|
ارسال به دوستان
به بهانه پخش فصل اول «برف بیصدا میبارد» طولانیترین سریال صداوسیما
سریال، اصلیترین رکن سرگرمی
گروه فرهنگ و هنر: سریالسازی یکی از ظرفیتهای مهم صداوسیماست و در عین حال یکی از کارویژههای اصلی این سازمان از بدو تاسیس تا امروز به شمار میآمده است. این روزها بهرغم نقشآفرینی پررنگ «vod»ها، هنوز مخاطبان اصلی سریال مخاطبان تلویزیون هستند، آنچنان که کممخاطبترین سریال تلویزیون، چند برابر یک سریال در نمایش خانگی مخاطب دارد. اگر چه این مساله طبیعی به نظر میرسد اما میدانیم هزینههای تولید سریال در شبکه نمایش خانگی اصلا قابل قیاس با تولید سریال در تلویزیون نیست. افزایش هزینههای تولید سریال در شبکه نمایش خانگی با افزایش کیفیت نسبت مستقیم نداشته و بهرغم هزینههای گسترده در سال گذشته غیر از یکی، دو اثر، بقیه کارهای پخش شده از شبکه نمایش خانگی نتوانستند مخاطب قابل توجهی جذب کنند.
ناگفته نماند بدون شک سریالها و مجموعههای جدید تلویزیونی از پرمخاطبترین برنامههای تلویزیون محسوب میشوند. سریالهای جدید، بسیاری مواقع حکم برگ برنده یک شبکه را در جذب مخاطب ایفا کردهاند. طی چند سال اخیر مخاطبان رسانه ملی عادت کردهاند بهترین سریالهای تلویزیون را در مناسبتهای مختلف تماشا کنند اما در یکی، دو سال اخیر که کشور درگیر مشکلات شیوع ویروس کرونا شده است، برنامهسازان صداوسیما هم همانند سایر هنرمندان برای تولید آثارشان با مشکلات عدیدهای مواجه شدهاند که در نتیجه شاهد نیمهکاره ماندن برخی سریالها و کند شدن روند تولید مجموعههای تلویزیونی هستیم. این مساله کار را برای مدیران شبکهها بسیار سخت کرده است و مدیران به همین خاطر در یکی، دو سال اخیر با مشکلات بسیاری برای بستن کنداکتور پخش سریالها روبهرو شدهاند. سختی کار سریالسازان تلویزیون در این ایام به مشکلات و محدودیتهای ایجادشده توسط ویروس کرونا محدود نمیشود، زیرا طی یکی، دو سال اخیر تولید سریالهای نمایش خانگی توسط ۲ پلتفرم «نماوا» و «فیلیمو» به اوج خود رسیده است به طوری که هماکنون 10 سریال و مجموعه نمایشی به طور هفتگی و روتین از این پلتفرمها به نمایش درمیآید و همچنین چندین سریال هم در مرحله پیشتولید قرار دارد که با نگاهی کوتاه به سریالهای نمایش خانگی به یک نکته پی خواهیم برد و آن هم حضور اغلب ستارههای سینما و تلویزیون در این سریالهاست. از سوی دیگر در حاشیه این اتفاق نمیتوان مسائلی چون دستمزدهای نجومی برخی بازیگران را برای ایفای نقش در سریالها نادیده گرفت؛ دستمزدهایی که منجر میشود اغلب بازیگران مطرح، پیشنهادات ایفای نقش در سریالهای تلویزیونی را جدی نگیرند، البته پرداختن به حواشی حضور چهرههای سرشناس تلویزیون و سینما در نمایش خانگی موضوعی است که در این مقال نمیگنجد و میطلبد در گزارشی جامع به آن پرداخته شود.
با وجود همه این شرایط، برخی برنامهسازان صداوسیما با رعایت پروتکلهای بهداشتی مشغول تولید سریالها و مجموعههای جدید تلویزیونی هستند و هنرمندان هم با وجود شرایط دشوار تولید، با تمام وجود جلوی دوربین میروند تا کنداکتور شبکههای رسانه ملی از سریالهای جدید خالی نباشد. شبکههایی که روزگاری پرمخاطبترین و بهترین سریالهای تلویزیون را روی آنتن میبردند، چند سالی است جز یکی، دو سریال، مابقی آثارشان از کممخاطبترین سریالهای تلویزیون به شمار میرود که امیدواریم با حضور رئیس جدید سازمان، سریالسازی در صداوسیما به لحاظ کیفیت به ریل سابق خود بازگردد.
