|
کارهای ناممکن و سخت با «ما میتوانیم» ممکن و آسان میشود
دریادار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه در مراسم رونمایی از ماشینآلات سنگین و نیمهسنگین مهندسی و پشتیبانی رزم بازسازی شده در ندسا، با بیان اینکه بر اساس اصل «ما میتوانیم» تمام کارهای ناممکن و سخت، ممکن و آسان میشود، گفت: با تلاش افسران جوان و متخصص و تخصصی کردن آموزشها در مهندسی نیروی دریایی سپاه و شعار «ما میتوانیم»، صرفهجویی قابل توجهی بر اساس رعایت اصل «اقتصاد مقاومتی» در نیروی دریایی سپاه صورت گرفت.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور که به مناسبت روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف حاضر شده بود، رفع مشکلات کشور را نیازمند هماندیشی دولت و دانشگاه خواند
دانشگاه به دولت کمک کند
گروه سیاسی: رئیسجمهور روز گذشته در نخستین مراسم روز دانشجویی که در دولت سیزدهم برگزار شد راهی دانشگاه صنعتی شریف شد تا بعد از تعطیلی قریب به 2 ساله دانشگاهها به علت شیوع ویروس کرونا در جمع دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی حاضر شده و سخنرانی کند. تذکر نسبت به باقی ماندن برخی مدیران دولت روحانی در مناصب کلیدی، لزوم پالایش مدیران جدید، ابهام در برنامه اقتصادی دولت برای تغییر شرایط موجود، نگرانی از تقلیل فعالیت دولت به بازدیدهای میدانی صرف و شائبهها درباره عدم همگونی مدیران دولتی مهمترین نکاتی بود که دانشجویان در نطقهایشان خطاب به رئیسجمهور متذکر شدند.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی هم در ابتدا با گرامیداشت یاد شهدای دانشجو و تبریک ۱۶ آذر به همه دانشجویان اظهار داشت: مسؤولان همواره باید به حساسیتهای جریان دانشجویی کشور درباره علم، معرفت، مشکلات و مسائل کشور توجه کنند و روز دانشجو فرصت مغتنمی برای دانشجو و مسؤولان است که دغدغههای دانشجویان و دانشگاهیان مورد بررسی قرار گیرد. رئیسجمهور افزود: حضور در دانشگاه شریف به خاطر توجه به بیانات و دغدغههای مقام معظم رهبری درباره نخبگان و دانشپژوهان است و علاقهمند بودم در جمع دانشجویی درباره این موضوع با یکدیگر هماندیشی و همفکری کنیم و معتقدم دانشگاه شریف به عنوان کانون نخبهپروری باید سهم بیشتری در این موضوعات داشته باشد. رئیسی افزود: بیانات رهبر معظم انقلاب صرفا یک توصیه نبود و باید جنبه عملی و اجرایی پیدا کند و با ایجاد جاذبههای لازم برای شغل و آینده نخبگان دغدغههای آنان برطرف شود. رئیسجمهور با اشاره به مشکلات کشور در بخشهای مختلف از جمله انرژی، آب، محیط زیست، کشاورزی، صنعت و معدن اظهار داشت: باید برای رفع مشکلات کشور یک نوع هماندیشی و ارتباط نزدیک بین دولت و دانشگاه برقرار شود و دانشگاه باید در مسیر رفع مشکلات و خدمت به مردم، به دولت کمک کند.
