|
باید با کارآمدی نظام اسلامی بر اعتماد عمومی بیفزاییم
رئیسجمهور گفت: بزرگترین مؤلفه قدرت جمهوری اسلامی ایران، مردم هستند و باید روز به روز با کارآمدی نظام اسلامی، بر اعتماد عمومی بیفزاییم. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در مراسم افتتاح و آغاز به کار طرحهای گازرسانی و پتروشیمی وزارت نفت اظهار داشت: افزایش اعتماد مردم به دولت سرمایه بزرگی است که به هیچ عنوان نباید به آن کمتوجهی شود و باید با کار و خدمترسانی مضاعف به مردم، اعتماد عمومی را هر چه بیشتر تقویت کنیم.
ارسال به دوستان
دادگاه نمادین ضدانقلاب با موضوع حوادث آبان 98 در پایتخت انگلیس تبدیل به یکی از مبتذلترین سیرکهای سیاسی سالهای اخیر شد
جوکرتایم لندن
گروه سیاسی: نامش را دادگاه گذاشتهاند، رسانههای زیادی را نیز برای پوشش حداکثری آن به کار گرفتهاند اما در نهایت تبدیل به یک استندآپ کمدی شده است. بله! درست حدس میزنید! از آنچه با عنوان «دادگاه بینالمللی مردمی آبان» مورد خطاب قرار میگیرد سخن میگوییم؛ سیرک نمایشیای که از شدت مهندسی آماتور و نسخههای کودکانهای که در آن برگزار میشود تبدیل به سوژهای برای شوخیهای کاربران شبکههای اجتماعی شده است. در نقدهای سینمایی به فیلمی که نمیخواهد کمدی باشد اما از شدت ضعف مخاطب را به خنده میاندازد، «کمدی ناخواسته» میگویند. احتمالا برگزارکنندگان این نمایش نیز پیش از هر چیز دوست داشتند خالق یک تراژدی باشند اما کمدی ناخواسته این دادگاه باعث شده حتی بسیاری از جریانات ضدانقلاب نیز برگزاری این به اصطلاح دادگاه را به عنوان یک رسوایی برای جریانات برانداز بدانند.
به گزارش «وطنامروز»، آبانماه امسال برخی جریانات خارجنشین خبر برگزاری دادگاهی نمادین درباره حوادث آبان 98 به میزبانی لندن را با آب و تاب زیادی در رسانههای فارسیزبان خارج کشور مطرح کردند؛ دادگاهی که به ادعای برگزارکنندگان قرار بود تبدیل به مکانی برای انتشار اخبار جدید درباره حوادث آبان 98 از سوی شاهدان و نیروهای دخیل و عناصر نفوذی حاضر در دستگاههای حاکمیتی ایران باشد. اما هرچه زمان میگذشت آنچه در مقابل دیدگان مردم به نمایش درمیآمد بیش از همه یادآور استندآپ کمدیهای پرطرفدار این روزها بود. گویی اپوزیسیونی که در این سالها هرگونه دریوزگی را برای دیده شدن به کار بسته بود و به در بسته خورده بود این بار کمدی را گزینهای مقرون به صرفهتر برای انداختن خود بر سر زبانها دانسته بود. برگزاری نخستین دور این دادگاه در 5 روز پیاپی و با حضور 45 شاهد فرضی به رغم تمام آب و تابهای رسانهای و پخش زنده آن در شبکههای وابسته به آمریکا و سعودی به شکست این سیرک منتهی شد و به رغم سرمایهگذاری گسترده جریانات ضدانقلاب برای موجآفرینی در دومین سالگرد حوادث تلخ آبان98، افکار عمومی کمترین همراهی را با این به اصطلاح دادگاه از خود نشان نداد. اما این پایان کار نبود و هفته گذشته دومین دور از جلسات این سیرک در سالن چرچهاوس در مرکز لندن در 3 روز پیاپی و با حضور 116 شاهد فرضی دیگر پی گرفته شد.
* شاهدانی که نباید بخندند!
