|
اعلام آمادگی مکزیک برای اعطای پناهندگی به آسانژ
در حالی که در هفتهها و ماههای اخیر گزارشهایی از وضعیت نامناسب جسمانی «جولیان آسانژ» بنیانگذار سایت افشاگر ویکیلیکس در زندان امنیتی «بلمارش» لندن منتشر میشود، «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» رئیسجمهور مکزیک روز دوشنبه بار دیگر به آسانژ پیشنهاد اعطای پناهندگی داد.
ارسال به دوستان
سخنان شامگاه دوشنبه دبیرکل حزبالله لبنان با واکنشهای متعدد مقامات و رسانههای لبنانی مواجه شد
آتش نصرالله در خرمن سعودی و آمریکا
دبیرکل حزبالله لبنان شامگاه دوشنبه در دومین سالروز شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، نایبرئیس شهید سازمان حشدالشعبی سخنرانی کرد. سیدحسن نصرالله در آغاز سخنرانی خود با تسلیت ایام فاطمیه و تبریک سال نو میلادی به مسیحیان، شهادت شهیدان سلیمانی و المهندس را به همه مسلمانان جهان تبریک و تسلیت گفت. وی با اشاره به مسائل داخلی لبنان گفت: ماهیت این سخنرانی، درباره اوضاع داخلی لبنان نخواهد بود، زیرا این مسائل، به بررسی و سخنرانی بیشتری نیاز دارد... ما به همپیمانان، دوستان و روابطمان بسیار اهتمام داریم... حاضر به توافق با «التیار الوطنی الحر» هستیم. وی در بخش پایانی سخنان خود نیز انتقادات جدی را متوجه شاه سعودی و سیاستهای خصمانه عربستان علیه لبنان کرد.
* اهم سخنان دبیرکل حزبالله لبنان
طی ۲ سال گذشته، جنگهای بزرگی مانند شمشیر قدس درگرفت که بیانگر تداوم شیوه ۲ شهید است. جنگ یمن نیز به همین منوال است.
ملتها و کشورها باید موضع ثابتی در قبال قاتل و شهید اتخاذ کنند، عراق هم باید در این زمینه موضعگیری کند.
آمریکا منابع عراق را غارت میکند و بدترین شکنجه را علیه مردان و زنان انجام میدهد.
آمریکا داعش را به وجود آورد تا بار دیگر به این بهانه ارتش خود را به عراق بازگرداند، لذا مسؤول تمام جنایاتی که داعش انجام میدهد، آمریکاست.
اما شهید یعنی حاجقاسم؛ کسی که در برابر این اشغالگری آمریکا ایستاد و در تأسیس گروههای مقاومت عراق سهیم بود.
زمانی که داعش به عراق بازگشت، [شهید سلیمانی] نخستین کسی بود که در کنار ملت عراق ایستاد تا از آنان دفاع کند.
ابومهدی المهندس نخستین کسی بود که به دعوت مرجعیت لبیک گفت. این افراد برای سالها در خطوط مقدم و سنگرها حضور داشتند.
این همان شهیدی است که عراق را حفظ کرد و اگر عراق امروز امنیت و ثبات دارد، به برکت این شهداست.
* تفاوت بین آمریکا و ایران
بین آمریکا که عراق را نابود کرد و داعش را ساخت، با جمهوری اسلامی ایران که از عراق حمایت و پشتیبانی کرد، تفاوت نیست؟
برخی وانمود میکنند آمریکا، دوست است و ایران دشمن؛ این، فاجعه فکری، بصیرتی، آگاهی، اخلاقی و انسانیت است. این مسائل را از سفارت آمریکا و ارتشهای اینترنتی میشنویم.
* اعتراف ولیعهد وقت سعودی
نایف بن عبدالعزیز، ولیعهد پیشین عربستان سعودی در یک نشست عمومی گفت برای عملیات انتحاری به عراق رفتند. وزارت کشور عراق نیز گفت عربستان هزاران انتحاری را به عراق فرستاد. داعش برخاسته از تفکر سعودی است.
آمریکا مسؤول تمام جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه و فلسطین بوده و مسؤول تمام جنایات این رژیم در لبنان است.
