|
عضو حماس: مدیون مجاهدتهای شهید سلیمانی برای ایجاد وحدت در امت اسلامی هستیم
عضو دفتر سیاسی حماس با بیان اینکه دغدغه اصلی سردار قاسم سلیمانی آزادی فلسطین و قدس بود، تاکید کرد: وظیفه ما است در راه تحقق این آرمان تمام تلاش خود را انجام دهیم. خلیل الحیه با بیان اینکه همه ما مدیون تلاشها و مجاهدتهای شهید سلیمانی برای ایجاد وحدت در امت اسلامی و مبارزه با صهیونیستها هستیم، افزود: ایشان معتقد بودند مساله اصلی امت اسلامی مساله فلسطین است.
ارسال به دوستان
پس از تأکید رئیسی بر قصاص قاتلان شهید سلیمانی وزیر خارجه دولت ترامپ از دولت بایدن درخواست کرد از وی و ترامپ محافظت کند
ترسیده مثل پمپئو
گروه سیاسی: «از ما محافظت کنید»، این جدیدترین خواسته مایک پمپئو، وزیر خارجه دولت سابق آمریکا از بایدن بود که مسؤولیت حفظ امنیت و سلامت مقاماتی که در ترور شهید سلیمانی نقش داشتهاند را متوجه دولت مستقر آمریکا کرد.
به گزارش «وطنامروز»، تنها چند ساعت پس از سخنرانی رئیسجمهور در دومین سالگرد شهادت سپهبد حاجقاسم سلیمانی و تاکید بر لزوم قصاص قاتلان این شهید، نخستین واکنش آمریکاییها از زبان پمپئو شنیده شد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی روز دوشنبه با اشاره به اینکه باید متجاوز و قاتل و جنایتکار اصلی، رئیسجمهور وقت آمریکا محاکمه شود، اظهار داشته بود: «اگر سازوکار محاکمه عادلانه ترامپ، پمپئو و دیگر جنایتکاران فراهم شد و در یک دادگاه عادلانه به این جنایت هولناک آنها رسیدگی شد و به مجازات اعمال ننگین خود رسیدند فبها المراد، اگر نه شک نکنید به تمام دولتمردان آمریکایی میگویم دست انتقام از آستین امت بیرون خواهد آمد». ساعاتی پس از موضع رئیسجمهور کشورمان پمپئو، وزیر خارجه دولت سابق آمریکا در گفتوگویی با «شان هنیتی» مجری شناختهشده فاکسنیوز ضمن دفاع مجدد از اقدام تروریستی دولت آمریکا در 3 ژانویه 2020 و ترور فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران گفت: متاسفانه تهدیدهای زیادی در مناطق مختلف جهان (علیه آمریکا) وجود دارد و شما درباره تهدیداتی که از ایران نشأت میگیرد درست گفتید، این تهدیدات بیسابقه است، شما یک کشوری دارید که بزرگترین حامی تروریسم در جهان است و کشوری بسیار توانمند است، آنها میگویند میخواهند تکتک مسلمانان جهان را به کشتن رئیسجمهور ترامپ و من برانگیزانند، این کاری است که قبلا انجام نشده است و واقعا یک خطر و ریسک امنیتی است. پمپئو با بیان اینکه درباره عملکرد دولت سابق، من حتی یک چیز را هم درباره توصیههای انجامشده به رئیسجمهور عوض نمیکردم، گفت: ما در حال دفاع از ایالاتمتحده بودیم. قاسم سلیمانی به طور فعالانه در حال توطئه علیه آمریکا بود و ما اقدام نظامی قانونی(!) انجام دادیم تا مطمئن شویم که هیچ آمریکایی کشته نشود، این یک تصمیم خوب بود. وی در ادامه خطاب به دولت جو بایدن افزود: حالا رهبری سیاسی در آمریکا این مسؤولیت را دارد که تکتک آمریکاییها را در قبال تهدیدات ایران امن نگه دارد. این را دیدید که رئیسجمهور رئیسی درباره این حرف زده که رئیسجمهور ترامپ و من محاکمه شویم و اگر این کار عملی نشد، ما را ترور کنند، واقعا و عمیقا بیسابقه است و تیم رهبری سیاسی جو بایدن واقعا برای حفاظت از ترامپ و من مسؤولیت دارد.
