|
شاخص بورس سبزپوش شد
شاخص کل بازار بورس دیروز با یکهزار و ۳۱۶ واحد افزایش، در جایگاه یک میلیون و ۳۶۸ هزار واحدی قرار گرفت. در معاملات دیروز بیش از ۴ میلیارد و ۳۶۵ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۳ هزار و ۶۰۱ میلیارد ریال دادوستد شد. همچنین شاخص کل (هموزن) با یکهزار و ۸۵۳ واحد کاهش به ۳۷۵ هزار و ۴۲ واحد رسید.
ارسال به دوستان
در 8 ماه نخست امسال حجم تجارت خارجی کشور به 63 میلیارد دلار رسید
جهش 40 درصدی تجارت خارجی
حجم صادرات کشور در این مدت 31 میلیارد و واردات 32 میلیارد دلار بوده است
گروه اقتصادی: بر اساس آخرین آمار منتشرشده توسط گمرک جمهوری اسلامی، حجم تجارت خارجی کشور در 8 ماه نخست امسال به 63 میلیارد دلار رسید که حاکی از رشد 40 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. چین، امارات عربی متحده و ترکیه از اصلیترین طرفهای تجاری ایران در این 8 ماه بودهاند.
این رشد قابل توجه نشان از آن دارد که رفته رفته تبعات اقتصادی ناشی از کرونا در حال فروکش کردن است و کشور باید برای بازگشت به شرایط پیش از کرونا آماده شود.
به این ترتیب با توجه به اینکه بازارهای مختلف با افزایش تقاضا روبهرو شدهاند، میتوان پیشبینی کرد رشد اقتصادی کشورمان در سال 1401 مثبت شود. فرصت کنونی، زمان مناسبی برای افزایش توان تولید داخل با حمایت از تولیدکنندگان است.
به گزارش «وطنامروز»، در همین رابطه معاون وزیر اقتصاد گفت: تجارت خارجی ایران در 8 ماه سال 1400 مانند ماههای پیش از آن، با رشد قابل توجهی همراه بود و در این مدت 110 میلیون و 300 هزار تن کالا به ارزش 63 میلیارد و یکصد میلیون دلار بین ایران و شرکای تجاری مبادله شد. مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: مقایسه آمار 8 ماهه تجارت خارجی کشور با مدت مشابه سال گذشته حاکی از رشد 5/43 درصد در وزن و 40 درصدی در ارزش دلاری کالاهاست.
میراشرفی افزود: از 110 میلیون و 300 هزار تن کالای مبادله شده در این مدت، 83 میلیون و 700 هزار تن آن را صادرات، به ارزش 31 میلیارد و یکصد میلیون دلار تشکیل میدهد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن 5/10 درصد و از حیث ارزش 42 درصد افزایش یافته است. وی در توضیح عمده اقلام صادراتی کشور اظهار داشت: محصولات پتروشیمی با 39 میلیون و 800 هزار تن به ارزش 13 میلیارد و 300 میلیون دلار 47 درصد از وزن و 43 درصد از ارزش مجموع صادرات کشور را در این مدت به خود اختصاص داده است.
میراشرفی اضافه کرد: 5 مقصد مهم صادرات کالاهای ایرانی به ترتیب چین با 19 میلیون و 300 هزار تن به ارزش 9 میلیارد و یکصد میلیون دلار، عراق با 21 میلیون و 600 هزارتن به ارزش 6 میلیارد و یکصد میلیون دلار، ترکیه با 11 میلیون و 300 هزار تن به ارزش 3 میلیارد و 800 میلیون دلار، امارات عربی متحده با 7 میلیون و 300 هزار تن به ارزش 2 میلیارد و 900 میلیون دلار و افغانستان با 3 میلیون تن کالا به ارزش یک میلیارد و 270 میلیون دلار بوده است.
وی افزود: در بحث واردات نیز کشورمان در 8 ماهه سال جاری 26 میلیون و 500 هزار تن کالا به ارزش 32 میلیارد دلار از کشورهای مختلف وارد کرده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزن 21 درصد و از نظر ارزش 38 درصد رشد نشان میدهد.
