|
گنبد آهنین در آستانه فروپاشی؟!
روزنامه عبری گلوبس از بحران در شرکت صنایع هوایی اسرائیل (IAI) پرده برداشت. این رسانه دیروز در گزارشی درباره تهدیدات پیش روی ادامه حیات این شرکت نوشت: « طی چند سال گذشته صدها نفر از مهندسان این شرکت آن را ترک کرده و به استخدام شرکتهای دانشبنیان دیگر درآمدند و همین امر باعث شد تقریبا 6 درصد از کارمندانش را فقط در سال گذشته میلادی از دست بدهد. در چنین شرایطی تا 5 سال دیگر خبری از توسعه تولیدات این شرکت از جمله گنبد آهنین نخواهد بود».
ارسال به دوستان
رئیسجمهور سالخورده آمریکا در روزی که بزرگترین گافش را داد، حمله ششم ژانویه به کنگره را کودتا خواند
بایدن، هریس را رئیسجمهور کرد!
گروه بینالملل: رئیسجمهور سالخورده آمریکا حتی در یکی از مهمترین سخنرانیهای دوران کوتاه حضورش در رأس قوه مجریه نیز دست از گاف دادن برنداشت. جو بایدن 79 ساله که در سالگرد حمله حامیان ترامپ به ساختمان کنگره، کاخ سفید را رها کرده و یک تور از سخنرانیهای آتشین و تفرقهبرانگیز را در ایالات شرقی آمریکا به راه انداخته، روز سهشنبه بار دیگر معاون مونث خود را که رابطه چندان حسنهای نیز با او ندارد، شفاها به ریاستجمهوری آمریکا رساند! بایدن این گاف را در سخنرانیاش در جمع دانشجویان «مرکز کنسرسیوم دانشگاه آتلانتا» در ایالت جورجیا مرتکب شد؛ نطقی که حاوی شدیداللحنترین حملات رئیسجمهور دموکرات به سلف خود و دیگر رقبای جمهوریخواه بود و از این نظر مهمترین سخنرانی سیاستمدار سالخورده از زمان رسیدن به ریاستجمهوری محسوب میشد. به همین خاطر اشتباه او نیز همانند دیگر اظهارات جنجالیاش در آن روز از جمله توصیف حمله ششم ژانویه به عنوان یک کودتا علیه دموکراسی یا حمله ژاپنیها به بندر پرل هاربر آمریکا در زمان جنگ دوم جهانی و همچنین تهدید به تغییر فرآیند رایگیری در کنگره با لغو سنت «فیلی باستر» - روند مهلتتراشی نمایندگان اقلیت پارلمان برای جلوگیری از تصویب قوانینی که مورد دلخواه حزبشان نیست- تاریخی شد. رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی آتلانتا پس از آنکه با محکومیت حمله مرگبار حامیان ترامپ به کنگره بر لزوم حفاظت از دموکراسی و حق رای در آمریکا تاکید کرد، ناگهان به کاملا هریس، معاون خود اشاره کرد و به اشتباه گفت: «هفته گذشته پرزیدنت (رئیسجمهور) هریس و من در ساختمان کنگره ایالات متحده ایستادیم».
البته صفحه رسمی کاخ سفید در انتشار متن سخنرانی جو بایدن گاف او در رئیسجمهور خواندن کاملا هریس را اصلاح کرده است اما در کمتر از یک سالی که بایدن به قدرت رسیده این نخستینبار نیست که در عین اختلافات عمیق خود و طیف اکثریت دموکراتها با هریس و طیف اقلیت که کاخ سفید را ۲شقه کرده، معاون خود را رئیسجمهور میخواند. او به کرات مرتکب این گاف شده است، از جمله قبل از سخنرانی این هفته آتلانتا، ماه گذشته در دانشگاه ایالتی کارولینای جنوبی کاملاهریس را رئیسجمهور آمریکا خوانده بود. گافهای او از زمان آغاز ریاستجمهوری واکنشهای زیادی را به دنبال داشته و مخالفان جمهوریخواه او بارها درباره سلامت جسمی و ذهنی او ابراز تردید کردهاند. دونالد ترامپ رقیب بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ رقابت را واگذار کرد اما هیچوقت نپذیرفت که در انتخابات شکست خورده است. او که یکی از مخالفان جدی بایدن است، مدعی شده بود بایدن همهکاره دولت نیست و افراد دیگری در دولت، مسؤولیت اصلی را بر عهده دارند. ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۲۰ و بعد از آن بارها رئیسجمهور دموکرات کنونی آمریکا را «جوی خوابالو» خوانده است. در این یک سال اما بایدن توسط رسانهها، بیش از پیش با القابی بدتر از این مانند «آلزایمری» یا «پیرمرد دچار نسیان یا زوال عقل» توصیف شده است. به گزارش تارنمای هیل، ارگان کنگره، او در سخنرانی اخیر خود در آتلانتای جورجیا نیز خواستار تغییر بیسابقه در قوانین سنا به منظور برداشتن نخستین گام برای بازنگری در قانون اساسی آمریکا شد. او تاکید کرد از تغییراتی حمایت میکند که اجازه میدهد اصلاحات او بدون حمایت جمهوریخواهان مخالف تصویب شود و گفت: «برای محافظت از دموکراسیمان، من از تغییر قوانین سنا، به هر نحوی که نیاز باشد، برای جلوگیری از مختل شدن حق رای اقلیت سناتورها حمایت میکنم».
