|
هوای تهران دوباره آلوده شد
شاخص آلودگی هوا دیروز روی عدد ۱۰۹ قرار گرفت تا هوای تهران برای گروههای حساس جامعه دوباره آلوده گزارش شود. بر اساس آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، پایتخت از ابتدای سال ۲ روز هوای پاک، ۲۰۰ روز هوای قابل قبول، 74 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه و 6 روز هوای آلوده برای همه افراد داشته است.
ارسال به دوستان
سویه جدید کرونا میتواند باعث شروع پیک جدید این بیماری شود؛ تاکنون 34 نفر در کشور به این ویروس دچار شدهاند
بیم از دومینوی اُمیکرون
با آنکه روز گذشته در ۲۰ استان کشور هیچ موردی از مرگومیر بیماران کرونایی به ثبت نرسید و ۵ استان نیز یک فوتی داشتند اما ورود سویه جدید کرونا به نام «اُمیکرون» همچنان نگرانکننده است و در صورت بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی احتمال شیوع دوباره کرونا در کشور وجود دارد. به گزارش «وطنامروز»، آمار فوتیها و مبتلایان به کرونا در کشور همچنان سیر نزولی را میپیماید به طوری که وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی شبانهروز گذشته متاسفانه 34 بیمار «کووید-19» در کشور جان خود را از دست دادند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از ظهر روز یکشنبه تا ظهر روز دوشنبه ۶ دیماه، یکهزار و ۹۶۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۳۴۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت ۳۴ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۱ هزار و ۴۳۴ نفر برسد.
همچنین در شبانهروز یادشده ۲۵ استان کشور صفر و یک فوتی داشتند اما بیشترین تعداد موارد فوت بیماران کرونایی مربوط به استانهای اصفهان با ۱۳ نفر، آذربایجان شرقی با ۵ نفر، تهران با ۴ نفر، فارس با ۳ نفر و خراسان رضوی و سیستانوبلوچستان با ۲ نفر بوده است. البته باید گفت پس از ۵۸۰ روز، مرگومیر روزانه بیماران کرونایی به ۳۴ نفر رسید. آخرین بار ۵ خردادماه سال گذشته ۳۴ فوتی در روز ثبت شده بود. همچنین خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۲۸ هزار و ۴۹۵ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی ۲ هزار و ۷۶۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
* «اُمیکرون» میتواند باعث شروع پیک جدید کرونا شود
برخی به خیال اینکه اُمیکرون قدرت کشندگی بالایی ندارد نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی کمتوجهند در حالی که چنین نیست و این ویروس همچنان خطرناک است. معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به فراگیری ویروس اُمیکرون در دنیا، گفت: متاسفانه بسیاری فکر میکنند این سویه قدرت کشندگی ندارد اما در عمل این ویروس با قدرت سرایت بسیار بالایی که دارد میتواند باعث شروع پیک جدیدی در کشور شود. کمال حیدری به فراگیری ویروس اُمیکرون در دنیا و ورود آن به کشورمان اشاره کرد و گفت: باید با جدیت در رعایت پروتکلهای بهداشتی و همچنین نظارت کامل بر مدارس، برگزاری برنامههای هنری و دیگر مراسم این وضعیت را کنترل کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین به افراد بالای 18 سال که ۳ ماه از دریافت دوز دوم آنها گذشته توصیه کرد که نسبت به دریافت دوز سوم اقدام کنند، چرا که در کاهش ابتلا به سویه اُمیکرون بسیار موثر است. بیم از شیوع اُمیکرون تا جایی است که وزیر کشور اعلام کرده است چنانچه پروتکلها رعایت نشود و این ویروس مسیر همهگیری را در پی گیرد احتمال ایجاد محدودیتها وجود دارد. احمد وحیدی با اشاره به سویه جدید اُمیکرون گفت: امیدواریم با رعایت خوب شهروندان و مردم عزیز نیاز به اعمال محدودیتهای جدید نباشد اما در صورت شیوع قابل توجه این سویه مجبور به اعمال محدودیتهای جدید خواهیم بود.
وی اظهار کرد: با توجه به سرعت انتشار این سویه محدودیتهایی در سطح بینالمللی و خارجی پیشبینی و رفتوآمدها محدودتر شده و در حال کنترل است. وزیر کشور با بیان اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی و زدن دوز سوم بشدت مورد تاکید است، تصریح کرد: محدودیت جدیدی پیشبینی نشده اما اگر این سویه رشد زیادی پیدا کرد مجبوریم محدودیتهای بیشتری داشته باشیم.
