|
فرمانده نیروی هوایی ارتش: قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداریم
فرمانده نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه ما قصد جنگ با هیچ کشوری را نداریم، گفت: دکترین ما دفاعی است و قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداریم ولی با آمادگی کامل در مقابل هر گونه تجاوز با قدرت تمام و پشیمانکننده ایستاده و جواب دندانشکنی به دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خواهیم داد. امیر سرتیپ خلبان واحدی گفت: پهپادها فناوری پیشرفته، در دسترس، ارزان و دارای کاربردهای متنوعی هستند. این فناوری به یکی از مؤلفههای مهم جنگهای غیرمتقارن تبدیل شده و به لطف خدا به پیشرفتهای قابل توجهی در حوزه پهپاد رسیدهایم.
ارسال به دوستان
روایتهای غیررسمی و تخریبی درباره گفتوگوهای وین و بودجه 1401 اهمیت تقویت ارتباط دولت با مردم در آستانه تصمیمات مهم را آشکار ساخت
مردم را قانع کنید
یونس مولایی: هفتههای اخیر را از جهاتی میتوان دشوارترین روزهای دولت سیزدهم در صد و اندی روزی که زمام امور را در قوه مجریه به دست گرفته، دانست. همزمانی آغاز دور جدید گفتوگوهای وین به عنوان یکی از مسائل مهم و البته پرچالش در عرصه سیاست خارجی و تدوین بودجه 1401 به عنوان نخستین آزمون اقتصادی حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی و دولتمردانش باعث شد نخستین ارتباط جدی میان دولت و افکار عمومی شکل گیرد. هرچند 100 روز نخست دولت را میتوان 100 روز پرتحرک و مثبت ارزیابی کرد که شامل سفرهای استانی رئیسجمهور و وزرا و مدیران دولتی به اقصی نقاط کشور، عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای و انعقاد قرارداد گازی با ۲ همسایه شمالی کشورمان و جابهجایی بخش عمده مدیران اجرایی بود اما ۲ موضوع مذاکرات وین و تدوین بودجه 1401 نخستین آزمون دولت جدید و تازهنفس رئیسی در مواجهه با افکار عمومی، فضاسازیهای رسانهای و تضاد آرا و منافع به حساب میآید، چرا که برخلاف عمده تحرکات و اقداماتی که در 100 روز ابتدایی دولت مشاهده شده بود، این 2 موضوع هم با طیف کثیری از نظرات متفاوت در جامعه پیوند خورده و هم اینکه مردم آینده اقتصادی خود را تا حد زیادی تحت تاثیر سیاستهای دولت در این 2 موضوع میدانند. مضاف بر اینها عمده وعدههای انتخاباتی رئیسی نیز به تغییر مدیریت اقتصادی کشور، بهبود فضای کسبوکار و تغییر ریل سیاست خارجی مربوط میشد و انتظارات از دولت نیز در این باره بیش از سایر موارد است. بر این مبنا اقناع جامعه و مواجهه با روایتهایی که از سوی رسانههای مخالف دولت در جامعه پخش میشود را باید آزمون دشوار و تعیینکننده رئیسی در اصلاح و تقویت رابطه میان دولت سیزدهم و جامعهای دانست که بر اثر ناکارآمدیها و تجارب تلخی که در بازه 8 ساله روی کار بودن روحانی تجربه کرده، اعتماد خود به دولت را از دست داده است. شخص رئیسجمهور نیز در ماههای اخیر بارها بر اهمیت این موضوع و عزم دولتش برای همراه کردن مردم با تصمیمات دولت و جلوگیری از تکرار تجربه بحران بنزینی در دولت روحانی تاکید کرده است، البته تجربه موفق دولت در مدیریت افکار عمومی پس از حمله سایبری به جایگاههای سوخترسانی در آبانماه را میتوان شاهد مثالی از این عزم دانست که مانع عملیاتی شدن یک بحران امنیتی و ایجاد نارضایتی عمومی در سالگرد حوادث آبان 98 شد.
