|
تخریب مرکز قرنطینه کرونای یمن در حمله هوایی عربستان
رسانههای یمن گزارش دادند در حملات هوایی ائتلاف سعودی به فرودگاه بینالمللی صنعا، خسارتهای جدی به آن و برخی مراکز وارد شده و این فرودگاه دیگر نمیتواند کمکهای انسانی و مقامات سازمان ملل را بپذیرد. شبکه المسیره یمن به نقل از «رائد جبل»، معاون اداره کل هواپیمایی این کشور گزارش داد حملات هوایی دوشنبهشب و بامداد سهشنبه به صنعا همچنین منجر به تخریب مرکز قرنطینه در نزدیکی این فرودگاه هم شد.
ارسال به دوستان
در آستانه اولین سالگرد «حمله به کنگره»، کارشناسان امنیتی و نهادهای نظامی آمریکا نسبت به خطر جنگ داخلی و رشد افراطگرایی در این کشور هشدار دادند
وحشت سراسری از تکرار ۶ ژانویه
گروه بینالملل: وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) که از اکنون در هراس وقوع هرج و مرج نابودکننده در داخل ارتش این کشور پس از انتخابات سال ۲۰۲۴ است، در دستورالعمل جدیدی لایک کردن مطالب گروههای افراطی (دست راستی و نژادپرست) را در شبکههای اجتماعی برای کارکنان این وزارتخانه و نیروهای نظامی ممنوع کرد. دستورالعملهای جدید پنتاگون تقریبا یک سال پس از حمله مرگبار ۶ ژانویه به ساختمان کنگره منتشر میشود؛ حملهای که دهها نیروی فعال و سابق نظامی آمریکا در آن شرکت داشتند. پس از این حمله، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا تحقیقات درباره افراطگرایی را در میان نیروهای نظامی این کشور آغاز کرد. «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد پنتاگون تاکنون بیش از ۱۰۰ نیروی فعال و سابق را شناسایی کرده است که در فعالیتهای ممنوعه افراطگرایی شرکت کردهاند. پنتاگون روز دوشنبه به وقت محلی (سهشنبه به وقت ایران) اعلام کرد: «مجموعه جدیدی از قوانین برای کاهش افراطگرایی در میان کارکنان این وزارتخانه و نیروهای نظامی آمریکا منتشر شده است». وزارت دفاع آمریکا همچنین «دستورالعملهای قبلی را بهروز کرد». دستورالعملهای پیشین پنتاگون درباره افراطگرایی به دلیل ابهام در آنها مورد انتقاد قرار گرفته بود. این قوانین نیروهای نظامی آمریکا و کارکنان وزارت دفاع را از مشارکت در فعالیتهای افراطی منع میکند و برای کسانی که از محتوای افراطی آنلاین حمایت یا چنین محتوایی را در رسانههای اجتماعی لایک میکنند، مجازات در نظر گرفته است. جان کربی، سخنگوی پنتاگون اظهار داشت: عمل فیزیکی لایک کردن به معنی طرفداری است. حمایت از گروههای افراطی، گروههایی که سوگند خود به قانون اساسی آمریکا را نقض میکنند، یا به دنبال سرنگونی دولت هستند و حمایت از فعالیتهای تروریستی، منع شده است.
