|
اکثر جمهوریخواهان آمریکا: پوتین قویتر از بایدن است
بر اساس نظرسنجی مشترک تارنمای آمریکایی یاهو و «یوگاو» موسسه افکارسنجی دولتی بریتانیا، بیش از نیمی از جمهوریخواهان آمریکا «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه را قویتر از «جو بایدن» همتای آمریکاییاش میدانند. بر اساس این نظرسنجی، از هر ۱۰ فرد جمهوریخواه و افراد مستقل متمایل به حزب جمهوریخواه 6 نفر (۶۲ درصد) بر این باورند که پوتین رهبری قدرتمندتر از رئیسجمهور 79 ساله آمریکاست.
ارسال به دوستان
حمله هزاران معترض ضددولتی به پارلمان اوکراین با عث فرار نمایندگان شد و ۲۱ مجروح برجا گذاشت
دنده معکوس تاریخ در کییف
گروه بینالملل: تاریخ در قلب کشور سر راهی شرق استپهای شرق اروپا به عبرتآموزترین شکل ممکن در حال تکرار است. کییف، پایتخت اوکراین 8 سال پس از آنچه توسط غربیها انقلاب «میدان» و توسط شرقیها کودتا علیه دموکراسی خوانده شد، بار دیگر شاهد تظاهرات خشونتبار مردم معترض مقابل پارلمان به قصد براندازی حکومت مستقر است. بر خلاف زمستان سال 2014 در همین روزها که یک شورش علیه «ویکتور یانوکوویچ» رئیسجمهور وقت حامی روابط دوستانه با مسکو توسط راستگرایان افراطی و طرفداران نازیها باعث سرنگونی دولت منتخب و تصفیه نمایندگان اکثریت پارلمان شد، حالا نتیجه 8 سال قیمومت آمریکا و اتحادیه اروپایی بر اوکراین بحرانزده و درگیر جنگ داخلی و شکاف اجتماعی و قومیتی، یک شورش عمومی دیگر این بار علیه «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور یهودی دارای تابعیت اسرائیل است؛ سیاستمداری بیتجربه و فاقد شخصیت حکمرانی که تا همین ۳ سال پیش به عنوان یک کمدین مشهور بود نه یک رهبر.
به گزارش خبرگزاری تاس، در تظاهرات مردمی سهشنبه 25 ژانویه مقابل ساختمان ورخوونا رادا (پارلمان اوکراین) در مرکز کییف، 18 افسر پلیس و ۳ معترض زخمی شدند.
اداره پلیس کییف نیز در حساب فیسبوک تایید کرد 18 پلیس و ۳ معترض با درجات مختلف دچار جراحات بدنی شدهاند. البته پلیس گزارشها مبنی بر کشته شدن یکی از معترضان را تکذیب کرد.
این تظاهرات یک هفته پس از آن شکل گرفت که واشنگتن و لندن در بیانیههایی رسمی مسکو را متهم به براندازی دولت کییف و روی کار آوردن دولت همسو با خود کردند.
البته در بیانیههای دولتهای آمریکا و انگلیس به موج فزاینده نارضایتیها در جامعه اوکراین با توجه به عملکرد فاجعهبار دولت دست نشانده غرب در کییف به رهبری رئیسجمهوری بیکفایت کاملا وابسته به لابیهای صهیونیستی اشارهای نشده است. در حالی که رسانههای شرکتی غربی و رسانههای تحت نفوذ دولت اوکراین به طور مداوم جنگی رسانهای را با شعار حمله قریبالوقوع روسیه به این کشور هدایت میکنند، ناآرامیهای اخیر کییف، جنبه اقتصادی و معیشتی دارد.
