|
دعوت عجیب یک خاخام از عربستانیها
یک خاخام آمریکایی- اسرائیلی با انتشار تصویری از خود در کنار پرچم سعودی، از ملت این کشور خواست برای نماز باران در عربستان به مساجد بروند! به گزارش روزنامه القدس العربی، جاکوب هرتزوگ در حساب توئیتر خود از دعوت سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه سعودی برای اقامه نماز باران حمایت کرد. عنود، یک کاربر توئیتر در واکنش به این خاخام یهودی نوشت: «ما نمیخواهیم تو ما را به نماز دعوت کنی. خداوند تو را لعنت کرده است».
ارسال به دوستان
مهمترین نتیجه دیدار مجازی دیروز «شی جین پینگ» و «ولادیمیر پوتین»
ایجاد ساختار مالی مشترک بین چین و روسیه
گروه بینالملل: رؤسایجمهوری چین و روسیه در دیدار مجازی دیروز خود به نتایج مهمی دست یافتند. کاخ کرملین پس از گفتوگوی شی جین پینگ و ولادیمیر پوتین در بیانیهای، مهمترین نتیجه آن را ایجاد ساختارهای مالی مشترک بین چین و روسیه به منظور تعمیق روابط اقتصادی ۲ کشور و مصون کردن آن از دخالت دیگر کشورها برشمرد. به گزارش شبکه آرتی، این اقدام مشترک پکن و مسکو احتمالا پاسخی به مجموعهای از هشدارهای دولتهای غربی مبنی بر اعمال تحریمهای جدید در قالب قطع ارتباط روسیه با سامانه مالی سوئیفت است؛ سامانهای که اغلب بانکهای جهان را به یکدیگر متصل کرده و بستر پرداخت اکثریت قریب به اتفاق تراکنشهای بینالمللی را تشکیل میدهد اما کنترل آن دست غرب بوده و مقر آن در بروکسل قرار دارد. یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجی پوتین در این باره گفت: «در جریان مذاکرات روز چهارشنبه، رئیسجمهور روسیه و همتای چینیاش خواستار افزایش سهم ارزهای ملی در تسویهحسابهای متقابل و گسترش همکاریها برای دسترسی سرمایهگذاران روس و چینی به بازارهای سهام شدند. توجه ویژهای بر لزوم تشدید تلاشها برای تشکیل یک زیرساخت مالی مستقل برای خدماترسانی به عملیات تجاری بین روسیه و چین شده است. منظور ما ایجاد زیرساختی است که تحت تأثیر کشورهای ثالث نباشد».
به گزارش شینهوا، در کنفرانس ویدئویی دیروز شیجینپینگ به پوتین گفت که ۲ کشور همچنین باید تلاشهای مشترکی برای تضمین منافع امنیتی یکدیگر انجام دهند. او با اشاره تلویحی به آمریکا و متحدانش کنایه زد: «نیروهای بینالمللی خاص در حال حاضر در ظاهر دموکراسی در حال مداخله در امور داخلی چین و روسیه هستند و قوانین بینالملل و هنجارهای شناخته شده روابط بینالملل را پایمال میکنند».
در مقابل پوتین با بیان این نکته که مذاکرات مستقیم چهارشنبه این امکان را به وجود آورد که روند توسعه روابط مسکو و پکن و مشارکت راهبردی و تعامل همهجانبه ۲ کشور مورد بررسی قرار گیرد، روابط فدراسیون روسیه و جمهوری خلق چین را الگویی واقعی برای همکاریهای بیندولتی در قرن 21 میلادی دانست. به گفته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، با وجود محدودیتهای کرونایی، تماسهای دائم بین مقامات مسکو و پکن همواره حفظ شده است و پوتین شخصا با رهبر چین گفتوگوهای تلفنی مرتب دارد تا مسائل مهم بینالمللی را مورد تبادل نظر قرار دهد.
