|
چشمانداز وضعیت آینده کشور امیدوارکننده است
حجتالاسلام والمسلمین مصدق، معاون اول قوه قضائیه در بازدید از مجتمع شهید لاجوردی شورای حل اختلاف گفت: بهرغم تلاش شبانهروزی همکاران در شورای حل اختلاف، وضعیت استخدامی و حقوق دریافتی کارکنان شورا و همچنین ساختمانها و امکانات شوراها مطلوب نیست و امیدواریم با کمک دولت بتوانیم راهی برای حل این مشکلات پیدا کنیم. وی افزود: چشمانداز وضعیت آینده کشور امیدوارکننده است و امیدواریم با همکاری دولت مشکلات بودجه و اعتبارات قوه قضائیه کاهش یابد.
ارسال به دوستان
مقامات دولت بایدن بار دیگر با تقبیح ترامپ در خروج از برجام و اعتراف به شکست کارزار فشار حداکثری علیه ایران اذعان کردند این اقدامات برای آمریکا فقط گزینههای وحشتناک را باقی گذاشت
بیگزینه شدند!
گروه سیاسی: مقامات آمریکا برای چندمین بار با نکوهش اقدام ترامپ در خروج از توافق هستهای و آغاز کارزار فشار حداکثری اذعان کردند گزینهای برای واشنگتن در مواجهه با تهران باقی نمانده است.
به گزارش «وطنامروز»، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا روز سهشنبه در کنفرانس خبری خود تاکید کرد که کارزار فشار حداکثری دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا علیه تهران یک شکست فاحش بوده است.
به گزارش وبگاه «هیل»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از سیاستهای دولت ترامپ در قبال جمهوری اسلامی ایران گفت: «واقعیت این است که دولت قبلی ایالات متحده برای ما مجموعهای از گزینههای وحشتناک باقی گذاشته است. کارزار فشار حداکثری یک شکست فاحش بود و خلاف هر آنچه وعده داده بود، محقق شد. پرایس تصریح کرد که دولت ترامپ وعده داده بود با سیاست فشار حداکثری علیه ایران، به یک توافق بهتر با ایران خواهد رسید که این وعده محقق نشد.
هفته گذشته هم «آنتونی بلینکن» در مصاحبه با برنامه «Pod Save the World» تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا برای خروج از برجام را یکی از «بدترین تصمیمهای تاریخ اخیر سیاست خارجی آمریکا» توصیف کرد. وی گفت: «فکر میکنم منصفانه است بگوییم که تصمیم برای خروج از آن توافق هستهای یکی از بدترین تصمیمهایی بود که در تاریخ اخیر سیاست خارجی آمریکا گرفته شده است».
جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید هم در اظهاراتی مشابه بلینکن و پرایس، پیش از این گفته بود: برخی واقعیتها از شرایط چالشبرانگیزی که در آن به دلیل تصمیم رئیسجمهور سابق هستیم، وجود دارد. تیم او (ترامپ) در آن زمان، به همه یادآوری میکنم؛ به همه قول داد درباره یک توافق قویتر مذاکره کند که این اتفاقات رخ ندهد. این درست نبود.