مهمترین ویژگی این سیرک که با عنوان دادگاه به میزبانی انگلیس برگزار شد مربوط به شاهدان فاقد هرگونه هویتی بود که دست به افشاگری میزدند؛ شاهدانی که همانند شخصیتهای سریال بازی مرکب هر کدام عددی داشتند و در تمثال نگهبانان این بازی با چهرههایی پوشانده شده، بدون نام و حتی صدایی مشخص اقدام به تکرار مجموعهای از اتهامات به دستگاههای امنیتی کشور میکردند. ادعاهای این شاهدان فرضی فاقد هرگونه وجه استنادی بود و هرکدام با معرفی خود به عنوان یکی از حاضران در صحنهها یا مقامات مسؤول در دستگاههای امنیتی، اوهام و سناریوهای سینمایی خود را تکرار میکردند.
فراتر از فرم برگزاری هزلآلود این دادگاه، ادعاهای سخیف شاهدان فرضی و صحنهآرایی کودکانه این اعترافات باعث شد عملا در روزهای برگزاری این جلسه به اصطلاح دادگاه، بازیهای شاهدان تبدیل به یکی از سوژههای طنز در فضای عمومی جامعه بویژه شبکههای اجتماعی شود.
طرح ادعاهایی همچون حضور نیروهای سوری و لبنانی، داستانسرایی درباره برخی حوادث سال98 و... تنها بخشی از این سیرک بود. در این میان یکی از شاهدان فرضی که با چهره پوشیده در این جلسه شرکت کرده بود، در حالی که لباس یک افسر نیروی انتظامی را به تن داشت با طرح این ادعا که یکی از اعضای رده بالای سپاه پاسداران است به بیان تراوشات ذهنی خود در این باره پرداخت. عملا خلق چنین صحنههایی و گافهای طراحان این دادگاه نمادین باعث شد سالن چرچهاوس لندن تبدیل به یکی از مراکز استندآپ کمدی به زبان فارسی شود.
* دادگاه لندن سوژه خنده شبکههای اجتماعی
عمق فضاحت جلساتی که در آبانماه و هفته گذشته در لندن با عنوان «دادگاه بینالمللی مردمی آبان» برگزار شد تا جایی بود که بسیاری از کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی در روزهای گذشته ضمن اشاره به گافهای برگزارکنندگان و سطح مبتذل این جلسه اقدام به هزل این دادگاه و هجو برگزارکنندگان آن کردند.
صدای مشابه بسیاری از شرکتکنندگان که هیچکدام وجه هویتی مشخصی نداشتند، در کنار گافها و ادعاهای بدون پشتوانه حاضران باعث شد این جلسه تبدیل به نمادی از اوج ابتذال جریان اپوزیسیون وابسته به خارج شود. کمدی ضدانقلاب در لندن به بهانه حوادث آبان سال 98 عملا تبدیل به یکی از خندهدارترین فعالیتهای ضدایرانی جریاناتی شد که در این سالها همواره در تلاش بودهاند وجهه خود را در افکار عمومی ایرانیان ارتقا ببخشند اما در عمل آنچه در لندن روی صحنه رفت بیش از هر چیز کپی سخیفی از برنامههای کمدی تلویزیونی و وامگیری از برخی چهرههای داستانی و سینمایی بود که با تمسخر افکار عمومی نیز مواجه شد. در این میان روز دوشنبه سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برگزاری این دادگاه نمادین با شاهدان فرضیاش، گفت: هر نمایشی کارگردان و بازیگرانی دارد و برخی برای آن استیج فراهم میکنند. آنچه برای من در اینجا مهم است -که دولت انگلیس و مقامات لندن باید بدانند- این است که لندن را به صحنه تمرکزی در اقدامات ضد مردم ایران و همچنین آماده کردن این فضاهای مسموم تبدیل کردند. سعید خطیبزاده ادامه داد: لندن باید تصمیم بگیرد که میخواهد تا چه زمانی به این رفتار خود ضد ملت ایران ادامه دهد. رفتارهای انگلیس مسبوق به سابقه است، هیچ دولت مسؤولی چنین رفتار خصمانهای را در دستور کار خود قرار نمیدهد که فضاهایی را برای رسانههایی که سر در آخور تروریستها دارند و ضد ملت ایران توطئههای شبانهروزی دارند، فراهم کند و هیچ کشور مسؤولی چنین رفتاری نمیکند. اعتراضات جدی خود را به مقامات انگلیسی اعلام کرده و گفتهایم این رفتارهای نابخردانه متناسب با عمل مسؤولانه یک دولت در نظام بینالملل نیست. سابقه روشن لندن به عنوان یکی از مراکز مهم توطئهچینی علیه منافع ایرانیان نیاز چندانی برای تفسیر چرایی برگزاری چنین سیرکی در انگلیس نمیگذارد اما آنچه بیش از هر چیز دیگری واجد اهمیت است سطح سخیف فعالیت و سناریونویسی جریاناتی است که در سالهای گذشته با دریافت هزینههای نجومی از سوی دولتهای بیگانه تقویت شدهاند. در این زمینه آنچه در جریان این دادگاه نمایشی به چشم آمد نشان از سطح ابتذال جریانی داشت که عملا یکی از استندآپ کمدیهای پرسروصدای سالهای اخیر را با صرف هزینه و پروپاگاندای فراوان برگزار کرد.