روسیه و چین در سالهای اخیر به طور فزایندهای به دنبال کنار گذاشتن دلار آمریکا به عنوان ارز اصلی تجارت بینالمللی بوده و به جای آن استفاده از واحدهای پول ملی خود را در تبادلات تجاری پررونق فیمابین سرلوحه کار خود قرار دادهاند. هفته گذشته، ویکتوریا نولاند، معاون وزیر خارجه آمریکا گفت کاخ سفید به همراه تعدادی از کشورهای اروپای غربی در حال بررسی منزوی کردن کامل مسکو از سیستم مالی جهانی در صورتی که نیروهای روسیه جرأت حمله به اوکراین را داشته باشند، هستند. یک روز پیش از اظهارات نولاند، شبکه بلومبرگ پیشنهاد کرده بود واشنگتن میتواند بانکهای بزرگ روسیه را هدف قرار دهد و حتی مسکو را از شبکه سوئیفت حذف کند. ۲ هفته پیش، ایگور سچین، رئیس روسنفت، غول نفتی دولتی روسیه، واشنگتن را به دستکاری دلار برای پیشبرد منافع خود متهم کرد و گفت این ارز به دلیل سیاست تسهیل کمی فدرال رزرو (بانک مرکزی خصوصی ایالات متحده) جذابیت خود را از دست داده است. بر اساس این اتهام، آمریکاییها اساسا اقتصاد جهانی را با عرضه مازاد دلار خود اشباع میکنند اما این دلار مازاد واقعی نیست و فرقی با کاغذپاره ندارد، چرا که بدون هیچ پشتوانهای توسط شبکه بانکی آمریکا خلق میشود.
اوایل سال 2021، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه پیشنهاد کرد پکن و مسکو باید از استفاده از سامانههای پرداخت بینالمللی تحت کنترل غرب دور شوند. باسابقهترین وزیر خارجه حال حاضر جهان همچنین آمریکا را متهم کرد به دنبال محدود کردن فرصتهای توسعه فناوری روسیه و چین است.
ارسال به دوستان
چارچوب هماهنگی شیعی عراق بیش از 100 کرسی پارلمانی جذب کرده است
بازی برنده - برنده بیت شیعه
گروه بینالملل: «عبدالامیر تعیبان» از اعضای کمیته هماهنگی گروههای سیاسی شیعی موسوم به «چارچوب هماهنگی» دیروز از نزدیکی احزاب سیاسی کرد و سنی با چارچوب هماهنگی برای تشکیل دولت بعد خبر داد و تاکید کرد چارچوب در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کرسی پارلمانی را به خود اختصاص داده است. وی در گفتوگویی تلویزیونی تصریح کرد: «سخن گفتن از فراکسیون بزرگتر، پیش از اعلام تصمیم و رأی دادگاه فدرال، زود است. تقلب در انتخابات، کشور را با بزرگترین بحران سیاسی مواجه کرده است». تعیبان با بیان اینکه «فشارهای داخلی و خارجی باعث میشود دادگاه فدرال نتایج را تایید کند»، گفت: «دیدار اعضای چارچوب هماهنگی با مقتدا صدر تا زمان اعلام حکم دادگاه فدرال به تاخیر افتاده است». به نوشته وبگاه «العهد»، او با اشاره به نزدیکی سیاسی میان چارچوب هماهنگی و ائتلاف عزم و کردها و اینکه این چارچوب منتظر وحدت موضع جریان صدر برای آغاز گفتوگو است، تصریح کرد چارچوب هماهنگی بیش از 100 کرسی را جذب کرده است و شمار کرسیهای پارلمانی آن در حال افزایش است. اعضای چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی، چند هفته پیش با رهبر جریان صدر دیدار و درباره برداشتن گامهای عملی لازم برای مبارزه با فساد، بازخواست فاسدان، توقف تضییع عامدانه اموال عمومی، ضرورت خروج نیروهای بیگانه مطابق جدول زمانی اعلام شده و ایجاد سازوکاری تضمینکننده برای انحصار سلاح در دستان حکومت، محافظت از حشدالشعبی و حمایت و سازماندهی آن به نحوی که این گام موجب تقویت نقش این سازمان در حفظ امنیت عراق شود و چندین مسأله مهم دیگر توافق کردند.