* هشدار وقوع جنگ داخلی این بار از سوی مشاوران «سیا»
پس از اینکه 3 ژنرال بلندپایه اسبق ارتش آمریکا در مقالهای مشترک، نگرانی خود را از بروز جنگ داخلی در این کشور طی سالهای آینده ابراز کردند، دیروز نیز یک استاد علوم سیاسی آمریکایی که از اعضای «کمیته مشاورهدهنده به سیا درباره نزدیک شدن کشورهای جهان به جنگ داخلی» است، گفت: بر مبنای عواملی همچون گسترش گرایشهای غیردموکراتیک، برخلاف تصور بسیاری از مردم، آمریکا دیگر «یک دموکراسی» به حساب نمیآید. پایگاه دیلیمیل در این باره از قول دکتر «باربارا والتر» از اعضای کمیته موسوم به «کمیته ضربت بیثباتی سیاسی» که به تحلیلگران اطلاعاتی درباره کشورهای در آستانه جنگ در جهان میدهد، نوشت: ما (آمریکا) به جنگ داخلی، بسیار نزدیکتر از چیزی هستیم که بسیاری تصور میکنیم. استاد دانشگاه کالیفرنیا در سندیگو که روی کانونهای جنگ مطالعه داشته، گفته است آمریکا اکنون حامل نشانههایی از قرار داشتن در مسیر شورش است. او در کتاب جدیدش تحت عنوان «چطور جنگ داخلی شروع میشود» مینویسد: هیچ کس نمیخواهد باور کند دموکراسی محبوبشان در حال افول یا در مسیر جنگ است. به نوشته روزنامه واشنگتنپست، او در این کتاب نوشته است: اگر شما یک تحلیلگر در یک کشور خارجی و مشغول بررسی رخدادها در آمریکا باشید، به روشی یکسان به رخدادها در اوکراین یا ساحل عاج یا ونزوئلا نگاه میاندازید و سراغ فهرست معیارها رفته و ارزیابی میکنید شرایط کدام یک باعث محتمل شدن بروز یک جنگ داخلی میشود و چیزی که شما درمییابید این است که آمریکا به عنوان یک دموکراسی تاسیس شده در بیش از ۲ قرن قبل، وارد منطقهای خطرناک شده است. او در ادامه ارزیابی میکند آمریکا از مرحله «پیش از شورش» و «درگیری اولیه» گذر کرده است اما مشخص نکرده آیا شورش ششم ژانویه در کنگره آمریکا بهمثابه مرحله «شورش علنی» است یا خیر. این کارشناس به آمریکا برچسب «آنوکراسی» زده است؛ نوعی حکومت بیثبات و ناکارآمد که در آن دولت عملا فاقد قدرت است و قدرت واقعی بین گروههایی که پیوسته بر سر رسیدن به قدرت مبارزه میکنند، پخش شده است.
* نگرانی ژنرالها از جنگ داخلی در آمریکا
علاوه بر اساتید دانشگاه، مقامات نظامی سابق آمریکا نیز نسبت به وقوع جنگ داخلی در این کشور هشدار دادهاند. ژنرالهای بازنشسته لزوم آمادگی ارتش برای مقابله با شورشهای آتی و جنگ داخلی را اجتنابناپذیر عنوان کردهاند. در آستانه نخستین سالگرد تسخیر کنگره آمریکا به دست مخالفان نتایج انتخابات 2020 در این کشور، چند ژنرال بازنشسته آمریکایی هشدار دادند کودتا در آمریکا در سال ۲۰۲۴ میتواند ارتش را از هم پاشیده و این کشور ناآماده را وارد جنگ داخلی کند. به نوشته وبگاه «هافینگتنپست»، ژنرال سابق «پل ایتون»، سرتیپ سابق «استیون اندرسون» و سرلشکر سابق «آنتونیو تاگوبا» روز شنبه در مقاله مشترکی با عنوان «ارتش باید خودش را از هماکنون برای شورش در انتخابات ۲۰۲۴ آماده کند» که در روزنامه «واشنگتنپست» منتشر شد، نوشتند: در حالی که کشور دچار چنددستگی شده، ما باید برای آماده شدن برای بدترین وضعیت گام برداریم. در بخشی از این مقاله آمده است: «به طور فزایندهای نگران عواقب پس از انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ و پتانسیل بروز آشوبی مرگبار در داخل ارتش کشورمان هستیم». این ژنرالها هشدار دادند: «اگر اعضای ارتش با کسانی که میخواهند دولت را سرنگون کنند متحد شوند، کودتای بعدی بسیار فاجعهآمیزتر خواهد بود. عجیب نیست که بگوییم این امر منجر به یک فروپاشی نظامی و جنگ داخلی میشود».
* تدارک پلوسی برای سالگرد حمله ششم ژانویه به کنگره
کنگره آمریکا میخواهد در نخستین سالگرد حمله به ساختمان کنگره در ششم ژانویه، مراسم یادبودی برگزار کند که شرکتکنندگان در آن شمع روشن کرده و قانونگذارانی که شاهد این حمله بودند، از مشاهدات خود بگویند. به گزارش پایگاه خبری دیلیمیل، «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، برنامه این «ادای احترام» را در نامهای، به دیگر نمایندگان دموکرات این مجلس اعلام کرد. او در این نامه نوشت: ملت ما بزودی شاهد نخستین سالگرد حمله مرگبار به ساختمان کنگره در ششم ژانویه خواهد بود... همین حالا مقدمات یک رویداد مفصل در حال آمادهسازی است؛ رویدادی که شامل بحث و گفتوگو میان مورخان درباره روایت آن روز و همچنین فرصتی برای اعضای مجلس است تا تجربیات خود را از آن روز به اشتراک بگذارند.
