|
تنها 9 رأی حزبی تا استیضاح جانسون
رسوایی موسوم به «پارتی گیت» که با افشای موارد متعدد نقض قواعد کرونایی از طرف نخستوزیر انگلیس و اطرافیانش در دوران قرنطینه به وجود آمده، او را در آستانه استیضاح قرار داده است. روزنامه فاینشنال تایمز گزارش داد حدود 45 نامه توسط کمیته مسؤول حزب محافظهکار مبنی بر رویگردانی از اعتماد به بوریس جانسون از طرف نمایندگان حزب دریافت شده که اگر به 54 مورد برسد، رای عدم اعتماد حزبی به جانسون شکل میگیرد.
ارسال به دوستان
آمریکا، انگلیس، رژیم صهیونیستی و چند کشور عضو ناتو برخلاف آلمان بخشی از دیپلماتهایشان را از اوکراین خارج کردند
آمریکا در اوکراین آتش میسوزاند
گروه بینالملل: آیا جنگ تبلیغاتی میان غرب و شرق در اوکراین در حال رقم زدن یک جنگ واقعی در اروپا به نفع آمریکا و ناتو است؟ پس از آنکه منابع دولتی و اطلاعاتی آمریکایی در ادامه پیشبینیهای کذایی خود، احتمال حمله قریبالوقوع ارتش روسیه به خاک اوکراین را تا روزهای سهشنبه یا چهارشنبه هفته جاری برآورد کردند، حال بسیاری از کشورها از جمله خود روسیه در حال فراخواندن شهروندانشان از اوکراین یا خارج کردن دیپلماتهایشان از این کشور هستند. در مقابل روسها آمریکاییها را متهم میکنند که ایالات متحده به هر قیمتی به دنبال راه انداختن یک جنگ در شرق اروپاست.
به گزارش نشریه آمریکایی پالیتیکو، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در رایزنیهای تلفنی روز جمعه خود با رهبران دولتهای غربی و متحدان ایالات متحده، به آنها درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین تا شانزدهم فوریه (چهارشنبه ۲۷ بهمن) هشدار داده است. یک مقام آمریکایی نیز به خبرنگار بخش امنیت ملی این رسانه گفته است در این صورت حملات سایبری و موشکی به اوکراین به عنوان مقدمه حمله اصلی پیش از تاریخ مزبور انجام خواهد شد. این در حالی است که بایدن ۲ هفته پیش بر اساس گزارشهای اطلاعاتی مشابه مدعی شده بود روسیه با پایان یافتن المپیک زمستانی پکن (20 فوریه) در اواخر این ماه میلادی بنا دارد با بهرهبرداری از زمینهای یخزده استپ اوکراین تانکهایش را روانه همسایه غربی خود کند.
جالب اینکه پالیتیکو مینویسد با وجود تلاش کاخ سفید برای جنگی نشان دادن وضعیت اوکراین، مقامهای اروپایی ارزیابی متفاوتی از آمریکا درباره حمله ادعایی روسیه به اوکراین دارند. به عنوان مثال بر خلاف آمریکا، انگلیس، رژیم صهیونیستی، نروژ و چند کشور دیگر عضو ناتو و حتی عراق، دولت آلمان اعلام کرده اوضاع اوکراین را چندان بحرانی نمیداند که هیات دیپلماتیک خود را از آن فراخواند.
یک مقام انگلیسی نیز به نشریه پالیتیکو تاکید کرد لندن تفسیر متفاوتی از برآورد واشنگتن درباره آغاز حمله از 16 فوریه دارد. ۲ دیپلمات اتحادیه اروپایی نیز دیدگاههای بدبینانهتری ابراز کردند و از پذیرفتن ادعای آمریکا در این باره خودداری کرده و معتقدند پوتین چنین اشتباه بزرگی را مرتکب نخواهد شد.
