|
روزنامه اسرائیلهیوم: سیدحسن نصرالله قهرمان جهان عرب است
روزنامه عبری زبان «اسرائیل هیوم»، به مناسبت سیامین سالگرد شهادت سیدعباس موسوی، دبیرکل پیشین حزبالله لبنان و همچنین آغاز دبیرکلی سیدحسن نصرالله در سال 1992 گزارش مفصلی منتشر کرد. در این گزارش از قول برجستهترین کارشناسان نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی، رهبر حزبالله شخصیتی کاریزماتیک، واجد نبوغ سرشار سیاسی و نظامی و به عنوان قهرمان جهان عرب معرفی شده که در عین حال خطرناکترین دشمن اسرائیل است.
ارسال به دوستان
رئیس شبکه حقوق بشر سوریه اعلام کرد
گزارش جنایات آمریکا در سوریه به شورای امنیت
گروه بینالملل: رئیس شبکه حقوق بشر سوریه با اشاره به جنایتهای سازمان یافته آمریکا در سوریه و حمایت از تروریسم، اعلام کرد پرونده این جنایتها آماده ارائه به دادگاه کیفری بینالمللی و شورای امنیت است. رئیسجمهور آمریکا هفته گذشته مدعی شد نیروهای پنتاگون، «ابوابراهیم القرشی» سرکرده جدید داعش در سوریه را به قتل رساندهاند. بایدن طی بیانیهای اعلام کرد: «به دستور من، نیروهای نظامی آمریکا در شمال غرب سوریه با موفقیت عملیات ضدتروریستی را برای محافظت از مردم آمریکا و متحدان ما و تبدیل جهان به مکانی امنتر انجام دادند».
بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی، بالگردهای ارتش تروریست این کشور، چهارشنبهشب گذشته بر فراز مناطق «أطمه» و «دیربلوط» در حومه شمالی ادلب سوریه پرواز کردند و طی یک عملیات هلیبرن در حومه شهرک أطمه 13 نفر از جمله 7 کودک را به قتل رساندند که بایدن مدعی است یکی از آنها سرکرده داعش بوده است. حال رئیس شبکه حقوق بشر سوریه در واکنش به ادعای واشنگتن از آمادگی این نهاد برای ارسال پرونده همه جنایتهای متعدد آمریکا و ارتش اشغالگرش در این کشور و همچنین گروههای تروریستیای که تحت حمایت واشنگتن قرار دارند به شورای امنیت و دادگاه کیفری بینالمللی سخن گفته است. از نظر او آنچه ایالاتمتحده در سوریه انجام میدهد یک جنایت سازمانیافته بینالمللی دائمی و مستند است.
«احمد خازم» به خبرگزاری تسنیم گفت شورای امنیت باید آنچه را لازم است، برای جلوگیری از اقدامات خشونتآمیزی که در این کشور و همچنین عراق، لیبی و یمن اتفاق میافتد، اتخاذ کند، بویژه که گروههای تروریستی و کشورهای حامی آنها از جمله آمریکا هسته بسیار خطرناکی را تشکیل دادهاند که یکی از مهمترین منابع تهدید امنیت و صلح بینالمللی محسوب میشود. در واقع گروههای مسلح مانند جبههالنصره، داعش، هیات تحریرالشام، جندالشام و... به شکل مستقیم یا غیرمستقیم از طریق همپیمانان آمریکا از جمله ترکیه، انگلیس و فرانسه تحت حمایت واشنگتن قرار دارند و توسط کشورهای حوزه خلیجفارس تامین مالی میشوند.
شورای امنیت با استناد به اختیاراتی که بر اساس ماده 39 منشور ملل متحد به آن داده شده، باید اقدامات لازم را برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی انجام دهد و همچنین توصیهها و دستورات اجرایی را طبق مادههای 41 و 42 منشور ملل متحده برای امنیت و صلح بینالمللی صادر کند. به طور کلی شورای امنیت باید یکی از این ۳ گزینه را اتخاذ کند: انجام اقدامات موقت مطابق ماده 40، اتخاذ تدابیر امنیت جمعیتی غیرنظامیان طبق ماده 41 یا اتخاذ تدابیر نظامی طبق ماده 42 منشور ملل متحد.
