|
معاون دبیرکل حزبالله: ورود اسرائیل به لبنان ممنوع است
شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزبالله لبنان در یک نشست سیاسی اعلام کرد یک کمپین سازماندهی شده بینالمللی، محلی و منطقهای علیه حزبالله در جریان است؛ نه تنها علیه مقاومت حزبالله، بلکه علیه حضور حزبالله در صحنه سیاسی، مردم و صحنه فرهنگی و تربیتی. بر اساس گزارش شبکه «المنار»، وی افزود: مقاومت اجازه نمیدهد دشمن صهیونیستی وارد لبنان شود و با فداکاریها و خون با این موضوع مقابله خواهد کرد.
ارسال به دوستان
همزمان با تحریم نشست پارلمان برای انتخاب رئیسجمهور از سوی جریان صدر، «هادی العامری» بر کنار نگذاشتن «نوری المالکی» از چارچوب هماهنگی تأکید کرد
امید به توافق در دقیقه ۹۰
گروه بینالملل: «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح در پارلمان عراق دیروز به آخرین تحولات مربوط به انتخاب رئیسجمهور جدید و تشکیل دولت آینده در پی اعلام تحریم نشست آتی پارلمان از سوی جریان صدر واکنش نشان داد. به نوشته پایگاه خبری «ناس»، العامری در حاشیه حضور در مراسم روز شهید در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره امکان ائتلاف با جریان صدر و تشکیل یک دولت قدرتمند، تصریح کرد: گفتوگوهای سیاسی هنوز به توافق نهایی نرسیده و ما عراقیها به دستیابی به راهحل در دقایق پایانی عادت کردهایم. وی درباره ائتلاف با جریان صدر افزود: توافقات سیاسی مورد انتظار و بسیار نزدیک وجود دارد و همه به دنبال اتحاد و تلاش برای رسیدن به خواستههای مردم عراق هستند. العامری درباره دور نگه داشتن «نوری المالکی» رئیس ائتلاف «دوله القانون» از دولت آتی با اشاره به اینکه چارچوب هماهنگی (الاطار التنسیقی) به دنبال تشکیل دولت اکثریت سیاسی حقیقی است و دور کردن هیچ طرفی را نمیپذیرد، بر تصمیم چارچوب هماهنگی مبنی بر مشارکت کلی یا تحریم کلی تاکید کرد و گفت: در چارچوب هماهنگی، یا همگی مشارکت خواهیم داشت یا همگی تحریم خواهیم کرد. این در حالی است که «حسین العذاری» رئیس فراکسیون پارلمانی صدر، با حضور در نشست خبری اعلام کرد به دستور رهبر جریان صدر همه مذاکرات با فراکسیونهای پارلمانی برای تشکیل دولت آتی به حالت تعلیق درآمده است. وی افزود: همچنین تصمیم گرفته شد هیچیک از نمایندگان جریان صدر - به استثنای نایب رئیس اول پارلمان - در نشست روز دوشنبه پارلمان برای انتخاب رئیسجمهور حضور نیابند.
* چرایی تعلیق مذاکرات تشکیل دولت از سوی جریان صدر
رهبر جریان صدر عراق جمعه شب مذاکرات با فراکسیونهای سیاسی را به حالت تعلیق درآورد و از نمایندگان فراکسیون خود خواست در جلسه انتخاب رئیسجمهور حاضر نشوند.
مقتدا صدر جمعه شب بعد از انتقادها از نامزدی هوشیار زیباری، نامزد حزب دموکرات کردستان عراق برای ریاستجمهوری طی توئیتی نوشت: «اگر نامزد متحد ما، حزب دموکرات برای [تصدی گزینه] ریاستجمهوری - یا هر نامزدی- شرایط لازم برای این سمت را نداشت، من از نمایندگان اصلاحات (ائتلاف صدر) میخواهم به او رأی ندهند».
از سوی دیگر، قوه قضائیه عراق اعلام کرد اتهام زیباری مبنی بر پرداخت غیرقانونی وجوه را بررسی میکند. این قوه از دادگاه فدرال خواسته در این پرونده ورود کند.