ارسال به دوستان
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: برای بازگشت به برجام متعهد به تعامل با کنگره و تحقق الزامات «اینارا» هستیم
سرنوشت برجام تکرار میشود؟
گروه سیاسی: معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت واشنگتن درباره مذاکرات وین در تعامل با کنگره است و برای بازگشت به برجام، الزامات قانون «اینارا» را رعایت خواهد کرد.
«جالینا پورتر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز سهشنبه (هشتم فوریه) خود درباره نحوه پایبندی دولت «جو بایدن» به مفاد یکی از قوانین کنگره به نام «اینارا» (قانون بررسی توافق هستهای ایران) که از نگاه تحلیلگران یکی از موانع اصلی واشنگتن برای بازگشت به برجام محسوب میشود، توضیحاتی ارائه کرد.
او در واکنش به سوالی درباره نامه ۳۳ سناتور جمهوریخواه خطاب به بایدن مبنی بر سنگاندازی در اجرای هر توافقی با ایران در صورتی که آن توافق به بررسی و تایید کنگره نرسد، گفت: فرستاده ویژه (رابرت) مالی همچنان به اعضای کنگره حتی از راه دور اطلاعرسانی میکند. اما آنچه من به طور دقیقتر میگویم این است که دولت حقایق و همچنین شرایط هرگونه بازگشت ایالاتمتحده به برجام را برای تعیین دلالتهای قانونی که (موارد) تحت (قانون) اینارا (INARA) را هم شامل میشود، به دقت بررسی خواهد کرد. ما متعهد به تحقق الزامات اینارا هستیم. وی در ادامه افزود: رئیسجمهور معتقد است رویکرد دوحزبی در قبال ایران قویترین راه برای حفاظت از منافع ایالاتمتحده در درازمدت است. مقامات دولت در همه سطوح با اعضای کنگره و همچنین کارکنان آنها برای بحث درباره رویکرد ما در قبال ایران تماس داشتهاند. همانطور که سیاست (ما) در قبال ایران به جلو میرود، راب مالی فرستاده ویژه عمیقاً متعهد به ادامه تعامل نزدیک با کنگره به شیوهای دوحزبی است.
* درباره INARA
«وطنامروز» 18 فروردینماه سال جاری طی گزارشی با عنوان «تردستی آمریکایی» به بررسی قانون اینارا و ارتباط آن با روند مذاکرات وین پرداخته بود. در بخشی از این گزارش آمده بود: «در مراحل پایانی برجام، کنگره آمریکا قانون بازبینی توافق هستهای با ایران INARA -Iran Nuclear Agreement Review Act -را در کنار سکوت تیم مذاکرهکننده ایرانی در این باره تصویب کرد تا همان منافع اندک کشورمان در برجام با اما و اگر مجوز کنگره آمریکا روبهرو شود. بر اساس قانون بازبینی توافق هستهای با ایران، رئیسجمهوری آمریکا باید هر 90 روز گزارشی درباره تعهد یا عدم تعهد ایران به برجام و همچنین همراستا بودن حفظ برجام با منافع ملی آمریکا به کنگره ارائه میداد و این همان روندی بود که ترامپ بعد از روی کار آمدن ۲ بار تحت فشار وزرای خود، نظیر رکس تیلرسون وزیر وقت خارجه آمریکا با اکراه تعهد ایران را تأیید کرد اما در موعد بعدی از انجام این کار سر باز زد و یک بند از قانون «اینارا» را فعال کرد تا اینکه در نهایت کشورش را از برجام خارج کرد».