این واکنشی بود به بازی تاخیری ۲ سناتور حزب دموکرات در قالب سنت فیلی باستر کنگره که باعث به حد نصاب نرسیدن آرای لازم برای تصویب برنامههای اصلاحی دولت بایدن شده است. در عین حال هیچ سناتور جمهوریخواهی هم از طرح وی حمایت نکرده است. در حال حاضر، اکثریت ۶۰ درصدی برای تصویب اکثر قوانین در سنا مورد نیاز است و لوایح انتخاباتی آقای بایدن با این وضع به تصویب نخواهد رسید، مگر اینکه تغییری در این قانون ایجاد شود. از طرف دیگر بایدن برای نخستینبار شورش ششم ژانویه ۲۰۲۱ ناشی از حمله ترامپیستها و شبهنظامیان نزدیک به جمهوریخواهان را به جلسه تایید آرای انتخابات ۲۰۲۰، تحت عنوان کودتا توصیف کرد. بایدن با لحنی آتشین علیه جمهوریخواهان گفت: «اوباش خشن ۶ ژانویه ۲۰۲۱، با دلگرمی و تشویق رئیسجمهور سابق شکست خورده، به دنبال آن بودند از طریق خشونت آنچه را که در صندوق رای از دست داده بودند، به دست آورند. آنها برای تحمیل اراده اوباش، برای براندازی انتخابات آزاد و منصفانه و برای نخستینبار در تاریخ آمریکا، در جلوگیری کردن از انتقال مسالمتآمیز قدرت شکست خوردند، آنها شکست خوردند اما پیروزی دموکراسی قطعی نبود و آینده دموکراسی نیز قطعی نیست. به همین دلیل است که ما امروز اینجا هستیم؛ برای ایستادن در برابر نیروهایی در آمریکا که برای قدرت، بیشتر از اصول ارزش قائل هستند، نیروهایی که کودتا کردند، کودتا علیه اراده قانونی مردم آمریکا با ایجاد شک، ساختن اتهامهای کلاهبرداری و تلاش برای دزدیدن انتخابات ۲۰۲۰ از مردم. آنها میخواهند هرج و مرج حاکم شود».
به عبارت دیگر صحبتهای بایدن نوعی اعلان جنگ به حزب جمهوریخواه بود.
ارسال به دوستان
ناامیدی روسیه و آمریکا از نتیجهبخش بودن مذاکرات امنیتی
دوران جنگ سرد جدید بر روابط مسکو- واشنگتن غالب شده است؟
فرزانه دانایی: درگیریهای ایالات متحده با مسکو بر سر اوکراین، با آغاز مذاکرات امنیتی ۲ کشور در ژنو ابعاد تازهای به خود گرفته است. پس از یک دور مذاکره بین نمایندگان روسیه و ایالات متحده، ۲ طرف اعلام کردند مذاکرات ظاهرا قرار نیست راه به جایی ببرد. «وندی شرمن» نماینده آمریکا در این مذاکرات گفته است نتیجهبخش بودن مذاکرات امنیتی واشنگتن - مسکو بستگی به کاهش تنشها در منطقه از طرف مسکو دارد و روسیه نیز بر این باور است نمیتوان صحبتها و مذاکرات امنیتی در این باره را با فشار دیپلماتیک و سیاسی پیش برد.