* اقناع عمومی؛ از وین تا بودجه 1401
آنچنان که گفته شد 2 وعده تغییر و اصلاح مدیریت اقتصادی کشور و تغییر ریل سیاست خارجی را افکار عمومی در مقطع زمانی کنونی در 2 موضوع تدوین بودجه 1401 و روند مذاکرات مورد قضاوت و ارزیابی قرار میدهد، از همین رو بیراه نخواهد بود اگر قضاوت افکار عمومی درباره بودجه 1401 و مذاکرات وین را پا به پای آورده نهایی دولت از این 2 میدان مهم و حیاتی به حساب آوریم. شواهد اما نشان از آن دارد که دولت در ارائه روایت دست اول و برقراری ارتباط با افکار عمومی در این 2 موضوع موفق نبوده است، به گونهای که به رغم تاکید چندباره دولت برای عدم تمایل به ادامه دومینوی خلق نقدینگی و اصلاح ارز ترجیحی به نفع طبقات پایین جامعه، کلیدواژه «بودجه ریاضتی» از نخستین ساعات ارائه بودجه 1401 به مجلس شورای اسلامی از سوی رسانههای اصلاحطلب تکرار شد و سوالات و نگرانیهای زیادی برای مردمی که معیشتشان در سالهای اخیر ضربههای سنگینی خورده، به وجود آورد. در این میان اما دولت توفیق چندانی در قانع کردن مردم نسبت به اصلاحات اقتصادی نداشت. در همین زمینه با توجه به تاثیرپذیری متقابل تصمیمات اقتصادی دولت و رفتار اقتصادی مردم، این که افکار عمومی نسبت به نقشه راه اقتصادی دولت به حدی از اقناع نرسد، میتواند برای دولت گران تمام شود. فعالیت گسترده رسانههای اصلاحطلب در داخل کشور و شبکه عظیم رسانهای ضدانقلاب در خارج از کشور و تقلا برای فرستادن سیگنالهای منفی میتواند جامعه را نسبت به سیاستهای دولت بدبین کند. از همین رو گفتوگوی دولتمردان با مردم و قانع کردن آنها نسبت به نقشه راه اصلاحات اقتصادی و تضمین دادن اثربخشی میانمدت این اصلاحات بر زندگی و معیشت عمومی، وظیفهای است که نباید نسبت به آن تاخیری شود.
یک ماه پیش بود که رئیسجمهور در حاشیه یکی از برنامههای سفر زنجان خبر از گام عملی دولت برای اصلاح وضعیت اقتصادی داد و گفت: «این اصلاح حتما با نظر نخبگان و اقناع مردم است، دولت در این زمینه شوک اقتصادی وارد نخواهد کرد و در اجرای تصمیمات و جراحیهای اقتصادی مردم را سهیم میکنیم، نه غافلگیر». در این زمینه البته دولت نیز باید با تدبیرسنجی مراقب باشد در پاتک رسانههای رقیب غافلگیر نشود و قاعده بازی را در مواجهه با افکار عمومی از دست ندهد. بیاعتمادی مردم نسبت به تصمیمات دولتمردان میراثی است که ترمیم آن هر قدر نیز دشوار و زمانبر باشد، باید با توجه دولتمردان پیگیری شود.
موضوع دیگری که از چند هفته قبل و پیش از داغ شدن موضوع بودجه 1401 ضعف ارتباطگیری و روایتپردازی دولت را مشخص کرد، مساله گفتوگوهای وین بود. در این زمینه در سطح داخلی رسانهها و نیروهای نزدیک به دولت سابق تمام تلاش خود را معطوف به تکرار گزاره شکست مذاکرات به بهانههای مختلف کردند و سعی میکنند از هر طریق ترمیم جایگاه دولت روحانی را در دستور کار قرار دهند. برای پی بردن به این نکته کافی است نگاهی به تعابیر رسانههای اصلاحطلب در 2 هفته اخیر انداخت که گزارههای ضدملی و همسو با منافع طرف غربی را برجسته میکنند و در حالی که وضعیت کنونی پرونده هستهای نشان از کارنابلدی تیم متبوع اصلاحطلبان در گفتوگوهای 8 سال گذشته دارد، پیشاپیش تیم مذاکرهکننده را برای نپذیرفتن زیادهخواهیهای طرف عهدشکن آمریکایی و درخواست تضمین برای عدم تکرار تجربه خروج یک طرفه از تعهدات، مورد شماتت قرار میدهند. از سوی دیگر ابهام درباره روند طی شده مذاکرات از سوی طرف ایرانی باعث شده رسانههای غربی دست برتر را در روایتپردازی از مذاکرات جاری در دست بگیرند. برای نمونه در حالی که هنوز چشمانداز روشنی از آینده مذاکرات و سرنوشت برجام وجود ندارد، رسانههای غربی با انتشار اخبار ضدونقیض تا حد زیادی ذهنیت مردم را نسبت به این مذاکرات شکل دادهاند.