* سایه انتقام بر سر پمپئو
ترس وزیر خارجه ترامپ از انتقام ایران درباره عملیات ترور بغداد در حالی است که پیش از این نیز رسانههای آمریکایی خبر از تمدید حفاظت نامحدود از مایک پمپئو در مواجهه با احتمال انتقام ایران داده بودند. دیماه سال گذشته بود که نشریه آمریکایی واشنگتن اگزماینر در گزارشی نوشته بود هراس اعضای دولت ترامپ از انتقام ایران موجب شده محافظت از پمپئو پس از پایان دولت ترامپ به مدت نامحدود توسط سرویس امنیت دیپلماتیک ادامه یابد. این نشریه آمریکایی ادامه داده بود: کنگره در قالب بخشی از لایحه کلیات بودجه که به تازگی تصویب شد، مبلغی بالغ بر ۱۵ میلیون دلار به امر محافظت از مقامات اختصاص داد. در این مصوبه آمده است محافظت از آن دسته از مسؤولان ارشد وزارت خارجه که «به تشخیص وزیر خارجه و مشورت رئیس اطلاعات ملی... با تهدید جدی و باورپذیر از طرف یک قدرت خارجی مواجهند، مجاز است. این محافظت «در ابتدا به مدت حداکثر تا ۱۸۰ روز» تمدید میشود و برای دورههای متوالی ۶۰ روزه قابل تمدید است. در ادامه این گزارش آمده بود: انتظار میرود حفاظت از پمپئو نه ماهها بلکه سالها ادامه یابد. تمدید حفاظت با تکیه بر گزارشها و تحلیلهای اطلاعاتی درباره تمایل ایران نسبت به انتقامجویی به خاطر ترور ژنرال قاسم سلیمانی به دست آمریکا در ماه ژانویه ۲۰۲۰ صورت میگیرد. شخص پمپئو در این گزارشها مورد اشاره قرار گرفته و تیم حفاظت از وی با توجه به این نگرانیها بارها آشکارا تقویت شده است. تیم حفاظت پمپئو علنا از لحاظ تعداد و قابلیتها تقویت شده است. سرویس امنیت دیپلماتیک طی سال جاری در جریان سفرهای خارجی پمپئو خواستار پشتیبانی فزاینده از طرف سرویسهای امنیتی خارجی شده و معمولا از این پشتیبانی بهرهمند شده است.
* سوژههای انتقام ایران
هر چند کلیدواژه «انتقام» و گمانهزنیها درباره انتقام ایران بیش از هر حادثهای به ماجرای ترور شهید حاجقاسم سلیمانی در 3 ژانویه سال 2020 مربوط میشود اما بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی هم چندی پیش درخواست مشابهی از دولت جدید این رژیم داشته است. آذرماه سال جاری «تایمز اسرائیل» گزارش داده بود نتانیاهو با ارسال نامهای به دفتر «نفتالی بنت» خواستار تمدید تدابیر فوقالعاده امنیتی برای حفاظت از خود و اعضای خانوادهاش شده است. نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی مدعی شده تهدیدها علیه او و خانوادهاش ادامه دارد و بازیگران محلی یا خارجی ممکن است بخواهند آنها را هدف قرار دهند. نتانیاهو بهشخصه تا ۲۰ سال بعد از ترک سمت نخستوزیری تحت حفاظت فیزیکی قرار خواهد داشت. رئیس دفتر نتانیاهو در نامه به بنت نوشته است: «تهدیدها علیه خانواده نخستوزیر سابق را تهدیدهایی که از طرف افراد متوهم مطرح میشوند در نظر نگیرید، چرا که قتل بعدی ممکن است دقیقا از جانب همین افراد اتفاق بیفتد». در این نامه، ضمن اشاره به فرمان عملیاتهای تروریستی که نتانیاهو علیه دانشمندان هستهای ایران صادر کرده، ادعا شده ایران یا دیگر کشورهای دشمن رژیم صهیونیستی ممکن است به دنبال صدمه زدن به خانواده او باشند. در بخشی از نامه آمده است: «به دلیل ماهیت حساس عملیاتهایی که نتانیاهو طی سالهای گذشته دستور آن را علیه کشورهای دشمن صادر کرد، نوعی مجادله برای خونخواهی میان آن کشورها با او و خانوادهاش در جریان است».