همه اینها البته دلیل نمیشود صداوسیما سرمایهگذاری در حوزه فیلم و سریال را جدی تلقی نکند. توجه به این امر که سریالسازی آن هم در بسیاری از حوزههای خاص جز از تلویزیون برنمیآید، از لوازم تولید اثر نمایشی موفق است؛ اثر نمایشی موفق یعنی اصلیترین حوزه در سرگرمی؛ که یکی از ارکان رسانه است. رسانهای در سطح تلویزیون که ۳ رکن اساسی اعم از خبر، اندیشه و سرگرمی را از راهبری تا اجرا، پیش خواهد برد، بدون تاکید بر مؤلفه سریالسازی نمیتواند مرجعیت خود را حفظ کند. در کنار مینیسریالها و سریالهای ماهانه، تلویزیونهای مهم دنیا را با سریالهای طولانی بیشتر میشناسند. بعضی از تلویزیونها را اصلا به خاطر یک سریال میشناسند. یعنی سریال تبدیل به نشان و نماد یک تلویزیون میشود؛ اتفاقی که در صداوسیمای ما زیاد مرسوم نیست و جز طنزهای 90 شبی که در دورهای توانسته بود به نماد یک شبکه تبدیل شود، مانند شبهای برره در شبکه 3 و پاورچین در شبکه 5، در حوزه درام این اتفاق نیفتاده است. یکی از چهرههایی که توانمندی خارقالعادهای در نگارش قصههای طولانی برای تلویزیون داشت، مرحوم مسعود بهبهانینیا بود. نرگس، کیمیا، فاصلهها و ترانه مادری، سریالهایی بودند که بیش از تعداد قسمتهای مرسوم برای یک سریال تلویزیونی به نگارش درآمدند، روی آنتن رفتند و با استقبال مخاطبان مواجه شدند. حالا قرار است تازهترین متن مسعود بهبهانینیا برای شبکه 3، از 3 دیماه روی آنتن برود. فصل اول سریال «برف بیصدا میبارد» به کارگردانی پوریا آذربایجانی و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی و نویسندگی زندهیاد مسعود بهبهانینیا شامل 100 قسمت 40 دقیقهای است که قرار است از جمعه سوم دیماه روی آنتن شبکه ۳ سیما برود. پیش از این بازیگرانی همچون فرهاد آییش، الیکا عبدالرزاقی، پوریا پورسرخ، مائده طهماسبی، پاشا رستمی، پوریا شکیبایی، پانتهآ سیروس، مریم شیرازی، مینا وحید، فریبا متخصص، امید روحانی، مهسا طهماسبی، امیر جنانی، هادی دیباجی، سیامک ادیب، هاله گرجی، آناهیتا اقبالنژاد و سینا کرمی برای این کار معرفی شدهاند. «برف بیصدا میبارد» عنوان سریالی ۳ فصلی است که در دهههای 1360، 1370 و 1390 روایت میشود.
فارغ از قوت و ضعفهایی که در اجرا ممکن است بر هر اثری مترتب شود، پیگیری این روند که یک سریال در تعداد قسمتی طولانی حتی برای یک فصل، طراحی و تولید شود، میتواند از سیاستهایی باشد که صداوسیما را در رقابت با پلتفرمهای دیگر دارای مزیتی متفاوت کند، آن هم با استفاده از ظرفیتی که خاص تلویزیون است و باید از آن استفاده شود.
ارسال به دوستان
«امام؛ فراتر از مرزها» منتشر شد
امامخمینی(ره) از نظر دیگران
کتاب «امام؛ فراتر از مرزها» با گردآوری و تدوین پژمان عرب و نرگسسادات مظلومی توسط انتشارات راهیار منتشر و راهی بازار نشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، کتاب «امام؛ فراتر از مرزها؛ امام خمینی در نگاه شخصیتها، تحلیلگران و رسانههای بینالمللی» با گردآوری و تدوین پژمان عرب و نرگسسادات مظلومی توسط انتشارات راهیار منتشر و راهی بازار نشر شد. این کتاب مجموعهای از اظهارنظرهای شخصیتهای مختلف جهان، از چهرههای دینی و مذهبی گرفته تا اجتماعی و سیاسی و متفکرینی مانند نلسون ماندلا، میشل فوکو، کلیم صدقی، روژه گارودی و... را درباره امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی ایران شامل میشود. کتاب «امام؛ فراتر از مرزها»، ۴ فصل اصلی دارد که به ترتیب عبارتند از: «احیاگر اسلام در نگاه رهبران و سیاستمداران جهان»، «مبدع حکومت اسلامی در قرن ۱۴ از نگاه متفکرین و اندیشمندان»، «سادهترین حاکم جهان در کانون توجه رسانهها» و «امام امت از منظر عالمان و رهبران دینی».