* نظر گروههای سیاسی درباره تحریم نشست پارلمان از طرف صدریها
حزب دموکرات کردستان عراق (به رهبری مسعود بارزانی) در نخستین واکنش به این تصمیم فراکسیون صدر گفت این تصمیم آنها را غافلگیر کرده و از این مساله اطلاعی نداشتند.
دولت قانون به ریاست نوری المالکی نیز در واکنش به این تصمیم گفت تعلیق رایزنیها و گفتوگوها درباره تشکیل دولت از سوی نمایندگان صدری، آغاز پایان دولت اکثریت است که جریان صدر این مدت شعار آن را میداد.
* تأثیر تحریم نشست پارلمان بر انتخابات رئیسجمهور
«علی الفتلاوی» یکی از اعضای کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) در واکنش به این اقدام جریان صدر تأکید کرد تصمیم فراکسیون صدر برای تحریم جلسه آتی پارلمان «بر انتخاب رئیسجمهور تأثیری نخواهد گذاشت». الفتلاوی به پایگاه خبری شفقنیوز گفت: «تحریم جلسه پارلمان توسط فراکسیون صدر برای رأیگیری درباره [انتخاب] رئیسجمهور جدید، بر روند کاری جلسه تأثیری نخواهد گذاشت و جلسه با حضور بیش از 250 نماینده که غیر از فراکسیون صدر هستند نیز برگزار خواهد شد». وی تأکید کرد: مذاکرات گروههای سیاسی شاید به توافقهای جدیدی بین این گروهها ختم شود و این توافقات به دور از فراکسیون صدر حاصل خواهد شد. به همین دلیل، به احتمال بسیار زیاد رئیسجمهور روز دوشنبه آینده انتخاب خواهد شد. این نماینده عراقی با اشاره تلویحی به اینکه تحریم این جلسه توسط جریان صدر، هیچ تأثیری در روند انتخاب رئیسجمهور نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: حاضر نبودن 75 نماینده از مجموع 329 نماینده، تأثیری روی حد نصاب جلسه نخواهد داشت ولی با این وجود، این مساله در گرو توافقات سیاسی است.
قرار است فردا 18 بهمن (۷ فوریه) نشست پارلمان جدید عراق برای انتخاب رئیسجمهور این کشور برگزار شود. پارلمان عراق اسامی ۲۵ نامزد تایید صلاحیت شده برای ریاستجمهوری را رسما اعلام کرده که به نظر میرسد رقابت اصلی برای تصدی این پست میان «برهم صالح» رئیسجمهور کنونی به نمایندگی از حزب اتحادیه میهنی کردستان و «هوشیار زیباری» وزیر دارایی برکنار شده در دوره نخستوزیری «حیدر العبادی» به اتهام فساد باشد.
* تأکید چارچوب هماهنگی شیعیان عراق بر گزینه «دولت توافقی»
چارچوب هماهنگی شیعیان عراق در بیانیهای بار دیگر بر خواسته اعضای این چارچوب برای تشکیل دولت توافقی تاکید کرد. به نوشته روزنامه العربی الجدید، چارچوب هماهنگی شیعیان عراق در بیانیهای بر انتخاب نخستوزیر جدید عراق با توافق میان احزاب سیاسی این کشور تاکید کرد. در این بیانیه آمده است: اعضای چارچوب هماهنگی با هیأتی از اتحادیه میهنی کردستان عراق به ریاست «بافل طالبانی» در بغداد دیدار کردند. در این دیدار آخرین تحولات سیاسی و امنیتی عراق مورد بررسی قرار گرفت و درباره روند گفتوگوها برای تشکیل دولت جدید گفتوگو شد. در این بیانیه به نقل از نوری المالکی، رهبر ائتلاف «دولت قانون» آمده است: چارچوب هماهنگی بر توافق با احزاب دیگر برای تسریع در روند تشکیل دولت جدید طبق چارچوبهای قانونی تاکید دارد. العامری نیز گفت: طرحی که ما مطرح میکنیم، کاملا واضح است و به آن متعهد هستیم؛ طرح ما توافق درباره نخستوزیر است. هادی العامری، رئیس ائتلاف «الفتح» نیز در جریان این دیدار گفت درهای چارچوب هماهنگی به روی احزاب سیاسی عراقی جهت تقویت زبان گفتوگو به منظور رسیدن به راهحل برای بحرانهای کنونی گشوده است. در همین حال «عمار الحکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز در سخنانی تمام طرفها را به خویشتنداری و سعهصدر و همچنین استفاده از ابزارهای قانونی برای حلوفصل اختلافات و مشکلات موجود فراخواند. وی تاکید کرد: حاکمیت ملی تحت هر شرایطی اولویت نخست باقی خواهد ماند. وی ادامه داد: یک اکثریت ملی محدود یا گسترده بدون ایجاد یک دولت خدمتگزار موفق که مسؤولیت انجام اولویتهای واقعی با سقف زمانی مشخص را بر دوش خود نبیند، معنایی ندارد. حکیم همچنین از احزاب کرد خواست برای نجات کشور از چنگال فتنه، تفرقه و اختلاف تلاش کنند.
