|
ارسال به دوستان
شبکههای سیما در روزهای آخر پاییز با پخش سریالهای جدید جانی تازه میگیرند
سه پنج دو + 1
گروه فرهنگ و هنر: بدون شک سریالها و مجموعههای جدید تلویزیونی از پرمخاطبترین برنامههای تلویزیون محسوب میشوند. سریالهای جدید بسیاری مواقع حکم برگ برنده یک شبکه را در جذب مخاطب ایفا کردهاند اما در یکی، دو سال اخیر که کشور درگیر مشکلات شیوع ویروس کرونا شده است، برنامهسازان صداوسیما هم همانند سایر هنرمندان برای تولید آثارشان با مشکلات عدیدهای مواجه شدهاند که در نتیجه شاهد نیمهکاره ماندن برخی سریالها و کند شدن روند تولید مجموعههای تلویزیونی هستیم. این مساله کار را برای مدیران شبکهها بسیار سخت کرده و این مدیران به همین خاطر در یکی، دو سال اخیر با مشکلات بسیاری برای بستن کنداکتور پخش سریالها روبهرو شدهاند. اما سختی کار سریالسازان تلویزیون در این ایام به مشکلات و محدودیتهای ایجادشده توسط ویروس کرونا محدود نمیشود، زیرا طی یکی، دو سال اخیر تولید سریالهای نمایش خانگی توسط ۲ پلتفرم «نماوا» و «فیلیمو» به اوج خود رسیده است به طوری که هماکنون 10 سریال و مجموعه نمایشی به طور هفتگی و روتین از این پلتفرمها به نمایش درمیآید و همچنین چندین سریال هم در مرحله پیشتولید قرار دارد. از سویی با نگاهی کوتاه به سریالهای نمایش خانگی به یک نکته پی خواهیم برد و آن هم حضور اغلب ستارههای سینما و تلویزیون در این سریالهاست. از سوی دیگر در حاشیه این اتفاق نمیتوان مسائلی چون دستمزدهای نجومی برخی بازیگران را برای ایفای نقش در سریالها نادیده گرفت؛ دستمزدهایی که منجر میشود اغلب بازیگران مطرح، پیشنهادهای ایفای نقش در سریالهای تلویزیونی را جدی نگیرند، البته در این میان نباید از افت شدید کیفیت کار گروه فیلم و سریال یکی، دو شبکه صداوسیما براحتی گذشت؛ شبکههایی که روزگاری پرمخاطبترین و بهترین سریالهای تلویزیون را روی آنتن میبردند، چند سال است جز یکی، دو سریال، مابقی آثارشان از کممخاطبترین سریالهای تلویزیون به شمار میرود که امیدواریم با حضور رئیس جدید سازمان، سریالسازی در صداوسیما به لحاظ کیفیت به ریل سابق خود بازگردد. به هر حال با وجود همه این شرایط، برخی از برنامهسازان صداوسیما با رعایت پروتکلهای بهداشتی مشغول تولید سریالها و مجموعههای جدید تلویزیونی هستند و هنرمندان هم با وجود شرایط دشوار تولید، با تمام وجود جلوی دوربین میروند تا کنداکتور شبکههای رسانه ملی از سریالهای جدید خالی نباشد. در این گزارش به آغاز پخش 3 سریال جدید ایرانی و یک سریال خارجی از شبکههای سراسری پرداختهایم. ۳ سریال جدید «خط مقدم»، «نوار زرد ۲» و «اپیدمی» به ترتیب به آنتن شبکههای یک، ۲ و ۳ میرسند؛ به این صورت که مجموعههای نمایشی «خط مقدم» و «اپیدمی» به ترتیب از یکشنبه ۱۴ آذرماه و دوشنبه ۱۵ آذرماه در قاب شبکههای یک و ۳ پخش میشوند. همچنین سریال «نوار زرد ۲» نیز بزودی روی آنتن شبکه ۲ میرود.