هفتهنامه اشپیگل، مهمترین نشریه سیاسی آلمان نیز با دیده تردید به برآوردی که گفته میشود توسط سازمان سیا در اختیار کاخ سفید قرار گرفته مینگرد، چرا که بر اساس این برآورد اگر چه رئیسجمهور آمریکا درباره حضور واحدهای مشخصی از ارتش روسیه در جنگ فرضی اوکراین سخن گفته اما همچنان از پیشبینی مهمترین اطلاعات مربوط یعنی اینکه حمله ادعایی از کدام بخشهای مرز ۲ کشور و کدام محور انجام میشود عاجز بوده است.
جالب اینکه شبکه بلومبرگ، نزدیکترین رسانه به کادر رهبری حزب دموکرات آمریکا با وجود رسوایی هفته گذشته در انتشار پیش از موعد خبر کذب حمله قطعی روسیه به اوکراین، بار دیگر اقدام به انتشار گزارش غیرموثق دیگری در این باره به نقل از منابع اطلاعاتی غربی کرده و مدعی شده روز سهشنبه (پانزدهم فوریه) تاریخ احتمالی حمله ادعایی خواهد بود.
تفاوت گزارش بلومبرگ با هشدار سیا که از زبان بایدن مطرح شده این است که پیشبینی کرده حمله ادعایی روسیه، احتمالا کییف پایتخت اوکراین را که درست در قلب این کشور قرار دارد هم در بر میگیرد و تنها به استانهای شرقی شامل منطقه دونباس و سواحل جنوب شرق این کشور محدود نخواهد شد. این تفاوت برآورد بسیار مهمی است، چرا که حمله احتمالی روسیه به مناطق شرقی این کشور میتواند صرفا اقدامی برای جلوگیری از نسلکشی اکثریت روسنشین دونباس توسط ارتش اوکراین و نیروهای آمریکایی و انگلیسی باشد اما حمله به کییف که قاعدتا باید از سمت مرزهای شمالی اوکراین (نزدیک به مسکو) انجام شود، به معنای اقدام روسیه برای تصرف کل کشور اوکراین خواهد بود که میتواند همانطور که پوتین هشدار داده بود به منزله آغاز یک جنگ سراسری هستهای در اروپا و چهبسا یک جنگ جهانی دیگر باشد.
با وجود تبلیغات سنگین و همهجانبه آمریکاییها درباره قریبالوقوع بودن جنگ در اوکراین اما یکی از مقامات ارشد یکی از کشورهای شرقی اتحادیه اروپایی در گفتوگو با نشریه پالیتیکو فاش کرد همچنان ایده اصلی و مشترک کشورهای ناتو دال بر هماهنگی و وحدت غرب در قبال روسیه و آمادگی برای تحریم این قدرت شرق است.
شامگاه جمعه جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به تمام شهروندان آمریکایی هشدار داد ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده خاک اوکراین را ترک کنند. وی افزود: «هیچ بعید نمیدانیم روسیه حملهای برقآسا علیه کییف انجام دهد و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار نظامی روس در مرزهای اوکراین مستقر هستند». با این حال گزارشهای میدانی حاکی از آن است واشنگتن برخلاف ادعاهایش سفارتخانه خود در کییف را با حفظ شاکله اصلی دیپلماتهایش باز نگه میدارد. این درباره انگلیسیها هم صدق میکند.
در مقابل سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز گفته است دلیل فراخواندن دیپلماتهای روس از کییف، نه احتمال وقوع جنگ در این کشور، بلکه نگرانی از اقدامات تحریکآمیز غربیها علیه فرستادگان مسکو است.
ماریا زاخارووا گفت: «ما چنین نتیجهگیری کردهایم که همکاران آمریکایی و بریتانیایی ممکن است از اقدامات خشن برنامهریزی شده در اوکراین باخبرند که شرایط امنیتی جدی در این کشور اعلام کردهاند. ما بر اساس تحریکات احتمالی از سوی کییف یا کشورهای ثالث، تصمیم گرفتیم برخی از کادر اعزامی به اوکراین را فرا بخوانیم».