همچنین قانون اینارا دربردارنده مفادی است که علاوه بر آنکه میتواند ورود دولت بایدن به برجام را با مشکلاتی مواجه کند، دست قانونگذاران کنگره را هم برای سنگاندازی در مراحل بعد اجرای این توافق و رفع تحریمها باز میگذارد. به عنوان مثال، مطابق قانون اینارا دولت آمریکا تا ۳۰ روز بعد از حصول توافق هستهای با ایران که کنگره مفاد توافق را مورد بررسی قرار میدهد از اختیار کاهش تحریمها برخوردار نخواهد بود. کنگره همچنین در این دوره میتواند توافقات را به صحن هر دو مجلس سنا و نمایندگان آورده و رد یا تأیید آن را به رأی بگذارد. در اینجا چنانچه کنگره به رد توافق رأی بدهد، بایدن میتواند مصوبه کنگره را وتو کند اما باید اطمینان حاصل کند که کنگره از دوسوم آرای لازم برای شکستن این وتو برخوردار نیست.
* مانعتراشی جمهوریخواهان
اظهارات معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی است که ۳۳ سناتور جمهوریخواه آمریکا روز دوشنبه به جو بایدن، رئیسجمهور این کشور هشدار دادند برای ممانعت از اجرای هر گونه توافق هستهای جدید با ایران در صورتی که دولت وی به کنگره اجازه ندهد شرایط آن را بررسی و درباره آن رای دهد، تلاش خواهند کرد.
رویترز در این زمینه گزارش داد سناتورها به رهبری «تد کروز» در نامهای به تاریخ دوشنبه به بایدن گفتند از «تمام گزینهها و اهرمهای موجود» استفاده خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند دولت وی به قوانین ایالاتمتحده حاکم بر هر گونه توافق جدید با ایران پایبند بوده است. طبق این گزارش، کروز و دیگر سناتورهای ارشد جمهوریخواه به بایدن گفتند اگر وی به تعهدات قانونی با هدف تضمین نظارت کنگره بر بازنگریها یا تغییرات در توافق هستهای سال ۲۰۱۵ عمل نکند، اجرای هرگونه توافق جدید اگر به طور کامل با مشکل مواجه نشود، دستکم به شکل جدی با مانع برخورد خواهد کرد. آنها هیچ جزئیاتی درباره برنامههای خود ارائه نکردند اما به نوشته رویترز، جمهوریخواهان از تاکتیکهای مختلفی برای کاهش سرعت سایر قوانین یا اعمال محدودیت بر نامزدهای بایدن، از جمله بسیاری از پستهای سفارت استفاده کردهاند.
گفتنی است دموکراتها کنترل سنا را که کرسیهای آن به شکل برابر ۵۰-۵۰ در مالکیت ۲ حزب قرار دارد، تنها به لطف رأیی که توسط «کاملا هریس» معاون رئیسجمهور میتواند داده شود، در دست دارند اما ممکن است در انتخابات میاندورهای اواخر سال جاری، کنترل سنا و مجلس نمایندگان را از دست بدهند. با این وجود سناتورها گفتهاند هر گونه توافق هستهای با ایران مستلزم مشاوره و رضایت دوسوم سنا تحت عنوان یک معاهده است. آنها با پیشبینی پیروزی جمهوریخواهان در رقابتهای ریاستجمهوری ۲۰۲۴ افزودند هر توافقی که کمتر از معاهدهای که سنا تصویب کرده باشد، احتمالا در روزهای آغازین دولت بعدی از بین خواهد رفت.