رئیس دفتر نتانیاهو مدعی شده است: «چنین چیزهایی در مطالب فضای مجازی ایران هم ابراز میشود و در آنجا اعضای خانواده نتانیاهو به عنوان اهدافی برای ترور معرفی شدهاند». نتانیاهو در دوران حضور در قدرت دستور ترور چندین دانشمند هستهای ایران از جمله شهید دکتر «محسن فخریزاده» را صادر کرد. نتانیاهو پیش از ترور شهید فخریزاده در جریان یکی از کنفرانسهای خود ۳ بار نام این دانشمند هستهای و دفاعی کشورمان را بر زبان آورده بود. او گفته بود این اسم را به یاد داشته باشید: فخریزاده! لازم به ذکر است نتانیاهو پس از ترک قدرت با پافشاری در برابر ترک محل اقامت خود، با تهدید دادگاه، اقامتگاه نخستوزیری را ترک کرد.
ارسال به دوستان
در آستانه سفر رئیسی به مسکو، رسانههای خارجی از احتمال بالای خرید و دریافت جنگندههای «سوخو 35» خبر میدهند
چشمانداز تقویت روابط با شرق
گروه سیاسی: در آستانه سفر رئیسجمهور به روسیه گمانهزنی رسانههای خارجی درباره این سفر حکایت از تقویت مناسبات تهران- مسکو و خرید جنگندههای پیشرفته «سوخو 35» دارد.
به گزارش «وطنامروز»، سهشنبه هفته گذشته بود که علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت خبر از قطعی شدن سفر حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی به مسکو داد و گفت: این سفر به دعوت رئیسجمهور روسیه انجام خواهد شد. در این سفر قرار است همکاریهای دوجانبه در دستور کار ۲ رئیس دولت قرار بگیرد. وی ادامه داد: در پی استمرار تعاملات راهبردی ایران و روسیه، آقای پوتین از رئیسجمهور کشورمان برای سفر به روسیه دعوت کرد و آقای رئیسی احتمالا اوایل سال 2022 سفری به مسکو خواهد داشت که این سفر در چارچوب تقویت تعاملات بینالمللی با کشورهای جهان بویژه کشورهای منطقه انجام میشود. همزمان با اعلام این خبر، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین نیز در گفتوگو با خبرنگاران تاکید کرد: مسکو و تهران در حال آماده شدن برای ارتباط در عالیترین سطح هستند. وی افزود: تماسها میان ایرانیها و روسها در بالاترین سطح در حال آمادهسازی است. در این میان اما سفر رئیسجمهور کشورمان به روسیه در رسانههای خارجی با بازخوردهای متفاوتی روبهرو شد. رئیسی که پیش و پس از انتخابات ریاستجمهوری 28 خرداد بر تغییر ریل سیاست خارجی ایران در دولتش تاکید کرده بود، در نخستین سفر خارجی خود راهی تاجیکستان شد تا نخستین حضور ایران به عنوان نماینده دائم سازمان همکاری شانگهای به عنوان مهمترین سازمان همکاری در شرق جهان را نمایندگی کند. با این حال سفر به مسکو را نیز میتوان نشانی از اهتمام دولت سیزدهم برای تقویت هرچه بیشتر مناسبات با شرق دانست. در همین زمینه، با اشاره به این سفر یک شبکه خبری ترکیهای روز دوشنبه نوشت انتظار میرود «سیدابراهیم رئیسی» رئیسجمهور ایران در سفر خود به روسیه در هفتههای آتی علاوه بر تلاش برای تعمیق روابط دوجانبه، به دنبال پیشبرد یک توافق دفاعی میان ۲ کشور که از مدتها پیش معطل مانده باشد. شبکه خبری «تیآرتی» نوشت: انتظار میرود روسیه یک توافق ۲۰ ساله برای همکاریهای نظامی و دفاعی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار را با ایران به امضا برساند. این قرارداد ممکن است خرید ماهواره را نیز پوشش دهد. بر اساس این گزارش، سفر رئیسی به روسیه باعث توسعه همکاریهای نظامی- فنی ایران و روسیه خواهد شد. تهران انتظار دارد حداقل ۲۴ فروند جنگنده «سوخو ۳۵» چندمنظوره فوق مانورپذیر خریداری کند. نیروی هوایی ایران تاکنون ۳۲ خلبان را انتخاب کرده که پرواز با سوخو ۳۵ را فراگیرند. کارشناسان میگویند اگر مسکو و تهران در ژانویه به توافق برسند، کارهای مقدماتی تقریباً بلافاصله آغاز خواهد شد. موضوع دیگر تمدید خدماترسانی، تعمیر و نوسازی جنگندههای «میگ ۲۹»، «میگ ۲۵» و «سوخو ۲۴ ام کی» است که در نیروی هوایی جمهوری اسلامی در حال خدمت هستند. تیآرتی در این گزارش احتمال خرید سامانه دفاع موشکی «اس 400» و گمانهزنیهایی را در زمینه نحوه پرداخت هزینه این سفارشهای محتمل مطرح کرد.
