|
ارسال به دوستان
معرفی هفتمین پایتخت کتاب ایران و شهرهای خلاق ترویج کتابخوانی
سنندج چگونه پایتخت کتاب شد
گروه فرهنگ و هنر: هفتمین پایتخت کتاب و شهرهای خلاق ترویج کتابخوانی ایران طی آیینی با حضور اهالی فرهنگ و مسؤولان فرهنگی حوزه کتاب و کتابخوانی معرفی شدند. در این آیین، سنندج به دلیل استمرار در اجرای مناسب برنامههای سالهای گذشته، راهاندازی پویشهای مختلف در جهت ترویج کتابخوانی، استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و ایدههای خلاقانه و تلاش در حوزه ترویج کتابخوانی و توسعه کتابفروشیها عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران را به خود اختصاص داد.
همچنین شهرهای اِوَز (استان فارس)، بم (کرمان)، سمنان (سمنان) و نجفآباد (اصفهان) به دلیل برنامههای مشارکتی و مردمی در امر ترویج کتابخوانی، مشارکت نهادهای شهری در انتخاب پایتخت کتاب، فعالیت مستمر در فضای مجازی و توجه به حوزه کودک و نوجوان به عنوان شهرهای خلاق ترویج کتابخوانی ایران اعلام شدند.
از سوی دیگر باید گفت در ۶ دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر (۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷)، یزد (۱۳۹۸) و شیراز (۱۳۹۹) توانسته بودند عنوان «پایتخت کتاب ایران» را کسب کنند.
اما با اعلام فراخوان هفتمین دوره برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در زمستان ۱۳۹۹، ۱۹۱ شهر متقاضی شرکت در این برنامه اقدام به مستند کردن فعالیتهای کتابخوانی و ارسال آثار خود کردند که نسبت به دوره گذشته ۱۱ درصد بیشتر در این برنامه حضور داشتند. در این دوره استانهای کرمانشاه با ۱۴ شهر، فارس ۱۳ شهر و استانهای البرز، مازندران، هرمزگان و خراسان رضوی با ۱۲ شهر بیشترین شهرهای شرکتکننده در این برنامه را به خود اختصاص دادند که در نهایت «سنندج» به عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران انتخاب شد.
از سوی دیگر، درباره روند انتخاب پایتخت کتاب ایران باید گفت بنای اجرایی کردن این طرح به عنوانی بازمیگردد که سال 2001 از سوی یونسکو پایهگذاری شد و هر سال به یکی از شهرهای مختلف جهان اختصاص پیدا میکرد تا اینکه مسؤولان داخلی، از بخشهایی از چگونگی انتخاب پایتخت جهانی الگوبرداری کرده و در کنار آن بر اساس ساختارهای بومی، چارچوب انتخاب پایتخت کتاب ایران را پایهریزی کردند.
اما اگر بخواهیم درباره شهر سنندج به عنوان هفتمین پایتخت کتاب کشور سخن بگوییم، باید گفت به اعتقاد بسیاری شهر سنندج، مهد اهالی موسیقی است به طوری که یک جشنواره سالانه موسیقی و اختصاصی برای ساز کوبهای دف درآنجا برگزار میشود که دبیرخانه دائمیاش در شهر سنندج قرار دارد. این جشنواره که سال ۸۴ به صورت استانی کار خود را شروع کرد، سال ۸۶ به صورت سراسری ادامه یافت اما سال 1390 حمایت از جشنواره قطع شد که این خود باعث توقف جشنواره شد و در نهایت سال ۱۳۹۳ جشنواره احیا شد و توانست به کار خود ادامه دهد و طی سالهای اخیر این رویداد به یک جشنواره بینالمللی تغییر یافت.
اما همه این موارد دلیل نمیشود که از جنبه فرهنگی شهر سنندج غافل شویم؛ شهری که از هویت فرهنگی و علمی بالایی برخوردار است. بنا بر آمار و اطلاعات مردمان این شهر معمولا افرادی اهل کتاب و مطالعه هستند، البته ناگفته نماند، استان کردستان دارای ۷۸ باب کتابخانه عمومی و از جمله 4 کتابخانه در سنندج است، همچنین ۴ مرکز کردستانشناسی، ۷۰ کتابفروشی، ۶۷ ناشر و ۶ کافه کتاب در این شهر فعال هستند.
