|
کاهش اعتماد آمریکاییها به ارتش
نظرسنجی «بنیاد ریگان» نشان میدهد اعتماد مردم آمریکا به ارتش این کشور پس از خروج از افغانستان در حال کاهش است. بر اساس نظرسنجی مزبور، اعتماد جامعه آمریکا به ارتش این کشور در سال 2019 از 70 درصد به 63 درصد و سپس در اوایل سال جاری به 56 درصد کاهش یافته است. همچنین 9 ماه پس از آخرین نظرسنجی، سطح اعتماد به ارتش آمریکا به 45 درصد کاهش یافته است.
ارسال به دوستان
امانوئل مکرون به عنوان اولین رهبر یک کشور غربی پس از قتل خاشقجی به ریاض سفر کرد
به سلامتی خاشقجی
دبیرکل سازمان عفو بینالملل: این دردآور است که فرانسه به سیاست توانمندسازی مجدد ولیعهد سعودی کمک میکند
گروه بینالملل: امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه از روز جمعه در صدر هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و بازرگانان فرانسوی طی سفری رسمی به کشورهای عربی حاشیه جنوب خلیجفارس رفت. مکرون در این سفر 2 روزه با ولیعهد امارات، عربستان و قطر دیدار کرد. در این میان دیدار مکرون با محمد بن زاید، ولیعهد امارات و محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان با انتقاد شدید مقامات نهادهای حقوق بشری و گروههایی نظیر دیدهبان حقوق بشر مواجه شده است. این در حالی است که شخص مکرون نیز به دلیل اقدامات 3 سال اخیر خود در زمینه مقابله با آزادیهای مذهبی (حجاب)، نقض حقوق کارگران و ارائه لوایحی به منظور افزایش دامنه اختیارات پلیس برای اعمال خشونت بدون نظارت در فرانسه با اتهامات جدی نقض حقوق بشر مواجه است. ضمن اینکه سیاستهای حمایتی او از گروههای راستگرا به عنوان پیادهنظام وی در انتخابات آتی موضوعی است که در محافل خبری از سوی تحلیلگران مطرح شده است. روزنامه «گاردین» چاپ لندن در مقالهای تأکید کرد سران کشورهای غربی طی 3 سال گذشته حاضر به دیدار با ولیعهد عربستان نشدهاند و حتی رئیسجمهوری آمریکا اعلام کرد تماسهای دیپلماتیک این کشور با عربستان در سطح سران میان رئیسجمهوری و پادشاه خواهد بود. این نشریه افزود سفر مکرون نشان میدهد دستکم یک مقام ارشد غربی هست که آماده از سرگیری روابط مستقیم با ولیعهد عربستان است. سازمان دیدهبان حقوق بشر نیز از فروش سلاحهای فرانسوی به کشورهای منطقه انتقاد و تأکید کرد مکرون باید در سفر خود به کشورهای عربی منطقه علنا از پرونده آنها در زمینه حقوق بشر انتقاد کند. این سازمان تأکید کرد سکوت مکرون درباره پرونده جمال خاشقجی در حکم چشمپوشی از موارد بزرگ نقض حقوق بشر خواهد بود. در واکنش به این انتقادها، دفتر رئیسجمهوری فرانسه درصدد دفاع از این دیدار برآمد و تأکید کرد عربستان کشوری اثرگذار در منطقه خاورمیانه است. در این بیانیه تأکید شده بدون گفتوگوی عمیق با عربستان که بزرگترین اقتصاد منطقه و عضو گروه 20 است، نمیتوان سیاستی هدفمند را در منطقه پی گرفت. این موقعیت حاکی از این است که مساله حقوق بشر در غرب عملا به عنوان یک ابزار سیاسی و اهرم فشار علیه دیگر کشورها مدنظر قرار گرفته و بسته به قدرت اثرگذاری یک کشور و روابط حسنه آن با غرب از جنایات حقوق بشری آن چشمپوشی میشود.