زاخارووا ادامه داد: «هیستری کاخ سفید آشکارتر از همیشه است. ظاهرا آنگلوساکسونها به یک جنگ نیاز دارند، آن هم به هر قیمت ممکن؛ با تحریک، اطلاعات نادرست و تهدید که روش مورد علاقه آنها برای حل مشکلات خودشان است. ماشین نظامی ـ سیاسی آمریکا آماده است دوباره آرامش زندگی مردم را به هم بزند. تمام جهان نظارهگر این است که چگونه نظامیگری و جاهطلبیهای امپریالیستی بار دیگر خود را آشکار کرده است».
«آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در واشنگتن نیز به مجله نیوزویک گفته است اظهارات سیاستمداران آمریکایی از جمله سالیوان مبنی بر اعلام زمان حمله روسیه به اوکراین طی بازیهای المپیک یا پس از آن کاملا بیپایه و اساس و صرفا تبلیغاتی است.
این در حالی است که مسکو بارها هشدار داده بیش از 100 هزار نیروی اوکراینی با هدایت و تجهیزات آمریکایی و انگلیسی پشت مناطق روسنشین دونباس تجمع کرده و به دنبال حمله به روستباران این منطقه هستند. برآورد میشود بین 12 تا 18 میلیون نفر از جمعیت 42 میلیون نفری اوکراین روستبار هستند.
***
رزمایش حساس روسیه در دریای سیاه
همزمان با به اوج رسیدن بحران اوکراین، روسیه بزرگترین رزمایش آبی سالهای اخیر را در دریای سیاه برگزار کرد. به گزارش خبرگزاری تاس، ناوگان دریای سیاه این کشور از دیروز یک مانور نظامی- دریایی حساس با بیش از ۳۰ کشتی در گستره این منطقه آبی را آغاز کرده که هدف آن دفاع از سواحل شبهجزیره کریمه و پایگاههای این ناوگان در برابر حملات دشمن فرضی است. بنا بر اطلاعیه وزارت دفاع روسیه، این رزمایش پس از آن آغاز شد که یک ناوگروه متشکل از 6 کشتی نظامی این کشور از دریای مدیترانه عازم دریای سیاه شدند اما ابعاد ماموریت ناوگان روسیه به همینجا ختم نخواهد شد و برای هفتههای آینده تمرینات و رزمایشهایی در مناطق مجاور سواحل روسیه در دریای سیاه و همچنین در آبهای اقیانوس اطلس، اقیانوس آرام، دریای شمالی و دریای مدیترانه برنامهریزی شده است. آغاز قدرتنمایی دریایی روسها، رزمایش اوایل ماه میلادی جاری در شرق مدیترانه به موازات سواحل سوریه بود که حدود 140 ناو، ناوچه و شناور نظامی در آن شرکت داشتند.
رزمایشی که از روز شنبه به محوریت بنادر سواستوپول (کریمه) و نوواراسیسک در ساحل شمال شرق دریای سیاه آغاز شده، در عین حال نزدیک سواحل اوکراین برگزار میشود که پیامی مهم از سوی روسیه محسوب میشود. پایگاه نخست دریایی این رزمایش یعنی بندر نوواراسیسک نزدیک به دهانه خلیج آزوف در شمال شرق دریای سیاه قرار دارد که راه دسترسی به شرقیترین بندر اوکراین یعنی ماریوپل را میبندد؛ بندری که عملا از زمان الحاق کریمه به روسیه و اعلام استقلال روسهای شرق این کشور در منطقه دونباس، برای نیروی نظامی دریایی اوکراین بلااستفاده مانده است. پایگاه دوم اما بزرگتر این رزمایش، بندر سواستوپول در شبهجزیره کریمه است که به نوعی مشرف به 3 بندر راهبردی جنوب اوکراین یعنی اودسا، میکولائف و خرسون است؛ ۳ بندری که بخش مهمی از جمعیت آنها را از قرن گذشته، روستبارها تشکیل میدهند. تمام تلاش کییف این است که به کمک ناوگان ناتو، دسترسی خود به آبهای آزاد را از طریق این بنادر حفظ کند، چرا که در غیر این صورت تبدیل به یک کشور محاصره در خشکی خواهد شد. دفتر مطبوعاتی