان هم فراهم شود، اما میل برای مطالعه وجود نداشته باشد، امری بیفایده است.
وی با بیان اینکه ما به دنبال این هستیم در کنار تولید و انتشار کتاب و بهبود وضعیت صنعت نشر، مردم بتوانند کتاب بخوانند و این نیاز مهم در خانوادههای ما مورد توجه قرار گیرد، گفت: امروز با گسترش فضای مجازی مصرف فرهنگی در این حوزهها اتفاق میافتد و کتابخوان کردن جامعه کار دشواری است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|