۲ میلیون انسان در نوار غزه محاصره هستند ولی همه کشورها سکوت کردهاند. برخی [عربها] میروند و با صهیونیستها روابط خود را عادی میکنند.
در سوریه، واشنگتن پایگاه التنف را به عنوان پادگانی برای داعش قرار داده است تا دمشق را تهدید کند.
چه کسی پشت این است؟ فلان کشور خلیجی یا فلان کشور آسیایی یا داعش یا النصره؟ به اعتراف مسؤولان عربی از جمله حمد بن جاسم که نخستوزیر سابق قطر است، خودش در تلویزیون گفت سفیر وقت آمریکا در سوریه که در ترکیه بود، پول میداد و نقش [عوامل بحران در سوریه] را توزیع میکرد.
در یمن هم وضعیت همین است. در جنگ یمن نیز آمریکا عامل است و عربستان فقط مجری است. عربستان آلت دست آمریکا در جنگ علیه یمن است.
در افغانستان هم قاتل آمریکاست. آمریکا دهها هزار عراقی و افغانستانی را کشته است.
در مقابل همه اینها، حاجقاسم بود. او بود که معادلات را تغییر داد. در نتیجه، حادثه ترور که ۲ سال پیش در چنین روزی رخ داد، مرحلهای جدید از درک نبرد با دشمن اصلی ایجاد کرد.
امروز آمریکاییها میگویند عملیات رزمی خود را در عراق به پایان رساندهاند و میگویند نظامیان آمریکا از عراق خارج شدهاند و آنچه باقی مانده، شماری از نیروهای فنی و مستشاران هستند... باقی ماندن آمریکا [در عراق]، قتل دوباره شهید سلیمانی و ابومهدی و همراهانشان است. وفاداری به این شهدا، اجرای مطالبات مردم عراق و اخراج آمریکاییهاست. این پرونده باید تا پایان دنبال شود تا اشغالگر در عراق باقی نماند.
چه کسی پشت گروههای مسلحی که در لبنان آمدند ایستاده بود؟ در رأس همه آنان، عربستان بود. عربستان در رأس کسانی بود که در این توطئه جهانی سهیم بودند که منطقه ما را هدف گرفته بودند. این ما نیستیم که روابط لبنان با ریاض را تخریب کردهایم.
اخیرا ملک سلمان، شاه سعودی خطاب به لبنانیها گفت مردم و مسؤولان در مقابل هیمنه تروریستی حزبالله بایستند. جناب شاه! تروریست تویی نه حزبالله. آن تروریستی که اندیشه تکفیری داعشی را به لبنان فرستاد تو بودی. تروریستی که انتحاریها را به عراق فرستاد، تو بودی. تروریستی که 7 سال مردم یمن را دارد میکشد تو هستی.
حزبالله تروریست نیست. حزبالله، مقاوم و مدافع و ملیگرا و با شرافت است که از وطن و امت و اهل و مردم و مقدساتش حمایت میکند. حزبالله کسی است که در کنار حاجقاسم جنگید.
* واکنش منفعلانه نخستوزیر لبنان به سخنان نصرالله
«نجیب میقاتی» نخستوزیر لبنان به انتقاد دبیرکل حزبالله لبنان از عربستان واکنش نشان داد. به نوشته «لبنان ۲۴»، وی تصریح کرد: «ما همیشه خواستار اجتناب از اختلافات عربی و آسیب زدن به روابط لبنان با کشورهای عربی بویژه عربستان سعودی بودهایم». میقاتی افزود: «سخنانی که جناب سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان عصر دوشنبه درباره عربستان سعودی بیان کرد، موضع دولت لبنان و قشر وسیعی از لبنانیها نیست و به نفع لبنان نیست که به هیچ کشور عربی بویژه کشورهای حوزه خلیج [فارس] توهین کند».
موضع نخستوزیر در حالی است که مقامات دولت لبنان به تروریستی خواندن حزبالله توسط شاه سعودی واکنشی نشان ندادند. اخیرا شاه سعودی در سخنرانی سالانه خود با تروریست خواندن حزبالله لبنان از مردم و مسؤولان این کشور خواست در مقابل «هیمنه تروریستی حزبالله» بایستند.