* «خط مقدم» درشبکه یک
مینیسریال «خط مقدم» از یکشنبه ۱۴ آذرماه در ۴ قسمت از شبکه یک سیما پخش میشود. مجموعه تلویزیونی «خط مقدم» به کارگردانی شهریار بحرانی و تهیهکنندگی مجید حقی، به بخشی از دوران حساس و پرالتهاب سالهای ۶۳ تا ۶۵ دفاعمقدس میپردازد و محور آن شهید طهرانیمقدم است. در خلاصه داستان مجموعه تلویزیونی «خط مقدم» آمده است: «این فیلم سرگذشت مردان بلندبالایی است که پس از پاییز ۱۳۶۳ با تلاش و مشقت، در روزگار تنهایی و مظلومیت، مجاهدانه جنگیدند». حسین عارف، حسام حسنی، بهراد رحمانی، آفرین عبیسی، غزاله اکرمی، بهزاد خلج و عطاالله سلیمانیان در این مجموعه نمایشی بازی کردهاند. برخی از عوامل این مجموعه تلویزیونی عبارتند از مدیر هنری: عبدالحمید قدیریان، مدیر فیلمبرداری: تورج منصوری، فیلمبرداران: سعید صادقی، مصطفی دالایی و مرتضی اکبری، عکاس: نادر فوقانی، مشاور تهیه کننده: محمدصادق آذین، مجری طرح: محمدرضا رمضانی فرانی، مدیر تولید: فرهاد کینژاد، بازیگردان: محمد حاتمی، دستیار اول کارگردان: یعقوب غفاری، طراح صحنه و لباس: علی نصیرینیا، طراح چهرهپردازی: سیدجلال موسوی، تدوین: شهریار بحرانی، صدابردار: سیدمحمود محمودکاشانی، صداگذار: عرفان ابراهیمی و موسیقی: کارن همایونفر.
* «اپیدمی» در شبکه ۳
مجموعه نمایشی «اپیدمی» از دوشنبه ۱۵ آذر ماه روی آنتن شبکه ۳ سیما میرود. سریال «اپیدمی» به کارگردانی امیرسجاد حسینی و تهیهکنندگی سعید کمانی در خانه تولیدات جوان صداوسیما تولید شده و ۳ فصل دارد. «اپیدمی» قصد دارد بحران کرونا و تلاش شبانهروزی کادر درمان و نیروهای جهادی برای مقابله با این بیماری را به تصویر بکشد. مهدی فخیمزاده و فریبا متخصص از بازیگران اصلی سریال هستند. محسن قصابیان، اصغر نقیزاده، کورش سلیمانی، نیلوفر رجایی، مهدی فریضه، آرام احمرینیا، آتش تقیپور، مرحوم سیامک اطلسی، مسعود میرطاهری، روزبه اختری، نسترن ابراهیمزاده، امیر آزاد، ابراهیم شجاعی، ساخو آدام، محمدرضا هلالزاده، نسیم فارسی، آمال ساقندیان، پریا ابراهیمی، علی غلامی و مائده هراتی از دیگر بازیگران «اپیدمی» هستند. سایر عوامل این سریال عبارتند از: سرپرست نویسندگان: امیرسجاد حسینی، نویسندگان: مهدی فناییان و امیر عبدی، تدوین: حسن صدخسروی و امیرحسین سلیمانی: مدیر فیلمبرداری: فرهاد محمودی، مدیر صدابرداری: احمد اردلان، طراح صحنه: جعفر محمدشاهی، مدیر تولید: عباس دقاقی، طراح گریم: ثمر برازنده، طراح لباس: نیاز حمیدی و موسیقی: رضا خسروی.
* «نوار زرد» در شبکه ۲
فصل دوم سریال «نوار زرد» با اتمام سریال «گاهی به پشت سر نگاه کن» روی آنتن میرود. این سریال محصول گروه فیلم و سریال شبکه ۲ سیماست. سریال تلویزیونی «نوار زرد ۲» به کارگردانی سروش محمدزاده و تهیهکنندگی محمد رضا شفیعی در ۳۰ قسمت در حال تولید است و تصویربرداری این سریال در لوکیشنهای متفاوت همچنان ادامه دارد. بانیپال شومون، حسام محمودی، مهشید جوادی، پوریا پورسرخ، محمود پاکنیت، پوراندخت مهیمن، حسین پاکدل، امیرحسین صدیق، ایوب آقاخانی، آذین احرامی، شهرام شکیبا، ستاره سادات قطبی، نجمه جودکی، سهیل مستجابیان و... در این مجموعه نمایشی ایفای نقش کردهاند. عوامل اصلی فصل دوم سریال «نوار زرد» عبارتند از: جانشین تهیهکننده: محمد حسن هندی، مدیر تولید: سعید کنگاور نظری، انتخاب بازیگر: علی شمس، مدیر تصویربرداری: هادی شلالوند، مدیر صدابرداری: احسان نوبخت، طراح گریم: احسان رناسی، طراح صحنه: قاسم مربی، طراح لباس: شیرین اتفاق، مدیر برنامهریزی: علی جودی، دستیار اول کارگردان: خسرو نصیریخواه، منشی صحنه: یاسمن چراغعلی، دستیار تولید: رامین گودرزی و مجری طرح: موسسه فرهنگی- هنری وصف صبا.
