|
رهبر انقلاب در سالروز قیام ۱۹ دی با مردم قم سخن میگویند
رهبر انقلاب اسلامی در سالروز قیام ۱۹ دی مردم قم در سال ۱۳۵۶ علیه رژیم ستمشاهی امروز به صورت تلویزیونی با مردم قم سخن خواهند گفت. این سخنرانی ساعت ۱۰ امروز (یکشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۰) به صورت زنده از سایت و صفحات KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی و همچنین از شبکههای تلویزیونی و رادیویی رسانه ملی پخش خواهد شد.
ارسال به دوستان
ادامه غنیسازی 60 درصد و توسعه برنامه هستهای ایران موجب شده مقامات رژیم صهیونیستی حفظ امنیت خود را در احیای توافق هستهای بدانند
برجام، پناهگاه اسرائیل
گروه سیاسی: سرعت کنونی برنامه هستهای ایران و به طور ویژه غنیسازی اورانیوم با خلوص 60 درصد در شرایط فعلی منطقه غرب آسیا آنقدر برای رژیم صهیونیستی کابوسوار است که برای تلآویو مواجهه با وضعیت پیشروی برنامه غنیسازی ایران را به یک «کلاف سردرگم» تبدیل کرده است.
به گزارش «وطنامروز»، دور هشتم مذاکرات وین که تهران با هدف لغو تحریمها در دوره جدید بر سر میز مذاکراتی آن حاضر شده، در شرایطی در حال برگزاری است که به موازات آن صهیونیستها طیفی از رایزنیها و تحرکات دیپلماتیک و غیردیپلماتیک را جهت توقف فوری برنامه جاری غنیسازی 60 درصد ایران در دستور کار خود قرار دادهاند اما چیزی که کابینه بنت در مقابل دیدگانش مشاهده میکند نبود «گزینه خوب» برای دولت شکننده نفتالی بنت و دولت جو بایدن در برخورد با اوضاع پیچیده کنونی است. همین امر باعث شده طی ماههای گذشته شاهد خواستهها و مواضع ضد و نقیض صهیونیستها در قبال برجام باشیم، حتی منابع عبری در سرزمینهای اشغالی از شکاف و چندپارگی سران این رژیم در این باره خبر میدهند. تنها اتفاق مشترکی که این روزها در جغرافیای سیاسی تلآویو و واشنگتن در جریان است انتقاد و ناسزاگویی به دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو است که با اتحاد شوم خود و تصمیم اشتباه نسبت به خروج از برجام، تهران را در مسیر «بازدارندگی هستهای» قرار دادند.
آن دسته از سران صهیونیست که با واقعیت مواجه شدهاند راهی جز رضایت به احیای برجام و از طریق آن بازگشت تهران به محدودیتهای هستهای برای تلآویو متصور نیستند و گزینههایی نظیر عملیات نظامی علیه تاسیسات هستهای ایران را گمراهکننده و در عین حال بسیار خطرناک برای اسرائیل ارزیابی میکنند.
* توافق برای ما بهتر است!
در همین زمینه آهارون حالیوا، فرمانده سرویس اطلاعاتی ارتش اسرائیل به سیاستمداران ارشد کابینه امنیتی این رژیم گفته است، برای اسرائیل بهتر خواهد بود اگر مذاکرات وین به محدود کردن برنامه هستهای ایران در قبال لغو تحریمها بینجامد. تایمز اسرائیل به نقل از ۲ وزیر که در جلسه کابینه امنیتی شرکت کردهاند و نامشان فاش نشده است، مینویسد که از نظر این ژنرال بلندپایه، با بازگشت ایران و آمریکا به توافق اتمی، با اطمینان بیشتری میتوان محدودیتهای برنامه هستهای ایران را زیر نظر داشت. این ۲ وزیر با استناد به نظر فرمانده سازمان اطلاعات نظامی ارتش گفتهاند که اگر فرصت بازگشت به برجام از دست برود، آخرین امکان نظارت بر برنامه هستهای ایران از میان خواهد رفت. عالیترین مقام سازمان اطلاعاتی ارتش صهیونیستی گفته است احیای برجام، فرصت زمانی بیشتری نیز برای اسرائیل فراهم میکند تا خود را برای سناریوهای مختلف در برهههای بالا گرفتن تنش با ایران آماده کند. او گفته است، به این صورت اسرائیل میتواند بدون فشار زمانی امکانات خود را برای یک تقابل احتمالی تدارک ببیند. با این وجود منابعی در فلسطین اشغالی میگویند این اظهارات واکنشی است به نظر داوید بارنئا، رئیس موساد که مخالفت خود را با احیای توافق هستهای برجام ابراز داشته بود.