حدود یک سال پیش (ششم ژانویه 2020) در حالی که نمایندگان در کنگره آمریکا مشغول شمارش رسمی آرای الکترال و اعلام نتیجه نهایی انتخابات بودند، شمار قابل توجهی از حامیان ترامپ و گروههای دست راستی مسلح در حمایت از درخواست ترامپ از معاون وقت رئیسجمهور «مایک پنس» و نمایندگان کنگره مبنی بر «رد کردن پیروزی جو بایدن» در انتخابات ریاستجمهوری 2020 در واشنگتندیسی و برابر کنگره آمریکا دست به تظاهرات خشونتآمیز زدند. متعاقب سخنرانی ترامپ که از هوادارانش خواسته بود «با حضور در پایتخت و مخالفت با روند اعلام نتایج اطمینان حاصل شود که انتخابات ۲۰۲۰ منتفی است»، معترضان به ساختمان کنگره هجوم بردند. معترضان با شکستن موانع امنیتی توانستند به کنگره آمریکا وارد شوند و تالار سنا را اشغال کنند. در حالی که نگهبانان برای جلوگیری از ورود معترضان به طبقه تالار مجلس نمایندگان با سلاح گرم به تظاهراتکنندگان شلیک کردند، آنها با شعار«عدالت در راه است»، پلوسی را تهدید به تیراندازی و نمایندگان را مجبور به تخلیه ساختمان کردند. این واقعه به عنوان خشونتآمیزترین حمله به ساختمان کنگره آمریکا از زمان جنگ ۱۸۱۲ شناخته شد و در آن، طرفداران دونالد ترامپ، رئیسجمهوری وقت آمریکا، قانونگذاران این کشور و حتی «مایک پنس» معاون ترامپ را برای حفظ جانشان به تقلا انداختند.
***
اقبال بالای رئیسجمهور سابق برای نامزدی در انتخابات 2024 آمریکا
در حالی که نهادهای امنیتی و کارشناسان دانشگاهی در گزارشهای مختلف درباره وقوع احتمالی جنگ داخلی و شعلهور شدن آتش زیر خاکستر افراطگرایی در آمریکا هشدار دادهاند، نتایج یک نظرسنجی جدید نشان میدهد طرفداران حزب جمهوریخواه، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق این کشور و حامی اصلی جریان راستگرا در این کشور را به دیگر گزینههای بالقوه در این حزب برای رقابت با دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا ترجیح میدهند. این نظرسنجی که توسط مرکز افکارسنجی I&I/TIPP انجام شده نشان میدهد طرفداران حزب جمهوریخواه، دونالد ترامپ را به ۱۵ گزینه بالقوه دیگر در این حزب ترجیح میدهند. در این نظرسنجی از شرکتکنندگان پرسیده شد «ترجیح میدهید کدامیک از افراد زیر بلیت حزب جمهوریخواه برای رقابت انتخاباتی در ۲۰۲۴ را کسب کند؟» از طرفداران حزب جمهوریخواه ۶۰ درصد گفتهاند تمایل دارند ترامپ به نمایندگی از حزب جمهوریخواه با نامزد حزب دموکرات رقابت کند. نکته قابل توجه اختلاف قابل توجهی است که دونالد ترامپ با نفر بعدی خود در این نظرسنجی دارد. طرفداران حزب جمهوریخواه بعد از او، «ران دی سنتیس» را با ۱۱ درصد آرا به عنوان دومین گزینه مطلوب انتخاب کردهاند. در این نظرسنجی نام افراد دیگری مانند «مایک پنس» معاون سابق ترامپ، «نیکی هیلی» نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل، «تد کروز» سناتور ایالت تگزاس، «مایک پمپئو» وزیر خارجه دولت ترامپ و «تام کاتن» سناتور ایالت آرکانزاس دیده میشود. این نظرسنجی یکی دیگر از نشانههای نارضایتیهای گسترده از عملکرد «جو بایدن» رئیسجمهور فعلی آمریکا در آستانه فرارسیدن نخستین سالگرد ورود او به کاخ سفید محسوب میشود. ترامپ طی ماههای گذشته بارها به طور غیرمستقیم از شرکت در انتخابات