* «باج» در شبکه ۵
سریال «باج» که محصول ۲۰۱۷ کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان و آمریکاست، به کارگردانی اریک کنیول، این شبها ساعت ۲۳ از شبکه ۵ سیما روی آنتن میرود. این سریال در ۳ فصل پخش خواهد شد و داستان فصل اول آن درباره تیم مذاکرهکنندهای است که به بهانه مذاکره با افراد خلافکار و جنایتکار به نقاط مختلف دنیا سفر میکند. سرتیم آنها اریک است و تیم مذاکرهکننده این بار یک پسربچه را که عدهای خلافکار او را گروگان گرفتهاند، نجات داده و به خانوادهاش بازمیگرداند. سعید مظفری، مریم جلینی، علی منانی، نازنین یاری، اکبر منانی، تورج مهرزادیان، حسن کاخی، امیر منوچهری و... دوبلورهای این سریال هستند.
ارسال به دوستان
«روایت و ذهن نویسا» خواندنی شد
سیدمحمدحسن حسینی: «روایت و ذهن نویسا» اثر کورش علیانی توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسید.
به گزارش «وطنامروز»، روایت یکی از اصلیترین ارکان زندگی تاریخ بشر است. روایت نهتنها موضوع اصلی این کتاب است، بلکه به گمان بعضی، موضوع اصلی حیات انسانی است؛ سازوکاری که نهتنها زندگی انسان را از دیگر موجودات زنده جدا میکند، بلکه به انسان تواناییهای ویژهای میبخشد که با آنها بر جهانش چیره میشود.
علیانی در مقدمه کتاب نوشته است: «از نخستین درگیریهای من با خودم وقتی پذیرفتم این کتاب را بنویسم این بود که از خودم بپرسم بناست کتابی بنویسم که همه ایرادهایی که به کتاب، به منزله رسانه، میگیرم، در آن کتاب هم وجود داشته باشد؟ اگر بله، چرا و اگر نه، چطور؟ به گمان من، رسانهای که به نام «کتاب» میشناسیم چه در شکل کاغذیاش، چه در شکلهای امروزیتر و الکترونیکیاش حاصل نقصی فناورانه است یا دقیقتر بگویم، تلاشی است برای پر کردن جای خالیای که آن نقص فناورانه پدید آورده بوده است».
این کتاب 9 فصل دارد و نویسنده در فصل اول تلاش کرده بگوید چرا روایت مهم است. در فصل دوم به سمت این رفته که روایت چه هست و چه نیست و چه ربطی به نوشتن دارد. هنوز تعریفهای منطقی- فلسفی و جامع و مانع در میان مردم محبوبند اما نویسنده بیشتر تلاش کرده به توصیف روایت برسد و اگر تعریفی از روایت میآورد، تعریفی باشد که از توصیف برمیآید.
فصل سوم را میتوان با فصل دِرو مقایسه کرد؛ فصلی که در آن حاصل تلاشهای فصول اول و دوم را میبینیم. در این فصل، با اتکا به شناختمان در فصول اول و دوم از روایت، نشان داده که مغز و ذهن چطور روایت میسازند و نیز نشان داده که چطور میتوان از آنچه درباره روایت میدانیم به یک نظریه ذهن نوتر و مفیدتر برسیم.
کم نیستند مردمی که فکر میکنند روایت امری داستانی و خیالی است، همین بهانهای است که در کل فصل چهارم دنبال این بگردیم که چطور میتوان میان خیال و واقعیت تفکیک کرد؛ چه تفکیک با ملاکهای زبانی، چه تفکیک با ملاکهای غیرزبانی.
