|
حشدالشعبی حمله به نیروهای پیشمرگه را محکوم کرد
سازمان حشدالشعبی عراق حمله به نیروهای پیشمرگه در ناحیه التون کوبری در جنوب اربیل عراق را محکوم کرد. به گزارش شبکه خبری المیادین، سازمان حشدالشعبی تاکید کرد هر گونه هدف قرار دادن نیروهای نظامی عراق در هر مکان، هدف قرار دادن حشدالشعبی به شمار میآید. شامگاه جمعه رسانهها گزارش دادند پایگاه نیروهای پیشمرگه در منطقهای بین اربیل و کرکوک عراق هدف حملات موشکی قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
از بازداشت رئیس سابق کمیته امنیت ملی قزاقستان به اتهام «خیانت به کشور» تا حضور تکفیریها در آشوبها
آتش در قزاقخانه
گروه بینالملل: قزاقستان در حالی ششمین روز ناآرامیهای خود را پشت سر گذاشت که اکنون دست خارجی و نقش برخی کشورها در راهاندازی درگیریهای خشونتبار در این کشور تا حدودی برملا شده است.
به گزارش «وطنامروز»، در حالی که درگیریهای مسلحانه در قزاقستان از آلماتی به سایر شهرها و مناطق این کشور گسترش یافته است؛ نقش شبهنظامیان نزدیک به ترکیه در ایجاد و تشدید ناآرامیهای این کشور پررنگتر از قبل شده است. با وجود آنکه هفته گذشته آنکارا به صورت رسمی اغتشاشات در قزاقستان را محکوم کرده بود، برخی رسانههای نزدیک به دولت و اردوغان، آشکارا از اعتراضات قزاقستان و مسلحان حمایت میکنند و میگویند ریشه این ناآرامیها، نارضایتی از نقش روسیه در تصمیمگیریهای آلماتی است.
در روسیه نیز با آنکه هنوز کرملین از نقش شبهنظامیان نیابتی ترکیه در ایجاد ناآرامیهای قزاقستان سخنی به میان نیاورده است اما رسانههای این کشور صراحتا میگویند ناآرامیهای قزاقستان، کودتای ترکیه علیه دولت آلماتی است که بر اساس برنامه بلندپروازانه و تفرقهافکنانه اردوغان در منطقه دنبال میشود. رسانههای روسیه به اظهارات مقامات پلیس قزاقستان استناد کردهاند که میگویند در برخی استانها و مناطق روستایی این کشور، انبارهای سلاحهای سبک بویژه تپانچه کشف کردهاند. پلیس قزاقستان همچنین گفته است بررسی حملات به مراکز دولتی بویژه مراکز نظامی در آلماتی و برخی شهرهای دیگر نشان میدهد حملهکنندگان کاملا در این باره آموزش دیده بودند. مقامات امنیتی قزاقستان نیز گفتهاند نحوه انتشار اخبار جعلی و تحریکآمیز در ناآرامیهای روزهای اخیر نشان داده دولت آلماتی با یک تیم آموزشدیده مواجه است.
از سوی دیگر روسها در شبکههای اجتماعی فیلمهایی را پخش کردهاند که در آنها نشان داده میشود برخی افراد با شعارها و انگیزههای تند قومیتگرایانه و سلفی در حال تحریک سایر مردم هستند. همچنین فیلمها و تصاویری منتشر شده است که حضور برخی شبهنظامیان نزدیک به ترکیه را که در جنگ سوریه حضور داشتهاند، در قزاقستان نشان میدهد. انتشار برخی فیلمها از توزیع گسترده سلاح در برخی مناطق و همینطور دستگیری «آرمان جوماگلیدف» تروریست تکفیری وابسته به ترکیه که در جنگهای عراق و سوریه حضور داشت نیز باعث شده است ناظران داخلی در قزاقستان و تحلیلگران بینالمللی آشوب در قزاقستان را تنها در قالب اعتراضات خیابانی به افزایش قیمت سوخت ارزیابی نکنند و این موضوع را در چارچوب برنامههای قومیتگرایانه ترکیه و رقابت ترکیه و روسیه در منطقه ارزیابی کنند.