همچنین رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه «اُمیکرون» در دنیا شکل انفجاری به خود گرفته است، گفت: این سویه از ویروس در کشور ما فعلا مراحل اولیه را طی میکند و امیدواریم بتوانیم از گسترش انفجاری آن جلوگیری کنیم.
دکتر محمدمهدی گویا در نشست خبری آنلاین، در پاسخ به سوالی درباره امکانات تشخیص سویه اُمیکرون گفت: ما امکان تشخیص انواع بیماریهای ویروسی دستگاه تنفسی در کودکان و بزرگسالان در کشور را داریم.
وی ادامه داد: گسترش سویه اُمیکرون در دنیا شکل انفجاری به خود گرفته است. در کشور ما فعلا مراحل اولیه را طی میکند و امیدواریم بتوانیم از گسترش انفجاری این بیماری در کشور جلوگیری کنیم و همه تلاش ما در این راستاست. اقدامات سختگیرانه زیادی در این زمینه در نظر گرفته و اجرا کردهایم. برخی از این اقدامات مربوط به مرزهای زمینی، هوایی و دریایی است که ستاد ملی کرونا دستورات لازم را صادر کرده است و تمام وزارتخانهها و سازمانهای درگیر موظف به اجرای دستورالعملها شدند.
وی افزود: برخی اقدامات سختگیرانه هم در رابطه با مراقبت هوشمند رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح اجتماع داشتیم که به مرحله اجرا رسیده است. اگر مشاهده کنیم که موارد بیماری درحال افزایش است، قطعا تصمیمات شدیدتری اتخاذ میکنیم. گویا تاکید کرد: سویه اُمیکرون در دنیا بهسرعت زیادی گسترش مییابد و بسیاری از کشورهای دنیا موارد ابتلا به این سویه را گزارش کردهاند. ما هم تا روز گذشته ۲۶ مورد ابتلا به سویه اُمیکرون در کشور شناسایی کردیم و ۱۲ مورد مشکوک هم در دست بررسی هستند که بلافاصله پس از تعیینتکلیف، اعلام میشود. وی گفت: انتظار داریم مردم عزیز کشورمان به ۲ نکته مهم توجه کنند؛ اول اینکه با ۲ نوبت واکسیناسیون باز هم احتمال ابتلا به این سویه جدید وجود دارد و کسانی که میخواهند بیشترین فایده از تزریق واکسن را ببرند و در برابر اُمیکرون در امان باشند حتما باید دوز سوم واکسن را نیز دریافت کنند.
در حالی که مبتلایان به اُمیکرون تا پایان روز یکشنبه 26 مورد مثبت گزارش شده بود، علیرضا بیگلری، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا دیروز از رسیدن این آمار به 34 مورد اشاره کرد و گفت: باید دقت کرد وقتی آزمایش یک نفر مثبت اعلام میشود چندین نفر را به این ویروس دچار کرده است. بنابراین تعداد افراد مبتلای اُمیکرون در کشور رقمی بیش از این خواهد بود.
***
کلاسهای مدارس پرجمعیت غیرحضوری برگزار شود
نگرانی از ابتلای دانشآموزان به سویه جدید موجب شده است تا برخی از اولیا فرزندان خود را به مدرسه نفرستند.
در این باره عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به تکمیل روند واکسیناسیون در کشور، به موضوع ورود سویه جدید ویروس کرونا به کشور اشاره کرد و گفت: برگزاری کلاسهای برخی مدارس که جمعیت زیادی دارند و همچنین برگزاری آزمونهایی که متقاضیان زیادی دارد باید به صورت غیرحضوری انجام شود.
سیدمرتضی خاتمی در ادامه با اشاره به ورود سویه اُمیکرون به کشور عنوان کرد: بر اساس نتیجه بررسیهای انجامشده سرعت انتقال این سویه بیش از سویههای قبلی است، بر همین اساس اگرچه رعایت پروتکلهای بهداشتی امری بسیار ضروری است اما کافی نیست. تکمیل روند واکسیناسیون و دریافت دوز سوم واکسن توسط افرادی که حداقل 3 ماه از دریافت دوز دوم واکسن آنها گذشته است میتواند در جلوگیری از سرعت شیوع این سویه تاثیرگذار باشد. دریافت دوز سوم برای سالمندان و افرادی که بیماری زمینهای دارند اهمیت بیشتری دارد.