ناوگان دریای سیاه روسیه در بیانیه دیروز خود یادآور شد حدود 30 ناو، کشتی رزمی، قایق و شناور پشتیبان این ناوگان در کنار واحدهای گارد ساحلی و همچنین واحد نیروهای هوایی این ناوگان در روزهای آتی انواع تسلیحات و همچنین انجام حملات موشکی علیه اهداف دریایی، ساحلی و هوایی مختلف را تمرین خواهند کرد. بر این اساس هدف از این مانورهای دریایی، دفاع از سواحل شبهجزیره کریمه، پایگاههای ناوگان دریای سیاه و همچنین اهداف اقتصادی مهم و ارتباطات دریایی کشور در برابر تهدیدات نظامی احتمالی دشمن فرضی است. در این رویداد انواع ناوچهها، کشتیهای گشتی، کشتیهای رزمی و قایقهای موشکانداز کوچک و همچنین کشتیهای دومنظوره و کشتیهای دفاع ضدمین مشارکت خواهند داشت.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ژانویه خونین در یمن هر یک ساعت یک کشته یا زخمی
سازمان بینالمللی «Save the Children» (إنقاذ الطفوله) که در راستای دفاع از حقوق کودکان کار میکند، اعلام کرد ماه گذشته میلادی (ژانویه) از خونینترین ماهها در یمن از سال ۲۰۱۸ تاکنون بوده است. در بیانیه این سازمان آمده است از ششم ژانویه تا دوم فوریه بیش از ۲۲۰ بزرگسال و ۱۵ کودک کشته و بیش از ۳۵۴ بزرگسال و ۳۰ کودک مجروح شدهاند و بیم آن میرود تعداد واقعی بیش از اینها باشد. در ادامه این گزارش آمده، ماه گذشته میلادی هر یک ساعت یک غیرنظامی در یمن کشته یا زخمی شده است. تعداد تلفات غیرنظامیان در ماه ژانویه تقریبا ۳ برابر میانگین ماهانه قربانیان (کشته یا زخمی) در سال ۲۰۲۱ یعنی ۲۰۹ نفر بوده است. بر اساس این گزارش، از زمانی که شورای حقوق بشر سازمان ملل در اکتبر گذشته به پایان مأموریت کمیسیون ویژه تحقیق جنایات جنگی در یمن رأی داد، تعداد کشتهها و زخمیها بسیار بیشتر شده است. سازمان ملل نوامبر سال گذشته میلادی (۲۰۲۱) اعلام کرد در جنگ ۷ ساله یمن تاکنون بیش از ۳۷۷ هزار نفر به صورت مستقیم یا غیرمستقیم کشته شدهاند. همچنین این جنگ ۱۲۶ میلیارد دلار خسارت اقتصادی برای یمن داشته است و بیشتر جمعیت ۳۰ میلیونی این کشور نیازمند کمکهای حقوق بشری هستند.
***
توضیح بحرین درباره استقرار افسر ارشد رژیم صهیونیستی در منامه
وزارت خارجه بحرین دیروز اعلام کرد ماموریت افسر ارشد رژیم صهیونیستی که قرار است به صورت دائم در بحرین مستقر شود، در چارچوب ترتیبات مربوط به یک ائتلاف بینالمللی خواهد بود. طبق گزارش پایگاه خبری «روسیاالیوم»، در بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه بحرین آمده است: «آنچه درباره استقرار یک افسر ارشد اسرائیلی در رسانههای خارجی بازتاب داده میشود، در چارچوب ترتیبات مربوط به یک ائتلاف بینالمللی با مشارکت 34 کشور است».
در ادامه این بیانیه ادعا شده است ماموریت این ائتلاف بینالمللی تامین آزادی دریانوردی در آبهای سرزمینی منطقه، حفاظت از تجارت بینالمللی و مقابله با دزدی دریایی و تروریسم در منطقه خواهد بود. پیش از این رسانههای عبری اعلام کرده بودند طی روزهای آینده یک افسر ارشد از نیروی دریایی رژیم صهیونیستی برای استقرار در بحرین تعیین خواهد شد و این افسر علاوه بر ارتباط با نیروهای امنیتی منامه، نقش ارتباط با ناوگان پنجم آمریکا را [که مقر فرماندهی آن در بحرین قرار دارد] برعهده خواهد داشت.
