|
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از مستندهای تحسین شده شبکه نمایش خانگی به مناسبت هفته بسیج
روایت لباسهای خاکی
گروه فرهنگ و هنر: این روزها که با هفته بسیج مصادف است، بد نیست نگاهی اجمالی به وضعیت تولیدات جدید مستند با محوریت فعالیتهای بسیج و بسیجیان داشته باشیم. اگر بخواهیم ابتدا به وضعیت تولیدات مستند و کوتاه در این حوزه نگاهی گذرا داشته باشیم، باید بگوییم در بخش عمدهای از مستندهای تولیدی ضمن نگاه به فعالیتهای بسیجیان، به اقدامات جهادی آنان توجه شده است.
شاید بهتر است بگوییم خوشبختانه بخش عمدهای از مستندسازان به «تفکر بسیجی» اهمیت ویژهای دادهاند و در آثارشان سراغ سوژههایی رفتهاند که در راستای این تفکر بسیجی اقدامات جهادی را برای پیشرفت کشور انجام میدهند.
در ادامه چند اثر جدید که همزمان با هفته بسیج، این روزها در قالب پلتفرم «عماریار» در شبکه نمایش خانگی عرضه شده، معرفی شده است.
* عابدان کهنز
مستند سینمایی «عابدان کهنز» روایت تربیت، شکوفایی و بالندگی نوجوانان مسجد امیرالمومنین(ع) کهنز شهریار است که در وقایع مهم انقلاب اسلامی از جمله فتنه ۸۸ و فتنه تروریستهای تکفیری در سوریه حضوری فعال داشتهاند. شهدای مدافع حرم «مصطفی صدرزاده»، «محمد آژند»، «سجاد عفتی» و جانبازان مدافع حرم «امیر حسین حاجی نصیری» و «رضا سلمانی» از تربیتیافتگان مسجد امیرالمومنین(ع) کهنز هستند که در این مستند به داستان زندگی آنان نگاهی شده است. عوامل اصلی این مستند عبارتند از: تهیهکننده: امیر مهریزدان، محقق: محمدمهدی رحیمی و موسیقی: علی نصیرنژاد. این مستند در مدرسه مستند عمار تهیه شده است.
* زاده بحران
مستند «زاده بحران» ساخته امین زمانپور روایتی است هیجانانگیز از ناگفتههای بحران کرونا در گیلان و نقشآفرینان اصلی مقابله با آن؛ روایتی از آنهایی که موجب شدند گیلان هیچ وقت به صورت جدی شاهد موج دوم کرونا نباشد.
* والفجر
درباره مستند «والفجر» ساخته سیدمجتبی خیامالحسینی آمده است: اردوهای راهیان نور سالهاست با هدف گسترش فرهنگ دفاعمقدس برگزار میشود. جوانان اصفهانی این بار تصمیم به برگزاری اردویی متفاوت با هدف همزیستی با شهدا گرفتهاند؛ یک زندگی شبیهسازی شده از مناطق عملیاتی دفاع مقدس...
* آزادمرد
مستند «آزادمرد»، روایتی است از زندگی سیدمحمد ساجدی، هنرمند و جهادگر فقید انقلابی. سیدمحمد ساجدی، گرافیست انقلابی که به همراه خانوادهاش در مسیر بازگشت از راهپیمایی اربعین حسینی دچار سانحه رانندگی شده بود، جان به جان آفرین تسلیم کرد.
* خاک منتظر
مستند «خاک منتظر» روایتی از تاریخ و چگونگی جریان فرهنگی راهیان نور و مشکلات آن است؛ مردمی بودن راهیان نور و سابقه پیشینه گردشگری جنگ در جهان و مقایسه آن با راهیان نور و شایعات پیرامون راهیان نور از مباحثی است که در این مستند به آن پرداخته شده است. عوامل این مستند عبارتند از: تهیهکننده: محمد حبیبیمنصور، نویسنده: مهدی فیاضیکیا و گوینده متن: ناصر طهماسب.