فصلهای پنجم، ششم و هفتم یادمان میآورند و این بار با دلیلها و توضیحهای دقیقتر و جزئیتر یادمان میآورند که چرا روایت در حیات انسانی مهم است. چطور روایت باورهای ما را میسازد. چطور روایت هویت فردی و هویت جمعی ما را میسازد. و سرانجام چطور روایت به ما کمک میکند شیوههایی برای زندگی و فکر خودمان بیابیم.
علیانی در فصل هشتم توضیح داده که چرا این فصل را با همه طول و عرضش لازم میبیند. یادمان باشد روایت به واقعهای غیرمنتظره نیاز دارد و بیماری و آسیب جسمی یکی از نابترین سرچشمههای رخ دادن واقعههای غیرمنتظره است. از این نظر نمیتوان از روایت و نوشتن و ذهن گفت و از کنار روایت پزشکی در سکوت گذشت.
فصل نهم استعداد زیادی برای دچار شدن به سوءتفاهم و سوءمصرف دارد. نویسنده تأکید میکند فصل نهم را مثل یک کتاب آشپزی نخوانید. فصل نهم را مثل لغتنامه اصطلاحات ادبی روایت هم نخوانید. فصل نهم بناست به شما ایده بدهد که چطور بیان روایی خودتان را بسازید؛ بنا نیست شما را مقلد بیان روایی دیگران کند.
این کتاب با شمارگان 1250 نسخه و در 260 صفحه توسط انتشارات سوره مهر چاپ شده است.
ارسال به دوستان
مدیر خانه موسیقی از گرانی بلیت کنسرتها انتقاد کرد
برگزیدگان بخشهای مختلف سومین جشنواره موسیقی «امیر جاهد» با برگزاری یک مراسم اختتامیه در خانه هنرمندان ایران معرفی شدند.
به گزارش «وطنامروز»، حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی در مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی امیرجاهد گفت: ۲ سال است از این جمعها و دیدارها دور افتاده بودیم و امیدوارم این برنامه سرآغازی بر برگزاری برنامهها باشد. روزی که برای جشنواره موسیقی امیرجاهد برنامهریزی میکردیم تمام سعیمان بر این بود که به هیچ عنوان موازیکاری نشود. ما در کشور جشنوارههای موسیقی فجر، جشنواره موسیقی جوان و جشنواره موسیقی نواحی را با رویکرد خاص خودشان داریم و تلاش بر این بود که این جشنواره بخشی را پوشش دهد که جشنوارههای دیگر به آن نپرداختهاند، مانند دونوازی و گروه نوازی. تلاش بر این بوده و خوشبختانه این جشنواره راه خودش را خوب پیدا کرده است و سومین دوره آن نیز با موفقیت به پایان رسید و باید از هیات محترم داوران و دیگر دستاندرکاران جشنواره تقدیر و تشکر کنم.
وی گفت: خوشبختانه «خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد» در منطقه ۱۴ شهرداری تهران به پایگاه خوب موسیقی تبدیل شده است. محل رفتوآمد اهل هنر شده و کلاسها و نشستهای بسیار خوبی هم در آنجا برگزار میشود و ما هم همیشه در کنار عزیزان در آن مجموعه بودیم و از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد.
مدیرعامل خانه موسیقی افزود: متاسفانه همانطور که میدانید فعالیتهای هنری در مرکز شهر و بالای شهر متمرکز شده است و این به یکی از مصیبتهای موسیقی تبدیل شده است. باید اینجا اشاره کنم متاسفیم اجراهای موسیقیمان در سالها اخیر با بلیتهای بسیار گران برگزار میشود و موسیقی از دسترس توده مردم و مخاطبان مهم و اصلی آن دور شده است. طبقه متوسط جامعه، بدنه کارمند و دانشجوی جامعه امکان کنسرت رفتن ندارد و اگر هم بتواند شاید سالی یکبار! ما باید هزینههای اجراهای موسیقی را پایین بیاوریم، در حالی که تمام سالنها دولتی یا متعلق به شهرداری هستند. البته ساختار سالنها هم به شکلی شده است که باید خودشان هزینههای خود را تامین کنند و از جایی حمایت نمیشوند. مثل همین خانه هنرمندان که مهمترین مرکز هنری در ایران است. باید در اینجا از زحمات آقای رجبیمعمار تشکر کنم که روشن نگاه داشتن چراغ خانه هنرمندان مرهون زحمات ایشان و همکارانشان است.