* مخالف توافق نیستیم!
این در حالی است که «یائیر لاپید» وزیر خارجه این رژیم هم هفته گذشته از تلاش برای تأثیر بر متن توافق احتمالی میان ایران و 1+4 خبر داده بود. لاپید طی نشست خبری با اشاره به دور هشتم مذاکرات وین گفت: «ما مخالف هیچ توافقی نیستیم اما باید مطمئن شویم توافق خوبی است». به نوشته وبگاه نشریه عبریزبان «واللا نیوز» وی اظهار داشت: «اسرائیل در حال مذاکره با آمریکا و دیگر قدرتهاست تا بر متن توافق نوظهور [احتمالی] تأثیر بگذارد و اطمینان حاصل کند که این توافق تا حد امکان خوب است». وزیر خارجه کابینه بنت بار دیگر تاکید کرد: «ما مخالف هیچ توافقی نیستیم. ما بر سر میز مذاکره با ابرقدرتها هستیم و درباره اینکه توافق خوب چیست، گفتوگو میکنیم». لاپید با ادعای اینکه در پی فشارهای تلآویو است که جهان مساله ایران را جدیتر پیگیری میکند، افزود: ما اکنون در تلاش برای دستیابی به دستاوردهای کوچک برای بهبود توافق هستیم.
* در گرداب اشتباه نتانیاهو
پایگاه نشنالاینترست آمریکا هفته گذشته در یادداشتی با اشاره به نقش نتانیاهو، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی در خروج آمریکا از برجام، آن را خطایی بزرگ برای امنیت این رژیم دانست. نویسنده صهیونیست این گزارش مینویسد: اگر نتانیاهو جمهوریخواهان را تحت فشار قرار نمیداد «اکنون در این آشفتگی قرار نمیگرفتیم». نویسنده به نقل از یکی از کارشناسان این رژیم ادعا میکند: یکی از دلایلی که برجام در 2015 از انتقادات نومحافظهکاران مصون ماند و دولت اوباما توانست آن را امضا کند، نظر مثبت جامعه اطلاعاتی اسرائیل بود. بسیاری از کارشناسان امنیتی اسرائیل از این توافق حمایت کردند و گفتند این توافق بهترین چیز برای مواجهه با ایران است. طبق این یادداشت، بسیاری از کارشناسان و مقامات در موساد، وزارت جنگ و ارتش رژیم صهیونیستی معتقدند برجام برنامه مناسبی برای مهار غنیسازی ایران بود ولی نتانیاهو به جای توجه به این هشدارها، ترجیح داد منافع کوتاهمدت سیاسی خود را در نظر بگیرد. اکنون بسیاری از کارشناسان و دولتمردان این رژیم معتقدند «راهحل نظامی برای مشکلات سیاسی وجود ندارد». در این گزارش ذکر شده که دیپلماسی با ایران تنها راه معقول پیش رو است. هیچ راهحل نظامی برای برنامه هستهای ایران وجود ندارد: «شما میتوانید هرچه میخواهید شمشیرها را بکوبید اما در نهایت، حمله نظامی به ایران به نفع امنیت اسرائیل نیست».
* چندپارگی صهیونیستها
پایگاه «دبکافایل»، نزدیک به منابع امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی نوشته مقامهای این رژیم از لحاظ نظراتشان برای تصمیمگیری در برابر ایران به 3 دسته تقسیم میشوند. دبکا فایل نوشته وزرا و مقامهای نظامی اسرائیل در جدیدترین جلسه کابینه امنیتی و امور خارجه 3 نظر متفاوت درباره ایران ابراز کردهاند. گروه اول کسانی هستند که معتقدند باید با نتیجه مذاکرات وین همراه بود. «آهارون حالیوا» فرمانده سرویس اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل در جلسه مذکور گفته حتی اگر نتیجه این مذاکرات احیای یک «توافق بد» باشد باز هم آن توافق محدودیتهایی را بر فعالیتهای هستهای ایران وضع خواهد کرد و به اسرائیل فرصت لازم برای آماده شدن در برابر برنامه هستهای ایران را خواهد داد.