* خاکریزهای خوزستان
مستند «خاکریزهای خوزستان» به کارگردانی میلاد امینیموحد و نویسندگی محمدحسن حبیبی، روایتگر مقاومت مردم روستایی در جنوب شهر اهواز است که با احداث سیلبندهای بزرگ همچون خاکریزهای دفاعمقدس نگذاشتند سیلاب به آنها آسیبی برساند.
«وعیلیه» تنها روستای جنوب اهواز است که به واسطه ایستادگی مردم هیچگاه سیل وارد خانههایشان نشد و سیلبندهایی که به مثابه خاکریز زمان جنگ بودند، مستحکمتر از همیشه جلوی آب را گرفتند. اینجا هنوز هم منطقه عملیاتی است... مردمان اینجا از جنگ آموختهاند که یک دست صدا ندارد، این بار هم برای سقوط نکردن این خاک باید خاکریز زد...
* ترم تحمیلی
مستند «ترم تحمیلی» ساخته سیدابراهیم حسینی و کارگردانی مرتضی عابدپور لنگرودی روایتهایی است از نقش زنان و مادران شهدا و همچنین شهدای دانشجو (با محوریت رزمندگان گیلانی) که در دفاعمقدس و جبهه مقاومت حضور داشتند. این مستند از سوی سازمان بسیج دانشجویی استان گیلان تهیه شده است.
* لمس مرگ
مستند «لمس مرگ» به کارگردانی فرشاد یحیایی، گوشهای از تلاشهای کارکنان سازمان بهشتزهرا در تغسیل و تدفین متوفیان کرونایی را به تصویر میکشد؛ افرادی که بدون ترس از ابتلا به بیماری برای حفظ عزت و شرافت اموات، پیکر متوفیان کرونایی را به خاک میسپارند. عوامل این مستند عبارتند از: تهیهکننده: محمدعلی فیضاللهزاده و نویسنده: زینب جعفری. این مستند در سازمان هنری - رسانهای اوج تهیه شده است.
* مرد مردم
مستند «مرد مردم» ساخته محمدمهدی فکریان، روایتی پیرامون حاج «علی بدیعی»، از اهالی کاشان است که پس از زلزله کرمانشاه، با همسر و دخترش برای کمکرسانی به آنجا میرود و در راه بازگشت تصادف و فوت میکنند. پس از این حادثه، «محمدرضا» فرزند حاجعلی با دوستان پدرش ارتباط میگیرد و متوجه فعالیتهای جهادی او در سالهای دفاعمقدس، کمک به هیاتها، ساخت مساجد، تلاش برای اعزامش به سوریه و... میشود. محمدرضا به کرمانشاه میرود و فعالیتهای جهادی پدرش را از زبان مردم آنجا میشنود.
* مهندس امین
مستند «مهندس امین» ساخته اداره فیلم بسیج روایتی از زندگی شهید امین شیرازی است؛ شهیدی که در اردوی جهادی به فیض شهادت نائل آمد. بعد از شهادت این جهادگر، پویش سهشنبههای مهدوی نهتنها در نقاط مختلف تهران و شهرستانهای دیگر، حتی در بعضی از کشورها از جمله فرانسه گسترش پیدا کرد.
* بلاگردان
درباره مستند «بلاگردان» به کارگردانی ایمان ایزی آمده است: با شروع بیماری منحوس کرونا، کار برای فعالیتهای مذهبی مثل اعیاد شعبانیه سخت شد اما بچههای سبزوار با یک ایده جدید وارد کار شدند؛ «پویش هر محله یک قربانی». این طرح باعث شد که اکثر محلات سبزوار از آن حمایت کنند و پای کار بیایند و رهبر معظم انقلاب نیز در بیانات خود در پی این کار از مردم انقلابی سبزوار تقدیر کردند. عوامل این مستند عبارتند از: تهیهکننده: محسن حاجکرمی و نویسنده: محمد حکمآبادی. این مستند توسط دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تهیه شده است.
