|
گیلان مقصد پانزدهمین سفر استانی رئیسجمهور
سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهور در گفتوگو با فارس، از سفر حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی به استان گیلان خبر داد. معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: این سفر قرار است صبح روز جمعه (8 بهمنماه) انجام شود. گفتنی است این پانزدهمین سفر استانی رئیسجمهور از زمان بر عهده گرفتن ریاست دولت است.
ارسال به دوستان
«ند پرایس» سخنگوی وزارتخارجه آمریکا اظهارات رابرت مالی درباره مشروط بودن توافق هستهای به آزادی 4 مجرم زندانی آمریکایی در ایران را پس گرفت
ماستمالی
گروه سیاسی: در کشاکش دور هشتم مذاکرات وین برای تعیین تکلیف توافق هستهای 2015 تهران با اطمینان خاطر نسبت به پشتوانههایی که در میز مذاکرات تولید کرده است، همه چیز را معطوف به خواست واشنگتن در این جهت که خواهان حصول یک توافق خوب است یا نه، کرده است؛ این در شرایطی است که پیش روی دولت بایدن هیچ گزینه خوبی برای فشار مضاعف به ایران وجود ندارد و اخبار این روزهای رسانههای آمریکایی متوجه شکاف و اختلاف نظر فزاینده در تیم مذاکرهکننده این کشور شده است.
به گزارش «وطنامروز»، دبیر شورای عالی امنیت ملی روز سهشنبه در توئیتی درباره مذاکرات جاری در وین نوشت: تاکنون ارتباط با هیأت آمریکایی حاضر در وین با مبادله نوشتار غیررسمی انجام شده و نیازی به بیش از این نیز نبوده و نخواهد بود. علی شمخانی افزود: این روش ارتباطی تنها زمانی با روشهای دیگر جایگزین میشود که توافق خوب در دسترس باشد. وزیر امور خارجه نیز دوشنبهشب در جمع خبرنگاران درباره مذاکره ایران و آمریکا گفته بود: آمریکاییها مکررا برای مذاکره درخواست دارند ولی ما هنوز به این نقطه در جمعبندیهای خود نرسیدهایم. حسین امیرعبداللهیان همچنین اظهار کرد: اگر در روند مذاکرات به مرحلهای برسیم که رسیدن به یک توافق خوب با تضمین بالا لازمهاش این باشد که سطحی از گفتوگو را با آمریکا داشته باشیم، آن را نادیده نخواهیم گرفت.
در همین اوضاع و در حالی که عقربههای ساعت با توسعه پرشتاب برنامه هستهای ایران به تندی علیه دولت آمریکا در حرکت است نقطه ضعف دولت بایدن در نبود اهرم فشاری ضد تهران باعث شده برخی دوگانگیها و قطببندی در تیم سیاست خارجی جو بایدن پدیدار شود. پس از اینکه رابرت مالی، فرستاده و مذاکرهکننده ارشد دولت بایدن در گفتوگوهای هستهای روز یکشنبه در مصاحبه با رویترز، با طرح یک پیششرط جدید گفت بعید است ایالات متحده برای نجات توافق هستهای 2015 با ایران به یک توافق جدید دست یابد مگر آنکه تهران 4 شهروند آمریکایی را که گروگان گرفته آزاد کند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری خود تلاش کرد این موضع رابرت مالی را اصلاح کند.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری عصر دوشنبه به وقت واشنگتن به سوالات خبرنگاران درباره مذاکرات وین و اظهارات اخیر رابرت مالی، نماینده ویژه واشنگتن در امور ایران درباره لزوم آزادی زندانیان آمریکایی در ایران پاسخ داد. در این نشست، یک خبرنگار درباره اظهارات روز یکشنبه «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با موضوع لزوم آزادی «زندانیان آمریکایی و دوتابعیتی» در ایران سوال کرد. خبرنگار گفت: «مالی گفت تصور اینکه آمریکا با ایران به توافق برسد، سخت است مگر اینکه گروگانهای آمریکایی آزاد شوند. چرا دولت حاضر نیست به طور صریح بگوید تا زمانی که شهروندان آمریکایی آزاد نشوند، به برجام نمیپیوندد؟»
پرایس در جواب گفت: «خب! چیزی که فرستاده ویژه گفت این است که تصور بازگشت به توافق هستهای برای ما بسیار سخت است در حالی که ۴ آمریکایی بیگناه در گروگان ایران هستند. این نکتهای است که او قبلا بارها به آن اشاره کرده است، پس این قبلا بوده و اصلا نباید خبر جدیدی باشد. همچنین میتوانم به شما بگویم این حرف برای ایرانیها هم خبر جدیدی نیست. این موضع را قبلا هم غیرمستقیم از ما شنیدهاند».