نمایندگان کسبوکارهای کوچک و متوسط این کشور در این تجمع اعتراضی در همان نقطهای که 8 سال پیش شبهنظامیان نئونازی رایت سکتور (عمدتا از مناطق غرب کشور) دست به یک کودتای سیاسی زدند، علیه سیاستهای پارلمان با اکثریت مورد حمایت غرب تظاهرات کردند و خواستار تصویب قوانینی برای تسهیل عملکرد مشاغل در کشور شدند. پس از ساعتی، معترضان سعی کردند همانند تظاهراتکنندگان ژانویه 2014 بار دیگر به داخل ساختمان پارلمان نفوذ کنند. این اقدام باعث شد نمایندگانی که اغلب آنها مدعی جنگ با روسیه بودند، ظرف چند دقیقه از در مخفی ساختمان رادا بگریزند! البته پلیس سیاسی مانع ورود مردم معترض به داخل پارلمان شد اما در درگیریهای متعاقب آن تعدادی از معترضان بازداشت شدند. به گفته پلیس کییف، ۲ پرونده جنایی به اتهام اوباشگری و خشونت تشکیل شده است. با این حال این تجمع صنفی دیروز هم ادامه داشت.
بحران داخلی اوکراین به پایتخت ختم نمیشود و در شرق و جنوب شرق این کشور اکثریت مردم بومی که روستبار هستند، خطوط مقدمی را علیه نیروهای حکومتی که حمایت نیروهای ویژه آمریکا و ناتو را دارند، تشکیل دادهاند.
در دونباس (شامل شرقیترین استانهای اوکراین، دونتسک و لوهانسک) خطوط جنگ کاملا آشکارند. ابتدای این هفته سخنگوی کاخ کرملین هشدار داد نیروهای ارتش اوکراین با همراهی نیروهای مستشاری و امنیتی آمریکایی و انگلیسی (و احتمالا همراهی پنهان ترکیه و اسرائیل) آماده حمله به مواضع استقلالطلبان دونباس میشوند و هشدار داد در این صورت جنگ غیرقابل توقف خواهد بود.
در حالی که روند خروج دیپلماتهای آمریکایی از اوکرین شروع شده و بریتانیا و آلمان نیز برنامه مشابهی در پیش گرفتهاند، به نظر میرسد وحشت غربیها بیش از حمله فرضی روسیه به همسایهاش، بروز ناآرامیهای داخلی به خاطر نارضایتی اجتماعی از دولت زلنسکی باشد؛ دولتی که بر خلاف شعارهای انتخاباتی رئیسجمهور یهودی، ائتلافی عجیب را با گروههای افراطی فاشیست و نازی تشکیل داده است. اخیرا رژیم صهیونیستی از طرحی رسمی برای خارج کردن حدود 75 هزار یهودی اوکراینی به مقصد سرزمینهای اشغالی پردهبرداری کرده و این موضوع بازتاب بسیار بدی در میان افکار عمومی اوکراین داشته است. زلنسکی نهتنها خود یکی از این یهودیان، بلکه دارای گذرنامه اسرائیلی و مورد حمایت شدید تلآویو و آیپک، لابی اسرائیلی آمریکاست. به همین دلیل یکی از شعارهایی که امروز در کییف شنیده میشود، اخراج زلنسکی به فلسطین اشغالی است.