* سوخو 35، سوغات روسیه؟
گزارش شبکه تیآرتی ترکیه در حالی است که هفته گذشته وبگاه آمریکایی «۱۹۴۵» نیز به نقل از وبگاه «اویاسیونلاین» نوشته بود که روسیه درخواستهایی برای فروش جنگندههای سوخو ۳۵ SE از سوی ترکیه و الجزایر دریافت کرده اما با توجه به وضعیت هشداردهنده خاورمیانه، این کشور خواستار فروش این جنگندههای چندمنظوره به ایران است. در این گزارش ادعایی آمده است روسیه دستکم ۲۴ فروند جنگنده سوخو ۳۵ به ایران میفروشد. این جنگندهها ابتدا قرار بود به مصر فروخته شوند اما آمریکا، مصر را تهدید به تحریم کرد. بنابراین ۱۵ فروند از این نوع جنگندهها که اینک آماده شده ممکن است تا اوایل سال آینده میلادی بر اساس قرارداد دوجانبه عازم ایران شوند. این وبگاه در ادامه نوشت: اسرائیل و عربستان سعودی احتمالا به انتقال این هواپیماها به ایران توجه خواهند کرد، زیرا به تواناییهای سوخو ۳۵ واقفند. روسیه 4 فروند سوخو ۳۵ را ماه اکتبر در سوریه مستقر کرد و امیدوار است که آنها به دولت اسد کمک کنند. در خاتمه این گزارش آمده است: ایرانیها باید قبل از عملیاتی شدن سوخو ۳۵، آموزشهای فراوانی را روی آنها انجام دهند اما این جنگنده در نهایت باید تا زمان فروش وارد یگانهای خدمتی در ایران شود. این جنگنده ارتقای قابل توجهی برای نیروی هوایی ایران خواهد بود که معمولا از جنگندههای «اف ۱۴ تامکت»، «اف ۴ فانتوم» و «میگ ۲۹» در میان انبوهی از هواپیماهای جنگنده قدیمیتر استفاده میکند.
سوخو ۳۵ توانایی انجام گسترهای از دشوارترین مانورها را در بالاترین کیفیت داراست. شرکت آمریکایی «رندکورپوریشن» پس از یک بررسی در سال ۲۰۰۸، جنگنده سوخو ۳۵ را برتر از جنگنده «اف ۳۵» خواند. در پاسخ به این ادعاها، شرکت «لاکهید مارتین» و وزارت دفاع ایالات متحده این گفتهها را بیپایه و اساس خوانده و مدعی شدند که به استثنای جنگنده «اف ۲۲»، جنگنده اف۳۵ در نبردهای هوایی به میزان 4 برابر، برتر از هر جنگنده دیگری است. چندی قبل اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک» به گمانهزنی در زمینه نوع خریدهای تسلیحاتی ایران از روسیه پرداخت و نوشت: آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا بر این باور است ایران مایل به خرید جنگندههای «سوخو۳۰»، جتهای آموزشی «یاک۱۳۰»، تانکهای «تی۹۰»، سامانههای دفاع موشکی زمین به هوای «اس۴۰۰» و سامانههای موشکی متحرک دفاع ساحلی «کا۳۰۰ باستیون» است.