ناگفته پیداست در چنین موضوعاتی انفعال و عدم اقناع عمومی دست طرف مقابل و جریان رقیب را برای جهت دادن به ذهنیت عمومی نسبت به تحولات آتی بازتر میکند.
* چالش روایت منسجم
دولت با گذر زمان بیش از پیش در جایگاه پاسخگویی به مطالبات عمومی قرار میگیرد و درباره «هست»ها بیش از «باید»ها مورد سوال قرار میگیرد. در چنین شرایطی هر قدر روایت دولت از اعتبار و گستره بیشتری در افکار عمومی برخوردار باشد، رئیسجمهور و دولتمردان نیز با آسودگی بیشتری میتوانند برنامه خود را پیگیری کنند.
جای خالی یک روایت منسجم از وضعیت موجود و استراتژی دولت برای رسیدن به یک موقعیت مطلوب و مورد پذیرش عمومی در ماههای اخیر به چشم آمده و در صورتی که نسبت به آن تدبیری اندیشیده نشود، دولت در آینده نزدیک بخش زیادی از توان و هزینه خود را باید صرف ابهامزدایی از برنامههایش کند. در همین زمینه «وطنامروز» اوایل مرداد سال جاری و پیش از آغاز به کار رسمی دولت سیزدهم نسبت به نیاز جدی دولت در روایت شرایط موجود و طریقه گذار از آن تذکر داده و در گزارشی با عنوان «امکانپذیری تغییر» نوشته بود: «اهتمام بر انجام اصلاحات مالی و تقویت اقتصاد مولد در برابر اقتصاد دلالی، سوژههای زیادی را برای رقبای دولت ایجاد میکند تا با استفاده از تعارض منافع ایجاد شده، رعب و هراس را در جامعه حاکم کنند. در این فضا تبیین صحیح برنامههای اقتصادی و اقناع عمومی برگ برنده دولت به حساب میآید. تجربه نوع مدیریت پرخسارت دولت دوازدهم در افزایش یکباره نرخ سوخت و عدم گفتوگو با مردم نباید در دوره ریاستجمهوری رئیسی تکرار شود. در نهایت رئیسجمهور باید به این واقعیت واقف باشد که هر موضع او در محیط سیال جامعه با قضاوتها و برداشتهای مختلفی روبهرو میشود، پس روایت هوشمندانه روایتی است که بیشترین ملاحظات اجتماعی در آن رعایت شده باشد».
با این حال آنچنان که در روزهای اخیر مشهود بود عدم ارتباطگیری و اقناع صحیح عمومی میتواند تصمیمهایی را که به نفع اکثریت مردم اتخاذ میشود هم با چالش مواجه کند. در چنین فضایی عنصر زمان و انباشت تدریجی پرسشهای مردم اهمیت روایت دولت را بیش از پیش عیان میکند.
ارسال به دوستان
رئیس قوه قضائیه از بانک مرکزی خواست مصادیق و بخشهای اخلال در مسائل ارزی را روشن کند
دستورات ارزی و بورسی رئیس عدلیه
اژهای: سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی کل موضوع بورس را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری کنند
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قوه قضائیه یکی از راههای تحول در قوه قضائیه را کاهش ورودی پروندهها به محاکم قضایی عنوان کرد و گفت: اگر کاری کردیم ورودی به قوه قضائیه کاهش داشت، رسیدگی به پروندهها کوتاه شد و رضایتمندی مردم بالا رفت، تحول ایجاد کردهایم.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از میزان، محسنیاژهای در نشست شورای عالی قضایی افزود: امروز اعتراف میکنم ما هنوز در قوه قضائیه هیچ تحولی ایجاد نکردهایم. درست است که به فکر هستیم و سندی هم نوشتیم اما عملا ما تحولی ایجاد نکردهایم.
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای ادامه داد: اگر فشار به قاضی، کارمند و زیرمجموعه خود وارد کنیم تا حدی که منجر به فرسودگی شود، در حالی که فرد از استراحت و زندگی خود بگذرد و شبانهروزی کار کند و در مقابل کار زیاد هم تولید شود، هیچ تحولی ایجاد نشده است. تحول آن زمانی است که ما دیگر پرونده معوقه نداشته باشیم و این محدود به دستگاه قضایی نیست.
