|
نخستوزیر انگلیس به فساد مالی متهم شد
به گزارش گاردین، بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس که برای بازسازی آپارتمانش از یکی از کمککنندگان به حزب محافظهکار درخواست کمک مالی کرده، اکنون به دلیل عدم افشای این موضوع به فساد مالی متهم شده است. بر اساس این گزارش، پس از انتشار پیامهای بوریس جانسون به «دیوید براونلو» کمککننده مالی به حزب محافظهکار، نخستوزیر انگلیس اکنون با سوالات جدی روبهرو شده است.
ارسال به دوستان
ناآرامیها در قزاقستان ادامه دارد؛ درگیریهای مسلحانه بین نیروهای امنیتی و شبهنظامیان
قزاق علیه قزاق
گروه بینالملل: تحولات امنیتی و اعتراضات در قزاقستان در حالی دیروز وارد ششمین روز خود شد که درگیری مسلحانه بین نیروهای امنیتی و شبهنظامیان ادامه داشت. اعتراضاتی که از روز دوم ژانویه در «آلماتی» و استان «مانگیستائو» در پی افزایش بهای سوخت به راه افتاد، همچنان ادامه دارد و به درگیری با نیروهای امنیتی کشیده شده است. به دنبال بالاگرفتن اعتراضها در ۲ شهر بزرگ قزاقستان به علت افزایش قیمت سوخت، دولت این کشور استعفا کرد. «قاسم جومارت توکایف» رئیسجمهور قزاقستان نیز با صدور فرمانی از برقراری وضعیت فوقالعاده در «آلماتی» و استان «مانگیستائو» از 5 تا 19 ژانویه (15تا29 دی) خبر داد. وی همچنین روز جمعه طی بیانیهای اعلام کرد نیروهای نظامی در این کشور اجازه دارند بدون هشدار از سلاح علیه معترضان استفاده کنند. بنا بر اعلام وزارت کشور قزاقستان، بیش از ۳ هزار نفر در جریان ناآرامیها در اعتراض به افزایش بهای گاز در این کشور دستگیر و ۲۶ نفر از نیروهای امنیتی نیز کشته شدهاند. کارشناسان معتقدند تحولات قزاقستان از ۲ منظر روابط سیاسی داخلی و تحولات بینالمللی متأثر است و میتواند تأثیر قابل توجهی بر مناسبات کشورهای منطقه و قدرتهای بینالمللی بگذارد.
***
* رئیسجمهور قزاقستان: نیروهای صلحبان به خواست ما در کشور هستند
به گزارش «وطنامروز» به نقل از خبرگزاری رویترز، «قاسم جومارت توکایف»، رئیسجمهور قزاقستان دیروز (جمعه) در یک سخنرانی عنوان کرد به نیروهای امنیتی کشورش دستور داده در صورت مواجهه با تداوم تلاشها برای اخلال در نظم عمومی بدون هشدار قبلی دست به آتش بزنند و تاکید کرد کسانی که تسلیم آنها نشوند «از بین میروند». وی در این سخنرانی سراسری گفت: بالغ بر ۲۰ هزار «تبهکار» در جریان ناآرامیهای اخیر قزاقستان، به شهر آلماتی پایتخت مالی این کشور حمله و اقدام به نابود ساختن اموال دولتی کردند. رئیسجمهور قزاقستان «تروریستهایی» که توسط خارجیها آموزش دیدهاند را مقصر ناآرامیهای اخیر قزاقستان خواند. او در سخنرانی خود گفت نیروهای صلحبان اعزامی از روسیه و دیگر کشورهای همسایه به قزاقستان طبق درخواست دولت این کشور آمدهاند و قرار است موقتا با هدف تضمین امنیت در آنجا باشند. توکایف در عین حال از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و همینطور رهبران چین، ازبکستان و ترکیه به خاطر کمکشان برای فرونشاندن ناآرامیها تشکر کرد. او درخواستها برای برگزاری مذاکرات با معترضان را مردود دانست و گفت: «چه حماقتی! ما با قاتلان و مجرمان چه نوع مذاکراتی میتوانیم انجام دهیم؟» وی افزود: ما باید با تبهکاران مسلح، هم از نوع داخلی و هم خارجی، که بخوبی مجهز شدهاند برخورد کنیم. دقیقتر بخواهیم بگوییم با تروریستها باید برخورد کنیم. بنابراین ما باید آنها را نابود کنیم و این کار انجام خواهد شد. وی افزود: این بسیار مهم است که بفهمیم چرا دولت «در طی تدارک زیرزمینی حملات تروریستی و سلولهای خفته شبهنظامیان خواب بود؟»