رئیس کل گمرک ایران درباره 5 کشور طرف معامله واردات با ایران به ترتیب از امارات عربی متحده با 8 میلیون تن کالا به ارزش 10 میلیارد و یکصد میلیون دلار، چین با 2 میلیون و 200 هزار تن به ارزش 7 میلیارد و 200 میلیون دلار، ترکیه با 2 میلیون و 700 هزار تن به ارزش 3 میلیارد و 200 میلیون دلار، آلمان با 549 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 200 میلیون دلار و سوییس با یک میلیون و 300 هزار تن به ارزش یک میلیارد و یکصد میلیون دلار نام برد و اظهار داشت: از کل واردات کشور در مدت مذکور 20 میلیون و 300 هزار تن به ارزش 12 میلیارد و 400 میلیون دلار آن مربوط به واردات کالاهای اساسی است که 75 درصد از وزن و 38 درصد از ارزش کل واردات را به خود اختصاص داده است که از این میزان نیز 17 میلیون و 800 هزار تن به ارزش 9 میلیارد و 900 میلیون دلار با ارز ترجیحی بوده است.
میراشرفی همچنین گفت: در 8 ماه نخست سال جاری 8 میلیون و 101 هزار تن کالا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 80 درصد رشد داشته است و حتی از میزان ترانزیت کل سال 99 یا کل سال 98 هم بیشتر شده است که این امر به نوبه خود یک رکورد تازه برای عبور کالا از ایران به حساب میآید.
ارسال به دوستان
ثبتنام وام ودیعه مسکن در حالی ادامه دارد که بانک مرکزی از اتمام اعتبار بانکها خبر میدهد ولی معاون مسکن وزارت راهوشهرسازی این اتمام اعتبار را قبول ندارد
مسکن سرگردان میان اختلاف وزارت راه و با مرکزی
در شرایطی که ثبتنام وام ودیعه مسکن ادامه دارد، بانک مرکزی از اتمام اعتبار بانکها خبر میدهد اما معاون مسکن وزارت راهوشهرسازی اتمام اعتبار را قبول ندارد.
شهرزاد دانشمندی، مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی میگوید به نیمی از متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن، وامی پرداخت نخواهد شد.
وی با اعلام اینکه سامانه ثبتنام تسهیلات ودیعه مسکن از سوی وزارت راهوشهرسازی اداره میشود، افزود: تاکنون ۱۳۰ هزار میلیارد ریال- بیش از سهمیه تعیین شده ستاد کرونا- ثبتنام تسهیلات ودیعه مسکن انجام شده است و بانکها هیچ تعهدی برای پرداخت تسهیلات بیش از سهمیههای تعیینشده از سوی ستاد کرونا ندارند.
وی علت سختگیری بانکها برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن را پر شدن سهمیه تعیینشده عنوان کرد و گفت: تعداد افراد در صف مانده، ۲ برابر سهمیه تعیینشده است و متقاضیانی که موفق به اخذ تسهیلات نشدهاند، ناراضی خواهند شد. مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی افزود: با وجود اینکه سهمیه تسهیلات ۱۲ درصدی ودیعه مسکن تکمیل شده است، همچنان سامانه ثبتنام این وام از سوی وزارت راهوشهرسازی باز است که منجر به اعطای تسهیلات نخواهد شد.
* وزارت راه: ۴ هزار میلیارد تومان وام پرداخت شده است
معاون مسکن و ساختمان وزارت راهوشهرسازی میگوید بر اساس آخرین آمار یک میلیون و ۶۸۵ هزار نفر تاکنون برای دریافت وام ودیعه ثبتنام کردهاند و از این تعداد ۶۴۰ هزار نفر به بانکها معرفی شدهاند و ۱۴۲ هزار نفر هم تسهیلات دریافت کردهاند.