با افزایش تعداد نیروهای روس در مرز اوکراین، چند وقت است آمریکاییها بر این عقیدهاند روسها قصد دارند به مناطقی از اوکراین حمله کرده یا به حمایت از شورشیان و جداییطلبان در منطقه دونباس و دونتسک بپردازند. برخی رسانههای آمریکایی در ارائه تصویر تنش به وجود آمده میان ۲ پایتخت، پا را فراتر از این برده و اعلام کردهاند جنگ سرد جدید میان روسیه و ایالات متحده از هماینک آغاز شده است.
مذاکرات امنیتی میان مسکو و واشنگتن دوشنبه در ژنو برگزار شد و پس از آن برای مذاکره بین روسیه و ناتو، به بروکسل منتقل شد. ۲ طرف در این باره البته خوشبین نیستند و پس از برگزاری نخستین جلسه، «سرگئی ریابکوف» اعلام کرد احتمالا جلسه دیگری برای مذاکره با آمریکا در کار نخواهد بود. او اعلام کرده بود هنوز هیچچیز مشخص نیست و نباید آمریکاییها در این باره توهم داشته باشند. ریابکوف در عین حال تاکید کرده بود به طور طبیعی، روسیه هیچگاه تحت فشار به توافق تن نداده است و البته با توجه به تهدیدات متوالی از سوی نمایندگان آمریکایی، به نظر نمیرسد مذاکرات به این زودیها به نتیجه برسد.
پس از لشکرکشی روسیه به سمت مرزهای خود با اوکراین، آمریکا اعلام کرد در صورت حمله به اوکراین، تحریمهای سختی را علیه روسیه اعمال خواهد کرد. جو بایدن نیز موضع تندتری در این باره گرفت و اعلام کرد آمریکا مانند سال ۲۰۱۴ و اشغال کریمه، در برابر مسکو سکوت نمیکند. در همین حال روسها خواستار تضمین امنیتی از طرف غرب شدهاند. ایالات متحده نیز در مقابل اعلام کرد آماده است درباره احتمال اعمال محدودیت نظامی و همچنین مانورها و تمرینات نظامی و استقرار موشکها در منطقه، با مسکو مذاکره داشته باشد اما این شامل حال تغییر در سیاست «درهای باز» ناتو نمیشود.
۲ کشور در نخستین دور مذاکرات، طرحهای خود برای کاستن از تنش در منطقه را ارائه کردند. با این حال آمریکا اعلام کرده روسیه نمیتواند جلوی گسترش ناتو به شرق را بگیرد و روسیه نیز در مقابل روز سهشنبه مانور نظامی خود در نزدیکی مرزهای اوکراین را آغاز کرد.
در این بین سرگئی ریابکوف وضعیت موجود را با بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ مقایسه کرده است؛ موقعیتی که دنیا را در آستانه جنگ بین ۲ ابرقدرت قرار داده بود. خط قرمزهای روسیه در گفتوگوهای اخیر بسیار واضح است؛ ناتو نباید به فکر عضویت سایر کشورهای همسایه روسیه در این پیمان باشد و در عین حال آمریکا نباید کمکهای نظامی خود به اوکراین را افزایش دهد. ایالات متحده اما در مقابل اعلام کرده است هیچکدام از خطوط قرمز مطرح شده قابل پذیرش نیست. از سویی خبرگزاریها خبر دادهاند همزمان با این گفتوگوها، دولت بایدن به صورت مخفیانه به ارائه محمولههای سلاح به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار به اوکراین پرداخته است. شبکه خبری «سیانان» در همین باره در گزارشی گفته است به احتمال زیاد سلاحهایی که به اوکراین صادر میشود، همان سلاحهایی است که قرار بود مورد استفاده افغانستان قرار گیرد. گفته میشود بخش عمده این بسته امنیتی شامل تجهیزات نظامی از قبیل سلاحهای سبک، مهمات، بیسیم و تجهیزات پزشکی است. به نظر میرسد دولت بایدن درصدد بوده است این اخبار تا پیش از برگزاری مذاکرات دیپلماتهای آمریکایی و روس در ژنو پنهان بماند. این در شرایطی است که کییف اعلام کرده است این میزان سلاح نمیتواند جلوی مداخله نظامی روسیه در اوکراین را بگیرد و خواستار کمکهای بیشتر آمریکا به اوکراین شده است. روسیه در عین حال در درخواستهای خود از آمریکا عنوان کرده است کمکهای نظامی آمریکا به کشورهای حوزه غرب روسیه باید کاهش یابد.