***
رونمایی از مستند «جایی که نبودم» در تلویزیون
مستند «جایی که نبودم» روایتی از مقاومت اهل سنت در حفاظت از مزار عموی امام زمان(عج) است که از برنامه «به اضافه مستند» پخش میشود. به گزاش مهر به نقل روابط عمومی شبکه مستند، چهلوچهارمین قسمت از برنامه تلویزیونی «به اضافه مستند» با پخش و بررسی مستند «جایی که نبودم» به کارگردانی مصطفی سیفی روی آنتن این شبکه میرود. مستند «جایی که نبودم» روایتی تصویری از عملیات در منطقه الضلوعیه عراق و مقاومت مردم این منطقه در حفاظت از آستان مبارک سیدمحمد است. سیدمحمد، عموی امام زمان(عج) است و بارگاه مقدس ایشان یکی از اماکن متبرکه برای اهل سنت و شیعه به شمار میرود. این فیلم مستند با استفاده از اسناد تصویری نشان میدهد که اهل سنت و شیعیان در کنار یکدیگر در حال مبارزه با داعش هستند و در دفاع از مزار سیدمحمد، دوشادوش یکدیگر میجنگند، رشادت به خرج میدهند و حتی به شهادت میرسند. «جایی که نبودم» غلط بودن ادعاهای غیرواقعی رسانههای غربی در ماجرای مبارزه با داعش را به اثبات میرساند. در این قسمت و پس از پخش مستند، میز کارشناسی برنامه با حضور مصطفی شوقی روزنامهنگار و مستندساز و علیرضا مجیدی خبرنگار برگزار میشود. این قسمت از برنامه، امروز چهارشنبه ۳ آذر ساعت ۸:۳۰ و جمعه ۵ آذر ساعت ۱۵ است. «به اضافه مستند» مجموعه برنامه تلویزیونی شبکه مستند است که به پخش مستندهای دیده نشده داخلی و خارجی در تلویزیون و بحث کارشناسی پیرامون موضوع مستند میپردازد. این برنامه با اجرای امین قدمی، کارگردانی محسن کریمیان و تهیهکنندگی یاسر فریادرس با آیتمهای مختلف سهشنبه هر هفته ساعت ۲۰ روی آنتن شبکه مستند میرود.
ارسال به دوستان
واکنش دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به بیانیه اخیر اصغر فرهادی:
فرهادی از فضای مردمی خارج شده است
حجتالاسلام سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به بیانیه اخیر اصغر فرهادی درباره نسبت خود با نظام جمهوری اسلامی و عبارت «مشکلی با لغو معرفی «قهرمان» به اسکار ندارم» واکنش نشان داد. به گزارش «وطنامروز»، پیرو گفتوگوی داوود مرادیان، مدیر گروه مستند بنیاد روایت فتح با خبرگزاری مهر و انعکاس بخشهایی از اظهارات مرادیان درباره اصغر فرهادی در فضای مجازی، این کارگردان سینما که این روزها فیلم سینمایی «قهرمان» را روی پرده سینماها دارد در بیانیهای تند نسبت به این اظهارات واکنش نشان داد. اصغر فرهادی در بیانیه خود نوشته بود: «چگونه من را فریبکارانه منتسب به حکومتی میکنید که رسانههای تندرویش از هیچ تلاشی برای تخریب و حاشیهسازی و انگ زدن به من در سالهای قبل فروگذار نکردهاند؛ حکومتی که نظرم را به صراحت درباره مصائبی که همه این سالها موجبش شده، گفتهام؛ نوشتهها و گفتههایم درباره تمام آنها موجود است، از دیماه ۹۶ و آبان ۹۸ تا فاجعه تلخ و نابخشودنی مسافران کشته شده هواپیمای اوکراینی، از تبعیضهای ظالمانه بر زنان و دختران تا بردن کشور به مسلخ کرونا». در واکنش به این بیانیه، حجتالاسلام سیدسعیدرضا عاملی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر موضع شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اظهارات اصغر فرهادی، گفت: اگر کسی زیر سایه انقلاب اسلامی و نظام اسلامی نیست در واقع یک نوع خروج اجتماعی محسوب میشود و نه حتی خروج ملی. وی ادامه داد: یعنی ایشان در واقع از فضای مردمی خارج شدهاند و خودشان پاسخ بدهند که اگر قائل به این خروج هستند، پس ملیتشان چیست؟ ارسال به دوستان