محمود محمودزاده گفت: در ابتدای سال، مکاتبهای با ستاد ملی مقابله با کرونا برای پرداخت وام ودیعه مسکن داشتهایم و این ستاد تسهیلاتی برای پرداخت وام ودیعه مسکن به بانکها در نظر گرفته است. ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای وام ودیعه مسکن در نظر گرفتند که از این میزان تنها ۴۵ درصد که معادل ۴ هزار میلیارد تومان است تاکنون توسط بانکها پرداخت شده است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راهوشهرسازی گفت: به هیچ عنوان این موضوع مورد قبول نیست که اعتبار بانکی برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به اتمام رسیده است. ممکن است بین شعب بانکها شعبهای نیاز به تجدیدنظر داشته باشد و ما مکاتبه برای تأمین اعتبار کنیم اما اینکه اعتبار همه شعب بانکها به اتمام رسیده است به هیچ عنوان مورد قبول نیست.
اواخر خرداد امسال نیز ستاد ملی مقابله با کرونا سقف بودجه در نظر گرفته شده برای تسهیلات ودیعه مسکن را ۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و به تصویب رسانده بود.
* منشأ سوءتفاهم وزارت راهوشهرسازی و بانک مرکزی کجاست؟
به نظر میرسد علت تفاوت آمار و محاسباتی که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی از اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن با معاونت مسکن و ساختمان وزارت راهوشهرسازی دارند، مدت زمان مورد نظر هر یک از این دستگاههاست.
بانک مرکزی و وزارت اقتصاد احتمالا کل ۲ سالی را که از اعطای تسهیلات ودیعه مسکن میگذرد در نظر دارند و وزارت راهوشهرسازی تسهیلاتی که امسال پرداخت شده را تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است.
* وزارت اقتصاد: 4/6 هزار میلیارد تومان وام ودیعه پرداخت شده است
بر اساس آماری که وزارت اقتصاد تا پایان نیمه نخست مهر امسال ارائه کرده، تعداد دریافتکنندگان وام ودیعه مسکن با آماری که وزارت راهوشهرسازی میگوید، تفاوت دارد.
وزارت اقتصاد میگوید تا نیمه اول مهر سال جاری بانکها و مؤسسات اعتباری دولتی و خصوصی حدود ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن به ۲۶۷ هزار و ۱۶۷ متقاضی پرداخت کردهاند.
ضمن اینکه ۴۷ هزار و ۱۲۳ پرونده به مبلغ نزدیک به یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان نیز تشکیل شده و بزودی به متقاضیان پرداخت خواهد شد.
***
متوسط قیمت مسکن 2/1 درصد افزایش یافت
متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران آبان امسال 1/320 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل 2/1 درصد افزایش را نشان میدهد.
بر اساس گزارش ماهانه بانک مرکزی از بازار مسکن، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در آبان سال ۱۴۰۰ به حدود 3/7 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل 5/33 و 5/63 درصد افزایش نشان میدهد. متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران در آبان امسال 1/320 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل 2/1 درصد افزایش نشان میدهد.
همچنین این رقم نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل 7/17 درصد افزایش داشته که در مقایسه با رشد نقطه به نقطه آبان سال ۱۳۹۹ (معادل 2/118 درصد) به مراتب کمتر بوده و مبین کند شدن آهنگ رشد قیمت مسکن است. گفتنی است «گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در آبان سال ۱۴۰۰» برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است که توسط اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
ورود لوازم خانگی کرهای به مناطق آزاد ممنوع شد
پس از دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر ممنوعیت واردات لوازم خانگی کرهای به کشور، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی، در ابلاغیهای مناطق آزاد کشور را مشمول اجرای دستور رهبر انقلاب کرد. از طرفی برخی ثبت سفارشها، خرید اقلام و لوازم خانگی و ورود این کالاها به انبار گمرک مناطق آزاد کشور قبل از مصوبه و ابلاغیه مقام معظم رهبری بوده و زمان ثبت بارنامه در کشور مبدأ برای برخی تجار مربوط به قبل از ابلاغیه رهبری است که این موضوع بر اساس دستور محمد عباسی، دادستان عمومی و انقلاب کیش نیز مورد تایید قرار گرفته است.