* ذوقزدگی فرانسه از انعقاد قرارداد با امارات
فرانسه روز جمعه از انعقاد قرارداد 16 میلیارد یورویی فروش 80 فروند هواپیمای جنگنده «رافال» و هلیکوپترهای جنگی «کاراکال» به امارات عربی متحده در پی سفر امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه به این شیخنشین خبر داد. به گفته مقامات فرانسوی، این قرارداد با هدف تقویت همکاری نظامی با متحد اصلی خود (امارات) در منطقه خلیجفارس است. بر اساس این قرارداد امارات عربی متحده 80 جنگنده رافال ارتقا یافته را در قراردادی خریداری میکند که وزارت نیروهای مسلح فرانسه میگوید ارزش آن 16 میلیارد یورو (18 میلیارد دلار آمریکا) است و بزرگترین قرارداد صادرات تسلیحات فرانسه در تاریخ است. این کشور همچنین از توافق با امارات برای فروش 12 بالگرد جنگی ساخت ایرباس خبر داد. پس از اینکه قرارداد 66 میلیارد دلاری با استرالیا برای خرید 12 زیردریایی فرانسوی با لابی ایالاتمتحده از دست رفت، فرانسویها اعلام کردند قرارداد با امارات به صنعت دفاعیشان کمک میکند. فرانسه روابط عمیقی با امارات به عنوان مجموعهای متشکل از 7 شیخنشین در شبهجزیره عرب دارد. این کشور یک پایگاه دریایی در سواحل امارات در اختیار گرفته و هواپیماها و پرسنل نظامی فرانسه نیز در تأسیسات بزرگی در خارج از پایتخت امارات (ابوظبی) مستقر هستند. در همین حال وزارت نیروهای مسلح فرانسه در بیانیهای با اعلام قرارداد فروش 12 بالگرد اعلام کرد ۲ کشور در استفاده از «تجهیزات دفاعی مشابه» هدف مشترک دارند تا بتوانند با یکدیگر همکاری نزدیکتری داشته باشند و همکاری عملیاتی بین نیروهای مسلح را ارتقا دهند. مقامات اماراتی با تایید این قرارداد اعلام کردند امارات نسخه ارتقا یافته 4F هواپیمای جنگی چندمنظوره رافال را خریداری میکند. این قرارداد نیروی هوایی امارات را به نخستین کاربر رافال 4F در خارج از فرانسه تبدیل میکند. «اریک تراپیر» رئیس «شرکت هوانوردی داسو» به عنوان سازنده رافال این فروش را «داستان موفقیت فرانسه» و «خبری عالی برای فرانسه و صنعت هوانوردی» آن خواند. شرکت هوانوردی داسو با اعلام اینکه تحویل هواپیماها را سال 2027 آغاز خواهد کرد، در بیانیهای تاکید کرد: این شرکت «ابزاری را به امارات داده که میتواند حاکمیت و استقلال عملیاتی آن را تضمین کند». چند ماه پس از انتخاب مکرون در سال 2017، او به امارات سفر کرد تا «موزه لوور» ابوظبی را افتتاح کند که بر اساس توافقنامه 2/1 میلیارد دلاری برای به اشتراک گذاشتن نام و برخی اشیای هنری موزه مشهور جهانی پاریس ساخته شده بود. در سپتامبر، مکرون میزبان ولیعهد ابوظبی در قلعه تاریخی «دو فونتنبلو» در خارج از پاریس بود که سال 2019 با کمک 10 میلیون یورویی امارات بازسازی شد. امارات و فرانسه به طور فزایندهای در پی بیاعتمادی مشترک به اخوانالمسلمین در سراسر غرب آسیا متحد شدهاند و از آن طرف در درگیریهای داخلی لیبی نیز همسو هستند.