به گفته رئیس شبکه حقوق بشر سوریه از آنجا که تجاوز به سوریه صلح و امنیت بینالمللی را تهدید میکند، بنابراین شورای امنیت باید طبق اختیاراتی که بر اساس مواد منشور سازمان ملل به آن داده شده به این مساله ورود کند اما چون شورای امنیت اقدامی در این زمینه انجام نمیدهد، سوریه از متحدان خود همچون ایران و روسیه در مقابله با تروریسم و جنایتهای ضدبشری و جنگی که (تروریسم و حامیانش) در سوریه به راه انداختهاند، درخواست حمایت سیاسی و میدانی میکند.
خازم ادامه میدهد: «سوریه در معرض تروریسم و یک توطئه بزرگ بینالمللی قرار گرفته که ابعاد آن کاملا آشکار است و میلیاردها دلار برای براندازی نظام سوریه هزینه شد. ترکیه و آمریکا مناطق شمالی سوریه را اشغال کردهاند و شورای امنیت هیچگونه حرکتی در این زمینه انجام نداده و هیچ توصیه یا پیشنهاد یا تدابیر نظامی و غیرنظامی ارائه نکرده است. بیتفاوتی شورای امنیت ناشی از هیمنه آمریکا بر آن است. این موضوع خطرناکی است که یک واقعیت میدانی را منعکس میکند و نقض منشور ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بینالمللی محسوب میشود».
مقام ارشد شبکه حقوق بشر سوریه معتقد است ارتش تروریست آمریکا با اقدامات میدانی خود در سوریه بدون هماهنگی با دولت دمشق، طبق قوانین بینالمللی و منشور ملل متحد مرتکب تجاوز مستقیم به حاکمیت سوریه شده است.
او با اشاره به مستند و طبقهبندی شدن جنایتهای آمریکا در سوریه تصریح کرد: «واشنگتن به بهانه مبارزه با تروریسم و بویژه گروه تروریستی داعش وارد سوریه شد اما اسناد و مدارک ثابت میکند خود آمریکا عامل ایجاد این گروه تروریستی است. نمونه بارز در این زمینه اتفاقی است که در منطقه «الرقه» رخ داد؛ جایی که هلیکوپترهای آمریکایی عناصر تروریست داعش را در این منطقه فرود آوردند، آن هم زمانی که منطقه الرقه یک شهر امن و خالی از تروریست بود».
این شبکه حقوق بشری بعد از پیگیریهای میدانی متوجه شد عناصر داعش چندین بار توسط ارتش عربی سوریه و نیروهای همپیمان و دوست سوریه محاصره شدهاند اما در همین زمانها آمریکا برای نجات سرکردگان داعش و تروریستهایی که تابعیت آمریکایی، فرانسوی، انگلیسی و... داشتند، تلاش کرده است. در واقع واشنگتن افراد و عناصر اطلاعاتی وابسته به داعش از آمریکاییها تا اسرائیلیها، فرانسویها و انگلیسیها را از محاصره نجات داده و این امر مستند است.
بر این اساس آمریکا در شمال سوریه مرتکب جنایات هولناکی علیه بشریت شده است. به عنوان مثال گلولههای آتشین پرتاب کرده که مزارع و محصولات کشاورزی این منطقه را بسوزاند و مردم گرسنه بمانند و این یک مساله خطرناک است. همچنین آمریکاییها نفت سوریه را از طریق کاروان تانکرها سرقت میکنند و نفت سوریه با هماهنگی شبهنظامیان جداییطلب «قسد» از این کشور خارج میشود. آمریکاییها همچنین در شهر رقه در شمال سوریه به حقوق شهروندان تجاوز کرده و املاک و اموال آنها را به غارت بردند. حضور ناگهانی داعش در منطقه الرقه و بدون هشدار قبلی یک توطئه آمریکایی برای بمباران و ویرانی کامل این شهر بود.
خازم در این باره توضیح داد: «پنتاگون به بهانه آخرین جنگ با داعش عناصر این گروه را به منطقه الباغوز فرستاد، این یعنی منطقه رقه طبق ادعای آمریکاییها خالی از عناصر داعش شده بود اما اتفاق دیگری افتاد؛ جایی که بعد از خروج داعشیها هواپیماهای آمریکایی شهر را بمباران کردند. این یعنی آمریکاییها به دنبال تخریب این شهر بودند و همین مساله دروغ بودن ادعای آنها مبنی بر اینکه برای جنگ با داعش وارد این شهر شدهاند را ثابت و هدف واقعی آمریکا از حضور در سوریه را فاش کرد که تخریب سوریه در راستای خدمت به دشمن صهیونیستی است. برای مثال 18 مارس 2019 نیروهای آمریکایی ۲ حمله در منطقه الباغوز انجام دادند که در آن حدود 80 نفر کشته شدند و بعدا مشخص شد تنها 8 نفر از آنها از تروریستهای داعش هستند و سایر قربانیان غیرنظامیان سوری بودند».
