|
استقلال - سپاهان، یک ساعت دیرتر در آزادی
با اعلام رسمی سازمان لیگ، دیدار استقلال و سپاهان یک ساعت دیرتر برگزار میشود. پیش از این قرار بود مسابقه ۲ تیم ساعت 15 روز سهشنبه -فردا- در ورزشگاه آزادی برگزار شود ولی با اعلام جدید و رسمی سازمان لیگ، این مسابقه یک ساعت دیرتر از ساعت 16 آغاز میشود.
ارسال به دوستان
پای وزرای دادگستری و اقتصاد هم به انتخاب مدیرعامل پرسپولیس باز شد
امید به تغییرات
علی رستمی: وزیر ورزش در شرایطی که باشگاه پرسپولیس در قسمت مدیریت با سرپرستی اداره میشود، همچنان از هواداران این تیم وقت خواست؛ آن هم در شرایطی که اگر چه مجید صدری به عنوان سرپرست مدیرعاملی وظایف خود را تمام و کمال به انجام رسانده اما به واسطه عدم اطمینان از آینده خود، به فعالیت به عنوان یک مدیرعامل مستقر دلگرم نیست. روز شنبه حمید سجادی درباره اینکه چرا صدری به عنوان مدیرعامل انتخاب نمیشود اینطور توضیح داد که پرسپولیس با توجه به اینکه ۲ رئیس مجمع (امینحسین رحیمی وزیر دادگستری و احسان خاندوزی وزیر اقتصاد) دارد، آنها باید در یک جلسه جمعی درباره پیشنهاد هیاتمدیره برای مدیریت باشگاه تصمیم بگیرند؛ پیشنهادی که به مدیرعاملی صدری ختم شده اما احتمالا وزیر ملاحظاتی روی آن دارد که به دنبال تغییرات در هیاتمدیره فعلی و رسیدن به یک نقطه قطعی است. سجادی با تاکید ویژه و عجیب بر اینکه هیچ دخالتی در امور پرسپولیس نمیکند، گفت افرادی هستند که میتوانند به هیاتمدیره اضافه شوند و هیاتمدیره تقویت شود و اگر هیاتمدیره جدید روی مدیرعامل به نتیجه رسید، این فرد معرفی خواهد شد.
وزیر ورزش درباره اینکه نشست مجمع چه زمانی برگزار میشود هم گفت: انشاءالله بزودی! او در پایان صحبتهایش از هواداران پرسپولیس خواست به وی به عنوان وزیر ورزش و جوانان اعتماد کنند و او قطعا بهترین تصمیم را برای پرسپولیس خواهد گرفت. جالب اینکه سجادی در میان صحبتهای خود از اقدامات مهمش برای پرسپولیس صحبت کرد و گفت لازم نیست بگوید چه کارهایی برای این باشگاه انجام داده است و صلاح نیست در این زمینه اطلاعرسانی کند.
اما نکته مهم این است که افراد مختلفی در حال حاضر به دنبال حضور در پست مدیریت باشگاه پرسپولیس هستند و این مساله را میشود از تحرکات آنها در فضای مجازی پیگیری کرد؛ بویژه اینکه سرپرست فعلی باشگاه با وجود همه تلاشها هنوز در نقطه تثبیت قرار نگرفته که البته بخشی از این موضوع به رویکرد وزیر ورزش بازمیگردد. رفع مشکلات مالی مهمترین وظیفه مدیرعامل برای کار در پرسپولیس و استقلال است اما با وجود تلاشهای مدیریت مستقر در پرسپولیس و عقد قراردادهای کارگزاری و تبلیغاتی احتمالا نظر وزیر ورزش روی شخص دیگری است.
البته صدری که از سوی هیاتمدیره به مدت ۹۰ روز سرپرست مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس شد، در این مدت طلب گابریل کالدرون را تامین و بخش اعظم آن را پرداخت کرد (البته مشکلات قانونی در نشستن پول به حساب وجود دارد) و همچنین با انتخاب کارگزار جدید، موفق به پرداخت بخشی از طلب بازیکنان پرسپولیس شد. قرارداد کارگزار جدید پرسپولیس ۳۳۰ میلیارد برای اسپانسرینگ فضای مجازی، پیراهن و تبلیغات محیطی است که بزرگترین قرارداد کارگزاری فوتبال ایران محسوب میشود (پرسپولیس ۳۰۰ میلیارد دیگر هم در صورت گرفتن حق پخش دارد که دستیابی به آن بعید به نظر میرسد). البته برخی گروههای هواداری اعتقاد دارند با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی، کارنامه صدری در این مدت قابل قبول نیست؛ هر چند باشگاه پرسپولیس با رد این ادعا، بسته بودن پنجره را به تحریمها مرتبط میداند و اعتقاد دارد مدیران باشگاه نقش خود را با تامین رقم سنگین ۷۴۰ هزار دلاری ایفا کردهاند.
