|
افزایش مبلغ جریمههای رانندگی در سال ۱۴۰۱
بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ نشان میدهد در صورت تصویب مجلس شورای اسلامی، مبلغ جرایم رانندگی در سال آینده ۵ درصد افزایش مییابد. براساس بند ج تبصره ۱۰ لایحه بودجه ۱۴۰۱ کشور، جرایم رانندگی سال ۱۴۰۱ افزایشی 5 درصدی خواهد یافت. در این بند آمده است: «سال ۱۴۰۱ تعرفه جریمههای رانندگی 5 درصد افزایش مییابد و مبالغ حاصله به ردیف درآمد ۱۵۰۱۰۱ نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود».
ارسال به دوستان
«وطنامروز» از افزایش امیدها برای اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری پس از تأکید رهبر انقلاب گزارش میدهد
فصل امیدواری پرستاران
اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در ابتدای دولت روحانی از دستور کار خارج شد و هرگز به مرحله اجرا نرسید
مهدی جابری: یک سال قبل، سیام آذرماه 1399 بود که رهبر حکیم انقلاب بر 2 موضوع مهم «اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری» و «استخدام پرستاران» تاکید کردند. ایشان با گذشت 355 روز، بار دیگر به ضرورت اجرای این قانون اشاره فرمودند اما آنچه این بار جامعه پرستاری را امیدوار کرده، این است که دولتی مردمی و پیگیر، مسؤول توجه به این دغدغه و مطالبه مهم است.
به گزارش «وطنامروز»، اجرا نشدن قانون تعرفه خدمات پرستاری در 15 سال گذشته، بارها و بارها تذکر و گلایه کارشناسان و فعالان حوزه پرستاری را به دنبال داشته است. پرستاران در این سالهای طولانی آنقدر این مطالبه را پیگیری کردند و به نتیجه نرسیدند که دیگر برای همیشه نسبت به اجرای آن حتی در دولت موسوم به تدبیر و امید، ناامید شده بودند.
واقعیت این است که دولت سابق بیتوجهی به اقشار مختلف جامعه را بارها در نوع ادبیات و شیوه تصمیماتش آشکار ساخته بود. از جمله اینکه ۲ موضوع مهم و حساس «رتبهبندی معلمان» و «تعرفهگذاری خدمات پرستاری» که مربوط به ۲ قشر شریف و بزرگ کشور بود را به روزهای پایانی عمر خود موکول کرد.
* دولت سابق و قانون غبارگرفته
ششم مردادماه 1400، چند روز مانده به پایان دولت سابق، اسحاق جهانگیری یک مصوبه خاکخورده و غبارگرفته مجلس شورای اسلامی را از کشوی میز دولت بیرون کشید تا آن را طی تصویبنامه هیاتوزیران برای اجرا ابلاغ کند.
نکته قابل تأمل اما این است که دولت حسن روحانی در ماههای آغازین فعالیت خود، یکی از نخستین اقداماتش را «منتفی کردن اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری» تعریف کرد! از نظر آنها چون این قانون در دولت قبلی برای اجرا ابلاغ شده بود، جای تردید داشت و باید از دستور کار دولت خارج میشد. بسیار عجیب و قابل تأمل است که دولت روحانی، روزهای آغازین و پایانی کار خود را به قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری اختصاص داد؛ یعنی با روی کار آمدن خود اجرای این قانون را لغو و در پایان کارش اجرای آن را ابلاغ کرد!
* بیانات رهبر انقلاب، یک سال قبل
تعلل آن دولت در اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در حالی بود که ۷ ماه و ۷ روز قبل از آن، رهبر انقلاب در سخنانی خطاب به مسؤولان دولتی، ضمن گلایه تلویحی از اجرا نشدن این قانون، خواستار توجه جدی دولت شده بودند.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای توجه به اجرای این قانون را «تکلیف مسؤولان» و «لازمالاجرا» دانسته و فرموده بودند: «مسؤولان تکالیفی دارند که باید تکالیف خودشان را انجام دهند. باید به فکر باشند. من البته در این زمینه بحث تخصصی نمیتوانم بکنم. این کار باید در مراکز تخصصی انجام بگیرد. شاید یکی از کارهای لازمالاجرا که به بنده گزارش دادند عبارت باشد از اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری که این قانون مدتها قبل تصویب شده. این قانون به سود پرستارها است لکن اجرا نشده که باید اجرا شود». ایشان همچنین بر ضرورت توجه به استخدام و دغدغههای صنفی پرستاران تاکید داشتند و فرمودند: «استخدام پرستارها را 4-3 سال قبل (1395-96) به مسؤولان محترم گفتم. آن زمان گفتم که باید 30 هزار پرستار را استخدام کنید اما مشکلاتی داشتند که نشد. اخیرا گویا کارهایی انجام شده. این باید با شدت و جدیت دنبال شود. وضع پرستارهای ما باید طوری باشد که بتوانند با خیال راحت به کارهایشان بپردازند و خانوادههایشان هم باید خاطر جمع باشند که فرزند، همسر یا پدر و مادر پرستارشان که مشغول این کار بزرگ هستند توفیقاتی خواهند داشت».