***
کمیته هماهنگی مقاومت عراق: پاسخ به امارات دفاع از شرافت و وطن است
کمیته هماهنگی مقاومت عراق به برخی انتقادها در داخل این کشور علیه عملیات نظامی گروهی عراقی در پاسخ به دخالتهای امارات در امور داخلی عراق و یمن واکنش نشان داد. به گزارش المیادین، این کمیته گفت: ما ضربات جهادی علیه رژیم تروریست امارات را تبریک میگوییم. در این بیانیه آمده است: عدالت و استقلال با دفاع از ریزکشوری که قاتل کودکان و بیگناهان است، هرگز حاصل نمیشود. کمیته هماهنگی مقاومت عراق تاکید کرد: آیا دفاع آزاده از شرافت و وطن علیه ریزکشور صهیونیست و تروریست ورود به جنگ منطقهای است؟
گروهی ناشناس موسوم به «الویه الوعد الحق» سهشنبه گذشته در بیانیهای اعلام کرد در حمایت از یمن، با 4 پهپاد «چند تأسیسات حیاتی» را در امارات هدف قرار داده است. «محمدعلی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن پنجشنبه گذشته در پیامی اشاره کرد گروه یادشده، یک گروه عراقی است.
رهبر جریان صدر روز پنجشنبه در بیانیهای در واکنش به این حمله گفت: «پس از خشونت فزاینده در عراق علیه منافع ملت و فراکسیونهای سیاسی از سوی برخی گروههای تروریستی مسلح، بعضی تروریستهای نقضکننده قانون با حمله به یکی از کشورهای [حاشیه] خلیج[فارس] به بهانه عادیسازی روابط یا به بهانه جنگ یمن یا هر چیزی از این قبیل، شتابان به سوی وارد کردن عراق به جنگ منطقهای خطرناک رفتند». مقتدا صدر اضافه کرد: به هر حال، من قاطعانه کشاندن عراق به چنین جنگهایی را مردود میدانم... و صدایم در کنار افرادی قرار میگیرد که خواهان توقف جنگ علیه یمن و توقف عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی هستند». پس از هشدارهای مکرر صنعا به ابوظبی درباره مداخله در امور داخلی یمن و تلاش برای تنشزایی در این کشور، نیروهای مسلح یمن 3 عملیات را در 3 هفته علیه مواضع حیاتی امارات انجام دادند.
ارسال به دوستان
آینده داعش پس از القرشی
کارشناسان معتقدند هلاکت سرکرده داعش ضربه سنگینی به این گروه وارد نمیکند و اگر چه برای مدتی این گروه را سردرگم میکند و باعث متلاشی شدن آن برای یک برهه خواهد شد اما داعش بر پایه اصول و قواعدی که دارد، با تعیین رهبر جدید بار دیگر فعالیتش را از سر خواهد گرفت و احتمال داده میشود استراتژی خود را تغییر داده و مکانهای اختفای عناصر و سرکردهها و همچنین شیوههای ارتباطی خود را تغییر دهد. روزنامه «العربی الجدید» در گزارشی درباره کشته شدن «عبدالله قرداش» معروف به «ابوابراهیم الهاشمی القرشی» سرکرده داعش و سرنوشت این گروه تروریستی پس از هلاکت وی، نوشت: اعلام خبر هلاکت عبدالله قرداش در پی حمله آمریکاییها به خانهای در منطقه «اطمه» در حومه ادلب در شمال غرب سوریه منجر به مطرح شدن سوالات مختلفی درباره سرنوشت داعش و تأثیر این تحولات بر فعالیت آن شده است. اکثر کارشناسان بعید میدانند کشته شدن رهبر داعش ضربه سختی به این سازمان باشد و اینگونه معروف است که سازمانهای افراطی هر بار که رهبرشان کشته میشود، به کار خود ادامه میدهند و میتوانند در چارچوب قوانینی که دارند رهبر جدید خود را تعیین کنند.