* گاف بزرگ «سیانان» وسط جنگ روانی
از طرف دیگر در شهر خارکییف، دومین شهر پرجمعیت اوکراین با ۵/۱ میلیون نفر جمعیت اوضاع متشنج است. خارکییف در شمال شرق اوکراین (شمال منطقه دونباس)، مرکز استانی به همین نام، نزدیکترین شهر این کشور به مسکو، پایتخت روسیه محسوب میشود. عمده جمعیت این استان و مرکز آن را روستباران تشکیل میدهند؛ شهری که زمانی یکی از تولیدکنندگان اصلی تانک در اتحاد جماهیر شوروی بود و تنها در ۵۴ کیلومتری مرزهای جنوب غرب روسیه قرار دارد. خارکییف با داشتن ۳۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی، اغلب به عنوان یک مرکز آموزشی در نظر گرفته میشود. البته جنگ استقلال در این منطقه هرگز بشدت ۲ استان لوهانسک و دونتسک نبوده است اما در حالی که آمریکا و متحدانش به طور مداوم همنوا با دولت زلنسکی، درباره حمله احتمالی روسیه به اوکراین تنشآفرینی میکنند، شبکه سیانان مرزهای متعارف جنگ رسانهای را جابهجا کرد. شامگاه سهشنبه کریستین امانپور، مجری ارشد سیانان در برنامهای با موضوع «تدارک روسیه برای حمله به اوکراین» این شهر را متعلق به روسیه دانست(!) امانپور با همان خط اتهامزنی همیشگی واشنگتن به روسها در ابتدا گفت: «در حالی که ترس از جنگ در سراسر اروپا طنینانداز شده است، دبیرکل ناتو به من گفت دیپلماسی با روسیه هنوز نمرده است. استولتنبرگ البته گفت این بسته به تصمیم پوتین است که از تجاوزگری بکاهد. تنشها همچنان در مرز روسیه و اوکراین بالاست؛ نیروهای ناتو در وضعیت هشدارباش هستند و کشتیها و جنگندههای نظامی بیشتری به شرق اروپا ارسال شدهاند».
سپس این شبکه نزدیک به دولت بایدن ابتدا فیلمی از تحرکات نظامی ادعایی روسها در منطقه مرزی با اوکراین منتشر کرد و ناگهان در اقدامی سوال برانگیز «سیانان» از برچسبی استفاده کرد که حاکی از تحرکات نظامی در «شهر خارکییف روسیه» بود.
* شکاف در ناتو بر سر اوکراین
جالب اینکه با سر رسیدن تاریخی که دولت اوکراین براساس گزارشهای منابع اطلاعاتی غربی درباره موعد حمله روسیه به این کشور پیشبینی کرده بود، دولت زلنسکی برخلاف گذشته چشماندازهای متفاوتی ارائه میدهد.
مثلا دیمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین دیروز گفت در حال حاضر روسیه به اندازه کافی نیروی نظامی برای یک حمله همهجانبه مستقر نکرده است. این به معنای دروغ بودن موضع رسمی قبلی کییف است. یکی از دلایل تغییر موضع دولت اوکراین درباره میزان اضطراری بودن وضعیت، شانه خالی کردن حامیان غربیاش از مواجهه نظامی احتمالی با روسیه در این کشور است.
با آنکه تحرکات تنشآفرین آمریکا و انگلیس در قبال اوضاع اوکراین ادامه دارد اما هر ۲ نیروی پیشرو ناتو، خواهش کییف را برای اعزام نیروی رزمی به این کشور رد کردهاند. در چنین شرایطی شاهد بروز شکافی بزرگ در صف اعضای ناتو هستیم. ابتدا دولت ائتلافی جدید آلمان از ارسال تسلیحات جنگی به اوکراین برای مقابله با روسیه طفره رفت و حالا نوبت کرواسی است که پشت دولت کییف را خالی کند. زوران میلانوویچ، رئیسجمهور کرواسی اعلام کرد در صورت جنگ بین روسیه و اوکراین، او تمام نظامیان کروات عضو ماموریت ناتو در شرق اروپا را به کشور بازمیگرداند. میلانوویچ در نطق تلویزیونی روز سهشنبه گفت: «من به عنوان فرمانده کل قوا، اظهاراتی را از نزدیک دنبال میکنم که نشان میدهد ناتو در حال تقویت حضور خود و ارسال برخی کشتیهای شناسایی است. ما هیچ ارتباطی با این موضوع نداریم و کاری هم نخواهیم داشت. من این را تضمین میکنم. در صورت تشدید تنش (میان روسیه و اوکراین)، کرواسی هیچ نیرویی اعزام نخواهد کرد و برعکس، تمام نیروهایش را تا آخرین سرباز کروات فرا خواهد خواند».