این اتفاقات در حالی است که وخامت وضعیت آمریکاییها در نبود اهرم فشار لازم در برابر تهران کار را به جایی رسانده که رسانههای این کشور در حال انتشار برخی جزئیات اختلاف نظرها در تیم مذاکرهکننده آمریکا هستند. در این راستا پس از اینکه شنبه 2 منبع آگاه در گفتوگو با «انبیسی نیوز» از اختلاف نظر ریچارد نفیو و رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران بر سر مسیر مذاکرات وین خبر دادند و اعلام کردند تیم مذاکرهکننده آمریکا در وین تغییر کرده و «ریچارد نفیو» این تیم را ترک کرده است، نشریه «والاستریت ژورنال» هم بامداد سهشنبه خبر داد 2 عضو دیگر تیم مذاکرهکننده آمریکایی به دلیل اختلاف نظر با مواضع «رابرت مالی» سرپرست این تیم در قبال ایران، مذاکرات وین را ترک کرده و به واشنگتن بازگشتند. این روزنامه نزدیک به محافظهکاران آمریکایی به نقل از افراد مطلع از روند مذاکرات وین نوشت: «با رسیدن گفتوگوهای احیای برجام با ایران به مرحله حساس، در تیم مذاکرهکننده آمریکا بر سر سختگیری با تهران و زمان خروج از مذاکرات، اختلافهایی پدید آمده است». بر اساس ادعای مطرح شده در این گزارش، برخی اعضای تیم آمریکا پس از اصرار به رویکرد سختگیرانهتر در مذاکرات رفع تحریمهای ایران، تیم را ترک کردند یا از مذاکرات کنار کشیدند. در ادامه این گزارش آمده است: «همانطور که شبکه انبیسی گزارش داد، ریچارد نفیو یکی از ۳ نفری بود که ما گزارش دادیم به دلیل اختلافات درباره نحوه اجرای گفتوگوها، چند روز پیش از مذاکرات عقبنشینی کرد، اگر چه یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه میگوید فقط ۲ نفر اما ما میدانیم نفیو از اوایل دسامبر در وین نبوده است». والاستریت ژورنال نوشت به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد اختلافات در تیم آمریکا در رابطه با طیفی از مسائل از جمله اینکه «آیا مذاکرات را در اوایل دسامبر پس از بازگشت تیم جدید ایران به وین و عقبنشینی از امتیازات قبلی ایران قطع کنیم یا خیر و همچنین اینکه چقدر در اجرای تحریمها سخت میتوان عمل کرد؟» به وجود آمده است. این نشریه همچنین تصریح کرد: «آنها درباره اینکه آیا برای محکوم کردن ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی فشار بیاورند یا نه و درباره اینکه بازگرداندن زمان گریز ۱۲ ماهه واقعا چه زمانی ممکن است، اختلافاتی داشتهاند». والاستریت ژورنال با تاکید بر اینکه باید توجه داشت که اینها تمام اختلافات درون تیم مالی نبودند، توضیح داد: «این اختلافات شکاف بزرگی در تیم آمریکا ایجاد کرده است. برخی تصمیمات سیاستی که افرادی از آن خشنود نبودند پس از بحث و گفتوگو در سطوح عالی دولت اتخاذ شد».
* هیچ گزینه خوبی نیست
مجله فارن افرز وابسته به شورای روابط خارجی آمریکا اخیرا طی گزارشی به قلم یک استاد سیاست خارجی دانشگاه هاروارد نوشته است: حقیقت سخت این است که ایالات متحده اکنون گزینههای کمی برای مهار برنامه هستهای ایران دارد. این وضعیت میتواند در شرایط وضعیت بدون توافق باقی بماند و به ایران اجازه دهد در حالی که تحت تحریمهاست، به نزدیکتر شدن به آستانه هستهای ادامه دهد. این یادداشت ادامه میدهد: پیشرفت سریع ایران در جبهه هستهای گزینههای خوب کمی را برای ایالات متحده باقی گذاشته است. بدون توافق، برنامه هستهای تهران اساسا بدون محدودیت خواهد بود و تنها ترس از تحریک یک حمله نظامی، پیشرفت ایران را به سمت آستانه هستهای محدود میکند. معاهده منع گسترش تسلیحات هستهای همچنان تهران را از ساخت سلاح هستهای منع میکند اما این معاهده تولید یا ذخیره مواد هستهای قابل استفاده تسلیحاتی را تا زمانی که تحت بازرسی بینالمللی باشد ممنوع نمیکند. در نتیجه ایران ممکن است تصمیم بگیرد که ذخایر اورانیوم 60 درصد غنی شده خود را به گونهای افزایش دهد که امکان غنیسازی بیشتر آن را هر زمان که بخواهد داشته باشد.
* تعلل جو!
پایگاه خبری «MSNBC» در گزارش مبسوطی ضمن انتقاد از سیاستهای «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در قبال برجام، دلایل تعلل دولت او در بازگشت به این توافق هستهای را به نقل از تحلیلگران و منابع آگاه تشریح کرد. این گزارش تصریح کرده جو بایدن با در پیش گرفتن سیاستهای محافظهکارانه و اجتناب از بازگشت به برجام اشتباهات سلفش «دونالد ترامپ» درباره این توافق را پیچیدهتر کرده است. در این گزارش آمده: «منطق بایدن هر آنچه بوده، راهبرد او کارساز نبوده است. مذاکرات اکنون یک سال است امتداد یافتهاند و به سرعت به نقطه بدون بازگشت نزدیک میشوند. همزمان، ایران به توسعه توانمندیهای هستهای خودش ادامه داده است».