* توضیحات سازمان پیمان امنیت جمعی درباره حضور در قزاقستان
«نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان و رئیس دورهای پیمان امنیت جمعی روز پنجشنبه اعلام کرد این سازمان نیروی صلحبان به قزاقستان اعزام میکند. پاشینیان بامداد پنجشنبه طی بیانیهای، به تصمیم سازمان پیمان امنیت جمعی برای اعزام صلحبان به قزاقستان برای کمک به برقراری نظم در این کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در رابطه با درخواست رئیسجمهوری قزاقستان از سازمان پیمان امنیت جمعی و با توجه به تهدید امنیت ملی و حق حاکمیت قزاقستان از جمله بر اثر مداخله خارجی، شورای امنیت جمعی پیمان امنیت جمعی مطابق بند ۴ قرارداد امنیت جمعی تصمیم به اعزام گروه صلحبان به این کشور در یک مدت محدود برای تثبیت و عادیسازی اوضاع در قزاقستان گرفت. رئیسجمهوری قزاقستان چهارشنبه گذشته از تصمیم خود برای درخواست کمک از پیمان امنیت جمعی برای کمک به قزاقستان خبر داد.
سازمان پیمان امنیت جمعی سال ۱۹۹۲ تأسیس شد و در حال حاضر شامل ارمنستان، بلاروس، روسیه، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان است. این سازمان با هدف «تقویت صلح، امنیت و ثبات در منطقه و جهان، حفاظت جمعی از استقلال و تمامیت ارضی کشورهای عضو» تأسیس شد. به گفته توکایف، مردم قزاقستان از این درخواست کمک حمایت میکنند و چنین اقدامی برای مقابله با تروریستها لازم است. در همین حال «استانیسلاو زاس» دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی در نامههایی خطاب به دبیران کل سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری اروپا و سازمان همکاری شانگهای، درباره مأموریت نیروهای حافظ صلح این سازمان در جمهوری قزاقستان توضیحاتی داد. بر اساس اطلاعات منتشره از سوی دفتر مطبوعاتی سازمان پیمان امنیت جمعی، در این نامهها یادآوری شده که شورای امنیت جمعی این سازمان به درخواست رسمی «قاسم جومارت توکایف» رئیسجمهوری قزاقستان که امنیت ملی این کشور را در معرض تهدید جدی دانسته و بر اساس بند دوم و چهارم پیمان امنیت جمعی، تصمیم به اعزام نیرو و امکانات نیروهای حافظ صلح به قزاقستان و آغاز عملیات حفاظت از صلح با هدف کمک به تثبیت اوضاع در این کشور گرفته است. در ترکیب نیروهای حافظ صلح سازمان پیمان امنیت جمعی که فعلا شامل 2 هزار و 500 نیرو است، نظامیان کشورهای عضو این سازمان شامل روسیه، بلاروس، ارمنستان، تاجیکستان و قرقیزستان حضور خواهند داشت. وی پیش از این وظایف نیروهای حافظ سازمان پیمان امنیت جمعی در قزاقستان را برشمرده و یادآور شده بود آنها در سرکوب اعتراضات خیابانی مشارکت نخواهند داشت، البته در صورت در معرض حمله قرار گرفتن، اجازه دارند از سلاحهای خود استفاده کنند. خبرگزاری «تاس»، دیروز به نقل از «ایگور کوناشینکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد نیروهای حافظ صلح این کشور به همراه ارگانهای انتظامی قزاقستان، کنترل فرودگاه بینالمللی آلماتی را در دست گرفتند. این مقام نظامی افزود: «در حال حاضر تأمین امنیت کنسولگری روسیه و دیگر تأسیسات مهم این شهر نیز برعهده نیروهای حافظ صلح روس قرار دارد».