* سال به سال تا امروز
مروری بر اظهارات کارشناسان و فعالان صنفی پرستاری و حتی نمایندگان مجلس نشان میدهد آنها در سالهای اخیر همواره درباره اجرا نشدن قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری گلایهمند بودهاند، البته جای خالی اظهارات مقامات دولتی در این باره در همه این سالها محسوس بوده است.
محمد شریفیمقدم که در سالهای اخیر دبیرکل خانه پرستار بوده و بیتوجهی چندین دولت به اجرای قانون مذکور را از نزدیک درک کرده است، در طول این سالها بارها و بارها اعلام کرده بود ما از اجرای این قانون ناامید شدهایم.
نکته قابل توجه در اظهارات دبیرکل خانه پرستار این است که هر سال یک عدد به رقم مورد اشارهاش اضافه میشود: «اکنون 12 سال از تصویب قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری میگذرد... امسال 13 سال... الان 14 سال از تصویب آن قانون میگذرد... امروز 15 سال از تصویب قانونی میگذرد که بر تعرفهگذاری خدمات پرستاری...».
* دبیرکل خانه پرستار: با ورود رهبری به موضوع، امیدوار شدیم
روز گذشته پس از آنکه رهبر انقلاب در دیدار جمعی از پرستاران و خانوادههای شهدای سلامت بار دیگر بر اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری تاکید فرمودند، با شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار درباره پیشبینی و برآوردش از آینده اجرای این قانون گفتوگو کردیم. وی به «وطنامروز» گفت: حتما و حتما تاکیدات مقام معظم رهبری تاثیر مثبت خواهد داشت. این جای امیدواری است که عالیترین مقام کشور به این موضوع ورود داشته است. از نظر من قطعا شاهد تاثیرات مثبتی خواهیم بود.
شریفیمقدم تصریح میکند: البته رهبر انقلاب سال گذشته نیز بر همین موضوع تاکید داشتند اما متاسفانه شاهد اقدام جدی و اساسی از سوی دولت وقت نبودیم و آنها ارادهای برای این کار نداشتند. دبیرکل خانه پرستار ادامه میدهد: سالها بود از اجرای این قانون قطع امید کرده بودیم اما الان چرا من میگویم امیدوار هستم؟ چون ۲ اتفاق خوب افتاده است؛ اول اینکه مقام معظم رهبری این موضوع را گوشزد کردهاند و دوم اینکه شخص رئیسجمهور در سفر اخیر خود به لرستان توجه به وضعیت صنفی و شغلی پرستاران را در اولویت دانسته است.
* دولت سابق پزشکسالار بود و به پرستاران توجه نداشت
وی میافزاید: با توجه به اینکه دولت سابق نگاه پزشکسالاری داشت، هیچ امیدی به اجرا شدن قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری نداشتیم اما شرایط در این دولت متفاوت است و مقام اول دولت بخوبی این دغدغه را دارد که به دور از شعار و نمایش، گام مثبتی به نفع جامعه پرستاری کشور برداشته شود.
شریفیمقدم با اشاره به اینکه قطعا گزارشهایی به مقام معظم رهبری شده است، میگوید: جامعه پرستاری در این سالهایی که گذشت مظلوم واقع شد. افرادی بودند که اجازه نمیدادند این قشر به مطالبات صنفی و بحق خود دست یابد. به اعتقاد من گزارشهایی به استحضار رهبر انقلاب رسیده است که امروز شاهد موضعگیری خردمندانه ایشان هستیم.