رئیسی با اشاره به اقدامات دولت در زمینه تامین کالاهای اساسی گفت: در ۳ ماه گذشته تلاش کردیم برخی از سیلوهای خالی را پر کنیم تا مردم هیچگونه نگرانی در این زمینه نداشته باشند و در این مدت دولت تلاش کرده ریلهای نادرست را اصلاح کند و در مسیر درست قرار دهد. رئیسجمهور خاطرنشان کرد: دانشجویان و اساتید نباید بیان دغدغههای خود را صرفا به روزهایی مانند ۱۶ آذر اختصاص دهند، بلکه باید در متن جامعه و زندگی مردم قرار گرفته و برای مشکلات موجود راهکار ارائه دهند. وی تاکید کرد: دولت به دنبال ایجاد تحول جدی در حوزههای مختلف بر پایه علم و فناوری است و معتقدیم در این صورت تحولات میتوانند ماندگار و مستمر بوده و با تغییر دولتها کنار گذاشته نشوند. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه راه حل همه مشکلات در داخل کشور وجود دارد، اظهار داشت: جوانان باانگیزه و نخبه کشور باید راهکارهای حلوفصل مشکلات را در داخل کشور جستوجو کنند، ضمن اینکه حتما باید از تجربیات سایر کشورهای جهان نیز استفاده کنیم اما توجه داشته باشیم که مشکلات کشور با نسخههایی که دیگران ارائه دادند، برطرف نمیشود، بلکه باید راهکارهای بومی شده خود را اجرایی کنیم.
* اعتماد مردم به دولت ارزشمندترین سرمایه است
رئیسی با اشاره به حلوفصل مشکلات هفتتپه خاطرنشان کرد: مشکلات این مجموعه به معضلی برای کشور تبدیل شده بود و در دوره گذشته وقتی خواستار حل و فصل آن شدیم گفتند امکانپذیر نیست اما در 3-2 ماه اخیر مشکل این مجموعه بدون هیچگونه دشواری برطرف شد. رئیسجمهور اعتماد مردم به دولت را مهمترین مؤلفه در حلوفصل برخی مشکلات و معضلات کشور دانست و اظهار داشت: در حمله سایبری اخیر به جایگاههای سوخت به دنبال ایجاد فتنه بزرگی در کشور بودند اما آنچه این فتنه را ناکام گذاشت این بود که مردم احساس کردند دولت در کنار آنها و به دنبال برطرف کردن مشکلاتشان است. وی تاکید کرد: اعتماد مردم به دولت و امید به آینده مهمترین و ارزشمندترین سرمایه دولت است و دولت با تلاش شبانهروزی به دنبال خدمت به مردم و رفع مشکلات است.
* ملاک انتخاب مدیران کارآمدی است
رئیسجمهور با اشاره به دغدغه مطرح شده درباره انتخاب اعضای کابینه، گفت: هیچگونه وابستگی به حزب، گروه، دسته و جریان سیاسی ندارم و در انتخاب همکاران خود تلاش کردم کارآمدی و برخورداری از روحیه جهادی ملاک باشد، ضمن اینکه اکثر آنها عضو هیات علمی دانشگاههای کشور هستند. رئیسی با اشاره به تخریب دولت بر مبنای اتهامات بیاساس از جمله انتصابات فامیلی اظهار داشت: برای روشن شدن این مطلب میتوان دولتهای 3 دهه گذشته را با این دولت مقایسه کرد، البته کسانی که چنین اتهاماتی مطرح میکنند به نادرستی آن نیز اذعان دارند، منتها این موضوع اسم رمزی برای تخریب دولت شده تا اقدامات دولت را تحتالشعاع قرار دهند.
* عدهای در تلاشند همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند
رئیسجمهور با اشاره به تلاش عدهای برای ربط دادن مذاکرات عزتمندانه کشور به قیمت ارز، اظهار داشت: خبر دقیق داریم عدهای شبانهروز در تلاشند همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند و مذاکرات را به اقتصاد گره بزنند تا خواستههای خود را به ملت تحمیل کنند. دستگاههای اطلاعاتی پیگیر معرفی افراد هستند. رئیسی تاکید کرد: برخی از این افراد در داخل و برخی نیز در خارج از کشور در محافل و فضای مجازی و واقعی به دنبال بالا بردن قیمت ارز هستند. وی ادامه داد: منابع ارزی کشور نگرانکننده نیست و بهرغم تحریم و تهدید ثابت کردیم میتوانیم صادرات نفت و میعانات را بیشتر از قبل انجام دهیم. رئیسجمهور تصریح کرد: اقتصاد، نان و سفره مردم را هرگز به مذاکرات گره نخواهیم زد و برخلاف عدهای که تلاش میکنند آینده را تاریک نشان دهند، شدیدا به آینده روشن کشور امیدوار هستم. رئیسجمهور گفت: دولت در بودجه به دنبال تحول بر مبنای عدالت است و سند اجرای عدالت هم بر مبنای آمایش سرزمینی تهیه شده و این میتواند علامت و نشانهای برای حرکت به سمت تحقق عدالت باشد. رئیسی تصریح کرد: دولت به هیچ عنوان با حرفهای حاشیهای جا نخواهد خورد و رسالت اصلی خود را در خدمت صادقانه به مردم انجام خواهد داد. وی افزود: دولت خود را نیازمند انتقاد میداند و نقدپذیری را زمینه رشد کشور میداند و هر کسی میتواند اعتراض داشته باشد اما شخصا بین اعتراض و اغتشاش تفاوت قائل هستم، همچنان که جرم سیاسی و جرم امنیتی متفاوت است.