* امیرعبداللهیان در جلسه غیرعلنی مجلس
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سهشنبه 19 بهمنماه به دعوت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه غیرعلنی مجلس حاضر و درباره آخرین وضعیت گفتوگوهای وین به منظور رفع تحریمها به نمایندگان ملت گزارش داد. در این نشست که به ریاست محمدباقر قالیباف و به مدت 2.5 ساعت در صحن مجلس برگزار شد، وزیر امور خارجه ضمن تشریح و تبیین ابعاد مختلف گفتوگوهای در جریان و استماع نظرات نمایندگان به سوالات آنان پاسخ داد. لازم به ذکر است نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه غیرعلنی ضمن طرح مطالبات خود، بر ضرورت اجرای کامل قانون راهبردی مجلس برای لغو تحریمها و همچنین اخذ تضامین عینی، فرآیند راستیآزمایی دقیق و جامع، حفظ توان صنعت صلحآمیز هستهای و لغو کامل و موثر تحریمها تاکید و توجه دولت را به بدعهدیها و غیرقابل اعتماد بودن حاکمان آمریکا جلب کردند.
***
شمخانی: انسجام در آمریکا برای اتخاذ تصمیمات سیاسی در وین وجود ندارد
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی روز گذشته در توئیتی نوشت: صداهایی که از هیأت حاکمه آمریکا شنیده میشود نشان میدهد انسجام لازم در این کشور برای اتخاذ تصمیمات سیاسی در مسیر پیشبرد مذاکرات وین وجود ندارد. وی تصریح کرد: دولت آمریکا نمیتواند هزینه اختلافات داخلی خود را با تضییع حقوق قانونی ملت ایران پرداخت کند.
ارسال به دوستان
اخبار
با حکم رهبر انقلاب
«امیر حاتمی» مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش شد
حضرت آیتالله العظمی خامنهای فرمانده معظم کل قوا، امیر سرتیپ امیرحاتمی را به عنوان مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند. متن حکم معظم له به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
امیر سرتیپ امیر حاتمی
نظر به تجارب ارزنده، جنابعالی را به عنوان مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم. مایلم مشورتهای بررسیشده در تقویت ارتش را ارائه نمایید.
سیدعلی خامنهای 1400/۱۱/10
***
رئیس قوه قضائیه در جریان ملاقات مردمی:
نباید تاوان اشتباه متصدی را ارباب رجوع بپردازد
در جریان ملاقات مردمی روز گذشته رئیس قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای تاکید کرد اینکه در بخشی از دستگاه قضا از سوی متصدیای اشتباه رخ دهد و تاوانش را ارباب رجوع بپردازد، قابل پذیرش و توجیه نیست و این موضوع از جمله مسائلی بود که امروز من را رنج داد. رئیس دستگاه قضا با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف پروندهها در بدو شکلگیری از حیث حقوقی یا کیفری بودن در مراجع قضایی جهت پیشگیری از معطل شدن مردم و اطاله دادرسیها گفت: یکی از مسائلی که در جریان ملاقات مردمی امروز از جانب مراجعهکنندگان بیان شد موضوع اختلاف در صلاحیت مرجع رسیدگیکننده بود که این موضوع نیز از جمله مسؤولیتهای دستگاه قضا است و باید تدابیری اتخاذ شود که به محض گشوده شدن پرونده، مرجع قضایی صلاحیتدار برای رسیدگی به آن تعیین شود تا از معطلی و رفتوآمدهای غیرضروری مردم به مراجع و مراکز مختلف قضایی جلوگیری به عمل آید. حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای بر همین اساس تصریح کرد: یکی از محاسن ملاقاتهای مردمی آن است که من به عنوان رئیس قوه قضائیه با مشاهده مشکل و آسیب در یک فقره از پروندهها، برای رفع این مشکل و آسیب که احتمالا دامنگیر پروندههای مشابه نیز است دستورات مقتضی را به واحدها و مراجع قضایی سراسر کشور صادر میکنم. رئیس عدلیه با اشاره به مصادیقی از مسائل و مشکلاتی که در جریان ملاقات مردمی دیروز از جانب مراجعهکنندگان و متقاضیان مطرح شد در ادامه به نمونه دیگری از پروندههای مطرح شده در جریان این ملاقات مردمی اشاره کرد و در همین راستا از پروندهای ناظر بر اشتباه در واریز مبلغ دیه تصادف که متعلق به یکی از هموطنان ارامنه بود سخن گفت. رئیس عدلیه ضمن ترتیب اثر دادن برای رفع مشکل این هموطن ارمنی، بر ضرورت شناسایی مشکلاتی از این دست که زمینه معطلی و گرفتاری مردم را فراهم میآورد تاکید کرد و گفت: اینکه در بخشی از دستگاه قضا از سوی متولی و متصدیای اشتباه رخ دهد و تاوانش را ارباب رجوع بپردازد، قابل پذیرش و توجیه نیست و این موضوع از جمله مسائلی بود که امروز من را رنج داد. رئیس دستگاه قضا همچنین از درخواست شهروندی سخن گفت که با چند ماه تاخیر در پیگیری مواجه شده بود؛ حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای ضمن دستور فوری برای رفع مشکل این شهروند، به مسؤولان حوزه ریاست قوه قضائیه تاکید کرد درخواستهای مردمی را با فوریت و جدیت پیگیری کنند و از هرگونه تاخیر در امر رسیدگی و ترتیب اثر دادن به تقاضاهای مردمی واصلشده، جدا بپرهیزند.