این گزارش به قلم مایکل کوهن با اشاره به مطالبه ایران در مذاکرات وین برای اخذ تضمین از طرفهای آمریکایی درباره ماندگاری برجام نوشته: با توجه به اینکه دولت بایدن کنترلی بر دولت آینده آمریکا ندارد نمیتواند هیچ تضمینی در این باره بدهد.
در ادامه این گزارش تصریح شده: ایران ممکن است به این جمعبندی برسد که ادامه برنامه هستهای ممکن است بهتر از توافقی باشد که رئیسجمهور جمهوریخواه بعدی آمریکا میتواند بهسادگی از آن خارج شود.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور با اشاره به الگوی سیاست خارجی دولت:
به سمت توازن بینالمللی حرکت میکنیم
گروه سیاسی: «دولت در سیاست خارجی به دنبال توازن بینالمللی است». این پاسخی بود که رئیسجمهور سهشنبهشب به سوالی درباره نسبت روابط دولت با سیاست نه شرقی و نه غربی داد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در چهارمین گفتوگوی تلویزیونی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در عرصه بینالمللی فعالیتها و تلاشهای بسیاری داشته و دارد اما به شکل متوازن عمل نشده است، اظهار داشت: به عنوان مثال آنچنان که ارتباطات سیاسی کشور در عرصه بینالملل پیش برده شده، به ارتباطات و تعاملات اقتصادی و تجاری توجه نشده است و نوعی عقبماندگی در این زمینه داریم. خطاب به کسانی که این بحثها را مطرح میکنند میگویم که تاکنون متوازن عمل نشده و باید نوعی توازن در روابط خارجی کشور برقرار کنیم. چرا ما به همسایگان توجه نکردیم و چرا توجه نمیکنیم؟ ظرفیت عظیم تجاری و اقتصادی میتواند با ۱۵ همسایه کشور برقرار شود. وی ادامه داد: در نتیجه توافقات به دست آمده در سفر بنده به تاجیکستان، روابط اقتصادی و تجاری ۲ کشور سهبرابر شده است. همچنین در سفر به ترکمنستان، غیر از بحث سوآپ، ارتباط ترانزیتی ۲ کشور برقرار شد و تحرک خوبی در روابط تجاری - اقتصادی ایجاد شد. اخبار تحولات ایجاد شده در روابط کشورمان با جمهوری آذربایجان را خود رسانه ملی پخش کرد. امروز به نوعی کمبودها و کاستیها دارد جبران میشود و درباره روسیه نیز همینطور است. رئیسجمهور اظهار داشت: ظرفیت تجاری ایران با روسیه آن چیزی نیست که امروز شاهد آن هستیم. حجم ۳ و خردهای میلیارد دلاری روابط تجاری امروز ۲ کشور براحتی میتواند به ۱۰ میلیارد دلار برسد. کالاهای زیادی را میتوانیم از روسیه وارد کنیم و محصولات کشاورزی و کالاهای بسیاری نیز داریم که میتواند به بازار روسیه صادر شود. رئیسی تصریح کرد: در زمینه نفت و گاز با توجه به تکنولوژیای که روسها در اختیار دارند، ظرفیت خوبی برای همکاری وجود دارد که میتواند باعث رشد تعاملات اقتصادی ۲ کشور و نیز رشد اقتصادی ما شود. رئیسجمهور با بیان اینکه زمینه همکاری در ترانزیت، حملونقل، انرژی، کشاورزی، صنعت، هوافضا و حوزههای مختلف با روسها وجود دارد، ادامه داد: ظرفیتهای بسیاری در هر ۲ کشور وجود دارد و این ظرفیتها میتواند تبادل شود. ما مزیتهایی در کشورمان داریم که این مزیتها مورد نیاز روسیه است و مزیتهایی آنجا وجود دارد که میتواند مورد استفاده ما قرار گیرد. رئیسی در پاسخ به این پرسش که ۳ سفر خارجی رئیسجمهور، نگاه به شرق را در سیاست خارجی دولت تقویت میکند و تعریف سیاست متوازن در سیاست خارجی چگونه خواهد بود، اظهار داشت: مذاکرات آغاز شده است و سیاست خارجی دولت در حوزههای مختلف فعال است اما اینکه بگوییم مذاکرات همه چیز را حل میکند چنین چیزی وجود ندارد. مذاکرات را پیش میبریم، لیکن همه چیز ما مذاکرات نیست. وی افزود: دولت در ۲ حوزه فعالیت میکند. 1؛ خنثی کردن تحریمها، ۲؛ رفع تحریمها. یکی از راههای خنثیسازی تحریمها ارتباط با همسایگان است و روسیه یکی از همسایههای بزرگ کشور ایران است، لذا نمیتوانیم با این کشور ارتباطات اقتصادی و تجاری و مناسبات بسیاری که میتوانیم با هم داشته باشیم به عنوان یک کشور مستقل و توانمند نداشته باشیم.