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: «البته رابرت مالی همچنین به این نکته اشاره کرد که این موضوعات در مسیرهای جداگانهای عمل میکنند و آنها در مسیرهای جداگانه عمل میکنند به یک دلیل بسیار ساده: در بهترین حالت، بازگشت متقابل به پایبندی به برجام یک گزاره نامشخص است».
وی افزود: «ما میخواهیم آمریکاییهایی که سالها بر خلاف میل خود و به دور از خانوادههایشان بازداشت شدهاند، هر چه زودتر بازگردند. گره زدن سرنوشت آنها به گزارهای که قبلا گفتم در بهترین حالت نامشخص است، به اهداف ما خدمت نمیکند و منافع آنها را تامین نمیکند. به همین دلیل است که اینها به تعاملات ما معنا و رنگ میدهد اما اینها در مسیرهای جداگانهای عمل میکنند». خبرنگار حاضر در نشست سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بعد از این اظهارات ند پرایس، خطاب به او درباره سخنان رابرت مالی گفت: «اما نوعی که شما دارید حرف میزنید، خیلی بیشتر شبیه به یک پیششرط است!»
پرایس در جواب گفت: «یک بار دیگر باید بگویم این صدق نمیکند. هر گونه ارتباط مستقیم یا صریح دقیقاً به این دلیل وجود دارد که بازگشت متقابل به پایبندی به برجام در بهترین حالت یک پیشنهاد نامشخص است. ما میخواهیم بازگشت این آمریکاییها یک پیشنهاد مشخص باشد، بنابراین این مسائل را جدا از هم نگه میداریم».
همچنین خبرنگار دیگری در نشست خبری ند پرایس، از سخنگوی این وزارتخانه سوال کرد: «وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه گفت اگر احساس کنند میتوانند با ضمانتها به توافق خوبی برسند، آمادهاند مذاکره مستقیم با آمریکا را بررسی کنند. آیا ارتباطی در این مورد صورت گرفته است؟ و آیا شماها به گفتوگوی مستقیم با آنها فکر میکنید؟»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال گفت: «ما آماده ملاقات مستقیم هستیم. ما همواره این موضع را داشتهایم که تعامل مستقیم با ایران درباره مذاکرات برجام و سایر موضوعات بسیار مفیدتر خواهد بود». پرایس ادامه داد: «این به فرمتهای دوجانبه و همچنین چندجانبه گسترش مییابد. نشست مستقیم ارتباط موثرتری را ممکن میسازد که برای دستیابی سریع به تفاهم درباره بازگشت متقابل به پایبندی به برجام، ضروری است».
وی مدعی شد: «با توجه به سرعت پیشرفتهای هستهای ایران، زمان برای اینکه مزایای منع گسترش سلاحهای هستهای ناشی از برجام محقق شود، به سرعت در حال از دست رفتن است، در نتیجه ما به طور مداوم بسیار شفاف گفتهایم که تعامل مستقیم به این اهداف کمک میکند».