* حاضریم برای سامان گرفتن اقتصاد کشور از آبروی خود بگذریم
رئیسی با بیان اینکه اقتصاد کشور نیازمند جراحیهای جدی است، اظهار داشت: سرمایه جدی برای انجام این جراحی آبرو است و ما حاضریم برای اصلاح و سر و سامان گرفتن اقتصاد کشور از آبروی خود بگذریم. رئیسجمهور افزود: متاسفانه برخی اقداماتی که طبق قانون باید در سالهای گذشته انجام میشد در زمان خود انجام نشده است و دولت مصمم است اینگونه مسائل را حلوفصل کرده و به زندگی مردم سر و سامان دهد و بیتردید با اقداماتی که در حال انجام است شاهد آرامش در جامعه خواهیم بود. رئیس قوه مجریه با بیان اینکه در تصمیمات مهم اقتصادی مردم و بازار باید در جریان باشند، تصریح کرد: دولت در جلب رضایت بین خواص و عموم مردم قطعا رضایت عموم را بر رضایت خواص ترجیح خواهد داد. وی ادامه داد: بعضی کشورها به دنبال جذب دانشآموختگان برتر کشور ما هستند و باید با هماندیشی جاذبههای حفظ نخبگان کشور را افزایش دهیم تا استعداد برتر آنها در مسیر خدمت به کشور تجلی و تبلور پیدا کند. رئیسی در پایان تاکید کرد: ارتباط دولت با مردم و دانشگاه جزو برنامههای اصلی دولت است و با برخی سخنان این ارتباط کاهش نخواهد یافت، چرا که حلوفصل مسائل کشور را در گرو این روابط میدانیم و همه وزرا و مدیران استانها نیز با این رویکرد همراهی خواهند داشت.
ارسال به دوستان
نتانیاهو در نامهای به نخستوزیر رژیم صهیونیستی خواستار تمدید حفاظت فوقالعاده امنیتی از خود و خانوادهاش شد
چه بزنیم ، چه بترسانیم
گروه سیاسی: پس از دستگیری خدمتکار منزل بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به جرم همکاری اطلاعاتی با ایران و نصب نرمافزارها و سختافزارهای جاسوسی در خانه گانتس، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر سابق رژیم در نامهای به «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی خواستار تمدید حفاظت فیزیکی از اعضای خانوادهاش شده است. به گزارش «وطنامروز»، «تایمز اسرائیل» گزارش داده نتانیاهو با ارسال نامهای به دفتر «نفتالی بنت» خواستار تمدید تدابیر فوقالعاده امنیتی برای حفاظت از خود و اعضای خانوادهاش شده است. نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی مدعی شده تهدیدها علیه او و خانوادهاش ادامه دارد و بازیگران محلی یا خارجی ممکن است بخواهند آنها را هدف قرار دهند. نتانیاهو به شخصه تا ۲۰ سال بعد از ترک سمت نخستوزیری تحت حفاظت فیزیکی قرار خواهد داشت. رئیس دفتر نتانیاهو در نامه به بنت نوشته است: «تهدیدها علیه خانواده نخستوزیر سابق را تهدیدهایی که از طرف افراد متوهم مطرح میشوند در نظر نگیرید، چرا که قتل بعدی ممکن است دقیقا از جانب همین افراد اتفاق بیفتد».
