|
واکنش روسیه به اعمال تحریم آمریکا علیه ایران همزمان با برگزاری مذاکرات وین
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در صفحه توییترش درباره اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه چند شخص و نهاد ایرانی نوشت: حتی در مدت برگزاری مذاکرات وین، آمریکا تحریمهای جدیدی اعمال کرد و ایران هم به توسعه برنامه هستهایاش ادامه داد. این خوب نیست. زمان آن رسیده این رویه به منظور ایجاد فضایی مناسب برای احیای سریع و موفقیتآمیز برجام متوقف شود. واکنش این مقام روس در پی این مطرح میشود که وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه ۱۵ شخص و ۴ نهاد ایرانی را در لیست تحریمهای خود قرار داد.
ارسال به دوستان
دور جدید مذاکرات امروز در وین آغاز میشود
تأکید ایران بر لغو تحریمها
گروه سیاسی: دور دوم مذاکرات جدید نشست کمیسیون برجام برای تعیین تکلیف توافق هستهای در شرایطی امروز برگزار میشود که تروئیکای اروپا در رفتاری غیرسازنده و مخل حسن نیت در مذاکرات به زبان تهدید روی آورده است.
به گزارش «وطنامروز»، برآیند دور نخست نشستهای ایران و 1+4 در هتل کوبورگ وین، ارائه 2 سند و پیشنویس پیشنهادی ایران به عنوان تنها عضو خسارتدیده از برجام به طرف مقابل بود که متعاقب آن تیم ایرانی اعلام کرد این اسناد قابل مذاکره هستند.
با این وجود ۳ کشور اروپایی در برجام که انتظار چنین چیزی را نداشتند اعلام کردند برای مشورت در این باره با پایتختهای خود به کشورهایشان بازمیگردند اما از 3-2 روز گذشته طرف اروپایی به یکباره تغییر لحن داده و پیشنویس ایران را غیرواقعبینانه دانسته و زیادهخواهی تهران ارزیابی میکند! این در حالی است که انگلستان، فرانسه و آلمان در 3 سال گذشته حتی یک بار خروج غیرقانونی آمریکا از توافق را محکوم نکرده و زیادهخواهی ندانستهاند(!) و تنها اقدامی که انجام دادهاند ابراز تأسف از خروج آمریکا از برجام بوده است. یک مقام ارشد وزارت امور خارجه ایران در نشستی توجیهی درباره پیشنویس ایران بیان کرد: متن پیشنهادی ایران بر اساس پیشنویس ۶ دور قبل بوده و همان متن مبنا قرار گرفته و اصلاحات و پیشنهادهای مورد نظر ایران روی متن مشخص و ارائه شدهاند. این پیشنهادها از آن جهت که کاملا منطبق بر برجام ارائه شده، طبیعتا حداکثری نبوده و نیستند اما متاسفانه رویکرد طرف مقابل نسبت به تعهداتش حداقلی است.
بر این اساس، تروئیکای اروپا که انتظار دارد ایران باید رایگان به توافق بازگشته و تمام هزینههای برجام را بدهد - شبیه 3 سال گذشته- شروع به تنظیم مواضع اعلامی خود با این انتظارات غیرواقعبینانه و فراقانونی کرده است. در همین حال، «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس روز چهارشنبه در آستانه مذاکرات وین برای «رفع تحریمها» که قرار است امروز از سرگرفته شود، خطمشی تهدید و هشدار را در پیش گرفت. تراس به صورت غیرمستقیم به ایران هشدار داده و گفته است: «مذاکرات در وین آخرین شانس ایران برای بازگشت به برجام است». بنا بر گزارش شبکه «یورونیوز»، وزیر خارجه انگلیس طی سخنرانی در اندیشکده «چتمهاوس» با تأکید بر لزوم پیوستن ایران به برجام گفت: «این واقعا آخرین شانس ایران برای پیوستن [به برجام] است و من شدیدا آنها را ترغیب به چنین کاری میکنم، زیرا ما برای همکاری با همپیمانان خود برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاحهای هستهای بسیار مصمم هستیم». وی پس از این هشدارها گفت: «بنابراین آنها باید به توافق برجام بپیوندند. چنین چیزی به نفع آنهاست».لیز تراس پیش از آغاز دور نخست مذاکرات هم در رفتاری خلاف نزاکت دیپلماتیک با یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی یک مقاله مشترک ضدایرانی در روزنامه تلگراف منتشر کرد. در این یادداشت آمده بود: زمان در حال سپری شدن است و ما نیازمند همکاری نزدیک با شرکا و دوستانمان برای مقابله با جاهطلبیهای ایران هستیم!