***
تنها یکپنجم آمریکاییها معتقدند بایدن رئیسجمهور موفقی خواهد شد
نظرسنجی جدید مرکز تحقیقاتی پیو حاکی است تنها 20 درصد شهروندان آمریکایی معتقدند جوبایدن در بلندمدت یک رئیسجمهور موفق خواهد بود. بیش از 43 درصد آمریکاییها نیز گفتهاند بایدن یک رئیسجمهور ناموفق خواهد بود و 37 درصد نیز اعلام کردهاند هنوز خیلی زود است در این باره قضاوت کنند. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل 29 درصد آمریکاییها گفته بودند بایدن یک رئیسجمهور موفق خواهد شد و 26 درصد شهروندان آمریکایی نیز بر این باور بودند بایدن یک رئیسجمهور ناموفق خواهد شد. این نظرسنجی نشان میدهد میزان رضایت آمریکاییها از عملکرد بایدن به 41 درصد رسیده است. این رقم در نظرسنجی قبلی مؤسسه پیو که اواسط سپتامبر 2021 انجام شد 44 درصد بود.
***
هشدار لبنان به اسرائیل پس از پیام نصرالله
ارتش لبنان پس از نشستی سهجانبه که بین هیاتهایی از ارتشهای لبنان و رژیم صهیونیستی و ژنرال «استفانو دل کول»، فرمانده نیروهای موقت سازمان ملل در جنوب لبنان (یونیفل) در گذرگاه مرزی رأس ناقوره برگزار شد، بیانیهای صادر کرد.
به گزارش النشره، ارتش لبنان در این بیانیه از افسران ارتش لبنان به سرپرستی سرتیپ «حسیب عبدو»، هماهنگکننده دولت لبنان در یونیفل و تلاشهای ژنرال دل کول در دوران تصدی ریاست این مأموریت قدردانی و برای وی در مأموریتهای آینده آرزوی موفقیت کرد. ارتش لبنان در این بیانیه تجاوزات مکرر اسرائیل را که هر روز انجام میشود محکوم کرد و دشمن اسرائیلی را مسؤول نتایج آن دانست. همچنین ارتش لبنان از سازمان ملل متحد خواست دشمن اسرائیلی را به منظور مهار اقدامات خصمانه آن، بویژه در زمینه استفاده از حریم هوایی لبنان برای بمباران خاک سوریه و تداوم نقض حاکمیت لبنان از طریق زمین، دریا و هوا، تحت فشار قرار دهد. ارتش لبنان بر پایبندی این کشور به قطعنامههای بینالمللی بویژه قطعنامه 1701 و مفاد آن تأکید کرد. قطعنامه 1701 از قطعنامههای شورای امنیت است که 11 آگوست 2006 برای پایان دادن به جنگ میان حزبالله لبنان و اسرائیل صادر شد. ارتش رژیم صهیونیستی این روزها بارها تأسیسات نظامی و مناطق غیرنظامی سوریه را مورد حمله قرار داده است و با دلایل واهی، از جمله رساندن تجهیزات مدرن نظامی به دست نیروهای تروریست سوری، حملات خود را توجیه میکند. رژیم صهیونیستی بامداد چهارشنبه از جنوب شرق بیروت چندین موشک به سمت دمشق شلیک کرد.