* دیدار مکرون با قاتل خاشقجی
رئیسجمهوری فرانسه دیروز برای دیداری رودررو با ولیعهد عربستان وارد ریاض شد و به این ترتیب وی به نخستین مقام بلندپایه غربی تبدیل شد که از زمان قتل خاشقجی در سال ۲۰۱۸ وارد کاخ پادشاهی عربستان میشود. به گزارش رویترز، امانوئل مکرون عربستان را عنصری کلیدی در مبارزه با شبهنظامیگری در خاورمیانه، شمال آفریقا و نیرویی علیه اخوانالمسلمین میداند. فرانسه یکی از تامینکنندگان اصلی سلاح عربستان نیز هست اما در پی درگیریها در یمن که اکنون به یکی از بدترین بحرانهای بشری جهان بدل شده، در تامین تسلیحات برای ریاض تحت فشار قرار دارد. همچنین هیاتی از ۱۰۰ شرکت شامل «توتال انرژیز»، «EDF»، «Thales» و «ویوندی» در جریان سفر مکرون به عربستان در یک اجلاس مربوط به امور سرمایهگذاری شرکت کردند. مکرون در جمع خبرنگاران در دوبی پیش از عزیمت به عربستان، اتهامات مبنی بر مشروع دانستن ولیعهد عربستان را رد کرد و گفت: بحرانهای چندوجهی در منطقه را نمیتوان با بیاعتنایی به عربستان حلوفصل کرد. وی افزود: ما میتوانستیم پس از ماجرای خاشقجی تصمیم بگیریم دیگر هیچ نقشی در منطقه نداشته باشیم. برخی میتوانند از این سیاست دفاع کنند اما من فکر میکنم فرانسه نقش مهمی در منطقه دارد. این بدان معنا نیست که ما شریک جرم هستیم یا قتل این روزنامهنگار را فراموش میکنیم. عربستان از رویکرد دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا که ریاض را به خاطر سابقه حقوق بشر و جنگ یمن تحت فشار قرار داده و اطلاعاتی را منتشر کرده که بن سلمان را به قتل خاشقجی مرتبط میکند، ناامید شده است. «اگنس کالامار» دبیرکل سازمان عفو بینالملل گفت: «این سفر فارغ از اهدافش، به سیاست توانمندسازی مجدد ولیعهد سعودی کمک میکند. این برای من دردآور است که فرانسه به عنوان کشوری که حقوق بشر در آن رعایت میشود، ابزار این سیاست شود».
* ائتلاف ناقضان حقوق بشر
اگرچه علاقه شدید مکرون به برقراری روابط شخصی با ولیعهد ابوظبی و همتای او در عربستان سعودی، محمد بنسلمان، او را به میهمانی محبوب برای این 2 مقام عربی در منطقه تبدیل کرده اما این تعاملات با انتقاد گروههای حقوق بشری مواجه شده است. گروههای حقوق بشری نگران سوابق عربستان و امارات و متحدانشان در منطقه هستند. گروههای حقوق بشری اعلام کردند سلاحهایی که امارات در اختیار متحدان خود در خلیجفارس قرار میدهد میتواند «برای حملات غیرقانونی یا حتی جنایات جنگی» در یمن و لیبی مورد استفاده قرار گیرد؛ 2 جنگی که امارات متهم است از طریق نیروهای رسمی و نیابتی خود در آنها شرکت داشته و در موارد متعدد به نقض فاحش حقوق بشر و اعمال جنایات جنگی متهم است. دیدهبان حقوق بشر نیز در این زمینه اعلام کرده است: «حمایت فرانسه از امارات و سعودی شدیدا مورد اعتراض است، زیرا روسای این کشورها نتوانستهاند سوابق فاجعهبار حقوق بشری کشورهایشان را در داخل بهبود بخشند، اگرچه تلاشهای روابط عمومی (ظاهری) آنها برای معرفی خود به عنوان روسای مترقی و بردبار در سطح بینالمللی در حال انجام است». بنا به اعلام دیدهبان حقوق بشر «هر دو این افراد هنگام بحث درباره حقوق بشر (مسائلی که کشورهایشان بشدت درباره آن مورد انتقاد گروههای حقوق بشری قرار گرفتهاند) بشدت عملگرا هستند و منافع تجاری و سیاسی را بر آن ارجحیت میدهند». اکنون نیز تلاش امانوئل مکرون برای اتحاد با این افراد بدنام در عرصه حقوق بشر، عملا او را در ردیف حامیان نقض حقوق بشر قرار میدهد.