در این نامه، ضمن اشاره به فرمان عملیاتهای تروریستی که نتانیاهو علیه دانشمندان هستهای ایران صادر کرده، ادعا شده ایران یا دیگر کشورهای دشمن رژیم صهیونیستی ممکن است به دنبال صدمه زدن به خانواده او باشند. در بخشی از نامه آمده است: «به دلیل ماهیت حساس عملیاتهایی که نتانیاهو طی سالهای گذشته دستور آن را علیه کشورهای دشمن صادر کرد، نوعی مجادله برای خونخواهی میان آن کشورها با او و خانوادهاش در جریان است».
رئیس دفتر نتانیاهو مدعی شده است: «چنین چیزهایی در مطالب فضای مجازی ایران هم ابراز میشود و در آنجا اعضای خانواده نتانیاهو به عنوان اهدافی برای ترور معرفی شدهاند». نتانیاهو در دوران حضور در قدرت دستور ترور چندین دانشمند هستهای ایران از جمله شهید «محسن فخریزاده» را صادر کرد. نتانیاهو پیش از ترور شهید فخریزاده در جریان یکی از کنفرانسهای خود ۳ بار نام این دانشمند هستهای و دفاعی کشورمان را بر زبان آورد. او گفت: این اسم را به یاد داشته باشید: فخریزاده!
نتانیاهو پس از ترک قدرت با پافشاری در برابر ترک محل اقامت خود، با تهدید دادگاه، اقامتگاه نخستوزیری را ترک کرد. گفتنی است اواخر ماه گذشته دستگیری خدمتکار خانه بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران، سرزمینهای اشغالی را در بهت و حیرت فرو برد و محافل صهیونیستی از آن به عنوان یک اتفاق غیرعادی و تکاندهنده یاد کردند. پایگاه دبکا وابسته به نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی با انتشار جزئیاتی در این باره نوشته بود: «عمری گورن» ۳۷ ساله حداقل از 3 سال پیش یعنی از آوریل ۲۰۱۹ در این اقدام دست داشته است. دبکا نوشت: شاهدان مورد اعتماد با اطمینان به دبکا گفتهاند گورن و همسرش سال ۲۰۱۵ استخدام شده بودند تا ۲ بار در هفته به مدت 6 ساعت خانه گانتس را تمیز و مرتب کنند. نظافتچی کلید داشت تا وقتی اعضای خانه بیرون بودند، بتواند داخل برود و بدون نظارت در تمام اتاقها کار کند. هیچکس به آن فکر نکرده بود.
برای چندمین مرتبه در روزهای گذشته مقامات این رژیم از ماهیت توخالی و غیرواقعی تهدیدات و لفاظیهای ضد ایرانی سران اسرائیل پرده برداشتند. پس از ایهود اولمرت و ایهود باراک -۲ نخستوزیر سابق این رژیم- «عوفر شلح» نماینده کنست از حزب «یش عتید» هم طی یادداشتی در یدیعوت آحارانوت به کابینه نفتالی بنت توصیه کرد تهدیدهای نظامی توخالی علیه جمهوری اسلامی ایران را کنار بگذارد.
در ابتدای این یادداشت با اشاره به اینکه تصمیمات در مذاکرات وین درباره احیای توافق هستهای ایران بدون توجه به نظرات تلآویو گرفته میشود، آمده است: «یکی از اثرات جانبی تهدید هستهای ایران درباره اسرائیل این است که تمایز قائل شدن بین نگرانیهای امنیتی و مسائل مربوط به سیاست داخلی به طور فزایندهای دشوار میشود. مقصر مسلما بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق است که تمایلات هستهای ایران و سیاستهای تقابلیاش در قبال آمریکا را در کارزار سیاسی خود ادغام کرد».
یدیعوت آحارانوت تحلیل کرد: «گزارشهای مربوط به اضافه شدن 5 میلیارد شکل به بودجه نظامی که برای طراحی یک گزینه نظامی علیه ایران در نظر گرفته شده نیز گمراهکننده است و تصمیمات تدارکاتی قبلی توسط دستگاه دفاعی آمریکا به عنوان بخشی از برنامهریزی بلندمدت آنها - که برخی از آنها در رابطه با موضوع ایران بیربط هستند - نیز گمراهکننده است».