* بازداشت رئیس سابق کمیته امنیت ملی
دستگیری عوامل موثر در ناآرامیهای جمهوری قزاقستان همچنان ادامه دارد. روز گذشته خبرگزاری «نووستی» گزارش داد «قاسم جومارت توکایف» رئیسجمهوری قزاقستان در نشست ستاد عملیاتی این کشور، در رابطه با حوادث تأسفبار و قربانیان بسیار زیاد ناآرامیهای اخیر در مناطق مختلف این کشور، روز دوشنبه (10 ژانویه / 20 دیماه) را روز «عزای ملی» اعلام کرد.
در این نشست که دادستان کل قزاقستان، رئیس کمیته امنیت ملی و وزرای موقت امور خارجه و دفاع این کشور هم حضور داشتند، توکایف دستور داد به بازسازی سریع تأسیسات و زیرساختهای آسیبدیده در نتیجه حملات تروریستی در آلماتی و دیگر شهرهای قزاقستان توجه خاص شود. وی همچنین دستور داد نیروهای انتظامی مضاعفی از برخی مناطق کشور برای شرکت در عملیات ضدتروریستی در آلماتی (که کانون اصلی ناآرامیهاست) اعزام شوند.
از سوی دیگر سرویس امنیت ویژه قزاقستان نیز دیروز اعلام کرد «کریم ماسیموف» رئیس سابق کمیته امنیت ملی این جمهوری به اتهام «خیانت به کشور» بازداشت شده است. به گفته مشاور سابق رئیسجمهوری قزاقستان، یکی از دلایل تشدید بحران کنونی در این کشور، خیانت برخی مقامات بلندپایه نیروهای انتظامی است که تلاش داشتند اعتراضات خیابانی سازماندهی شده را به کودتای دولتی و شورش نظامی تبدیل کنند.
* 4 هزار نفر بازداشت شدهاند
در همین حال وزارت کشور قزاقستان دیروز اعلام کرد ارگانهای انتظامی تاکنون بیش از 4 هزار و 400 نفر از شرکتکنندگان در ناآرامیها در مناطق مختلف این کشور را بازداشت کردهاند. تلاش نیروهای انتظامی برای برقراری نظم و امنیت در شهرهای مختلف قزاقستان، همزمان با عملیات پاکسازی نیروهای گارد ملی ادامه دارد.
به گزارش تسنیم، اتاق بازرگانی ملی قزاقستان نیز در بیانیهای یادآور شد آسیب کلی وارد شده به اقتصاد این کشور در جریان ناآرامیهای چند روز گذشته به بیش از 200 میلیون و 400 هزار دلار (بیش از 15 میلیارد روبل روسی) رسیده است.