اخبار
فیلمبرداری «نمور» به پایان رسید
فیلمبرداری فیلم سینمایی «نمور» به کارگردانی داوود بیدل به پایان رسید. به گزارش «وطنامروز»، فیلمبرداری فیلم سینمایی «نمور» به کارگردانی داوود بیدل و تهیهکنندگی یاسر جعفری -که در شمال کشور آغاز شده بود- طی روزهای گذشته به پایان رسید. فیلمنامه این ملودرام اجتماعی را نوشین معراجی به نگارش درآورده است. «نمور» دومین فیلم بلند بیدل محسوب میشود که قرار است برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده شود. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «تالاب رو از زندگی من نقاشی کردند، لجنزار و نمور». محمدرضا علیمردانی، سمیرا حسنپور، نسیم ادبی، پریسا شاهولیان، محمدرضا عباسی، سیدبنیامین شهیدزاده و بهاره کیانافشار بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
***
«یهچوم یهلنگ» روی میز تدوین قرار گرفت
فیلم کوتاه «یهچوم یهلنگ» با پایان تصویربرداری در جنگلهای شمال کشور، روی میز تدوین قرار گرفت. به گزارش «وطنامروز»، تصویربرداری فیلم کوتاه «یهچوم یهلنگ» به کارگردانی یاسر برزگر در لوکیشن جنگلهای مازندران و منطقه شیرگاه به اتمام رسید و این فیلم کوتاه هماکنون توسط اسماعیل علیزاده در حال تدوین است. یهچوم یهلنگ، نام هیولایی در جنگلهای مازندران است. در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: «در روستایی دورافتاده، معلمی از وجود هیولایی خطرناک در جنگل به دانشآموزان خود خبر میدهد...». رضا عموزاد، آروین حامیطبری، ابوالفضل سائلی، علیرضا باباجانزاده، محمدجواد ولیپور، محمدحسام مومنآبادی و فرشید قاسمی، بازیگران فیلم کوتاه «یهچوم یهلنگ» هستند.
***
«تاریخ صدور» به اکران آنلاین رسید
اکران آنلاین مستند سینمایی «تاریخ صدور» در سایت خانه مستند آغاز میشود. به گزارش «وطنامروز»، اکران آنلاین مستند «تاریخ صدور» به کارگردانی و تهیهکنندگی مجید عزیزی، با نگاهی به تفاوتهای بیننسلی متولدین دهههای ۴۰ تا ۹۰ در سایت خانه مستند آغاز شد. این مستند امروز سوم آذرماه از ساعت ۲۱ در سایت خانه مستند به نشانی «khanemostanad.ir» در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت. این مستند سینمایی نگاهی به تفاوتهای بیننسلی متولدین دهههای ۴۰ تا ۹۰ شمسی دارد. «تاریخ صدور» تولیدشده در خانه مستند و محصول سازمان هنری - رسانهای اوج است که پیش از این در دوازدهمین جشنواره «سینماحقیقت» به نمایش درآمد و از امروز در سایت خانه مستند برای خرید و تماشا به صورت آنلاین، در دسترس علاقهمندان به سینمای مستند قرار دارد.
***
5 چهره بینالمللی کارگاههای «سینماحقیقت» را برگزار میکنند
5 سینماگر بینالمللی با برگزاری کارگاه آموزشی در پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» حضور دارند. به گزارش «وطنامروز»، دیوید چاراپ، هلنا ترشتیکوا، کرستن جانسون، میشل نول و پیتر همیلتون اساتید کارگاههای پانزدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» هستند. پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» با دبیری محمد حمیدیمقدم از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه برگزار میشود.