به نتیجه نرسیدن دور اول مذاکرات آمریکا با روسیه باعث شد ناتو برای حل مناقشات وارد میدان شود و روز گذشته در نشستی با هدف حلوفصل تنشها، نماینده ناتو و روسیه به مذاکره پرداختند. در همین حال در آستانه برگزاری این مذاکرات، سفیر روسیه در آمریکا در بیانیهای از مسؤولان آمریکایی در واشنگتن خواست از لفاظیهای تهاجمی علیه روسیه دست بردارند و اجازه دهند مذاکرات راه طبیعی خود را طی کند.
در این میان مسالهای که طی گفتوگوهای امنیتی مسکو و واشنگتن رخ داد و توانست موضع روسیه در این مذاکرات را تقویت کند، بحران قزاقستان و حضور نیروهای روس برای حفظ امنیت این کشور بود. آمریکا که گمان میکرد اعتراضات قزاقستان میتواند روسیه را به خود سرگرم کرده و توان نظامی این کشور را به سمت رویاروییهای فرسایشی ببرد، فکر نمیکرد بحران قزاقستان به این زودی تمام شود. این در حالی است که نیروهای روس توانستند به سرعت وارد میدان شده و امنیت را برقرار کنند و قرار است طی ۲ روز آینده نیز قزاقستان را ترک کنند. این اقدام نشان داد روسیه از توان نظامی لازم برای محافظت از منافع خود در کشورهای همسایهاش برخوردار است و میتواند جلوی وقوع انقلابهای رنگی و تهدید مرزهایش را بگیرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با این حال گفته در گفتوگوهای نمایندگان آمریکا با روسیه آمریکا بخوبی برای مسکو روشن کرده است که ۲ راه برای حلوفصل اختلافات در منطقه وجود دارد؛ راه دیپلماسی و مذاکره یا راه دفاع و بازدارندگی.
برنامه آمریکا برای بازدارندگی در مقابل روسیه در منطقه، تهدید مسکو به اعمال تحریمهای اقتصادی شدید است. بایدن چندی پیش در تماس با پوتین اعلام کرده بود آمریکا آماده اعمال تحریمهای گسترده اقتصادی با محوریت بانک مرکزی روسیه علیه این کشور است. در سوی دیگر روسیه اعلام کرده از همان ابتدا نیز قصدی برای حمله به اوکراین نداشته است اما نگرانیهای خود درباره تامین امنیت مرزهایش را با استقرار نیرو در نزدیکی اوکراین برطرف خواهد کرد و آمریکا نیز باید در مذاکرات و دیپلماسی به نگرانیهای مسکو درباره گسترش ناتو به شرق بپردازد.
حال باید دید در مذاکرات پیش رو کدام یک از ۲ ابرقدرت میتوانند خواست خود را در منطقه به پیش ببرند و اینکه آیا باید منتظر حاکم شدن شرایط جنگ سرد بر روابط ۲کشور باشیم؟
ارسال به دوستان
دور دنیا
سازمان جهانی بهداشت: نیمی از اروپاییها تا ۲ ماه دیگر به سویه جدید کرونا مبتلا میشوند
فائوچی: همه انسانها اُمیکرون میگیرند!
مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت (WHO) در اروپا پیش آگهی داد ادامه گسترش ابتلا به ویروس «کووید-19» به شکل فعلی، باعث خواهد شد تا ۲ ماه دیگر - قبل از آغاز فصل بهار- نیمی از شهروندان کشورهای اروپایی مبتلا به سویه اُمیکرون کرونا شوند. این بیانیه درست همزمان با دومین سالگرد اعلام خبر فوت نخستین قربانی کرونا در چین منتشر شد؛ یازدهم ژانویه ۲۰۲۰ بود که دولت این کشور اعلام کرد یک نفر در شهر ووهان، پس از ابتلا به ویروس مرگبار ناشناختهای جان باخته است. به گزارش یورونیوز، «هانس کلوگه» مدیر اروپایی سازمان جهانی بهداشت با شرکت در یک نشست خبری گفت سویه جدید ویروس کرونا موسوم به اُمیکرون، بسیار راحتتر از سویههای دیگر حتی میان افرادی که پیشتر دچار «کووید-۱۹» شده یا واکسن زدهاند، منتقل میشود. او با تاکید بر اینکه تا روز دوشنبه (10 ژانویه) ۲۶ کشور اروپایی گزارش دادهاند بیش از یک درصد از جمعیتشان هر هفته به «کووید-۱۹» مبتلا میشوند، گفت: «اکنون ۵۰ کشور موارد ابتلا به اُمیکرون را گزارش کردهاند و میگویند اُمیکرون به سرعت به ویروس غالب در اروپای غربی تبدیل شده و اکنون در منطقه بالکان در حال گسترش است».