رئیس قوه قضائیه در ادامه جلسه شورای عالی قوه قضائیه با طرح مجدد موضوع بورس به سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی کل دستور داد موضوع بورس را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری کنند و در همین راستا گفت: در رابطه با موضوعات مختلف اگر صرفا به طرح مساله اکتفا کنیم و موضوع را دنبال نکنیم ممکن است نه تنها عایدی به دست نیاید، بلکه احیانا مضر نیز باشد؛ مساله بورس نیز یک مساله تخصصی است که باید همه جوانب و ابعاد آن شفاف و خالی از ابهام شود و سازمان بازرسی کل کشور موظف است این موضوع را تا حصول نتیجه نهایی دنبال کند.
محسنیاژهای تصریح کرد: پس از آنکه هفته گذشته موضوع بورس را در جلسه شورای عالی قوه قضائیه مطرح کردیم، مسؤولان سازمان بورس درخواست ملاقات فوری کردند و من با آنها جلسهای ترتیب دادم؛ در آن جلسه تعداد محدودی از ابهامات موجود در فرآیندهای بورسی که دارای شائبه فسادزایی و رانتزایی بود از جانب بنده مطرح شد و تصریح هم شد که اینها برخی سوالات و ابهاماتی است که مطرح است و باید برخی رویهها و روندهای موجود در بورس که متعارف نیست روشن و خالی از ابهام شود.
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: طی سالهای ۹۸ و ۹۹ بورس یک رشد فزاینده و غیرمتعارف را تجربه کرد که باید دلایل و علل این موضوع روشن و شفاف شود و سازمان بازرسی کل کشور باید به این موضوع ورود تخصصی بیشتری داشته باشد. نماینده سازمان بازرسی در جلسه اخیری که با اعضای هیاتمدیره سازمان بورس داشتیم، اشاره داشت «ما هشدارها و نامههایی را پیرامون روند نامتعارف بورس ارائه کرده بودیم». من باید تاکید کنم صرف این هشدارها و نامه نوشتنها کفایت نمیکند و سازمان بازرسی باید موضوع را تا حصول نتیجه نهایی دنبال کند.
وی در ادامه نشست خود به موضوع متلاطم بودن بازار ارز اشاره و تصریح کرد: چند سال است موضوع تلاطمات بازار ارز در مقاطعی مطرح میشود و دولت و بانک مرکزی وقت رسما به صورت مکتوب اعلام میکنند که اخلال در بازار ارز به وقوع پیوسته و باید دستگاه قضایی به این موضوع ورود کند اما پس از ورود قضایی و تعقیب و محاکمه و مجازات متخلفان و مجرمان، بانک مرکزی مجددا در نامهای محتویات نامه پیشین خود را نفی و نقض میکند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای به ذکر مصداقی در رابطه با موضوع فوقالذکر اشاره کرد و گفت: دوم بهمن سال ۹۶ رئیس وقت بانک مرکزی به قوه قضائیه و نیروی انتظامی نامهای رسمی مبنی بر رخ دادن اخلال در نظام ارزی کشور مرقوم کرد و در همین راستا افرادی که در میان آنها صرافها و دلالها بودند نیز دستگیر شدند. سال ۹۸ پس از آنکه عدهای از این افراد محکوم شده بودند، رئیس بعدی بانک مرکزی نامهای نگاشت و تصریح کرد این صرافهای محکوم شده مرتکب اخلال نشدهاند، لذا بر اساس آن نامه رسمی بانک مرکزی، دیوان عالی کشور نیز اعاده دادرسی محکومان ارزی آن مقطع زمانی را پذیرفت. در نتیجه این روند، قوه قضائیه که مدتی را صرف رسیدگی به این پرونده و محاکمه متخلفان کرده بود، در نهایت بدهکار نیز شد!
وی تصریح کرد: اخیرا در تاریخ ششم آذرماه جاری نیز رئیس کل بانک مرکزی طی نامهای رسمی بر وقوع اخلال در مسائل ارزی کشور تأکید کرده است که من در تاریخ سیزدهم آذرماه طی نامهای به رئیس کل بانک مرکزی مشخصا از او خواستم مصادیق و بخشهایی را که به واسطه آن اخلال در مسائل ارزی رخ داده، مشخص کند.