* سردرگمی موقت
با این وجود انتظار میرود این اتفاق داعش را مدتی سردرگم کند و منجر به پسرفت استراتژی آن شود که با توجه به اتفاقات عراق و سوریه، به نظر میرسید القرشی به دنبال تداوم آن با راهاندازی یک جنگ چریکی است. همچنین داعش مکان رهبران خود و روشهای ارتباطی خود را تغییر میدهد، چرا که به نظر میرسد ائتلاف بینالمللی به آن راه پیدا کرده است.
* القرشی و بازسازی داعش
القرشی با ایجاد پیوند و ارتباط قوی میان شاخهها و عناصر مختلف داعش تلاش کرد ساختار این گروه تروریستی را بازسازی کند و غنایمی را به دست بیاورد؛ اتفاقات اخیر زندان «غویران» در حسکه سوریه بخوبی بیانگر این مساله است و این اقدامی بود که نیاز به یک تصمیم مرکزی و هماهنگی میان عناصر مختلف دارد. در همین حال، «عباس شریفه» کارشناس مسائل مربوط به گروههای تروریستی و تندرو درباره پیامدهای هلاکت القرشی برای داعش میگوید: نبود القرشی بر فعالیت داعش تأثیر خواهد گذاشت اما این گروه میتواند این چالش را پشت سر بگذارد و بار دیگر فعالیتش را از سر بگیرد. شریفه گفت هلاکت القرشی شکست سنگینی برای داعش است و داعش برای مدتی متلاشی میشود اما بار دیگر فعالیتش را از سر میگیرد. وی ادامه داد: این سازمانها اساسا تحت تأثیر کشته شدن رهبران خود قرار نمیگیرند، اگرچه چنین رویدادهایی میتواند آنها را برای مدتی سردرگم کند، چرا که آنها اصول و قواعدی دارند که میتوانند بر اساس آن خودشان را ترمیم کنند و رهبران جدیدی را در بازههای زمانی کوتاه تعیین کنند. این کارشناس درباره اسامی مطرح برای جانشینی القرشی نیز اظهار کرد کرد: نمیتوان اسامی مشخصی را برای رهبر جدید پیشبینی کرد اما به احتمال زیاد شاخه عراق همچنان کنترل سازمان را در دست خواهد داشت و رهبر جدید آن نیز مانند دفعات قبل از عراق خواهد بود.
* تغییر اماکن و وسایل ارتباطی
«رشید حورانی» کارشناس سوری نیز معتقد است هلاکت القرشی تاثیر چندانی بر فعالیت داعش در مرحله آتی نخواهد داشت و داعش پس از هلاکت ابوبکر البغدادی، سرکرده سابق این گروه، خودش را برای چنین روزی آماده کرده است. حورانی پیشبینی کرد داعش در مدت کوتاهی رهبر جدید خود را اعلام کند و سرنوشت این گروه در گرو تحولات کلی در منطقه است. وی ادامه داد: داعش از روشی در مدیریت داخلی و خارجی تبعیت میکند که این گروه را قادر میسازد حضور خود را در منطقه تحمیل کند. اما «هانس جکوب شیندلر» کارشناس سابق سازمان ملل که در حال حاضر مرکز CEP را اداره میکند، معتقد است کشته شدن القرشی یک شکست بزرگ برای این گروه است. در همین حال، «وائل علوان» کارشناس دیگر معتقد است هلاکت القرشی داعش را تضعیف میکند و تغییرات جدیدی از جمله تغییر مکانها و تغییر روشهای ارتباطی را به آن تحمیل میکند، چرا که ائتلاف بینالمللی در آن نفوذ کرده است.