در همین حال روزنامه فرانسوی «لوموند» شامگاه جمعه در گزارشی نوشت امانوئل مکرون گزینه تعامل با رژیمهای مستبد در خلیجفارس را انتخاب کرده است. پایگاه خبری «عربی۲۱» به نقل از لوموند نوشت رئیسجمهور فرانسه با امضای قرارداد فروش ۸۰ جنگنده رافال به امارات عربی متحده، به خواسته سازمانهای حقوق بشری پاسخ منفی داد. این روزنامه فرانسوی اشاره کرد مکرون و «محمد بنزاید» ولیعهد ابوظبی روز جمعه هیچ کنفرانس مطبوعاتیای برگزار نکردند و با خوردن غذا در یک رستوران، انعقاد معامله مذکور را جشن گرفتند. پیشتر «باستین لاشود» نماینده فرانسوی در جریان جلسه استیضاح دولت فرانسه گفته بود کشورش با ترویج ارزشها و اصول و در عین حال انجام اقداماتی مغایر با آن، با جهان با نفاق رفتار میکند.
ارسال به دوستان
نخستین نشست چارچوب هماهنگی گروههای شیعی پس از دیدار با مقتدا صدر برگزار شد
افشای موارد دستکاری در انتخابات عراق
کمیته هماهنگی احزاب شیعی عراق موسوم به «چارچوب هماهنگی گروههای شیعی» پس از دیدار روز پنجشنبه با رهبر جریان صدر، خواستههای خود از حکومت بغداد را در قالب بیانیهای 6 بندی مطرح و در پایان اعلام کرد تا دستیابی به حلوفصلهای حقیقی برای بنبست کنونی در عرصه سیاسی به گفتوگوهایشان ادامه میدهند.
«سعد السعدی» عضو دفتر سیاسی جنبش «عصائب اهلالحق» عراق، دیروز شنبه درباره جزئیات نشست چارچوب هماهنگی گروههای شیعی که روز جمعه در منزل «همام حمودی» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در بغداد برگزار شد به تارنمای المعلومه گفت شخصیتهای حاضر درباره پیشنهادات مقتدا صدر، رهبر جریان صدر در نشستی که روز پنجشنبه در منزل هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح برگزار شد، به تبادل نظر پرداختند. آنها در نهایت بر حمایت از تظاهراتکنندگان و اعتصابکنندگان مخالف نتایج اعلامی انتخابات تا زمان اعلام تصمیم دادگاه فدرال درباره شکایات تاکید کردند.
کمیته هماهنگی شیعیان عراق نتایج انتخابات اخیر را که با دخالت سرورهای کشورهای بیگانه (امارات) برگزار شد، قبول ندارد و خواستار ابطال آن است. به گفته این کمیته، در نتایج آرا تقلب و دستکاری زیادی صورت گرفته است.
6 درخواست این کمیته بدین شرح است:
۱- برداشتن گامهای عملی لازم برای مبارزه با فساد و بازخواست فاسدان و همچنین توقف تضییع عامدانه اموال عمومی.
۲- تأکید بر خروج نیروهای بیگانه مطابق با جدول زمانی اعلامشده و ایجاد سازوکاری تضمینکننده برای انحصار سلاح در دستان حکومت.
۳- محافظت از حشدالشعبی و حمایت و سازماندهی آن به نحوی که این گام موجب تقویت نقش این سازمان و حفظ امنیت عراق شود.