نوربخش در ادامه یادی از زندهیاد علی مرادخانی، عضو شورای سیاستگذاری این جشنواره کرد و گفت: مسؤولان و مدیران این نکته را در نظر بگیرند که وقتی در موقعیت و جایی هستند باید کاری کنند که رد پا و یادگار ارزشمندی از خود به جا بگذارند تا وقتی از آنجا رفتند همه یاد آنها بکنند. علی مرادخانی از آن دسته مدیران بود که ما اهالی موسیقی ایشان را همیشه در کنار خود داشتیم. او شخصیتی ارزشمند بود که خودش در حوزه فرهنگ و هنر دغدغه داشت.
نوربخش در پایان اظهار کرد: خانه موسیقی یکی از کارهایی که مجدانه پیگیری کرد همین نامگذاریهای معابر شهر تهران به نام مفاخر موسیقی بود. جلسات متعددی در این باره در شوراها داشتیم و مکاتبات بسیاری انجام دادیم.
ارسال به دوستان
اخبار
ورود «هزار راه نرفته» به پرونده مهارتهای زندگی
برنامه «هزار راه نرفته» در ۳ هفته پیش رو به مهارتهای زندگی و نقش آن در پایداری و استحکام خانواده میپردازد. به گزارش «وطنامروز»، «هزار راه نرفته» با محوریت مهارتهای زندگی به موضوعاتی همچون مهارت در گفتوگو و مهارتهای ارتباطی و مذاکراتی میپردازد و در این راستا نقش نداشتن مهارت در خانوادههای اختلافدار، بررسی تاثیر مهارتهای ارتباطی در خانوادههای موفق، سادهانگاری و عدم استفاده از تبحر مذاکره در بخش «راز» و... را مورد بررسی قرار خواهد داد. معیارهای انتخاب همسر و رابطه والد و فرزند نیز از دیگر بخشهای مورد توجه این برنامه است که با محوریت این موضوع روانه آنتن خواهد شد. فصل جدید «هزار راه نرفته» همچون فصلهای پیشین به تحکیم خانواده میپردازد. اهمیت تشکیل خانواده، روابط مناسب بین افراد خانواده، مسیرهایی برای ادامه زندگی مشترک و حل چالشهای فراروی خانوادهها و... از جمله محورهای این برنامه روانشناسانه است. بخشهای مختلف این برنامه عبارتند از: پرداختن به سوالات مهم برای جوانان در شرف ازدواج، بیان چالشها توسط افراد و ارائه راهحل توسط کارشناسان، بخش خانواده موفق و سازگار، خانوادههای در آستانه جدایی، «ایفای نقش» که مشکلات در یک آیتم نمایشی ارائه میشود و مشاور به صورت مستقیم راهکار ارائه میدهد و بخش «راز» که موضوعات مبتلابه خانوادهها به صورت نامه خوانده و توسط کارشناس تحلیل میشود. فرشته موتابی، آسیه اناری، شهریار شهیدی، محمدعلی مظاهری، منصورهسادات صادقی، رضا رستمی، پرویز آزادفلاح، حجتالاسلام محمدحسن سعیدی، جمال شمس و... از جمله کارشناسان و مشاوران این برنامه هستند. «هزار راه نرفته» کاری است از گروه خانواده به تهیهکنندگی ناهید ساداتشریفی به کارگردانی علیرضا برزگردانایی که از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۹:۴۵ از شبکه ۲ سیما روانه آنتن میشود.
***
جایزه جشنواره «جنایات و مکافات» به «قصیده گاو سفید» رسید
«قصیده گاو سفید» جایزه بهترین فیلم داوران آکادمیک جشنواره «جنایات و مکافات» استانبول را از آن خود کرد. به گزارش «وطنامروز»، «قصیده گاو سفید» به کارگردانی بهتاش صناعیها و مریم مقدم و تهیهکنندگی غلامرضا موسوی در ادامه موفقیتهای بینالمللی خود، در بخش مسابقه جشنواره «جنایات و مکافات» استانبول حضور یافت و موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم داوران آکادمیک از این جشنواره شد. مریم مقدم، علیرضا ثانیفر، آوین پوررئوفی و پوریا رحیمیسام بازیگران نقشهای اصلی این فیلم هستند.