پیش از فضاسازی روز گذشته وزیر خارجه انگلیس، پاریس هم که هوس کرده به نقش گذشته و مخرب خود؛ «پلیس بد» مذاکرات بازگردد مواضعی خلاف واقع اتخاذ کرد. وزارت خارجه فرانسه در تازهترین واکنش به مذاکرات ایران و 1+4 در وین گفت: پیشنهادات ارائه شده ایران درباره پرونده هستهای پایه معقولی برای هیچ توافقی نیست. این موضعگیری بعد از اظهارات جمعه ۱۲ آذرماه امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه بود که همزمان با پایان دور نخست مذاکرات جدید وین، در موضعی عجیب گفت این دور از مذاکرات پیشرفتی نداشته است. مکرون که به امارات عربی متحده سفر کرده بود، در این باره اظهار داشت: «فکر میکنم احتمالا این دور از مذاکرات با توجه به مواضع ایران، موفقیتآمیز نبود و به احتمال زیاد این مذاکرات در کوتاهمدت از سر گرفته نشود».
برلین هم با پیوستن به پاریس و لندن موضعی مشابه گرفت. یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان دوشنبه مدعی شد پیشنهادات ایران درباره برنامه هستهایاش قابل قبول نیست و زمان رو به اتمام است. این دیپلمات آلمانی افزود: انتظار داریم هیأت ایرانی پس از رایزنی در تهران با پیشنهادات واقعبینانه به وین بازگردد.
* رمزگشایی از فضاسازی E3
تغییر لحن تروئیکای اروپا در شیفت به ادبیات تهدیدآمیز در ۳ روز گذشته از آنجا قابل تامل است که آنها بعد از دریافت متون پیشنهادی تیم ایرانی در وین تنها اعلام کرده بودند باید جهت کسب مشورت به مراکز سیاسی خود بازگردند. البته اخبار غیررسمی اگرچه از ناخشنودی و عدم رضایت طرف غربی بعد از دریافت پیشنویسهای پیشنهادی ایران حکایت میکرد اما در همان سطح باقی ماند و دیپلماتهای اروپایی در محافل رسمی به طور صریح علیه این پیشنهادات موضع نگرفتند. اتفاقی که در این میان در ملتهب شدن بازار ارز و افزایش قیمت آن در روزهای گذشته رخ داد ۳ کشور اروپایی را به نفی صریح پیشنهادات ایران سوق داد. طرف اروپایی این راهبرد را مشخصا برای تاثیرگذاری بر مذاکرات امروز اتخاذ کرده است تا با قرار دادن تیم مذاکرهکننده ایرانی در موضع پایین، دستگاه تصمیمسازی آنها را مختل کند. آمریکا و شرکایش بخوبی میدانند از طرفی با روند فعلی بازدارندگی هستهای ایران، گذر زمان به نفع آنها نیست و از طرف دیگر به واسطه ناکارآمد شدن اهرم فشارهای واشنگتن این بار با دست خالی به هتل کوبورگ آمدهاند، بنابراین از هر فرصتی برای اهرمسازی علیه تهران و موازنهسازی منفی در برابر خواستهای مشروع ایران برای انتفاع از برجام، بیشترین بهره را کسب میکنند.
* واکنش تهران به اظهارات تراس!