در چنین شرایطی به نظر میرسد حمید سجادی باید هر چه زودتر تصمیم نهایی خود را برای پست مدیرعاملی بگیرد. البته فعلا همه چیز موکول به نظر ۲ وزیر دیگر به عنوان رئیس مجمع است؛ ۲ چهره حاضر در ۲ وزارتخانه مهم و پرمشغله که بعید است به جای اولویتهای کاری به تحقیق درباره انتخاب شایستهترین فرد برای مدیریت پرسپولیس بپردازند!
ارسال به دوستان
شکست پرسپولیس در بازار نقل و انتقالات!
خریدهای ناکارآمد
چه اتفاقی افتاده که پرسپولیس برخلاف سنت ۵ ساله خود راحت امتیاز از دست میدهد؟ با اینکه ۳ امتیاز بازی با هوادار از قبل در محاسبات احتمالات لیگ، به حساب پرسپولیس ریخته شده بود اما شرایط بازی به گونهای پیش رفت که همین یک امتیاز هم به سختی برای شاگردان گلمحمدی به دست آمد.
پرسپولیس در بازی با هوادار، چه بسا بهتر و بیشتر از بازیهای قبل خود در همان نیمه اول موقعیتسازی کرد و حتی راحتتر و سریعتر از هر بازی دیگرش در لیگ بیستویکم، توپ را از زمین خودی به پشت دفاع حریف میرساند اما از دست دادن ۲ امتیاز مهم در مقابل تیمی که در مقابل ۲ رقیب دیگر یعنی استقلال و سپاهان شکست خورده بود، شاید به قیمت از دست رفتن قهرمانی لیگ برای قرمزها تمام شود. شاید آنچه باعث شد پرسپولیس در مقابل هوادار تا آستانه شکست هم پیش برود، فراموشی درس و فرهنگی بود که در این ۵ سال قرمزها بخوبی از آن بهره بردهاند؛ «جدیت». همان جدیتی که باعث میشد پرسپولیس کمتر غافلگیر شود. در پرسپولیس لیگ بیستویکم مسؤولیتشناسی و وظیفهشناسی بخوبی و شدت ۵ سال قبل نیست؛ سهلانگاریها بیشتر شده و تمرکز بازیکنان در زمین کمتر. تیمی که میزان اشتباهات تاثیرگذار بازیکنانش کم بود، در این فصل کارش به جایی رسیده که در مقابل هوادار تازه صعود کرده به لیگ برتر، ۲ بار روی ضربات ایستگاهی غافلگیر میشود.
جدا از افزایش ضریب اشتباهات، کارایی برخی بازیکنان نیز کمتر شده و اگر چند بازیکن مثل عالیشاه، امیری و سرلک را در همان فرم فصل قبل فرض کنیم، بقیه هنوز آن کارایی و درخشش فصل قبل را نداشتهاند. خریدهای جدید یحیی گلمحمدی نیز اگر چه از بازار تقریبا خالیشده از ستاره لیگ برتر انجام شده اما کلیت این خریدها و بازیکنان جدید رضایتبخش نبودهاند.
با این همه، انتقادات تنها به یک تساوی غیرمنتظره نیست و اگرچه یک کامبک رویایی و تبدیل باخت ۲ بر یک به برد ۳ بر ۲ میتوانست همه این انتقادات را تبدیل به تحسین و تشویق کند اما این ضعفها نمیتواند حتی خود را پس از یک برد از چشمان هوادار تیزبین پرسپولیس پنهان کند. آنچه مشخص است این پرسپولیس، هنوز به آن پرسپولیس کماشتباه و مصمم همیشگی تبدیل نشده است؛ آن پرسپولیس جدی و کمنوسان؛ پرسپولیسی که در آن بازیکنان جدید فرصت حضور چند دقیقهای در بازی را براحتی از دست نمیدادند، نه همچون برخی خریدهای جدید که جدیتی در ساقهایشان و نوع دویدنشان حتی هنگامی که تیم برای زدن گل مساوی باید بجنگد، دیده نمیشود.