بعدی صحبت کرده است. اما یکی از مشاوران سابق انتخاباتی رئیسجمهور سابق آمریکا میگوید قصد دارد به او هشدار دهد ممکن است به یک بازنده سریالی تبدیل شود. صحبت از حضور ترامپ در انتخابات در حالی مطرح شده که بر اساس نظرسنجی جدیدی که PBS/NewsHour/Marist Poll روز دوشنبه منتشر کرد، کاهش محبوبیت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا رکورد جدیدی را ثبت کرده و بیش از نیمی از رایدهندگان آمریکایی از عملکرد بایدن ابراز نارضایتی کردهاند. در این نظرسنجی 55 درصد آمریکاییها، عملکرد بایدن در نخستین سال حضورش در کاخ سفید را تایید نکردهاند که در این بین، 44 درصد شدیدا از عملکرد سال نخست بایدن ابراز نارضایتی کردهاند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل:
دلیل اصلی پیچیدگیهای اوضاع انسانی در سوریه، اشغالگری ترکیه است
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل دیشب در سخنانی در نشست شورای امنیت سوریه، حضور نظامی ترکیه در شمال سوریه را مصداق اشغالگری خواند و گفت «اشغالگری و جنایات و حمایت ترکیه از گروههای تروریستی» علت اصلی سختیها و دشواریهای مربوط به وضعیت بشردوستانه در سوریه است. بسام صباغ بار دیگر بر مواضع خود در رد مکانیزم انتقال کمکهای بشردوستانه به سوریه از طریق مرزهای این کشور با ترکیه تأکید کرد و اظهار داشت این مکانیزم نقض حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه است. به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه «سانا»، وی همچنین بر لزوم بستن اردوگاه بدنام الرکبان تأکید کرد و گفت: این اردوگاه تنها بر رنج شهروندان سوری و حمایت از گروههای تروریستی از سوی رژیم اشغالگر میافزاید. نماینده دائم سوریه در سازمان ملل گفت دمشق به ارائه تسهیلات لازم به سازمان ملل و نهادهای ذیربط اجرای قطعنامه 2585، بهازای ممانعت از ترکیه و تجهیزات تروریستی این کشور در ادلب ادامه میدهد.
***
پاکستان موشک کروز «بابر» را با موفقیت آزمایش کرد
ارتش پاکستان تنها ۳ روز پس از آزمایش اخیر موشکی رقیب سنتی خود هند، دیروز اعلام کرد یک فروند موشک کروز موسوم به «بابر-۱ بی» را به طور موفقیتآمیز آزمایش کرد. رقابت موشکی در شبهقاره میان پاکستان و هند با وجود فروکش کردن تنشهای مرزی میان ۲ کشور طی ماههای اخیر همچنان ادامه دارد. ارتش پاکستان تنها چند روز پس از اقدام اخیر هند مبنی بر آزمایش موفقیتآمیز یک فروند موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی، دست به آزمایشی مشابه زد. این دومین آزمایش موشکی ارتش پاکستان طی یک ماه اخیر محسوب میشود. ارتش پاکستان روز سهشنبه از آزمایش موفق موشک کروز «بابر-۱ بی» خبر داد اما هیچ جزئیاتی از نحوه قابلیت آن یعنی توانایی حمل سلاح متعارف یا غیرمتعارف ارائه نداد. در بیانیهای در این باره آمده است: «موشک بومی کروز «بابر» با نسخه پیشرفته بهروزرسانی و با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت. ارتش پاکستان آزمایش موشکی دیروز را گامی اساسی در جهت تکمیل توانایی بازدارنگی این کشور عنوان کرد». پاکستان و هند که رقیب سنتی یکدیگر در منطقه جنوب آسیا محسوب میشوند، هر از گاهی موشکهای مختلف با قابلیت حمل کلاهکهای هستهای آزمایش میکنند.