دبیرکل خانه پرستار ادامه میدهد: یک مافیای قدرتمند در همه این سالها اجازه نداد این قانون به نفع پرستاران اجرا شود. متاسفانه قدرت این مافیا فراتر از سران ۳ قوه بود اما امروز جای امیدواری است که به جولان چندین ساله و طولانی آن مافیا پایان داده شود و جامعه پرستاری کشور به آنچه که این همه سال به دنبالش بوده، دست یابد.
وی البته به یک نکته و دغدغه مهم اشاره میکند: حال که رهبر انقلاب به این موضوع ورود داشتهاند، قطعا شاهد تلاش برای اجرای قانون خواهیم بود اما نگران هستیم به واسطه عجله یا فشاری که برای اجرا وارد میشود، شاهد اجرای ناقص و بد این قانون باشیم. امیدواریم دولت محترم بتواند تدبیری اتخاذ کند که این نگرانی مرتفع شود. شریفیمقدم تاکید میکند: ورود حضرت آقا بهترین اتفاق ممکن بود. رئیسجمهور هم دغدغه این موضوع را داشته و دارد. انشاءالله با لحاظ شدن دغدغهای که گفتم، حتما اتفاقات خوبی در راه است.
* نماینده مجلس: حجت تمام شد
انتظار جامعه پرستاری این است که اکنون با تاکیدات رهبر انقلاب و توجه دولت، قانون غبارگرفته تعرفه خدمات پرستاری پس از 15 سال به مرحله اجرا برسد.
ملک فضلی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره به «وطن امروز» میگوید: شرایط باید به گونهای باشد که ما بتوانیم از ظرفیت و استعداد موجود در جامعه پرستاری کشور به نحو مطلوب و موثر بهرهمند شویم. اخباری که بعضا در زمینه مهاجرت پرستاران یا وضعیت اقتصادی و درآمدی آنها به گوش میرسد زیبنده جامعه ما نیست و بسیار امیدواریم که در آینده اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.
وی میافزاید: فرمایشات رهبر انقلاب در دیدار پرستاران یک تلنگر و تذکر جدی بود و این را باید یک اتمام حجت دانست. اکنون از دولت محترم انتظار میرود که برنامهریزی مناسبی برای اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری داشته باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: البته 15 سال قبل که این قانون در مجلس تصویب شد، شرایط اقتصادی کشور کاملا متفاوت از امروز بود و طبیعتا باید به دور از عجله و اقدامات غیرکارشناسی، ابعاد اجرای این قانون توسط دولت بررسی شود.
***
دفاع مقدس سپیدپوشان در جبهه سلامت
وزیر بهداشت در دیدار پرستاران، مسؤولان بهداشت و درمان و خانوادههای شهدای مدافع سلامت با رهبر حکیم انقلاب اسلامی که به مناسبت روز پرستار برگزار شد، با بیان اینکه ۲۲ ماه مقابله با بیماری کرونا، «دفاع مقدس» سپیدپوشان جبهه سلامت محسوب میشود، گفت: در دوران کرونا ظرفیتهای فراوان و گسترده کشور به فعلیت رسید و طی این مدت، متخصصان و دانشمندان بویژه دانشمندان جوان ما، در 5 مرکز علمی و تحقیقاتی توانستند واکسن کرونا را تولید کنند. بهرام عیناللهی در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن تبریک ولادت حضرت زینب سلامالله علیها و روز پرستار، با تشکر از ایشان برای برگزاری این جلسه، با ارائه گزارشی از اقدامات وزارت بهداشت گفت: در مقابله با کرونا در این ۲۲ ماه، مردم عزیز ما مانند دیگر کشورهای جهان، تجربههای تلخی را از سر گذراندهاند که بسیاری از آنها بیسابقه بوده است اما در میانه میدان کارزار با بیماری کرونا، نشانههایی وجود داشت که جوانههای امید را در دل درمانگران میکاشت و خستگی را از تن آنان میزدود؛ رئیسجمهور کمادعا ولی پر تلاش در مقام مدیریت جهادی، راهبرد تولید، تامین و واردات وسیع و فوری واکسن را در دستور کار خویش قرار داد. عیناللهی در ادامه گفت: ایران عزیز ما در شرایطی با ویروس کرونا جنگید که ظالمانهترین تحریمهای تاریخ را از سوی بیرحمترین مستکبران تحمل میکرد و از تامین نیازهای بهداشتی و درمانی خود منع میشد. وی در ادامه اظهار داشت: سیاست افزایش جمعیت و حمایت از خانواده، یکی از مهمترین دغدغههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود، زیرا ادامه مسیر کنونی هرم جمعیت را یک خسارت بزرگ تمدنی و تاریخی در حق کشور میدانیم. وزیر بهداشت افزود: احیای طرحهای مهمی همچون پزشک خانواده و نظام ارجاع، ارتقای کیفیت آموزش علوم پزشکی و تحقیقات در مرز دانش، تقویت مرجعیت علمی در حوزه دانش پزشکی، حمایت از شرکتهای دانشبنیان، خودکفایی در تولید داروهای حیاتی و ضروری و تجهیزات پزشکی، تقویت فضای اخلاقی و معنوی در دانشگاهها و بیمارستانها، حفظ کرامت و تکریم مخاطبان و ذینفعان، مبارزه با فساد، رانت، ویژهخواری و تعارض منافع و توسعه گردشگری سلامت، برخی از اولویتهای دیگر وزارت بهداشت است.