شبکه «المیادین» عصر چهارشنبه به نقل از چند منبع آگاه خبر داد که هیأت اعزامی ایران به مذاکرات وین ۵ شرط برای ۱+۴ دارد. این شبکه لبنانی به نقل از منابع مذکور نوشت: «خواستهها اولا رفع تحریمهای مربوط به توافق هستهای و... است». این منابع اضافه کردند: از جمله شروط همچنین راستیآزمایی درباره رفع تحریمها و کسب ضمانت است. بنا بر این گزارش، «از جمله دیگر شروط هیأت ایرانی در گفتوگوهای وین، جبران خسارتهای ایران و بازگشت تمام طرفها به تعهدات ذیل توافق است». این منابع که اشارهای نیز به نام آنها نشده، با اشاره به سخنان دیروز «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس بیان کردند که «اظهارات وزیر خارجه انگلیس یک پیام تهدید مردود است». این منابع همچنین خبر دادند: «دستیابی به یک نتیجه در آینده نزدیک در گفتوگوهای وین دور از ذهن است». این منابع در پایان افزودند: ما ۲ پیشنویس ارائه کردیم که قابل ویرایش هستند. ما منتظر موضع اروپا هستیم.
***
تأکید پوتین بر اجرای مفاد برجام در گفتوگو با بایدن
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا شامگاه سهشنبه با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود از طریق تماس تصویری به گفتوگو نشست. «یوری اوشاکوف» دستیار ریاستجمهوری روسیه در امور سیاست خارجی، پس از پایان گفتوگوی پوتین و بایدن خبر داد پوتین در این تماس بر اهمیت پایبندی [آمریکا] به پارامترهای اولیه برنامه جامع اقدام مشترک حول برنامه هستهای ایران تاکید کرده است. به نوشته خبرگزاری تاس، اوشاکوف طی نشست خبری با بیان اینکه رؤسایجمهور ۲ کشور درباره مساله ایران صحبت کردند، توضیح داد: «رئیسجمهور [پوتین] بر اهمیت و ضرورت اجرای پارامترهای مورد توافق اولیه برجام تاکید کرد و لازم به ذکر است مواضع مسکو و واشنگتن [در این خصوص] چندان تفاوتی با هم ندارد». به گفته اوشاکوف، بایدن نیز ابراز امیدواری کرد «مذاکرات وین درباره این موضوع که اواخر نوامبر از سر گرفته شد، در فضای سازندهتری پیش برود و در نهایت راهحلهای قابل قبول برای همه شرکتکنندگان به دست آید». بر اساس این گزارش، دستیار کرملین همچنین اضافه کرد: «با این حال، بایدن به عدم آمادگی شرکای ایرانی برای پیمودن این مسیر نیز اشاره کرد».
ارسال به دوستان
برای شرکت در اجلاس 2 روزه اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی
قالیباف به ترکیه رفت
رئیس مجلس شورای اسلامی: این سفر فرصتی برای پیشبرد سیاست گسترش روابط با همسایگان است
گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی برای شرکت در اجلاس ۲ روزه اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC) روز گذشته راهی ترکیه شد.
سیدنظامالدین موسوی، سخنگوی هیاترئیسه مجلس با بیان اینکه دیپلماسی پارلمانی و کمک به توسعه روابط اقتصادی کشورهای همسایه از طریق حمایت از فعالان اقتصادی و بخشهای خصوصی از موارد مورد تاکید مجلس یازدهم است، تصریح کرد: دیدار با تجار و بازرگانان ایرانی و ترکیهای و رایزنی برای تسهیل روابط اقتصادی و حمایت از بخشهای خصوصی ۲ کشور، بخش مهمی از این سفر پارلمانی خواهد بود. در همین زمینه محمدباقر قالیباف پیش از عزیمت به ترکیه در جمع خبرنگاران گفت: این سفر به مدت 2 روز به دعوت آقای شنتوپ، رئیس مجلس ترکیه برای شرکت در اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی انجام میشود که در این مدت 2 روز، رؤسای مجالس کشورهای اسلامی گرد هم جمع میشوند تا در ارتباط با موضوع فلسطین و بحث مربوط به مهاجرت مردم افغانستان