|
شاخص بورس منفی ماند
شاخص کل بازار بورس دیروز با 7 هزار و ۵۶۱ واحد کاهش، در جایگاه یک میلیون و ۲۷۴ هزار واحدی قرار گرفت. در معاملات دیروز بیش از 5 میلیارد و ۵۶۱ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۴ هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال داد و ستد شد. همچنین شاخص کل (هموزن) با ۲ هزار و ۵۱۵ واحد کاهش به ۳۲۳ هزار و ۹۸۴ واحد رسید.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» تأثیر سرمایهگذاری 7 شرکت بزرگ کشور بر بازار سرمایه را بررسی میکند
سرمایهگذاری نقطهزن
سود شرکتها به جای آنکه در سپردههای بانکی قرار گیرد، صرف توسعه و ایجاد زیرساختها و توسعه صنعتی کشور خواهد شد
گروه اقتصادی: بازار سرمایه در ۲ روز گذشته با کاهش نزدیک به 30 هزار واحدی شاخص کل مواجه شد. پس از رشد قیمت سهام به دنبال حمایتهای حقوقیها و مصوبات بورسی دولت، از 2 روز گذشته دوباره بازار سهام در مسیر اصلاح قرار گرفته است. البته این امید وجود دارد که وضعیت بنیادی شرکتها با سیگنالهای قوی از بازار جهانی مانند قیمت مس در مرز ۱۰ هزار دلار یا قیمت نفت ۹۳ دلاری بتواند از قیمت سهام حمایت کند. همچنین سیگنالهای مثبت داخلی مانند سرمایهگذاری بیسابقه حدود 500 هزار میلیارد تومانی شرکتهای بزرگ بورسی نیز که روز یکشنبه با حضور رئیسجمهور عملیات آغاز آن رونمایی شد باید مورد توجه سهامداران قرار بگیرد.
به گزارش «وطنامروز»، بر اساس سرمایهگذاری 7 شرکت بزرگ بورسی از جمله فولاد مبارکه، ملی صنایع مس ایران، چادرملو، گلگهر، هلدینگ نفت و گاز پارسیان و سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، 48 پروژه بزرگ صنعتی در ۲ لایه زیرساختی همچون تامین برق و نیروگاهی و گسترش زنجیره ارزش در کارگروه مشترکی تحت عنوان پیشرانان پیشرفت ایران تعریف شده است.
شرکتهای یادشده فهرست 48 پروژه آماده برای آغاز عملیات اجرایی در بهمنماه امسال به ارزش سرمایهگذاری 468 هزار میلیارد تومان معادل 17 میلیارد دلار را اعلام کردند که «بزرگترین سرمایهگذاری صنعتی در تاریخ ایران» محسوب میشود.
علاوه بر اینکه با انجام این سرمایهگذاریها ایران میتواند پس از ۸ سال سرکوب تولید و سرمایهگذاری و رشد اقتصادی منفی، دوباره به دوران رشد اقتصادی مثبت بازگردد و بر متغیرهای کلان اقتصاد ایران تاثیر مثبت بگذارد، میتواند بر بازار سهام در وضعیت کنونی نیز تاثیر مثبتی بگذارد.
در همین رابطه نایبرئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران معتقد است یکی از مسائل مطرح شده در طرح پیشرانان پیشرفت اقتصاد ایران، استفاده از سود انباشته شرکتها برای توسعه ۴۸ طرح صنعتی و معدنی است تا سود شرکتها به جای آنکه در سپردههای بانکی قرار گیرد، صرف توسعه شود.
عباس آرگون به طرح جدید دولت برای به حرکت درآمدن چرخهای صنعت و معدن اشاره کرد و افزود: یکی از مسائل مطرح شده در این طرح، استفاده از سود انباشته شرکتها برای توسعه ۴۸ طرح صنعتی و معدنی است. در این زمینه سود شرکتها به جای آنکه در سپردههای بانکی قرار گیرد، صرف توسعه و ایجاد زیرساختها، توسعه صنعتی کشور و نیز اجرای پروژههای جدید خواهد شد؛ این امر میتواند به عنوان اقدامی مثبت تلقی شود که دولت سیزدهم آن را در دستور کار قرار داده است.