رئیسجمهور کرواسی همچنین با هشدار درباره مواضع آمریکا و برخی کشورهای اروپایی عضو ناتو در قبال روسیه گفت: «تا آنجا که به مسائل امنیتی بینالمللی مربوط میشود، من میتوانم ناهماهنگی و در واقع رفتار خطرناک را ببینم».
او نهتنها از سیاست تنشآفرین دولت اوکراین در قبال روسیه انتقاد کرد بلکه مواضع گوردان گرلیچ رادمان وزیر خارجه، ماریو بانوزیچ وزیر دفاع و آندری پلنکوویچ نخستوزیر کرواسی را هم زیر سوال برد. روابط میلانوویچ با کابینه آندری پلنکوویچ روابطی شکننده بوده است و او سابقه تنش با اعضای ارشد این کابینه چپ میانه را دارد.
ارسال به دوستان
دیپلماسی افلیج آمریکا در قبال چین
دیپلماسی آمریکا در قبال چین به بنبستی عجیب خورده و قابلیت تنظیم روابط پرتنش پکن و واشنگتن را از دست داده است. در فاصله کمتر از یک هفته، سلسله اتفاقاتی کمسابقه و حتی بیسابقه باعث شده آمریکا و چین در آستانه سرشاخ شدن در شرق دور قرار بگیرند، چرا که دستگاه دیپلماسی ایالاتمتحده توان لازم را برای پر کردن شکاف میان ۲قدرت غرب و شرق ندارد. اواخر هفته گذشته رزمایش دریایی تحریکآمیز آمریکا و ژاپن در حوالی دریای چین جنوبی که قلمروی آبی پکن است، نزدیک بود به یک برخورد منجر شود. در عوض چینیها به عنوان پاسخ، 39 فروند جنگنده را به حریم هوایی تایوان گسیل کردند. در چنین شرایطی سفارت ایالات متحده در چین در آستانه ورود «نیکلاس برنز» سفیر جدید آمریکا به پکن در حال تخلیه شدن است. به گزارش رویترز، وزارت خارجه آمریکا در حال بررسی صدور مجوز خروج دیپلماتهای این کشور و خانوادههای کارکنان سفارت از چین است. چینیها در آستانه میزبانی از المپیک زمستانی پکن که با وخامت دوباره شیوع کرونا همراه شده، قصد ندارند دست از ضوابط سختگیرانه خود در این باره بردارند. درخواستهای واشنگتن از پکن درباره استثنا قائل شدن برای دیپلماتهای آمریکایی نیز فایدهای نداشته است. این در حالی است که نیکلاس برنز، دیپلمات کارکشته که اواخر سال 2021 از سوی سنا به عنوان سفیر جدید در چین مورد تایید قرار گرفت، سوگند یاد کرده و رهسپار پکن است. «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا در همین ارتباط در توئیتی اعلام کرد این دیپلمات 65 ساله و استاد روابط بینالملل دانشگاه هاروارد با 27 سال فعالیت دولتی و سابقه حضور در مقام معاونت امور سیاسی وزارت خارجه از 2005 تا 2008، سهشنبه به عنوان سفیر جدید آمریکا در چین سوگند یاد کرده است. برنز سومین مقام عالیرتبه در وزارت خارجه آمریکا به شمار میرود، با این وجود او سفارتی را تحویل میگیرد که هر لحظه ممکن است تخلیه شود. ۲ منبع آگاه اعلام کردند سفارت آمریکا در پکن، روز دوشنبه پس از تشدید برخی محدودیتهای کرونایی از طرف دولت چین پیش از آغاز بازیهای المپیک، درخواست خروج کارکنان و خانوادههایشان را ارسال کرد. در نظرسنجی داخلی انجام شده در سفارت آمریکا نیز 25 درصد کارکنان و خانوادههایشان گزینه خروج از چین در اسرع وقت را انتخاب کردهاند. «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به این موضوع در کنفرانس خبری دیروز خود از احتمال خروج دیپلماتهای آمریکایی از این کشور ابراز ناراحتی کرد و تدابیر کنترلی دولت چین را مطابق کنوانسیون روابط دیپلماتیک وین و کنوانسیون روابط کنسولی وین خواند.