در بین کشورهای اسلامی تبادل نظر صورت گیرد، چرا که این موضوعات از جمله موضوعات جدی امروز منطقه بوده و فرصتی مناسب برای تبادل نظر درباره آنها ایجاد شده است. رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیاست خارجی جمهوری اسلامی مبنی بر اولویت دادن به گسترش روابط با کشورهای اسلامی و منطقه، ادامه داد: این سفر فرصت مناسبی برای پیشبرد اهداف در چارچوب این سیاست است. وی بیان کرد: در این سفر، گفتوگوها و ارتباطات دوجانبه پارلمانی بین ایران و ترکیه نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت. ایران و ترکیه ۲ کشوری هستند که زمینه توسعه روابط دوجانبه دارند. در حال حاضر مقدمات سند همکاری همهجانبه بین ایران و ترکیه در حال نهایی شدن است، لذا باید از این فرصت برای مذاکرات و هماهنگیها استفاده شود. رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: طبیعتا ایران و ترکیه در روابط دوجانبه در سطح منطقه و بینالمللی فرصتهای مشترک زیادی دارند که میتواند اثرگذار باشد، بر همین اساس برنامهریزی انجامشده با تجار ترکیه که در ایران سرمایهگذاری، تردد و ارتباط تجاری دارند نشستی برگزار شود، همچنین با تجار ایرانی مقیم ترکیه نیز نشستی برگزار خواهیم کرد. قالیباف ادامه داد: همکاری در حوزههای اقتصادی و تجاری از جمله موضوعاتی است که مورد توجه ما بوده و هست و در این سفر نیز این موارد پیگیری خواهد شد. رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امیدواریم این سفر منجر به توسعه همکاریها مخصوصا دیپلماسی پارلمانی بینالمجالس کشورهای اسلامی بویژه کشور ترکیه شود. باید بتوانیم از فرصت گروههای دوستی پارلمانی نیز برای تکمیل سیاست خارجی استفاده کنیم. امروز بیش از پیش نیازمند استفاده از این ظرفیت برای امنیت منطقه و امنیت بینالملل هستیم. عادل نجفزاده رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه، سارا فلاحی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، ابراهیم رضایی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و ابوالفضل عمویی دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، رئیس مجلس را در این سفر 2 روزه همراهی میکنند.
ارسال به دوستان
اعتراف رئیس شاباک به شکست در ممانعت از جاسوسی از منزل وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
رسوایی ادامهدار
گروه سیاسی: رئیس سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) به شکست در ممانعت از حضور جاسوس منتسب به ایران در منزل وزیر جنگ این رژیم اذعان کرد.
سریال رسواییهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر به قسمتهای شخصی رسیده است. روز دوشنبه بود که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر سابق این رژیم در نامهای به «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی خواستار تمدید حفاظت فیزیکی از اعضای خانوادهاش شد. در این نامه، ضمن اشاره به فرمان عملیاتهای تروریستی که نتانیاهو علیه دانشمندان هستهای ایران صادر کرده، ادعا شده ایران یا دیگر کشورهای دشمن رژیم صهیونیستی ممکن است به دنبال صدمه زدن به خانواده او باشند. در بخشی از این نامه آمده است: «به دلیل ماهیت حساس عملیاتهایی که نتانیاهو طی سالهای گذشته دستور آن را علیه کشورهای دشمن صادر کرد، نوعی مجادله برای خونخواهی میان آن کشورها با او و خانوادهاش در جریان است». یک ماه پیش هم گروه هکری «عصای موسی» (Moses Staff) در حملهای بیسابقه به شبکه دادههای محرمانه و حساس نظامی و