* واکنش حزبالله لبنان به موضع نخستوزیر
حسن فضلالله، عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت و نماینده حزبالله لبنان در پارلمان این کشور نسبت به انتقادات نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان از اظهارات اخیر سیدحسن نصرالله، واکنش نشان داد و بشدت از او انتقاد کرد.
وی در این باره گفت: ما منتظر بودیم میقاتی برای عزت کشورش در برابر توهینهای سعودیها به لبنانیها اقدام کند.
فضلالله تاکید کرد: میقاتی به رغم امتیازاتی که [به عربستان] داد اما بر خلاف عرف حتی یک تماس هم از سوی سفیر عربستان با او گرفته نشد.
وی افزود: گرایش مقاومت به میهنپرستی و لبنان، نیازی به تایید کسی ندارد.
سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان دوشنبه شب در واکنش به سخنان ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان که در آن حزبالله را «تروریست» توصیف کرده بود، تاکید کرد: تروریست کسی است که داعش و بمبگذاران انتحاری را به عراق فرستاد و 7 سال است با یمن جنگ میکند.
* رئیسجمهور لبنان: علاقه روابط با عربستان باید دوسویه باشد
رئیسجمهور لبنان به اظهارات نخستوزیر این کشور در انتقاد از سخنان سیدحسن نصرالله درباره سعودیها واکنش نشان داد.
«میشل عون» رئیسجمهور لبنان روز سهشنبه بر علاقهمندی این کشور برای برقراری روابط با کشورهای حاشیه خلیجفارس بویژه عربستان سعودی تأکید کرد. به نوشته روزنامه «رأیالیوم»، عون در حساب توئیتری خود نوشت: «البته این علاقه باید متقابل باشد، زیرا این به نفع لبنان و کشورهای حوزه خلیج[فارس] است».
ارسال به دوستان
واکنش سردبیر روزنامه رأیالیوم به توقیف کشتی اماراتی از سوی یمنیها
پایان آتشبس نانوشته
«عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه رأیالیوم و تحلیلگر برجسته جهان عرب در مقاله جدید خود به بررسی ابعاد توقیف کشتی اماراتی در آبهای یمن توسط انصارالله اشاره کرد و نوشت: نیروهای ویژه جنبش انصارالله یمن در یک تحول برجسته نظامی یک کشتی با پرچم امارات عربی متحده را توقیف کرده و صبح دوشنبه به بندر الحدیده کشاندند. عطوان افزود: «ترکی المالکی» سخنگوی ائتلاف متجاوز عربی مدعی شد «این کشتی که از سقطری میآمد، حامل تجهیزات پزشکی برای تأسیس بیمارستانی در جازان بود» اما سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن تأکید کرد این ادعاها از پایه و اساس دروغ است و تصاویر و ویدئوهای منتشر شده از داخل این کشتی و تانکها و خودروهای زرهی و تجهیزات نظامی روی آن صراحتا دروغ بودن این ادعاها را ثابت میکند. توقیف این کشتی در پی ورود غیرقانونی آن با تجهیزات نظامی به آبهای یمن که نقض قطعنامههای سازمان ملل در ممنوعیت ارسال سلاح به طرفهای درگیر در جنگ یمن محسوب میشود، نگرانی زیادی برای ائتلاف متجاوز عربی به وجود آورده است. تحلیلگر برجسته عربزبان تصریح کرد: همچنین قابل توجه است که توقیف این کشتی همزمان با حملات پهپادی انصارالله به پایگاه نظامی در شهر طائف در شمال غرب عربستان انجام میشود.بر اساس این مقاله اگر گزارش یحیی سریع تأیید شود؛ اینکه کشتی اماراتی توقیف شده که از سقطری میآمده، قصد انتقال سلاح و تجهیزات نظامی به گروههای وابسته به امارات در ساحل غربی یمن را داشته است، این به معنای پایان توافق آتشبس غیرمکتوب میان دولت نجات ملی یمن و ابوظبی خواهد بود؛ آتشبسی که طی سالهای گذشته مواضع داخلی امارات را از حملات موشکی انصارالله در امان نگه داشته بود.