* واکنش آمریکا و چین به تحولات قزاقستان
خبرگزاری «نووستی» نوشت «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا (پنجشنبهشب) در جریان مذاکرات تلفنی با «مختار تلئو بردی» کفیل وزارت خارجه قزاقستان، تأکید کرد وضعیت اعتراضات خیابانی در قزاقستان باید از طریق راههای مسالمتآمیز حلوفصل شود. وزیر خارجه آمریکا در این گفتوگوی تلفنی، همچنین مسائل امنیتی در اروپا، از جمله حمایت کامل واشنگتن از تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین در پاسخ به «اقدامات تهاجمی روسیه» را یادآور شد. در خبر دیگری گزارش شده که سخنگوی وزارت خارجه چین در بیانیهای تأکید کرد اتفاقات اخیر در جمهوری قزاقستان، مسائل داخلی این کشور بوده، پکن در آن دخالتی نمیکند و معتقد است مقامات این جمهوری قادر به حلوفصل بحران کنونی هستند.
* تأثیر مناسبات داخلی قزاقستان بر تحولات اعتراضی
از مارس سال 2019 و پس از استعفای «نورسلطان نظربایف» رئیسجمهور پیشین این کشور که 28 سال زمام قدرت در قزاقستان را در دست داشت، این کشور وارد مرحله جدیدی از روند سیاسی و اجتماعی خود شد. پس از استعفای رئیسجمهور وقت، قاسم جومارت توکایف به مدت ۳ ماه امور ریاستجمهوری را بر عهده گرفت و در انتخابات ماه ژوئن وی توانست با کسب 71درصد آرا عنوان رئیسجمهور جدید قزاقستان را از آن خود کند. طی 2 سال گذشته توکایف با اتخاذ رویکردی عملگرایانه قزاقستان را وارد فرآیند اصلاحات سیاسی و اجتماعی کرده است؛ اصلاحاتی که عموما در راستای نفی سیاستها و رویکردهای گذشته اعمال میشود. در همین راستا در این مدت در ابعاد سیاسی و اقتصادی عرصه برای «نظربایف» رئیسجمهور پیشین و حامیان و نزدیکان وی تنگ شده است. به عبارت دیگر محدودسازی رئیسجمهور سابق از همه ابعاد قدرت راهبرد اصلی توکایف در سیاست داخلی است. این اقدامات تا جایی پیش رفت که در پی تحولات اعتراضی روزهای اخیر «نورسلطان نظربایف» از ریاست شورای امنیت این کشور استعفا کرد. نظربایف پس از اعلام استعفای خود از سمت ریاستجمهوری قزاقستان در سال 2019، به صورت مادامالعمر مسؤولیت ریاست شورای امنیت این کشور را با خود داشت. در پی این استعفا، توکایف جایگزین وی در این سمت شد. علاوه بر این، او «صمد آبیش» برادرزاده «نورسلطان نظربایف» و معاون اول رئیس کمیته امنیت ملی این کشور را نیز عزل و بنا بر برخی شنیدهها وی را بازداشت کرده است. بر این اساس، برخی کارشناسان معتقدند توکایف در پی این است تا ضمن مقابله با اعتراضات، آخرین تسویهحسابهای سیاسی را در قزاقستان به سرانجام برساند.