وی به اعمال مالیات بر سپردههای بانکی در لایحه بودجه ۱۴۰۱ تاکید کرد و اظهار داشت: در همین راستا دولت در بحث قانون بودجه این موضوع را در نظر گرفته است تا به شرکتهایی که به نوعی دارای منابع نقدی هستند و آن را در سپردههای بانکی سرمایهگذاری میکنند، مالیات تعلق گیرد که این تصمیم میتواند کمککننده به خروج منابع از بانک و نیز ورود آنها به اجرای طرحها و رونق پروژههای جدید باشد. آرگون افزود: تا قبل از این تصمیم، سپردههای بانکی از مالیات معاف بودند؛ دولت اکنون در این زمینه تجدید نظر و اقدام به اعمال مالیات بر سپردههای بانکی خواهد کرد که دولت این اقدام را به منظور هدایت نقدینگی در طرحها و پروژهها در دستور کار قرار داده است.
نایبرئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: مساله تأمین مالی از جمله مسائل مهمی است که اگر در این زمینه سود انباشته شرکتها مورد استفاده قرار گیرد، میتوان از آن به عنوان اقدامی مثبت یاد کرد.
آرگون معتقد است که بهتر است برنامهریزیهای لازم برای توسعه صنعتی کشور به کار گرفته شود و به گفته رهبر معظم انقلاب باید استراتژی توسعه صنعتی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: درخواست ما از دولت سیزدهم این است فضا را برای پروژههای کوچک فراهم کند، همچنین به دنبال آن سرمایهها از بخش واسطهای فاصله بگیرند و به بخش واقعی و مولد پیش بروند.
* کمک بازار سرمایه به پیشبرد طرح جدید دولت
آرگون به کمک بازار سرمایه در پیشبرد طرح جدید دولت اشاره کرد و گفت: بازار سرمایه در یک سال گذشته تحت تأثیر اقداماتی که در دولت قبل رخ داد با حاشیههای زیادی همراه شد و اعتمادها نسبت به سرمایهگذاری از این بازار از بین رفته است.
نایبرئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد: بازار سرمایه ظرفیت خوبی برای جذب و هدایت نقدینگی به سمت بخشهای واقعی اقتصاد کشور دارد و میتواند کمککننده در رونق این بخشها باشد.
وی به گستردگی بازار سرمایه نسبت به گذشته اشاره کرد و افزود: اگر دولت سیزدهم، اقدامی را انجام دهد تا اعتمادها بازگردد و شاهد ورود سرمایههای خرد مردمی به این بازار باشیم، میتوان آنها را به سمت تولید سوق داد و به مراتب شاهد رونق تولید در کشور خواهیم بود.
* افزایش صادرات کالاهای با ارزش افزوده
اجرای ۴۸ پروژه صنعتی با هدف کسب ارزش افزوده و جلوگیری از صدور مواد خام انجام میشود و اقتصاد ایران را به سمت بنگاههایی با مقیاس بزرگ میبرد تا بتواند توان رقابتی خود را در منطقه گسترش دهد. تبدیل مواد خام و نیمهخام به زنجیره ارزش و ارزش افزوده موجب سودآوری بیشتر شرکتهای بورسی خواهد شد. برای نمونه در پتروشیمیها پروپان به پلی پروپیلن تبدیل میشود و در فولاد نیز گندله به محصولات فلزی تبدیل میشود. از سوی دیگر اگر تولید شرکتهای بورسی به سمت محصول نهایی با ارزش افزوده بالاتری حرکت کند، صادرات آن تسهیل میشود و موجب ارزآوری بیشتری میشود.
در کارگروه پیشرانان پیشرفت ایران برای پروژههای راهبردی و پروژههایی که بر اقتصاد ملی تاثیر جدی دارد، خط سبزی وجود خواهد داشت تا تعهد شرکتها و حمایت دولت از سرمایهگذاران فراهم شود. این خط سبز بروکراسیهای موجود برای تعریف و اجرای پروژههای مختلف برای این شرکتهای بورسی را تسهیل میکند. در این عملیات، سیاست تقسیم سود تغییر نکرده است و شرکتها براساس استراتژی تقسیم سود حرکت میکنند. طبیعی است برخی شرکتها به سمت شرکت سهامی عام پروژه و انتشار اوراق حرکت کنند تا بتوانند بخشی از نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنند.