ارسال به دوستان
اخبار
بارش برف و باران در شمال کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن اشاره به بارش برف و باران در شمال کشور، از تشدید آلودگی هوای ۵ کلانشهر خبر داد. صادق ضیاییان دیروز در گفتوگو با ایسنا افزود: طبق بررسی تحلیلی آخرین نقشههای پیشیابی، اواخر هفته در غالب مناطق کشور آسمان صاف و جو پایدار خواهد بود و شرایط برای افزایش غلظت آلایندهها، کاهش دید و کیفیت هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت فراهم است. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: طی روزهای سهشنبه ۲۳ آذر و چهارشنبه ۲۴ آذر در شهرهای تهران، البرز، اصفهان، اراک و تبریز کاهش قابل توجه کیفیت هوا پیشبینی میشود. وی در ادامه گفت: با نفوذ جریانات پرفشار در استانهای گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و شرق اردبیل بارش پراکنده باران و در ارتفاعات بارش برف پیشبینی میشود. وی در ادامه گفت: از اواخر وقت روز پنجشنبه ۲۵ آذر سامانه بارشی نوار غربی کشور را متاثر خواهد کرد که انتظار میرود بارشهای خوبی را طی روز جمعه ۲۶ آذر و اوایل هفته آینده در نیمه غربی کشور شاهد باشیم.
***
دریافت وجه نقد توسط رانندگان اتوبوس اکیداً ممنوع است
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با تأکید بر اینکه دریافت وجه نقد توسط رانندگان بخش عمومی در ناوگان اتوبوسرانی اکیدا ممنوع است، گفت: رانندگان به هیچ وجه نباید کرایه اتوبوس را به صورت نقدی دریافت کنند.
محمود ترفع با اعلام اینکه دریافت کرایه نقدی توسط رانندگان بخش عمومی - چه در خطوط روزانه و چه در خطوط شبانه تندرو- تحت هر عنوان ممنوع است، افزود: بخشهای اجرایی، بهرهبرداری و نظارتی شرکت واحد موظف شدند به این موضوع با جدیت ورود کرده و با رانندگان متخلف برخورد کنند. مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اشاره به اینکه پرداخت کرایه اتوبوسهای عمومی در ناوگان اتوبوسرانی تهران صرفا باید با کارت بلیت صورت گیرد، اظهار کرد: دریافت وجه نقد از سوی راننده به هر دلیل مجاز نیست و حوزه بازرسی شرکت واحد مأمور شده تا به صورت ویژه و به طور شبانهروزی بر این موضوع نظارت کرده و با متخلفان برخورد کند.