این نشریه با اذعان به اینکه رژیم صهیونیستی نتوانسته ابزاری برای فراهم کردن اقدامی علیه ایران در صورت نیاز به دست آورد، تصریح کرد: «بحث درباره اینکه اسرائیل چه تعداد بمب سنگرشکن در اختیار دارد یا اینکه آیا میتواند هواپیماهای تهاجمی خود را در مسیر طولانی به سمت ایران سوخترسانی کند، به نظر معدود افرادی درباره این مساله کمک میکند و در خدمت کسانی است که میخواهند توهم [اقدام نظامی علیه ایران] را تداوم بخشند».
عوفر شلح با تاکید بر اینکه نباید درباره همه چیز از منظر نظامی تصمیم گرفت و جار زد، توضیح داد: «هنگامی که نتانیاهو سال ۲۰۰۹ به قدرت رسید، علنا شروع به صحبت درباره راهحلی قطعی کرد که به زعم خودش ایران را به انتخاب بین بمب اتم یا تداوم قدرت مجبور میکند. ایران کشوری عظیم با چشمانداز تاریخی از خود به عنوان یک قدرت منطقهای است. مرزهای آن از پاکستان- به عنوان یک کشور هستهای- تا ترکیه ادامه دارد».
سیاستمدار صهیونیست درباره نظام جمهوری اسلامی ایران نیز نوشت: «رژیم [ایران] ریشه عمیقی دارد و نیروی محرکه آن این است که به عنوان تنها دولت شیعی در جهان، در معرض تهدید قرار دارد و خود را مسؤول شیعیان در همه جا میداند. اگرچه اسرائیل را به عنوان مهاجمی به خاورمیانه میبیند اما از دید وسیعتری به منطقه مینگرد. اسرائیل باید درباره چنین رژیمی، به جای اینکه درباره سرنگونی آن صحبت کند، به دنبال یافتن تعادل باشد».
در ادامه این یادداشت اعتراف شده است: «کمپین فشار حداکثری علیه ایران که توسط اسرائیل در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا آغاز شد، موفق نشد جمهوری اسلامی را به زانو درآورد و اقدامات نظامی اسرائیل برای جلوگیری از استقرار ایران در منطقه نیز نتیجهای در بر نداشت. در حالی که اسرائیل از توانایی خود در بمباران [سوریه] استفاده میکرد، سران ایران در سیاستها و خواستههای خود ثابتقدم بودند و در نتیجه [تلآویو] بار دیگر از محافل تصمیمگیری [آمریکا و اروپا] کنار گذاشته شد».
یدیعوت آحارانوت با بیان اینکه موضع اسرائیل در مذاکرات هستهای مورد توجه قرار نمیگیرد و دولت بایدن نیز این واقعیت را پنهان نمیکند، افزود: «زمان آن رسیده که از تهدیدهای بیهوده دست برداریم. اسرائیل باید در جهت اتحاد منطقهای با کشورهای عرب سنی که نگرانیهای مشترکی درباره ایران هستهای دارند، تلاش کند».
شلح در پایان این مطلب با اشاره غیرمستقیم به سفر مقامهای اماراتی به ایران نوشت: «برخی از این شرکای بالقوه، به دلیل نبود گزینه قابل مشاهده، در حال حاضر به سمت تهران پیش میروند. دولت باید بیسر و صدا به اقدام علیه ایران و منافع آن در همه زمینههای عملیاتی ادامه دهد و حتی اگر چنین اقداماتی سرفصلهای سودمند سیاسی را ایجاد کند، یک رویارویی نظامی همهجانبه را به عنوان آخرین راهحل باقی بگذارد».