* تقویت مناسبات نظامی میان 2 کشور
احتمالا جدیترین نقطه تقویت روابط نظامی میان تهران و مسکو در سالهای اخیر را میتوان برگزاری رزمایش مشترک دریایی میان جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین در سال 98 دانست. با این حال رفع تحریمهای نظامی ایران از مهرماه سال گذشته باب همکاریهای نظامی میان ۲ کشور را بیش از پیش باز کرد، تا جایی که وزیر سابق خارجه آمریکا در سناریوی ناکام لغو رفع تحریمهای نظامی ایران، بیش از هر چیز به تجهیز نیروی هوایی ایران به پیشرفتهترین جنگندههای روسی و چینی استناد کرده و این مساله را برای کشورهای اروپایی خطرساز خوانده بود. با این حال مهرماه امسال پس از سفر سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به روسیه بود که گزینه خرید جنگندههای روسی بیش از پیش به واقعیت نزدیک شد. رئیس ستادکل نیروهای مسلح در حاشیه سفر مذکور در نشست با کارشناسان و مدیران نهادهای ایرانی در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو با تاکید بر اینکه «برای داشتن روابطی مستحکم با کشورها بویژه روسیه و دیگر کشورهای همسایه به نقشه راه نیاز داریم»، اظهار داشت: با توجه به ظرفیتهای مختلف همکاری با روسیه در ابعاد نظامی- دفاعی، مناسبات و همکاریهای فیمابین در این حوزهها افزایش خواهد یافت. سردار باقری با بیان اینکه «برای گسترش روابط با همسایگان به نقشه راه نیاز داریم»، یادآور شد: با توجه به نگاههای مشترک ایران و روسیه در مسائل منطقهای و بینالمللی و ظرفیتهای زیاد همکاری فیمابین، مناسبات 2 کشور از جمله در حوزه نظامی- دفاعی گسترش مییابد. رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به قراردادهای خرید هواپیماهای جنگنده، جت آموزشی و بالگردهای رزمی از روسیه، گفت: این قراردادها پس از لغو تحریم تسلیحاتی ایران منعقد شده و در این سفر درباره اجرایی شدن آنها مذاکره خواهیم کرد.
با تمام این اوصاف، سفر رئیسی به روسیه را احتمالا میتوان آغازی بر گسترش همکاریهای 2 کشور بویژه تقویت مناسبات نظامی میان تهران و مسکو دانست.
ارسال به دوستان
اخبار
برگزاری دومین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمه زهرا(س) در حضور رهبر انقلاب
دومین شب مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر حکیم انقلاب اسلامی برگزار شد. این مراسم به علت تداوم شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی، بدون حضور جمعیت و تنها با حضور یک سخنران و یک مداح برگزار شد.
***
حاجقاسم پرچم احیای اسلام را برافراشت
علیاکبر ولایتی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی، در همایش بینالمللی مکتب شهید سلیمانی که دیروز در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد، اظهار داشت: وقتی انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت، عدهای نگران شدند و گفتند میخواهیم انقلاب را صادر کنیم، در حالی که امام راحل فرمودند انقلاب صادر شده است و فکر هیچگاه در چارچوب مرزها باقی نمیماند. دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی با بیان اینکه اگر کمونیسم به دیگر کشورها رسید، موج اسلامی نیز از مرزهای ایران عبور کرده و بهعنوان یک موج فکری و تمدنی به جایجای دنیا نفوذ خواهد کرد، گفت: مردم مسلمان با شنیدن ندای مقام معظم رهبری در عصر حاضر و حضرت امام خمینی(ره) در آغاز انقلاب، به تفکر اسلامی تمایل بیشتری نشان دادند و کار به جایی رسید که توانستند دست متجاوزان را از کشورهایشان کوتاه کنند که نمونه آن اخراج آمریکاییها از افغانستان و انشاءالله اخراج قریبالوقوع پسماندهای آمریکا از عراق و اخراج دیگر اذنابشان از سوریه است. ولایتی افزود: برای اجرای دیدگاه اسلامی که بارها از زبان حضرت امام و مقام معظم رهبری بیان شده است، باید کسانی را داشته باشیم که پرچمدار آن دیدگاه باشند و شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس قهرمانان عصر حاضر از ادوار بسیار حساس انقلاب اسلامی هستند.