* قزاقستان از تسویه حساب سیاسی تا جنگ داخلی
از مارس سال 2019 و پس از استعفای «نورسلطان نظربایف» رئیسجمهور پیشین این کشور که 28 سال زمام قدرت در قزاقستان را در دست داشت، این کشور وارد مرحله جدیدی از روند سیاسی و اجتماعی خود شد. پس از استعفای رئیسجمهور وقت، «قاسم جومارت توکایف» به مدت ۳ ماه امور ریاستجمهوری را بر عهده گرفت و در انتخابات ماه ژوئن وی توانست با کسب 71 درصد آرا عنوان رئیسجمهور جدید قزاقستان را از آن خود کند. طی 2 سال گذشته توکایف با اتخاذ رویکردی عملگرایانه قزاقستان را وارد فرآیند اصلاحات سیاسی و اجتماعی کرده است؛ اصلاحاتی که عموما در راستای نفی سیاستها و رویکردهای گذشته اعمال میشود. در همین راستا در این مدت در ابعاد سیاسی و اقتصادی عرصه برای «نظربایف» رئیسجمهور پیشین و حامیان و نزدیکان وی تنگ شده است. به عبارت دیگر محدودسازی رئیسجمهور سابق از همه ابعاد قدرت راهبرد اصلی توکایف در سیاست داخلی است. این اقدامات تا جایی پیش رفت که در پی تحولات اعتراضی روزهای اخیر «نورسلطان نظربایف» از ریاست شورای امنیت این کشور استعفا کرد. نظربایف پس از اعلام استعفای خود از سمت ریاستجمهوری قزاقستان در سال 2019، به صورت مادامالعمر مسؤولیت ریاست شورای امنیت این کشور را با خود داشت. در پی این استعفا، توکایف جایگزین وی در این سمت شد. علاوه بر این، او «صمد آبیش» برادرزاده «نورسلطان نظربایف» و معاون اول رئیس کمیته امنیت ملی این کشور را نیز عزل و بنا بر برخی شنیدهها وی را بازداشت کرده است. ضمن اینکه در پی این تحولات برخی منابع محلی از فرار برخی تجار و نزدیکان نظربایف از قزاقستان خبر دادند. علاوه بر این خبرهایی مبنی بر فرار نظربایف به بیشکک در روزهای اولیه اعتراضات شنیده شد که دیروز از سوی دفتر وی تکذیب شد. بر این اساس، برخی کارشناسان معتقدند توکایف در پی این است تا ضمن مقابله با اعتراضات، آخرین تسویهحسابهای سیاسی را در قزاقستان به سرانجام برساند.
در همین حال خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد اعتراضات در واکنش به افزایش قیمت سوخت در قزاقستان به جنبشی گسترده علیه «نورسلطان نظربایف» رئیسجمهوری پیشین تبدیل شده است؛ کسی که سال ۲۰۱۹ پس از چندین دهه از سمت ریاستجمهوری کنارهگیری کرد اما به عنوان قدرت واقعی قزاقستان باقی مانده است.
* تاثیر رقابتهای بینالمللی در تحولات قزاقستان
با توجه به ویژگیهای دموگرافی و ژئوپلیتیک قزاقستان، این کشور را میتوان به عنوان «مکمل ژئوپلیتیک روسیه و چین» قلمداد کرد. این امر به منزله جایگاه ویژه این کشور در مناسبات قدرتهای جهانی است. علاوه بر این، وجود جمعیت ترک زبان در این کشور منجر به تعاملات و نفوذ ترکیه در آن شده و مرز طولانی این کشور در دریای خزر که بیشترین سهم از این پهنه آبی را برای آن فراهم کرده است، جایگاه مهمی به قزاقستان در معادلات انرژی و ترانزیتی داده است. با توجه به رویکرد متفاوت رئیسجمهور فعلی قزاقستان با سلف خود در اتخاذ راهبرد نزدیکی هر چه بیشتر به روسیه و تعاملات توکایف با آمریکا و چین، به نظر میرسد قزاقستان به میدان جدیدی برای وزنکشی قدرتهای جهانی مبدل شده است. 7600 کیلومتر مرز مشترک قزاقستان و روسیه از یک سو و وجود جمعیت اویغور چین در بخشی از شرق و جنوب قزاقستان اهمیت این کشور را برای روسیه و چین فزاینده کرده است. از سوی دیگر رویکردهای رئیسجمهور جدید در برقراری رابطه با غرب، آمریکا و متحدان آن را برای نفوذ در این کشور مجاب کرده است. توکایف در 2 سال اخیر درباره تحولات قرهباغ و کریمه 2 موضع متفاوت اتخاذ کرده است. او از سویی قائل به تخلیه قرهباغ به نفع جمهوری آذربایجان و از سوی دیگر حامی روسیه در تحولات اوکراین است. این مساله رویکرد عملگرایانه وی را نشان میدهد. با این حساب میتوان گفت قزاقستان عرصه جدید تضاد منافع چین و آمریکاست و همچنین ترکیه نیز در پی تنشهای اخیر با روسیه به دنبال کسب منافع حداکثری از این بحران و تحت فشار قرار دادن روسیه مشابه آنچه در جنگ ۲۰۲۰ قرهباغ انجام داد، است. از این منظر سیاستهای ترکیه در قزاقستان را با توجه به مغایرت منافع با روسیه، میتوان در راستای منافع آمریکا تحلیل کرد.