***
سفر مشاور امنیت ملی آمریکا به سرزمینهای اشغالی
کاخ سفید اعلام کرد جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا طی هفته جاری به سرزمینهای اشغالی فلسطین سفر خواهد کرد. سفر سالیوان بخشی از تلاشهای آمریکا برای رایزنی نزدیک با رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات هستهای با ایران است. واشنگتن در عین حال سعی میکند روابط خود با تشکیلات خودگردان فلسطین را نیز تقویت کند. یک مقام ارشد دولت بایدن در این باره گفت: سفر سالیوان به اسرائیل مدت زمان زیادی است برنامهریزی شده و نشانگر اهمیت مسائل خاورمیانه برای دولت بایدن است. این سفر فرصتی برای مشاور امنیت ملی کاخ سفید است تا به صورت رودررو با نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و همتای اسرائیلیاش دیدار کند. این مقام ارشد دولت آمریکا افزود: ایران یک موضوع بسیار مهم در جریان سفر سالیوان به اسرائیل خواهد بود. این مذاکرات ادامه رایزنیها و مشورتهای ما درباره تهدیدات مداوم ایران است، بویژه برنامه هستهای تهران و همین طور فعالیتهای بیثباتکننده این کشور در منطقه. سالیوان در جریان این سفر قصد دارد با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در کرانه باختری رود اردن دیدار کند.
***
شلیک موشک کروز روسیه در دریای ژاپن
ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی روسیه از یک زیردریایی این کشور مستقر در دریای ژاپن، موشک کروز «کالیبر» شلیک کرد. رسانههای روسیه سهشنبه (دیروز) از آزمایش موفق یک موشک کروز این کشور در دریای ژاپن خبر دادند. بنا بر گزارش رویترز به نقل از خبرگزاری «ریانووستی» روسیه، مسکو در یک آزمایش موشکی در دریای ژاپن از یک زیردریایی موشک کروز شلیک کرد. طبق این گزارش، روسیه روز سهشنبه در جریان یک رزمایش از زیردریایی مستقر در دریای ژاپن موشک کروز «کالیبر» شلیک و این موشک به هدف مدنظر در فاصله هزار کیلومتری برخورد کرده است. ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی روسیه اعلام کرد در این رزمایش ناوهای جنگی، هواپیماها و پهپادها هم مشارکت داشتند. آزمایش موشکی روسیه در دریای ژاپن در شرایطی انجام شده که اختلاف قدیمی ۲ کشور بر سر تملک برخی جزایر همچنان ادامه دارد. جزایر مورد مناقشه توکیو و مسکو که در روسیه جزایر «کوریل جنوبی» و در ژاپن «سرزمینهای شمالی» خوانده میشود، در پایان جنگ دوم جهانی به تصرف اتحاد جماهیر شوروی سابق درآمد و در آن زمان نیروهای شوروی ۱۷ هزار ژاپنی ساکن جزایر را بیرون راندند.
***
تظاهرات ضدآمریکایی در کابل
شماری از شهروندان کابل با شرکت در تظاهراتی در واکنش به مسدود ماندن پولهای افغانستان با سر دادن شعارهایی خواستار آزادسازی این پولها شدند. این افراد با پارچههایی که روی آن نوشته شده بود، «چرا پول ما را آزاد نمیکنید؟» و «آیا جهان منتظر وقوع فاجعه بشری در افغانستان است؟» از واشنگتن خواستند هر چه سریعتر پولهای مسدود شده این کشور در بانکهای آمریکا را آزاد کند. حدود ۹ میلیارد دلار از داراییهای افغانستان پس از حاکمیت طالبان در این کشور مسدود شد. مقامات طالبان با اشاره به تنگناها و مشکلات اقتصادی و مالی مردم بارها خواستار آزادسازی این پولها شدهاند.