***
بیانیه معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی
حقوق بشر اروپایی و منع حجاب در مسابقات ورزشی
در پی اتفاقات سنوات اخیر در برخی کشورهای اروپایی برای محدودیت و منع حجاب بویژه در مسابقات ورزشی، معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی با انتشار بیانیهای نسبت به این رویه واکنش نشان داد. در بخشی از بیانیه عزیزالله فضلی آمده است: ادیان زمانی از برابری حقوقی برخوردارند که دولت مستقر، از دخالت تبعیضآمیز اجتناب ورزد و تمام آیینهای مذهبی را در حوزه رفتار فردی مبتنی بر اعتقادات مذهبی به یک اندازه محترم شمارد که معالاسف آن دسته از دولتهای غربی که به ممنوعیت یا محدودیت حجاب رای دادهاند، مبانی خویش را نیز مخدوش کردهاند. در ادامه این بیانیه آمده است: اعمال چنین سیاستهایی در ساحت مقررات داخلی دول واضع، موازین بینالمللی، ارزشهای جامعه جهانی، دموکراسی پویا و حقهای بشری محکوم و از جانب برخی نهادهای بینالمللی نظیر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز مردود اعلام شده است. در این راستا، لازم است تعهدات بینالمللی و انسانی اعضای جامعه جهانی که به موجب بند «ج» ماده یک و بند «ج» ماده 55 منشور ملل متحد، مواد 2، 18 و 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر، مواد 2، 5، 18، 20، 26 و 27 میثاق حقوق مدنی و سیاسی، اعلامیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد مصوب1981، اعلامیه 1992حقوق افراد وابسته به اقلیتهای ملی، قومی، دینی یا زبانی مصوب 1992، مواد 2، 14 و 30 کنوانسیون حقوق کودک، قطعنامه 45/158 مجمع عمومی سازمان ملل متحد مصوب1990، مواد 1، 7 و 12 میثاق بینالمللی حمایت از حقوق تمامی کارگران مهاجر و اعضای خانواده آنها، ماده 9 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، ذیل ماده 13 پیمان ماستریخت، ذیل ماده 16 سند نهایی نشست وین مصوب 1989، مصوبه 621 شورای دائمی سازمان امنیت و همکاری اروپا مصوب 2004 و سند رهنمود 43/2000 و 78/2000 شورای اروپا گرد آمده است، به جد مورد توجه قرار گیرد.
ارسال به دوستان
موشک دوربرد و نقطهزن خیبرشکن با برد 1450کیلومتر بهعنوان جدیدترین دستاورد راهبردی نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد
هدف معلوم
گروه سیاسی: از موشک دوربرد و نقطهزن «خیبرشکن» به عنوان جدیدترین دستاورد راهبردی نیروی هوافضای سپاه در بازدید سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از یکی از پایگاههای موشکی زمین به زمین این نیرو رونمایی شد.