ارسال به دوستان
تراژدی کرونا در آمریکا؛ بیش از 2200 قربانی در هر روز
مرگومیر ناشی از کرونا در ایالات متحده به بالاترین سطح از اوایل سال ۲۰۲۱ رسید. دادههای دانشگاه جان هاپکینز بر اساس میانگین 7 روزه مرگومیر تازه گزارششده کرونا تا دوشنبه، عدد ۲۱۹۱ قربانی در روز را نشان میدهد که حدود ۱۰۰۰ مورد نسبت به شمار مرگومیر روزانه ۲ ماه پیش، قبل از شناسایی اُمیکرون، افزایش یافته است. اپیدمیولوژیستها میگویند در حالی که شواهد در حال بروز نشان میدهد سویه جدید کمتر احتمال دارد افرادی را که آلوده میکند بکشد اما از آنجا که این نوع ویروس با سرعتی قابل توجه گسترش مییابد، موارد بیشمار ابتلا میتواند هر عامل کاهندهای را تحت تأثیر قرار دهد. به نوشته روزنامه «والاستریت ژورنال»، ایالات متحده حدود یک سال پیش قبل از اینکه واکسنها به طور گسترده در دسترس باشند، بیشترین تعداد مرگومیر را در دوره همهگیری تجربه کرد و میانگین فوتی روزانه به ۳۴۰۰ نفر رسید. نوع دلتا در اواخر سپتامبر باعث افزایش آمار فوتیها به بالای ۲۱۰۰ مورد در آمریکا شد.
طبق تخمین مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، اُمیکرون از آن زمان دلتا را کنار زده و اکنون تقریبا همه موارد کشف شده کرونا در این کشور را تشکیل میدهد. میانگین مرگومیر 7 روزه آخرین بار در فوریه ۲۰۲۱ به بالاتر از سطح فعلی رسیده بود، زیرا ایالاتمتحده از موج زمستان عبور میکرد.
ارسال به دوستان
بیانیه چارچوب هماهنگی شیعی عراق درباره دولت آینده
یک روز بعد از اعلام رای دادگاه فدرال عراق مبنی بر تایید جلسه اول پارلمان جدید عراق، چارچوب هماهنگی شیعیان عراق با انتشار بیانیهای ضمن اشاره به اینکه مخالف اصل اکثریت نیست، بر ۲ مبنای مهم مشارکت و مخالفت با حذف جریانهای سیاسی مختلف در تشکیل دولت آینده تاکید کرد. بر اساس گزارش «ناسنیوز» و به استناد بیانیه منتشرشده پس از این نشست، چارچوب هماهنگی بیت شیعی خاطرنشان کرده «سران چارچوب هماهنگی دور هم گرد آمدند تا آخرین تحولات سیاسی و مواضع پیرامون آنها را مورد بررسی قرار دهند. اعضا به پروژه و روند خود که مشارکت در مدیریت تحولات آینده و تلاش در جهت خدمت به کشور است، پایبند خواهند بود. اعضا به دنبال دوری از روش حذف [سایر طرفها] در این روند هستند؛ روندی که در زمان گذشته هزینه سنگینی به ملت و کشور تحمیل کرد». در ادامه این بیانیه آمده است: «چارچوب هماهنگی نسبت به دور نگه داشتن عراق از مشکلات و بحرانها حساس است و توجه خود را به خدمترسانی به مردم معطوف کرده است. این چارچوب بر تشکیل کابینه بر اساس صلاحیتهای انتخابی برای تمام کسانی که نسبت به مشارکت رغبت دارند اهتمام میورزد و به اصول ملی ملزم است». این بیانیه میافزاید: «احترام به نظرات مختلف و حمایت از گروهها در عراق یک امر اساسی برای موفقیت ملی و سلامت ارتباط بین اعضای جامعه است». ارسال به دوستان
دور دنیا
تفاهم عربستان و عراق برای اتصال شبکه برق
دولتهای عربستان و عراق، یک یادداشتتفاهم برای اتصال شبکه برق ۲ کشور امضا کردند. به گزارش شینهوا، این قرارداد میان عبدالعزیز بنسلمان، وزیر انرژی عربستان و عادل کریمی، همتای عراقی او امضا شد. این قرارداد با هدف تقسیم ذخایر تولید برق و تبادل برق میان ۲ کشور در شرایط اضطراری و در صورت قطع برق امضا شده است. این قرارداد همچنین صادرات و واردات میان ۲ طرف یا با سایر کشورهای عربی را تسریع خواهد کرد. این یادداشتتفاهم، آخرین مورد از همکاریهای میان ۲ کشور است که نشاندهنده پیشرفت زیاد روابط دوجانبه ۲ کشور در سالهای اخیر است.