***
پدرام شریفی با «کابل پلاک ۱۰» همراه شد
پدرام شریفی در فیلم سینمایی «کابل پلاک ۱۰» به کارگردانی نوید محمودی به ایفای نقش پرداخت. به گزارش «وطنامروز»، پدرام شریفی در فیلم سینمایی «کابل پلاک ۱۰» به نویسندگی، تهیهکنندگی و کارگردانی نوید محمودی به ایفای نقش پرداخت. پیش از این الناز شاکردوست به عنوان بازیگر نقش اول این فیلم معرفی شده بود. فیلمبرداری «کابل پلاک ۱۰» هماکنون به پایان رسیده و سازندگان فیلم تلاش دارند با انجام مراحل فنی، فیلم را برای نمایش در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر آماده کنند. «کابل پلاک ۱۰» مضمونی متفاوت نسبت به سایر فیلمهای نوید محمودی دارد. در خلاصه فیلم آمده است: «ثریا: لیلی جان چی رو نگاه میکنی؟ آدم که مردن خودشو تماشا نمیکنه».
***
«لیپار» پروانه نمایش گرفت
شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی با صدور پروانه نمایش ۲ فیلم موافقت کرد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی- بصری، شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی در جلسه اخیر با صدور پروانه نمایش برای فیلم «لیپار» به تهیهکنندگی سعید خانی و کارگردانی حسین ریگی و «شهرک» به تهیهکنندگی علی سرتیپی و کارگردانی علی حضرتی موافقت کرد.
***
اکران «تیتی» به تعویق افتاد
اکران فیلم سینمایی «تیتی» به کارگردانی آیدا پناهنده به تعویق افتاد. به گزارش «وطنامروز»، چهارمین فیلم سینمایی آیدا پناهنده با عنوان «تیتی» با بازی الناز شاکردوست، پارسا پیروزفر و هوتن شکیبا بنا بود اواخر آذرماه سال جاری اکران شود اما با تغییر برنامه اکران فیلم، گروه تهیه و پخش «تیتی»، امیدوارند بزودی و در شرایط مناسبتر این فیلم را به نمایش عمومی درآورند.
«تیتی» درباره زنی معروف به «تیتی خُله» است که میخواهد بشریت را نجات دهد و آشنایی او با یک استاد فیزیک، ماجراهای تازهای در زندگیاش به وجود میآورد.
***
کارگردان «لباس شخصی» با «ضد» به فجر میآید
دومین فیلم سینمایی امیرعباس ربیعی با نام «ضد» این روزها در سکوت خبری پیش میرود تا برای چهلمین جشنواره فیلم فجر آماده شود. به گزارش «وطنامروز»، فیلمبرداری فیلم سینمایی «ضد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی که از اواسط مهرماه در سکوت خبری کلید خورد، همچنان ادامه دارد. همزمان با انتشار نخستین خبر رسمی از «ضد» بازیگران این فیلم معرفی شدند؛ مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی در «ضد» ایفای نقش میکنند. «ضد» به نویسندگی حسین ترابنژاد، درامی سیاسی است که در بستر یکی از حوادث مهم و ملتهب ابتدای انقلاب اسلامی روایت میشود. این فیلم از تازهترین محصولات سازمان سینمایی حوزه هنری است که خود را برای حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر آماده میکند. ربیعی پیش از این فیلم سینمایی «لباس شخصی» را کارگردانی کرده بود که نامزد بهترین فیلم اول در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر شد.
ارسال به دوستان
روایت «حاجقاسم از حاجقاسم» تئاتر میشود
«ژنرال» از کجا آمد؟
نمایش «ژنرال» در قالب برنامههای «کاروان هنری روایت حبیب» برای مردم ۱۰ استان کشورمان نمایش داده میشود.