عطوان ادامه داد: توانایی بالای جنبش انصارالله یمن در توقیف کشتیهایی که وارد آبهای دریای سرخ میشوند، بیانگر یک تحول خطرناک در جنگ یمن است که از 7 سال گذشته تاکنون ادامه دارد. این یعنی یگانهای ویژه یمن مجهز به قایقهای تندرو هستند و میتوانند ناوبری دریایی در دریای سرخ و تنگههای آن بویژه بابالمندب را کنترل کنند. ما نمیتوانیم ارتباط بین روند توقیف این کشتی اماراتی و تحولات جنگ یمن در مأرب و استان شبوه را رد کنیم.
بر اساس این گزارش، قطعا رژیم اشغالگر صهیونیستی بیش از همه نگران تشدید اوضاع نظامی در جنوب دریای سرخ خواهد بود، چرا که بیش از 80 درصد صادرات این رژیم به کشورهای شرق آسیا و جنوب قاره آفریقا از طریق همین خط دریایی انجام میشود. علاوه بر آن، تشدید درگیری نظامی در جنوب دریای سرخ خطر بزرگی برای کشتیهای اسرائیلی به وجود میآورد؛ به این معنا که ممکن است بعد از توقیف کشتی اماراتی این بار نوبت کشتیهای اسرائیلی باشد که در تیررس موشکهای انصارالله قرار بگیرند.
عبدالباری عطوان تصریح کرد: امروز هدف، یک کشتی اماراتی بود و فردا ممکن است نوبت یک کشتی اسرائیلی باشد. سال جدید میلادی برای منطقه چه در جنگ یمن و چه در جبهههای دیگر در فلسطین، عراق و لبنان پر از شگفتی و غافلگیری خواهد بود.
ارسال به دوستان
تحولات عراق
گمانهزنیها درباره توافق عصائب اهل الحق عراق با جریان صدر
«سعد السعدی» عضو دفتر سیاسی جنبش «عصائب اهل الحق» عراق دیروز گفت چارچوب هماهنگی گروههای سیاسی شیعی با «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر برای حفظ فراکسیون بزرگتر شیعی برای تشکیل یک دولت ائتلافی به توافق رسیده است. به نوشته «المعلومه»، وی گفت مقتدا صدر در قبال بازگشت به این چارچوب و تشکیل فراکسیون بزرگتر در نخستین نشست پارلمان جدید هیچ شرطی ارائه نکرده است. السعدی با بیان اینکه دیدار هیأت چارچوب هماهنگی شیعی به ریاست «هادی العامری» با صدر مثبت و شاهد همگرایی دیدگاهها بود، گفت: «آنها بر وحدت دیدگاهها برای تشکیل دولت و حفظ فراکسیون بزرگتر شیعی برای تشکیل یک دولت ائتلافی به توافق رسیدند، زیرا هیچ طرفی را نمیتوان در این میان حذف کرد». پیشتر «احمد الفائز» از ائتلاف الفتح گفته بود چارچوب هماهنگی سیاسی شیعی مقتدا صدر درباره دستیابی به یک چشمانداز واحد از طریق کمیتههایی که ۲ طرف تعیین میکنند، توافق کردهاند.