پس از این نشست در بغداد، مقتدا صدر از گروههای حاضر در چارچوب هماهنگی به صورت رسمی برای سفر به نجف اشرف و شرکت در نشستی جدید مانند نشست قبل، دعوت کرد. «هشام الرکابی» رئیس دفتر اطلاعرسانی ائتلاف دولت قانون به ریاست «نوری المالکی»، از وجود تلاشهایی برای ایجاد همگرایی و نزدیکی دیدگاهها میان نیروهای حاضر در چارچوب هماهنگی و فراکسیون صدر برای برونرفت از بحران کنونی خبر داد و گفت: در نشست دوم میان ۲ طرف، همه موضوعات مطرح و اختلافنظرها برای دستیابی به راهکارهایی که دوباره بیت شیعی را تشکیل دهد، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. پروندههایی که در این جلسه مطرح میشود، همان پروندههایی است که در نشست نخست در بغداد طرح شد اما این بار به صورت گستردهتر درباره آن رایزنی خواهد شد. وی با بیان اینکه برخی شخصیتها دائماً در حال ایجاد همگرایی میان دیدگاهها هستند تا دوباره بیت شیعی را گرد هم بیاورند و از بحران بیرون بیایند و یک بیت شیعی یکپارچه و واحد را تشکیل دهند، بر ضرورت تشکیل دوباره بیت شیعی، پایان دادن به اختلافات و حرکت به سوی تشکیل یک دولت توافقی قوی که خواستههای عراقیها را برآورده کند، تاکید کرد.
«ریاض المسعودی» یکی از اعضای جریان صدر نیز اعلام کرد نشست الحنانه در نجف اشرف در ادامه نشست برگزار شده میان رهبران چارچوب هماهنگی و مقتدا صدر در منزل «هادی العامری» در بغداد، برگزار خواهد شد و تاکید کرد افزایش این دیدارها به تعامل مثبت میان رهبران سیاسی مرتبط است.
جریان صدر عراق در زمان ثبتنام برای شرکت در انتخابات پارلمانی اخیر عراق، یکی از اعضای چارچوب هماهنگی گروههای شیعی بود و در جلسات دورهای آن شرکت میکرد اما بعد از اعلام انصراف از مشارکت در انتخابات دیگر در جلسات شرکت نکرد و بعد از انصراف از این تصمیم هم به دلایلی، به چارچوب هماهنگی بازنگشت. پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات، رایزنیها و تماسها برای بازگرداندن جریان صدر به چارچوب هماهنگی و تلاش برای تشکیل یک فراکسیون بزرگتر برای تسهیل روند تشکیل دولت جدید عراق آغاز شد.
ارسال به دوستان
مقامات رژیم صهیونیستی از عدم چرخش شیخ نشینهای خلیج فارس مطمئن نیستند
تقلای غیرعادی اسرائیل در مسیر عادی سازی
الیاس مهدوی*: در چند ماه اخیر یکی از مهمترین نگرانیهای اخیر صهیونیستها، گرایش کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس به سوی زمینهسازی برای ایجاد یک رابطه مجدد و نرمال با دولت ایران بوده است. صهیونیستها بر این باورند سیاستهای بایدن در چند ماه اخیر و ناامیدی کشورهای عربی حوزه خلیجفارس از برخورد نظامی آمریکا با ایران و افزایش فعالیتهای منطقهای ایران، باعث شده کشورهایی مانند امارات و عربستان، مسیر احیا و بازسازی مجدد روابط دیپلماتیک با ایران را در پیش گیرند. این امر برای صهیونیستها، بویژه درباره کشورهایی که در زمان ترامپ به توافقهای صلح (توافقهای آبراهام) با رژیم صهیونیستی ملحق شدهاند، بسیار نامطلوب و ناراحتکننده است.