* تأثیر اعتراضات داخلی قزاقستان بر تحولات بینالملل
با توجه به ویژگیهای دموگرافی و ژئوپلیتیک قزاقستان، این کشور را میتوان به عنوان «مکمل ژئوپلیتیک روسیه و چین» قلمداد کرد. این امر به منزله جایگاه ویژه این کشور در مناسبات قدرتهای جهانی است. علاوه بر این، وجود جمعیت ترک زبان در این کشور منجر به تعاملات و نفوذ ترکیه در آن شده و مرز طولانی این کشور در دریای خزر که بیشترین سهم از این پهنه آبی را برای آن فراهم کرده است، جایگاه مهمی به قزاقستان در معادلات انرژی و ترانزیتی داده است. با توجه به رویکرد متفاوت رئیسجمهور فعلی قزاقستان با سلف خود در اتخاذ راهبرد نزدیکی هر چه بیشتر به روسیه و تعاملات توکایف با آمریکا و چین، به نظر میرسد قزاقستان به میدان جدیدی برای وزنکشی قدرتهای جهانی مبدل شده است. 7600 کیلومتر مرز مشترک قزاقستان و روسیه از یک سو و وجود جمعیت اویغور چین در بخشی از شرق و جنوب قزاقستان اهمیت این کشور را برای روسیه و چین فزاینده کرده است. از سوی دیگر رویکردهای رئیسجمهور جدید در برقراری رابطه با غرب، آمریکا و متحدان آن را برای نفوذ در این کشور مجاب کرده است. توکایف در 2 سال اخیر درباره تحولات قرهباغ و کریمه 2 موضع متفاوت اتخاذ کرده است. او از سویی قائل به تخلیه قرهباغ به نفع جمهوری آذربایجان است و از سوی دیگر حامی روسیه در تحولات اوکراین. این مساله رویکرد عملگرایانه وی را نشان میدهد؛ اتفاقی که سبب شده تا در فاصله 2 روز مانده تا نشست «گفتوگوهای امنیتی راهبردی» آمریکا و روسیه در 10 ژانویه، گمانهزنیها درباره تاثیر تحولات قزاقستان بر این مذاکرات و تاثیر آن بر بحران اوکراین تشدید شود.
ارسال به دوستان
برخی منابع خبری از رایزنی جریان صدر با احزاب «چارچوب هماهنگی» شیعه عراق خبر دادند
حصول توافقات جدید برای تشکیل دولت
منابع سیاسی عراق خبر دادند جنبش صدر به رهبری «مقتدا صدر» و احزاب «چارچوب هماهنگی» شیعه در این کشور به توافقاتی برای تشکیل دولت جدید رسیدهاند. پایگاه خبری «عربی۲۱» به نقل از منابع مطلعی که هویت آنان را فاش نکرد، مدعی شد جریان صدر و چارچوب هماهنگی برای انتخاب رئیس پارلمان و معاونان وی و همچنین پست نخستوزیری به توافق رسیدهاند. قرار است نخستین جلسه پارلمان جدید عراق یکشنبه هفته آینده برای انتخاب رئیس پارلمان برگزار شود. این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، ادعا کردند: «توافق بین جنبش صدر و گروههای «چارچوب هماهنگی» بویژه ائتلاف الفتح به ریاست «هادی العامری»، منجر به حذف «نوری المالکی» رهبر ائتلاف دولت قانون از دولت بعدی خواهد شد». این منابع تصریح کردند: «انتخاب نخستوزیر به صورت توافق بین گروههای مورد توافق شیعه خواهد بود، مشروط به اینکه صدر ۵ نام را برای تصدی این سمت معرفی کند و «چارچوب هماهنگی» نیز در رد یا تأیید برخی از این نامها، حق وتو داشته باشد تا اینکه طرفین بر سر نامزدی یک نامزد به توافق برسند». به گفته این منابع، رئیس مجلس روز یکشنبه انتخاب خواهد شد و به احتمال زیاد، این فرد، با توافق ائتلاف سُنی «العزم» به ریاست «محمد الحلبوسی» خواهد بود. کما اینکه حلبوسی و صدر سهشنبه هفته گذشته بر سر این مساله توافق کردند. این منابع درباره پست ریاستجمهوری نیز گفتند: «۲ حزب کُرد (حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی) به شبهتوافقی دست یافتهاند که بر اساس آن، نامزدی [این پست]، سهم [حزب] دوم باشد اما احتمالا فرصتی برای اعطای دوره دوم برهم صالح وجود داشته باشد». یک منبع سیاسی در جنبش صدر، حصول این توافقات را رد نکرد و تأکید کرد: «هر چیزی در سیاست ممکن است و هیچ خط قرمزی درباره توافقات وجود ندارد اما اگر همگرایی شکل بگیرد، مانند توافقات پیشین نخواهد بود که مبتنی بر رضایت و مشارکت در دولت باشد، زیرا بازگشت به عقب در کار نیست». این منبع که از رهبران جریان صدر است، گفت: «جریان [صدر] و سایر طیفهای سیاسی به دنبال پایهریزی یک پروژه سیاسی جدید در عراق هستند که اعتماد شهروندان و فرآیند سیاسی را تقویت کند، بنابراین مشارکت همه در دولت جدید، تغییری در آنچه در دولتهای پیشین رخ داد، ایجاد نخواهد کرد». درباره تشکیل دولت حداکثری، «غانم العابد» تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: «صدر از گروههای (چارچوب هماهنگی) دعوت کرد به فراکسیون او بپیوندند، به استثنای ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی. این یعنی این جریان آماده پذیرش همه این احزاب است». العابد تصریح کرد همه شواهد نشان میدهد صدر قصد دارد دولت اکثریت ملی را تشکیل دهد که مدتها خواستار آن بود و طرفهای مخالف نیز وزن پارلمانی برای جلوگیری از این امر ندارند.