ارسال به دوستان
تضمینهای امنیتی مدنظر مسکو از سوی ناتو چیست؟
اقدامات ضد روسی یک سال اخیر پیمان آتلانتیک شمالی به رهبری آمریکا در اوکراین، مسکو را وادار کرده است به تلاشها برای دریافت تضمینهای امنیتی از سوی غرب ادامه دهد؛ موضوعی که مسکو از آن به عنوان مرگ و زندگی برای خود یاد میکند. مقامات مسکو اعلام کردهاند تحولات یکساله و اقدامات چند دهه اخیر آمریکا و ناتو پیرامون مساله اوکراین که عمدتا در دشمنی با روسیه است، آنها را مصمم کرده به دنبال کسب تضمینهای امنیتی از غرب باشند. مقامهای روسیه میگویند ناتو و آمریکا در سالهای آخر فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به میخاییل گورباچف، رئیسجمهور این کشور وعده داده بودند به سوی شرق گسترش نیابد اما در ۳ دهه اخیر خلاف وعده خود عمل کردهاند. ایالات متحده و ناتو ۲۶ ژانویه پاسخهای کتبی خود را به ضمانتهای امنیتی پیشنهادی مسکو تحویل دادند. آنها در بیانیههایی اصول خود را در مذاکرات با مسکو بیان کردند. اما مسکو گفت خواستههای روسیه همچنان در پاسخ ناتو گنجانده نشده است. «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در پایان مذاکرات تلفنی هفته گذشته با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد روسیه به تهیه پاسخ به پیشنهادات متقابل و مکتوب آمریکا و ناتو درباره تضمینهای امنیتی ادامه میدهد. ولادیمیر پوتین پاسخ مکتوب آمریکا و ناتو را اینگونه ارزیابی کرده است: «به دقت پاسخهای مکتوب آمریکا و ناتو را آنالیز خواهیم کرد اما همین حالا هم معلوم است به نگرانیهای اصولی روسیه اعتنا نشده است». وی خاطرنشان کرد کرملین در پاسخ مکتوب آمریکا و ناتو ندیده است که «۳ خواسته کلیدی مسکو لحاظ شده باشد». این خواستهها عبارتند از: گسترش نیافتن ناتو به شرق، بازگشت زیرساختهای نظامی ائتلاف ناتو به مواضع سال ۱۹۹۷ و استقرار نیافتن سامانههای تهاجمی در مرزهای روسیه.
* تضمینهای امنیتی، مسأله مرگ و زندگی برای روسیه
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین اخیرا در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه روسیه به خاطر ادامه فریبکاریهای غرب در پیشروی ناتو به شرق در خطر است، گفت ارائه تضمینهای امنیتی از سوی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، مساله مرگ و زندگی برای روسیه است. وی افزود: غرب در طول ۲ دهه اخیر و حتی مدت زمانی بیشتر، روسیه را فریب داده و بر اثر این فریبکاری، به وضعیتی رسیدهایم که امنیت کشور ما به خطر افتاده است. ادامه پیشروی ناتو به سوی مرزهای روسیه و استقرار زیرساختهای این سازمان و ایجاد تنشهای سیاسی و نظامی، برای کشور ما خطرناک شده است. سخنگوی رئیسجمهوری روسیه در ادامه تصریح کرد: از این منظر گسترش ناتو با پیوستن کشورهایی همچون اوکراین و سایر جمهوریهای شوروی سابق، تهدید محسوب میشود. این مساله مرگ و زندگی برای ما است.