او معتقد است آمریکا تروریستهای خارجی را از این شهر بیرون برد، چرا که آنها عناصر اطلاعاتی بودند. در واقع بهانه آمریکاییها بعد از هر بار مورد هدف قرار دادن غیرنظامیان سوری این است که میگویند: «ما نمیدانیم در کدام منطقه غیرنظامیان هستند و متوجه شدهایم که زنان و حتی کودکان نیز در مناطقی که ما بمباران میکنیم با خود سلاح دارند».
اخیرا در مقالهای در روزنامه نیویورکتایمز اعلام شد ارتش آمریکا صدها غیرنظامی سوری را قتل عام کرده است اما خازم چنین مقالاتی را در چارچوب مغالطه حقایق و کاهش آمار واقعی کسانی میداند که ارتش تروریست آمریکا در شام به قتل رسانده است به طوری که تاکنون هیچ رسانهای در غرب از مطالبه غرامت برای غیرنظامیان سوری آسیبدیده از وحشیگری آمریکا و همچنین غرامت برای کسانی که از نظر مادی، روحی و جسمی قربانی خشونت و تروریسم آمریکایی شدهاند، سخن نگفته است.
در نهایت مسؤول شبکه حقوق بشر سوریه توضیح میدهد بر اساس اساسنامه رم یا بر اساس قوانین بینالمللی و حقوق بشردوستانه بینالمللی، آمریکا نمیتواند در برابر دادگاه کیفری بینالمللی، خود را از کشتار غیرنظامیان سوری تبرئه کند. آمریکاییها همچنان در شمال سوریه به سرقت نفت، آثار باستانی، گندم، گاز و هر چیزی که به دستشان میرسد ادامه میدهند. آمریکاییها همچنین غلات اصیل سوریه را به غارت برده و به جای آن غلات ترکیبی میآورند و در تلاش برای نابودی زمینهای سوریه هستند. این موضوع مستند است و آمریکاییها کشاورزان سوری را مجبور به کشت این غلات ترکیبی میکنند که جان و زمین سوریها را به خطر میاندازد تا تغییر جمعیتی در این منطقه ایجاد کنند و این نقض قوانین بینالمللی و حقوق بشر است.
به گفته او، همه پروندههای جنایتهای آمریکا در سوریه را به دادگاه کیفری بینالمللی و شورای امنیت ارائه خواهد کرد؛ پروندههایی که طی چندین سال بر اساس قوانین بشردوستانه ملی و بینالمللی درباره جنایتهای آمریکا در سوریه جمعآوری شده که جهانیان را در برابر مسؤولیتشان قرار دهد تا آمریکا را به خاطر جنایتهایش محاکمه کنند و سرکردگان گروههای مسلح تروریستی و کشورهای حامی آنها چه ترکیه، چه آمریکا و چه کشورهای حوزه خلیجفارس بویژه سعودی که سالها بودجه مالی تروریسم در سوریه را تامین و آن را تسلیح کرده است، مورد پیگرد قرار دهند.
ارسال به دوستان
آمریکا چگونه بر آتش اوکراین میدمد؟
محمدحسین معصومزاده: تنشها در اوکراین روزبهروز در حال اوج گرفتن است. اینکه مسیر تحولات به کدام سمت میرود همچنان برای هیچکس روشن نیست. از طرفی روسیه خواهان از دست دادن اوکراین نیست، از طرف دیگر آمریکا بعد از شکست در افغانستان نمیخواهد در اوکراین نیز شکست بخورد. بسیاری از تحلیلگران آمریکایی معتقدند فردای پایان یافتن مساله اوکراین به نفع روسیه، نخستین شلیک به سمت تایوان از جانب چین صورت خواهد گرفت. با این حال آمریکاییها خواسته یا ناخواسته به آتش تنشها در این منطقه میدمند و مسیر حلوفصل مسالمتآمیز آن را منحرف میکنند.