در پایان باید گفت برگزاری این طرحها و جشنوارهها شاید در وهله نخست از سوی متولیان دولتی باشد اما مسأله مهم این است که دولتها تنها در نقش تسهیلگر وارد شدهاند و کار را به خود تشکلها و سازمانهای مردمنهاد سپردهاند تا این نهادها به بهترین شکل ممکن به ارتقای سطح فرهنگی مردمان شهرها کمک کنند و از سوی دیگر با کمک چنین طرحهایی، آسیبشناسی عمیق و دقیقی از چالشها و مشکلات اهالی فرهنگ شهرها به دست میآید که میتواند برای مسؤولان فرهنگی استانها راهگشا باشد.
***
وقتی نام کودکان در هند را «قاسم» گذاشتند
نوشتن و سرودن برای شخصیتی که خودش تمایلی به تعریف و تمجید نداشت، کار بسیار سختی است اما در عین حال گفتن و سرودن برای قهرمانی که آوازه شهرتش مرزهای جهانی را درنوردیده و سمبل اقتدار یک ملت شده، باعث افتخار هر نویسنده و شاعری است. در دومین سالگرد آسمانی شدن سردار دلها، نشستی با عنوان«سردار شهید سلیمانی در آیینه شعر و ادب» برگزار و در آن به ظرفیتهای ادبی و شعری شخصیت شهید سلیمانی به عنوان یک قهرمان فراملی پرداخته شد. در این نشست علیرضا قزوه با بیان اینکه در زمان شهادت حاج قاسم در هند بوده است، به توصیف شرایط هند در آن روزها پرداخت و افزود: در روزهای اول شهادت حاجقاسم قرار بود برنامهای مفصل در هند برگزار کنیم و میهمانان زیادی از ایران داشتیم که یکی از آنها آقای مرتضی سرهنگی بود. من به آقای سرهنگی گفتم ما برای شما بلیت گرفتیم و برای این برنامه میهمانان زیادی دعوت شدهاند. جواب داد: «علیرضا من نمیتوانم حتی از خانه بیرون بیایم. تا محل کارم هم نمیتوانم بروم، چطور تا دهلی بیایم. واقعا توان بلند شدن ندارم». مدتی بعد آیتالله اعرافی به هند آمد. ایشان هر جایی میرفت یک اتفاق بسیار خوب برای بزرگداشت حاجقاسم پیش میآمد؛ به شهر علیپور رفته بود و همزمان 8 نفر آمده بودند تا اسم بچههایشان را «قاسم» نامگذاری کنند. قزوه درباره کتاب «نقاشی خدا»ی خود نیز که بتازگی رونمایی هم شده است، گفت: دوست من در هند دختری حدودا 8 ساله دارد که به 4 زبان فارسی، انگلیسی، اردو و هندی مسلط است. این دختر قهرمان قصه من است. قصه شب این دخترخانم قصههای حاجقاسم بود و همیشه از پدرش درخواست میکرد که قصههای زندگی حاجقاسم را برایش تعریف کند، این درحالی است که هند خود معدن قصههای دیو و پری است. دوستم از من میخواست قصههای بیشتری از حاجقاسم تعریف کنم تا او برای دخترش بگوید. یک شب که نزدیک چهلم حاجقاسم بود پدرش برای یک قرار تجاری به مدراس میرود و شب کسی نبوده که برای این دختر قصه بخواند. حاجقاسم نصف شب به خواب این دختر آمده و برایش قصه آهوها را تعریف کرده بود.
ارسال به دوستان
اخبار
کتاب «سرباز سفید» در حوزه هنری رونمایی میشود
آیین رونمایی کتاب «سرباز سفید»، مجموعه داستان کوتاه با محوریت سردار شهید سلیمانی به انتخاب ساسان ناطق برگزار میشود.