ارسال به دوستان
قیمت هر کیلو برنج ایرانی ممتاز به 80 هزار تومان رسید
برنج چرا گران شد؟
در روزهای اخیر شاهد افزایش عجیب قیمت برنج در خردهفروشیها هستیم. بررسیها نشان میدهد قیمت هر کیلو برنج طارم ممتاز به حدود 80 هزار تومان رسیده؛ این در حالی است که نزدیک ۲ هفته پیش همین نوع برنج کیلویی 63 هزار تومان عرضه میشد. این افزایش 17 درصدی در حالی رخ داده که قیمت برنج ایرانی از ابتدای سال چندین بار دستخوش تغییر شده است. اصلیترین جهش قیمت برنج مربوط به ابتدای پاییز بود که هر کیلو برنج از حدود 30 هزار تومان در کشت جدید کشاورزان به حدود 50 هزار تومان رسید که با اقدامات مقطعی دولت مانند واردات گسترده برنج هندی و پاکستانی تا حدودی قیمتها کاهش یافت. بنا بر این گزارش، هماکنون در بازار خردهفروشی پایتخت قیمت هر کیلو برنج صدری هاشمی 72 هزار تومان، برنج متفرقه ایرانی 54 هزار تومان، برنج پاکستانی ممتاز 24 هزار تومان، برنج کشت دوم ایرانی 80 هزار تومان و برنج ممتاز هندی 38 هزار تومان است. افزایش قیمت برنج ایرانی البته در قیمت برنج خارجی نیز تاثیرگذار بوده است. برای مثال هر کیلو برنج هندی هفته گذشته 33 هزار تومان و برنج پاکستانی 21 هزار تومان بود.
* فعال شدن سامانههای توزیع برنج
در این بین مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفته است عرضه ۲ قلم برنج شیرودی ممتاز فجر در سامانه «بازرگام» آغاز شده است. اسماعیل قادریفر گفت: عرضه ۲ قلم برنج شیرودی ممتاز با قیمت ۴۲ هزار تومان و فجر با قیمت ۳۲ هزار تومان در سامانه بازرگام آغاز شده است. البته از روز گذشته با شروع توزیع برنج با قیمت مصوب، سامانه بازرگام از دسترس خارج شده است. طبق اعلام شرکت بازرگانی دولتی امسال به دلیل خشکسالی، تولید برنج داخلی ۳۰ درصد کمتر بوده است اما ذخایر راهبردی برنج در کشور بالغ بر ۴۰۰ هزار تن است. سایت «هست اینجا» دیگر سامانه توزیع اینترنتی کالاهای اساسی هماکنون هر کیلو برنج پاکستانی ممتاز را با نرخ 20 هزار و 500 تومان و برنج هندی ممتاز را به قیمت 18 هزار و 500 تومان عرضه میکند اما خبری از برنج ایرانی در این سامانه نیست.
* چرا دولت دوره ممنوعیت واردات برنج را برنداشت؟
مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج در پاسخ به این سوال که علت افزایش چشمگیر قیمت برنج در نیمه دوم سال چیست، گفت: به دولت سیزدهم اعلام کردیم اگر قرار است دوره ممنوعیت واردات برنج در کشور با هدف حمایت از تولید داخل برقرار شود، دقیقا مشخص شود آیا برنج ایرانی نیاز به حمایت دارد یا خیر. اگر ضرورت دارد و برنج خارجی تهدیدی برای برنج ایرانی است، واردات ممنوع شود و اگر تهدیدی نیست، لزومی به اجرا ندارد.
سیدتقی جعفریان، رئیس اتحادیه شالیکوبیداران استان مازندران نیز گفت: وقتی دولت میدانست با کسری برنج مواجه است، چرا دوره ممنوعیت واردات برنج خارجی را برنداشت که با واردات برنج بازار به تعادل برسد؟ وی ادامه داد: بازار باید رصد وکنترل و قیمت مصوب برای برنج تعیین میشد تا هرکس با قیمت دلخواه اقدام به خرید و فروش آن نکند ولی متاسفانه این اتفاق نیفتاد.
* نیاز به اقدام عاجل
افزایش قیمت برنج آن هم در آستانه شب عید به عنوان یک کالای اساسی و جداناپذیر از سفره مردم ایران، لزوم تدبیر و اقدامی عاجل توسط دولتمردان را هویدا میکند. اگر چه طی این مدت کارشناسان دلایل متعددی برای افزایش قیمت برنج مطرح کردهاند، مثلا اینکه خشکسالی باعث کاهش 30درصدی تولید برنج شده است و دلالان از شرایط پیش آمده سوءاستفاده میکنند یا اینکه به دلیل کمبود برنج خارجی در بازار، قیمت برنج ایرانی بالا رفته است، در نهایت سوال اصلی که مطرح میشود این است: چطور به برنج ۸۰ هزارتومانی رسیدیم؟ مساله حمایت از کشاورزان امری بدیهی است و قیمت نباید به گونهای باشد که این قشر زحمتکش دچار مشکل شوند اما اکنون قیمت برنج بسیار بالاتر از رقم تعادلی آن است. انتهای شهریور علی اکبری، نایبرئیس انجمن برنج گفته بود فروش برنج 45 هزار تومانی در تهران حباب و گرانفروشی است و در صورتی که شرکتی هر کیلوگرم از این محصول را 45 هزار تومان به فروش میرساند، باید از آن سؤال شود مگر شالی را به چه قیمتی خریداری کرده است؟!