در همین راستا «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در واشنگتن در مصاحبهای با نشریه نیوزویک (Newsweek) که صبح دیروز منتشر شد، یادآور شد گسترش ایدئولوژی تندروی مذهبی در آسیای مرکزی، نتیجه اقدامات مداخلهجویانه نظامی کشورهای غربی در منطقه خاورمیانه است. به گفته وی، نگرانی جدی درباره ادامه گسترش تمایلات افراطی در منطقه آسیای مرکزی وجود دارد. آنتونوف توضیح داد: «مشکل ریشهای در این زمینه در نتیجه اقدامات بیثباتکننده نظامی آمریکا در مناطق غربی و مرکزی آسیا - در خاورمیانه و افغانستان- به وجود آمده است. در حالی که این مداخلات کشورهای غربی به بهانه دفاع از دموکراسی و حقوق بشر بوده، دقیقا مشکلات انسانی در این منطقه را افزایش داده است که همه با نمونههای آن آشنا هستند». باید توجه داشت که تحولات قزاقستان در عرصه رقابت قدرتهای جهانی نیز تاثیرگذار خواهد بود. به نظر میرسد در فاصله یک روزمانده تا نشست «گفتوگوهای امنیتی راهبردی» آمریکا و روسیه در 10 ژانویه، گمانهزنیها درباره تاثیر تحولات قزاقستان بر این مذاکرات و تاثیر آن بر بحران اوکراین تشدید شود.
ارسال به دوستان
اختلافات روزافزون ۱۴ مارسیها در آستانه انتخابات لبنان
زمزمه جدایی حریری از جعجع
تنشهای روزافزون میان نیروها و احزاب وابسته به جریان ۱۴ مارس در لبنان نگرانی زیادی میان محافل سنی در آستانه انتخابات پارلمانی این کشور به وجود آورده است. ماههاست پرسشهای زیادی را درباره واقعیت شرایط اهلسنت لبنان در انتخابات پارلمانی این کشور مطرح میشود بویژه که اطلاعات فاش شده نشان میدهد «سعد حریری» نخستوزیر پیشین لبنان که به نوعی رهبر سیاسی اهل سنت در این کشور به شمار میرود، قصد مشارکت در انتخابات را ندارد. با وجود اینکه هنوز موضع نهایی سعد حریری برای مشارکت در انتخابات پارلمانی لبنان مشخص نیست اما اطلاعات فاششده نشان میدهد عربستان سعودی قصد حمایت از حزب نیروهای لبنانی به ریاست «سمیر جعجع» را در این انتخابات دارد. به گزارش النشره، در بحبوحه بلاتکلیفی شخصیتهای وابسته به مؤلفه اهل سنت لبنان برای مشارکت در انتخابات پارلمانی بویژه شخصیتهای وابسته به جریان المستقبل و سعد حریری، روز جمعه «احمد حریری» دبیرکل جریان المستقبل در سایه اطلاعاتی که درباره تلاشهای موجود برای ایجاد ائتلافی میان حزب نیروهای لبنانی و حزب سوسیالیست ترقیخواه در انتخابات منتشر شده، هجمه تندی علیه سمیر جعجع انجام داد. پیش از این سمیر جعجع اعلام کرده بود اکثریت اهل سنت در سطح مردمی و نه رهبری، از همپیمانان وی بهشمار میروند. منابع آگاه لبنانی گزارش دادند بر همین اساس سران اهل سنت بویژه طرفداران جریان المستقبل نمیتوانند نسبت به این سخنان سمیر جعجع بیتوجه باشند بویژه در این مرحله حساس که همه همچنان منتظر اعلام موضع سعد حریری درباره مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات آینده هستند. علاوه بر آن در شرایط فعلی سخنان سمیر جعجع درباره ائتلاف انتخاباتی وی و همچنین حمایت