|
مناسبسازی فضای بصری و سیمای تئاتر شهر در بوستان دانشجو
شهردار منطقه 11 تهران از مناسبسازی فضای بصری و سیمای تئاتر شهر خبر داد. سیدمحمد موسوی اظهار داشت: همزمان با برگزاری جشنواره تئاتر فجر پیرامون تئاتر شهر با توجه به حضور هنرمندان و شهروندان در بوستان دانشجو و چهارراه ولیعصر(عج) از سوی معاونت خدمات شهری و محیطزیست این منطقه، اقدامات پاکسازی محیطی، نصب بنر، انجام خدمات شهری، آذینبندی و کاشت گل انجام شده است.
ارسال به دوستان
کارشناسان بهداشت رعایت پروتکلها و تکمیل واکسیناسیون را مهمترین راهکار عبور از بحران موج ششم کرونا میدانند
دوز سوم قاتل اُمیکرون
واکسیناسیون کودکان بالای ۵ سال آغاز شد؛ وزیر بهداشت: 90 درصد بستریشدههای «اُمیکرون» واکسن نزدهاند
استفاده از ماسک و تزریق دوز سوم برای مهار اُمیکرون لازم است؛ این موضوع را کارشناسان و مقامات حوزه بهداشت و درمان بارها و بارها اعلام کردهاند و روز گذشته نیز مقام معظم رهبری بر پایبندیشان به این اصول تاکید فرمودند.
به گزارش «وطنامروز»، جولان اُمیکرون در کشور ادامه دارد و این سویه مرموز کرونا فعلا هیچ حد و مرزی را برای خود در گسترش زنجیره انتقال قائل نیست. مطابق تاکیدها و هشدارهای مقامات مسؤول و کارشناسان نظام سلامت، پایبندی به پروتکلهای بهداشتی شامل رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک، تزریق دوز سوم واکسن و شستوشوی مستمر دستها همچنان به عنوان مهمترین و اصلیترین راهکارها در کنترل شرایط محسوب میشود. در این میان، بیشترین تاکید بر استفاده از ماسک و تزریق دوز سوم واکسن است؛ موضوعی که رهبر انقلاب نیز دیروز بر آن تاکید فرمودند و اظهار داشتند: «من مقیدم به شیوهنامههایی که پزشکان اعلام میکنند. بنده تقید دارم، یعنی وظیفه میدانم برای خودم که آنها را عمل کنم و عمل میکنم. اصرار روی ماسک دارم و این نوبت سوم تزریق این واکسن را هم من انجام دادم».
* فوت 114 بیمار کرونایی در 24 ساعت
آمار جانباختگان بیماری «کووید -19» با سویه اُمیکرون روز به روز در حال افزایش است. مطابق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت آمار کرونا در شبانهروز منتهی به 19 بهمنماه و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، 38 هزار و 757 بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۲ هزار و 744 نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به 6 میلیون و 657 هزار و 842 نفر رسید. همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه 114 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به 133 هزار و 48 نفر رسید. خوشبختانه تاکنون 6 میلیون و 191 هزار و 746 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. این در حالی است که 2 هزار و 7۴4 نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون 45 میلیون و 607 هزار و 127 آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر 120 شهرستان در وضعیت قرمز، 153 شهرستان در وضعیت نارنجی، 167 شهرستان در وضعیت زرد و 8 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز اعلام شده است تاکنون 61 میلیون و 223 هزار و 353 نفر دوز اول، 54 میلیون و 611 هزار و 857 نفر دوز دوم و 20 میلیون و 245 هزار و 434 نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 136 میلیون و 80 هزار و 644 دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز اخیر، 374 هزار و 998 دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
* ماسک و دوز سوم واکسن برای کنترل شرایط لازم است
به رغم هشدارها و توصیهها درباره ضرورت تزریق دوز سوم واکسن کرونا، هنوز میلیونها نفر در سراسر کشور برای دریافت این دوز اقدام نکردهاند که البته انتظار میرود با توجه به ایجاد شرایط حاد کرونایی با انتشار گسترده اُمیکرون، آمار مراجعه افراد برای تکمیل واکسیناسیون افزایش یابد.