***
قیمت خرید پسماند خشک از شهروندان تا 100 درصد افزایش یافت
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران از افزایش قیمت 20 تا ۱۰۰ درصدی انواع پسماند خشک که توسط غرفههای بازیافت، اپلیکیشنها و ماشینهای ملودی جمعآوری میشود، خبر داد. محمدمهدی عزیزی گفت: به طور متوسط ۳۰ درصد از پسماندهایی که روزانه توسط شهروندان در تهران تولید میشود، خشک است و کمتر از 10 درصد از این میزان توسط غرفههای بازیافت، اپلیکیشنها و خودروهای ملودی جمعآوری میشود. وی با بیان اینکه این میزان مشارکت در تحویل پسماندهای خشک توسط شهروندان پایین است، ادامه داد: تمام تلاش ما این است تا با اجرای سیاستهای تشویقی میزان مشارکت مردم در این زمینه را افزایش دهیم. به همین منظور، در روزهای گذشته با ارسال دستورالعمل جدید، قیمت خرید پسماندهای خشک توسط شهرداری تهران را افزایش دادهایم و قیمت خرید اقلامی مانند پسماند نان خشک با ۶۷ درصد، مقوا و کارتن با ۴۸ درصد، کاغذ و روزنامه با ۱۰۰ درصد، ظروف پلاستیکی با حدود ۷۱ درصد، شیشه با ۷۴ درصد و پسماند خشک درهم با ۴۶ درصد افزایش همراه بوده است.
***
کاشت ۲ هزار اصله نهال نارنج در تنکابن برای توسعه گردشگری
شهردار تنکابن گفت: برای حفظ و توسعه گونه بومی درخت نارنج به عنوان میراث طبیعی و با هدف توسعه جاذبه گردشگری و تحقق گردشگری پایدار در تنکابن، ۲ هزار اصله نهال کاشته میشود. محمدابراهیم لاریجانی بیان کرد: «بالغ بر ۵۰۰ درخت قدیمی و ۳۷۰۰ اصله درخت مرکبات که بیشتر آنها نارنج است در تنکابن وجود دارد که تبدیل به جاذبه گردشگری شده و برای حفظ و توسعه گونه بومی آن، کاشت 2 هزار اصله درخت نارنج دیگر در دستور کار شهرداری قرار گرفت». او درباره گیاهان بومی این شهر توریستی گفت: «یکی از درختان بومی منطقه مازندران و شهر تنکابن مرکبات شامل درخت نارنج، پرتقال، لیمو شیرین و لیمو ترش است». وی تصریح کرد: «بالغ بر ۵۰۰ درخت با قدمت بالای 60 سال و ۳۷۰۰ درخت مرکبات که بیشتر آنها نارنج است در این شهر وجود دارد. این درختان تبدیل به جاذبه گردشگری شده و فضای خاصی در این شهر در اردیبهشتماه با بهارنارنج رقم میخورد و در ماههای آذر، دی و بهمن گویی شهر با این نارنجها چراغانی شده است». لاریجانی افزود: «در حال حاضر برای حفظ و توسعه گونه بومی درخت نارنج که از بدو تاسیس شهرداری در محورها و خیابانهای اصلی شهر کاشته شده، برنامهریزی کردهایم. در گام نخست در نقاط و محورهای اصلی شهر که به دلیل شرایط جوی و آفت این درختان خشک یا قطع شدهاند دوباره درخت جدید میکاریم و در گام دوم در سایر خیابانهای شهر که در یک دهه اخیر احداث شدهاند در ۲ سمتشان به فاصله هر ۳ متر بر اساس الگوی قدیمی درختان نارنج ۴ ساله و ۵ ساله که مناسب کشت هستند، خواهیم کاشت».
وی درباره نقش درختکاری در توسعه گردشگری پایدار گفت: «کاشت درخت علاوه بر اینکه به زیباتر شدن شهرها و جاذبههای گردشگری همچنین جذب توریست کمک میکند میتواند بر کاهش آلودگی هوا نیز تأثیر بگذارد.
ارسال به دوستان
مرگ ۶۱ بیمار و ابتلای ۲۲۸۹ نفر در 24 ساعت
آغاز طرح کنترل هوشمند کرونا
آمار مبتلایان به کرونا در کشور طی ۲ روز اخیر همچنان زیر 3 هزار نفر در هر روز اعلام میشود. در همین باره وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۲۸۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۶۱ تن نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه ۲۱ آذر و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲ هزار و ۲۸۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۳۵۷ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت ۶۱ بیمار «کووید-۱۹» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۰ هزار و ۷۲۲ نفر رسید. همچنین خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۹۶۹ هزار و ۵۹۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی ۳ هزار و ۱۰۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۴۰ میلیون و ۵۴ هزار و ۷۷۲ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. در حال حاضر هیچ کدام از شهرهای کشور در وضعیت قرمز قرار ندارد و ۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان میدهد تاکنون ۵۸ میلیون و ۶۹۶ هزار و ۳۹۴ نفر دوز اول، ۴۹ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۸۴۷ نفر دوز دوم و ۲ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۵۵۲ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بر اساس این گزارش، مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۱۰ میلیون و ۵۷۸ هزار و ۷۹۳ دوز رسیده است.