در قسمتی از این کتاب میخوانیم: امام خمینی مانند بسیاری از جوانان مذهبی مشتاق در شهرهای کوچک در قلب ایران، ثروت مادی اندکی داشت اما از استعداد طبیعی سرشاری برخوردار بود... او سرانجام صاحب تخصص فوقالعادهای شد و به یک مدرس و معلم مردمی فلسفه اسلامی و اخلاقیات بدل گشت. امام خمینی که خود از پیروان آیتاللهالفعظمی «سیدمحمدحسین بروجردی» از رهبران آگاه اما غیرسیاسی شیعه بود، سیستم سیاسی پهلوی را نامشروع، فاسد و سرکوبگر میشمرد و احساس مخالفت با آن را قویا پرورش میداد. بعد از درگذشت «آیتالله بروجردی» در فروردین ۱۳۴۰، امام خمینی کار خود را به عنوان یک فعال سیاسی آغاز کرد. تردیدی نیست که امام خمینی با اخلاص کامل و اراده محکم اهداف خود را دنبال میکرد. وی از اوایل دهه ۱۹۶۰ به بعد درصدد نابود کردن سلسله پهلوی بود و احساس میکرد این خاندان، روح ایران را به غرب فروخته، در حالی که فساد، کارهای خلاف اخلاق و ظلم و استبداد را در ایران ترویج کرده است. فعالیتهای رژیم علیه او در دهه ۱۹۶۰ و علیه پیروان او و طلبههای مرید او در اوایل دهه ۱۹۷۰، این مخالفت اولیه او را تقویت کرد. این کتاب با ۲۲۴ صفحه، شمارگان هزار و ۲۰۰ نسخه و قیمت ۳۵ هزار تومان منتشر شده است.
* چراغ مطالعه روشن شد
همچنین در دومین شب از هفته چهاردهم برنامه «چراغ مطالعه» که چهارشنبه یکم دیماه پخش میشود ابتدا مروری بر اخبار حوزه نشر میشود و سپس در بخش «چی را چطور بخوانیم»، آناهید خزیر درباره چطور خواندن کتابهای ایران باستان سخن میگوید.
در ادامه این برنامه با محمد صدری، نویسنده کتاب «روزهای زخمی» گفتوگو میشود. این کتاب شرح سفرهای صدری، عکاس و مستندساز است که در زمان حمله داعش به عراق و سوریه میرود. این کتاب شرح روزهای زخمی مردمانی است که در حملههای ناجوانمردانه گرفتار شدهاند. فصل جدید چراغ مطالعه با تهیهکنندگی محدثه پیرهادی و مرتضی روحانی سهشنبه و چهارشنبهها ساعت ۲۱ از شبکه ۴ سیما پخش میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
یزد میزبان دائمی جشنواره ملی فیلم «رویش» شد
با انعقاد تفاهمنامه مشترک که به امضای رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی و شهردار یزد رسید، این شهر به عنوان پایگاه دائمی برگزاری جشنواره ملی فیلم کوتاه دینی «رویش» معرفی شد. به گزارش «وطنامروز»، در مراسمی با حضور استاندار یزد تفاهمنامه همکاری مشترک بین حوزه هنری انقلاب اسلامی و شهرداری یزد در زمینه برگزاری جشنواره ملی فیلم کوتاه دینی «رویش» منعقد شد و به امضای محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری و ابوالقاسم محیالدینی، شهردار یزد رسید. رئیس حوزه هنری در این جلسه با اشاره به ظرفیتها و استعدادهای هنری استان یزد گفت: در دوره جدید حوزه هنری، مراکز استانی در اولویت قرار دارند و امروز باید استعدادهای هنری و ادبی را در استانها جستوجو کرد. بر اساس این تفاهمنامه، جشنواره ملی فیلم کوتاه دینی «رویش» با سابقه ۱۰ ساله که پیش از این در تهران و مشهد برگزار میشد، به صورت دائمی به شهر یزد منتقل و این رویداد هنری هر ساله با مشارکت حوزه هنری و شهرداری یزد برگزار خواهد شد.