گروه دوم، کسانی مانند «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی را شامل میشود که آنها هم جزو طرفداران توافق هستهای هستند با این تفاوت که میگویند تلآویو باید روی متن نهایی توافق اثر گذاشته و تغییراتی در آن اعمال کند. «آویو کوهاوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و «دیوید بارنئا» رئیس سازمان جاسوسی موساد دسته سوم را تشکیل میدهند که میگویند برجام تنها در صورتی قابل قبول است که این توافق بازنویسی شده و در مفاد آن تغییرات محسوسی ایجاد شود.
* امیدوار به مکانیزم ماشه
پایگاه آمریکایی آکسیوس در تازهترین خبر خود ادعا کرد رژیم صهیونیستی در تلاش است آمریکا و 3 کشور اروپایی را مجاب کند ایران را با ساز و کار موسوم به «مکانیسم ماشه» تهدید کنند. آکسیوس به نقل از منابع آگاه مدعی شده اسرائیل در تلاش است آمریکا و 3 کشور اروپایی - فرانسه، آلمان و انگلیس- را به افزایش فشار علیه ایران ترغیب کند و در حال حاضر، مساله امکان توسل به کلید زدن مکانیسم بازگشت خودکار تحریمها (که در میان ایرانیها به «مکانیسم ماشه» شناخته شده) را مطرح کرده است. مقامهای رژیم صهیونیستی به پایگاه خبری آکسیوس گفتهاند تا به حال تنها انگلیسیها خودشان را پذیرای این ایده نشان دادهاند. مطابق این گزارش، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در جریان سفر اخیر خود به بیتالمقدس به مقامهای اسرائیلی گفته باید از تهدید به بازگشت خودکار تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران به عنوان ابزاری برای جلوگیری از غنیسازی ۹۰ درصد ایران استفاده کرد. مکانیسم بازگشت خودکار تحریمهای شورای امنیت علیه ایران از جمله اختیارات تعبیهشده در برجام است که هر یک از طرفهای گروه 1+4 در صورت متهم کردن ایران به نقض مفاد آن، میتوانند از آن برای برگرداندن قطعنامههای تحریمی بینالمللی استفاده کنند. آکسیوس نوشته آمریکاییها به اسرائیلیها گفتهاند لازم است فشار علیه ایران با دیپلماسی متوازن باشد. آنها همچنین تصریح کردهاند عملیات خرابکارانه اسرائیل علیه تأسیسات هستهای ایران در واقع موجب شده ایرانیها به برنامه هستهای خودشان سرعت ببخشند. جیک سالیوان گفته باید از تهدید به استفاده از مکانیسم بازگشت خودکار تحریمها و تهدید نظامی ایران برای جلوگیری از افزایش غنیسازی ایران به سطح ۹۰ درصد استفاده کرد. مقامهای وزارت خارجه اسرائیل به سالیوان گفتهاند به نظر آنها آمریکا و 3 کشور اروپایی باید در صورت ایجاد بنبست در مذاکرات وین این سازوکار را کلید زده و تحریمهای بینالمللی علیه ایران را بازگردانند. در پایان جلسه مشترک میان سالیوان با همتای اسرائیلیاش «ایال هولاتا»، نظر مقام صهیونیست این بود که استفاده از مکانیسم ماشه برای جلوگیری از غنیسازی ۹۰ درصد ایران معقول به نظر میرسد. یک مقام وزارت خارجه آمریکا به آکسیوس گفته واشنگتن درباره رایزنیهای دیپلماتیک خصوصی با اسرائیلیها اظهارنظر نمیکند. او گفت: «ایالات متحده و اسرائیل درباره تهدیدهای امنیتی از جانب ایران همنظر هستند».