* شکاف در تیم آمریکایی
آنچه از اظهارات ضدونقیض مقامات آمریکاییها در روزهای گذشته نظیر مواضع رابرت مالی و ند پرایس برمیآید، از شکاف در درون تیم سیاست خارجی بایدن در موضوع هستهای ایران حکایت میکند و رسانههای آمریکایی در حال انتشار برخی جزئیات اختلاف نظرها در تیم مذاکرهکننده آمریکا هستند. در این راستا شنبه 2 منبع آگاه در گفتوگو با «انبیسی نیوز» اعلام کردند تیم مذاکرهکننده آمریکا در وین تغییر کرده و «ریچارد نفیو» این تیم را ترک کرده است تا یک نقش متفاوت را در وزارت خارجه آمریکا بر عهده بگیرد. منابع آگاه افزودند: ریچارد نفیو و رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران بر سر مسیر مذاکرات وین اختلاف نظر داشتند. در همین حال نشریه «والاستریت ژورنال» هم بامداد سهشنبه خبر داد 2 عضو دیگر تیم مذاکرهکننده آمریکایی به دلیل اختلاف نظر با مواضع «رابرت مالی» سرپرست این تیم در قبال ایران، مذاکرات وین را ترک کرده و به واشنگتن بازگشتند. این روزنامه نزدیک به محافظهکاران آمریکایی به نقل از افراد مطلع از روند مذاکرات وین نوشت: «با رسیدن گفتوگوهای احیای برجام با ایران به مرحله حساس، در تیم مذاکرهکننده آمریکا بر سر سختگیری با تهران و زمان خروج از مذاکرات، اختلافهایی پدید آمده است». بر اساس ادعای مطرح شده در این گزارش، برخی اعضای تیم آمریکا پس از اصرار به رویکرد سختگیرانهتر در مذاکرات رفع تحریمهای ایران، تیم را ترک کردند یا از مذاکرات کنار کشیدند. در ادامه این گزارش آمده است: «همانطور که شبکه انبیسی گزارش داد، ریچارد نفیو یکی از ۳ نفری بود که ما گزارش دادیم به دلیل اختلافات درباره نحوه اجرای گفتوگوها، چند روز پیش از مذاکرات عقبنشینی کرد، اگرچه یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه میگوید فقط ۲ نفر اما ما میدانیم که آقای نفیو از اوایل دسامبر در وین نبوده است». والاستریت ژورنال نوشت به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد اختلافات در تیم آمریکا در رابطه با طیفی از مسائل از جمله اینکه «آیا مذاکرات را در اوایل دسامبر پس از بازگشت تیم جدید ایران به وین و عقبنشینی از امتیازات قبلی ایران قطع کنیم یا خیر و همچنین اینکه چقدر در اجرای تحریمها سخت میتوان عمل کرد؟» به وجود آمده است. این نشریه همچنین تصریح کرد: «آنها درباره اینکه آیا برای محکوم کردن ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی فشار بیاورند یا نه و درباره اینکه بازگرداندن زمان گریز ۱۲ ماهه واقعا چه زمانی ممکن است، اختلافاتی داشتهاند». وال استریت ژورنال با تاکید بر اینکه باید توجه داشت که اینها تمام اختلافات درون تیم مالی نبودند، توضیح داد: «این اختلافات شکاف بزرگی در تیم آمریکا ایجاد کرده است. برخی تصمیمات سیاستی که افرادی از آن خشنود نبودند پس از بحث و گفتوگو در سطوح عالی دولت اتخاذ شد».