***
دبیر کل جهاد اسلامی:
موشکها با نظارت حاج قاسم به دست ما رسید
زیاد نخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی در سالروز شهادت فرماندهان پیروزی گفت: نام شهید سلیمانی بزرگتر از همه نامهایی است که وی را ترور کردند و در رأس این نامها ترامپ قرار دارد. به نقل از العالم، وی تاکید کرد: خون شهید سلیمانی را ریختند، زیرا وی مانع اصلی سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی بود. شهید سلیمانی در رأس همه مبارزان فلسطین و مدافع مساله فلسطین بود. دبیرکل جنبش جهاد اسلامی خاطرنشان کرد: موشکهایی که به پایتخت رژیم صهیونیستی شلیک شد با نظارت شهید قاسم سلیمانی به دست ما رسیده بود. زیاد نخاله گفت: شهید سلیمانی تاکید داشت بدون مبارزه پیروزی میسر نخواهد شد.
***
سخنگوی وزارت خارجه چین:
ترور ژنرال سلیمانی جنایت جنگی آمریکا بود
سخنگوی وزارت خارجه چین در اظهاراتی ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده شهید سپاه قدس را یکی از جنایات جنگی خواند که ایالات متحده با سوءاستفاده از زور مرتکب شده است. «وانگ ونبین» در کنفرانس خبری روز گذشته خود در پاسخ به سوالی درباره مراسم بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی که دیروز برگزار شد و اظهارات رئیسجمهور ایران مبنی بر اینکه عاملان ترور این شهید بزرگوار باید محاکمه و قصاص شوند، گفت: ترور ژنرال قاسم سلیمانی نمونه دیگری است که نشان میدهد چگونه آمریکا خودسرانه هنجارهای حاکم بر روابط بینالملل بر اساس منشور سازمان ملل را تضعیف کرده است. این همچنین یکی از جنایات جنگی است که ایالات متحده با سوءاستفاده از زور مرتکب شده است. وی افزود: ایالات متحده به خود اجازه میدهد تا آنجا پیش برود که «قتل هدفمند» فرمانده نظامی یک کشور مستقل را از طرق تروریستی با نقض قوانین بینالمللی انجام دهد و همچنین صدها هزار غیرنظامی بیگناه را در سراسر جهان بکشد. آمریکا همه این اقدامات غیرقانونی و وحشیانه را از چشم مردم سراسر جهان در پشت نمای «نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین ادعایی خود» پنهان کرده است.
***
عضو پارلمان رژیم صهیونیستی:
هرگونه اقدام علیه ایران برای منطقه فاجعهبار است
عضو پارلمان رژیم صهیونیستی در مصاحبهای تاکید کرد هر گونه اقدام این رژیم علیه ایران برای خاورمیانه فاجعهبار خواهد بود. به گزارش ایسنا، احمد الطیبی، عضو کنست در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی درباره برخی تهدیدها برای اقدام علیه ایران از سوی رژیم صهیونیستی هشدار داد و گفت در اسرائیل اتفاق نظر برای چنین حملهای وجود ندارد. وی اظهار داشت: درباره ایده حمله به ایران در اسرائیل اتفاق نظر وجود ندارد. افرادی هستند که با هر گونه اقدام علیه ایران مخالفند و ترجیح میدهند این کشور به توافق هستهای ٢٠١٥ پایبند باشد. الطیبی در ادامه تاکید کرد اقدام نظامی علیه ایران پیامدهایی فاجعه بار برای منطقه خاورمیانه به همراه خواهد داشت. وی همچنین گفت که خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران یک اشتباه بزرگ بود و بعید میداند واشنگتن به «ماجراجویان اسرائیلی» اجازه دهد منطقه را درگیر یک جنگ ویرانکننده کنند.