***
۳۹ نفر در سواحل فلوریدا مفقود شدند
به دنبال ناپدید شدن حداقل 39 نفر در حادثه واژگونی یک فروند قایق در سواحل ایالت فلوریدا، عملیات امداد و نجات در سواحل شرق ایالات متحده سهشنبه شب نیز ادامه یافت.
به گزارش رویترز، گارد ساحلی آمریکا این قایق را متعلق به قاچاقچیان انسان اعلام کرده است. از این حادثه یک مرد جان سالم به در برده است. تنها بازمانده این حادثه برای درمان و مراقبتهای پزشکی ناشی از کم شدن آب بدن و آفتابزدگی به بیمارستان منتقل شده است. این مرد به ماموران گارد ساحلی آمریکا گفته است این قایق شنبهشب جزایر بیمینی در باهاما واقع در 80 کیلومتری شرق میامی را ترک کرده است. او به گارد ساحلی آمریکا گفته قایق مزبور صبح یکشنبه در نزدیکی سواحل فلوریدا واژگون شده، آن هم در حالی که هیچیک از سرنشینان این قایق جلیقه نجات نپوشیده بودند.
جمعه گذشته نیز یک قایق دیگر مهاجران در غرب بیمینی با 32 سرنشین واژگون شده بود. بسیاری از این مهاجران، اتباع کوبا و هائیتی هستند که برای رسیدن به سواحل آمریکا این سفر خطرناک را آغاز میکنند. غرق شدن قایق مهاجران غیرقانونی در سواحل فلوریدا، اتفاق تازه و ناشناختهای نیست. از اکتبر تاکنون حداقل 557 مهاجر کوبایی توسط گارد ساحلی آمریکا نجات یافتهاند. این رقم در 5 سال گذشته به بیش از 7400 نفر رسیده بود.
***
مسکو: واشنگتن حامی تروریستهای «تحریرالشام» است
هیات نمایندگی روسیه در سازمان ملل اعلام کرد ایالات متحده آمریکا موقعیت تروریستهای «تحریرالشام» را در ادلب، شمال سوریه تقویت میکند. بنا بر گزارش پایگاه «روسیا الیوم»، این هیات در بیانیهای اظهار داشت: دیپلماسی آمریکایی به بهانه حمایت از سوریهایی که توسط تروریستهای تحریرالشام به اسارت گرفته شدهاند با هزینه مالیات مردم آمریکا، از تحریرالشام حمایت میکند.
در ادامه این بیانیه آمده است: «ایالات متحده از هیچ تلاشی برای بازآفرینی چهره این جنایتکاران دریغ نمیکند و آنها را به عنوان جایگزینی برای دولت دمشق میبیند».