***
جلسه اول پارلمان عراق کی برگزار میشود؟
رئیس سِنی پارلمان عراق به ارائه توضیحاتی درباره جلسه اول پارلمان عراق پرداخت. «محمود المشهدانی» رئیس سنی پارلمان عراق گفت: نخستین جلسه پارلمان جدید عراق 9 ژانویه برای سوگند یاد کردن و انتخاب رئیس و معاونانش برگزار میشود. المشهدانی توضیح داد: فراکسیونهای پارلمانی تلاش میکنند رئیس پارلمان را در نخستین جلسه انتخاب کنند اما در صورت عدم توافق فراکسیونها، جلسات تعطیل نخواهد شد و تا زمان توافق فراکسیونهای سیاسی برای بررسی برگزار خواهد شد. عضو ائتلاف عزم گفت تصمیم این فراکسیون انتخاب رئیس پارلمان در نخستین جلسه است. وی در عین حال گفت هنوز تصمیمی برای زمان برگزاری نخستین جلسه گرفته نشده است. المشهدانی نخستین جلسه پارلمان را حساسترین جلسه توصیف کرد. المشهدانی در انتخابات پارلمانی عراق به عنوان نماینده بغداد از ائتلاف «عزم» پیروز شد. وی متولد 1948 است و 73 سال دارد و در دومین دوره پارلمان عراق از 2006 تا 2009 ریاست پارلمان عراق را بر عهده داشت. پیش از این «عماد جلیل» عضو کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق موعد تشکیل نخستین جلسه پارلمان عراق را حداکثر 15 روز پس از تاریخ تصویب نتایج انتخابات و بین دهم و پانزدهم ماه آتی اعلام کرده بود.
***
گزینههای جریان صدر برای پست نخستوزیری عراق
منابع آگاه عراقی فاش کردند نامزد پیشنهادی اصلی مقتدا صدر، رهبر جریان صدر برای نخستوزیری «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر کنونی است؛ کسی که برخی گروههای سیاسی عضو چارچوب هماهنگی نسبت به نخستوزیری دوباره او ملاحظاتی دارند و یا اینکه اساسا با آن مخالفند. به گفته این منابع، گزینه دوم مقتدا صدر برای نخستوزیری «محمد توفیق علاوی» وزیر اسبق ارتباطات است و هدف از طرح نام او به چالش کشیدن گروههای عضو چارچوب هماهنگی است تا با نخستوزیری دوباره مصطفی الکاظمی موافقت کنند، چرا که از نگاه اعضای چارچوب هماهنگی الکاظمی گزینه بهتری نسبت به علاوی است.
***
دیدار حلبوسی با مقتدا صدر
رئیس سابق پارلمان عراق برای دیدار با رئیس جریان صدر که بیشترین کرسی را در انتخابات اخیر به دست آورده، به نجف سفر کرد. «محمد الحلبوسی» رئیس سابق پارلمان عراق و رئیس ائتلاف پارلمانی التقدم دیروز راهی نجف اشرف شد. رسانههای عراق دیروز گزارش دادند حلبوسی با حضور در منطقه «الحنانه» در نجف اشرف با مقتدا صدر دیدار و گفتوگو کرد. ائتلاف التقدم به ریاست حلبوسی در انتخابات پارلمانی اخیر بعد از جریان صدر عراق (73 کرسی)، با 37 کرسی بیشترین کرسی را به دست آورده است. حزب دموکرات کردستان عراق نیز 32 کرسی دارد. همزمان هیأتی از جریان صدر در ادامه سفر خود به اقلیم کردستان عراق با دبیرکل حزب دموکرات کردستان دیدار و درباره تشکیل دولت آینده در عراق گفتوگو کردند. این هیات به ریاست «حسن العذاری» دیروز با «مسعود بارزانی» دبیرکل حزب دموکرات کردستان دیدار و درباره تشکیل دولت آینده عراق بحث و تبادل نظر کرد. صدر برای تشکیل فراکسیون اکثریت که بر اساس قانون اساسی حق معرفی نخستوزیر را دارد، به یکسوم آرای انتخاباتی (165 کرسی از 329 کرسی) نیاز دارد و برای تحقق این امر، مجبور است با سایر احزاب ائتلاف کند. اخیرا مقتدا صدر و «چارچوب هماهنگی گروههای شیعه» در نجف دیدار کردند.