به گزارش «وطنامروز»، موشک راهبردی خیبرشکن از نسل سوم موشکهای دوربرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از ویژگیهای منحصربهفردی برخوردار است. این موشک دارای سوخت جامد است و در فاز فرود دارای مانورپذیری برای عبور از سپر موشکی است و طراحی بهینه آن باعث شده است وزن آن نسبت به نمونههای مشابه یکسوم کاهش یابد و مدت آمادهسازی و شلیک آن نیز تا یکششم تقلیل پیدا کند. چابکی و سرعت فوقالعاده در اصابت به اهداف در برد و شعاع 1450کیلومتری از دیگر توانمندیهای این موشک است. این سامانه تمامایرانی از ایده تا محصول توسط دانشمندان سختکوش نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و ساخته شده است.
* مسیر رشد قدرت موشکی را ادامه میدهیم
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در آیین رونمایی از موشک راهبردی و نقطهزن خیبرشکن نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که با حضور جمعی از فرماندهان و مسؤولان نیروهای مسلح برگزار شد، اظهار داشت: بحمدالله قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران برابر متجاوزان و ستمگران و استکبار جهانی و صهیونیستهای آدمکش روزبهروز قدرت بیشتری پیدا کرده و مسیر رشد، ارتقا و تعالی آن را چه به لحاظ کمیت و چه به لحاظ کیفیت ادامه خواهیم داد. سردار سرلشکر «محمد باقری» خاطرنشان کرد: اگر آرامش و امنیتی در کشور ما هست به دلیل ترس و وحشتی است که دشمنان از نتیجه تهاجم و تجاوز به نظام اسلامی قهرمان ما در دلشان دارند؛ ترسی که واقعی است و باید با قویتر شدن ایران عزیز، روزبهروز هم بیشتر شود. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تأکید بر اینکه قدرت بازدارندگی ایران اسلامی حالت پویایی دارد و ایستا نیست، تصریح کرد: ما موظفیم در اجرای امر فرمانده معظم کل قوا و ادامه راه شهیدان گرانقدر، قدرتمان را روزبهروز افزایش دهیم و این قدرت را نه فقط در تجهیزات و تسلیحات که بسیار مهم بوده و در رستهها و رشتههای مختلف توسط جوانان عزیز کشورمان ساخته میشود، بلکه در حوزه مهم منابع انسانی که به کارگیرنده این تسلیحات هستند نیز به برکت نیروهای مؤمن، مجاهد و شجاعی که به سلاح معنویت و بصیرت مجهز هستند، ارتقا و توسعه میدهیم.
* کاهش زمان آمادهسازی به یکششم سایر موشکها
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در آیین رونمایی از موشک سوخت جامد و دوربرد و نقطهزن خیبرشکن گفت: موشک خیبرشکن از موشکهای نسل سوم سپاه است که هم دارای سوخت جامد است و هم دارای سهولت در بهکارگیری. سردار حاجیزاده افزود: این موشک با کارآیی خود در واقع توان بسیار زیادی را به مجموعه موشکی نیروی هوافضای سپاه افزوده است. فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه به کارگیری موشکهای خیبرشکن در واقع این توانمندی را در مجموعه ایجاد کرده است که به واسطه وزن کاهشیافته آن که یکسوم شده است، بسیار چابک و تاکتیکی بوده و در بهکارگیری امکان خوبی برای ما فراهم کرده است، افزود: این موشک زمان آمادهسازی و شلیک در موضع را عملا به یکششم کاهش داده و با توجه به موادی که در سرجنگی آن استفاده شده است، قابلیتش به چند برابر تی.ان.تی افزایش یافته است. فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: در شرایط جنگهای امروزی با این توانمندی که برای ما حاصل شده است در واقع قادر خواهیم بود با استفاده از این نوع موشکها که در فاز نهایی قابلیت مانورپذیری بالایی دارد، اهداف متخاصم را در برد و مسافت 1450 کیلومتری نقطهزنی و مورد اصابت قرار دهیم. سردار حاجیزاده در پایان تأکید کرد: این سامانه تمام ایرانی از ایده تا محصول توسط دانشمندان سختکوش نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و ساخته شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|