رئیس عدلیه تصریح کرد: بر اساس اعلام اخیر بانک مرکزی مبنی بر تحقق اخلال در مسائل ارزی، دادستانی تهران به موضوع ورود داشته و برخی دستگیر و برخی نیز تحت تعقیب قرار گرفتند، همچنین تعدادی از حسابها نیز مسدود شده است و وزارت اطلاعات نیز در این زمینه ورود داشته است. تأکید من این است که این موضوع، هم از سوی بانک مرکزی و هم از سوی دادستانی تهران با دقت مورد پیگیری و رصد قرار گیرد و اینگونه نباشد که همچون سالهای ۹۶ و ۹۸ ابتدا مطرح شود که در نظام ارزی از سوی عدهای اخلال رخ داده و سپس اعلام شود هیچگونه اخلالی به وقوع نپیوسته است!
ارسال به دوستان
اخبار
در گفتوگوی تلفنی رئیسی با رئیس جمهور ترکمنستان مطرح شد
تدابیر ۲ رئیسجمهور برای تقویت روابط ترانزیتی
روسایجمهور ایران و ترکمنستان ضمن تاکید بر تقویت همکاریهای مرزی و تسهیل در مبادلات کالا، بر ارتقای همکاریهای اقتصادی و تجاری برای افزایش سطح روابط بین ۲ کشور تاکید کردند. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی روز دوشنبه در گفتوگوی تلفنی با «قربانقلی بردی محمداف» رئیسجمهور ترکمنستان، با تشکر از میزبانی این کشور از اجلاس همکاری اقتصادی اکو، گفت: در زمینه همکاریهای گازی و اجرایی شدن سوآپ گازی ترکمنستان- آذربایجان از ایران گامهای خوبی برداشته شده و همکاریهای خوبی نیز انجام شده است. رئیسجمهور در ادامه بر همکاریهای مشترک در زمینه حملونقل و ترانزیت کالا بین ۲ کشور تأکید کرد و گفت: با تلاش سران ۲ کشور اقدامات خوبی در زمینه تقویت روابط مرزی ایجاد شده است و با پیگیری 2 کشور میتواند برخی موانعی که وجود دارد برداشته شود. «قربانقلی بردی محمداف» رئیسجمهور ترکمنستان نیز در این گفتوگوی تلفنی با تأکید بر اهمیت همکاریها بین کشورهای همسایه، اظهار داشت: روابط بین ترکمنستان و ایران، با تمدن هزار ساله باید در قالب همکاری در سازمانهای بینالمللی نیز ادامه یابد. رئیسجمهور ترکمنستان جایگاه همکاریهای تجاری و اقتصادی را در روابط ۲ کشور مهم برشمرد و اظهار داشت: ایران در زمینه توسعه پزشکی جایگاه ویژهای دارد. بردی محمداف در ادامه قرارداد سوآپ گازی بین آذربایجان و ترکمنستان از خاک ایران را مهم دانست و خواستار ایجاد کمیسیون مشترک همکاری در این زمینه بین ۳ کشور شد.
***
شمخانی:
سیلی ایران در عینالاسد زمینه خروج آمریکا از منطقه را فراهم کرده است
دریابان علی شمخانی عصر دوشنبه در نشست سفرا و رؤسای نمایندگیهای ایران در کشورهای همسایه، طی سخنانی با اشاره به وضعیت جهانی و تاثیرات آن بر موقعیت استراتژیک منطقه غرب آسیا، بر ضرورت اتخاذ راهبردهایی که موجب همگرایی و همافزایی کشورهای منطقه بویژه جمهوری اسلامی ایران با همسایگانش میشود، تاکید کرد. به گزارش ایسنا، شمخانی با تشریح سیاستهای جمهوری اسلامی در این شرایط و با توجه به استقرار دولت جدید گفت: رفع هرگونه تنش و حتی سوءتفاهم، توسعه و تقویت همکاریهای همهجانبه بویژه در عرصههای اقتصادی، دفاعی- امنیتی و شراکت راهبردی از اولویتهای مهم و اصلی سیاست خارجی کشورمان در قبال همسایگان است. دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به کاهش قدرت هژمونیک آمریکا و توسعه روزافزون قدرتهای نوظهور گفت: این شرایط موجب تغییرات بنیادین و ایجاد تنشها و رقابتهای جدید و هماوردی بزرگ بینالمللی با آمریکا شده است. او افزود: خروج آمریکا از منطقه به دلیل شکست سیاستهایش در عراق، افغانستان و غرب آسیا و اولویت یافتن مقابله با چین به عنوان تهدیدی