ارسال به دوستان
رئیس کل بانک مرکزی: وضعیت بازار ارز، رشد اقتصادی و تورم، سال آینده بهتر از امسال خواهد بود
1401، سال خوب اقتصاد
رئیسکل بانک مرکزی گفت: با فرض تداوم شرایط موجود و تحریمها و با توجه به وضعیت صادرات و روند تورم سال کنونی، سال آینده از نظر اقتصادی سال بهتری خواهد بود. علی صالحآبادی با حضور در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون، در حوزههای مختلف وضعیت خوبی را شاهد بودهایم، اظهار کرد: در حوزه ارزی، شاهد تقویت عرضه حواله و اسکناس در سامانههای نیما و بازار متشکل هستیم، به گونهای که از ابتدای سال تا امروز حدود 48.6 میلیارد دلار تامین ارز برای واردات کشور انجام شده است که در مقایسه با مجموع ۳۷ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۹ شاهد رشد ۳۱ درصدی در عرضه ارز هستیم.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در بحث اسکناس ارز هم خوشبختانه وضعیت خوبی داشتهایم، گفت: از ابتدای سال تاکنون 1.6 میلیارد دلار اسکناس ارز در بازار متشکل ارزی معامله شده که این میزان در دوره مشابه سال گذشته ۴۲۳ میلیون دلار بود، بنابراین نسبت به سال گذشته عرضه ارز در بازار متشکل ارزی نیز حدودا ۴ برابر شده است.
* تداوم ثبات و تعادل در بازار ارز، دستور کار بانک مرکزی
وی در ادامه به وضعیت رو به رشد رفع تعهد ارزی واردکنندگان اشاره کرد و یادآور شد: میزان عدم رفع تعهد در اسفند 1397، 26.6 درصد بوده است، این میزان در اسفند 1398 به 10.35 درصد و در اسفند سال گذشته به 7.33 درصد رسید و در حال حاضر این رقم به 5.9 درصد رسیده است که نشان میدهد واردکنندگان برای واردات کالا به کشور که ارز در اختیارشان قرار گرفته است به تعهداتشان عمل میکنند و کالاها را وارد کشور میکنند.
رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه همچنین روند برگشت ارز حاصل از صادرات هم نشان از بهبود شرایط دارد، گفت: همچنین از آن طرف در بحث تورم هم روند نزولی را شاهد بودهایم و انتظارات تورمی کاهش پیدا کرده است؛ ما تورم 3.1 درصدی در مهر و 2.4 درصدی در آبان را داشتهایم که در آذر به 1.8 درصد و در دی نیز این رقم به 1.3 درصد رسیده است. بنابراین تورم ماهانه و نقطه به نقطه رو به کاهش بوده و انتظارات تورمی هم وضعیت خوبی را داشته است. در نتیجه مجموعه اینها نشان میدهد انتظار وضعیت تعادلی خوبی را برای بازار ارز داشتهایم و داریم.
صالحآبادی با اشاره به اینکه موضوع کاهش یا افزایش نرخ ارز مطرح نیست، بلکه بحث ثبات بازار ارز اهمیت دارد، اظهار داشت: بانک مرکزی به دنبال این است که بازار ارز از تعادل و آرامش خوبی برخوردار باشد که فعالان اقتصادی بتوانند پیشبینیپذیری مناسبی را از وضعیت اقتصادی داشته باشند. قبلا هم گفته بودم به دنبال تعادل و آرامش در بازار ارز هستیم.
* کسری بودجه، عامل تورم
صالحآبادی در بخش دیگری از صحبتهای خود پیرامون اصلاح نظام بانکی گفت: اصلاح نظام بانکی بسیار موضوع مهمی است و جنبههای مختلفی دارد.