* جزئیات دیدار الکاظمی با مقتدا صدر در نجف اشرف
همزمان با گمانهزنیها درباره ترکیب سیاسی حاکمیت آینده عراق، پایگاه میدلایست نیوز دیروز خبر داد دفتر نخستوزیر عراق در بیانیهای اعلام کرده است «مصطفی الکاظمی» در دیدار با مقتدا صدر اوضاع خدماتی در نجف اشرف و راههای بهبود وضعیت خدمات و رفع موانع خدمترسانی در نجف اشرف و دیگر شهرها و استانهای عراق را بررسی کرده است. الکاظمی که عصر پنجشنبه به نجف اشرف سفر کرد، به دیدار صدر در منزل وی در محله حنانه نجف رفت. وی پس از خروج از منزل صدر در پاسخ به سوالات خبرنگاران به گفتن این جمله بسنده کرد که سفرش به نجف صرفا یک سفر اداری بوده و ابعاد سیاسی ندارد. او پیش از آن در جلسه با مقامات استانی نجف نیز تأکید کرد این سفر فقط سفری اداری است. این در حالی است که برخی محافل خبری از کاظمی به عنوان گزینه اصلی جریان صدر برای نخستوزیری نام بردهاند.
انتخابات پارلمانی عراق ۱۸ مهرماه برگزار شد و کمیساریای عالی انتخابات نهم آذر نتیجه نهایی انتخابات پارلمانی را اعلام کرد که طبق آن، فراکسیون «الصدریه» وابسته به مقتدا صدر با ۷۳ کرسی در رتبه اول، ائتلاف «تقدم» (بزرگترین ائتلاف اهل سنت به رهبری محمد الحلبوسی، خمیس الخنجر و سلیم الجبوری) با ۳۷ کرسی در رتبه دوم، ائتلاف «دولت قانون» به رهبری نوری المالکی با ۳۳ کرسی در رتبه سوم، حزب «دموکرات کردستان عراق» با ۳۱ کرسی در رتبه چهارم و ائتلاف کردستان و ائتلاف «الفتح» به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
ارسال به دوستان
جیمی کارتر و دونالد ترامپ، رؤسایجمهور اسبق و سابق آمریکا نسبت به آینده تاریک این کشور هشدار دادند
تأکید 2 رئیسجمهور آمریکا بر حرکت این کشور در مسیر نابودی
دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا دیروز بشدت نسبت به اظهارات اخیر جو بایدن واکنش نشان داد و گفت: ایالات متحده تحت ریاستجمهوری بایدن در مسیر نابودی حرکت میکند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کنگره، دونالد ترامپ با انتشار بیانیهای شدیداللحن بار دیگر ادعاهای خود درباره تقلب در انتخابات 2020 را تکرار کرد و گفت: رئیسجمهور فعلی که نتیجه چنین انتخاباتی بوده است، دست به هر کاری میزند با شکست روبهرو میشود. براساس این گزارش، ترامپ با محکوم کردن اظهارات جو بایدن به مناسبت نخستین سالگرد حمله مرگبار به ساختمان کنگره، افزود: ایالات متحده رو به نابودی است. بایدن که از طریق سیاستهای دیوانهوار مرزهای باز، انتخابات فاسد، سیاستهای فاجعهآمیز در زمینه انرژی، اقدامات مغایر با قانون اساسی و تعطیلی زیانبار مدارس در حال نابود کردن کشور و ملت ما است، امروز از اسم من استفاده کرد تا تلاش کند کشور را بیش از پیش دچار تفرقه کند. ترامپ در ادامه افزود: این نمایش سیاسی تنها با هدف منحرف کردن اذهان عمومی از این واقعیت بود که بایدن به طور