ژئواکونومیک و روسیه به عنوان تهدیدی ژئوپلیتیک از سوی آمریکا مبتنی بر همین شرایط اتخاذ شده است. شمخانی گفت: ورود عوامل و مؤلفههای جدید و جهش مؤلفههای سابق، ساخت ژئوپلیتیک منطقه را نیز در معرض دگرگونیهای مهم و اساسی قرار داده و ترتیبات امنیتی را نسبت به دوره گذشته در غرب آسیا متحول ساخته است. دبیر شورای عالی امنیت ملی، تزاید تقابل بین ایران و رژیم صهیونیستی، انتقال رژیم صهیونیستی از پوشش فرماندهی اروپایی آمریکا (یوروکام) به فرماندهی منطقهای ایالاتمتحده سنتکام و روند عادیسازی روابط بعضی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را از نشانههای خطرناک این دگرگونی ذکر کرد. او همچنین شکست مجموعه ائتلاف عربی در جنگ یمن، عزم جدی حزبالله لبنان برای حفظ معادله بازدارندگی و ظهور غزه به عنوان یک قدرت مهم در مقابل رژیم صهیونیستی را از دیگر نمونههای این تحولات برشمرد. شمخانی با بیان اینکه از مهمترین تحولات این دوره شکست راهبرد فشار حداکثری آمریکا و متحدانش علیه جمهوری اسلامی ایران بود، گفت: امروز همه بازیگران اصلی در منطقه و جهان اذعان دارند با پایداری کمنظیر ملت ایران نهتنها فشار حداکثری آمریکا شکست خورده است، بلکه ایران و جبهه مقاومت توانستهاند بر یکی از مهمترین عوامل ناامنی در منطقه یعنی داعش فائق آمده و کانون تروریسم سازمانیافته از سوی آمریکا را متلاشی کنند. او خاطرنشان کرد: آمریکا حتی با ترور سردار شهید سلیمانی هم نتوانست راهبرد خود در متلاشی کردن مقاومت منطقهای را محقق کند. نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: مجموعه این شرایط و سیلی محکمی که ایران در عینالاسد به آمریکا زد، ضمن اثبات حقانیت سیاستهای منطقهای ایران بر همگان، زمینه کاهش حضور و خروج آمریکا از منطقه را فراهم کرده است.
***
واکنش نماینده روسیه در وین به «برداشت نادرست» از اظهاراتش
نماینده روسیه در مذاکرات وین از برداشت نادرست از اظهاراتش در مصاحبه با خبرنگاران در روز یکشنبه انتقاد کرد. به گزارش فارس، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین در حساب توئیتری خود از «برداشت نادرست» خبرنگاران از اظهاراتش انتقاد کرد. برخی رسانههای معاند روز یکشنبه از قول اولیانوف مدعی شده بودند ایران در مذاکرات هفته قبل برداشتهای نادرستی از مذاکرات داشته است. اولیانوف بدون اسم بردن از رسانه خاصی در توئیتی جدید نوشت: «برخی دیپلماتها برای در امان بودن، از مصاحبه خودداری میکنند و حق هم دارند. امروز (یکشنبه) عصر من عجله داشتم اما به درخواست خبرنگاران اظهاراتی را مطرح کردم که بد برداشت شده است. آگاه باشید که من موقعیت ایران را مثبت ارزیابی کردم نه منفی». پیش از این در صبح روز یکشنبه، اولیانوف درباره فضای مذاکرات گفته بود، گفتوگوهای وین در حال انجام است. برای امروز تعدادی نشست در قالبهای مختلف برنامهریزی شده است. بسیاری از موضوعات باقیمانده همچنان در دستور کار قرار دارند اما اکنون پس از وقفه هفته گذشته، بخوبی به آنها مطابق با هنجارها و قواعد دیپلماسی چندجانبه پرداخته میشود.
ارسال به دوستان
سرلشکر باقری در دیدار معاون ستاد کل نیروهای مسلح عمان: دیدارهایی با مقامات کشورهای امارات و عربستان داشتهایم
آمادگی برای گسترش روابط با همسایگان منطقهای
گروه سیاسی: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در مسائل منطقهای، دیدارهایی با مقامات کشورهای امارات و عربستان داشتهایم و تا حدودی سوءتفاهمها نیز برطرف شده است.