هیات نمایندگی روسیه در این بیانیه اشاره میکند آمریکا نهتنها منطقه «التنف» بلکه تمام مناطق شمال شرق سوریه را به اشغال خود درآورده است. بیانیه هیات نمایندگی روسیه در ادامه تاکید کرد: «واشنگتن باید از سرزمینهایی که به صورت غیرقانونی اشغال کرده، خارج شود. همچنین باید زمینهای حاصلخیز پشت رود فرات را به دولت دمشق برگردانده و به سرقت منابع این کشور از جمله استخراج نفت و خارج کردن آنها با تانکر از سوریه پایان دهد». روسیه بارها در کنفرانسها و مجامع بینالمللی از سرقت نفت توسط آمریکا در سوریه و حمایت این کشور از تروریسم انتقاد کرده است.
***
انصارالله: امارات به دنبال گدایی حمایت آمریکاست
هشدارها و اظهارات مقامات مختلف صنعا درباره لزوم توقف تعرضهای امارات به یمن ادامه دارد.
دیروز (چهارشنبه) «محمد عبدالسلام» سخنگوی انصارالله و رئیس هیأت عالی مذاکرهکننده دولت نجات ملی یمن در توئیتر نوشت: «برخی کشورَکهای ائتلاف متجاوز به یمن از بحران خودامنیتی در رنجند، مانند امارات که بدون کمک گرفتن از عصای آمریکا نمیتواند بایستد و برای گدایی کردن حمایت آمریکا تلاش میکند. امارات با خروج واقعی از باتلاق یمن دیگر نیاز به گدایی حمایت آمریکا ندارد اما در صورت ادامه حملاتش به یمن هیچ حمایتی به حالش فایدهای ندارد و امنیت را برای این کشور محقق نخواهد کرد».
نیروهای مسلح یمن دوشنبه هفته جاری پایگاه الظفره را هدف قرار دادند؛ پایگاهی که در ۳۲ کیلومتری جنوب ابوظبی قرار دارد. این پایگاه مقر اصلی هوایی نیروهای آمریکایی در منطقه است.
این دومین حمله ارتش و کمیتههای مردمی یمن به ابوظبی طی یک هفته اخیر است؛ عملیاتهایی که پس از هشدارهای مکرر صنعا به امارات مبنی بر لزوم توقف تعرض به یمن انجام میشود. سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، سهشنبهشب بار دیگر درباره خطر سرمایهگذاری در امارات هشدار داد.
ارسال به دوستان
هشدار وزارت امنیت داخلی آمریکا نسبت به حمله احتمالی افراطگرایان داخلی
وحشت نهادهای امنیتی آمریکا از تندروهای داخلی
وزارت امنیت داخلی آمریکا هشدار داده است نیروهای افراطگرای داخلی طرحهایی را برای حمله به زیرساختهای تولید برق برنامهریزی کردهاند. نگرانیها نسبت به اقدامات تروریستی و خشونتآمیز نیروهای افراطی در آمریکا به سرعت رو به افزایش است و تازهترین نظرسنجیها نیز نشان میدهد بخش گستردهای از رایدهندگان آمریکایی این نیروهای افراطی را یک تهدید جدی ارزیابی میکنند. پایگاه اطلاعرسانی کنگره به بولتن وزارت امنیت داخلی آمریکا دسترسی یافته است که نشان میدهد این وزارتخانه نسبت به حمله احتمالی افراطگرایان داخلی به تاسیسات زیرساختی تولید برق هشدار داده است. وزارت امنیت داخلی آمریکا افزود: تاسیسات زیرساختی برق یک هدف جذاب برای نیروهای افراطی داخلی به شمار میرود. نیروهای افراطگرای داخلی طرح و برنامههای خاص و معتبری را برای حمله به زیرساختهای برق حداقل از سال 2020 تاکنون برنامهریزی کردهاند. شبکه تولید و انتقال برق آمریکا یک هدف جذاب برای آنها به شمار میرود.