* محصول سفر خارجی نباید یک لبخند باشد
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی درباره حواشی سفر وی به روسیه از جمله نحوه استقبال از او و نیز اقامه نماز در کاخ کرملین، گفت: اگر محصول و نتیجه یک سفر لبخند باشد، خب اتفاقی برای مردم نمیافتد. نتیجه سفر باید توسعه روابط در حوزههای انرژی، کشاورزی، صنعت و زندگی مردم باشد. مساله ما منافع مردم است، یعنی آنچه در روسیه در نشست ۳ ساعته با آقای پوتین دنبال کردیم، از ابتدا تا انتها مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی با محوریت منافع ملت ایران بود. رئیسی افزود: آنجایی که در مسائل بینالمللی مواضع مشترک داشتیم، برنامهریزی شد که چگونه کار دنبال شود و آن بخشهایی که مربوط به مسائل داخلی بود نیز به همین ترتیب بود. آقای لاوروف به آقای امیرعبداللهیان گفته بود که بلافاصله بعد از دیدار ما، آقای پوتین وزرا را ماموریت دادند سریعا تصمیماتی که ما با رئیسجمهور ایران گرفتیم باید اجرایی شود. بنده نیز به وزیر امور خارجه، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر نفت و وزرای مربوط ماموریت دادم سریعا توافقاتی را که داشتیم اجرایی کنند تا آثار آن در اقتصاد و مسائل مختلف روشن شود. وی با اشاره به اتفاقنظر ایران و روسیه درباره لزوم شکستن سلطه دلار بر تعاملات پولی و مالی ۲ کشور، اظهار داشت: بنده و آقای پوتین توافق داشتیم که میتوانیم با ارز ملی بسیاری از مراودات تجاری فیمابین را انجام دهیم. توافقاتی در عرصههای دفاعی، امنیتی، هوافضا و دیگر زمینههای مورد علاقه طرفین داشتیم.
* مذاکرهای با آمریکا نداشتهایم
رئیسجمهور در پاسخ به این سوال که مذاکرات وین چگونه پیش میرود و چنانچه درخواست آمریکاییها برای مذاکره مستقیم به شکل جدی مطرح شود، موضع ایران چه خواهد بود، اظهار داشت: این درخواست مال الان نیست. این درخواست مدتهاست مطرح میشود. خیلی از این کشورهایی که میآیند با ما دیدار میکنند، حامل پیامهایی هستند مبنی بر اینکه آمریکاییها پیام دادند که میخواهیم مستقیم صحبت کنیم. مدتهاست این مطرح بوده، شاید در دولتهای قبل هم مطرح بوده است و در دولت ما هم مطرح بوده است ولی تا الان مذاکره با آمریکاییها صورت نگرفته است. وی افزود: ما اعلام کردیم، باز هم اعلام میکنیم در صورتی که طرفها آماده باشند که تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران را لغو کنند، جا برای هرگونه توافق کاملا وجود دارد.