***
توافق موقت در دستور کار ایران نیست
علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت روز سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه «برخی خبرگزاریها مدعی هستند در جریان سفر رئیسجمهور به روسیه، پیشنهاد یک توافق موقت برای احیای برجام مطرح شده است که از طرف ایران این موضوع رد شده؛ آیا صحت این اخبار را تأیید میکنید؟» گفت: پیش از این بارها اعلام شده توافق موقت در دستور کار ایران نیست. در سفر روسیه بر لزوم بازگشت همه طرفها به برجام و انجام تعهدات از سوی همه طرفها و لغو همه تحریمها تاکید شده است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در جلسه ستاد بزرگداشت دهه فجر:
جریان تحریف به دنبال ایجاد انحراف در مسیر تحول است
رئیسی: ایجاد تحول نیازمند تغییر در حوزه شناخت، فرآیند و نهاد است
گروه سیاسی: رئیسجمهور در جلسه ستاد بزرگداشت دهه فجر با گرامیداشت یاد امام بزرگوار و شهدای عالیقدر انقلاب اسلامی و قدردانی از فعالیتهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بویژه تلاشهای مستمر آیتالله جنتی در این شورا اظهار داشت: امروز لازم است با خلاقیت و ابتکار عمل، گامهای بلندی در جهت بالندگی هر چه بیشتر این شورا برداشته شود و در این مسیر دوره ۴۰ سال گذشته، تجربه ارزشمندی برای گامهای آتی خواهد بود. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی ضرورت ایجاد تحول در همه دستگاهها و نهادهای کشور از جمله شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی را مورد تأکید قرار داد و گفت: امروز تحول در همه دستگاهها یک نیاز ضروری است. وی افزود: مأموریت اصلی و محوری همه دستگاههای کشور ایجاد تحول و تلاش در جهت تبیین دستاوردها در راستای نشاط و امیدآفرینی در جامعه است.
* جریان تحریف به دنبال ایجاد انحراف در مسیر تحول است
رئیسی نخستین الزام برای ایجاد تحول را «تحول شناختی» دانست و اظهار داشت: در تحول شناخت، باید نگرش کسانی که در مجموعه حضور دارند، متحول شود؛ در غیر این صورت نتیجهای حاصل نمیشود. رئیسجمهور خاطرنشان کرد: جریان تحریف و شایعهساز با فضاسازیهای کاذب به دنبال ایجاد انحراف در مسیر اصلاح و تحول است و شرط موفقیت در این میدان صلابت، ایستادگی و حرکت بر اساس برنامهریزی دقیق و آگاهانه است. وی با تأکید بر دعوت و تبیین خوبیها و نهی از زشتیهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در مقابل صحنهسازی، شایعهپراکنی و فضاسازیهای تحریفآمیز اظهار داشت: امروز دشمن به دنبال ادامه تحریم با تحریف است. در مقابل تحریف و برای غلبه بر آن باید تبیین درست انجام شود و در این راستا شورای هماهنگی از جایگاه حساس و مهمی برخوردار است. رئیسجمهور «تحول در فرآیند» را به عنوان دومین الزام در ایجاد تحول موفق برشمرد و گفت: لازم است بازنگاهی در فرآیند تصمیمگیری تا اجرا شود و تأثیر آن روی مخاطبان مختلف بررسی شود. در تحول فرآیندی باید نوع مأموریتها و نقاط مثبت و منفی فعالیتهای شورای هماهنگی مورد بررسی قرار گرفته و مبتنی بر نتایج به دست آمده برای اقدامات آتی برنامهریزی شود. رئیسی با تأکید بر اهمیت و ضرورت استفاده از دانش ارتباطات در حوزه تبلیغات اظهار داشت: امروز ارتباطات، علم بسیار مهمی است و استفاده از این علم در کنار تجربیات اندوختهشده، میتواند در تاثیرگذاری فعالیتها مفید باشد. رئیسجمهور سومین الزام برای ایجاد تحول را «تحول نهادی» دانست و اظهار داشت: بیتردید ساختار شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیازمند تغییر و تحول است و در این مسیر باید نوع مأموریتها با ساختار و سازوکار موجود شورا تناسب و هماهنگی داشته باشد، لذا متناسبسازی ساختار با نوع مأموریت از اهمیت زیادی برخوردار است. رئیسی افزود: شورای هماهنگی در کنار انجام وظیفه ذاتی از وظیفه همافزایی و جمعی نیز برخوردار است و حرکت هماهنگ در این مسیر در دستیابی به موفقیت بسیار مؤثر است.