ارسال به دوستان
حضور تماشاگر در استادیومهای فوتبال
شاید از دور برگشت
تا امروز ستاد مبارزه با کرونا در ورزش برای حضور تماشاگران در استادیومها حتی به صورت محدود و با رعایت پروتکلهای بهداشتی بیانیهای صادر نکرده است.
هر هفته نزدیک به روزهای برگزاری بازیهای لیگ برتر، مصاحبههای نویدبخشی از سوی رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی و همچنین سهیل مهدی، رئیس کمیته مسابقات منتشر میشود مبنی بر اینکه از این هفته بازیها با حضور تماشاگر برگزار میشود اما در عمل اتفاق خاصی رخ نمیدهد و در حالی که خیلی از کشورها برگزاری بازیها با حضور تماشاگر را آغاز کردهاند، همچنان دیدارهای لیگ برتر و لیگ یک بدون حضور تماشاگر برگزار میشود!
در روزهای اخیر اینطور گفته شد که از 15 آذر بازیهای لیگ برتر رسما با حضور تماشاگر خواهد بود اما 15 آذر هم از راه رسید و در نهایت بازیهای هفته نهم هم بدون حضور تماشاگر برگزار شد. حالا خبر رسیده شاید بازیهای دور رفت تا پایان بدون حضور تماشاگر باشد و بازیها از دور برگشت با حضور تماشاگر برگزار شود. در این صورت همه باشگاهها موظف میشوند در فرصت باقیمانده سامانه بلیتفروشی اینترنتی راهاندازی کرده و گیتهای الکترونیکی را هم جلوی در استادیومها نصب کنند. خیلی از استادیومهای کشور از این امکان برخوردارند؛ هر چند در بازی استقلال- نساجی دیدیم که خیلی گیتهای الکترونیکی به کار نیامدند و تماشاگران با هجوم و به یکباره وارد استادیوم شدند که صحنههای زشتی هم پدید آمد.
پیشتر وزیر بهداشت گفته بود بهمنماه واکسیناسیون عمومی به پایان میرسد و تماشاگران میتوانند به استادیومها بازگردند. جالب اینکه در روزهای ابتدایی بهمن نه تنها بازیهای دور رفت به پایان میرسد، بلکه بازیهای یک هفته از دور برگشت هم برگزار میشود. به هر صورت به نظر میرسد تماشاگران از هفته هفدهم مجوز حضور در استادیومها را دریافت کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
درآمد و هزینه پرسپولیس 5/3 برابر استقلال در ۱۴۰۱
میزان درآمد، هزینه و داراییهای جاری 2 شرکت فرهنگی - ورزشی پرسپولیس و استقلال بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مشخص شد؛ اعداد و ارقامی که با توجه به درآمدهای ۲ باشگاه در سال جاری قابل تامل است! بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ که روز یکشنبه از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شد، در بخش بودجه شرکتهای دولتی سودده و سربهسر در سال ۱۴۰۱ نام ۲ شرکت فرهنگی - ورزشی پرسپولیس و استقلال به چشم میخورد که بر اساس آن میزان درآمدها و هزینهها برآورد شده است. بر اساس برآورد صورتگرفته از سوی دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱، میزان درآمدهای شرکت فرهنگی - ورزشی پرسپولیس معادل ۲۴۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و هزینههای این شرکت نیز معادل ۲۴۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان لحاظ شده است و در بخش داراییهای جاری، میزان ذخایر و اندوختهها معادل ۷۵۰ میلیون تومان اعلام شده است. همچنین میزان درآمدهای شرکت فرهنگی - ورزشی استقلال معادل ۶۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و هزینههای این شرکت معادل ۶۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان لحاظ شده و در بخش داراییهای جاری، میزان ذخایر و اندوختهها معادل ۲۰ میلیون تومان است. به این ترتیب درآمدهای شرکت ورزشی- فرهنگی پرسپولیس ۱۷۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، هزینههای این باشگاه ۱۷۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و مجموع داراییهای جاری این باشگاه ۷۳۰ میلیون تومان بیشتر از شرکت فرهنگی - ورزشی استقلال است!