عربستان سعودی از حزب نیروهای لبنانی در این انتخابات، در قالب رفتارهای تحریکآمیز علیه جریان المستقبل تعبیر میشود. به گفته منابع مذکور، این بدان معناست که سمیر جعجع قصد دارد راه را جهت ارائه یک جایگزین برای سعد حریری هموار کند بویژه که در سایه هجمههای عربستان علیه سعد حریری، وی در دوره فعلی تصمیم به دور شدن از عرصه سیاسی لبنان گرفته و در عین حال سمیر جعجع تمایل دارد از طریق اتحاد با گروهها و شخصیتهای سیاسی وابسته به عربستان در لبنان تصمیمی برای کنار زدن سعد حریری و معرفی یک جانشین برای او اتخاذ کند. از طرف دیگر جریان المستقبل اکنون با رقابت شدید بسیاری از نیروها و شخصیتهای سیاسی اهلسنت که آرزوی ایفای نقش فعال در عرصه سیاسی لبنان را دارند، مواجه است. یکی از این شخصیتها در این میان «بهاء حریری» برادر سعد حریری است، البته هنوز هیچیک از این نیروها و شخصیتها موفق به رسیدن به این خواسته خود نشدهاند و شاخصها نشان میدهد سعد حریری با وجود عدم حضور در صحنه همچنان بازیگر اصلی جریان المستقبل به شمار میرود.
منابع آگاه لبنانی افزودند در این میان بسیاری از سران شناختهشده اهل سنت در لبنان منتظر اعلام موضع صریح و نهایی عربستان سعودی در برابر سعد حریری و همچنین حمایت این کشور از ائتلافهای مورد نظر خود در انتخابات پارلمانی لبنان هستند. از طرف دیگر سخنان سمیر جعجع نشان میدهد حزب نیروهای لبنانی دیگر تمایلی به ائتلاف با جریان المستقبل نداشته و در حال جدا کردن راه خود از آن است و به دنبال یک جایگزین برای این جریان و شخص حریری میگردد. این امر موجب شده طرفداران جریان المستقبل بشدت علیه سمیر جعجع و حزب او واکنش نشان دهند و همین امر موجب بروز تنشهای تازه میان ۲ طیف شده است. این منابع همچنین تاکید کردند علاوه بر آن هشدارهای زیادی برای سران اهل سنت در انتخابات پارلمانی وجود دارد و گذر زمان به ضرر نامزدهای اهل تسنن در انتخابات پارلمانی است. اختلافات و درگیریهای روزافزون میان احزاب و نیروهای جریان 14 مارس اوضاع را به نفع رقیب تغییر میدهد بویژه اگر روابط متشنج میان جریان المستقبل و حزب نیروهای لبنانی به همین شکل ادامه پیدا کند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تقاضای رفع تحریمهای طالبان
معاون اول نخستوزیر طالبان خواستار پایان دادن به تحریم علیه این گروه و ادامه کمکهای بشردوستانه جامعه جهانی به مردم افغانستان شد. سایت افغانستان فارس در این باره نوشت: همزمان با بارش برف و باران سنگین در ولایتهای مختلف افغانستان و کشته شدن چندین نفر، مقامات ارشد طالبان از جامعه جهانی درخواست کردند مردم این کشور را فراموش نکرده و به کمکهای بشردوستانه خود ادامه دهند. ملابرادر، معاون اول نخستوزیر طالبان در ویدئویی خطاب به جامعه جهانی خواستار پایان دادن به تحریم علیه این گروه و کمک به مردم افغانستان شد. وی افزود: اکنون زمان آن فرارسیده که جامعه جهانی سیاست را کنار بگذارد و بر اساس انساندوستی به مردم افغانستان کمک کند.