***
تجلیل هارولد لوید از کارگردان «تلماسه»
دنی ویلنوو جایزه هارولد لوید را از جوایز لومیر ۲۰۲۲ دریافت میکند. دنی ویلنوو، فیلمساز کانادایی با دریافت جایزه «هارولد لوید» برای فیلمسازی، در جوایز لومیر فرانسه تجلیل میشود. به گزارش ورایتی، این تجلیل در دوازدهمین دوره اهدای جوایز لومیر که یکم فوریه برگزار میشود، انجام میشود. فیلم «تلماسه» ویلنوو که با اقتباس از داستان علمی- تخیلی فرانک هربرت ساخته شده و تحسین منتقدها را به همراه داشته است، در گیشه سینماهای جهان نیز موفق ظاهر شد. این فیلم یکی از امیدداران فصل جوایز سینمایی امسال است. جوایز لومیر که از جمله نخستین جوایز فصل هستند، با رای حدود ۱۳۰ نماینده بینالمللی از ۴۰ کشور اهدا میشوند و معادل فرانسوی گلدنگلوب شناخته میشوند. این جایزه سینمایی فرانسوی هر سال توسط «آکادمی لومیر» به بهترینهای صنعت سینما که به زبان فرانسوی باشند، اهدا میشود. این جایزه سال ۱۹۹۶ ایجاد شده و مراسم آن در پاریس برگزار میشود.
***
تماشای تئاتر با الزام واکسیناسیون
مدیرکل هنرهای نمایشی اعلام کرد طبق توافق ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیتهای کرونایی تئاتر لغو و با رعایت پروتکلهای بهداشتی از ظرفیت کامل سالنها استفاده میشود. به گزارش مهر، قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره وضعیت رفع محدودیتهای کرونایی و استفاده محدود از ظرفیت تماشاگر سالنهای تئاتری گفت: با توجه به اینکه شرایط کرونایی کشور در وضعیت آبی قرار دارد و تئاتر و سینما در گروه دوم مشاغل کاری تعیینشده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا قرار دارند، طی رایزنیهایی که با وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم، ستاد با رفع محدودیتهای کرونایی در تئاتر موافقت کرد. وی تأکید کرد: بر این اساس و با رعایت شیوهنامههای بهداشتی از هفته جاری سالنهای تئاتر میتوانند از ۱۰۰ درصد ظرفیت خود برای اجرای نمایشها استفاده کنند. آشنا درباره اینکه چگونه بحث واکسیناسیون مخاطبان هنگام تهیه بلیت اجراهای تئاتری مدنظر قرار میگیرد، یادآور شد: قرار بر این است سایتهای فروش بلیت با سامانه طراحیشده توسط وزارت کشور در ارتباط قرار گیرند تا هنگام ارائه کد ملی برای خرید بلیت، مشخص شود که تماشاگر واکسنزده است یا نه. در صورتی که واکسیناسیون انجام نشده باشد، کد ملی ارائهشده امکان خرید بلیت را نخواهد داشت. در حال برنامهریزی هستیم تا تمهیداتی در این باره در سالنهای تئاتر نیز در نظر گرفته شود.
***
از طهران تا تهران ویژه شب یلدا منتشر شد
«از طهران تا تهران» ویژه شب چله با روایت رسول نجفیان از سوی فرهنگسرای ارسباران، تولید و منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، به نقل از مدیریت روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، ۲ شماره از مجموعه شب چله روایت رسول نجفیان از آداب و رسوم مردم در بلندترین شب سال، منتشر شد. نجفیان در این مجموعه درباره آیینهای مختلف شب یلدا؛ از جمله چهارچهار، شادی و پایکوبی مردم در شب چله و چشمانتظاری آنها برای آمدن بهار، نکات جالبی را بیان میکند.