از جمله این کشورها امارات عربی متحده است که به عقیده صهیونیستها در حال احیای رابطه خود با دولت ایران است. از دیدگاه آنها، سفر شیخ طحنون بنزاید، مشاور امنیت ملی امارات عربی متحده به ایران در روزههای اخیر یکی از نشانههای این مساله است. از این رو سفر نفتالی بنت به امارات دارای اهمیت خاصی برای صهیونیستهاست.
به نظر میرسد انگیزه اصلی بنت از این سفر، جلوگیری از احیای رابطه امارات و ایران است.
روزنامه «اسرائیل هیوم» در این رابطه قبل از دیدار بنت با ولیعهد امارات نوشت: مقامات ارشد اسرائیل مدعی شدند نفتالی بنت اطلاعات جدیدی را درباره استقرار شبهنظامیان ایرانی و واحدهای پهپادی که اخیرا توسط سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل کشف شدهاند، به ولیعهد امارات ارائه کرد. طرفین درباره گسترش همکاریها در زمینه تجارت، گردشگری و همچنین مسائل سیاسی و امنیتی گفتوگو کردند.
به گفته این مقامات، این اقدامات تلاشی برای دور نگه داشتن امارات از ایران با توجه به نزدیکی اخیر بین ۲ کشور است.
از مسائلی که در حال حاضر بین اسرائیل و امارات مطرح و باعث نگرانی صهیونیستها شده است، درخواست امارات برای خرید سامانه گنبد آهنین و سامانه عصای جادویی است که البته از سوی اسرائیل رد شده است.
روزنامه اسرائیل هیوم در این باره نوشت: در اسرائیل این نگرانی وجود دارد که اماراتیها که علاقهمند به خرید گنبد آهنین و عصای جادویی به ارزش میلیاردها دلار هستند، با توجه به نزدیکی اخیر میان امارات و ایران، از تمایل اسرائیل برای جدایی امارات از ایران سوءاستفاده کنند و فشار را برای پیشبرد این توافق تسلیحاتی افزایش دهند.
اما اسرائیل علاقهای به اجرای این توافق ندارد، زیرا این سامانهها شامل فناوریهای حساس هستند و این واقعیت باید مورد توجه واقع شود که عناصر ایرانی از جمله سطوح ارشد، بدون هیچ مانعی در خاک امارات عربی متحده تردد میکنند و ممکن است باعث دستیابی ایرانیها به این فناوری حساس شوند.
نفتالی بنت برای ایجاد فشار لازم که بتواند ایران را از کشورهای حاشیه خلیجفارس دور کند، در جریان دیدار خود با ولیعهد امارات، اطلاعات جدید جمعآوری شده توسط سیستم اطلاعاتی اسرائیل را به وی ارائه کرد.
در همین حال، یکی از مقامات ارشد رژیم صهیونیستی به اسرائیل هیوم درباره روابط خوب قطر با غرب از جمله ایالات متحده و همچنین روابط عالی این کشور با ایران، اخوانالمسلمین و عناصر افراطی اسلامی گفت: «امارات در راه انجام بازی قطر است».