وی در ادامه افزود: در صورت بیتوجهی به این موارد این نگرانی وجود دارد که میزان ابتلا و آمار بستری افراد در بیمارستانها افزایش پیدا کند. بر این اساس همانگونه که مسؤولان حوزه بهداشت و درمان هم توصیه میکنند باید فعلا برگزاری کلاسهای برخی مدارس که جمعیت زیادی دارند و برگزاری آزمونهایی که متقاضیان زیادی دارد و مواردی از این دست به صورت غیرحضوری شود، همچنین فاصلهگذاری و ایجاد محدودیت در فعالیت برخی مشاغل نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
***
۶۰ هزار کلاس اولی به خاطر کرونا در مدرسه ثبتنام نکردهاند
شیوه غیرحضوری و آنلاین برگزاری آموزشهای مدارس در کمتر از 2 سال اخیر موجب شد تا دانشآموزان نتوانند آموزشهای تحصیلی کامل و جامعی ببینند اما خیلیها نیز از ترس ابتلا به کرونا یا ترک تحصیل کرده یا در مدرسه ثبتنام نکردهاند. معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش درباره ثبتنام کودکان ۶ سال تمام در مدرسه گفت: بنا بر آمار مقایسهای که انجام دادیم تعداد ۶ سال تمامهایی که ثبتنام نشدهاند ۶۰ هزار نفر است، یعنی خوشبختانه ۲۰ هزار مورد از سال گذشته کمتر شده است. رضوان حکیمزاده درباره سرنوشت ۸۰ هزار دانشآموزی که سال گذشته در مدرسه جذب نشده بودند، توضیح داد: آمار ثبتنام ناخالص است؛ تعداد موالید کلاس اول یعنی ۶ سال تمام یک میلیون و ۵۴۷ هزار نفر بوده است، یعنی همه کسانی که در کلاس اول میتوانستند ثبتنام کنند. معاون وزیر آموزشوپرورش گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۷۰۰ هزار کلاس اولی داریم، پس بر اساس موالید ثبتنام ما ۱۱۳ درصد است. نرخ خالص ثبتنام یعنی چه تعداد از ثبتنام شدههای ما ۶ سال تمام هستند و اینکه چه تعداد از ۶ سال تمامهای ما ثبتنام نکردهاند که اینها جزو بازماندگان کلاس اول میشوند. حکیمزاده خاطرنشان کرد: در سال گذشته به شکل تصاعدی در آمار مقایسهایمان تعداد زیادی از کودکانی را داشتیم که در پایه اول نه به دلیل اینکه بازمانده واقعی باشند، بلکه به علت کرونا ثبتنام نکرده بودند. سال گذشته این تعداد در پایه اول حدود ۸۲ هزار نفر بود اما این آمار نسبت به سال قبلتر که ۳۹ هزار نفر بود، تقریبا ۲ برابر شده بود. وی افزود: امسال به دلیل مشکلات سامانه آمار نهایی را نگرفته بودیم اما بنا بر نخستین آمار مقایسهای که انجام دادیم تعداد ۶ سال تمامهایی که ثبتنام نشدهاند ۶۰ هزار نفر است، یعنی ۲۰ هزار مورد از سال گذشته کمتر شده است. به همان نسبت تعداد زیادی از بچههای ۷ سال تمام ثبتنام کردهاند که نشان میدهد تعداد زیادی از بچههای ۶ سال تمام سال گذشته که امسال ۷ سال تمام هستند، ثبتنام کردهاند.
ارسال به دوستان
اخبار
برگزاری مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی در مصلای تهران
فرمانده سپاه محمد رسولالله تهران بزرگ با تشریح برنامههای دومین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی گفت: سیزدهم دیماه که روز شهادت حاجقاسم است، مراسم بزرگی در مصلای تهران برگزار خواهد شد. سردار حسن حسنزاده روز دوشنبه در نشست خبری با اشاره به همزمانی سالگرد شهادت حاجقاسم با ایام فاطمیه افزود: برای بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی برنامههایی برای ۱۰ روز در نظر گرفته شده است. به گفته فرمانده سپاه محمد رسولالله، روز دوشنبه سیزدهم دیماه با حضور همه آحاد مردم مراسم گرامیداشت سالروز شهادت حاجقاسم در مصلای تهران برگزار میشود. حسنزاده افزود: پنجشنبه ۱۶ دی مصادف با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها تشییع پیکر ۱۵۰ شهید گمنام در تهران را خواهیم داشت و روز جمعه مصادف با سالروز موشکباران پایگاه آمریکا، در حاشیه نماز جمعه تهران نمایشگاهی از توانمندیهای موشکی کشورمان برگزار میشود. وی ادامه داد: همچنین بیستم دیماه مراسم تجلیل و تکریم از دستاندرکاران طرح شهید سلیمانی در مقابله با کرونا در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد.