کامل شکست خورده است. کشور ما امروز دیگر مرز مشخصی ندارد. به طور کامل کنترل ویروس کرونا را از دست داده است (آمار مبتلایان به این ویروس مرتب رکورد میزند)، کشور ما دیگر از نظر انرژی مستقل نیست، تورم بشدت افزایش یافته است، ارتش ما در هرج و مرج به سر میبرد و خروج یا عقبنشینی و تسلیمشدن ما در افغانستان شاید یکی از شرمآورترین روزهای تاریخ آمریکا بود. در همین حال «جیمی کارتر» رئیسجمهور اسبق آمریکا روز پنجشنبه هشدار داد، ملت آمریکا بر لبه پرتگاه قرار گرفته است. به نوشته پایگاه خبری «هیل»، کارتر در یادداشتی به مناسبت سالگرد حمله هواداران «دونالد ترامپ» به ساختمان کنگره نوشت: «ملت بزرگ ما بر لبه یک پرتگاه در حال عریض شدن پس و پیش میرود». رئیسجمهور اسبق آمریکا افزود: «بدون اقدام فوری، در معرض خطر حقیقی درگیری داخلی و از دست دادن دموکراسی با ارزش خود هستیم. آمریکاییها باید پیش از آنکه دیر شود با یکدیگر همکاری کنند». کارتر در این یادداشت که در روزنامه «نیویورکتایمز» منتشر شده است، نوشت: «این امید مختصر وجود داشت که این شورش به ملت [آمریکا] شوکی وارد کند و آن را به سمت توجه و رسیدگی به دوقطبی سمی که دموکراسی ما را تهدید میکند سوق دهد، با این حال پس از گذشت یک سال، یکی از احزاب سیاسی را در دست گرفتهاند و بیاعتمادی به نظام انتخاباتی ما را شعلهور میکنند». او همچنین از آمریکاییها درخواست کرد خشونت و دوقطبی شدن در جامعه را محکوم و با انتشار اطلاعات نادرست مقابله کنند. بایدن روز پنجشنبه در سخنرانی خود به مناسبت سالگرد حمله به کنگره آمریکا، به طور عمدی اسمی از ترامپ نبرد و فقط او را رئیسجمهور سابق شکستخورده آمریکا توصیف کرد.
* ترامپ قصد ایجاد آرامش نداشت
به گفته یکی از دستیاران دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، وی در روز ششم ژانویه 2020 که هوادارانش به ساختمان کنگره و ماموران پلیس حمله کردند، در ابتدا از توئیت کلمات «آرامش خود را حفظ کنید» خطاب به آنها، خودداری کرد. این دستیار که سابقا در جناح غربی کاخ سفید کار میکرد و ظاهرا با پیامهایی که در جریان حمله مرگبار به ساختمان کنگره در روز ششم ژانویه ۲۰۲۱ منتشر میشد، در ارتباط نزدیک بوده و خواست نامش فاش نشود، به سیانان گفت ترامپ برای خاموش کردن هر چیزی در زمان وقوع [حادثه حمله به کنگره] بسیار بیمیل بود. به گزارش روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت»، در میانه حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره بعد از سخنرانی وی، آمریکا مشتاقانه منتظر بود تا رئیسجمهور وقت بیانیهای بدهد اما تقریباً ۲۰ دقیقه پس از هرج و مرج بیسابقهای که در آن قانونگذاران تلاش کردند جان خود را نجات دهند، ترامپ در توئیتی نوشت: لطفا از پلیس کنگره و نیروهای مجری قانون حمایت کنید. آنها حقیقتا طرفدار کشور ما هستند. آرامش خود را حفظ کنید.