امنیتی اسرائیل خبرساز شد. با این حال اما مهمترین رسواییهای اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس در ماههای گذشته را میتوان دستگیری خدمتکار شخصی وزیر جنگ این رژیم دانست. اواخر آبانماه سال جاری بود که دادستانی رژیم صهیونیستی علیه یک مرد اسرائیلی آشنا و نزدیک به خانواده بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل، به اتهام «جاسوسی برای ایران» کیفرخواست به دادگاه ارائه کرد. بر اساس گزارش رسانههای رژیم صهیونیستی، عومری گورن 37 ساله مدت زیادی در خانه شخصی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، سرپرست کارگران امور نظافت و خانهداری خانواده گانتس بوده است. در کیفرخواست تنظیم شده گورن متهم است با گروه هکرهای موسوم به «Black Shadow» (سایه سیاه) که رژیم صهیونیستی آنها را مرتبط با نهادهای امنیتی و اطلاعاتی ایران میداند، ارتباط برقرار کرده است. به ادعای دادستانی رژیم صهیونیستی، گورن به هکرهای سایه سیاه «پیشنهاد» کرده با استفاده از دسترسی آزادانه به خانه بنی گانتس، در کامپیوتر شخصی وزیر جنگ، جاسوسافزار کارگذاری کند. در همین زمینه پایگاه «دِبِکا» وابسته به نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی در گزارشی با این موضوع نوشت: عمری گورن، مردی ۳۷ ساله که اخیرا سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل مدعی شده به نفع یک گروه هکری وابسته به ایران از خانه بنی گانتس، جاسوسی میکرده است، حداقل از 3 سال پیش یعنی از آوریل ۲۰۱۹ در این اقدام دست داشته است. در ادامه گزارش این رسانه صهیونیستی آمده بود: او آن موقع به عنوان یک خدمتکار در خانه بنی گانتس که رئیس ستاد ارتش بود، کار میکرد. وقتی گانتس تازه به عنوان رهبر حزب اپوزیسیون آبی و سفید وارد سیاست شده بود، گوشی همراهش مورد حمله هکرهای تحت حمایت ایران قرار گرفت. دبکا ادامه داد: حالا گفته میشود این گورن بوده که به هکرها دسترسی به تلفن گانتس را داده بود اما اصلا به او شکی برده نشد. اتهام هک شدن از سر و صدا افتاد و تحقیقی که وعده آن داده شده بود، هیچگاه انجام نشد. گورن از آن ماجرا قسر در رفت و ترغیب شد به عنوان یک جاسوس دیجیتال کارش را توسعه دهد.
اما در جدیدترین پسلرزههای این رسوایی «رونن بار» رئیس شاباک سهشنبهشب به شکست در ممانعت از حضور فرد متهم به جاسوسی برای ایران در منزل «بنی گانتس» وزیر جنگ این رژیم اعتراف کرد. بنا بر گزارش شرکت رادیویی و تلویزیونی رژیم صهیونیستی (KAN)، رونن بار که گزارشی از نتایج کمیته حقیقتیاب درباره این قضیه را ارائه میکرد، گفت: «با وجود اینکه ما این عملیات [جاسوسی] را خنثی کردیم اما در ممانعت از حضور این جاسوس شکست خوردیم». رئیس شاباک همچنین به سوءمدیریت ۲ تن از مدیران شاباک در این قضیه اشاره کرد. به نوشته روزنامه «رأی الیوم»، کمیته حقیقتیاب در گزارش خود به وجود شکستهایی در عملیات بازرسی امنیتی گورن و وجود شکافهایی در تأمین امنیت وزیر و محیط اطراف آن از جمله واحد رصد و نظارت، واحد تأمین امنیت شاباک و مسؤولان حراست دفتر نخستوزیر و وزارت جنگ اشاره شده است. شاباک که پیش از این ادعا کرده بود گورن از طریق شبکههای اجتماعی با یک طرف وابسته به ایران ارتباط برقرار کرده و با استفاده از فرصت اشتغال در منزل گانتس به آن طرف پیشنهاد همکاری و کمک ارائه کرده است، ادامه داد: گورن در جریان بازجویی به تصویربرداری از اماکن مختلف منزل گانتس و ارسال آن برای منبع ایرانی اذعان کرد.
***
رئیس سیا: موهایم از دست روسیه و ایران سفید شد!