به گزارش «وطنامروز»، آیین رونمایی کتاب سرباز سفید، مجموعه داستان کوتاه با محوریت شهید سردار سلیمانی و به انتخاب ساسان ناطق برگزار میشود.
در این کتاب آثاری از وحید حسنی، داوود خدایی، حسین قربانزاده، مهدی باتقوا، فاطمه بهبودی، محبوبه حاجیاننژاد، مریمالسادات میرحسینی، مینا محمدحسینی، وحید آقاکرمی، ابوالفضل عشرب و خداداد حیدری منتشر شده است.
آیین رونمایی کتاب سرباز سفید ساعت ۱۵ امروز سهشنبه ۱۴ دیماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری با رعایت شیوهنامههای بهداشتی برگزار میشود.
***
«شاهزاده و گدا» مراحل فنی را پشت سر میگذارد
فیلم «شاهزاده و گدا» به کارگردانی رسول محمدی این روزها مراحل پایانی فنی را پشت سر میگذارد.
به گزارش «وطنامروز»، «شاهزاده و گدا» به کارگردانی رسول محمدی و به تهیهکنندگی علی بهادر و نعمت چگینی که بر اساس طرحی از قربان محمدپور در فضایی کمدی ساخته شده است، این روزها مراحل پایانی فنی را پشت سر میگذارد.
فیلم «شاهزاده و گدا» با بازی بازیگرانی چون حمید لولایی، سحر قریشی، فریبا نادری، ارژنگ امیرفضلی، عباس محبوب، رابعه اسکویی، فرهاد بشارتی، بهراد خرازی و اصغر سمسارزاده که با موضوعی اجتماعی در فضایی کمدی مدتها پیش در لوکیشنهای لواسان، شهر ری، بازار تهران و... تولید شده بود بزودی آماده نمایش میشود.
رسول محمدی، کارگردان این فیلم در این باره گفت: فیلم «شاهزاده و گدا» داستانی اجتماعی دارد و قصه مرد متمول است که نمیداند چگونه باید از ثروتش استفاده کند اما اتفاقی تمام تفکرات او را تغییر میدهد و... .
کارگردان این فیلم ادامه داد: به رغم اینکه کار تدوین و صداگذاری فیلم به پایان رسیده است اما نیاز میبینم تغییراتی در رنگ و نور، نوع مونتاژ با تدوین کار داشته باشم که در بهترین شرایط کیفیت این فیلم آماده نمایش شود.
محمدی در پایان گفت: با توجه به فضای کمدی کار و حال و احوال روحی مردم به نظرم در ۲ ماه پایان سال این فیلم میتواند به نمایش درآید.
***
صفارهرندی رئیس شورای نظارت بر صداوسیما شد
در جلسه شورای نظارت بر سازمان صداوسیما با رأی اعضای شورای نظارت بر صداوسیما، محمدحسین صفارهرندی به عنوان رئیس و محمدجواد لاریجانی به عنوان نایبرئیس شورا انتخاب شدند.
به گزارش «وطنامروز»، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، در جلسه ۵۰۰ روز دوشنبه ۱۳ دیماه ۱۴۰۰ که با حضور نمایندگان قوای سهگانه در محل دبیرخانه شورای نظارت برگزار شد، رئیس و نایبرئیس شورا از سوی اعضا انتخاب شدند. در این جلسه ضمن معارفه حجتالاسلام والمسلمین محمد مصدق و آقایان دکتر محمدحسین صفارهرندی و دکتر محمدمهدی اسماعیلی که اخیرا به احکام رؤسای قوه قضائیه و مجریه به عنوان نمایندگان جدید این قوا در شورای نظارت بر سازمان صداوسیما انتخاب شدند، انتخابات هیاترئیسه شورا با حضور تمام اعضا برگزار شد. در این جلسه آقای دکتر محمدحسین صفارهرندی به عنوان رئیس و آقای دکتر محمدجواد لاریجانی به عنوان نایبرئیس شورای نظارت بر سازمان صداوسیما انتخاب شدند. در حال حاضر آقایان محمدجواد لاریجانی و حجتالاسلام محمد مصدق به عنوان نمایندگان قوه قضائیه، آقایان محمدحسین صفارهرندی و محمدمهدی اسماعیلی به عنوان نمایندگان قوه مجریه و آقایان بیژن نوباوه وطن و سیداحسان قاضیزادههاشمی به عنوان نمایندگان قوه مقننه، اعضای شورای نظارت بر سازمان صداوسیما را تشکیل میدهند.