پیام طبرسی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: متاسفانه ما در واکسیناسیون دوز سوم به نقطه ایدهآل نرسیدهایم و تا امروز حدود 45 میلیون نفر این دوز را تزریق نکردهاند. وی با بیان اینکه در حال حاضر آمار شیوع کرونا در ایران در وضعیت صعودی قرار گرفته است، افزود: به نظر میرسد سیر صعودی آمار کرونا تا یک ماه آینده به نقطه اوج خواهد رسید. عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: ممکن است بازگشایی مدارس در یک ماه آینده (نقطه اوج کرونا) به صلاح نباشد، چرا که بازگشایی میتواند شدت درگیری با بیماری را افزایش دهد. اگر آمار شیوع ویروس کرونا به طور مستمر صعودی باشد، به احتمال زیاد محدودیتهای کرونایی دوباره از سر گرفته میشود.
طبرسی با اشاره به اینکه اکثر موارد ابتلا به اُمیکرون خفیف هستند، عنوان کرد: ممکن است برخی افراد مبتلا به اُمیکرون با تصور سرماخوردگی در وضعیت غیربحرانی بهبود پیدا کنند. برای جلوگیری از افزایش میزان شیوع بیماری در سطح کشور باید از بازگشاییهای بیشتر صرفنظر کنیم.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به تاثیر استفاده از ماسک در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از افراد بدون استفاده از ماسک در اماکن مختلف تردد میکنند و برخورد قانونی با آنها نمیشود. طبرسی با بیان اینکه قدرت سرایت اُمیکرون بسیار زیاد است، تصریح کرد: تحقیقات مختلف نشان میدهد که دریافت ۲ دوز واکسن کرونا، برای پیشگیری از سویه اُمیکرون کافی نیست. وی افزود: «تزریق دوز سوم واکسن» و «اجباری شدن استفاده از ماسک» ۲ راه مهم برای پیشگیری از شیوه هرچه بیشتر اُمیکرون در کشور است. با توجه به سیر صعودی آمار کرونا بازگشایی مدارس کشور به صلاح نیست.
* علائم شایع اُمیکرون در کودکان
با گسترش سویه جدید کرونا موسوم به اُمیکرون در کشور، شاهد افزایش ابتلای گروه سنی کودکان به این بیماری هستیم. طبق اعلام وزارت بهداشت 20 درصد مبتلایان در موج ششم کرونا را کودکان تشکیل میدهند.
سیداحمد طباطبایی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره علائم شایع اُمیکرون در کودکان به تسنیم گفت: بیشترین علائم شامل عفونتهای تنفسی فوقانی یعنی گلودرد، خارش و سوزش گلو، آبریزش بینی و عطسه است؛ تب نیز ممکن است در کودکان دیده شود. وی افزود: همچنین سردردهای شدید و استفراغ ممکن است در کودکان بروز پیدا کند؛ علائمی مانند اسهال و تشنج نیز به ندرت در پی ابتلا به کرونا در کودکان دیده میشود. عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: معمولا شاهد ابتلای خوشهای خانوادهها به کرونا هستیم. ممکن است در افراد مختلف یک خانواده شدت و ضعف و مدت زمان بروز علائم یکسان نباشد.
دبیر بورد ریه اطفال تصریح کرد: اگر کودک یا فرد مبتلا به کرونا دچار تنفس تند، تنگی نفس، سرفههای خشک زیاد و درگیری ریوی نباشد نیاز به اقدام درمانی خاصی نیست و صرفا درمان علامتی انجام میشود؛ یعنی داروهای ضدتب و ضددرد و آنتیهیستامینها تجویز میشود.
* داروها و روشهای بیتأثیر برای درمان اُمیکرون
طباطبایی خاطرنشان کرد: متأسفانه شاهد تجویز برخی داروها مانند «سیتریزین» و آنتیبیوتیکهایی مانند «آزیترومایسین» هستیم در حالی که تجویز این داروها جایی در پروتکل درمانی کرونا ندارد. به گفته وی، در موارد خفیف بیماری، صرفا درمانهای علامتی و نگهدارنده شامل تأمین مایعات، استراحت و مرطوب کردن هوا کفایت میکند.
طباطبایی تأکید کرد: افراد مبتلا به کرونا از تماس با دودهای عنبرنسارا، اسپند و آتش بپرهیزند تا دچار مشکل در تنفس نشوند.
* واکسیناسیون کودکان بالای ۵ سال آغاز شد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از آغاز واکسیناسیون کرونا در گروه سنی بالای ۵ سال خبر داد. عباس شیراوژن گفت: کودکان 5 تا 11 ساله از امروز (دیروز سهشنبه) با واکسنهای سینوفارم و پاستوکووک واکسینه میشوند. براساس اعلام وزارت بهداشت، واکسیناسیون در گروه سنی کودکان در مراکز واکسیناسیون با حضور والدین و پس از کسب رضایت آنها انجام میشود. به گفته وزیر بهداشت 20 درصد مبتلایان کرونا در موج ششم با سویه اُمیکرون، کودکان هستند، بنابراین ایمن کردن آنها در مقابل کرونا اهمیت زیادی دارد.