روسیه نشان داده است درباره مساله اوکراین بسیار جدی است و نمیخواهد اندکی انعطاف از خود نشان دهد اما این کشور به احتمال زیاد به جای اینکه یک تهاجم همهجانبه را علیه اوکراین بدون هیچ دلیل خاصی به انجام برساند، صبر پیشه خواهد کرد و منتظر یک تحریک از طرف مقابل - اوکراینی یا غربی- خواهد ماند.
مقامات روس در صحبتهای خود اشارهای به احتمال تهاجم بزرگ روسیه نداشتهاند اما تصدیق میکنند اگر این کشور مورد حمله قرار گیرد، در پاسخ قاطع تردید نخواهد کرد. تجربه روسیه نیز این گزاره را تایید میکند. حمله نیروهای نظامی گرجستان به دستور میخائیل ساکاشویلی به نیروهای حافظ صلح روس در اوستیای جنوبی در سال 2008 پاسخ شدید مسکو را به همراه داشت و نیروهای روس با تهاجم همهجانبه به گرجستان تا حومه تفلیس پیشروی کردند. در آن زمان پوتین در جایگاه نخستوزیری قرار داشت. همچنین سال 2018، 3 قایق توپدار نیروی دریایی اوکراین بدون توجه به رویههایی که روسها برقرار کرده بودند، تلاش کردند از زیر پل کریمه عبور کنند. گارد ساحلی روسیه و مرزبانان به سرعت این شناورها را بدون مقاومت خاصی تصرف کردند. امروز با تقویت نیروی دریایی اوکراین به وسیله چند کشتی جنگی، اعتماد به نفس آنان بیشتر شده و احتمال تکرار چنین سناریویی که به درگیری آشکار بدل شود دور از ذهن نیست.
ایالات متحده آمریکا به انحای گوناگون با عملکرد خود فضا را بیش از پیش متشنج میکند. در همین راستا میتوان به سخنان اخیر جو بایدن اشاره کرد که احتمال تهاجم روسیه به اوکراین را بسیار زیاد دانسته بود؛ مسالهای که از جانب اوکراینیها مقبول نیست و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، برخلاف بایدن این احتمال را بسیار ضعیف میداند.
در کنار این، تحرکات ناتو به رهبری آمریکا نه در راستای مدیریت تنش، بلکه در راستای تشدید آن است. تقویت نیروهای جدید ایالات متحده و ناتو در کشورهای حوزه بالتیک - در نزدیکی شهر سنپطرزبورگ روسیه- خشم روسها را برانگیخته است. ظاهرا این کشورها قول دادهاند موشکهای جاولین، موشکهای ضدهوایی استینگر و سایر تسلیحات ساخت آمریکا را در اختیار اوکراین قرار دهند. از زمان به رسمیت شناخته شدن استقلال کشورهای حوزه بالتیک در اوایل دهه 90 میلادی، روسیه هرگز آنها را تهدید نکرده است. استفاده از ظرفیت این کشورها در مقابله نظامی علیه روسیه ناگزیر آنها را در تیررس مسکو قرار خواهد داد. عملکرد روسها نشان داده است هیچ قصدی برای حمله به کشورهای بالتیک در پاسخ به چنین انتقال تسلیحاتی ندارند اما اگر درگیری نظامی در جاهای دیگر مانند اوکراین رخ دهد، اقدامات نظامی روسیه، کشورهای بالتیک را صرفا به دلیل عضویت در ناتو مستثنا نمیکند.
مساله دیگری که میتواند تنشها را به نقطه غیرقابل بازگشت سوق دهد، استقرار نظامیان آمریکایی و ناتو و همچنین تسلیح بدون کنترل مناطق متشنج است. پنتاگون چهارشنبه هفته پیش اعلام کرد 3000 نیروی آمریکایی هفتههای آتی در آلمان، لهستان و رومانی مستقر خواهند شد که پاسخی آشکار به بحران جاری در امتداد مرز روسیه و اوکراین است. جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفت: 1000سرباز مستقر در آلمان به رومانی و 2000 سرباز مستقر در ایالات متحده به لهستان و آلمان منتقل خواهند شد.