ارسال به دوستان
دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین:
حاجقاسم برد موهای ما را از ۲ کیلومتر به ۲۵۰ کیلومتر رساند
گروه سیاسی: دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین با اشاره به نقش مستقیم سردار سلیمانی در توسعه ظرفیت مقاومت فلسطین در نوار غزه گفت: امروز ملت فلسطین تجربه و توانایی و قابلیت کار در زمینه خودکفایی در نوار غزه را دارند اما این اعتبار و توانمندی مرهون سردار سلیمانی و جمهوری اسلامی ایران است.
طلال ناجی در گفتوگو با تسنیم در پاسخ به سوالی درباره شناخت مردم فلسطین از شهید سلیمانی گفت: مردم فلسطین در هر کجا که باشند حاجقاسم سلیمانی را میشناسند. برخی فلسطینیان این فرصت بزرگ و استثنایی را داشتند که با ایشان دیدار کنند و کسانی هم که به شکل مستقیم نتوانستند ایشان را ببینند، وصف حاجقاسم را از خلال اقدامات ایشان و خدماتی که به ملت فلسطین و گروههای فلسطینی عطا کرده بود شنیده بودند. شهید سلیمانی تاثیر مستقیم بر پیشرفت مقاومت فلسطین و همچنین تاثیر بالایی بر پیشرفت کل محور مقاومت داشت. وی ادامه داد: کشورها و گروههای مقاومت از اوایل دهه 60 که گروههای مقاومت فلسطین تشکیل شد وجود داشتند اما این محور صراحتا با اقدامات و تلاش شخصی شهید سلیمانی برجسته شد. ناجی با اشاره به جایگاه شهید سلیمانی در سپاه قدس گفت: نخستین و عالیترین هدف برای حاجقاسم سلیمانی حمایت از قدس و مقدسات اسلامی و مسیحی بود، چرا که سردار سلیمانی ذهنیتی باز و نامحدود داشت و همه چیز را به شکل باز و گسترده میدید. ایشان میدانست دشمن کجاست، دوست کجاست و متحدان کجا هستند و همچنین میدانست چگونه از همه شرایط و موقعیتها و احتمالات استفاده کند. وی ادامه داد: بعد از اینکه سردار سلیمانی فرماندهی نیروی قدس را بر عهده گرفت روابط با همه گروههای فلسطینی توسعه یافت. سردار سلیمانی قلب خود و قلب جمهوری اسلامی ایران را به روی همه کسانی که میخواهند با دشمن صهیونیست بجنگند باز کرد. منظورم گروهها و همه ملت فلسطین هستند. رویکرد حاجقاسم در عملکرد و توسعه توانمندیهای گروههای مقاومت فلسطین منعکس شد.
دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین با اشاره به نقش مستقیم سردار سلیمانی در توسعه ظرفیت مقاومت فلسطین در نوار غزه گفت: اواخر دهه 90، تواناییهای ما ابتدایی و محدود بود و نخستین موشک متعلق به مقاومت فلسطین در غزه تنها ۲ کیلومتر برد داشت. تصور کنید! یعنی خیلی محدود و حتی پایینتر از استانداردهای شناختهشده بینالمللی برای راکتهای کوچک اما میبینیم که امروز مقاومت فلسطین موشکی با برد 250 کیلومتر دارد؛ موشکی که به فرودگاه رامون به سمت بندر عقبه و ایلات شلیک شد. منظورم این است که نقش مستقیم و حمایت شخصی سردار سلیمانی سبب توسعه این قابلیتها شد. وی افزود: امروز ملت فلسطین تجربه و توانایی و قابلیت کار در زمینه خودکفایی در نوار غزه را دارند اما این اعتبار و توانمندی مرهون سردار سلیمانی و جمهوری اسلامی ایران است. ناجی در ادامه با اشاره به رویکرد حاجقاسم در ایجاد اتحاد میان گروههای مقاومت فلسطینی اظهار داشت: در دیدارهایی که طی سالهای 2014، 2015 و 2016 با حاجقاسم داشتیم، یادم هست در یکی از آن دیدارها که سال 2015 انجام شد ما به همراه هیأتی از گروههای مختلف فلسطینی از جمله برادرانمان در جنبش فتح در رامالله و همچنین «عباس زکی» عضو کمیته مرکزی جنبش فتح و رهبران سایر گروهها همگی حضور داشتیم. سخنان حاجقاسم در این دیدار بسیار صریح و شفاف بود. در ابتدا همه ما را به وحدت ملی و لزوم تلاش برای پایان دادن به تفرقه و نزدیکتر کردن دیدگاهها و اولویت دادن به مقابله با دشمن اسرائیلی و کنار گذاشتن اختلافات تشویق و ترغیب کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
شهید سلیمانی از صف دشمن یارگیری میکرد
فرمانده سابق نیروهای ایران در سوریه با بیان اینکه شهید سلیمانی از صف دشمن یارگیری میکرد، گفت: حاجقاسم با قطر ارتباط داشت و از ارتباطش با ترکیه در کم کردن دشمنی آن با سوریه کمک میگرفت.