به گزارش یورونیوز، آمارها در اروپا نشان میدهد سویه اُمیکرون ویروس کرونا در ۷ روز گذشته جان بیش از ۲۰ هزار نفر را گرفته است که در مقایسه با سویه پیشین کرونا (دلتا) درصد مرگباری بسیار پایینتری دارد.
از طرف دیگر مشاور ارشد پزشکی کاخ سفید و رئیس کمیته مبارزه با کرونا در دولت ایالات متحده مدعی شد همه مردم کره زمین به اُمیکرون مبتلا خواهند شد.
دکتر «آنتونی فائوچی» معتقد است سویه جدید ویروس کووید همانند سرماخوردگی معمولی و آنفلوآنزا ضریب ابتلای بسیار بالاتری دارد. او این ادعا را در هفتهای مطرح کرد که شمار مبتلایان کرونای بستریشده در بیمارستانهای آمریکا رکورد زد. فائوچی که اخیرا با رسوایی ناشی از افشای فعالیتهای تجاری و تحقیقاتیاش در رابطه با ویروس کرونا قبل از همهگیری جهانی آن دست و پنجه نرم میکند، در واکنش به این موضوع گفت: «رند پال» سناتور جمهوریخواه برای منافع سیاسی خود او را تهدید و به او حمله میکند».
***
4 کشته در درگیری مرزی آذربایجان و ارمنستان
درگیری بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه مرزی منجر به کشته شدن ۴ نظامی از ۲ طرف شد. دور جدید تنش ۲ کشور منطقه قفقاز جنوبی، عصر روز سهشنبه در منطقه مرزی کلبجر رخ داد که در نتیجه آن 3 نظامی ارمنستان و یک نظامی جمهوری آذربایجان جان خود را از دست دادند، همچنین 5 نظامی ارمنی نیز زخمی شدند. طرفین یکدیگر را متهم به آغاز درگیری میکنند.
***
اعتراف ژاپن به رشد توان موشکی کرهشمالی
آزمایش موشکی جدید کرهشمالی این بار ژاپنیها را مجبور به اعتراف توأم با اعتراض کرد. رسانههای کرهشمالی با تایید آزمایش جدید موشکی روز سهشنبه آن را یک موشک مافوق صوت خواندند که کیم جونگ اون، رئیس کرهشمالی بر پرتاب آن نظارت کرده است. متعاقب این رخداد، هیروکازو ماتسونو، دبیر کابینه ژاپن رشد سطح تکنولوژی موشکی کرهشمالی را قابل توجه خواند و اضافه کرد که این موضوع توکیو را ملزم میکند اقدامات تقویتی دفاعی اتخاذ کند. به گزارش خبرگزاری روسی تاس، وزیر دفاع ژاپن، نوبو کیشی نیز دیروز در این باره با خبرنگاران صحبت کرد. به گفته او، طبق تخمینهای دولت ژاپن، موشک کرهشمالی تقریبا 50 کیلومتر ارتفاع گرفته و سرعت آن به 10 ماخ (12 هزار کیلومتر بر ساعت) رسیده است. کیشی اعلام کرد توکیو از طریق یک کانال دیپلماتیک به این اقدام پیونگ یانگ اعتراض کرده است. یک روز جلوتر ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی نیز با صدور بیانیهای مشابه ژاپن اعلام کرد کرهشمالی پرتابه نامشخصی را از ساحل شرقی خود به سمت دریای ژاپن شلیک کرده است. به نوشته خبرگزاری یونهاپ، این دومین آزمایش موشکی کرهشمالی در عرض ۵ روز بوده است.