همچنین در هفتههای اخیر، ناتو حجم گستردهای از تسلیحات را وارد اوکراین کرده است که به ادعای روسیه این سلاحها علاوه بر ارتش اوکراین به شبهنظامیان ملیگرا نیز تحویل میشود. این احتمال وجود دارد شبهنظامیان مذکور -که کاملا تحت فرمان حکومت مرکزی نیستند و حتی برای زلنسکی نیز چالشزا محسوب میشوند- با حجم تسلیحاتی که به آنان میرسد تصور کنند یارای مقاومت در برابر قوای روس را دارند و شروعکننده مسیری باشند که پایانی بر آن نیست.
اکنون منطقه دونباس را باید مرکز تحولات اخیر دانست. پوتین طی روزهای گذشته اعلام کرد شهروندان روس ساکن در مناطق «دونتسک» و «لوهانسک» باید به خدمات اجتماعی منظم که از طریق یک پورتال دولتی ترتیب داده شده دسترسی داشته باشند. دومای روسیه نیز ۲ ابتکار همزمان را درباره این مناطق دنبال میکند. ابتکار اول، پیشنهاد حزب حاکم روسیه متحد با هدف ارائه تسلیحات جدید به دونتسک و لوهانسک در پاسخ به تدارکات نظامی ناتو به کییف است. ابتکار دوم، پیشنهاد حزب کمونیست برای به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و «جمهوریهای مردمی لوهانسک» است. بدین ترتیب به مسکو اجازه داده میشود معاهدات امنیتی با مناطق مورد مناقشه منعقد کند. هنگامی که روسیه سال 2008 آبخازیا و اوستیای جنوبی را به عنوان جمهوریهای مستقل، در واکنش به به رسمیت شناختن کوزوو توسط ناتو به رسمیت شناخت، ساکاشویلی، رئیسجمهور گرجستان، نیروهای خود را در مناطق مورد مناقشه فعال کرد و با واکنش سخت مسکو روبهرو شد؛ مسالهای که ممکن است ایالات متحده و ناتو در دونباس - البته این بار با نتایج به مراتب فاجعهبارتر- تکرار کنند.
انتقال تسلیحات ناتو به خطوط مقدم در دونباس - بویژه واحدهایی که کاملا تحت کنترل کییف نیستند- و همچنین افزایش نقش نظامی کشورهای بالتیک در بحران اوکراین میتواند شرایط را از کنترل طرفین خارج کند. در همین زمان، روسیه خود را برای پاسخ متقابل به تحریمهای جدید غرب آماده میکند. به این معنی که مسکو به جای ضد تحریمهای آشنا و قابل پیشبینی، طیف گستردهای از اقدامات را علیه اقتصاد و زیرساختهای غربیها و متحدانشان به کار میبندد. به طور مثال میتوان به توافق اخیر 25 ساله چین با روسیه برای خرید گاز روسها اشاره کرد که تا حدی صدمات قطع درآمدهای حاصل از فروش گاز به اروپا را جبران میکند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
هشدار «سیانان» درباره احتمال ریاستجمهوری ترامپ
شبکه خبری «سیانان» در تحلیلی به قلم «استفان کالینسون» درباره احتمال حضور دوباره ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا هشدار داد. «سیانان» در این تحلیل، حزب جمهوریخواه را همچنان زیر سایه نفوذ ترامپ توصیف میکند و مینویسد: حزب جمهوریخواه بیش از هر زمان دیگری به نیت خود که در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ روی داد، نزدیکتر میشود و آن مشروعیت بخشیدن به خشونت برای ابراز عقیده و بیان سیاسی است. این رسانه آمریکایی در ادامه این تحلیل مینویسد: کمیته ملی حزب جمهوریخواه موسوم به «آرانسی» (RNC) از «لیز چینی» نماینده حزب جمهوریخواه از ایالت «وایومینگ» و «آدام کینزینگر» دیگر نماینده جمهوریخواه از ایالت «ایلینوی» در انتقاد از تحقیقاتی که درباره شورش ۶ ژانویه به کنگره آمریکا به عمل آوردهاند، این شورش را ابزار «گفتمان سیاسی مشروع» توصیف کرد. تحلیلگر شبکه خبری «سیانان» انتقاد این کمیته حزب جمهوریخواه را «نفوذ بدخیم» رئیسجمهوری سابق آمریکا و تاکیدی بر افراطگرایی بیبندوبار از بخشی از یک حزب بزرگ سیاسی آمریکا دانست. نویسنده این مقاله از «قدرت سیاه» ترامپ نام برد و نوشت: برخی نمایندگان حزب جمهوریخواه از افراطگرایی وی دوری میجویند اما برای حفظ وجهه و اعتبار سیاسی خود، بیم آن دارند تا علیه او سخن بگویند و تنها راه را ادامه ابراز وفاداری در این مسیر میبینند.