ارسال به دوستان
اخبار
ایران قوی بدون جامعه قوی ساخته نمیشود
رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست با رؤسای دادگاههای خانواده کشور با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب گفتهاند باید ایران قوی بسازیم، اظهار داشت: ایران قوی بدون جامعه قوی ساخته نمیشود و باید احکام و فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) را ببینیم تا خانواده کامل شود و باید ایمان داشته باشیم که زن محور خانواده است اما متأسفانه برای حفظ جامعه به همه چیز به جز خانواده توجه کردهایم. محمدباقر قالیباف اضافه کرد: روز گذشته در صحن علنی به خانم خزعلی، معاون رئیسجمهور در حوزه زنان و خانواده نیز گفتم که قانون دو مسؤولیت به شما داده؛ اول راهبری حوزه خانواده و دوم شاخصگذاری برای تحول؛ حوزه آسیبهای اجتماعی نیز از سوی قانون بر عهده وزارت کشور قرار داده شده است و این وظایف باید به دقت انجام شود تا شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده باشیم. وی در ادامه با تأکید بر اینکه اگر بر نهاد خانواده متمرکز شویم، بسیاری از مشکلات جامعه حل میشود، عنوان کرد: از زمانی که در شهرداری بودم بر این موضوع تأکید داشتهام که باید رابطه منزل، مسجد، محله و مدرسه برقرار باشد و اگر در حکمرانی یاد گرفتیم میان این موارد ارتباط برقرار کنیم، حتما مشکلات اقتصادی را نیز حل کرده و آن زمان فرزند زمانه خویش خواهیم بود. وی در پایان با بیان اینکه پلتفرم ازدواج و تشکیل خانواده اگر مبتنی بر فرهنگ اسلامی- ایرانی باشد میتواند موفقیتهایی را ایجاد کند، گفت: زمانی که برای راهاندازی پلتفرم همدم حضور پیدا کردم، مورد انتقاد قرار گرفتم اما امروز میبینیم از همان طریق حدود 200 هزار خانواده در حال همسریابی به سبک سنتی که مبتنی بر فرهنگ ما است، هستند لذا توجه به مسائل خانواده نیازمند یک تحول است. رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور تاکید کرد: بر اساس 43 سال تجربه در عرصههای مختلف میگویم اکنون با وجود مشکلات اقتصادی، هم در یک قدمی حل مشکلات قرار داریم و هم در یک قدمی شکست قطعی هستیم که نتیجه آن به اراده ما بستگی دارد؛ اما متأسفانه یاد گرفتهایم حل مشکلات را پاسکاری کنیم و نه به خدا، نه به مردم و نه خودمان ایمان نداریم و سنتهای الهی برای ما موضوعیت ندارد و به دنبال حل مشکلات با سازوکارهای دولتی هستیم.
***
حضور رئیسجمهور در مناطق سیلزده الگوی فعالیت جهادی بود
دبیر شورای نگهبان طی سخنانی در جلسه شورای نگهبان با اشاره به سیل اخیر در برخی مناطق جنوبی کشور، گفت: متاسفانه این سیل خساراتی را به مناطق مسکونی و اموال مردم عزیزمان وارد کرده و موجب گرفتاری مردم شده است. آیتالله جنتی افزود: مسؤولان موظفند به این مناطق بخوبی رسیدگی کرده و مشکلات مردم را زودتر برطرف کنند. دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: سفر رئیسجمهور محترم به مناطق سیلزده نیز که چند ساعت بعد از بازگشت از سفر مهم روسیه انجام شد، بسیار اقدامی بجا بود و این اقدام که در واقع یک الگوی فعالیت جهادی بود، قابل تحسین است. وی با بیان اینکه مسؤولان مربوط به بلایای طبیعی موظفند همیشه آماده باشند تا اگر گرفتاری و مشکلی برای مردم پیش آمد، سریعا دست به کار شده و رفع مشکل کنند، گفت: در بلایای طبیعی نباید مردم دچار مشکلاتی از جمله خوراک و پوشاک باشند و این وظیفه مسؤولان است که سریعتر مشکلات معیشتی مردم مناطق سیلزده را برطرف کنند که الحمدلله اقداماتی در این زمینه انجام شده است.
***
برگزاری مراسم چهلم شهید حسن ایرلو با حضور امیرعبداللهیان
مراسم چهلم شهید حسن ایرلو، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن روز گذشته با حضور حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، «ابراهیم الدیلمی» سفیر یمن در تهران، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه، علیرضا زاکانی شهردار تهران، ایرج مسجدی سفیر ایران در بغداد و مقامات کشوری و لشکری و خانواده شهید ایرلو در آستان مقدس امامزاده صالح(ع) برگزار شد.
***
آمادگی نیروهای مسلح ،کشور را از شر توطئههای دشمن در امان نگه داشت
معاون هماهنگکننده ارتش گفت: اعلام آمادگی و جنگندگی فرزندان انقلاب در نیروهای مسلح باعث شده کشور از شر توطئههای مختلف دشمن در امان بماند.