به گزارش «وطنامروز»، سعید بادینی، نویسنده، کارگردان و بازیگر نمایش «ژنرال» که در قالب برنامههای «کاروان هنری روایت حبیب» برای مردم ۱۰ استان کشورمان نمایش داده میشود، گفت: از حدود ۲ سال قبل کار تولید نمایش ژنرال را شروع کردیم و کار روی این نمایش ۴ ماه زمان برد. در این ۴ ماه تحقیقاتی درباره زندگی و شخصیت حاجقاسم سلیمانی داشتیم. من آن زمان با چند نفر از همرزمان آن شهید بزرگوار صحبت کردم و ۱۰ یا ۱۱ جلد کتاب خواندم تا بتوانم ۴۰ سال از زندگی حاجقاسم را در ۳۵ دقیقه نشان دهم و روایت کنم. این یک کار دلی بود. وی افزود: من پیش از شهادت حاجقاسم سلیمانی نیز ارادت خاصی به او داشتم اما بعد از شهادتش نسبت به انجام کاری برای آن شهید گرانقدر کشورمان مصممتر شدم و با همکاری گروهی از همکارانم نمایش ژنرال را تولید کردم. تا به امروز فکر میکنم بیستوشش یا بیستوهفتمین بار است که نمایش ژنرال را در سطح کشورمان روی صحنه میبریم. این کارگردان گفت: ما سال گذشته با نمایش ژنرال در جشنواره «سردار آسمانی» شرکت کردیم و پس از دریافت برخی جوایز این جشنواره، کارمان به جشنواره فجر معرفی شد. در جشنواره فجر نیز تندیس اول کارگردانی، نویسندگی و گروه برگزیده را دریافت کردیم و خوش درخشیدیم. همه این موفقیتها نشانه لطف حاجقاسم سلیمانی به دستاندرکاران تولید نمایش ژنرال بود. بادینی ادامه داد: از نظر من حاجقاسم از جنس مردم بود و هیچ وقت از چیزی ممانعت نمیکرد. او اعتقاد داشت استفاده از زبان تند در امر به معروف و نهی از منکر موجب میشود عملکردمان نتیجه معکوس داشته باشد، بنابراین حتی با دشمنش با زبان نرم صحبت میکرد و مشتاقانه پذیرای اتفاقات فرهنگی بود؛ به همین دلیل هم هنرمندان زیادی درباره او اثر تولید کردهاند.
وی بیان کرد: به نظرم حاجقاسم اگرچه شهید شد اما مکتبی را راه انداخت که شاید شبیه آن کمتر در طول تاریخ دیده شود. حاجقاسم برای خودش یک قدرت جهانی بود و اگر حاجقاسم سلیمانیها نبودند الان داعش نزدیک خانه ما بود. این حرف من شعار نبوده و واقعیت است. وقتی حاجقاسم شهید شد همه کشورها برای او عزاداری کردند و انتشار مکتب او به کل جهان وظیفه ما است. هر کدام از ما باید یک حاجقاسم سلیمانی باشیم. امیدوارم که همه هنرمندان ما در رکاب حاجقاسم سلیمانی باشند. این نویسنده همچنین گفت: ما اهل سیستانوبلوچستان هستیم و شهید شاخصمان حاجقاسم میرحسینی است. او معاون لشکر ۴۱ ثارالله بود. حاجقاسم سلیمانی پیش از اعزام به عراق عکس او را بوسید. من با خواندن درباره این دو قاسم واقعا حیرتزده میشوم و صمیمیت آن دو با همدیگر واقعا برای من جالب و جذاب بود. ما بلافاصله پس از بازگشت به زاهدان ادامه نمایش حاجقاسم میرحسینی را میبندیم. در آن اثر ۱۰ تا ۱۲ روایت واقعی که در طول جنگ ۸ ساله عراق علیه ایران اتفاق افتاده است، به تصویر کشیده میشود.
وی در پایان بیان کرد: ما هر پرده از نمایش حاجقاسم میرحسینی را با صحبتی از حاجقاسم سلیمانی آغاز میکنیم و در اصل صحبتهای او درباره حاجقاسم میرحسینی را به تصویر میکشیم. این به آن معناست که ما حضور هر ۲ حاجقاسم را در نمایشمان داریم اما حضور حاجقاسم میرحسینی در آن پررنگتر است، زیرا شهید شاخص دفاعمقدس امسال حاجقاسم میرحسینی بود.
«کاروان هنری روایت حبیب» به مناسبت فرا رسیدن دومین سالگرد شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی سفرش به ۱۰ استان کشورمان را شروع کرده و هماکنون در استان و شهر کرمان است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|