***
طالبان حقوق کارمندان دولتی افغانستان را با گندم میدهد
مقامات کشاورزی دولت طالبان اعلام کردند در پی تشدید بحران مالی در افغانستان، برنامه غذا در برابر کار به اجرا درمیآید که در آن به جای پول نقد به هزاران تن از کارمندان دولت گندم داده میشود. آنها در یک نشست خبری اعلام کردند گندمی که به صورت گسترده از سوی هند به دولت سقوط کرده پیشین مورد حمایت آمریکا اهدا شده بود، برای پرداخت دستمزد به ۴۰ هزار کارمند استفاده میشود. بر این اساس، برای 5 ساعت کار روزانه ۱۰ کیلوگرم گندم به کارمندان داده میشود.
به گزارش رویترز، فاضل بری فضلی، از مسؤولان وزارت کشاورزی دولت طالبان گفت: «ما آمادهایم هر کاری میتوانیم برای کمک به مردم افغانستان انجام دهیم. دولت طالبان قبلا ۱۸ تن گندم از پاکستان دریافت کرده و قرار است ۳۷ تن دیگر هم دریافت کند و با دولت هند هم برای دریافت ۵۵ تن گندم در حال گفتوگو است. ما برنامههای زیادی برای غذا در برابر کار داریم».
تحریمهای بینالمللی علیه اعضای طالبان، مسدودسازی داراییهای بانک مرکزی و توقف ناگهانی کمکهای بینالمللی که زمانی ستون اصلی اقتصاد این کشور بود، باعث شده حاکمان افغانستان با نقدینگی محدود دولت و افزایش بحران اقتصادی روبهرو شوند. آژانسهای سازمان ملل این هفته از اهداکنندگان خواستند 4/4 میلیارد دلار کمکهای بشردوستانه برای افغانستان در سال ۲۰۲۲ در نظر بگیرند و این مبلغ را یک «شکاف توقف ضروری» برای تضمین آینده این کشور نامیدهاند.
ارسال به دوستان
سفیر کییف در برلین: آلمانیها دوست واقعی ما نیستند
کنایه اوکراین به اسرائیلدوستی دولت آلمان
آندری ملنیک، سفیر اوکراین در آلمان در صحبتهایی ملتمسانه و در عین حال هشدارآمیز، عدم ارائه پشتیبانی نظامی از سوی برلین به کییف را منجر به عواقب جدی برای روابط بین ۲ کشور خواند. دولت جدید آلمان که نمیخواهد پروژههای اقتصادی بزرگش با روسها در بلندمدت دچار مشکل شود، اخیرا رویهای مخالف آمریکا و متحدان اروپاییاش در ناتو اتخاذ کرده و از دمیدن در آتش اختلافات میان اوکراین و روسیه پرهیز میکند. اخیرا سفیر ژرمنها در کییف با تکذیب هیاهوی دستگاههای اطلاعاتی غربی و خود اوکراین، منکر تجمع تهدیدآفرین نیروهای روس در مرزهای شرقی اوکراین شد.
حال سفیر اوکراین در برلین در واکنشی صریح به همتای آلمانی خود در کییف، مصاحبهای با تلویزیون اینترنتی فانکه انجام داده و تلاش کرده آلمان را زیر فشار بگذارد. ملنیک گفته است: «ما از دولت آلمان میخواهیم موضع فعلی خود را که از نظر اخلاقی کاملا غیرضروری است، کنار بگذارد. فورا سلاحهای دفاعی لازم را به اوکراین ارائه دهید. ما حق دفاع از خود را داریم. امتناع از ارائه تسلیحات نارضایتی زیادی در جامعه اوکراین ایجاد میکند و میتواند عواقب جدی برای روابط دوجانبه با آلمان داشته باشد».
به گفته او، آلمان به دلیل جنایتهای نازیها در دوران جنگ دوم جهانی، همان مسؤولیتی را در قبال اوکراین دارد که در قبال یهودیان اسرائیلی دارد و از برلین خواست فعالانهتر روی امیدهای کییف برای پیوستن به اتحادیه اروپایی و ناتو کار کند.
این کنایهای است آشکار به دولت آلمان که حتی در اوج جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان و لبنانیها، از فروش تسلیحات مرگبار به اسرائیلیها امتناع نکرده است.