***
«آزردگان» آخرین مراحل فنی را سپری میکند
فیلم سینمایی «آزردگان» به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی مهدی فردقادری این روزها مراحل فنیاش را پشت سر میگذارد.
به گزارش «وطنامروز»، پس از اتمام فیلمبرداری فیلم سینمایی «آزردگان» به کارگردانی مهدی فردقادری، مراحل فنی این فیلم آغاز شد و تدوین این فیلم توسط رامین نجفی بتازگی به اتمام رسیده است.
پس از پایان مراحل فنی، برای حضورهای جشنوارهای و اکران عمومی «آزردگان» برنامهریزی خواهد شد.
لیلا زارع، محمد امین، رضا بهبودی، فرخ نعمتی، رویا جاویدنیا، هدیه آزیدهاک، مریم بوبانی، محمدرضا داوودنژاد و برخی چهرههای جدید تئاتر از بازیگران «آزردگان» هستند.
ارسال به دوستان
کارگردان «پاییز پنجاه سالگی»:
به دنبال ساخت مستندی متفاوت برای حاجقاسم بودم
کارگردان «پاییز پنجاه سالگی» میگوید اشرار منطقه جنوب شرق کشور در دوره فرماندهی حاجقاسم سلیمانی در این منطقه کاملا تغییر کردند.
به گزارش «وطنامروز»، محسن اسلامزاده، کارگردان مستند «پاییز پنجاه سالگی» درباره ساخت این اثر گفت: یکی از مهمترین دورههایی که میتوان دربارهاش مستند ساخت، دوران پس از پایان جنگ تحمیلی است. در آن برهه، حاجقاسم علاوه بر اینکه فرمانده سپاه ثارالله بود، در قرارگاه قدس هم فرماندهی میکرد که شامل محدوده امنیتی سیستانوبلوچستان، کرمان، شرق هرمزگان و بخشی از جنوب خراسان بوده است.
وی افزود: اعتقاد دارم کسانی که در سیستانوبلوچستان و جنوب شرق خدمت کرده باشند، در جهان اسلام موفقتر خواهند بود چون سیستانوبلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و وجود مرزها و اقوام مختلف و مدل برقراری امنیت، منطقه خاصی به شمار میآید. به همین دلیل دوران خدمت حاجقاسم در آن منطقه بعدها توانست به وی کمک کند.
کارگردان مستند «آقای دادستان» گفت: من به دنبال ساخت کار متفاوتی برای حاجقاسم بودم و به همین دلیل عجلهای برای تولید آن نداشتم. ابتدا، ایدههایم را مشخص کردم. در مسیر پیشتولید جذب بچههای کرمان شدم و آرشیو مناسبی درباره حاجقاسم پیدا کردم. در ادامه دنبال روایت قصه از زبان کسی بودم که در دوران جنگ، در سیستانوبلوچستان و در سوریه با حاجقاسم بوده باشد.
وی افزود: برای تحقق هدفی که داشتم، جستوجوی بسیاری کردم تا به شهید محمد جمالی رسیدم. او همان فردی بود که من برای روایت قصهام به او نیاز داشتم. وی در دوران جنگ و در کرمان و جنوبشرق با حاجقاسم بود و بعدها در سوریه باز هم با حاجقاسم همراه شد تا در نهایت به شهادت رسید.