ارسال به دوستان
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری با خبرنگاران:
۱۲۷ نفر از عاملان ترور شهید سلیمانی تحت تعقیب هستند
گروه سیاسی: سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه در موضوع ترور سرداران مقاومت ۲ پرونده تشکیل شده است، گفت: یک پرونده حقوقی است که بسیاری از شهروندان داغدیده و خانواده معظم شهدا با طرح دعوای حقوقی در شعبه پنجم دادگاه عمومی و انقلاب تهران تشکیل دادهاند که در جریان است. در کنار این پرونده، یک پرونده کیفری نیز در دادگاه کیفری تشکیل شده که ۱۲۷ نفر از عاملان و مسببان ترور شهید سلیمانی تحت تعقیب هستند و به ۹ کشور از جمله آمریکا ۱۱ نیابت قضایی صادر شده است.
ذبیحالله خداییان در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه در دومین سالگرد شهید سلیمانی هستیم تاکنون شاهد نبودهایم پرونده ترور سردار شهید سلیمانی به مراجع قضایی بینالمللی راه پیدا کند و مورد پیگیری قرار گیرد و هر از گاه مشاهده شده واکنشها صرفا در حد مصاحبه و بیانیه بوده و پرونده به مراجع حقوقی و بینالمللی نرفته است و در پاسخ به اینکه چرا هنوز این پرونده به نتیجه نرسیده است و برنامه قوه قضائیه برای پیگیری این پرونده چیست، گفت: در این باره معاون بینالملل قوه قضائیه گزارشهایی را به مردم شریف ایران ارائه کرد. انصافا اقدامات خوبی از سوی دولت و قوه قضائیه هم از بعد داخلی و هم از بعد بینالملل صورت گرفته است. وی افزود: 2 پرونده تشکیل شده؛ یکی پرونده حقوقی که بسیاری از شهروندان داغدیده و خانواده معظم شهدا با طرح دعوای حقوقی در شعبه پنجم دادگاه عمومی و انقلاب تهران تشکیل دادهاند که در جریان است و در کنار آن پرونده کیفری در دادگاه کیفری تشکیل شده که ۱۲۷ نفر از عاملان و مسببان ترور شهید سلیمانی تحت تعقیب هستند و به ۹ کشور از جمله آمریکا ۱۱ نیابت قضایی صادر شده است. سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: همچنین در کشور عراق با توجه به تفاهمنامه دوجانبه کارگروهی تشکیل شده و این کارگروه ۲ نشست در ایران و عراق داشته و در روزهای آتی سومین نشست هم در عراق برگزار میشود. همچنین پروندهای در رابطه با این جنایت در سطح بینالملل تشکیل شده که هم مکاتباتی از ناحیه مردم و سمنها و نهادهای مردمنهاد و مراجع قضایی صورت گرفته است و چه در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و چه در دیگر مراجع در ژنو و نیویورک اقداماتی شده است. خداییان گفت: شاهد بودید گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر ترور شهید سلیمانی را محکوم کرد و اعتقاد دارم با کمک معاونت حقوقی رئیسجمهور، وزارت امور خارجه و معاونت بینالملل قوه قضائیه پیگیری جدیتری صورت گیرد تا در مراجع بینالمللی مانند دیوان بینالمللی دادگستری با طی مراحل خاص، اقداماتی انجام شود. وی ادامه داد: در رابطه با ایران انتخاب گزارشگر ویژه، سیاسی است و ایران کشوری نیست که به گزارشگر ویژه حقوق بشر احتیاج داشته باشد. ایران کشوری است که برعکس کشورهایی که رنگ انتخابات ندیدهاند، مسؤولانش با انتخاب مردم مسؤولیت را بر عهده میگیرند. ایران کشوری است که از قوانینی برخوردار است که جزو مترقیترین قوانین در حوزه حقوق بشر است اما در مقابل کشورهایی را میبینیم که انتخابات ندیدهاند و زنان حتی از حق رانندگی هم برخوردار نیستند ولی برای آنها گزارشگر ویژه انتخاب نمیشود. خداییان گفت: بررسی کنید مستنداتی که این گزارشگر ویژه انتخاب میکند از چه کسانی تحویل گرفته میشود و شهود آن چه کسانی هستند که باید گفت همان کسانی هستند که دستشان به خون مردم ایران آلوده است و ۱۷ هزار نفر از مردم بیگناه ایران را به شهادت رساندند. بنابراین موضع ما کاملا صریح است؛ ما مدعی حقوق بشر هستیم اما حقوق بشر واقعی و حقوق بشر اسلامی، نه حقوق بشری که برخورد دوگانه با آن میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|