رئیس سازمان سیا در بخشی از گفتوگو با یک روزنامه آمریکایی به دشواری فعالیتش به عنوان سفیر آمریکا در مسکو و فعالیت به عنوان یک دیپلمات در مذاکرات پیش از توافق برجام اذعان کرد. به گزارش شبکه راشا تودی، ویلیام برنز رئیس سازمان سیا که حدود 20 سال قبل سفیر آمریکا در روسیه بود، در گفتوگوی روز دوشنبهاش با روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال گفت بیشتر موهایش در مدتی سفید شد که در مسکو از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ سفیر بود. برنز در این گفتوگو ادامه داد: بقیه موهایم نیز در مذاکره با ایرانیها سفید شد، بویژه مذاکرات غیرعلنی در سال ۲۰۱۳. منظور برنز از این مذاکرات با ایران، مذاکرات عمان است که در نهایت سال ۲۰۱۵ به توافق هستهای میان ایران و 6 قدرت جهانی منجر شد. همچنین خبرگزاری اسپوتنیک با ارائه گزارشی درباره اظهارات ویلیام برنز در این گفتوگو، به نقل از او مطرح کرد: سیا هنوز هیچ شواهدی درباره تصمیم ایران برای تسلیحاتی کردن برنامه هستهایاش نمیبیند. درباره مذاکرات رفع تحریمها در وین که هفته گذشته برگزار شد، ایرانیها در این مقطع هنوز مذاکره را جدی نگرفتهاند. بزودی خواهیم دید چقدر جدی هستند.
ارسال به دوستان
اخبار
دعوت پوتین از رئیسی برای سفر به مسکو
رئیسجمهور روسیه ابراز امیدواری کرد حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی دعوت او را پذیرفته و به مسکو سفر کند. ولادیمیر پوتین در یک نشست خبری بعد از گفتوگو با نخستوزیر یونان گفت: درباره مساله ایران صحبت کردیم و امیدوارم رئیسجمهور ایران دعوت من را پذیرفته و بتواند اوایل سال آینده به روسیه سفر کند. «لوان جاگاریان» سفیر فدراسیون روسیه در تهران نیز شهریور سال جاری ابراز امیدواری کرده بود «هر وقت وضعیت ناشی از همهگیری ویروس کرونا اجازه دهد» سفر رئیسی به مسکو انجام شود.
* گفتوگوی تلفنی رئیسی و اردوغان
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در گفتوگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه با اشاره به ضرورت همکاری 2 کشور در مبارزه با تروریسم گفت: راه اصلی مبارزه با تروریسم احترام به حاکمیت کشورهاست و با توجه به سابقه درخشان جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم از همکاری همه کشورها در مبارزه با تروریسم استقبال میکنیم. رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت روابط تهران و آنکارا در زمینه اقتصادی و تجاری خاطرنشان کرد: بزودی با برگزاری اجلاس مشترک در تهران، توسعه همکاریها وارد مرحله جدیدی میشود. رئیسی با اشاره به ملاقاتها و رایزنیهای اخیر خود در سطح منطقه افزود: ما تاکید داریم مشکلات منطقه باید در درون کشورهای منطقه و با مشارکت فعال کشورها حلوفصل شود و نیازی به دخالت بیگانگان نیست. اردوغان نیز در این گفتوگوی تلفنی همکاریهای ۲ کشور بویژه در زمینه اقتصادی و امنیتی را مهم دانست و گفت: اکنون ایده همکاریهای مشترک در بین کشورهای منطقه حاکم شده است و سفرها و رایزنیهای اخیر نشان از موفقیت آن دارد. رئیسجمهور ترکیه ضمن تاکید بر برگزاری نشستهای مشترک همکاری بین تهران و آنکارا خاطرنشان کرد: در سفر آتی خود به تهران روابط
۲ کشور وارد فصل جدیدی از توسعه خواهد شد.