ارسال به دوستان
هیأت چارچوب هماهنگی به ریاست المالکی در پی رایزنی با بارزانی در اقلیم کردستان
بیت شیعی به دنبال ائتلاف اکثریت
منابع عراقی خبر دادند هیأتی از چارچوب هماهنگی گروههای شیعی عراق به ریاست رئیس ائتلاف دولت قانون، امروز چهارشنبه عازم اربیل خواهد شد. بغداد الیوم گزارش داد هیأتی از چارچوب هماهنگی گروههای شیعی عراق که شامل اکثریت جریان سیاسی شیعه جز جریان صدر میشود، امروز عازم اقلیم کردستان عراق خواهد شد. یک منبع آگاه اعلام کرد این هیات به ریاست «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون خواهد بود و با مسعود بارزانی رئیس حزب دموکرات کردستان عراق و برخی شخصیتهای دیگر کُرد درباره پرونده تشکیل دولت رایزنی خواهد کرد. «کاطع الرکابی» عضو ارشد ائتلاف دولت قانون به عنوان یکی از اصلیترین جریانات عضو ائتلاف هماهنگی جریانات شیعی، پیش از این گفته بود: یک کمیته عالی متشکل از همه جریانات عضو چارچوب هماهنگی با هدف دیدار با جریانات سیاسی از جمله ائتلاف «عزم»، ائتلاف «تقدم» و احزاب کرد تشکیل شده است. به گفته عضو ارشد دولت قانون، از جمله مسؤولیتهای این کمیته، دیدار با رهبران جریان صدر است و آنها ابتدا با ائتلاف «عزم» دیدار کردهاند و بزودی با ائتلاف «تقدم»، احزاب کرد و جریان صدر نیز دیدار خواهند کرد. الرکابی در پایان تأکید کرد: هدف از این دیدارها تشکیل یک ائتلاف سیاسی پس از اعلام حکم دادگاه عالی فدرال درباره انتخابات و تأیید نتایج آن است.
* تغییر در نتایج انتخابات محتمل است!
«محمد الشمری» عضو ائتلاف «دولت قانون» عراق طی سخنانی درباره رأی دادگاه عالی فدرال این کشور درباره نتایج انتخابات پارلمانی گفت: ما شواهد و قرائن زیادی داریم که جملگی نشان میدهد در انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق تقلب صورت گرفته است. این اسناد اکنون نزد دادگاه عالی فدرال است. الشمری در ادامه اظهاراتش تصریح کرد: با توجه به آنچه گفته شد، احتمال تغییر یا لغو نتایج انتخابات پارلمانی عراق توسط دادگاه عالی فدرال این کشور، وجود دارد. نکته دیگری که وجود دارد این است که دولت آتی عراق حتما باید توافقی باشد. در همین حال «ولید السهلانی» عضو ائتلاف الفتح تاکید کرد هیچ بند قانونی وجود ندارد که دادگاه فدرال را ملزم به تایید نتایج انتخابات در بازه زمانی مشخصی کند. السهلانی به الفرات گفت: انتظار تایید نتایج انتخابات پیش از رسیدگی به شکایتها را نداریم و مساله بازشماری دستی آرا، راهکاری میانه برای بحران کنونی است و هیچ بندی در قانون اساسی وجود ندارد که زمان تایید نتایج انتخابات توسط دادگاه فدرال را مشخص کند. وی افزود: در موارد گذشته هم اتفاق افتاد که بازشماری سراسری آرا ظرف مدت 20 روز توسط تیمهای تخصصی انجام شد، لذا هیچ توجیهی برای نگرانی در این باره وجود ندارد و این امر بهترین راهکار برای اشکالات کنونی است، زیرا شکایتها مربوط به شمارش الکترونیک آراست. السهلانی در پایان اظهار داشت: ما در این باره به تصمیم دستگاه قضایی عراق ایمان داریم.
* دیدار با صدر احتمالاً در 2022
از سوی دیگر «عبدالامیر تعیبان» یکی دیگر از اعضای «چارچوب هماهنگی»، از نزدیکی احزاب سیاسی کرد و سنی با چارچوب هماهنگی برای تشکیل دولت بعد خبر داد و تأکید کرد چارچوب در حال حاضر بیش از 100 کرسی را در مجلس عراق به خود اختصاص داده است. تعیبان در یک گفتوگوی تلویزیونی تصریح کرد: برای اظهارنظر درباره بزرگترین فراکسیون مجلس عراق، پیش از اعلام تصمیم و رأی دادگاه عالی فدرال، زود است. عضو چارچوب هماهنگی با اشاره به اینکه فشارهای داخلی و خارجی باعث میشود دادگاه فدرال نتایج را تأیید کند، گفت: دیدار رهبران چارچوب هماهنگی با مقتدا صدر تا زمان اعلام حکم دادگاه فدرال به تأخیر افتاده است. دادگاه فدرال عراق نیز اعلام رای نهایی خود را به سال آینده میلادی موکول کرده است. وی در پایان تاکید کرد: چارچوب هماهنگی، منتظر وحدت موضع جریان صدر برای آغاز گفتوگو است. پیشتر «فاضل الجابر» دیگر عضو ائتلاف فتح عراق در سخنانی تصریح کرده بود رایزنیها برای تشکیل دولت جدید عراق منوط به اعلام نظر دادگاه فدرال درباره نتایج انتخابات است. سیاستمدار عراقی تصریح کرد: اگر دادگاه فدرال عراق نتایج انتخابات پارلمانی را تأیید کند، آنگاه هیأت هماهنگی شیعیان رایزنیهای خود برای تشکیل دولت جدید را کلید خواهد زد.