***
کتائب سیدالشهدا:
اخراج آمریکا از منطقه کمترین وظیفه در برابر حاجقاسم است
دبیرکل کتائب سیدالشهدا عراق بر اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه در اعلام وفاداری به شهید حاجقاسم سلیمانی و همراهانش تأکید کرد. ابوآلا الولائی به وبسایت لبنانی العهد گفت: اخراج آمریکاییها از منطقه کمترین وظیفه و وفاداری به حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس است. وی افزود: شهید حاجقاسم سلیمانی روح چالشطلبی و تداوم را در میان این امت زنده کرد. به خدا قسم تا یکی از ما دچار رخوت میشد به محض اینکه در برابر حاجقاسم قرار میگرفت به مانند آتشفشانی فوران میکرد.
***
پارلمان عراق امروز نخستین جلسه را برگزار میکند
دبیرخانه پارلمان عراق دستور و جدول کار جلسه روز یکشنبه (امروز) را اعلام کرد و احتمال اینکه رئیس پارلمان سابق مجددا به ریاست قوه مقننه این کشور انتخاب شود، بیشتر است. دبیرخانه شورای نمایندگان عراق جمعه با انتشار سندی دستور جلسه روز یکشنبه پارلمان این کشور را اعلام کرد. بر اساس سند منتشر شده در این باره، نخستین جلسه دوره پنجم پارلمان عراق با سرود ملی عراق و تلاوت آیاتی از قرآن کریم و قرائت فاتحه برای شهدای عراق آغاز میشود. همچنین دبیر پارلمان عراق طی سخنانی به نمایندگان جدید سلام و خوشامد میگوید و سپس رئیس سِنی مجلس مدیریت جلسه را برعهده میگیرد. پس از آن نمایندگان سوگند یاد میکنند و سپس رئیس سِنی مجلس به مناسبت آغاز به کار مجلس جدید سخنرانی میکند. با اتمام این برنامهها، نامزدهای ریاست مجلس و نایبان وی معرفی میشوند. این جلسه قرار است ساعت 11 صبح به وقت بغداد برگزار شود.
***
وحشت محافل امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی از پهپادهای حزبالله
محافل ارشد امنیتی در تلآویو نگرانی شدید خود را از تحول بزرگی که به دنبال پیشرفت قابل توجه حزبالله لبنان در زمینه پهپادها، در معادله بازدارندگی این جنبش با رژیم اشغالگر صهیونیستی به وجود آمده ابراز کردند. این محافل تاکید کردند پهپادهای حزبالله از مهمترین سلاحها در جنگ آینده خواهند بود و ممکن است اوضاع را میان این جنبش و اسرائیل شعلهور کند. در همین راستا «عاموس هرئیل» کارشناس امور نظامی رژیم صهیونیستی در روزنامه عبری هاآرتص به نقل از مقامات ارشد امنیتی و نظامی تلآویو گزارش داد از این پهپادهای حزبالله در وهله نخست برای جمعآوری دادههای اطلاعاتی و همچنین انجام عملیات نظامی که نیاز به دقت بالا دارد و در درگیریهای روزانه میان حزبالله و ارتش اسرائیل در جنگ آینده انجام خواهد شد، استفاده میشود. کارشناس صهیونیست تصریح کرد حزبالله لبنان از پهپادها برای انجام مأموریتهای جمعآوری اطلاعات تاکتیکی به منظور آمادهسازی شرایط انجام عملیات نظامی در عمق جبهه اسرائیل استفاده میکند. از طرف دیگر نهادهای امنیتی ارشد رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه هاآرتص توضیح دادند حزبالله از طریق این پهپادها همزمان بر فعالیت ارتش اسرائیل در مرز با لبنان نظارت میکند و این پهپادها از مهمترین سلاحهایی خواهند بود که در جنگ بعدی میان حزبالله و اسرائیل مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
***
اعتراض مردم کرهجنوبی به استقرار سامانههای پدافندی آمریکا
مردم منطقه «سئونگ جو» در جنوب شرق سئول خواستار برچیده شدن سامانههای پدافندی موشکی آمریکا از این منطقه کوهستانی شدند. مردم چند روستا در منطقه کوهستانی «سئونگ جو» در 135 مایلی جنوب شرق سئول خواستار برچیده شدن سامانههای دفاع موشکی آمریکا از این منطقه شدند. ارتش آمریکا به بهانه مقابله با حملات موشکی کره شمالی، 6 سامانه پدافندی تاد را در این مناطق مستقر کرده است. این سامانهها بخشی از سیستم پدافندی ایالاتمتحده در سراسر کرهجنوبی است که سال ۲۰۱۷ در این منطقه مستقر شد.