دعوت ترامپ به آرامش پس از آن بود که گزارشهایی مبنی بر شلیک گلوله در داخل ساختمان و درگیری ماموران پلیس با مهاجمان منتشر شد که منجر به زخمی شدن صدها نفر در این روند شد. این دستیار سابق گفت برای درخواست توقف حمله، دستیاران ارشد ترامپ، از جمله دخترش ایوانکا و «مارک میدوز» رئیس سابق ستاد کارکنان کاخ سفید به اجبار و التماس روی آوردند. او گفت که ترامپ نمیخواست کلمات «آرامش خود را حفظ کنید» را توئیت کند و اجازه میداد این حمله پیش برود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
فرانسه گوگل و فیسبوک را ۲۱۰ میلیون یورو جریمه کرد
یک نهاد فرانسوی ناظر بر محرمانگی دادههای کاربران اینترنت، شرکتهای آمریکایی گوگل و فیسبوک را به دلیل ایجاد ممانعت در جلوگیری از ردیابی فعالیتهای آنلاین کاربران، در مجموع ۲۱۰ میلیون یورو جریمه کرد. تارنمای روزنامه انگلیسی گاردین دیروز نوشت کمیسیون ملی اطلاعات و آزادیها (CNIL) فرانسه اعلام کرده است گوگل را به دلیل ایجاد مشکل در امتناع کاربران اینترنت از ردیابی فعالیتهایشان ۱۵۰ میلیون یورو جریمه کرده است. این کمیسیون، فیسبوک را نیز به همین دلیل ۶۰ میلیون یورو جریمه کرد. این سازمان اعلام کرد شرکتهای مذکور ۳ ماه فرصت دارند احکام آن را اجرا کرده یا با جریمه ۱۰۰ هزار یورو برای هر روز تأخیر مواجه شوند. پیشتر یکی از دادگاههای مسکو نیز گوگل و فیسبوک را به پرداخت دهها میلیون دلار جریمه نقدی محکوم کرده بود. به گزارش خبرگزاری ریانووستی، دادگاه ناحیه تاگانسکی مسکو شرکت گوگل را به خاطر خودداری از حذف اطلاعات ممنوعه در روسیه به پرداخت جریمه 2/7 میلیارد روبلی (حدود ۹۸ میلیون دلار) محکوم کرد. این حکم پس از آنکه سازمان نظارت بر ارتباطات جمعی روسیه (روس کوم نادزور) برای حذف اطلاعات ممنوع به شرکت گوگل اخطار داده و از طرف این شرکت نادیده گرفته شده بود، صادر شد. دادگاه ناحیه تاگانسکی مسکو همچنین شبکه اجتماعی فیسبوک را به پرداخت 990/1 میلیارد روبل (۲۶ میلیون دلار) جریمه نقدی به خاطر خودداری از حذف اطلاعات و فیلمهای ممنوع محکوم کرد. پیشتر نیز این شبکه اجتماعی محکوم به پرداخت ۱۰۶ میلیون روبل (یک میلیون و ۴۵۲ هزار دلار) به دلیل نقض قوانین روسیه از جمله خودداری از حذف اطلاعات مربوط به افراطگرایان و نیز سر باز زدن از بومی کردن اطلاعات کاربران روس محکوم کرده بود. سازمان نظارت بر ارتباطات جمعی روسیه اعلام کرده است فیسبوک و اینستاگرام هنوز ۴۶۰۰ مورد اطلاعات ممنوعه را حذف نکردهاند.