۴- جرمانگاری عادیسازی روابط [با رژیم صهیونیستی] و تمام آنچه مربوط به این اقدام میشود.
۵- اقدام مشترک برای حفظ مبانی ملت عراق در تقابل با انحرافهای اخلاقی و اجتماعی مطابق چارچوبهای قانونی.
۶- اقدام در جهت بهبود سطح اقتصادی مناطق محروم و جدا کردن رقابتهای سیاسی از تمام طرحهای خدماتی و رفع محرومیت از این مناطق.
* افشاگری عامری درباره دستکاری انتخاباتی
از طرف دیگر عصر دیروز هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح عراق و عدنان فیحان، عضو این ائتلاف و رئیس فراکسیون الصادقون، در یک نشست خبری در بغداد، به افشای اسناد و ادله دستکاری در نتایج انتخابات اخیر پرداختند و خواهان لغو نتایج انتخابات 2021 این کشور شدند.
او با انتقاد از کمیساریای عالی انتخابات عراق فاش کرد برخلاف ادعای این نهاد، نتایج اولیه اعلامی انتخابات شامل ۹۴ درصد آرا نبود بلکه تنها ۷۹ درصد آرا را دربر میگرفت. به گفته او، اثر انگشتهای وارد شده به سامانه الکترونیکی رایگیری با هم مطابقت نداشتهاند. عامری سپس گفت: «ما به دادگاه فدرال دادخواست ارائه کردیم و طبق قانون، مدارک و ادلهای که تقلب در انتخابات را ثابت میکرد، تحویل دادیم. ما ۶ گزارش از پرونده تقلب و تخلف کمیساریا در اختیار داریم. یک میلیون و ۳۰۰ هزار کارت بیومتریک صادر شده بود که میان رأیدهندگان توزیع نشده بود و این یک اهمال از سوی کمیساریا محسوب میشود».
العامری در ادامه عملکرد خانم جنین پلاسخارت، فرستاده هلندی سازمان ملل به عراق را دخالت در روند انتخابات 18 مهر گذشته و ناقض قانون این کشور دانست.
همچنین عدنان فیحان، 7 اشکال فنی به گزارش شرکت آلمانی هنسولدی وارد آورد که به عنوان متخصص بررسی نرمافزار تجهیزات انتخاباتی به بررسی تجهیزات رایگیری در انتخابات اخیر پرداخته است.
***
ورود تجهیزات نظامی آمریکا به عراق برخلاف ادعای الکاظمی
برخلاف ادعای نخستوزیر عراق مبنی بر اینکه از آمریکاییها برای خروج نظامیانشان از این کشور تعهد گرفته است، پنتاگون در حال تجهیز پایگاههای نظامی بزرگ خود در عینالاسد و الحریر است.
به گفته «صفاء الاعسم»، مشاور نظامی سابق و تحلیلگر نظامی عراق، ورود تجهیزات نظامی جدید آمریکا به مناطقی در غرب و شمال این کشور با بیانیههای سیاسی در سطح رهبران عالیرتبه عراقی و آمریکایی مبنی بر اینکه شمارش معکوس برای عقبنشینی اشغالگران آغاز شده و همچنین امضای توافق واگذاری پایگاهها مغایرت دارد.
او به تارنمای المعلومه گفت: «۲ پایگاه نظامی عینالاسد در غرب استان الانبار و الحریر در اربیل، شاهد ورود تجهیزات نظامی و تسلیحات سنگین آمریکایی است که از سوریه به این ۲ پایگاه انتقال یافته و این امر بیانگر تشدید تنش در منطقه است. طرف آمریکایی از مشغول بودن عراق برای تشکیل دولت و نتایج انتخابات سوءاستفاده میکند. امسال نیز بدون خروج نیروهای آن یا نیروهای خارجی متحد با آن از پایگاههای عراق به پایان میرسد».