از دید این مقام ارشد اسرائیلی، چرخش امارات به سمت ایران به دلیل ضعف آمریکاست. توافقات عادیسازی (توافقهای خیانتکارانه اعراب با رژیم صهیونیستی) به این دلیل متولد شد که ایالات متحده اعلام کرد قوی است و میتوان به آن اعتماد کرد اما وقتی اینگونه نیست، طرفین نتیجهگیری دیگری میکنند. چرخش اخیر امارات به سوی ایران و تلاش در جهت ایجاد رابطه مجدد با تهران، این واقعیت روشن را بیان میکند که سران کشورهای حوزه خلیجفارس میدانند دیگر توافقات صلح با اسرائیل یا قدرت نظامی آمریکا نمیتواند جلوی گسترش فعالیتهای منطقهای ایران را بگیرد و همچنین از آنها در برابر ایران محافظت نخواهد کرد. آنها همچنین از این امر آگاه هستند که به تنهایی در مقابل قدرت منطقهای ایران، ضعیف و شکننده خواهند بود، پس بخوبی میدانند درگیری و گسترش دامنه اختلافات با ایران، هرگز به نفع آنان نخواهد بود.
* کارشناس مسائل غرب آسیا
***
رزمایش نظامی القسام در غزه
گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس (جنبش مقاومت اسلامی فلسطین) دیروز به مناسبت سیوچهارمین سالروز تأسیس خود با برگزاری یک رزمایش نظامی، بر حمایت از مقدسات و فلسطین تأکید ورزید. به گفته محمد ابوعسکر، از رهبران حماس، هدف از رزمایش مزبور که ۲ روز به طول میانجامد، آزمودن سطح آمادگی مبارزان قسام برای مقابله با هر گونه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه است. محمد حماده، سخنگوی حماس در این ارتباط گفت: «مانور نظامیای که گردانهای القسام تحت عنوان «سپر قدس» شروع کرده، نشانه روشنی دارد و آن اینکه فرماندهان القسام و جنبش حماس ملزم به دفاع از قدس هستند. این رزمایش در امتداد جهاد رزمندههای سابق گردانهای عزالدین القسام در قدس، کرانه باختری، غزه و بیرون از فلسطین است».
ارسال به دوستان
دور دنیا
تورم آمریکا به بیشترین میزان در 31 سال اخیر رسید
دستگیری 70 آمریکایی معترض به دستمزد کم
دهها نفر از معترضان به ناکافی بودن دستمزدها در آمریکا که در برابر ساختمان کنگره در واشنگتن تجمع کرده بودند، بازداشت شدند. به گزارش تارنمای هیل، ارگان کنگره، آنها خواستار حمایت قانونگذاران از افراد کمدرآمد، والدین ناتوان در سرپرستی فرزندان، شهروندان فاقد دسترسی به خدمات درمانی و مهاجران جویای حق شهروندی شدند.
روز سهشنبه، لیز تئوهیرز، از مدیران «کمپین مردم فقیر» که این تجمع را سازماندهی کرده بود، در میان معترضان فریاد میزد: «این روزها نمیتوانیم ساکت بمانیم. آن هم در زمانی که بزرگترین حمله به دموکراسی در طول زندگی ما صورت گرفته است».
ویلیام جی. باربر، از دیگر مدیران این کارزار نیز در جمع معترضان از فراموش شدن شعارهای انتخاباتی رئیسجمهور و نمایندگان کنگره انتقاد و آنها را به فساد متهم کرد.
او پس از صفآرایی پلیس کنگره در برابر معترضان خطاب به آنها گفت: «ما قرار نیست مانند روز ششم ژانویه (تاریخ حمله هواداران ترامپ به کنگره) عمل کنیم. ما برای مردم واقعی میجنگیم. نیازی نیست نگران ما باشید. ما برای شما و فرزندانتان مبارزه میکنیم». با این حال مأموران پلیس بیش از 70 نفر از این معترضان را به دلیل مسدود کردن چهارراه مقابل ساختمان کنگره بازداشت کردند.
آمریکاییها میگویند دخل و خرج آنها با هم نمیخواند، ضمن اینکه چشمانداز مثبتی هم به آینده اقتصاد این کشور ندارند. وزیر خزانهداری دولت بایدن نیز میگوید تورم آمریکا حداقل تا سال آینده ادامه مییابد. بر اساس اعلام آمار وزارت کار ایالات متحده درباره تورم، تنها در ماه اکتبر (2 ماه پیش) شاخص قیمت مصرفکننده نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد رشد کرد و تورم به بیشترین میزان ۳۱ سال گذشته رسید.