***
وزیربهداشت: برای تزریق دوز سوم واکسن درنگ نکنید
چندین هفته است درباره احتمال بالای ابتلا به کرونا در افرادی که واکسن دریافت نکردهاند هشدار داده میشود اما برخی بیتوجهیها از سوی مردم موجب شد این روزها شاهد افزایش موارد ابتلا، بستری و فوت در میان افرادی باشیم که از دریافت واکسن خودداری کرده بودند. در این باره، وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ۹۰درصد افرادی که در این سویه بستری میشوند واکسن تزریق نکردهاند، گفت: با توجه به شیوع سویه اُمیکرون که سرعت انتشار بیشتری نسبت به سایر سویهها دارد، از کسانی که هنوز دوز سوم واکسن خود را نزدهاند میخواهیم هر چه سریعتر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
عیناللهی افزود: در نوبت سوم، واکسنهای سینوفارم و پاستوکووک به مراجعان تزریق میشود. وی خواستار توجه بیشتر مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی شد و ادامه داد: رعایت پروتکلهای بهداشتی همچون رعایت فاصلههای اجتماعی و استفاده از ماسک همچنان توصیه اصلی ماست و استفاده از ماسک اهمیت بسیار بیشتری دارد. وزیر بهداشت تصریح کرد: کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی و اجتماعات خانوادگی در شیوع اُمیکرون تاثیر زیادی داشته است و از همگان میخواهیم بویژه در اجتماعات خانوادگی، حتما ماسک بزنند.
***
افزایش نظارتها در مترو و اماکن عمومی
با توجه به جولان اُمیکرون در کشور و هشدارها درباره رسیدن به قله پیک اُمیکرون در هفتههای آتی، مدیریت شهری تهران از افزایش سختگیریها و نظارتها برای جلوگیری از ورود افراد بدون ماسک به مترو خبر داد.
بر این اساس، از شنبه هفته آینده ناظران ویژه برای نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در مترو مستقر میشوند. علی نصیری، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در این باره به فارس گفت: از شنبه هفته آینده ناظران مدیریت بحران شهر تهران در مترو حضور مییابند. این ناظران از افرادی که توجهی به رعایت پروتکلها ندارند خواهند خواست دستورالعملها بهداشتی را رعایت کنند. همچنین ناظران ما افرادی را که دارای علائم بیماری کرونا هستند با احترام از مترو خارج میکنند. وی ادامه داد: همچنین بعد از 22بهمن با مشارکت سازمان زیباسازی شهر تهران تبلیغات موثری درباره کنترل کرونا در تهران انجام خواهد شد.
***
آمادهباش هلال احمر برای مقابله با اُمیکرون
همه مراکز درمان هلالاحمر در سراسر کشور برای خدمترسانی به شهروندان همزمان با پیک ششم بیماری کرونا در حالت آمادهباش هستند.
رئیس جمعیت هلالاحمر در این باره اظهار داشت: به همه مراکز درمان هلالاحمر در سراسر کشور برای ارائه خدمات درمان سرپایی، تزریق و قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا در پیک ششم بیماری، آمادهباش اعلام شده است.
پیرحسین کولیوند ادامه داد: سازمان جوانان با فراخوان نیروهای جهادی، داوطلب و متخصص خود، زمینه ارائه خدمات تخصصی درمانی به مردم را در این زمینه فراهم میکند. مراکز واکسیناسیون هلالاحمر نیز همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
کولیوند گفت: همچنین اخذ تست کرونا در مرزهای ورودی کشور در صورت تصمیم ستاد کرونا، تداوم مییابد.