وی افزود: باید ۳ رابطه را در این باره اصلاح کنیم تا بتوانیم تورم را کنترل کنیم و رشد اقتصادی را افزایش دهیم. نخست رابطه دولت با بانک مرکزی است، این رابطه باید درست، منظم و دقیق باشد. به این معنا که دولت از بانک مرکزی استقراض نکند و این مساله هم منوط به این است که بودجه دولت یک بودجه متوازنی باشد. رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه این روزها بودجه در مجلس در حال بررسی است، اظهار داشت: از نمایندگان محترم خواهش میکنم که بودجه را بدون کسری تصویب کنند و بودجه متوازنی باشد.
* هدایت نقدینگی به سمت تولید
صالحآبادی با تاکید بر اینکه کارهای متعددی در این زمینه باید انجام شود تا سرمایهها به سمت بخش واقعی رود، افزود: یکی از کارها برای اینکه سرمایهها به سمت بخش واقعی اقتصاد هدایت شود، این است که بانکها و بانک مرکزی باید برمصرف صحیح تسهیلات نظارت کنند، یعنی اگر بانکی تسهیلاتی را به بخش تولید به عنوان تولید داد، آیا واقعا تسهیلاتگیرنده آن را در بخش واقعی مصرف کرده یا نه در بخش غیرواقعی و بخش غیرمولد استفاده کرده است. در این باره سامانههای مرتبط را در بانک مرکزی تعبیه میکنیم به گونهای که بانک و بانک مرکزی بتواند نظارت کند، لذا نظارت بر مصرف صحیح تسهیلات باید به صورت سیستمی باشد و انشاءالله سال آینده از برنامههای جدی بانک مرکزی همین موضوع خواهد بود.
* «رمزریال» جایگزین اسکناس میشود
رئیسکل بانک مرکزی همچنین با اشاره به اجرای پروژه رمزریال تاکید کرد: راهاندازی رمزپول ملی در دستور کار بانکهای مرکزی دنیا قرار گرفته که این موضوع با رمزداراییهایی که به اشکال دیگر جهانی وجود دارد، بسیار متفاوت است. مقررات رمزریال بانک مرکزی در شورای پول و اعتبار تصویب شده و در حال حاضر هم طراحی سامانههای آن در بانک مرکزی در دستور کار قرار دارد که در اوایل سال آینده اجرایی خواهد شد.
صالحآبادی ادامه داد: در رمزریال ملی، اسکناس ریال تبدیل به رمزریال میشود و ناشر آن بانک مرکزی خواهد بود که برخلاف رمزدارایی استخراج نمیشود و قابل سرمایهگذاری هم نیست.
ارسال به دوستان
اخبار
در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مطرح شد
ارائه پیشنهادات برای حل مشکلات صندوقهای بازنشستگی
در جلسه یکشنبهشب ستاد هماهنگی اقتصادی به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور بررسی موضوع تنظیم روابط مالی دولت و بانک مرکزی مطرح و پیشنهادها و راهکارهای مشترک خزانهداری و بانک مرکزی با هدف پیشگیری از رشد نقدینگی تصویب شد. در این جلسه همچنین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بسته جامع پیشنهادی در زمینه حل مشکلات صندوقهای بازنشستگی را ارائه کرد. با توجه به پیشبینی وضعیت صندوقهای بازنشستگی در سال آینده مقرر شد اصلاحات لازم با هدف تامین منابع مالی و مدیریت مصارف در این صندوقها صورت گیرد به گونهای که مشکلات این صندوقها برطرف و از بروز ناترازی شدید مالی در آنها جلوگیری شود.
***
با حضور رئیسجمهور انجام شد
آغاز عملیات آبرسانی و برقرسانی روستایی و عشایری
صدها طرح آبرسانی و برقرسانی روستایی، تامین مولدهای خورشیدی قابل حمل برای ۱۰ هزار خانوار عشایری و آغاز عملیات اجرایی جهاد آبرسانی به ۱۰ هزار روستا با حضور رئیسجمهور در وزارت نیرو افتتاح شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور صبح دیروز دوشنبه در هفتمین روز از دهه مبارک فجر با حضور در محل وزارت نیرو و از طریق ارتباط ویدئوکنفرانس با سراسر کشور، طرحهای آبرسانی به ۴۸۰ روستا و برقرسانی به ۲۱۱ روستا را به شکل رسمی افتتاح کرد.
همچنین در این مراسم بهرهبرداری از مولدهای خورشیدی قابل حمل که به ۱۰ هزار خانوار عشایری تحویل شده است، آغاز شد. رئیسجمهور همچنین دستور آغاز عملیات اجرایی طرح جهاد آبرسانی به ۱۰ هزار روستا را صادر کرد.