***
انهدام باند قاچاقچیان سامسونگ
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: قاچاقچیان، لوازم خانگی قاچاق را از نمایندگی سامسونگ در عراق تحویل میگرفتند و بعد از ورود این کالا به کشور، پول حاصل از فروش آن را به نمایندگی تحویل میدادند و به ازای آن دستمزد اندکی دریافت میکردند. حمیدرضا دهقانینیا درباره جزئیات انهدام باند قاچاق واردات لوازم خانگی کرهای به کشور بیان کرد: عوامل قاچاق واردات لوازم خانگی از ۲ رویه کولهبری و تهلنجی برای واردات کالاهای لوازم خانگی به کشور سوءاستفاده کردهاند. سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: مغز متفکر این باند در کردستان و بازوان اجرایی آن در خوزستان بوده است این قاچاقچیان از بستر کولهبری و تهلنجی سوءاستفاده کرده و با هدایت آنها کالاهای قاچاق را به کشور وارد میکردند. وی بیان داشت: اعضای این باند واردکننده لوازم خانگی قاچاق در ۲ سال گذشته نزدیک به 94 هزار قطعه کالای لوازم خانگی قاچاق به کشور وارد کردهاند و 910 میلیارد تومان کالا فروختهاند. دهقانینیا افزود: از طریق تهلنجی 6 هزار قلم کالا به ارزش 81 میلیارد آوردهاند که 4 هزار قلم آن را به ارزش 44 میلیارد تومان به کشور وارد کردهاند. سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: 3 هزار و 400 قلم کالا از این میزان از انبارها کشف شده که کالاهای کشف شده شامل تلویزیون، یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و کولر گازی است. سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: در ضربه اخیر به باند واردات قاچاق لوازم خانگی فقط 780 تلویزیون کشف شده است. وی با بیان اینکه اعضای این باند قاچاق لوازم خانگی، عمله نماینده شرکت سامسونگ در عراق بودهاند، گفت: این افراد خود سرمایهای در اختیار ندارند که لوازم خانگی قاچاق را با سرمایه خودشان خریداری و به کشور وارد کنند، بلکه به عنوان کارگر برای نماینده شرکت سامسونگ در عراق کار میکردند.
***
رئیس اتحادیه بارفروشان:
اجازه نخواهیم داد قیمت میوه برای شب یلدا بالا رود
رئیس اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه برای تامین میوه شب یلدا برنامهریزیهای لازم انجام شده است، گفت: علاوه بر پرتقال و سیب و کیوی، انار و هندوانه برای شب یلدا تقاضای بسیاری دارد. مصطفی دارایینژاد گفت: اجازه نخواهیم داد قیمت میوه برای شب یلدا بالا رود. وی ادامه داد: به دلیل همین تقاضای بالا قرار است بار هندوانه زیادی از میناب و بار انار نیز از ساوه و شیراز و دماوند به میادین مرکزیمیوه و ترهبار برسد. البته مقداری هم از این اقلام را دپو کردهایم که قیمتها بالا نرود. رئیس اتحادیه بارفروشان اضافه کرد: سایر میوهها یعنی پرتقال، نارنگی و کیوی هم به صورت فراوان در بازار وجود دارد. وی در پایان گفت: با هماهنگیهای انجام شده عرضه این اقلام را بیشتر خواهیم کرد و اجازه نمیدهیم قیمتها بالا رود.