***
جلسه پارلمان عراق برای انتخاب رئیسجمهور به حدنصاب نرسید
جلسه پارلمان عراق به منظور انتخاب رئیسجمهور به دلیل تحریم این جلسه از سوی برخی فراکسیونها و به تبع آن به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان بدون نتیجه به پایان رسید و انتخاب رئیسجمهور به زمانی دیگر موکول شد. منبعی در پارلمان عراق بعد از ظهر دوشنبه گفت جلسه پارلمان بدون انتخاب رئیسجمهور پایان یافت. این منبع به شفقنیوز گفت این جلسه به دلیل به حدنصاب نرسیدن تعداد نمایندگان رسمیت پیدا نکرد و جلسه صرفا مشورتی بود و بعد از آن نمایندگان حاضر جلسه را ترک کردند. در این جلسه از بین 329 نماینده پارلمان تنها 58 نفر حاضر بودند. فراکسیون الصدر، ائتلاف السیاده (ائتلاف مشترک سنیها عزم و تقدم)، فراکسیون حزب دموکرات کردستان و فراکسیون ترکمنها جلسه دیروز را تحریم کرده بودند. گروههای سیاسی شیعه تحت عنوان چارچوب هماهنگی نیز از این اقدام آنها استقبال کرد تا فرصت بیشتر برای رایزنی به منظور حل اختلافات موجود فراهم شود. براساس ماده 70 قانون اساسی عراق، پارلمان این کشور باید با دوسوم آرا (220 از 329 نماینده) یکی از نامزدهای ریاستجمهوری را انتخاب کند که تعداد آنها 25 نفر است. نمایندگانی از چارچوب هماهنگی گروههای شیعه و حزب اتحادیه میهنی (رقیب دموکرات) شکوائیهای به دادگاه فدرال عراق تقدیم کرده و خواستار ابطال صلاحیت هوشیار زیباری به دلیل اتهام فساد و سوءاستفاده از قدرت حین تصدی وزارت دارایی و وزارت خارجه عراق شدند.
***
آلمان: به اوکراین سلاح نمیفروشیم
«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان بار دیگر بر عدم فروش سلاح از سوی این کشور به اوکراین در بحبوحه تنشها با روسیه تاکید کرد. شولتز در مصاحبهای گفت آلمان ۵ هزار کلاه ایمنی نظامی را به اوکراین تحویل داده و این در حالی است که تدارکات تسلیحات به طور جدی محدود است. به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در این باره توضیح داد: «اول اینکه اوکراین درخواست کلاه ایمنی کرد و ما به این درخواست پاسخ دادیم. دوم، معیارهای سختگیرانه صادراتی وجود دارد که ما هنگام صادرات سلاح به مناطق بحرانی به آنها پایبند هستیم. محدودیتهای صادراتی آلمان درباره تسلیحات که توسط دولت قبل انجام شده، ادامه خواهد داشت». سفیر اوکراین در برلین بارها خواستار آغاز تحویل تسلیحات دفاعی شده است اما دولت آلمان به رهبری شولتز اعلام کرده سلاح به مناطق درگیری ارسال نخواهد کرد. این در حالی است که علاوه بر آمریکاییها، انگلیس، کانادا، فرانسه، لهستان، ترکیه، لیتوانی، جمهوری چک، بلغارستان، رومانی و استونی در تامین تسلیحات اوکراین به ارزش میلیاردها دلار مشارکت دارند. مسکو بارها خواستار توقف ارسال تسلیحات به منطقه شده زیرا معتقد است این امر میتواند کییف را به انجام ماجراجوییهای نظامی تحریک کند.