چندی پیش «سعد محمد الکعبی» دیگر تحلیلگر عراقی فاش کرده بود ارتش تروریست آمریکا سامانههای پدافندی «سی-رام» جدیدی را به پایگاهها و سفارت خود در بغداد ارسال کرده تا برای آنچه ممکن است پس از پایان سال جاری به دلیل دروغین بودن ادعایش مبنی بر عقبنشینی از عراق اتفاق بیفتد، آماده باشد. پارلمان عراق دی سال ۹۸ در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و ابومهدی المهندس، نایبرئیس سازمان حشدالشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد. دولتهای بغداد و واشنگتن تیرماه گذشته به توافق رسیدند ارتش تروریست آمریکا که از سال 2014 به بهانه مبارزه با داعش به خاک عراق بازگشته بود تا پایان سال 2021 از این کشور خارج شده و تنها تعداد نامشخصی از نیروهای آمریکایی با اهداف مستشاری و آموزشی باقی بمانند. مقامات آمریکایی نیز اظهارات ضدونقیضی در این باره بر زبان میآورند. در حالی که برخی مقامات آمریکایی از گفتوگوی جدی با مقامات عراق برای خروج نیروهای رزمی از عراق و اهتمام واشنگتن به این امر سخن میگویند، برخی دیگر از مقامات مانند ژنرال «کنت مککنزی» فرمانده تروریستهای ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده موسوم به «سنتکام» میگوید کشورش شمار نیروهای خود در عراق را کاهش نخواهد داد و این امر به خواست بغداد است و «عراق خواستار باقی ماندن ما است و ما شمار نیروها در آن را کاهش نخواهیم داد».
ارسال به دوستان
دور دنیا
حزبالله: سعودی دنبال تحمیل خود به لبنان نباشد
شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله لبنان مشکل پیش آمده میان لبنان و عربستان را نشانه تلاش ریاض برای تحمیل دستورکارهای سیاسی خود بر بیروت دانست.
تنش اخیر میان لبنان و کشورهای حوزه خلیجفارس بویژه عربستان از آنجا آغاز شد که جرج قرداحی، وزیر اطلاعرسانی لبنان در یک مصاحبه تلویزیونی که مربوط به پیش از انتصاب وی به پست وزارت بود، خواهان توقف جنگ علیه یمن شده بود.
قرداحی در نهایت جمعه گذشته با ادامه فشارها رسما استعفا کرد و نجیب میقاتی نخستوزیر لبنان استعفای وی را پذیرفت.
حال به گفته معاون دبیرکل حزبالله لبنان، نهتنها وساطتی بین بیروت و ریاض وجود نداشته، بلکه درخواستی مستقیم برای استعفای جرج قرداحی، وزیر اطلاعرسانی لبنان آن هم بدون هیچ تعهد یا وعده متقابلی مطرح شده است.
شیخ نعیم قاسم که با شبکه العربی گفتوگو میکرد همچنین به عملکرد «طارق بیطار» بازپرس پرونده انفجار بندر بیروت اعتراض و تاکید کرد او با بهانههای واهی در حال هدف گرفتن متحدان حزبالله در داخل لبنان است و دولت لبنان باید این موضوع را حل کند. نعیم قاسم در ادامه ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان را مسؤول فروپاشی اقتصادی در لبنان خواند و خواستار پاسخگویی او شد. او درباره ترسیم مذاکرات مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی هم گفت، همه بحثها در این زمینه همچنان سطحی است و حزبالله ترجیح میدهد منتظر تصمیم نهادهای دولتی در این باره باشد.
***
غافلگیری اسرائیلیها با شاخه نظامی حماس در لبنان
روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت مدعی شد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین به دنبال تشکیل مخفیانه شاخه نظامی خود موسوم به حماس در خاک لبنان و تجهیز آن بوده و این باعث هراس تلآویو از درگیر شدن در ۲ جبهه شمال و جنوب در صورت هر گونه تجاوز جدید علیه نوار غزه شده است.