اسلامزاده درباره ساختار فیلمش توضیح داد: جدا از تصاویر آرشیوی نابی که از شهید سلیمانی و شهید جمالی داریم، نریشن مستند را به زبان کرمانی و از نگاه شهید جمالی بیان میکنیم. من در منطقه جنوب شرق به دنبال تحقیقات برای خردهروایتهایی بودم تا مواد روزشمار و سالشمار مستند را فراهم کنم. از میان انواع روایتهایی که شنیدم و آدمهایی که در این مسیر پیدا کردم، مستند شکل گرفت تا سرانجام به آن چیزی که میخواستم، رسیدم.
کارگردان «تنها میان طالبان» با تاکید بر اهمیت کیفیسازی آثار مستند، به شرایط ساخت فیلم مستند شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: فکر میکنم باید اثری ساخته شود که بعدها بتوان از آن به عنوان فیلمی قابل ارزش یاد کرد. به همین دلیل برای ساخت این مستند سعی کردم با طرح و برنامه پیش بروم و الحمد الله اتفاق خوبی افتاده است، چون از جنبههای مختلف برای معرفی شخصیت شهید سلیمانی اقدام کردم. یعنی جدا از دوستان و همراهان حاجقاسم، با توابین آن منطقه که قبلا شرارت میکردند، ملاقات کردم و بعد از ۳۰ سال دیدم که رفتار مناسب حاجقاسم باعث چه تغییر مثبتی در زندگی آنها شده است. البته کسانی هم بودند که حاجقاسم به آنها پناه داده بود ولی بعدها به حاجقاسم بدعهدی کرده و به سزای عملشان نیز رسیدند.
ارسال به دوستان
آثار بخش مسابقه جشنواره «عمار» اعلام شد
دبیرخانه دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» پس از بررسی آثار رسیده به این دوره جشنواره، اسامی آثار راهیافته به چند بخش این رویداد را معرفی کرد.
به گزارش «وطنامروز»، دبیرخانه دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» پس از بررسی آثار رسیده به این دوره جشنواره، اسامی آثار راهیافته به بخش مسابقه «نماهنگ»، «فیلم ما»، «برنامه تلویزیونی»، «پویانمایی» و «فیلمنامه» را اعلام کرد.
بخش نماهنگ: «ابراهیم در آتش» ساخته آرش آقاجانی، «ایرانیوم» ساخته سیدمهدی کرباسی، «بهشت زمینی» ساخته سیدمهران علوی، «پناه» ساخته سیدمهران علوی، «تشنه» ساخته اسماعیل معنوی، «حبک الهویه» ساخته رسول گورکانی، «حس هشتم» ساخته سجاد معارفی، «دریا شدن» ساخته داوود احمدی، «دلیرون» ساخته اسماعیل معنوی، «دهه هشتادیا» ساخته مهران علوی، «رسم عاشقی» ساخته ایمان پورغلامیمقدم، «روز انتخاب» ساخته رضا ثقفی، «ساحل حماسه» ساخته علی لاوریمنفرد، «سهم یک دنیا» ساخته بسیج صداوسیما، «شاه بیحرم» ساخته محمدهادی نعمتی، «صبح غدیر» ساخته مهران علوی، «غنچه» ساخته امید مدحج، «فرشته عدالت» ساخته میلاد محمدی، «قرعه» ساخته محمدصادق رمضانیمقدم، «قنوت دریا» ساخته داوود احمدی، «قول مردانه» ساخته سجاد معارفی، «کنار هم باشیم ۲» ساخته محمدرضا ملاعباسی، «گره» ساخته علی رحیمی، «مارش میرا» ساخته اکبر محمودی، «ماه مقاومت» ساخته سیدعظیم موسوینژاد، «مسافر» ساخته امید توتونچی و «منو بشناس» ساخته محمد اولاد.