***
بهانهجویی انگلیس برای ساخت موشکهای مافوق صوت
فرمانده نیروهای مسلح انگلیس ضمن مطرح کردن اتهاماتی علیه روسیه و ابراز نگرانی نسبت به ناوگان موشکهای مافوق این کشور عنوان کرد لازم است لندن در راستای توسعه موشکهای مافوق صوت برای رقابت با مسکو گام بردارد. به گزارش یاهونیوز، «تونی راداکین» رئیس ستاد دفاعی انگلیس در مصاحبه با روزنامه تایمز ادعا کرد فعالیت زیردریاییهای روسیه تهدیدی علیه کابلهای زیردریا است و این تهدید به نوعی اقدام جنگی محسوب میشود. این مقام ارشد انگلیس ضمن اشاره به موشکهای مافوق صوت روسیه و توانمندی مسکو در زمینه موشکهای دوربرد که وی آن را تهدید خواند، گفت: ما باید در مسیر رسیدن به این توانمندی روسیه قرار بگیریم. تونی راداکین همچنین خاطرنشان کرد وی وزرای دولتی را در جریان «گزینههای مربوط به اقدامات نظامی» در صورتی که روسیه به اوکراین حمله کند، قرار داده اما اطلاعات بیشتری در این رابطه نداد.
ارسال به دوستان
برملا شدن دروغ ائتلاف سعودی درباره یمن
ارتش یمن عصر دیروز (شنبه) تصاویری از محموله تسلیحاتی کشتی اماراتی «روابی» منتشر کرد. روز دوشنبه سوم ماه ژانویه سال جاری بود که مرکز عملیات تجارت دریایی انگلیس (UKMTO) اعلام کرد گزارشهایی از حمله به یک کشتی در نزدیکی بندر «رأس عیسی» در دریای سرخ دریافت و به تفنگداران دریایی توصیه کرده در محل حادثه نهایت احتیاط را پیشه کنند. پس از این اعلام، وبگاه «دریاد گلوبال» خبر داد کشتی مورد حمله در حدود ۲۳ مایل دریایی غرب پایانه نفتی رأس عیسی در دریای سرخ بوده است اما هویت مالکان این کشتی مشخص نیست و تحقیقات درباره این حادثه در جریان است. سپس شبکه سعودی «العربیه» مدعی شد جنبش انصارالله یمن یک کشتی باری با پرچم امارات عربی متحده را در امتداد شهر «الحدیده» توقیف کرده است. سعودیها ادعا کردند کشتی فوق حامل تجهیزات پزشکی برای یک بیمارستان سعودی در جزیره «سقطری» بوده است اما در ادامه سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن رسما اعلام کرد نیروهای یمن، یک کشتی باری نظامی اماراتی حامل تجهیزات نظامی را که در حال انجام اقدامات خصمانهای بود، توقیف کردهاند. صنعا دیروز تصاویری از سفرهای کشتی باری نظامی اماراتی «روابی» را که در حال حمل خودروهای نظامی زرهی و انواع تسلیحات بود، منتشر کرد. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|