ارسال به دوستان
صدور پروانه نمایش بر عهده شورای 9 نفره است
سازمان سینمایی، تصمیمگیر نهایی
معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی اعلام کرد این سازمان مجری قانون و متعهد به حقوق سینماگران است. به گزارش «وطنامروز»، حبیب ایلبیگی، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در ارتباط با برخی مسائل مطرحشده و نامه یکی از تهیهکنندگان در چند روز گذشته گفت: سختترین و تلخترین موقعیت برای من و همکارانم به وجود آمدن مشکل حتی در پایینترین سطح ممکن برای پروژهها و عوامل سینماست اما طبیعی است این تأسف مانع اجرای قانون و ضوابط نمیشود و بر اساس تاکید صریح رئیس سازمان، این امر استثنابردار و گزینشی نیز نخواهد بود. وی افزود: بر اساس ماده ۴ آییننامه و ماده ۶ دستورالعمل پروانه نمایش، سازمان سینمایی میتواند در موارد خاص بهرغم دارا بودن پروانه نمایش از اکران یک فیلم تا رفع حساسیتها یا رفع اشکالات مورد نظرش جلوگیری کند و این مطلب اگر چه بعضا به طور موردی و نه فراگیر رخ میدهد اما در طول 3-2 دهه گذشته رخ داده و برای فیلمهایی اعمال شده است که علاقهمندان حرفهای سینما و بویژه عزیزان تهیهکننده به آن کاملا آشنا هستند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: سازمان سینمایی و معاونت ارزشیابی و نظارت قطعا خود را مجری رویههای قانونی و متعهد به حقوق حقه سینماگران، مخاطبان و آحاد مردمی میداند که صیانت از حقوق و آرامش ذهنی و روحیشان در استفاده از فیلمهای سینمایی، امری با اولویت و واجب است. ایلبیگی در پایان ابراز داشت: بدیهی است روند صدور پروانه نمایش برای سایر آثار متقاضی و در صف اکران بر عهده شورای ۹ نفره صدور پروانه نمایش است که از ماه گذشته بر اساس انتصاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول به کار شدند و بحمدالله جلسات آن نیز به طور منظم در سازمان تشکیل میشود.
ارسال به دوستان
جبلی: تحول صداوسیما متکی بر عنصر فرهنگ است
برای سرگرمی هدفمند و اصیل برنامه داریم
پیمان جبلی در حاشیه افتتاح رادیو مقاومت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که مهمترین موضوع در بخش فرهنگ که به آقای جلیلی سپردید چه بوده است؟ گفت: دوران تحول در سازمان صداوسیما متکی است بر عنصر فرهنگ و کمااینکه سازمان صداوسیما بزرگترین دستگاه فرهنگی کشور است اما آنچه دغدغه مردم ما است پرداخت درست رسانه ملی به مقوله فرهنگ و هدایت فرهنگی جامعه و توجه به فرهنگ اصیل در جامعه ایرانی است. به گزارش فارس، وی ادامه داد: بنابراین ما در این دوره با استفاده از همه افراد، ظرفیتها، توانمندیها، موسسات، شخصیتها و... باید سعی کنیم اولویت اصلیمان اصلاح جهت فرهنگی و تقویت جهت فرهنگی حرکت رسانه ملی در دوره جدید باشد و از برادر عزیزم آقای وحید جلیلی هم به عنوان فردی صاحبنظر و دغدغهمند در حوزه فرهنگ دعوت به کار کردیم تا در این زمینه به ما کمک کند. جبلی درباره برنامههای سرگرمی هم اینطور توضیح داد: یکی از عناصر اصلی تلویزیون سرگرمی است و برای سرگرمی هدفمند و اصیل و سالم در دوره جدید برنامههایی داریم. وی درباره مجموعههای نمایشی که قرار بود درباره زندگی سردار سلیمانی ساخته شود نیز تصریح کرد: کوتاهیهایی در این مدت شده که شاید یکی از دلایلش کرونا باشد که نتوانستیم کار خوب و شرافتمندی که در شأن سردار سلیمانی باشد، بسازیم. امسال تصمیم گرفتیم با حمایت و همافزایی سازمان صداوسیما و همه مجموعههای رسانهای جبهه انقلاب، عزممان را جزم کنیم تا اندکی از شرمندگی شهدا دربیاییم و برای سال آینده بتوانیم کاری درخور شأن و تراز حاجقاسم سلیمانی بسازیم. در میان کارهایی که تولید شده اثری فاخر نبوده و برنامههای دیگری مثل مستند و کلیپهای خوبی تهیه شده است. ارسال به دوستان
100 کتاب حماسه و شهادت رونمایی شد
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم رونمایی از ۱۰۰ عنوان کتاب حوزه جهاد، ایثار و شهادت گفت: انقلاب اسلامی و دفاعمقدس برای نسل آینده نباید مانند مشروطه برای ما باشد. راه پیشگیری از انجماد تاریخی این ۲ عرصه، چاپ کتاب است.