***
نشست جنجالی ساف؛ از محمود عباس اصرار، از گروههای فلسطینی انکار
به رغم آنکه بسیاری از گروههای فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی سیویکمین دوره نشست شورای مرکزی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) را تحریم کرده بودند اما این نشست یکشنبهشب برگزار شد. ساف به رغم اینکه خود را تنها نماینده قانونی ملت فلسطین معرفی میکند اما اخیرا با سوالات زیادی درباره ماهیت و نقشش مواجه شده، همانگونه که با انتقادات زیادی به خاطر شکست در اجرای انتخابات برای پر کردن کرسیهای خالی اصلی روبهرو است. شورای مرکزی فلسطین یک «پارلمان کوچک» برگرفته شده از شورای ملی – بزرگترین نهاد قانونگذاری فلسطینیهای داخل و خارج- و وابسته به ساف است که ۱۲۴ کرسی دارد و از جمله کرسیهای خالی، کرسی دبیرکل کمیته اجرایی آن است که در پی مرگ «صائب عریقات» خالی مانده است. در اعتراض به برگزاری این نشست، تظاهراتی در غزه برگزار شد. معترضان به این نشست خواهان برگزاری انتخابات و تعیین اعضای جدید شورای مرکزی و کمیته اجرایی ساف از طریق آن هستند نه اینکه در نشست، این اعضا انتخاب شوند. گروههای فلسطینی که این نشست را تحریم کردهاند، میگویند هدف اصلی از برگزاری آن پر کردن کرسیهای خالی است تا همچنان اکثریت شورای مرکزی ساف را افرادی تشکیل دهند که حامی توافق ننگین «اسلو» و سیاستهای فعلی تشکیلات خودگردان هستند.
ارسال به دوستان
حمایت ترامپ از اعتراضات از کنترل خارج شده کانادا
«جیم واتسون» شهردار «اتاوا» به منظور کمک به رویارویی با تظاهرات بیسابقه 10روزه کامیونداران که در اعتراض به اجباری شدن واکسیناسیون و دیگر محدودیتهای کرونایی، بیشتر بخشهای مرکز پایتخت کانادا را مسدود کردهاند، اعلام وضعیت اضطراری کرد. وی روز یکشنبه در بیانیهای درباره اعتراضات کامیونداران در اتاوا گفت: «[این] بازتابی از خطر جدی برای ایمنی و امنیت شهروندان است که اعتراضات به وجود آورده و بر لزوم حمایت دیگر حوزههای قضایی و دیگر سطوح دولت تأکید میکند». بر اساس گزارش رسانههای محلی، معترضان که نخستینبار ۲۹ ژانویه (۹ بهمنماه) خود را به اتاوا رسانده بودند، کامیونهایشان را در خیابانهای شهر پارک کردند و چادرها و محلهای اسکان موقت راهاندازی و تردد در پایتخت کانادا را فلج کردند. معترضان با حمل پرچم نازیها تأکید کردند تا لغو محدودیتهای کرونایی تظاهرات میکنند اما وزیر ایمنی عمومی کانادا گفته که دولت از مواضع خود عقب نمینشیند. معترضان که خود را «کاروان کامیون آزادی» مینامند، اعتراضات خود را پس از اجباری شدن واکسیناسیون کرونا برای کامیوندارانی که قصد عبور از مرز آمریکا - کانادا را دارند، آغاز کردند اما این اعتراضات در ادامه گسترش یافت و معترضان علیه محدودیتهای مرتبط با کرونا و سیاستهای دولت «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا به تظاهراتهای خود ادامه دادند. پس از اعتراضات، رئیس پلیس اتاوا به کمبود نیرو برای مقابله با «محاصره» اشاره کرد و گفت قرار است حدود ۲۵۰ پلیس سواره سلطنتی کانادا و نیروی فدرال بزودی وارد شهر شوند. نیروهای امنیتی اتاوا همچنین اعلام کردند افرادی را که سعی میکنند ظرفهایی را برای سوخترسانی به دست صدها کامیون بزرگ که اکثر جادهها را در مرکز شهر مسدود کرده برسانند، سرکوب میکنند. «دیان دینز» عضو شورای شهر اتاوا روز شنبه درباره معترضان گفت: «این گروه تهدیدی برای دموکراسی ما هستند. آنچه میبینیم بزرگتر از یک مشکل شهر اتاواست، این یک شورش سراسری است. این دیوانگی است». بر اساس گزارشهای منتشر شده، اعتراض کامیونداران با حمایت بسیاری از جمهوریخواهان در جنوب مرز کانادا و آمریکا از جمله «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق ایالات متحده روبهرو شده است و حتی حمایتهای مالی از سوی آنها دریافت کردهاند. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|