ارسال به دوستان
بهاء برادر بزرگتر سعد نخستین مصاحبه سیاسیاش را به عنوان رهبر حزب المستقبل انجام داد
مواضع حریری ذخیره نسبت به مسائل لبنان
«سعد حریری» رئیس حزب المستقبل لبنان، چهارم بهمن با صدور بیانیهای کنارهگیری خود از امور سیاسی کشورش و انصراف از مشارکت در انتخابات پارلمانی پیش رو و تعلیق فعالیت خود در عرصه سیاسی را اعلام کرد. در پی این اقدام سعد حریری، که به دلیل عدم موفقیت در پیشبرد سیاستهای ریاض در لبنان مغضوب ولیعهد سعودی شد، برادر بزرگ وی بهاء حریری - تاجری که فعالیت سیاسی نداشت- به یکباره با انتشار ویدئویی در صفحه توئیتر خود، رسما از بازگشت به صحنه سیاسی لبنان خبر داد. در همین ارتباط، بهاء حریری فرزند «رفیق حریری» نخستوزیر اسبق لبنان، در گفتوگویی با شبکه آمریکایی «الحره» درباره موضوعات مختلف از جمله پروژه سیاسی خود، رابطه با برادر کوچکترش، موضعش در قبال حزبالله و دیگر مسائل به اظهارنظر پرداخت. بهاء در این گفتوگو که قرار است مشروح آن روز دوشنبه پخش شود، گفت برادرش سعد را دوست دارد اما با وی در تفکر و بینش درباره چگونگی حرکت رو به جلو اختلاف نظر بسیار دارد.
* موضع در قبال حزبالله
بهاء حریری در ادامه خواستار اجرای قطعنامههای بینالمللی و برچیدن سلاحهای غیرقانونی در لبنان شد و حزبالله را جنبشی تروریستی خواند. وی گفت: در زمان رفیق حریری لبنان تحت قیمومت مشروع سوریه بود و جامعه بینالمللی و منطقهای با آن موافق بودند اما امروز هیچ قیمومتی وجود ندارد؛ یک گروه تروریستی است که سهچهارم جهان آن را تروریستی میداند و هیچگونه قیمومت مشروعی ندارد. وی در ادامه ادعاهای خود تصریح کرد: این گروه همه ملت را به باتلاق برده است. زمانی که تحت قیمومت بودیم، توانستیم برنده شویم پس چرا اکنون نتوانیم. بهاء حریری درباره سیاستی که در قبال حزبالله در پیش خواهد گرفت، گفت: از نظر ما انتخابات، پایه و اساس است. ائتلاف چهارجانبهای که پس از ترور رفیق حریری شکل گرفت، کفر سیاسی است. ما با حزبالله همکاری نمیکنیم؛ همکاریای در کار نخواهد بود. وی هر گونه ارتباط با جنبش «امل» (به ریاست نبیه بری) را نیز تکذیب کرد و گفت: این جنبش نماینده اعتدال (میانهروی) شیعی نیست و ارتباط با میانهروهای شیعه انجام میشود. افراد بسیاری در مذهب شیعه (در لبنان) اعتقاد به میانهروی دارند، نه مسیری که منجر به این فاجعه شده است.
* پروژه سیاسی
وی درباره پروژه سیاسیاش گفت: این پروژه اجرای توافق «طائف» است که در آن دین از قوه مجریه و مقننه جدا میشود. یک مجلس سنا به اقلیتها اختیارات میدهد و عدم تمرکز اداری را اجرا میکند. همچنین مستقل بودن قوه قضائیه و مقابله با فساد از طریق یک دستگاه قضایی مستقل را محقق میکند.
* رابطه با سعودی
در حالی که به گزارش رسانهها، سعد حریری در زمان نخستوزیری، در ریاض مورد ضربوجرح و اهانت مقامات سعودی قرار گرفت، بهاء درباره رابطهاش با عربستان سعودی گفت: هیچ روزی توهینی از برادران در خلیج [فارس] در قبال خودم نشنیدهام و تا آنجا که من میدانم رابطه ما خوب است. در گذشته و امروز به ما توهین نشده و در آینده نیز توهین نخواهد شد. در زندگیمان با عزت (به عربستان سعودی) رفتهایم و با عزت برگشتهایم.