امیر دریادار حبیبالله سیاری در آیین بزرگداشت و تجلیل از وابستگان و پیشکسوتان ستاد ارتش گفت: دفاعمقدس یک مقطع تاریخی مهم در تاریخ کشور ما است و با وجود اینکه ارتش رژیم بعث عراق و صدام را برای تهاجم به ایران تجهیز کرده بودند و با وجود همه آسیبهایی که به ارتش بعد از پیروزی انقلاب وارد شده بود و رژیم بعث فکر نمیکرد مقاومتی در برابر آن صورت گیرد، نیروی زمینی توانست جلوی پیشروی ارتش بعث را بگیرد. وی با اشاره به عملیات کمان ۹۹ و نخستین پاسخ نیروی هوایی ارتش در ساعات آغازین تهاجم ارتش بعث به ایران، گفت: رژیم صدام فکر نمیکرد در مدت کوتاهی پاسخ قاطعی از غیورمردان نیروی هوایی ارتش دریافت کند و همه ارتشیان و مردم ثابت کردند میخواهند پای انقلاب و آرمانهای آن ایستاده و از تمامیت ارضی کشور دفاع کنند.
ارسال به دوستان
رئیس دستگاه قضا به قضات توصیه کرد
پرهیز از صدور غیرضرور قرارهای منتهی به بازداشت موقت
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه در جمع قضات و کارکنان سازمان قضایی نیروهای مسلح سراسر کشور گفت: شیوه بازرسیها، بازجوییها و سایر تمهیدات و ملزومات ناظر بر امر تحقیقات و تکمیل پرونده باید بهگونهای باشد که فرد احضار یا بازداشتشده، نسبت به برخورد صورتگرفته با خود و لحاظ جنبههای مختلف عدالت و دقت در قبال پروندهاش، آرامشخاطر داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در جمع قضات و کارکنان سازمان قضایی نیروهای مسلح، مسؤولان قضایی را به پرهیز از صدور قرارهای منتهی به بازداشت موقت در موارد غیرضرور توصیه کرد و گفت: چنانچه برای متهمی بنا به ضرورت قرار بازداشت موقت صادر میشود، باید نهایت دقت و احتیاط و سنجش جوانب امر از سوی قاضی صادرکننده قرار لحاظ شود. رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همچنین شیوه بازرسیها، بازجوییها و سایر تمهیدات و ملزومات ناظر بر امر تحقیقات و تکمیل پرونده باید بهگونهای باشد که فرد احضار یا بازداشتشده، نسبت به برخورد صورتگرفته با خود و لحاظ جنبههای مختلف عدالت و دقت در قبال پروندهاش، آرامش خاطر داشته باشد. وی در ادامه، جمعآوری ادله و اسناد ناظر بر اتهام انتسابی فرد پس از مرحله احضار و بازداشت او را اشکال و غلط دانست و همه قضات و مسؤولان قضایی را از اتخاذ این روش برحذر داشت.
محسنیاژهای تصریح کرد: من نمیخواهم بگویم اقدامات ضابطین قضایی دارای اشکال و ایراد است، بلکه تاکیدم بر آن است قضات و بازپرسهایی که اقدام به صدور قرارهای بازداشت موقت میکنند دارای مسؤولیت شرعی و قانونی هستند و باید در مدتی که فرد متهم در بازداشت به سر میبرد، بر مراحل مختلف تحقیقات از او نظارت داشته باشند و توجه کنند که در اختیار بودن متهم نزد ضابط، رافع مسؤولیتهای شرعی و قانونی قاضی صادرکننده قرار نیست. رئیس عدلیه با تاکید بر اهمیت نحوه برخورد محترمانه با خانواده متهمان و حفظ کرامت و حیثیت آنها در حین مراحل مختلف تحقیقات قضایی به ذکر خاطرهای از دوران قضاوت خود پرداخت و در ادامه گفت: حفظ آبرو و حرمت خانواده متهم و همچنین وجهه متهم نزد خانواده بسیار مهم و مورد تاکید است.
رئیس قوه قضائیه در ادامه بر ضرورت تسریع در رسیدگی به پروندهها در سازمان قضایی نیروهای مسلح و جلوگیری از اطاله دادرسیها تاکید کرد و در همین راستا به مقوله مهم تجهیز نیروی انسانی در دستگاه قضایی پرداخت و گفت: نحوه جذب و گزینش نیروی انسانی در دستگاه قضا نیازمند یک اقدام و تحول جدی است که ما به دنبال تحقق این مهم هستیم و به معاون اول دستگاه قضا و معاونت منابع انسانی درباره ایجاد تحول در نحوه جذب، گزینش و بهکارگیری نیروی انسانی، دستوراتی صادر شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|