سردار سیدجواد غفاری در مراسم رونمایی از کتاب «۳ وزیر دفاع شهید» اظهار داشت: سردار سلیمانی امیری بود که از صف دشمن یارگیری میکرد؛ یعنی با آنها ارتباط میگرفت و کار را پیش میبرد. او با قطر ارتباط داشت و از ارتباطش با ترکیه در کم کردن دشمنی این کشور با سوریه کمک میگرفت. وی افزود: سردار سلیمانی برای اداره بحران از پوتین بهره میگرفت. ایشان ۲ ساعت با پوتین جلسه گذاشت تا او را برای حضور در جبهه سوریه قانع کند. سردار غفاری تصریح کرد: او علاوه بر بهرهگیری از فرماندهان و نیروهای خودی، از میان فرماندهان آن کشور نیز کادرسازی میکرد و از این موضوع مهم غافل نبود. وی گفت: سردار سلیمانی در تجزیه و تحلیل تاکتیکی و راهبردی بهترین منطق را داشت و در هر ۲ مبحث یک انسان بینظیر بود؛ چون از اطلاعات جامعی نسبت به مسائل جزئی و کلان جبهه و منطقه برخوردار بود و از این رو طرح و استراتژی ایشان منحصربهفرد و عالی بود. فرمانده سابق نیروهای ایران در سوریه گفت: سردار سلیمانی تمام تلاش خود را به کار میبرد تا جبهه مقاومت در دستیابی به تسلیحات به خودکفایی برسد و امروز نتایج آن تلاشها را در رسیدن یمنیها به پیشرفت و خودکفایی در زمینه ساخت موشک و پهپاد مشاهده میکنیم.
وی افزود: سردار سلیمانی در اداره بحرانها با همه طوایف اهل سنت، مسیحی و علوی همکاری داشت و تنها به طایفه خود اکتفا نمیکرد. سردار غفاری گفت: در اداره بحرانها همپیمانی ایجاد میکرد و اعتقاد داشت کشوری موفق است که در اداره بحرانها مابقی کشورها را به همراهی با خود وادارد. سردار سلیمانی نهضتها را در بحرانها بهکارگیری میکرد اما ارتباط با مردم را بر اساس اعتماد ایجاد میکرد. رفتارها، تاکتیکها و نوع برخوردش در سوریه موجب جلب اعتماد مردم شده بود.
***
وزیر امور خارجه:
به دنبال تسهیل ترددهای ایرانیان خارج از کشور هستیم
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: همزیستی نمونه ادیان توحیدی در طول تاریخ در جغرافیای ایران به عنوان نمونه و مدلی منحصربهفرد از فرهنگ شمولگرای ایرانی و مقوم بخشی از هویت مردمان ایران است.
حسین امیرعبداللهیان با رهبران ادیان و مذاهب توحیدی و نیز نمایندگان اقلیتهای دینی در مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار، وزیر امور خارجه ضمن تبریک سال نو میلادی، از همزیستی نمونه ادیان توحیدی در طول تاریخ در جغرافیای ایران به عنوان نمونه و مدلی منحصربهفرد از فرهنگ شمولگرای ایرانی و مقوم بخشی از هویت مردمان این مرز و بوم نام برد.