***
مشارکت ۶۰ هزار نفر در نماز جمعه مسجدالاقصی
اداره اوقاف اسلامی قدس اعلام کرد نماز جمعه این هفته در مسجد مبارک الاقصی با مشارکت ۶۰ هزار نمازگزار برگزار شد. رسانههای فلسطینی دیروز گزارش دادند به رغم محدودیتهای رژیم صهیونیستی، هزاران فلسطینی در نماز جمعه این هفته در مسجدالاقصی شرکت کردند. هر هفته هزاران فلسطینی برای شرکت در نماز جمعه در مسجدالاقصی حاضر میشوند. این در حالی است که هزاران فلسطینی از ساعات اولیه صبح دیروز خود را به مسجدالاقصی رسانده و در نماز صبح هم شرکت کردند. شماری از فعالان فلسطینی از مدتها پیش همزمان با تشدید تجاوزات اشغالگران اسرائیلی، عموم فلسطینیان را به مشارکت در نماز صبح در مسجدالاقصی تحت عنوان ندای «فجر العظیم» و دفاع از این مسجد مبارک دعوت کرده بودند. همچنین نظامیان اشغالگر اسرائیلی ظهر دیروز به شهرک بیتا در جنوب نابلس یورش برده و با فلسطینیان درگیر شدند. هلالاحمر فلسطین اعلام کرد در این درگیریها 4 نفر به ضرب گلوله زخمی شده و دهها نفر هم بر اثر استنشاق گاز اشکآور دچار خفگی شدند.
***
کشتههای خشونت مسلحانه در آمریکا 400 نفر در 4 روز نخست سال جدید
طبق آمار و ارقام مربوط به «آرشیو خشونت سلاح»، در ۴ روز اول سال جاری میلادی (۲۰۲۲) دستکم ۴۰۰ نفر در سراسر آمریکا در خشونتهای مرتبط با تیراندازی با اسلحه جان خود را از دست دادند. آمار منتشر شده حاکی از آن است که علاوه بر این در همین بازه زمانی 282 نفر هم در حوادث مرتبط با تیراندازی زخمی شدند. بنا بر گزارش خبرگزاری «شینهوا»، جدیدترین آمار و ارقام مربوط به وبسایت «آرشیو خشونت سلاح» است که از سال ۲۰۱۳ به صورت آنلاین حوادث مرتبط با تیراندازی را ردیابی میکند. این آمار و ارقام نشان میدهد در ۴ روز اول سال ۲۰۲۲، دستکم ۴۰۰ مرگ با سلاح گرم در ایالات متحده ثبت شده است و حدود ۳۰۰ نفر نیز در این حوادث زخمی شدهاند. بر اساس این گزارشها، ایالات متحده آمریکا از ابتدای سال ۲۰۲۲ شاهد حداقل ۹ تیراندازی جمعی بوده است. گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که طبق گفته دفتر تحقیقات فدرال (افبیآی) در بازه زمانی ژانویه ۲۰۲۱ تا نوامبر ۲۰۲۱، دستکم ۱۷ میلیون اسلحه در ایالات متحده آمریکا به فروش رسیده که یک رقم بیسابقه است.
***
حزبالله خطاب به عربستان: پاسخمان قاطع خواهد بود
معاون دبیرکل حزبالله لبنان اظهارات اخیر پادشاه عربستان درباره حزبالله را محکوم کرد و گفت: این اقدام لبنانیها را علیه یکدیگر تحریک میکند و پاسخ ما به آن قاطع خواهد بود. به گزارش النشره، شیخ نعیم قاسم در مراسم یادبودی که توسط این حزب در شهر نبطیه در دومین سالگرد شهادت سرداران مقاومت برگزار شد، گفت: اظهارات پادشاه عربستان در «تروریست» خواندن حزبالله اتهام به قشر وسیعی از مردم جامعه لبنان و نیروهای مقاومت به عنوان عاملی تأثیرگذار در منطقه است و به تحریک لبنانیها و ایجاد برخی مشکلات بین آنها منجر میشود. وی با بیان اینکه «این قبیل اظهارات محکوم است و قابل قبول نیست»، گفت: بهتر بود مسؤولان لبنانی که به این سخنان گوش دادند دستکم در دفاع از شهروندان خود به آن پاسخ میدادند. قاسم خاطرنشان کرد: پاسخ ما به عربستان قاطع خواهد بود و هرگز نمیپذیریم به ما توهین شود، بدون اینکه براساس حقایق و منطق پاسختان را بدهیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|