به گزارش «وطنامروز»، مراسم رونمایی از ۱۰۰ عنوان کتاب حوزه جهاد، ایثار و شهادت با عنوان «جشنواره کتاب سرو» دوشنبه ۲۹ آذرماه با حضور غلامعلی حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، علیاصغر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاعمقدس و سعید غضنفری مدیر عامل سازمان بهشت زهرا(س) در سالن همایشهای بینالمللی خلیجفارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس برگزار شد.
در ابتدای این برنامه، علیاصغر جعفری مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس با بیان اینکه هر ۶ ماه ۱۰۰ اثر در حوزه جهاد و مقاومت رونمایی میشود، ابراز داشت: در دهه فجر امسال نیز ۱۰۰ کتاب رونمایی خواهد شد. در این باغموزه، کتابخانه بزرگی با محوریت دفاعمقدس وجود دارد که پژوهشگران میتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
وی همچنین از تدوین ۱۳۰ رساله و پایاننامه مرتبط با دفاعمقدس خبر داد و افزود: سامانه اسناد دفاعمقدس با ۱۰ میلیون سند بزودی در دسترس قرار خواهد گرفت. کتابهایی که امروز رونمایی میشود در ۱۰ عنوان رمان، پژوهش، داستان، اسناد و خاطرات دستهبندی میشوند.
جعفری با ارائه آماری از جامعه مخاطبان آثار منتشرشده، گفت: ۷۰ درصد جوانان و ۳۰ درصد کودکان و نوجوانان مخاطبان سنی آثاری هستند که امروز رونمایی خواهند شد. در میان این آثار ۱۰ اثر جدید هم محصول نوقلمان تربیتیافته مجموعه باغموزه انقلاب اسلامی است.
سخنران بعدی این مراسم غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود. وی ضمن اشاره به نام انتشارات باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاعمقدس گفت: انتخاب عنوان «سرو» برای این انتشارات بسیار خوشمعناست، زیرا نماد تمدن و فرهنگ ایران است. سرو در توفانها خم میشود اما نمیشکند. ایران ما نیز مانند سرو است.
حدادعادل در ادامه با بیان اینکه از میان تمدنهای کهن جهان، ایران توانسته است همچنان پایدار باقی بماند، اظهار داشت: ایران امروز چند هزار سال است که ایران است. کاری که مغول با ایران کرد با هر تمدن دیگر میکرد تا ابد نابود میشد.
وی رمز ماندگاری ایران را دفاعمقدس دانست و گفت: این سرزمین در گذشته توانسته است افرادی مانند سلیمانیها را بپروراند. آنها حافظان جاودانه ایران هستند، به همین خاطر حفظ یاد آنها وظیفه ما است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه جهات مثبت و منفی دفاعمقدس را باید فهرست کرد، ابراز داشت: 8 سال دفاعمقدس آثار مثبتی مانند حفظ و ظهور ارزشهای الهی و انسانی داشت. ما با استفاده از این سرمایه باید انقلاب اسلامی را به تمدن نوین اسلامی برسانیم.
وی جنگ تحمیلی را تاوان پیروزی انقلاب اسلامی در برابر استکبار جهانی توصیف کرد و ادامه داد: برای ماندگار کردن جنگ منابع متعددی در دست داریم. انتشار ۱۰۰ عنوان کتاب در بازه زمانی ۶ ماه جای تقدیر دارد.
حدادعادل با اشاره به اینکه جنگ و دفاعمقدس یک معدن ناکاویده است، تصریح کرد: باید ارزشهای خلقشده در دفاعمقدس را به یک قنات مستمر تبدیل کنیم تا در مزرعه ایران از آن میوه و ثمر تولید کنیم.
وی با مقایسه انقلاب اسلامی و مشروطه گفت: انقلاب اسلامی و دفاعمقدس برای نسل آینده نباید مانند مشروطه برای ما باشد. راه پیشگیری از انجماد تاریخی این ۲ عرصه، چاپ کتاب است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی خواستار ترجمه این ۱۰۰ عنوان کتاب به زبانهای دیگر شد و خطاب به سازماندهندگان انتشارات سرو بیان داشت: آثارتان را به تمام کتابخانههای عمومی کشور اهدا کنید و یک سهمیه برایشان در نظر بگیرید. همچنین ترجمه عربی و انگلیسی برای کشورهای مسلمان و غیرمسلمان را به عنوان ضرورتهای حفظ انقلاب و دفاعمقدس در برنامه داشته باشید.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|