***
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح:
مأموریت انتظامی کشور متنوع سنگین و چندجانبه است
سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در مراسم رونمایی طرح جامع ساختار و سازمان فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران، این طرح را مبدأ تحول و نقطه عطفی برای امنیت بیشتر و خدمت به مردم دانست و اظهار داشت: طرح جامع ساختار فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران طی سالیان طولانی توسط ستاد کل نیروهای مسلح درباره دستاوردها و مؤلفههای تحولی، پیامدها و بازخوردهای آن مورد ارزیابی دقیق قرار گرفت که در نهایت این طرح جامع تدوین و به منظور تصویب تقدیم فرماندهی معظم کل قوا شد که معظمله با طرح تحول و ارتقای ناجا موافقت کردند. وی با بیان اینکه مأموریت انتظامی کشور متنوع، سنگین و چندجانبه است، خاطرنشان کرد: انتظارات از انتظامی کل کشور فوقالعاده بالاست و انتظامی کل کشور در مقایسه با سایر نیروهای مسلح دارای گستردگی مفهومی، موضوعی، مصداقی و جغرافیایی است و در تمام شئون زندگی مردم نقش و حضور دارد و این نقش، حضور و مسؤولیت ملموس است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: باید با اجرای این طرح جامع شاهد تحول، پویایی، ورزیدگی، چابکی، شادابی و خدمتگزاری بیشتر به مردم و انسجام و هماهنگی با سایر ارکان نیروهای مسلح و بخشهای گوناگون مدیریتی کشور باشیم.
***
فرمانده کل سپاه پاسداران:
پهپادهای ما در هر جایی میتوانند بنشینند و عملیات انجام دهند
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تبریک روز دانشجو گفت: کشور به وسعت قدرت ذهنها بزرگ میشود و بزرگی یک کشور به وسعت جغرافیایی، قدرت دفاعی و اقتصادی آن نیست، بزرگی کشورها به وسعت ذهن و دانش مردم آن کشور است. سرلشکر حسین سلامی تاکید کرد: بزرگی یک ملت در بزرگی و عظمت ذهن و قلب و روح آنهاست و قدرت عاریهای، یک ملت را بزرگ نمیکند. ما در حال پیشرفت هستیم و رشد کردهایم، من در این سالها شتاب علمی کشور را دیدهام و این تفاوت را حس کردهام و با قدرت میگویم ما بسیار رشد کردهایم. فرمانده کل سپاه با اشاره به پیشرفتهای علمی کشور در حوزه ماهوارهبرها، گفت: ما قبل از انقلاب درباره ماهوارهها همه چیز را میخواندیم اما اینکه یک روز بتوانیم آن را بسازیم برایمان قابل تصور نبود اما امروز وقتی ماهواره و ماهوارهبرهایی میسازیم که بیش از ۶۴ هزار قطعه دارد و این ماهواره را با ماهوارهبر در مدار قرار میدهیم یعنی رشد علمی بسیار بالایی داشتهایم. سرلشکر سلامی ادامه داد: یک نمونه از این دست، پرندههای بدون سرنشین هستند، که آنها را در انواع مختلف تولید کرده و به پرواز درمیآوریم. این پرندهها در هر جایی میتوانند بنشینند و عملیات انجام دهند، در حالی که ما تحریم هستیم و هیچکسی در این مسیر به ما کمک نکرده است و ما با تلاش خود به این جایگاه رفیع رسیدهایم.
***
از سوی نماینده ایران در سازمان ملل صورت گرفت
هشدار نسبت به سرقت دریایی نفت ایران
سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با بیان اینکه از سال گذشته شاهد پدیده سرقت نفت ایران در دریا هستیم، نسبت به تداوم چنین سیاستهای خطرناکی هشدار داد. زهرا ارشادی گفت: نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با دزدی دریایی و همکاری با سایر کشورها در این مهم که توسط دبیرکل در گزارشهای متوالی وی منعکس شده و شورای امنیت در قطعنامههای متعدد خود از آن تقدیر به عمل آورده است، از همین احساس و درک ناشی میشود. وی افزود: از سال گذشته شاهد پدیده سرقت نفت ایران در دریا هستیم. جمهوری اسلامی ایران نسبت به تداوم چنین سیاستهای خطرناکی که به دلیل سیاستهای یکجانبه استکباری موجب وخامت بیش از پیش اوضاع شده است هشدار میدهد. ارشادی اضافه کرد: همچنین از جامعه جهانی خواسته میشود این اقدامات غیرقانونی را که تهدیدی برای تجارت آزاد در دریا و آزادی دریاها به شمار میآید و موجب نادیده گرفته شدن تحریمهای غیرانسانی شده است، محکوم کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|