بخش فیلمنامه: «خسته دل» نوشته محمد مطیعی، «رِی به نَدان» نوشته احمد غلامی، «حافظه ابدی» نوشته محمدجواد صالحی، «سی سال بعد» نوشته سامان غنائمی، «نمایش ایرانی» نوشته علیرضا زبیدانی، «ایرانی» نوشته علیرضا معتمدی، «شکیبا» نوشته مجید میرزاییفراهانی، «توتا» نوشته محمد صبوحی، «پشت پرده تخت طاووس» نوشته فاطمه داوودیمازندرانی، «اتفاق» نوشته بهنام بهروزی و سعید ملیح، «جای پای فرهاد» نوشته داوود جلیلی و محسن غضنفری، «پروانه» نوشته حسین جعفری، «کاوِر» نوشته وحید فراهانی، «سینما امپراتوری پنهان» نوشته زاهد ملکی، «اعترافات خطرناک ذهن یک چریک (عزت شاهی)» نوشته علیرضا شاهزاده، «اشکان» ساخته اسماعیل رحیمزاده، «قلههای خشم» نوشته عزتالله چنگایی، «سه خواهر» نوشته محبوبه معراجیپور، «آذرخش» نوشته کبری التج و «بلدچی» نوشته آرش چراغی.
بخش پویانمایی: «کاوه و کشتی فضایی» ساخته حسین حسننژاد، «پیش از بهشت» ساخته احمد حیدریان، «شکارچی تانکها» ساخته محمدحسین پروازیان، «ابوتکفیر» ساخته حمید قائمیمهر، «چارگوش» ساخته حامی رسولی، «پدر» ساخته سیدابوالفضل افشین، «نوزده قدم تا خدا (شهید صوفی)» ساخته امیر کساوندی، «ماهی بادکنکی» ساخته سلمی افکاری، «یک نفر نخل» ساخته علی بصیر، «جهادگران آسمانی» ساخته مجید محمودی، «به فرمان چادرت» ساخته امیرحسین جعفری، «تیم بعد» ساخته محمدمهدی محسنی، «قصههای پیشرفت» ساخته حمید نخعیامرودی، «نقطه» ساخته علیاصغر شامی، «فردا» ساخته امیر طوسی و ناهید اردکانیزاده و «انگشتر» ساخته امیر طوس و محمدحسین ملکیان.
بخش فیلم ما: «پرستوی جامانده» ساخته جعفر ثنایی، «بیشه دراز دروازه آسمان» ساخته مهدی نظری، «نان» ساخته مهدی نظری، «احمد» ساخته زینب فیضی، «اکسیژن» ساخته سیدجواد هادیاصل، «خیابان شهدا» ساخته مهدی بارانطلب، «نبرد البرز» ساخته محمدجواد توکلی، «از رمضان تا رمضان» ساخته حنانه عابدینی، «کوه عزت» ساخته عادل غلامیعلوی، «تولید، اشتغال، مانعزدایی» ساخته زهرا محرابی، «تفنگ عکاس» ساخته ابوالفضل نصیرزاده، «فرصتی برای رویش» ساخته ایمان صفاری و «کوچک جان» ساخته حامد هوشمند.
بخش برنامه تلویزیونی: «سلام تهران» ساخته محمدجواد طالبی، «فرمول جاذبه» ساخته وحید ملتجی، «ملت شهر» ساخته مجتبی احسانی و هاشم مسعودی، «گرانیگاه» ساخته مهدی انصاری، «یک و بیست» ساخته حمید صابونی، «جاذبه» ساخته حمید صابونی، «حبیب نخلستان» ساخته علی گلشاهی، «جهان آرا» ساخته بهروز یاوری، «میتوانم» ساخته محمدحسین لطفینیاسر، «شبهای پرستاره» ساخته سیدصدرا میرئی، «تحولات قفقاز (ثریا)» ساخته محسن مقصودی و «چیچی» ساخته ابوالفضل حاجیان.
افتتاحیه دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» ۱۸ دی در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار میشود و در این مراسم، از برگزیدگان بخشهای اعلام شده تقدیر میشود.
آثار جشنواره نیز از ۱۹ تا ۲۳ دی در سینما فلسطین تهران به نمایش درمیآیند. همچنین همانند دوره پیشین، علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سایت عماریار Ammaryar.ir به صورت مجازی به تماشای آثار این دوره جشنواره بنشینند.