ارسال به دوستان
«ایاد علاوی» هشدار داد
ناتوانی جریان صدر از تشکیل دولت حداکثری
«ایاد علاوی» رئیس حزب «الجبهه الوطنیه» و نخستین نخستوزیر عراق پس از سقوط رژیم صدام، نسبت به تشکیل دولتی در این کشور که به خاطر اختلافات سیاسی، هیچ قوام و قوتی نداشته باشد هشدار داد. علاوی به خبرگزاری شفقنیوز گفت: جریان صدر به رهبری «مقتدا صدر» قادر نیست دولت حداکثری تشکیل دهد، چرا که مساله تشکیل دولت، منحصر به حداکثر از نظر سیاسی نیست، «ما خواستار دولت حداکثری و در عین حال، توافقی هستیم». وی ادامه داد: «ما از مدتها قبل تصمیم گرفتیم در انتخابات شرکت نکنیم، زیرا نتایج آن مشخص بود. عراق نیز به خاطر رخدادهای سیاسی، در حال حاضر مایه خنده همه جهان شده است». رئیس حزب الجبهه الوطنیه ضمن ابراز امیدواری نسبت به بهبود وضعیت سیاسی عراق در دورههای آتی، بر لزوم توافق گروههای سیاسی برای تشکیل دولت تأکید و تصریح کرد: «ما بخشی از تشکیل دولت نیستیم، بلکه در راستای نزدیک کردن دیدگاه طرفهای سیاسی تلاش میکنیم». این در حالی است که رهبر جریان صدر بر تشکیل دولت اکثریت ملی تأکید دارد. وی اخیرا گفت: ما در حال تشکیل یک دولت اکثریت ملی هستیم و درهای ما به روی برخی از آنها که هنوز درباره آنان گمان نیک داریم، باز است. مقتدا صدر تأکید کرد: از سوی دیگر ما به هیچکس، هر کس میخواهد باشد، اجازه نخواهیم داد شرکای ما را یا صلح داخلی را تهدید کند. دولت بعدی دولت قانون است که در آن جایی برای تخلف، هیچ تخلفی و از جانب هیچکس وجود ندارد. جریان صدر در انتخابات اخیر بیشترین تعداد کرسی یعنی ۷۳ کرسی را به دست آورد و پس از آن ائتلاف تقدم ۳۷کرسی، ائتلاف دولت قانون ۳۳ کرسی و حزب دموکرات ۳۱ کرسی را کسب کردند. با این حال جریان صدر برای تشکیل کابینه نیاز به ائتلاف با دیگر فراکسیونها دارد.
* تأکید ائتلاف نوری المالکی بر ضرورت توافق برای انتخاب رؤسای قوای عراق
یکی از نمایندگان ائتلاف دولت قانون روز گذشته تاکید کرد توافق برای انتخاب روسای جمهور و پارلمان و نخستوزیر عراق تبدیل به یک ضرورت شده است. طبق گزارش خبرگزاری رسمی دولت عراق (واع)، «جواد البولانی» از نمایندگان ائتلاف دولت قانون گفته است: «بعد از رخدادهای جدید در وضعیت سیاسی و غیبت آشکار جریانهای سیاسی در جلسه رایگیری برای سمت ریاستجمهوری، حصول توافق برای انتخاب روسای جمهور و پارلمان و نخستوزیر تبدیل به یک ضرورت شده است». وی در ادامه افزود: «لازم است جریانات سیاسی عراقی تلاش بیشتری برای تشکیل ائتلاف پارلمانی داشته باشند؛ ائتلافی که قادر باشد کشور را به ساحل امنیت برساند. به همین خاطر یک توافق گسترده و حکومت حداکثری میتواند به نیاز این مرحله عراق پاسخ دهد». جواد البولانی با اشاره به تداوم تلاشهای کنونی برای گفتوگو بین جریانهای سیاسی مختلف عراق اظهار کرد: «امیدواریم همگان به سوی تشکیل ائتلاف بزرگتر حرکت کنند». این اظهارات در حالی است که روز دوشبه هفته گذشته علاوه بر جریان «صدر»، ائتلاف سُنی «حاکمیت» و فراکسیون پارلمانی ترکمنهای عراق نیز جلسه پارلمان این کشور را برای تعیین رئیسجمهوری تحریم کردند؛ از آن زمان تاکنون بغداد در بنبست سیاسی قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|