* مبنای درخواست روسیه از ناتو
مبنای ایدهای که در درخواست روسیه وجود دارد، نظریه «امنیت تفکیکناپذیر» در یوروآتلانتیک است. شورای امنیت و همکاری اروپا این ایده را در سند نهایی هلسینکی در سال ۱۹۷۵ گنجانده است. هدف از این ایده ایجاد فضای مشترک و «فارغ از خطوط تفکیککننده» است. طبق ارزیابی مقامات روسیه، تنها امکان اجتناب از تنش در اروپا، توافق درباره تضمینها با تأکید بر دقیقا همین اصل است. نیکولای توپورنین، مدیر مرکز اطلاعات اروپا و دانشیار گروه حقوق اروپا در دانشگاه مگیمو در این باره معتقد است: در حال حاضر این ایده منسوخ شده است. حالا دیگر در اروپا اسنادی وجود دارد که مسائل امنیت اروپا را تنظیم میکند. من فکر نمیکنم یک سند دیگر با تصویب در سازمان امنیت و همکاری اروپا بتواند از شدت تنش بکاهد. وی افزود: حالا زمان مناقشه است و باید توافقنامههای کاربردی واقعی منعقد کرد و مسائل مرتبط با کاهش تنش بین روسیه و اوکراین را حل کرد، به خاطر اینکه تهدیدهایی که مسکو درباره آنها حرف میزند، دقیقا از طریق اوکراین انتقال مییابد. روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبهجزیره کریمه به آن کشور متشنج شد؛ غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین، روسیه را بارها تحریم کرده است اما مسکو این ادعای غرب را رد میکند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اردوغان و همسرش کرونا گرفتند
رئیسجمهور ترکیه روز شنبه از ابتلای خود و همسرش به ویروس کرونا خبر داد. رجب طیب اردوغان در توئیتر خود نوشت نتیجه آزمایش «کووید-۱۹» او و همسرش پس از بروز علائم خفیف مثبت بود. او گفته هر ۲ بیماری خفیف دارند که از نوع اُمیکرون است. اردوغان این را هم اضافه کرد که «ما در حال انجام ماموریت خود هستیم و کارمان را در خانه ادامه خواهیم داد. محتاج دعای شما هستیم».
***
ترامپ: دولت بایدن ظرف یک سال آمریکا را ویران کرد
رئیسجمهور سابق آمریکا و گزینه جدی جمهوریخواهان برای انتخابات ریاستجمهوری 2024 طی مصاحبهای بشدت از عملکرد دولت جو بایدن انتقاد کرد. دونالد ترامپ در مصاحبه با سناتور ریک اسکات در پادکست NRSC (وابسته به محافل جمهوریخواه آمریکا) درباره عملکرد دولت بایدن اظهار داشت: «ظرف همین یک سال، کشور ما ویران شده است». رئیسجمهور سابق آمریکا در ادامه از خروج مفتضحانه نظامیان آمریکایی از افغانستان، افزایش نرخ تورم، ناآرامی در مرزهای آمریکا و افزایش آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در این کشور به عنوان مهمترین شکستهای دولت بایدن نام برد. ترامپ همچنین افزایش نرخ تورم در آمریکا را به سیاستهای دولت بایدن در حوزه انرژی ربط داد و گفت: «اتفاقات بسیار وحشتناکی رخ داده است. ما قبلا در زمینه انرژی مستقل شده بودیم اما حالا دوباره به اوپک، روسیه و بازیگران دیگر روی آوردهایم. این یک موقعیت دشوار برای کشور ماست».
***
انتقال ۳۰۰ سگ و گربه از افغانستان به ونکوور!
هواپیمای حامل ۳۰۰ سگ و گربه نجاتیافته از افغانستان وارد فرودگاه بینالمللی ونکوور کانادا شد. به گزارش پایگاه خبری سی تیوی نیوز، این حیوانات پس از فرار صاحبانشان به دلیل قدرت گرفتن مجدد طالبان در افغانستان رها شده بودند. تلاش 6 ماهه گروههای نجات حیوانات در نهایت باعث شد تا یکشنبهشب این حیوانات جمعآوری شده و آنها را سوار بر یک هواپیمای ۸۶ تنی کنند که پس از توقفهایی در ترکیه و ایسلند در نهایت آنها وارد ونکوور در کانادا شدند.