ارسال به دوستان
مرگ یک آمریکایی در تگزاس بر اثر ابتلا به اُمیکرون
اُمیکرون سویه غالب در اکثر نقاط جهان
ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا در سراسر اروپا، آمریکا و آسیا بسیار سریع در حال گسترش و چند برابر شدن است. بسیاری از کشورها در آستانه سال نو و تعطیلات کریسمس، با پیدایش و گسترش سویه «اُمیکرون» در سطح هشدار بالا قرار گرفتند و تمهیدات جدیدی از جمله بازگشت به قرنطینه و تاخیر در بازگشاییها را در نظر میگیرند. برای مثال در ژاپن، ابتلای خوشهای افراد در یک پایگاه ارتش به دستکم ۱۸۰ مورد رسیده است. این در حالی است که بسیاری از کشورهای جهان در آستانه سال نو و تعطیلات کریسمس در وضعیت هشدار بالا قرار گرفتند. بحران اخیر در جهان روی بازارهای مالی باز هم تاثیر گذاشته و حالا بار دیگر نگرانیهایی درباره تاثیر آن روی بهبود وضعیت اقتصادی جهان پس از مدتی طولانی که از آغاز همهگیری کرونا گذشته، پیش آمده است. گزارش خبرگزاری رویترز حاکی است «نیوزیلند» دیروز به دلیل گسترش سریع سویه «اُمیکرون» برنامههای بازگشایی مرزهای بینالمللی خود را تا 2 ماه دیگر به تعویق انداخت. این در حالی است که دولت نیوزیلند پیش از این گفته بود سفرهای بدون قرنطینه برای شهروندان نیوزیلندی و ساکنان استرالیا در اواسط ماه ژانویه و برای دیگر گردشگران خارجی تا ماه آوریل برداشته میشود. وزیر بهداشت سنگاپور نیز دیروز گفت: «با توجه به سرعت بالای سرایت سویه جدید ویروس کرونا در سراسر جهان، ما نیز باید انتظار داشته باشیم در جامعه خود شاهد شناسایی موارد مبتلا به این ویروس باشیم». همچنین به گزارش پایگاه خبری «اورآسیا ریویو»، در آمریکا نیز با سرعتی قابل ملاحظه، سویه جدید ویروس کرونا (اُمیکرون) در حال گسترش است و مقامات این کشور روز گذشته اعلام کردند مردی در تگزاس که واکسن دریافت نکرده بود، بر اثر ابتلا به اُمیکرون درگذشت. مردم در این کشورها در صفهای طولانی تست شناسایی میخواهند مطمئن شوند برای سال نو و تعطیلات مبتلا به ویروس «اُمیکرون» نباشند. دکتر «آنتونی فائوچی» مدیر موسسه ملی بیماریهای عفونی و آلرژی در آمریکا و مشاور بایدن با پیدایش سویه جدید اُمیکرون درباره رکورد مرگ افرادی که واکسن نزدهاند هشدار داد. همزمان جو بایدن نیز گفت زمستان مرگبار برای افرادی که واکسن نزدهاند در راه است. در روزهای اخیر کرهجنوبی، هلند، آلمان و ایرلند اقداماتی را برای فاصلهگذاری اجتماعی و قرنطینههای کامل یا جزئی در دستور کار قرار دادهاند.
«بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس روز گذشته اعلام کرد شرایط با افزایش بستری شدن افراد در بیمارستانهای لندن بسیار جدی و دشوار است. او در ادامه با درخواست از دولت برای ممنوعیت تجمع در اماکن سرپوشیده و محدود کردن گردشگری گفت: در حال بررسی شرایط هستیم اما تاکنون تصمیمی اتخاذ نشده است. در استرالیا نیز مانند سایر نقاط جهان، آمار مبتلایان به سویه جدید «اُمیکرون» افزایش یافته است. این در حالی است که آمار بستری شدن در بیمارستانها تقریبا پایین مانده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|