***
اختصاص اراضی دولتی واقع در شهرها به نهضت ملی مسکن
معاون مسکن و ساختمان وزارت راهوشهرسازی روشهای تأمین اراضی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن را تشریح کرد. محمود محمودزاده با بیان اینکه روشهای تأمین اراضی برای مدیران کل راهوشهرسازی استانهای سراسر کشور ابلاغ شده است، بر تکلیف ادارات کل راهوشهرسازی برای تأمین بموقع اراضی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد. وی تصریح کرد: مدیران کل راهوشهرسازی باید نسبت به شناسایی و تأمین اراضی طرح نهضت ملی مسکن اهتمام داشته باشند. به گفته معاون مسکن و ساختمان وزارت راهوشهرسازی، روشهای تأمین اراضی در نهضت ملی مسکن شامل این موارد است: اراضی دولتی با کاربری مسکونی واقع در محدوده شهرها اعم از اراضی متعلق به وزارت راهوشهرسازی یا سایر دستگاههای دولتی که در اجرای ماده ۶ قانون ساماندهی یا ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن باید به وزارت راهوشهرسازی منتقل شود که در این خصوص، اراضی واقع در بافت فرسوده در اولویت قرار دارند. همچنین اراضی در اختیار دستگاههای اجرایی و نهادهای طرف تفاهم با وزارت راهوشهرسازی، احیای بافتهای فرسوده شهری و سکونتگاههای غیررسمی، شهرهای جدید، شهرکهای مسکونی جدید و استفاده از اراضی دارای طرح آمادهسازی زمین، استفاده از ظرفیت اراضی دولتی با کاربری غیرمسکونی در محدوده شهرها مشروط به تصویب تغییر کاربری در مراجع ذیربط، استفاده از اراضی با کاربری مرتبط یا قابل تغییر کاربری بخش خصوصی و نهادهای عمومی غیردولتی بر اساس توافق با دستگاههای متولی اجرای طرح اقدام ملی و پس از تصویب طرح تغییر کاربری در مراجع ذیربط و معاوضه اراضی مسکونی غیردولتی واقع در محدوده شهرها با اراضی دولتی با هر نوع کاربری بخش دیگری از روشهای تأمین اراضی نهضت ملی مسکن است. خرید اراضی غیردولتی مناسب واقع در محدوده شهرها در صورتی که تأمین زمین از طریق راهکارهای فوق به تشخیص اداره کل و تأیید سازمان ملی زمین و مسکن امکانپذیر نباشد، اراضی دولتی مناسب الحاق به محدوده مصوب شهر با تصویب مراجع ذیربط و اراضی دولتی واقع در محدوده سکونتگاههای داخل حریم شهرها یا اراضی مناسب جهت احداث شهرکهای مسکونی، از دیگر روشهایی است که برای تأمین اراضی در اجرای نهضت ملی مسکن به استانها تکلیف شده است.
ارسال به دوستان
انبوهسازان میلیون واحد نهضت ملی مسکن را میسازند
همزمان با برگزاری جلسه مشترک کانون انبوهسازان سراسر کشور با وزیر راهوشهرسازی، عضو این کانون از تفاهم با وزارت راهوشهرسازی برای مشارکت در طرح عظیم نهضت ملی مسکن خبر داد که منجر به ساخت یک میلیون واحد نهضت ملی مسکن توسط انبوهسازان خواهد شد. طرح نهضت ملی مسکن با ۶ استراتژی افزایش تولید مسکن، افزایش آبادانی و ساختوساز در بافتهای فرسوده شهری، کمک به خانهدار شدن دهکهای یک تا 3، خانهدار شدن دهکهای متوسط، ساخت مسکن روستایی و شروع اجرای طرح اجارهداری حرفهای از سوی دولت سیزدهم وارد مرحله عملیاتی شده است.
در همین راستا «رستم قاسمی» وزیر راهوشهرسازی در جلسه با انبوهسازان سراسر کشور با اعلام اینکه خانههای این طرح توسط بخش خصوصی ساخته میشود، اعلام کرد دولت از سرمایهگذارانی که قصد ورود به ساختوساز داشته باشند حمایت خواهد کرد.
بزرگترین حمایت دولت از بخش خصوصی تامین زمین رایگان و در اختیار بخش خصوصی گذاشتن و مکلف کردن بانکها به پرداخت تسهیلات ساخت است.