اواخر آبان امسال، شبکه «سیبیاس نیوز» و موسسه «یوگاو» یک نظرسنجی مشترک از مردم این کشور درباره تایید یا عدم تایید مدیریت مسائل مهم از قبیل تورم و گرانیها توسط جو بایدن انجام دادند.
طبق این نظرسنجی تنها ۳۳ درصد آمریکاییها از مدیریت رئیسجمهور آمریکا در قبال تورم حمایت کردند و ۶۷ درصد گفتند عملکرد او در این زمینه را مورد تایید و حمایت قرار نمیدهند. به اعتقاد ۶۴ درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی سیبیاس نیوز و یوگاو، وضعیت اقتصاد ملی آمریکا «تقریبا بد» یا «خیلی بد» است. چند روز بعد، در اوایل آذر نظرسنجی مشترک سازمان رسانهای «انپیآر» و مؤسسه افکارسنجی «ماریست» نشان داد فقط ۴۲ درصد آمریکاییها، عملکرد بایدن در سمت ریاستجمهوری را تأیید میکنند که پایینترین رتبهای است که بایدن در نظرسنجیهای مشابه از زمان تحلیف در ماه ژانویه دریافت کرده است.
بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط نشریه «والاستریت ژورنال» که هفته گذشته انجام شده است، ۵۷ درصد آمریکاییها با ریاستجمهوری جو بایدن مخالف بوده و عملکرد او را تایید نمیکنند. نتایج این نظرسنجی نشان داد اکثریت آمریکاییها (۶۳ درصد) معتقدند این کشور در مسیر اشتباه حرکت میکند و فقط ۲۷ درصد معتقدند آمریکا در مسیر درستی قرار دارد.
طبق این نظرسنجی، ۴۶ درصد شرکتکنندگان در این تحقیق میگویند وضعیت اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۲ بدتر خواهد شد و فقط ۳۰ درصد مردم آمریکا به بهبود آن امیدوار هستند.
***
بالاترین نرخ تورم انگلیس طی 10 سال
تورم قیمت مصرفکننده در بریتانیا به بالاترین رقم در 10 سال گذشته رسید. این رقم ماه گذشته میلادی(نوامبر) به 1/5 درصد رسید در حالی که در ماه پیش از آن (اکتبر) 2/4 درصد بود. این رقم از تمام پیشبینیهای اقتصاددانان بیشتر بوده است. اداره ملی آمار انگلیس با اعلام این ارقام اعتراف کرد فشارهای قیمتی در گستره کالا و خدمات، این افزایش را ایجاد کرده است اما افزایش قیمت بنزین، پوشاک و کفش بیشترین تاثیر را داشتهاند. صندوق بینالمللی پول روز سهشنبه پیشبینی کرد تورم انگلیس در ۳ ماهه دوم سال آینده به 5/5 درصد خواهد رسید که بالاترین رقم در 30 سال گذشته به شمار میرود.
این در حالی است که بانک مرکزی انگلیس امروز برای تصمیمگیری درباره افزایش نرخ بهره با مخالفتهای جدی روبهرو است. بیشتر اقتصاددانها انتظار دارند بانک مرکزی انگلیس نرخ بهره را در روز پنجشنبه به علت ناشناخته بودن میزان تهدید ناشی از شیوع سویه جدید اُمیکرون، پس از نشست ماه دسامبر افزایش ندهد.
نرخ تورم در جهان به علت افزایش قیمت انرژی و اختلال در زنجیره تامین به علت شیوع کرونا، سریعتر از انتظار اقتصاددانها در سال جاری افزایش یافته است. در انگلیس، روابط تجاری پس از برگزیت و موانع مهاجرتی نیز مشکل ایجاد کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|