***
شیوع مصرف مواد مخدر بین دانشآموزان متوقف شد
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزشوپرورش گفت: طبق اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر، برای نخستینبار شیوع مصرف مواد در بین دانشآموزان متوقف شد و این موفقیت ارزشمندی است که حاصل تلاش همه همکاران است. مسعود شکوهی در مراسم افتتاحیه سامانه تلفنی فوریتهای روانی اجتماعی دانشآموزان، اولیا و فرهنگیان شهر تهران با شماره ۱۵۷۰ (مرکز روانشناختی توحید) اظهار کرد: سامانه ۱۵۷۰ یکی از بخشهای طرح «نماد» است که اکنون به سرانجام میرسد. مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه از زمان پایلوت طرح نماد در ۳۵ منطقه، کمترین آسیب و اختلال را در این مناطق داشتهایم، گفت: این موضوع نشان میدهد که اگر با برنامه پیش برویم حتی در حوزه حساسی همچون آسیبهای اجتماعی میتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم. وی افزود: مطمئنیم تلاشهای انجام شده و تجارب اندوخته شده، میتواند ابزار مهمی برای کنترل آسیبها در سطح دانشآموزی باشد.
***
آغاز ثبت نام «وام ازدواج» روستاییان دهه شصتی
معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری با همکاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، اعطای وام به زوجهای جوان روستایی متولد دهه ۶۰ ـ با تاریخ ثبت عقد رسمی از ۱۵ مهرماه تا اسفند ۱۴۰۰- را آغاز کرد. در اطلاعیه این معاونت آمده است: با استناد به تفاهمنامه همکاری مشترک معاونت رئیسجمهور در امور زنان و خانواده و معاونت توسعه روستایی مناطق محروم مورخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ و در راستای حمایت از سیاستهای ازدواج در مناطق روستایی کشور، شرایط اخذ وام ازدواج برای متقاضیان واجد شرایط (زوجین هر ۲ متولد دهه ۶۰ با تاریخ ثبت عقد رسمی از ۱۵ مهرماه تا ۱۵ اسفند ۱۴۰۰) مهیا شده است. بر اساس این اطلاعیه، متقاضیان واجد شرایط میتوانند با مراجعه به لینک درج شده در پورتال معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری با تکمیل فرم و بارگذاری اسناد مورد نیاز در سامانه ازدواج نسبت به ثبتنام دریافت وام اقدام کنند. البته زوجین باید سکونت دائم در مناطق روستایی و عشایری با حداقل پیشینه ۵ سال داشته باشند.
***
جلوگیری از نصب سنگ قبرها با تصاویر نامتعارف در بهشت زهرا
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا از ایجاد اکیپ ۴ نفره انتظامات برای جلوگیری از نصب سنگهایی با تصاویر غیرمتعارف و نیز آموزش مباشرین برای کاهش اندوه بازماندگان متوفی خبر داد. سعید غضنفری گفت: مباشرین در حال آموزش هستند تا در کنار خانوادههای متوفی قرار بگیرند و بار روحی و روانی اندوهشان را کم کنند. مدیرعامل بهشت زهرا از وجود ۲۵ هزار قبر آماده در این سازمان و ۱۵ هزار قبر برای مواقع بحرانی خبر داد و افزود: ظرفیت بهشت زهرا برای ۳ تا ۵ سال آینده جوابگو است. وی ادامه داد: در حال حاضر هر شهروند تهرانی که فوت کند، قبر رایگان دارد و طبقات دیگر نهایتا ۵ میلیون تومان به فروش میرسد و در قطعات پرتراکم، ۷ میلیون تومان برای هر طبقه در نظر گرفته شده است. مدیرعامل بهشت زهرای تهران البته از اقساطی شدن فروش قبر برای قشرهای کمبرخوردار نیز خبر داد. وی درباره قیمت فروش قبور خانوادگی در بهشت زهرا(س) تهران گفت: در حال حاضر مقبرههای خانوادگی برای فروش وجود دارد و قیمت مقبرههای روباز با حدود ۲۰ الی ۳۰ قبر ۷۵۰ میلیون تومان است. همچنین مقبرههای ۵۰ متری مسقف و دارای ۴۰ قبر به قیمت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به فروش میرسد.