پیشتر مدیرعامل بخش مسکن نیز از انبوهسازان خواسته بود با توجه به شکاف عرضه با تقاضای مسکن و همزمان افزایش تسهیلات ساختوساز با استفاده از وام ۴۵۰ میلیونی، عقبماندگی در بخش ساخت مسکن را جبران کنند.
«سیدمحمد مرتضوی» از اعضای هیاتمدیره کانون سراسری انبوهسازان دیروز در گفتوگو با ایرنا درباره نتیجه جلسه مشترک انبوهسازان با وزیر راهوشهرسازی افزود: جلسه خوبی که هفته گذشته با مدیران وزارت راهوشهرسازی برگزار شد منجر به یکسری تفاهمات و فصول مشترک بین دولت و بخش خصوصی شد که نقطه عطف آن حضور و مشارکت انبوهسازان در این پروژه ملی بود.
عضو هیاتمدیره کانون سراسری انبوهسازان ادامه داد: قرار است در مدت ۱۰ روز از طریق کانون سراسری انبوهسازان، طرحی را ارائه دهیم که به همه موضوعاتی که در ساخت این پروژه دخیل است، توجه شود.
وی با بیان اینکه در حال بررسی الگوهای مختلف همکاری از قبیل مشارکت در احداث واحدها یا حرکت به سمت اجرای مسکن خودمالکی هستیم، افزود: میتوانیم زمین در اختیار طرح بگذاریم و تسهیلات از طرف دولت دریافت کنیم یا اینکه با قیمت مشخص و قطعی با در نظر گرفتن تعدیلها، خانهسازی را با دریافت زمین از دولت شروع کنیم.
فعال بخش مسکن گفت: بر اساس گفتوگو با مسؤولان مربوط این موضوع مطرح است که از الگوی ساخت در گذشته که ساخت خانه با مساحت ۷۵ متری برای تهران، کلانشهرها و و سایر شهرهای بزرگ است فاصله بگیریم و با هدف جبران وضعیت اقتصادی الگوی ساختوساز را تغییر دهیم.
مرتضوی گفت: مجموعه انبوهسازان در استانهای مختلف پیشبینی میکنند بتوانند حداقل ساخت یک میلیون واحد مسکونی از طرح را در طول این دوره برعهده بگیرند. انبوهسازان از این استعداد و سرمایه برخوردارند و میتوانند به شکل مناسبی کار ساخت مسکن را در کشور به جلو ببرند.
وی به مشارکت انبوهسازان در ساخت مسکن مهر اشاره کرد و گفت: تجربیات خوبی از واگذاری کار در این پروژه عظیم داریم و توانستیم در مسکن مهر طرحهای کیفی خوبی را به سرانجام برسانیم و با قیمت مناسب در اختیار خریدار قرار دهیم. سعی داریم در کنار دولت در اجرای نهضت ملی مسکن نقشآفرینی داشته باشیم و ظرفیت و توان خود را به کار گیریم تا در یک حرکت عظیم اجتماعی به عنوان بازوی اجرایی وزارت راهوشهرسازی عمل کنیم.
پایان آبان امسال ۱۶۵ هزار واحد نهضت ملی با آمادهسازی زمین ساخت، آماده کلنگزنی شد که وعده افزایش این رقم به صورت هفتگی با آماده شدن طرحهای ساخت و تامین زمینهای جدید داده شد.
اکنون ۲۰۷ هزار واحد آماده آغاز عملیات اجرایی است و در مجموع بیش از ۷۵۰ هزار واحد که بخشی به مشارکت بنیاد مسکن مربوط میشود، در مراحل مختلف ساخت یا آماده شروع پروژه است.
در تهران برای ساخت واحدها تا ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات به خودمالکان پرداخت میشود و این رقم در روستاها ۲۵۰ میلیون تومان است.
کارمزد تسهیلات ساخت مسکن در واحدهای روستایی و شهری کوچک 5 درصد است.
ثبتنام اجرای قانون جهش تولید مسکن که از ۲۸ مهرماه در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به نشانی
saman.mrud.ir در ۳۱ استان آغاز شده است، تا ۱۵ آذرماه ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|