امیرعبداللهیان با اشاره به قوانین و مقررات آمره در جمهوری اسلامی ایران در حمایت و صیانت از ادیان الهی و کرامت و حقوق پیروان آنان، بر ظرفیت عظیم اقلیتهای دینی در داخل و خارج از کشور تاکید کرد. وی در ادامه تسهیل ترددهای ایرانیان خارج از کشور به میهن را جزو اولویتهای دولت سیزدهم و وزارت امور خارجه برشمرد و در این رابطه بر تعاملات روان و آسان تمام هممیهنان خارج از ایران با سرزمین مادری خود، فارغ از کیش و آیین آنها تاکید کرد.
امیرعبداللهیان همچنین تعامل با رهبران دینی و نمایندگان اقلیتها در مجلس شورای اسلامی را جزو برنامههای وزارت امور خارجه خواند و از نمایندگان ادیان مختلف خواست در انجام وظایف و ماموریتهای وزارت امور خارجه در پاسداشت منافع ایران و مردم بزرگ آن، دستگاه دیپلماسی را یاری کنند.
***
وزیر خارجه طالبان وارد تهران شد
سرپرست وزارت خارجه طالبان عصر روز گذشته وارد ایران شد.
«امیر خان متقی» را در سفر به تهران برخی مقامات اقتصادی هیات سرپرستی موقت افغانستان از جمله وزیر تجارت و معدن همراهی میکنند.
پیشبینی میشود در این سفر، هیات افغانستانی دیدارهایی با برخی مقامات کشورمان داشته باشد.
امیر خان متقی ۲۸ آذرماه نیز با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، در حاشیه اجلاس اضطراری وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در اسلامآباد پاکستان دیدار کرده بود.
«عبدل قهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه هیات حاکمه افغانستان نیز در توئیتی با اشاره به انجام این سفر نوشت: در این سفر پیرامون مسائل سیاسی، اقتصادی، ترانزیتی و مهاجران میان افغانستان و ایران صحبت خواهد شد.
***
هیمنه آمریکا با حمله موشکی ایران به عینالاسد فرو ریخت
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: ابهت آمریکا پس از حمله موشکی جمهوری اسلامی ایران به عینالاسد فرو ریخت و اکنون این کشور نگران آن است که دیگر ملل آزادیخواه جهان منافع آن را در اقصی نقاط جهان به خطر بیندازند.
حسین نوشآبادی در گفتوگو با فارس گفت: جمهوری اسلامی ایران انتقام سخت خود را محدود به حمله عینالاسد نکرده است و تا زمانی که افراد دخیل در این جنایت محاکمه نشوند این مساله را پیگیری میکند.
ارسال به دوستان
سانسور سازمانیافته محتواهای مرتبط با بزرگداشت شهید سلیمانی در اینستاگرام
نمک بر زخم مقاومت
محمد سلحشور: دومین سالگرد شهادت سپهبد حاجقاسم سلیمانی امسال در شرایطی برگزار شد که بهرغم گذر زمان، کماکان آتش دل مردم در سوگ قهرمان شهیدشان زبانه میکشد. برگزاری اجتماعات پرشور مردمی در بزرگداشت مقام این شهید بزرگوار صحنه بیبدیلی از همراهی و مودت میان مردم و حاجقاسم را خلق کرد، تا جایی که تصاویر صف چند کیلومتری مردمی که برای زیارت مقبره این شهید راهی کرمان شده بودند، تبدیل به نمادی از تاریخسازی یک شهید در همراه و همدل کردن یک ملت شد.
با این حال نکتهای که در دومین سال بزرگداشت شهادت سردار رشید اسلام و قهرمان مردم ایران و منطقه به چشم میآمد، افزایش محدودیت روزافزون شبکههای اجتماعی در نشر هرگونه مطلب در پاسداشت مقام شهید سلیمانی بود. شبکه اجتماعی اینستاگرام که از قریب به یک سال پیش از شهادت شهید سلیمانی شروع به حذف موردی تصاویر ایشان کرده بود، از 3 ژانویه سال2020 همزمان با ترور فرمانده سابق سپاه قدس در فرودگاه بغداد و موج همراهی و عزاداری مردم در سوگ شهید سلیمانی به شکل جدیتری اقدام به حذف پستهایی که محتوایی از این شهید داشتند کرد، تا جایی که صفحات بسیاری از کاربران این شبکه اجتماعی در همان روزهای نخست پس از شهادت سردار سلیمانی از دسترس خارج شد.