ارسال به دوستان
اخبار
۲۰۰ هزار راننده پشت نوبت «بیمه»
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی از وجود حدود ۲۰۰ هزار پشت نوبتی برای پوشش بیمهای رانندگان درونشهری و برونشهری خبر داد و گفت: پالایش بیمه رانندگان تاکسی با کمک سازمان تاکسیرانی در حال انجام است و به ازای حذف هر یک نفر، یک راننده واقعی را تحت پوشش قرار میدهیم. مهرداد قریب در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین اقدامات انجام شده پیرامون بیمه رانندگان تاکسی اظهار کرد: تفاهمنامهای را به سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی یارانهها ارسال کردهایم و منتظر امضای آن تفاهمنامه هستیم. وی افزود: این تفاهمنامه بیش از 4 ماه است که ارسال شده است. سازمان برنامه باید تعهد 13.5 درصد حق بیمه از محل سهم هدفمندی یارانهها را برای بیمهشدگان جدید بپذیرد. معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه تقریبا ۲۰۰ هزار پشت نوبتی برای پوشش بیمهای رانندگان درونشهری و برونشهری داریم، گفت: پالایش بیمه رانندگان تاکسی با کمک سازمان تاکسیرانی و... در حال انجام است. به ازای حذف هر یک نفر، یک راننده واقعی را تحت پوشش قرار میدهیم.
***
سرویسدهی در خط 5 مترو جمعه ۲۲ بهمن انجام میشود
با توجه به برگزاری مراسم راهپیمایی یومالله ۲۲ بهمن، تعمیرات اساسی برق بالاسری خط 5 مترو متوقف و سرویسدهی در تمام ایستگاههای این خط مطابق روال عادی روزهای جمعه انجام میشود. طبق برنامهریزی انجامشده، از ۲۳ دیماه سرویسدهی در محدوده ایستگاه کرج تا هشتگرد در روزهای تعطیل به علت عملیات بهسازی برق بالاسری خط 5 انجام نمیشود اما در هفته جاری به مناسبت برپایی مراسم راهپیمایی یومالله ۲۲ بهمن عملیات تعمیرات اساسی برق بالاسری خط 5 متوقف خواهد شد. بر اساس گزارش مدیریت ارتباطات و امور بینالملل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه، بهمنظور سرویسدهی مطلوب و کامل به شهروندان استانهای تهران و البرز در سالروز پیروزی جمهوری اسلامی و جلوگیری از هرگونه اختلال در برنامههای این روز، تعمیرات اساسی روی قسمت مورد نظر به جمعه هفته آینده موکول شد و فقط اقدامات تکمیلی اورهال در سایر بخشها و پایانه مهرشهر که ارتباط مستقیم با خط اصلی ندارد در این روز انجام میشود.
***
رفع تصرف بیش از ۱۰ کیلومتر از سواحل جزیره قشم
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان از رفع تصرف مساحتی بالغ بر ۱۰ کیلومتر از سواحل جزیره قشم خبر داد. مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان با اشاره به ابلاغ ۲۷ دی رئیس دستگاه قضا در شورای عالی حفظ حقوق بیتالمال و دستور ۸ بهمن رئیسجمهور درباره مبارزه با متعدیان به منابع طبیعی اظهار داشت: در همین راستا دیوارهای ویلاهای دولتی و سازههای اطراف آن نیز با هماهنگی و درخواست سازمان منطقه آزاد و برای حفظ حریم ۶۰ متری دریا تخریب شد.
وی با اشاره به اینکه این طرح با حضور دادستان عمومی و انقلاب جزیره قشم در محل و به صورت مشترک بین دستگاه قضایی و منطقه آزاد و دستگاههای وابسته به دولت اجرا شده است، خاطرنشان کرد: با هماهنگی و همکاری دستگاههای متولی، روند رفع تصرفات از اراضی ساحلی جزیره قشم همچنان ادامه دارد و زمینهای آزادسازی شده از دست افراد حقیقی و نهادهای دولتی در دسترس عموم قرار میگیرد. رئیس کل دادگستری استان هرمزگان همچنین از دستگاههای دولتی و حکومتی که داوطلبانه اقدام به قلع و قمع ساختوسازهای غیرمجاز از بستر و حریم دریا کردهاند، تقدیر و تشکر کرد و به آن دسته از دستگاههایی که تاکنون برای اعمال قانون در این زمینه اقدامات مقتضی را انجام ندادهاند تذکر جدی داد که در اسرع وقت نسبت به رفع موانع خودساخته در حاشیه سواحل اقدام کنند.
***
گره کور متروی پرند باز شد
مدیرعامل شرکت متروی تهران از توافق با استانداری و شرکت عمران شهر جدید پرند برای واریز اعتبار مورد نیاز در تکمیل و راهاندازی متروی پرند خبر داد.