ارسال به دوستان
خط و نشان برای فقر
مهدی جابری: خط فقر در زمان آغاز به کار دولت یازدهم حدود یک میلیون تومان بود که این رقم در پایان دولت دوازدهم به 12 میلیون تومان افزایش یافت. بنابراین ماشین معیوب اقتصادی آن دولتها بخشی از قشر متوسط جامعه را زیر گرفت و آنها را به پایینتر از خط فقر پرتاب کرد. به گزارش «وطنامروز»، مروری بر اخبار و آمار اقتصادی سال 1392 یعنی زمانی که دولت یازدهم فعالیت خود را آغاز کرده بود، نشان میدهد رقمی حدود یک میلیون تومان به عنوان خط فقر اعلام میشد.
خلیل حیدری، استادیار موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی و مجری طرح مطالعاتی بررسی خط فقر در مرکز آمار، در مصاحبه سال 1394 با تجارت فردا گفته بود: «آمار نشان میدهد در سال 92 خط فقر مطلق برای هر نفر ماهانه 252 هزار تومان و برای یک خانواده ۴نفره حدود یک میلیون تومان بوده است».
پاییز 1394 بود که کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با حضور در جمع شورای اسلامی کار و کارگران کشور به حداقل دستمزد 700 هزار تومانی سال 94 اشاره کرد و گفته بود: «خط فقر یعنی حقوق زیر ۲ میلیون و 300 هزار تومان و با دستمزد فعلی امکان گذران زندگی فراهم نیست».
* افزایش جمعیت زیر خط فقر مطابق اعلام کمیته امداد
نهادهای حمایتی کشور که اقشار کمبرخوردار جامعه را زیر چتر حمایت خود دارند، بخوبی میدانند که در سالهای اخیر چه بر سر اقتصاد خانوادهها آمده است و چه میزان از افراد جامعه به فهرست حمایتی این نهادها اضافه شدهاند.
مطابق اعلام مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد، جمعیت زیر خط فقر مطلق از سال ۹۲ تا ۹۶ به ۱۵ درصد و از سال ۹۶ تا ۹۸ به ۳۰ درصد افزایش یافته است.
وی اخیرا در دومین هماندیشی ملی پیادهسازی راهکارهای مقابله با فقر اقتصادی گفت: برآوردها نشاندهنده آن است که خط فقر از ۹۵۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۰ به ۱۰ میلیون تومان در سال ۱۳۹۹ رسید. وی با اشاره به اینکه تمام این موارد راه را برای کمک به محرومان و کاهش تبعات شوم فقر فراهم کرده است، افزود: نتایج به دست آمده در مطالعه حوزه فقر از سال ۸۰ تا ۹۸ نشان میدهد هزینه خانوار در طول این ۱۸ سال ۲۲ برابر شده است. در این دوره نرخ تورم به عنوان عامل فزاینده فقر و کاهش قدرت خرید تا سال ۱۳۹۸ به ۴۱ درصد رسیده است. همچنین سرعت متوسط سالانه خط فقر مطلق در کل کشور برابر با ۲۰ درصد بوده است و مقدار این شاخص در طول دوره مورد بررسی بیش از ۲۷ برابر شده است.
بختیاری با بیان اینکه سرشمار فقر که نشاندهنده گستره فقر در جامعه است در مناطق روستایی بیش از مناطق شهری است، اظهار داشت: به بیان دیگر به طور متوسط در طول دوره زمانی مورد بررسی بیش از ۳۰ درصد مردم در مناطق روستایی در فقر به سر میبرند، در حالی که این نسبت در مناطق شهری برابر با رقم 5/15 درصد و در کل کشور برابر با ۱۶ درصد است.