گذر زمان از شهادت حاجقاسم سلیمانی اما موجب به فراموشی سپرده شدن این شهید در میان مردم ایران نشد تا جایی که روزهای منتهی به 13دی سال گذشته و امسال، عملا تبدیل به موسمی آیینی در بزرگداشت یاد سردار دلها در فضای عمومی کشورمان و متقابلا فضای مجازی شد. اما گویی هرقدر ریشههای این مودت نمود بیشتری در رفتار مردم پیدا میکرد، برخی اپلیکشنها و در رأس آنها اینستاگرام محدودیتهای بیشتری در این زمینه اتخاذ کردند و حتی ظن به اینکه محتوایی در تمجید از شهدای مقاومت باشد هم باعث حذف پست و صفحات مختلف میشد؛ در یک فقره طی هفتههای گذشته این شبکه اجتماعی آمریکایی به بهانه برخورد با کمپین «قهرمان من» از سوی دوستداران شهدای مقاومت اقدام به حذف تمام پستهایی کرد که از هشتگ HERO استفاده کرده بودند. حذف حجم انبوهی از پستهایی که با موضوع قهرمانان ورزشی و سینمایی از این هشتگ استفاده کرده بودند عملا تبدیل به یک رسوایی جهانی برای اینستاگرام شد اما اهتمام این شبکه اجتماعی بر سانسور هدفمند و همهجانبه تمام محتوای مرتبط با سردار مقاومت تا جایی بود که چنین لطمهای به اعتبار خود را پذیرا باشد.
با این اوصاف چه چیز باعث میشود شبکههای اجتماعی موجود به عنوان نمادهایی قوامبخش برای هژمونی آمریکا و آزادی لیبرال در سطح جهان چنین هزینهای را به جان بخرند؟
احتمالا جوابی که میتوان به این سوال داد این است: سرمایه اجتماعی حاصل از شهادت سرداران مقاومت و جهتبخشی به حرکت مردم ایران و منطقه، مهمترین عاملی است که میتواند ترور بزدلانه بغداد را با یک تکثیر گسترده انسانی بلااثر کند. از همین رو پذیرفتن هزینه این سانسور سازمانیافته بهرغم ضربهای که به وجهه و ژست بیرونی آمریکا میزند، نشان از عزم جدی قاتلان آمریکایی برای جلوگیری از ترویج فرهنگ شهادت در جهان دارد. بر همین مبنا نمیتوان از نظر دور داشت در سالهای آینده حتی موتورهای جستوجوگر و باقی ابزارهای آمریکا در فضای مجازی نیز تبدیل به بخشی از این سیستم سانسور و سرکوب شوند.
تذکر هفته گذشته رهبر انقلاب در همین زمینه موید لزوم هماندیشی برای جلوگیری از تحمیل چنین نقشه شومی به مردم کشورمان است. ایشان در دیدار خانواده شهدای مقاومت برخورد حذفی مستکبران با شهید سلیمانی در فضای مجازی را نشانه ترس آنها حتی از اسم شهید و واهمهشان از رواج و تکثیر آن الگوی گرانسنگ دانستند و گفتند: در دنیای امروز، فضای مجازی زیر کلید مستکبران است و این واقعیت باید مسؤولان فضای مجازی کشور را نیز هوشیار کند تا به نحوی عمل کنند که دشمن نتواند به هر شکل و هر جا که اراده کرد، در فضای مجازی برخورد کند.
با چنین نگاهی و همچنین با استناد به تجربه سانسور حداکثری تصاویر و محتواهای مربوط به شهید سلیمانی، همه چیز نشان از یک برنامهریزی خارجی برای جلوگیری از تکثیر و قوامبخشی فرهنگ سرداران مقاومت در جامعه ایران دارد.
در چنین فضایی سیاستگذاری فرهنگی کشور بیش از همیشه باید در یک موقعیت تهاجمی به سمت ابتکار عمل و تولید آثار موفق در بزرگداشت جایگاه شهید حاجقاسم سلیمانی و باقی سرداران مقاومت حرکت کنند. در عین حال با توجه به تذکر رهبر انقلاب، پیگیری همهجانبه برای ایستادگی مقابل این سانسور سازمانیافته نیز به موازات فعالیتهای ایجابی باید پی گرفته شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|