رئیسجمهور در ادامه با تأکید بر ضرورت حرکت در مسیر نورانی خط امام(ره) اظهار داشت: بهترین تبیینکننده خط امام(ره)، رهبری عزیز هستند. خط امام(ره) نجاتبخش کشور است و هر کجا به این خط نورانی و شاخصها توجه شده، آنجا حوزه موفقیت ما بوده است. وی با بیان اینکه مراسم دهه فجر و ۲۲ بهمن در حقیقت بازخوانی جریان انقلاب اسلامی است، اظهار داشت: امروز مردم میخواهند نهادهای برخاسته از اراده آنها در دولت و مجلس عقبماندگیها را جبران کنند. ناترازی با شاخصهای اصلی انقلاب اسلامی مردم را رنج میدهد و انتظار دارند همه دستگاهها و نهادها در تراز انقلاب اسلامی در مسیر رفع مشکلات و پیشرفت و آبادانی کشور گام بردارند. رئیسجمهور گفت: مراسم دهه فجر و ۲۲ بهمن صرفاً بیان یک اتفاق تاریخی نیست و این مراسم هر سال پیام خاص خود را دارد. رئیسی با اشاره به حقانیت مواضع جمهوری اسلامی ایران در عرصههای منطقهای و بینالمللی اظهار داشت: حقانیت ملت ایران در دل دولتها و ملتهای مستقل جهان قرار دارد.
* ایجاد یأس و ناامیدی راهبرد دشمن است
رئیسجمهور با اشاره به اهمیت ایجاد و تقویت روحیه امید در بین مردم گفت: دشمنان تلاش بسیار زیادی برای ایجاد یأس و ناامیدی انجام میدهند و در این راستا بیان اقدامات انجامشده و طرحهایی که برای اجرا وجود دارد، میتواند موجب افزایش امید مردم باشد. رئیسی اهمیت مردمی کردن مناسبتهای دینی و ملی بویژه ایام دهه فجر را مورد تأکید قرار داد و گفت: از افتخارات جمهوری اسلامی ایران آن است که مبتنی بر اراده و رأی مردم، شکل گرفته و حرکت میکند و مردم در همه امور محوریت دارند. رئیسجمهور در پایان تصریح کرد: امروز هر حرکتی در جهت امیدآفرینی در بین مردم حرکت در جهت راهبرد جمهوری اسلامی ایران است و هر حرکتی در جهت ایجاد یأس و ناامیدی حرکت در جهت راهبرد دشمن است. رئیسی تأکید کرد: ۲۲ بهمن جلوه امید در بین مردم و قله و جلوه تحول است که باید تداوم یابد.
ارسال به دوستان
اخبار
نقلقول قالیباف از رهبر انقلاب درباره آسیبهای اجتماعی
رئیس مجلس گفت: در جلسهای که محضر رهبر انقلاب در رابطه با آسیبهای اجتماعی داشتیم، ایشان به مسؤولان فرمودند ۲۰ سال نسبت به موضوع زنان و آسیبهای اجتماعی غفلت و کوتاهی کردهایم.
در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی بعد از قرائت و بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس درباره اقدامات انجامشده در حوزه زنان و خانواده که با حضور معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده انجام شد، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در جمعبندی مطالب مطرحشده اظهار داشت: امروز موضوع زنان و خانواده مستقیما روی پویایی و پیشرفت کشور تاثیر دارد. وی با بیان اینکه توجه به خانواده از اولویتهای جدی کشور است، به نقل یکی از بیانات رهبر انقلاب پرداخت و گفت: در جلسهای که محضر رهبر انقلاب در رابطه با آسیبهای اجتماعی داشتیم، ایشان به مسؤولان فرمودند ۲۰ سال نسبت به موضوع زنان و آسیبهای اجتماعی غفلت و کوتاهی کردهایم. رئیس مجلس تصریح کرد: بخشی از این غفلت و کوتاهی در واقع متوجه یکایک ما در دولت و مجلس است. ما امروز قریب به 5 میلیون زن سرپرست خانوار داریم که 52 درصد اینها فاقد بیمه و مستمری هستند، 38 درصد جزو 3 دهک پایین جامعه و 19 درصد آنها نیز تحت هیچ پوشش حمایتی نیستند. قالیباف در ادامه گفت: در شرایط اقتصادی امروز که در خانوادههایی که مرد و زن خانه هر ۲ شاغلند هم در مشکلات اقتصادی دست و پا میزنند، یک زن سرپرست خانوار چه وضعیتی دارد؟ همه ما در دولت و مجلس باید دست به دست هم دهیم و این مشکل را حل کنیم.