* جنگ ابدی آمریکا با خودش
ابتدای این هفته نیز انتشار نتایج یک نظرسنجی نشان داد مردم آمریکا تروریسم داخلی را بزرگترین تهدید این کشور میدانند. پایگاه اطلاعرسانی کنگره آمریکا اخیرا نظرسنجی مشترک «یوگاو/ اکونومیست» را منتشر کرده است که نشانگر این واقعیت است که ۸۱ درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی «تروریسم داخلی» را یک تهدید تلقی میکنند و تنها ۸ درصد پاسخدهندگان گفتند آن را تهدید نمیدانند. در این نظرسنجی که ۱۵ تا ۱۸ ژانویه (۲۵ تا ۲۸ دی) با شرکت ۱۵۰۰ آمریکایی و حاشیه خطای 2.8 درصد انجام شد، ثابت شد 53 درصد آمریکاییها گروههای شبهنظامی راستگرا را تهدیدی فوری و جدی یا تهدیدی تا حدودی جدی برای ایالات متحده میدانند. ۱۷ درصد دیگر در نظرسنجی گفتند آنها هیچ تهدیدی ایجاد نمیکنند. این یعنی آمریکاییها کمتر نگران شبهنظامیان راستگرا هستند تا تروریسم داخلی. طبق نتایج به دست آمده، نگرانی دموکراتها و بایدن درباره شبهنظامیان راستگرا و تروریسم داخلی تقریبا برابر بود. از میان پاسخدهندگانی که در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ به جو بایدن رأی دادند، ۶۵درصد معتقدند شبهنظامیان راستگرا تهدیدی جدی و فوری برای ایالات متحده هستند و ۶۰ درصد نیز همین باور را درباره تروریسم داخلی داشتند.
نکته جالب توجه اینکه کسانی که در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ به دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا رأی دادند و آنهایی که جمهوریخواه معرفی میشوند، بسیار کمتر از تروریسم داخلی نگران شبهنظامیان دست راستی بودند. ۴۳ درصد رایدهندگان به ترامپ، شبهنظامیان راستگرا را تهدیدی برای ایالات متحده نمیدانند اما تنها ۱۷ درصد این باور را درباره تروریسم داخلی داشتند. سال گذشته در همین ایام جو بایدن چهلوششمین رئیسجمهوری آمریکا در بخشی از نطق تحلیف خود در کنگره گفت: «87 سال پیش، پدران ما در این قاره ملتی جدید پدید آوردند؛ کشوری که آبستن آزادی بود و خود را وقف رسیدن به این خواسته کرد که همه برابر آفریده شدهاند. ما اکنون درگیر جنگ داخلی بزرگی هستیم و اینکه آیا این ملت، یا هر ملتی چنین متعهد، میتواند برای مدت طولانی از عهده این آزمون برآید». سخنان بایدن در حالی ایراد شد که در آن زمان واشنگتندیسی بیش از آنکه پایتخت سیاسی آمریکا باشد، به اردوگاه نظامی مملو از نیروهای حاضر در وضعیت «آمادهباش» تبدیل شده بود. نتایج عمده نظرسنجیهای انجام شده در این مدت نشان میدهد مردم آمریکا باور دارند مفاهیمی نظیر «دموکراسی آمریکایی» بشدت رو به زوال گذاشته است. شاید بهترین توصیف از وضعیت کنونی این کشور را بتوان در کتاب تازه منتشرشده «نیک برایانت» نویسنده آمریکایی با عنوان «وقتی آمریکا از بزرگ بودن باز ایستاد؛ تاریخچهای از حال» یافت. در بخش ابتدایی این کتاب آمده است: «یک سال [از ریاستجمهوری بایدن] گذشته و همچنان آن خواسته برای اتحاد مردم، بیشتر شبیه یک تفکر سحرآمیز است. ایالاتمتحده آمریکا نهتنها فاصله زیادی تا گردهم آمدن دارد که در وضعیت بدتری از لحاظ از همگسیختگی است. گاهی اینطور احساس میشود تنها چیزی که ملت را متحد میکند، نفرت مشترک است. به نظر میآید آمریکا مشغول جنگ ابدی با خودش است».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|