ارسال به دوستان
اخبار
موافقت مجلس با تعطیلی پلتفرمها جوسازی است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درباره طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی علیه مجلس جوسازی شد، خاطرنشان کرد: در این رابطه گفتند مجلس به دنبال تعطیلی پلتفرمهاست، در حالی که این حرفها بیاساس است و اتفاقا مجلس به دنبال توسعه اینترنت برای همه مشاغل خرد و کلان است. محمدباقر قالیباف در نشست علنی مجلس با بیان اینکه هوشمندسازی و دولت الکترونیک اساس و پایه تحول در حکمرانی است، اظهار داشت: اگر به دنبال عدالت اجتماعی و اقتصادی، شفافسازی و مبارزه با فساد هستیم، راهحل آنها توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. وی افزود: در حوزه زیرساختها، شبکه ملی اطلاعات مهمترین موضوع است و امروز برای کشور از نان شب هم واجبتر است. وی با اشاره به سهم 5 درصدی اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی گفت: این عدد پذیرفتنی نیست و امروز در شرایط کرونایی کسبوکارهای خرد و کلان دغدغه جدی در حوزه اینترنت دارند، لذا توسعه و حمایت از این بخش مهم است.
***
دانشجویان میتوانند حصار تحریم را بشکنند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست با دانشجویان با بیان اینکه باید آمریکا را از تحریم کردن پشیمان کنیم، گفت: دانشجویان میتوانند حصار تحریم را بشکنند و تلاشهای خصمانه آمریکا را در عرصههای علم و اقتصاد به چالش بکشند. سعید جلیلی در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف که در آستانه روز بزرگداشت مقام دانشجو برگزار شد، با اشاره به تعالیم قرآنی از سوره مبارکه عصر، اظهار داشت: یکی از دغدغههای همیشگی آن است که سرمایه دانشجویان که همان صرف بهترین دوران عمر خود در دانشگاههاست، در بهترین شکل به نفع خود آنها و کشور سپری شود. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه افق بلندی پیش روی ایران اسلامی است، خاطرنشان کرد: برخی دانشجویان حسرت میخورند که چرا دوران دفاعمقدس را درک نکردهاند اما باید بدانید که رسالت انقلاب همچنان ادامه دارد و عرصههای مختلفی برای تاثیرگذاری مثبت در سیر انقلاب به روی شما عزیزان گشوده شده است. وی با بیان اینکه عرصه جهاد، جهش و پیشرفت و عدالت، تقسیم کار و کار جبههای میطلبد، خاطرنشان کرد: این جبهه باید بهدرستی شکل بگیرد و هرکس نقش خود را انجام دهد؛ قرار نیست یک نفر همه مسؤولیتها را به عهده بگیرد، چرا که وسع انسانها محدود است اما مهم آن است که تلاشها همافزا و مکمل یکدیگر باشد و ما نیز از وسع خودمان بخوبی استفاده کنیم. جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دغدغه دانشجویان حاضر در این نشست نسبت به عملکرد برخی مسؤولان، گفت: امام خمینی(ره) درباره قائممقامشان فرمودند ما با هیچکسی عهد اخوت نبستهایم؛ این وظیفه همه ماست که معروف و منکر را بشناسیم و برای اصلاح یا پیشرفت مسیر کشور، به آن عمل کنیم و دیگران را نیز در این راستا کمک کنیم. وی خاطرنشان کرد: آنچه تحت عنوان دولت سایه طرح شد، یک گفتمان در همین چارچوب است؛ «تایید،تصحیح، تکمیل» روند اداره کشور از جمله اهدافی است که در این گفتمان مطرح میشود و محدود یا منحصر به مجموعه ما نیست؛ کما اینکه جنبش دانشجویی در این سالها اقدامهای خوبی در زمینه تصحیح روندهای خطا داشته است. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین راستا افزود: اینکه نقش دانشجویان در این جبهه، یک نقش ویژه است به خاطر آن است که آزادگی دانشجویان از تعلقات مادی بیش از دیگران است؛ دانشجویان کمتر دچار محافظهکاری میشوند و حرکت جریانی آنها نشان میدهد اقدامات موثر دانشجویی همواره منجر به نقطه عطفی در تاریخ معاصر کشورمان شده است.