علاوه بر این، عملیات اجرایی طرح جهادی توسعه و بهسازی شبکه برق ۴۵۰۰ روستا نیز آغاز شد. رئیسی در بدو ورود به ساختمان وزارت نیرو از مرکز دیسپاچینگ این وزارتخانه بازدید کرد و با توضیحات مسؤولان مربوطه از جزئیات فعالیتهای این بخش مطلع شد.
***
آغاز فرآیند پرداخت سود ۶۰۰ هزار تومانی سهام عدالت از اول اسفند
رئیس سازمان خصوصیسازی مبلغ سود سهام عدالت ۵۳۰ هزار تومانی را حدود ۶۰۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: فرآیند واریز سود سهام عدالت از اول اسفندماه آغاز میشود و تا قبل از پایان سال سود همه دارندگان سهام عدالت پرداخت میشود.
حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی با اشاره به اینکه سود در نظر گرفته شده برای شرکتهای غیربورسی سهام عدالت برابر با 2800 میلیارد تومان است، گفت: 13 شرکت غیربورسی در این مجموعه حضور دارند و سود سهام شرکتهای بورسی نیز برابر با 29 هزار و 200 میلیارد تومان برآورد شده است.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه سود تخصیصی افزایش 3 برابری را تجربه کرده است، افزود: مجموع سود توزیعی سال گذشته حدود 9500 میلیارد تومان بود که مجموع آن به 31 هزار میلیارد تومان رسید و بدین معناست که عدد 3 برابر شده است.
قربانزاده جامعه هدف دریافت سود سهام عدالت را 49 میلیون نفر اعلام و تصریح کرد: فرآیند واریز سود سهام عدالت از اول اسفندماه آغاز میشود و افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند باید تا تاریخ یک اسفندماه سال جاری سهامدار استانی باشند و سهامشان را نفروشند تا مشمول این سود شوند. وی ادامه داد: به افرادی که سهام 530 هزار تومانی دارند مبلغی حدود 600 هزار تومان و افرادی که سهام یک میلیون تومانی دارند سود آنها ۲ برابر شده و مبلغی حدود یک میلیون و 200 هزار تومان سود سهام عدالت به دارندگان این سهام تعلق خواهد گرفت که تا قبل از پایان سال پرداخت میشود.
***
انعقاد 4.5 میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میادین نفت و گاز
وزیر نفت گفت: در دولت سیزدهم تاکنون 4.5 میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میادین از منابع داخلی و خارجی امضا شده است. جواد اوجی با اشاره به توسعه صنعت نفت بعد از انقلاب اظهار داشت: صنعت پتروشیمی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است. ابتدای انقلاب تولید این صنعت بین 1.5 تا 3 میلیون تن بود که این تولیدات شامل کود شیمیایی میشد ولی بعد از وقوع انقلاب و با همت متخصصان ایرانی امروز تولید صنعت پتروشیمی به 99 میلیون تن در سال 1400 رسیده است. محصولات فعلی تنوع زیادی از محصولات پلیمری، آروماتیکی و شیمیایی را شامل میشود.
وی گفت: ایران با دارا بودن 153 میلیارد بشکه نفت و 33 هزار میلیارد مترمکعب گاز قابل استحصال، بزرگترین دارنده منابع هیدروکربوری در دنیاست. بعد از انقلاب ما به همت مهندسان ایرانی صنعت نفت کشور را توسعه دادیم و به تکنولوژیهای روز دنیا دست پیدا کردیم که نمونه آن در حفاری افقی چاهها و توسعه میادین دریایی و توسعه صنعت گاز قابل مشاهده است.
اوجی گفت: توسعه میادین گازی و نفتی مشترک از مهمترین اولویتهای وزارت نفت است. در دولت سیزدهم تاکنون 4.5 میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میادین از منابع داخلی و خارجی امضا شده است.
وزیر نفت افزود: ما با شرکتهای توانمند داخلی در قالب کنسرسیوم و هلدینگهای بزرگ وارد قرارداد توسعهای شدهایم. همچنین قراردادهایی با شرکتهای خارجی منعقد شده است که به وقتش آنها را توضیح خواهیم داد. جدا از قراردادهای نفتی، هماکنون 10 تفاهمنامه نیز با کشورهای خارجی انجام شده است که ظرف 3 تا 4 ماه آینده به قرارداد منجر خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|