***
مراحل فنی «شادروان» ادامه دارد
همزمان با انجام مراحل فنی فیلم سینمایی «شادروان» به کارگردانی حسین نمازی و تهیهکنندگی عباس نادران، نخستین عکس از نازنین بیاتی در این فیلم منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، در ادامه مراحل پستولید فیلم سینمایی «شادروان»، آرش قاسمی صداگذاری تازهترین ساخته سینمایی حسین نمازی و کامیار شفیعپور جلوههای ویژه کامپیوتری این اثر را انجام خواهند داد. همچنین تدوین این فیلم سینمایی که همزمان با فیلمبرداری آغاز شده بود، بهتازگی توسط عماد خدابخش به پایان رسیده است. همزمان با پیشرفت مراحل پستپروداکشن این فیلم برای حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر، نخستین عکس از نازنین بیاتی در «شادروان» منتشر شد. او در این فیلم ایفاگر نقشی متفاوت است. سینا مهراد، گلاره عباسی، نازنین بیاتی، بهرنگ علوی، رویا تیموریان، رضا رویگری و بهرام ابراهیمی ترکیب بازیگران «شادروان» را تشکیل میدهند. «شادروان» به روایت حسین نمازی، روایتی شیرین از یک ملودرام اجتماعی در بستر خانوادهای حاشیهنشین است.
ارسال به دوستان
مهرداد خوشبخت در انتظار مذاکره با وزیر جدید نفت
«پالایشگاه» در مرحله پژوهش
مهرداد خوشبخت درباره سرانجام پروژه سینمایی «پالایشگاه» ضمن اشاره به ادامه تحقیقات برای نگارش فیلمنامه، از انتظار برای به سرانجام رسیدن مذاکرات با وزیر جدید نفت خبر داد. به گزارش «وطنامروز»، مهرداد خوشبخت، کارگردان سینما درباره تازهترین فعالیتهای خود گفت: در حال حاضر پیگیر کارهای مرتبط با پروژه سینمایی «پالایشگاه» هستم. کارهای این پروژه تا مرحلهای پیش رفت که ابتدا به بحران کرونا خورد و متوقف شد و بعد از آن هم وزیر نفت تغییر کرد اما مجدد یکسری از پیگیریها را آغاز کردهایم تا ببینیم چه زمانی به نتیجه خواهد رسید.
وی درباره نگارش فیلمنامه «پالایشگاه» با اشاره به آمادهسازی طرح اولیه آن، درباره عدم همکاری مجدد با سازمان اوج پس از فیلم سینمایی «آبادان یازده ۶۰» عنوان کرد: از آنجا که ماجراهای این فیلم در یک پالایشگاه میگذرد و لوکیشن اصلی آن هم یک پالایشگاه است، ترجیح دادیم وزارت نفت پای کار بیاید تا لااقل پالایشگاه در اختیار ما قرار گیرد. اصل ماجرای این فیلم مربوط به یک پالایشگاه است و همانطور که ۷۰ تا ۸۰ درصد داستان «آبادان یازده ۶۰» در یک رادیو میگذشت، این فیلم هم در پالایشگاه آبادان میگذرد و باید حتما وزارت نفت پای کار بیاید.
خوشبخت درباره سابقه همکاری وزارت نفت با پروژههای سینمایی هم تأکید کرد: تمام فیلمهای مرتبط با نفت مثل پروژههای محمد بزرگنیا مانند «جنگ نفتکشها» و «طوفان» با حمایت وزارت نفت به سرانجام رسیده است.