***
آمریکا به دنبال احیای داعش و تداوم بحرانآفرینی در منطقه است
دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار وزیر خارجه سوریه با تبیین شرایط حاکم بر منطقه گفت: آمریکا از فروپاشی داعش در سوریه و عراق و پیروزی جبهه مقاومت که موجب افزایش قدرت راهبردی این جبهه شده بشدت عصبانی است و به دنبال بحرانآفرینیهای جدید است. دریابان علی شمخانی توطئه ایجاد بحران امنیتی در سوریه را یک طرح آمریکایی- صهیونیستی ذکر کرد و نسبت به پیامدهای خطرناک آن که میتواند امنیت کل منطقه را دچار آسیب کند، هشدار داد. وی با بیان اینکه اشغالگری از سوی هر کشوری در سوریه موجب استمرار ناامنی و گسترش دامنه خشونت خواهد شد، خاطرنشان کرد: سرنوشت هر گونه تجاوز و اشغالگری در تاریخ جز عقبنشینی و شکست خفتبار چیز دیگری نبوده است. دبیر شورای امنیت ملی با محکوم کردن تجاوز مستمر رژیم صهیونیستی به خاک سوریه، این حملات را در استمرار تجاوزات وحشیانه این رژیم به فلسطین و لبنان برشمرد و تصریح کرد: مقاومت و ستیز قهرآمیز، تنها راه دفع غده سرطانی صهیونیسم از منطقه است. شمخانی با اشاره به روابط راهبردی ایران و سوریه در حوزههای سیاسی و امنیتی، تسری آن به سایر بخشها بویژه حوزه اقتصادی را مورد تاکید قرار داد و آمادگی کامل کشورمان را در این زمینه اعلام کرد. فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه نیز در این ملاقات با تشکر از حمایتهای همهجانبه تهران از مردم و دولت سوریه، اظهار داشت: با شکست جبهه متحد تروریسم و ایجاد ثبات نسبی در سوریه فصل جدیدی در همکاریهای ۲ کشور با اولویت مناسبات اقتصادی آغاز شده است. وی حضور نظامی غیرقانونی آمریکا در سوریه را ناقض اصل حاکمیت و تجاوز به تمامیت ارضی این کشور عنوان کرد و افزود: آمریکا به دنبال احیای هستههای تروریستی برای جلوگیری از ایجاد ثبات پایدار در سوریه است.
ارسال به دوستان
علی باقری با اشاره به پیشنهادهای ایران به 1+4:
منتظر گامهای عملی غرب هستیم
گروه سیاسی: معاون سیاسی وزیر امور خارجه با سرگئی ریابکوف همتای روس خود در مسکو دیدار کرد و درباره موضوعات دوجانبه و همچنین مذاکرات وین به رایزنی پرداخت.
علی باقری پس از این دیدار در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما درباره گفتوگوهای وین گفت: ایران با پیشنهادهای مفید و سازندهای وارد دور جدید گفتوگوهای وین شده است و منتظر گامهای عملی غرب هستیم. مذاکرهکننده ارشد کشورمان گفت: در دور جدید گفتوگوها، که وارد مرحله مهمی از مذاکرات شدیم، جمهوری اسلامی ایران پیشنهادهای بسیار مفید و سازندهای در ۲ موضوع رفع تحریمها و اقدامات هستهای ارائه کرد که میتواند روند گفتوگوها را به طور جدی به سمت جلو هدایت کند. وی ادامه داد: در این مقطع برای اینکه بتوانیم گفتوگوها را با شتاب بیشتری داشته باشیم، هم در وین با طرفهای مختلف در این دوره در سطح کارشناسی گفتوگو و تعامل داریم و هم لازم دیدم با مقامهای روسیه هم رایزنی کنیم تا روز پنجشنبه بتوانیم گفتوگوها را در یک فضای سازنده و رو به جلو ادامه دهیم. باقری با بیان اینکه ۲ پیشنویس ارائهشده ایران یک طرح یا سند جدید نبود، گفت: در ۶ دور مذاکرات قبلی در وین طرفین به چند متن رسیدهاند که ما درباره ۲ متن آن، آخرین دیدگاهها و اصلاحات و موارد کاستی نسبت به توافق سال ۹۴ را جبران کردیم و اصلاحات را در متن وارد کردیم. وی افزود: در مذاکره دو طرف دیدگاهها را به اشتراک میگذارند تا به یک نتیجه مشترک برسند. مهم این است که این گفتوگو مبنا داشته باشد. اگر مبنا داشته باشد تبدیل به مذاکره میشود و مذاکره مسیری است که طرفین را به سمت توافق هدایت میکند. مذاکرهکننده ارشد ایران گفت: اصلاحات و پیشنهادهایی که درباره ۲ متن پایانی وین ۶ ارائه کردیم مبتنی بر مبانی مشترک دو طرف بود. یعنی بر اساس انتظارات و مطالبات بدون مبنا نبود، بلکه بر اساس اسناد مورد توافق هم ما و هم کشورهای ۱+۴ است. به همین جهت ما تاکید داریم و طرف مقابل هم به این نکته اذعان دارد. باقری تصریح کرد: هر طرف این اختیار را دارد که بر اساس منافع خود، سیاستها و اهدافش ولی بر مبنای مشترک مورد قبول دو طرف بتواند پیشنهادات یا ابتکاراتش را ارائه کند که این میتواند مسیر را برای ادامه گفتوگو و حصول نتیجه باز کند.