* آغاز طرح کنترل هوشمند کرونا
طرح کنترل هوشمند کرونا از دیروز 21 آذر عملیاتی شد. در همین راستا، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، الزامات پنجگانه اجرای طرح کنترل هوشمند کرونا را تشریح کرد. محسن فرهادی اظهار داشت: الزامات پنجگانه شامل کارکنان واحدهای صنفی، صنعتی و کارگاهی، مناسبتها و آیینهای مذهبی، مراکز آموزشی و ترددهاست. وی با اعلام اینکه طرح مدیریت هوشمند محدودیتها از دیروز یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰ آغاز شده است، افزود: اجرای این طرح از کارکنان دولت شروع شده است. فرهادی ادامه داد: هر کدام از واحدهای صنفی چنانچه ۲ دوز واکسن را نزده باشند و پروتکلها را رعایت نکنند، تا ۳۰ روز مشمول تعطیلی و پلمب خواهند شد. معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از پلمب ۱۲۱۲ واحد صنفی متخلف در هفته گذشته خبر داد و گفت: حدود ۵ هزار پرونده قضایی نیز برای واحدهای صنفی متخلف تشکیل شده است. وی از فعالیت ۲۲۰۰ اکیپ سیار بازرسان مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت برای نظارت بر روند رعایت پروتکلها خبر داد و افزود: وزارت بهداشت به عنوان ناظر عالی در طرح هوشمند، بر عملکرد دستگاهها نظارت میکند و گزارشهای آن را به ستاد ملی کرونا ارائه میدهد.
ارسال به دوستان
پروفسور اردکانی:
نگرانی کمبود آب در کشور با بارشهای دیماه برطرف میشود
نگرانی کمبود آب در کشور تا اندازه زیادی با بارشهای دیماه برطرف خواهد شد. با توجه به مساله خشکسالی در کشورمان، پروفسور حسین اردکانی، کارشناس هواشناسی در مطلب کوتاهی به پیشبینی میزان بارشها در ماههای پیش رو پرداخت و تاکید کرد: «انشاءالله نگرانی کمبود آب کشور تا اندازه زیادی برطرف خواهد شد». به گزارش تسنیم، با توجه به اهمیت میزان نزولات جوی در سال جاری و مساله خشکسالی در کشورمان، حسین اردکانی، کارشناس هواشناسی در مطلب کوتاهی به پیشبینی میزان بارشها در ماههای پیش رو پرداخت و نوشت: «نگرشی بر جریان کلی جو در نیمکره شمالی نشان میدهد به علت تغییرات مهم در دور پیوندهای QBO و AO و NAO و MJO از 25 آذرماه 1400 تا اواخر دیماه کشور از بارشهای متناوب و خوبی سیراب خواهد شد و پیشبینیهای مایوسکننده سازمان هواشناسی کشور برطرف خواهد شد. با گرایش افت شاخص QBO به منفی که عامل مهمی در افت فشار در قطب شمال میشود، دور پیوندهای AO و NAO گرایشی به طرف منفی خواهد داشت، نتیجتاً سامانههای جوی از طرف مدیترانه غربی به طرف شرق مدیترانه حرکت خوبی را انجام میدهند و با ریزش هوای سرد دور پیوند AO به طرف ایران و خاورمیانه سامانههای جوی کاملا تقویت شده و با رطوبت خوبی که دور پیوند MJO به این سامانهها تزریق خواهد کرد، انشاءالله نگرانی کمبود آب کشور تا اندازه زیادی برطرف خواهد شد، همچنین به احتمال زیاد در ماههای بهمن و اسفند هم بارندگی نرمال خواهد بود و دمای هوا با دوره زمانی کوتاهی به کمتر از نرمال میرسد. نکته مهم قابل تأمل این است که با این تغییرات شدید اتمسفری که اخیرا دیده میشود، دور پیوندهای ذکر شده از حالت oscillation به slactuation تبدیل شده است، یعنی دوره زمانی آنها کوتاهتر خواهد شد، بنابراین پیشبینیهای فصلی و درونفصلی را گاهگاه به اشتباه سوق میدهد اما این نگرش که امروز دیده میشود با صحت خوبی جوابگو خواهد بود». ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|