***
ویلموتس در مراکش هم زمینگیر شد
سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران که بتازگی به عنوان سرمربی یک تیم باشگاهی در مراکش انتخاب شده، در دومین بازی خود شکست خورد تا رکوردهای منفی او همچنان ادامه داشته باشد. به گزارش ایسنا، مارک ویلموتس، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران اواخر ماه گذشته به عنوان سرمربی جدید تیم راجا کازابلانکای مراکش انتخاب شد و قبل از فرا رسیدن تعطیلات مسابقات باشگاهی این کشور، در ۲ دیدار روی نیمکت این تیم سرشناس نشست. سرمربی بلژیکی در ۲ دیدار نخست خود با این تیم، یک پیروزی و یک شکست را کسب کرد تا همچنان عملکرد ضعیفی را در عرصه مربیگری از خود بر جا بگذارد. شکست او به عنوان سرمربی راجا مقابل تیم «افسی سافی» رقم خورد که از تیمهای انتهای جدولی مراکش به شمار میرود. این شکست در حالی است که راجا در ۱۰ دیدار قبل از حضور ویلموتس فقط در یک بازی شکست خورده بود و این تغییر و تحولات برای جبران اختلاف امتیازی این تیم با ویداد کازابلانکا، رقیب دیرینه این تیم انجام شده بود. با این حال فعلا انتخاب ویلموتس برای راجا مثمرثمر نبوده و به علت تعطیلات مسابقات باشگاهی این کشور که ناشی از فرا رسیدن بازیهای ملی است، سرمربی بلژیکی فرصت بیشتری برای رفع معضل سریال ناکامیهای خود در عرصه مربیگری پیدا نکرده است. این شکستهای متوالی در تیمهای ملی ساحل عاج و ایران تا حدود زیادی توانمندیهای ویلموتس را به عنوان یک سرمربی موفق و فردی که جزو نخستین مربیان نسل فعلی فوتبال بلژیک بوده، زیر سوال برده است.
***
۲ برابر شدن حق پخش ورزش در بودجه ۱۴۰۱
بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی ۳۱۵ میلیارد تومان برآورد شده که باید به نسبت ۳۰ به ۷۰ بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان صداوسیما تقسیم شود و نسبت به عدد ۱۵۰ میلیارد تومانی در قانون بودجه ۱۴۰۰، رشد 1/2 برابری را نشان میدهد. به استناد بند «پ» ماده ۹۲ قانون برنامه 5 ساله ششم توسعه، وزارت ورزش و جوانان و سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفند درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به ردیف درآمدی شماره ۱۴۰۱۸۴ نزد خزانهداری کل کشور واریز کنند. وجوه واریزی به نسبت مساوی از محل ردیف ۴۹ - ۵۳۰۰۰۰ مندرج در جدول شماره ۹ این قانون به نسبت ۳۰ درصد در اختیار وزارت ورزش و جوانان (برای کمک به فدراسیونهای مربوط) و ۷۰ درصد در اختیار سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد. در این لایحه، درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی موضوع بند پ ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه در ردیف ملی ۳۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است که با توجه به نسبت ۳۰ به ۷۰ درصدی وزارت ورزش و جوانان نسبت به سازمان صداوسیما، سهم وزارت ورزش معادل 5/94 میلیارد تومان و سهم صداوسیما معادل 5/220 میلیارد تومان خواهد بود.
باید خاطرنشان کرد بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شد که باید به نسبت ۳۰ به ۷۰ بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان صداوسیما تقسیم میشد، بنابراین سهم وزارت ورزش و جوانان از سهم تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی که ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شده بود بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰ معادل ۳۰ درصد است که برابر ۴۵ میلیارد تومان میشود و مطابق قانون بودجه، در سال جاری صداوسیما باید این مبلغ را به ورزش ایران پرداخت کند.