***
حمله پهپادی به پایگاه نظامیان آمریکا در «عینالاسد» عراق
منابع و رسانههای عراقی دیروز از حمله پهپادی به پایگاه نظامیان آمریکا در عینالاسد (غرب عراق) خبر دادند. به گفته این منابع، در این حمله که بامداد دیروز انجام شد، چند پهپاد از نوع کاماکازی به خوابگاه نظامیان و آشیانه هواپیماها اصابت کرد. خبرگزاری فرانسه به نقل از مسؤولی در ائتلاف به اصطلاح ضدداعش به سرکردگی آمریکا این خبر را تأیید کرد ولی مدعی شد ۲ پهپاد رهگیری و منهدم شدهاند. پایگاه عینالاسد بزرگترین پایگاه نظامیان آمریکا در عراق است. این پایگاه در استان الانبار (غرب عراق) قرار دارد. طی هفتههای گذشته آمریکاییها مدعی شده بودند نیروهای رزمی این پایگاه را ترک کردهاند. گروهها و جریانهای سیاسی عراق خواستار خروج کامل نظامیان آمریکایی اعم از رزمی و مستشاری هستند و درباره تداوم حضور آنها بعد از پایان مهلت تعیینشده (سیویکم دسامبر) هشدار دادهاند.
ارسال به دوستان
ارتش رژیم صهیونیستی احتمال حمله سایبری به بالگرد نظامی این رژیم را رد نکرد
تیر غیب!
پس از آنکه رسانهها از سقوط یک بالگرد ارتش رژیم صهیونیستی و هلاکت ۲ افسر این رژیم خبر دادند، سخنگوی ارتش تلآویو ضمن انتقاد از رسانهها برای انتشار سریع خبر بدون کسب مجوز از ارتش، احتمال حمله سایبری به بالگرد مذکور را رد نکرد.
سرتیپ «ران کوخاو» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی دیروز جزئیاتی درباره سقوط بالگرد نظامی این رژیم در دریای حیفا ارائه کرد.
رسانههای عبریزبان شامگاه دوشنبه از سقوط یک بالگرد ارتش رژیم صهیونیستی با ۳ سرنشین در سواحل حیفا خبر دادند.
بنا بر گزارش روزنامه عبریزبان «معاریو»، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی ابتدا به انتقاد از رسانههای عبریزبان پرداخت و «اعلام زودهنگام» سقوط بالگرد ارتش از سوی منابع عبریزبان را بدون کسب مجوز انتشار محکوم کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی در نخستین ساعات سقوط بالگرد اطلاعرسانی درباره آن را ممنوع اعلام کرد اما ساعتی بعد، برخی رسانههای عبری گزارشهایی درباره سقوط بالگرد منتشر کردند.
کوخاو که با رادیو «103FM» گفتوگو میکرد، درباره علت سقوط بالگرد اظهار داشت: «ما عملا تا این لحظه پاسخ این سؤال را نمیدانیم. در ابتدای تحقیقات هستیم و تمام احتمالات مطرح است».
وی اضافه کرد: «من همچنین گزارشهایی درباره مشاهده یک توپ آتشین دیدم و شاید این به معنای وجود نقص فنی در موتور یا چیز دیگری باشد اما پاسخ مطمئنی برای این چیزها ندارم. آنها بدون اینکه ارتباطی برقرار کنند، در آب سقوط کردند».
کوخاو همچنین درباره احتمال سقوط بالگرد در پی یک حمله گفت: «ما تمام گزینهها را بررسی میکنیم اما فکر نمیکنم این یک حمله بوده باشد».
او در ادامه در پاسخ به احتمال حمله سایبری به بالگرد افزود: «این احتمال ضعیف است؛ اما من محتاط هستم، چرا که هنوز برای مشخص کردن این مساله زود است».
دیروز زمانی که برخی منابع عبری بدون کسب مجوز از ارتش، خبر سقوط بالگرد نظامی این رژیم را منتشر کردند، ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای ناگزیر به تأیید خبر شد.
ارتش تلآویو صبح دیروز در بیانیهای تایید کرد در پی سقوط بالگرد، «ارز شخینی» معاون پایگاه هوایی «رامات دیوید» و «خن فوگل» از خلبانان ارتش این رژیم به هلاکت رسیدهاند.
این بیانیه در حالی صادر شد که منابع خبری گزارش دادند نیروهای نظامی اجازه نزدیک شدن ساکنان اراضی اشغالی به دریای حیفا را نمیدهند.
بنا بر گزارشها، علت این امر، جستوجو برای کشف لاشههای بالگرد ارتش رژیم صهیونیستی عنوان شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|