وی در پایان درباره پیشرفت مذاکرات با وزارت نفت برای پروژه «پالایشگاه» هم گفت: از آنجا که وزیر نفت بتازگی تغییر کرده و زیرمجموعههای آن هنوز به طور کامل مستقر نشدهاند، احتمالا این مذاکرات تا پایان امسال ادامه داشته باشد. تحقیقات ما برای فیلمنامه در مقطعی به دلیل کرونا متوقف شد، چرا که خیلیها برای مصاحبه همراه نمیشدند و به همین دلیل تلاشم در حال حاضر این است که تحقیقات خود را در قالب یک کتاب جمعآوری کنم. هیچ متن مکتوبی درباره بازهای که میخواهیم در این فیلم به آن بپردازیم وجود ندارد و موازی با همین فرآیند تحقیقات، فیلمنامه را هم تکمیل میکنیم. داستان فیلم هم در یک سال محاصره آبادان در حد فاصل آبان ۵۹ تا مهر ۶۰ میگذرد.
***
رقابت «مصطفی» برای کسب جایزه در ناپولی ایتالیا
فیلم کوتاه «مصطفی» برای حضور در بخش رقابتی هجدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه ناپولی ایتالیا انتخاب شد. به گزارش مهر، فیلم کوتاه «مصطفی» به تهیهکنندگی پیمان شاهمحمدی و علیرضا تیموری و کارگردانی علیرضا تیموری، برای حضور در بخش اصلی رقابت بینالمللی فیلمهای کوتاه هجدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه
«accordi@DISACCORDI» ناپلی ایتالیا انتخاب شد. پیمان شاهمحمدی، تهیهکننده و مدیر امور پخش بینالملل فیلم کوتاه «مصطفی» در این باره توضیح داد: اتفاق مهمی که در برگزاری این جشنواره وجود دارد، پخش و نمایش آثار منتخب در پلتفرم رسمی و معتبر «Festhome» است که در سراسر دنیا برای متخصصان و مخاطبان جشنوارهها، کاملا شناختهشده است. در فیلم «مصطفی» سیدسیفالاسلام هاشمی، فریبا طالبی، معصومه مرادی، محمد جبارنیا، مجید ملکپور، زینب هاشمی، حسن حیدری و داریوش فضلی به ایفای نقش پرداختهاند.
ارسال به دوستان
فریبا کوثری مقابل دوربین «کن- پامنار» رفت
فیلمی برای فرشتههای بهشتی
فریبا کوثری نقش خودش را در فیلم سینمایی «کن - پامنار» به کارگردانی اشکان درویشی و تهیهکنندگی شیما جبرائیلیپور بازی کرد.
به گزارش «وطنامروز»، فیلمبرداری فیلم «کن - پامنار» نخستین اثر بلند اشکان درویشی چندی پیش آغاز شد و روز دوشنبه یکم آذرماه فریبا کوثری که به عنوان مشاور پروژه این فیلم را همراهی میکند، طی سکانسی کوتاه نقش خودش را به صورت افتخاری در این فیلم ایفا کرد. کوثری هدفش از حضور افتخاری به عنوان مشاور و بازیگر در فیلم «کن - پامنار» را این موضوع عنوان کرد که قرار است موسسه خیریه فرشتههای بهشتی درآمد حاصل از بلیتفروشی این فیلم را صرف امور خیریه کند. پس از پایان فیلمبرداری این سکانس، جشن تولدی برای این بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر و تلویزیون از سوی عوامل فیلم برگزار شد و رشید مظاهری، امید جهان و علی طیبی میهمانان ویژه این مراسم بودند. «کن - پامنار» که بر اساس طرحی از اشکان درویشی و با فیلمنامه سیروس همتی ساخته میشود، روایتی است از زندگی کودکان کار در محلههای فقیرنشین مناطق پایین شهر تهران و حمایت از دختران مظلوم افغانستان. همچنین قرار است درآمد حاصل از بلیتفروشی «کن- پامنار» از طریق موسسه خیریه فرشتههای بهشتی که در تولید این فیلم نیز همکاری میکند، در اختیار نیازمندان قرار گیرد.
این فیلم علاوه بر سیامک صفری و فریبا کوثری بازیگران دیگری نیز دارد که طی روزهای آتی معرفی خواهند شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|