* نماینده مجلس: خط فقر در دولت قبل به دهکهای میانی رسید
تاثیر بالای عملکرد نامناسب دو دولت گذشته در افزایش جمعیت زیر خط فقر، نمایندگان مجلس را نیز به واکنش واداشت. اواخر آبانماه امسال بود که سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، نایبرئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در جریان بررسی گزارش وضعیت شاخصهای اقتصادی در دولتهای یازدهم و دوازدهم گفت: «خط فقر به دهکهای میانی جامعه رسیده، وضعیت فقر در جامعه بدتر شده و شرایط اقتصادی برای اقشار متوسط و پایین سخت شده است».وی با بیان اینکه باید ابعاد مختلف کارنامه دولتهای یازدهم و دوازدهم مورد بررسی قرار گیرد، افزود: «چرا به لحاظ اقتصادی به این شرایط رسیدهایم و از اهداف پیشبینی شده دور شدهایم؟ باید این موارد مشخص شود».
* لزوم کنترل شرایط توسط دولت
اکنون که کشور با چنین آماری درباره خط فقر و فقر مطلق مواجه شده است، دولت سیزدهم کار دشواری برای جبران کاستیها و اشتباهات گذشته دارد.
موسیالرضا ثروتی، کارشناس اقتصاد و نماینده سابق مجلس به «وطنامروز» گفت: «اکنون بیش از نیمی از سرپرستان خانوار را قشر کارگر و کارمند جامعه تشکیل میدهند که میانگین حقوق آنها زیر ۸ میلیون تومان است در حالی که رقم خط فقر برای یک خانوار ۴ نفره ۱۲ میلیون تومان اعلام میشود».
وی با اشاره به تدبیریهای گذشته، خواستار اتخاذ تصمیمات کارشناسی و مناسب در این دولت شد و افزود: «به نظر میرسد دولت باید با ارائه کارت اعتباری خرید کالاهای اساسی به افراد کمدرآمد و قشر متوسط جامعه، نگذارد قیمتها در بازار، آزاد شود که البته این راهکار نیازمند ایجاد زیرساختهای قوی نرمافزاری برای شناسایی افراد و چگونگی توزیع کالا و دستیابی مردم به سبد مصرفی خانوارهاست».
* تلاش دولت برای تغییر ریل
چند روز قبل بود که رئیس سازمان برنامه و بودجه از تلاش دولت برای مهار تورم، جبران اشتباهات دولت قبل و بهبود شرایط معیشتی مردم خبر داد.
سیدمسعود میرکاظمی با اشاره به اینکه باید بتوانیم تورم را مهار کنیم، خاطرنشان کرد: به سمت مهار تورم و ایجاد ثبات اقتصادی میرویم. ریشه تورم در کسری بودجه است. تورم باید خط قرمز دولت باشد و البته ریشه این موضوع در خود دولت است. دولت باید به گونهای حرکت کند که به سمت ثبات و آرامش در بازار برویم تا فعالان اقتصادی با خیال راحت سرمایهگذاری کنند. باید تا جایی که امکان دارد هزینههای دولت را کاهش دهیم و جلوی ریخت و پاشها را بگیریم. وی تصریح کرد: کشور دچار عقبماندگی شده است. آیا میتوانیم روند گذشته را ادامه دهیم؟ قطعا باید تغییر ریل دهیم و منابع را اثربخش کنیم؛ باید اهداف کلان کشور را هدفگیری کنیم.
***
راغفر: جمعیت زیر خط فقر مطلق به 38 درصد رسید
کارشناسان اقتصاد در سالهای اخیر بارها درباره افزایش جمعیت زیر خط فقر هشدار داده و خواستار اصلاح برنامهها و عملکرد دولتهای پیشین شدهاند. درباره آمار کنونی خط فقر گفتوگوی کوتاهی با حسین راغفر داشتیم. این اقتصاددان و استاد دانشگاه به «وطنامروز» گفت: «مطابق بررسیها و تحقیقاتی که ابتدای سال 1397 داشتیم، 33درصد از جمعیت کشور زیر خط فقر مطلق قرار داشتند. این رقم اکنون 5 درصد در مقایسه با آن سال افزایش یافته است».وی افزود: «در حال حاضر 38 درصد از جمعیت کشور زیر خط فقر مطلق و مجموعا 50 درصد از جمعیت، زیر خط فقر هستند». راغفر البته توضیح داد: «معتقدم دادههای آماری دستکاری میشود اما مطابق همین دادهها به نتایج مذکور دست یافتهایم».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|