ارسال به دوستان
سخنگوی قوهقضائیه خبر داد
محکومیت 8 نفر در پرونده کرسنت
گروه سیاسی: سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری روز گذشته در پاسخ به سوالی درباره پرونده کرسنت و اینکه آیا اتهامی متوجه وزیر سابق نفت است؟ گفت: پرونده کرسنت مربوط به قرارداد گازی است که بین شرکت نفت ملی ایران و کرسنت امارات منعقد شده است و در جریان انعقاد قرارداد سوءاستفادههایی شده بود و برخی پورسانت گرفته بودند اما در نهایت این قرارداد اجرایی نشد. در همان زمان با گزارش سازمان بازرسی و مراجع اطلاعاتی پروندهای تشکیل شد که 7- 6 نفر از اعضای هیاتمدیره نفت ایران و کرسنت محکوم شدند و 6- 5 نفر به جزای نقدی و ۲ نفر به حبس محکوم شدند که اخیرا به اجرای احکام ارجاع شد. در بخشی دیگر از پرونده که مفتوح بود، ۸ نفر در پرونده به جرم تبانی در معاملات دولتی و اخذ رشوه متهم هستند که پرونده در جریان و در دستور کار دولت است و در حال بررسی است و امیدوارم با صدور حکم کسانی که با سوءاستفاده در این زمینه نقش داشتند به جزای اعمالشان برسند. ذبیحالله خداییان همچنین با اشاره به اتفاقات هفته گذشته اصفهان گفت: در این باره ۱۳۰ نفر بازداشت شده بودند و قرار برایشان صادر شده بود و برخی بلافاصله آزاد شدند و دیروز هم اکثر آنها آزاد شدند. جز افرادی که تیراندازی مسلحانه داشتند بقیه با قرار کفالت و وثیقه آزاد شده بودند. وی همچنین در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه «هفته گذشته اخباری مبنی بر دستور رهبر انقلاب در رابطه با پرونده عراقچی منتشر شد، آیا این موضوع صحت داشت؟ در صورت صحت موضوع اکنون قرار است چه اتفاقی در این پرونده رخ دهد؟» گفت: در مواردی که تقاضاهایی خدمت مقام معظم رهبری ارسال میشود، هر زمانی که رهبری دستوری صادر کردهاند، همیشه بر اجرای قانون تاکید داشتند و اینکه حقی از کسی چه در مرحله صدور و چه در مرحله اجرای حکم ضایع نشود. در همین مورد هم بر اجرای قانون و اینکه حق محکومعلیه تضییع نشود تاکید شد. خداییان افزود: محکومان تقاضای اعاده دادرسی کردند و پرونده در دیوان عالی مطرح میشود و ما منتظریم ببینیم دیوان عالی چه تصمیمی اتخاذ میکند. میدانید که اگر دیوان عالی اعاده دادرسی را وارد دانست رای نقض میشود و اگر وارد تشخیص ندهد رای تایید و اجرا میشود. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|