علی امام به فارس گفت: قبلا بحثی مطرح بود که زمین 25 هکتاری مجاور ایستگاه پرند تغییر کاربری دهد و به عنوان منابع یک خط مترو در اختیار شرکت متروی تهران قرار گیرد که خوشبختانه این موضوع در استانداری تهران به سرانجام رسید و با آن موافقت شد.
وی افزود: متعاقب صورتجلسه بین شرکت متروی تهران، استانداری و شرکت عمران شهرهای جدید قرار شد 750 میلیارد تومان منابع مورد نیاز امسال و سال آینده در اختیار شهرداری تهران قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت متروی تهران ادامه داد: امضاها در این زمینه در حال تکمیل است و هماهنگیهای نهایی تا پایان بهمن انجام و عملیات تکمیل و راهاندازی متروی پرند اجرایی خواهد شد.
ارسال به دوستان
سخنگوی فرماندهی کل انتظامی کشور هشدار داد
داروی اینترنتی نخرید
سخنگوی فرماندهی کل انتظامی کشور از رصد فضای مجازی برای برخورد با فروش داروهای غیرمجاز و جعلی خبر داد و از مردم خواست اقلام دارویی را از طریق اینترنت خریداری نکنند. به گزارش «وطنامروز»، این روزها خرید بسیاری از اقلام مصرفی خانوادهها از جمله دارو با استفاده از امکانات اینترنتی و فضای مجازی انجام میشود. همچنین در سالهای اخیر شاهد افزایش فروش دارو در بستر فضای مجازی هستیم و حتی تعداد بسیاری از سایتها و صفحات اجتماعی در این باره فعال هستند. با این حال هشدار پلیس درباره خرید دارو در فضای مجازی قابل توجه و تأمل است و نشان میدهد مردم باید بیشتر مراقب باشند و چارچوب مشخصی را رعایت کنند تا احیانا سلامت و بهداشت آنها تهدید نشود. سردار مهدی حاجیان درباره فروش برخی اقلام دارویی در فضای مجازی و نظارت پلیس بر این اقدامات به ایسنا گفت: دارو از جمله مواردی است که فروش آن حتما باید با تشخیص و نسخه پزشک انجام شود و فروشنده آن نیز مشخص باشد. از این رو خرید و فروش دارو در فضای مجازی ممنوع است.
وی ادامه داد: در همین راستا پلیس بینالملل عملیات جهانی برای شناسایی قاچاقچیان دارو و فروشندگان داروهای غیرمجاز و جعلی را در فضای مجازی آغاز کرده است. این عملیات که «پانجیآ» نام دارد، هر چند وقت یک بار و در تاریخهای متفاوتی که از قبل اعلام نمیشود در سراسر جهان به اجرا در میآید که اتفاقا در این حوزه پلیس فتای کشورمان عملکرد قابل قبولی دارد و کشفیات قابل توجهی داشته است.
* فروش دارو در فضای مجازی ممنوع است
سخنگوی فرماندهی کل انتظامی کشور درباره آگهیهای فروش داروهای کمیاب در فضای مجازی که بویژه در دوران شیوع کرونا افزایش هم پیدا کرده است، گفت: این موارد تخلف است. پلیس فتا به طور روزانه فضای مجازی را رصد کرده و با مواردی نظیر خرید و فروش دارو، تبلیغ مصرف دارو بدون تجویز پزشک، فروش داروهای جعلی یا تاریخ مصرف گذشته و... برخورد میکند.
حاجیان ادامه داد: بسیاری از داروهایی که در فضای مجازی به فروش میرسد، یا تاریخ مصرف گذشته و جعلی است یا اینکه حتی ممکن است دارویی هم در کار نباشد و سودجویان پس از اخذ مبلغ، دیگر پاسخی به خریدار ندهند.
وی تاکید کرد: به طور کلی در حوزه فضای مجازی کسبوکارها باید تاییدیه حوزه کسبوکار خود را از پلیس فتا دریافت کنند و اگر کسبوکاری فاقد مجوزهای لازم باشد باید نسبت به اخذ مجوزها اقدام کند.
سخنگوی فرماندهی کل انتظامی کشور در پاسخ به این پرسش که در این شرایط، فروش دارو از سوی کسبوکارهایی مانند اسنپ نیز تخلف محسوب میشود یا خیر؟ به ایسنا گفت: درباره کسبوکارهایی مانند اسنپ موضوع متفاوت است، چون در واقع اسنپ واسطهای است برای رساندن دارو از داروخانه به خریدار و باید تمام موارد مانند نسخه پزشک و مشخص بودن خریدار، فروشنده و... رعایت شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|