بر این اساس، شاخه حماس در لبنان در آخرین تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه در ماه مه گذشته، چندین راکت از لبنان به سوی فلسطین اشغالی شلیک کرد که باعث غافلگیری اسرائیلیها شد.
این روزنامه اسرائیلی مدعی شد حماس در پی تجاوز به غزه در سال ۲۰۱۴، تصمیم به تأسیس این شاخه نظامی جدید گرفت و نوشت: «پس از اینکه رهبری حماس در نبرد با اسرائیل خود را تنها و بدون کمکهای نظامی خارجی دید، بدین ترتیب راه برای ایجاد یک نیروی نظامی در خاک لبنان به عنوان بخشی جداییناپذیر از این جنبش و تابع آن هموار شد. صالح العاروری، رهبر حماس در خارج از کشور، بر تأسیس این شاخه نظامی در لبنان نظارت داشت. حماس متوجه شد این اقدامی بود که موازنه قوا را تغییر نداد، بلکه ابزاری است که به آن اجازه میدهد توجه اسرائیل را در جریان رویارویی در غزه منحرف کند».
گفته میشود چند صد فعال فلسطینی در لبنان عمدتا اهل منطقه صور همسو با ایدئولوژی حماس، به عضویت این شاخه نظامی درآمدهاند.
***
نمایندگان کنگره: آمریکا همدست متجاوزان به یمن است
۲ عضو کنگره آمریکا با اشاره به اینکه کشورشان در بمباران گسترده مناطق یمن دخالت دارد، خواستار پایان دادن به این روند شدند. برنی سندرز، عضو ارشد کمیته بودجه مجلس سنا و راهیت کانا، عضو مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه در یادداشتی در روزنامه گاردین نوشتند: «این جنگی است که ایالات متحده از آن حمایت و بشدت در آن مشارکت کرده است. وقت آن است که این همدستی پایان یابد».
آنها با استناد به گزارش «مارتین گریفیتس» هماهنگکننده مسائل بشردوستانه سازمان ملل آوردند: «اقتصاد این کشور وارد مراحل جدیدی از فروپاشی شده و موج سوم همهگیری کرونا، نظام بهداشتی شکننده این کشور را در معرض خطر قرار داده است».
۲ عضو مجالس علیا و سفلای کنگره همچنین اعتراف کردند ایالات متحده ابتدا در دوران ریاستجمهوری باراک اوباما و پس از آن دونالد ترامپ جزو شریکان اصلی این جنگ وحشتناک بوده است.
سندرز و کانا نوشتند: از اعلامیه دولت جدید آمریکا به ریاست جو بایدن برای پایان دادن به عملیاتهای تهاجمی نظامی در یمن حمایت کردهاند اما بحران کماکان ادامه دارد.
در یادداشت مزبور آمده است: پیمانکاران دفاعی آمریکا کماکان خدمترسانی به هواپیماهای عربستان سعودی را ادامه میدهند و واشنگتن چندی پیش فروش سلاحهای جدید به سعودیها را تأیید کرده است.
این یادداشت پس از آن منتشر شد که فعالان ۶۰ گروه حقوق بشری خواستار احیای کمیته ویژهای شدند که مأمور تحقیق درباره جرائم جنگی احتمالی در جنگ یمن است. یکی از آنها به نام کن راث گفته است: «در یمن، خلأ مرگباری برای مسؤولیتپذیری وجود دارد و دلیل آن این است که عربستان سعودی، تنها مکانیسم موجود [برای تحقیقات] را از بین برده است. مقامهای عربستان سعودی با باجدهی، اعمال زور و روشهای دیگر توانستند در ماه اکتبر شورای حقوق بشر سازمان ملل را مجاب کنند تحقیقات سازمان ملل درباره ارتکاب جرائم جنگی در یمن را تعطیل کند».
این در حالی است که روزنامه انگلیسی گاردین، هفته گذشته از تلاشهای پنهان عربستان سعودی برای انحراف تحقیقات سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در یمن خبر داده بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|