***
تلفات کرونا در آمریکا به بیش از ۹۰۰ هزار نفر رسید
بحران شیوع ویروس کرونا در سراسر آمریکا به نگرانی عمدهای تبدیل شده و آمارهای جدید نشانگر ادامه روند صعودی تلفات در این کشور است. وبگاه اطلاعرسانی کنگره آمریکا به نقل از دانشگاه جانز هاپکینز نوشت: تلفات ویروس کرونا در آمریکا روز جمعه از مرز 900 هزار نفر نیز گذشت. گسترش سریع سویه اُمیکرون ویروس کرونا باعث فراگیری آن در سراسر ایالات متحده شده است. این در حالی است که کمتر از ۲ ماه قبل تلفات ویروس کرونا در آمریکا به 800 هزار نفر رسیده بود. در حالی که واکسن کرونا به وفور در دسترس شهروندان آمریکایی است ولی تازهترین آمارها نشان میدهد تنها 64 درصد جمعیت این کشور به طور کامل در برابر ویروس کرونا واکسینه شدهاند. اکثر کسانی که به خاطر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند، کسانی هستند که واکسن نزدهاند. آمریکا بالاترین نرخ مبتلایان سرانه در جهان را به ویروس کرونا دارد. از هر 100 هزار آمریکایی بیش از 15 هزار نفر تاکنون به این ویروس مرگبار مبتلا شدهاند.
***
دیدهبان حقوق بشر:
سیاست مهاجرتی آمریکا ۲۱ هزار کودک را در معرض خطر قرار داده است
سازمان دیدهبان حقوق بشر (HRW) هشدار داد سیاستهای مهاجرتی ایالات متحده تحت عنوان «در مکزیک بمان» بیش از ۲۱ هزار کودک را در شهرهای مرزی در جنوب این کشور در «شرایط خطرناک» قرار داده است. سازمان دیدهبان حقوق بشر در بیانیهای اعلام کرد دولتهای آمریکا و مکزیک بیش از ۷۰ هزار نفر از جمله ۲۱ هزار و ۳۰۰ کودک را با اجرای برنامه «در مکزیک بمان» در دوره «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری سابق ایالات متحده، در معرض رنج و آسیبهای جدی قرار دادهاند. این برنامه در دولت «جو بایدن» رئیس فعلی کاخ سفید نیز اجرا میشود. بر اساس متن بیانیه، تحت برنامه مهاجرتی مذکور، حدود ۳۰ درصد کودکان پناهجو به شهرهای مرزی پرخطر مکزیک بازگردانده شدهاند و بسیاری از آنها در آنجا منتظرند تا وضعیت مهاجرت آنها مشخص شود. «آری ساویر» پژوهشگر این نهاد غیردولتی در این رابطه گفت: دولت بایدن با اقداماتی از جمله محاکمه کودکان و خانوادههای آنها که برای مدتی نامعلوم بازداشت شدهاند، پناهجویان آسیبپذیر را به حالت سرگردان قرار داده است و باید فورا خط مشی خود را تغییر دهد.
***
مسکو: با تحریم پاسخ اتحادیه اروپایی را خواهیم داد
«ولادیمیر شیزوف» نماینده دائم روسیه در اتحادیه اروپایی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «EPT1» یونان تصریح کرد مسکو به هیچ عنوان از هیچکس واهمه ندارد و با تحریم به تحریمهای ضدروسی اتحادیه اروپایی پاسخ خواهد داد. دیپلمات روس عبارتپردازی رهبران غربی را با واژگان صدام، رئیسجمهور معدوم عراق مقایسه کرد و گفت: «روسیه از هیچکس نمیترسد، از هیچکس واهمه ندارد، نه از خانم [اورسولا] فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا و نه از آقای [جو] بایدن [رئیسجمهور آمریکا] اما از عبارتپردازی آنها مبنی بر اینکه روسیه شاهد «مادر تمام تحریمها» خواهد بود، تعجب کردم. این واژگان و عبارات مرا به یاد واژگان صدام میاندازد».
این واکنش شیزوف در حالی است که فون در لاین در مصاحبه مشترک با «اکو» و «هاندلزبلات» که روز جمعه منتشر شد، تصریح کرد اتحادیه اروپایی برای بسته گستردهای از تحریمهای اقتصادی و مالی علیه روسیه آماده میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|