کابینه ائتلافی آلمان، روز دوشنبه گذشته در پاسخ به درخواست ملنیک مبنی بر تامین تسلیحات، در بیانیهای اعلام کرد نیروی نظامی کمکی به حل مناقشه در اوکراین نخواهد کرد و از همه طرفها خواست راهحلی سیاسی بیابند.
البته ملنیک پیشتر به نشریه ZN گفته بود اوکراین نباید انتظار داشته باشد تحت رهبری صدراعظم جدید آلمان، اولاف شولتز، از برلین اسلحه دریافت کند: «زمان آن فرا رسیده است که بفهمیم چه کسی یک دوست واقعی است، نهتنها در گفتار بلکه در عمل».
در حال حاضر، دولت اولاف شولتز، صدراعظم جدید از حزب سوسیال- دموکرات در حال مدیریت تنشهای شرق اروپاست تا منافع آلمان بویژه در حوزه انرژی و ترانزیت در روسیه به خطر نیفتد. برلین با اتکا به مصوبه بوندستاگ، به کشورهایی که در آنها درگیریهای نظامی داخلی وجود دارد، تسلیحات نمیدهد. اوکراین از سال 2014 به دنبال کودتای نیروهای فاشیستی و نونازی مورد حمایت آمریکا و روی کار آمدن دولت راستگرا در کییف، بحران داخلی را تجربه میکند و علاوه بر جدا شدن شبهجزیره کریمه، اکثریت روس در منطقه دونباس شامل ۳ استان شرقی این کشور ادعای استقلال دارند.
حدود ۲ هفته پیش نیز آنالنا بائربوک، وزیر جدید خارجه آلمان با وجود مواضع ضدروسیاش، در پاسخ به این سوال که آیا این کشور قصد دارد تعداد زیادی تسلیحات به اوکراین بفروشد یا خیر، به خبرگزاری دولتی DPA گفته بود: «تشدید نظامی بیشتر امنیت بیشتری را به اوکراین وارد نمیکند».
در آخرین ماه سال 2021 (دسامبر) روزنامه آلمانی بیلد مدعی شد آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین این کشور از حق وتوی برلین در ساختار ناتو استفاده کرده تا بلوک نظامی تحت رهبری ایالات متحده را از ارسال سلاح به اوکراین منع کند.
***
پرچم نازیها در مراسم کلیسای کاتو رم!
روز سهشنبه این هفته، یک مراسم تشییع جنازه در یکی از کلیساهای زیرمجموعه واتیکان در رم، پایتخت ایتالیا تبدیل به نمایشی فاشیستی با پرچم نازیها شد.
به گزارش تارنمای ایتالیایی اوپن، در یک مراسم تشییع جنازه که در محوطه کلیسای سنت لوسیا در رم برگزار شد، عزاداران در اطراف تابوتی پوشیده از پرچم صلیب شکسته منسوب به نازیهای آلمان گرد آمده و ضمن ادای احترام با دست راست به سبک فاشیستها شعارهای راستگرایان افراطی را سر دادند.
اگرچه قائممقام کلیسای کاتولیک (واتیکان) در منطقه رم در بیانیهای از این حرکت اعلام برائت کرده و برگزاری مراسم مزبور در خارج از کلیسای سنت لوسیا را بیارتباط با مسؤولان کلیسا دانسته اما تصاویر منتشر شده حاکی از آن است که کشیش محله و کشیش مخصوص مراسم تشییع جنازه با وجود دیدن اوضاع، مراسم را برگزار کردهاند.
این مقام کاتولیک در بیانیه محکومکننده خود با اشاره به آشتیناپذیری مذهب مسیحیت کاتولیک با ایدئولوژی نژادپرستانه نازیسم، آن را خشونتآمیز و استثمارکننده خوانده که اشارهای است به سالهای اوج فاشیسم در ایتالیای تحت حکومت موسولینی و متحد با رایش سوم (هیتلر). با این حال این موضوع که پاپ آرژانتینی، فرانسیس اول به عنوان اسقف اعظم و رهبر کلیسای کاتولیک رم تاکنون به این رخداد واکنش نشان نداده، بازخورد بدی برای این کلیسا داشته است. در سالهای اخیر، کمکها و حمایتهای پیدا و پنهان آمریکا و متحدان اروپاییاش از جنبشهای نو نازی، فاشیستی و راستگرایان افراطی تحت عنوان مبارزان آزادی، ریاکاری غرب مدعی لیبرالیسم و دموکراسی را آشکار کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|