***
رایزنی مجازی خاجی و نماینده ویژه سوئد در امور یمن
علیاصغر خاجی، مشاور ارشد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور ویژه سیاسی و «پیتر سمنی بی» نماینده ویژه سوئد در امور یمن، روز گذشته به صورت ویدئوکنفرانس، آخرین تحولات یمن را بررسی کردند.
۲ طرف در خلال این گفتوگوی ویدئویی درباره زمینههای همکاری مشترک جمهوری اسلامی ایران و سوئد جهت کمک به حل بحران یمن و پایان هر چه سریعتر فاجعه انسانی جاری در این کشور به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.
***
گزارش اندیشکده صهیونیستی به تلآویو
توان مقابله با ایران را نداریم
مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در جدیدترین گزارش خود خبر داد تلآویو از مقابله با ایران ناتوان است.
بنا بر گزارش روزنامه «العربی الجدید»، مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در گزارش سالانه خود همچون سالهای گذشته تأکید کرد ایران کماکان بزرگترین چالش خارجی برای تلآویو به شمار میرود و این رژیم با توجه به پیشرفتهای برنامه هستهای ایران، به تنهایی و عملا قادر به مقابله با این کشور نیست. در ادامه گزارش مذکور آمده است تلآویو به تقویت همکاریها، هماهنگیها و روابط ویژه خود با آمریکا نیاز دارد؛ خواه کشورهای امضاکننده توافق هستهای با ایران به توافق برسند یا خیر. مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی همچنین هشدار داد ایران به فعالیتهای منطقهای خود از جمله تهدید فراگیر تلآویو همچنان ادامه میدهد. این مرکز در این باره عنوان کرد که این تهدید از راه توسعه برنامه موشکهای نقطهزن جنبش حزبالله لبنان و دیگر گروههای مستقر در سوریه و همچنین هزاران موشک، راکت و پهپادی که قادر به نفوذ به فلسطین اشغالی هستند، شکل میگیرد. برخلاف ادعاهای چند سال اخیر رژیم صهیونیستی درباره کمرنگ شدن اهمیت پرونده فلسطین و محوریت آن، در جدیدترین گزارش مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی عنوان شده است جبهه داخلی فلسطین به هیچ عنوان به حاشیه نرفته است؛ مسالهای که در جنگ اخیر با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بخوبی نمایان شد. مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هشدار داد که تداوم جبههگیریهای سیاسی، اجتماعی و تنشها و همچنین بیاعتمادی به نهادهای رژیم صهیونیستی و خلأ آشکار در آمادگی ارتش برای جنگ آتی در چند جبهه، چالشهای بسیار بزرگی برای تلآویو ایجاد کرده است، آن هم در شرایطی که قدرت پلیس رژیم صهیونیستی نیز تضعیف شده و مناطق خارج از کنترل به وجود آمدهاند.