ارسال به دوستان
استقبال از محصول جدید کمپانی برادران وارنر
«ماتریکس» ۱۰۰ میلیون دلار فروخت
فیلم جدید «ماتریکس» پیش از نمایش در چین به رقم فروش ۱۰۰ میلیون دلار در ۱۰ روز رسید.
به گزارش «وطنامروز»، «رستاخیزهای ماتریکس» که چهارمین فیلم از مجموعه فیلمهای «ماتریکس» است و با بودجه ۱۹۰ میلیون دلار ساخته شده، پس از ۱۰ روز به رقم فروش ۱۰۰ میلیون دلار رسید.
این فیلم که محصول جدید کمپانی برادران وارنر است از آخر هفته گذشته اکران جهانیاش را شروع کرده اما هنوز در سینماهای چین اکران نشده است.
فیلم چهارم از این مجموعه علمی- تخیلی که با نقدهای دوگانه مثبت و منفی روبهرو شده طبق استراتژی برادران وارنر در سال ۲۰۲2 قابل مشاهده در سرویس استریم اچبیاو مکس هم خواهد بود و بدون پرداخت هیچ هزینه اضافی مشترکان این پلتفرم میتوانند آن را تماشا کنند.
باور بر این است که این نحوه نمایش به فروش فیلم در گیشه لطمه میزند، هر چند برخی فیلمهای دیگر که به این نحو هم نمایش داده شدند از جمله «گودزیلا در برابر کونگ» و «تل ماسه» از این بابت آسیب ندیدند و تماشاگران خود را در سالنهای سینما حفظ کردند.
البته این استراتژی نمایش در سال ۲۰۲۲ محدودتر میشود و فیلمهای بعدی این کمپانی از جمله «بتمن» ۴۵ روز پس از اکران سینمایی در اچبیاو مکس در دسترس قرار میگیرد.
در هر حال «ماتریکس» در آخر هفتهای که گذشت از نمایش در ۷۶ بازار بینالمللی تنها 6/13 میلیون دلار کسب کرد و تاکنون در مجموع ۱۰۶ میلیون دلار در سراسر جهان فروخته است. این رقم بیش از ۵۰ درصد به نسبت هفته پیش و نخستین آخر هفته اکران فیلم کمتر شده است اما هنوز بالاتر از رقم فروش فیلمهایی چون «سریع و خشمگین ۹»، «بلید رانر ۲۰۴۹» و «شانگ چی و افسانه ۱۰ حلقه» است که کارشان را با فروش یک میلیون دلاری در یکشنبه اول نمایش در ایتالیا شروع کرده بودند.
چین قرار است این فیلم را از ۱۴ ژانویه اکران کند و هلند هم کشور دیگری است که هنوز «ماتریکس چهارم» را راهی سینماهایش نکرده است. تماشاگران چینی میتوانند امید بزرگی برای فروش فیلم محسوب شوند، هر چند آنها نیز در ماههای اخیر بیشتر تمایل داشتهاند تا فیلمهای داخلی را تماشا کنند و کمتر به عناوین هالیوودی رغبت نشان دادهاند.
میتوان گفت «رستاخیزهای ماتریکس» پس از فروش حدود ۳۰ میلیون دلاری در این آخر هفته امید چندانی به ادامه اکران ندارد و در مقایسه با سهگانه اصلی «ماتریکس» در سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۳ که رکوردهای گیشه را شکست، با آنها قابل مقایسه نخواهد بود. سهگانه قبلی ماتریکس در مجموع بیش از 5/1 میلیارد دلار در گیشه جهانی فروش کرد.
فیلم چهارم بدون همکاری یکی از ۲ خواهر واچوفسکی یعنی لیلی ساخته شده و لانا واچوفسکی با همکاری دیوید میچل وآلکساندر همون فیلمنامه را نوشتهاند.
در این فیلم «کیانو ریوز» و «کری آن ماس» ۲ بازیگر اصلی فیلم اصلی دوباره جلوی دوربین رفتهاند و یحیتی عبدالمتین دوم، جاناتان گروف، جسیکا هنویک، نیل پاتریک هریس، جیدا پینکت اسمیت و پریانکا چوپرا دیگر بازیگران فیلم هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|