به گزارش «وطنامروز»، سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح دوشنبه در دیدار سرتیپ ستاد «عبدالعزیز بن عبدالله المنذری» معاون ستاد کل نیروهای مسلح سلطنت عمان و هیات همراه، با اشاره به روابط دیرینه 2 کشور، اظهار داشت: سیاست دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران توسعه همهجانبه روابط با کشور عمان است که این سیاستی تغییرناپذیر محسوب میشود.
وی افزود: عمان در همه اتفاقات منطقهای و در ارتباطات و تعاملات، تاکنون نقش مناسبی در میانجیگری و آرامسازی شرایط در هماهنگی با جمهوری اسلامی ایفا کرده که این روند قابل قدردانی است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: در حوزه امنیت دریایی، دریای عمان، تنگه هرمز، دریای عرب و همچنین مساله یمن و سایر اتفاقات منطقهای هماهنگیهای خوبی بین 2 کشور ایران و عمان برقرار است که باید روزبهروز توسعه یابد.
سرلشکر باقری اظهار داشت: در مسأله ارتباطات 2 نیروی مسلح، کمیسیون دوستی بین 2 کشور تشکیل شده که میتواند بستر مناسبی در راستای افزایش همکاریها باشد و برگزاری شانزدهمین دوره از این سفرها بیانگر عمق روابط 2 کشور است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عنوان کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در شرایطی که دورهای طولانیمدت تحت تحریم قرار داشتهاند در زمینههای گوناگون نظامی، یک نیروی مستقل و خوداتکا محسوب میشوند.
سرلشکر باقری افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارند در حوزههای آموزشی، صنعت دفاعی، بهداشت و درمان و مهندسی با عمان همکاری داشته باشند و همچنین تجربیات خود را در نبردهای گوناگون با تروریسم در اختیار نیروهای مسلح عمان قرار دهند.
وی اظهار داشت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حوزه توسعه زیرساختهای اقتصادی کشور فعال هستند و آمادگی دارند در حوزه ساخت پروژههای گوناگون در کشور عمان نیز مسؤولیت بپذیرند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به سیاست تنشزدایی در سطح منطقه گفت: در بخش مسائل منطقهای، ما دیدارهایی با مقامات کشورهای امارات و عربستان داشتهایم و تا حدودی سوءتفاهمها نیز برطرف شده است؛ همچنین روابط خوبی با قطر و کویت داریم.
سرلشکر باقری اضافه کرد: البته با بحرین هنوز ارتباط چندانی برقرار نشده است که کشور عمان قطعا در این زمینه هم میتواند نقشآفرینی کند. وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی آمادگی کامل دارد با روی کار آمدن دولت جدید، روابط خود را با همسایگان توسعه دهد و سوءتفاهمها را مرتفع کند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: امیدواریم کشورهای اسلامی روابط برادرانه و دوستانهای داشته باشند و اختلافات قبلی موجب سوءاستفاده بیگانگان نشود.
سرلشکر باقری با اشاره به آثار مخرب حضور بیگانگان در منطقه عنوان کرد: ما معتقدیم کشورهای منطقه با همکاری هم توانایی کاملی برای برقراری امنیت و دفاع از منافع خود دارند و حضور ارتشهای بیگانه در منطقه موجب گسترش ناامنی میشود.
وی افزود: آمریکاییها و اروپاییها تنها راه باقی ماندن در منطقه را ایجاد اختلاف و توطئهافکنی بین کشورهای منطقه میدانند و در این رابطه با ایرانهراسی و ایجاد وهم تهدید از سوی ایران، در راستای منافع خود گام برمیدارند؛ بدین ترتیب اختلافات را افزایش داده و سلاح میفروشند و در حقیقت کمکی به امنیت منطقه نمیکنند؛ اینها اگر کنار گذاشته شوند، ما با همکاری و تعامل همسایگان، قادر به برقراری امنیت منطقه هستیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: نکته تعجببرانگیز برقراری ارتباط برخی کشورهای جنوب خلیجفارس با رژیم صهیونیستی است؛ دشمنی رژیم صهیونیستی با جهان اسلام و مسلمانان منطقه بر هیچکس پوشیده نیست و برقراری این ارتباط، با اصرار آمریکا و توطئهافکنیهایی که میکند، قطعا آینده نابسامانی را برای منطقه در پی خواهد داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|