***
سخنگوی قوه قضائیه:
در صیانت از حقوق عامه جدی هستیم
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری با خبرنگاران درباره اقدامات اخیر این قوه در بحث مبارزه با زمینخواری و تجاوز به حریم رودخانهها گفت: قوه قضائیه در صیانت از حقوق عامه جدی است و از مدتها قبل به این موضوع ورود کرده است. در این دوره هم با جدیت بحث مبارزه با زمینخواری، تجاوز به اراضی ملی و منابع طبیعی، اراضی دولتی، حریمها اعم از حریم رودخانه، دریاچه، دریا و راهها در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفته است. ذبیحالله خداییان افزود: برخی بخشها در قوه قضائیه به موجب قانون حتی بدون حکم دادگاه میتوانند نسبت به رفع تجاوز اقدام کنند و حتی قلع و قمع بناهای احداثی در حریمها را داشته باشند که طبیعتا باید به وظایف خود عمل کنند. قوه قضائیه در برخورد با زمینخواری بویژه بحث تجاوز به حریم رودخانه جدی است و کار را از خود شروع کرده است. خداییان ادامه داد: ساختمانی که متعلق به قوه قضائیه بود و در حریم رودخانه قرار داشت مورد تخریب قرار گرفت، البته این بنا قبل از انقلاب ساخته شده بود. این اقدام حکایت از آن دارد که قوه قضائیه بحث مبارزه جدی با زمینخواری و صیانت از حقوق عامه را شروع کرده و مهم نیست چه کسی به حریم تجاوز کرده است.
ارسال به دوستان
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در دیدار وزیر دفاع جمهوری آذربایجان:
رژیم صهیونیستی تهدیدکننده امنیت منطقه است
گروه سیاسی: سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در دیدار سپهبد «ذاکر حسناف» وزیر دفاع جمهوری آذربایجان که به ایران سفر کرده است، اظهار داشت: امیدوارم سفر شما به ایران فرصت مناسبی برای توسعه و تحکیم روابط میان ۲ کشور بویژه در موضوعات دفاعی، فنی و نظامی باشد.
وی ادامه داد: ما همواره از دیدن برادران آذربایجانی خود خوشحال میشویم، زیرا همه ملت ایران احساس نزدیکی با ملت مسلمان جمهوری آذربایجان دارند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر مخالفت با هرگونه اشغالگری گفت: آزادسازی سرزمینهای اشغالی آذربایجان که بعد از ۳ دهه اتفاق افتاد، موجب خرسندی رهبر معظم انقلاب اسلامی و مردم عزیز ایران شد.
وی افزود: ۲ کشور مشترکات و نزدیکیهای فراوانی از جهت تاریخی، دینی، مذهبی، زبانی و سایر موضوعات دارند و سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران هم توسعه روابط با همسایگان است؛ تمام این موارد باعث میشود که تلاش کنیم تا مناسبات بسیار نزدیکتری با شما داشته باشیم. سرلشکر باقری با تأکید بر لزوم احترام گذاشتن به تمامیت ارضی تمام کشورها خاطرنشان کرد: ما همان مقدار که نسبت به کشور خودمان حساسیت داریم، نسبت به تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان هم حساس هستیم. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه با بیان اینکه تروریستها در سوریه و عراق شکست خوردهاند اما نابود نشدهاند، گفت: این تروریستها تلاش دارند در منطقه از جمله افغانستان، قفقاز و آسیای مرکزی گسترش یابند که با توجه به این موضوع، مقابله با آنها نیازمند همکاری کشورهای منطقه است.
وی سپس بر لزوم رایزنیهای بیشتر بین ۲ کشور به منظور جلوگیری از بروز سوءتفاهمات تأکید و عنوان کرد: سیاست اصولی ما حلوفصل مسائل منطقه توسط کشورهای منطقه، بدون دخالت بیگانگان است. سردار باقری حضور رژیم صهیونیستی در منطقه را عامل ایجاد تفرقه و تهدیدکننده امنیت و ثبات کشورهای منطقه دانست. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همچنین آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت در بازسازی اراضی آزادشده جمهوری آذربایجان را اعلام کرد.
وزیر دفاع جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار توضیح مفصلی درباره عملیات آزادسازی اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در جنگ ۴۴ روزه سال گذشته ارائه کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|