ارسال به دوستان
خسارت روایتهای ضعیف
عباس اسماعیلگل: مطالبه روز گذشته رهبر انقلاب برای تولید آثاری پیرامون وقایع و حوادث تاریخ معاصر و ایثار مردم ایران در سالهای پس از انقلاب، اگر چه تکرار مطالبههای بحق گذشته ایشان در حوزه تولید آثار نمایشی و تولید روایت بود اما با تلنگری متفاوت همراه شد. ایشان با اشاره به ماجرای تسخیر لانه جاسوسی، از عدم تولید روایت در این حوزه انتقاد کردند و فرمودند: «شما اگر حادثه تسخیر لانه جاسوسی را روایت نکنید- که متأسفانه نکردید، دشمن روایت میکند و کرده- دشمن روایت کرده،[آن هم] روایتهای دروغ. این کاری است که ما باید انجام بدهیم، این وظیفه جوانهای ماست».
این اشاره، واقعیت مهمی را برای ما روشن میسازد و آن اینکه تولید برای مفاهیم مربوط به تاریخ انقلاب و روایتهایی که رهبر حکیم انقلاب آنها را مطالبه میکنند، نیازمند دقت و ظرافت و توجهی خاص است. به عبارت دیگر نمیتوان و نباید در این حوزهها اجازه ساخت آثار ضعیف داد. این اشاره از این جهت برای من دارای اهمیت است که تاکید رهبر انقلاب بر «روایت نشدن ماجرای تسخیر لانه جاسوسی» در حالی است که ۲ پروژه در سطح «الف» و با بودجههایی مناسب با همین موضوع در سالهای گذشته در تلویزیون ساخته شده است. ضعیف و بد بودن سریالهای «نفوذ» و «روزهای ابدی» که به موضوع تسخیر سفارت آمریکا در تهران میپردازند، در حدی است که بهرغم پخش این سریالها در زمانی مناسب از تلویزیون، مورد توجه قرار نگرفتهاند. سریالهایی که از انواع حمایتهای تولیدی و پخش بهره بردهاند.
اگر چه در همان ایام تولید و پخش این سریالها انتقادات گستردهای از سوی فعالان فرهنگی و کارشناسان حوزه فیلم و سریال نسبت به کیفیت این آثار طرح شده بود اما نه از سوی عوامل و نه مدیران تلویزیون مورد توجه قرار نگرفت. عدم اشاره به این تولیدات ضعیف، این گزاره را بیش از پیش دارای اهمیت میکند که برای وقایع انقلاب نباید کار ضعیف ساخت. نباید سوژههای مهم را حیف روایتهای ضعیف کرد؛ اتفاقی که متاسفانه در اثری که اخیرا درباره شهید طهرانیمقدم ساخته شده بود هم افتاد و یکی از مهمترین و سینماییترین سوژههای سینمای دفاعمقدس را حیف روایت و ساخت ضعیف کرد.
ارسال به دوستان
اتفاق سورپرایزکننده بازیکنان الجزایر بعد از عبور از مراکش
شادی با پرچم فلسطین
بازیکنان تیم ملی فوتبال الجزایر پس از برتری مقابل مراکش در جام عرب، حمایت خود را از ملت مظلوم فلسطین نشان دادند. تیمهای ملی فوتبال الجزایر و مراکش در مرحله یکچهارم نهایی جام عرب 2021 به مصاف هم رفتند. این بازی که در ورزشگاه الثمامه شهر دوحه قطر در حضور نزدیک به 25 هزار تماشاگر برگزار میشد، در پایان جدالی 120 دقیقهای به تساوی 2-2 انجامید و در ضربات پنالتی این تیم الجزایر بود که موفق شد با نتیجه 5 بر 3 به پیروزی برسد و راهی مرحله نیمهنهایی این رقابتها شود. اتفاق جالب اما پس از پایان ضربات پنالتی افتاد و بازیکنان تیم ملی فوتبال الجزایر پس از برتری در جدال ۲ کشور شمال قاره آفریقا، پرچم فلسطین را کنار پرچم خود به اهتزاز درآوردند تا حمایت خود را از مردم مظلوم فلسطین نشان دهند. الجزایر در مرحله نیمهنهایی جام عرب باید به مصاف قطر برود. در دیگر دیدار نیمهنهایی این رقابتها مصر که هدایتش بر عهده کارلوس کیروش است، با تونس تقابل خواهد کرد. دیدارهای نیمهنهایی جام عرب 15 دسامبر (24 آذر) برگزار خواهد شد. ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|