|
ارسال به دوستان
سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای قطعاتی از سمفونی «سرباز» در رثای سپهبد شهید قاسم سلیمانی افتتاح شد
فجر موسیقی به یاد سردار دلها
گروه فرهنگ و هنر: تالار وحدت تهران در سومین شب برگزاری سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر میزبان برگزاری یک کنسرت موسیقایی ویژه با یادی از سردار شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی به هنرمندی ارکستر رسانه ملی بود. ارکستر سمفونیک و گروه کُر سازمان صداوسیما -از قدیمیترین ارکسترهای کشور- شامگاه جمعه بیستودوم بهمنماه با اجرای کنسرتی در چارچوب روز سوم از برگزاری سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر، ضمن اجرای قطعاتی در حوزه موسیقی کلاسیک به اجرای بخشهایی از آلبوم «سرباز» که چندی پیش با مشارکت چند مجموعه موسیقایی به یاد سردار شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی تولید شده بود، پرداخت. در این کنسرت که به نوعی آغازگر رسمی اجراهای سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر غیر از بخش موسیقی پاپ جشنواره بود، ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما به رهبری آرش امینی و رهبر گروه کُر رازمیک اوحانیان، ضمن اجرای آثار ویژهای از قطعات موسیقی کلاسیک، قطعاتی از آلبوم «سرباز» به خوانندگی امیرحسین سمیعی و منتخبی از تصنیفهای انقلابی به مناسبت فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را اجرا کرد. این کنسرت در شرایطی روی صحنه رفت که فقط ۳۰ درصد از ظرفیت صندلیهای تالار وحدت به دلیل رعایت شیوهنامههای بهداشتی مربوط به کرونا پذیرای مخاطبان بود. حجتالاسلام امرودی رئیس سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران، علیرضا قزوه مدیر دفتر موسیقی و سرود سازمان صداوسیما، محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن ریاحی دبیر سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر، محمد اللهیاری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان نظام پزشکی از میهمانان ویژه این کنسرت بودند. یکی از نکات جالب توجه این برنامه حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت بود که به نظر میآمد برای تماشای کنسرت ارکستر سمفونیک صداوسیما در تالار وحدت حضور یافته اما بنا به اعلام دستاندرکاران برگزاری جشنواره موسیقی فجر، وی برای تماشای نمایشی در تالار حافظ (از مجموعههای تحت نظر بنیاد فرهنگی- هنری رودکی) در چارچوب چهلمین جشنواره تئاتر فجر حضور پیدا کرده بود؛ شرایطی که احتمال حضور وزیر ارشاد در جریان برگزاری جشنواره موسیقی فجر را به روزهای پیش رو موکول میکند. «سرناد برای سازهای بادی» اثر آنتوان دورژاک، «سوییت کوچک برای ارکستر زهی» اثرکارل نیلسن، «والس اندوهناک» اثر جان سلیبوس، «پیروزی» اثر همایون رحیمیان و منتخبی از آلبوم «سرباز» به آهنگسازی آرمان مهربان بخشهایی از کنسرت شب گذشته ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما را تشکیل میدادند.
اما پوئم سمفونی «سرباز» با اشعاری از علیمحمد مؤدب، خوانندگی امیرحسین سمیعی، رهبری ارکستر آرش امینی و آهنگسازی آرمان مهربان از آثار تولیدشده دفتر موسیقی صداوسیماست. آرش امینی، رهبر ارکستر صداوسیما که نقش رهبری پوئم سمفونی سرباز را بر عهده داشت، درباره این اثر به «وطنامروز» گفت: پوئم سمفونی سرباز از 6 بخش تشکیل شده است که هر کدام از آنها یک داستانی از زندگی قهرمان ملی، شهید قاسم سلیمانی را روایت میکند؛ «سرباز»، «میهن»، «پیکار»، «پدر»، «اللهاکبر» و «فتح» 6 بخش این پوئم سمفونی است که البته درباره نامگذاری این بخشها باید به ۲ نکته اصلی اشاره کنم. امینی در ادامه خاطرنشان کرد: در وهله اول باید بگویم این اسامی که بر بخشهای مختلف پوئم سمفونی «سرباز» گذاشته شده است همگی از برداشتهای شخصی بنده نسبت به همخوانی قطعاتی با حال و هوای بخشهایی از زندگی شهید قاسم سلیمانی نشأت گرفته است، نکته دوم اینکه به مخاطبان این اثر توصیه میکنم این قطعات را بدون پیشفرض ذهنی و فارغ از عناوین این قطعات گوش کنند و هر مخاطبی با توجه به سطح شناختش از شهید قاسم سلیمانی به این آثار دل و گوش و جان بسپارد و فضاسازی شخصی خود را از قهرمان این روزهای مردم ایران داشته باشد. وی درباره تهیهکنندگان این پوئم سمفونی گفت: این اثر فاخر با همکاری ۳ نهاد مهم موسیقایی کشور به تولید رسیده است و با توجه به آنکه معمولا نهادهای فرهنگی فعالیتهای موازی انجام میدهند، همین که یک اثر فاخر در وصف یکی از قهرمانان ملی با همکاری ۳ نهاد اصلی موسیقی کشور به تولید رسیده است، خود اتفاق بزرگی محسوب میشود. ارزش این همکاری وقتی دوچندان میشود که بدانیم همه کسانی که در ساخت این اثر نقش داشتهاند، بدون کوچکترین منیت برای تولید اثری شاخص نهایت تلاش خود را کردند. این هنرمند درباره حال و هوای نوازندگان جوان ارکستر صداوسیما برای ضبط اثر ویژه حاجقاسم گفت: به جرات میتوانم بگویم در تمام مراحل مربوط به ضبط این اثر شاهد همدلی و همکاری عجیبی از سوی نوازندگان جوان ارکستر بودم به طوری که اشتیاق نوازندگان ارکستر به وسواس بیشتر این هنرمندان منجر شده بود و اغلب آنها برای ضبط هر قطعه درخواست میکردند تعداد بیشتری ضبط کنیم که در نهایت بهترین خروجی حاصل شود و بدونشک این اشتیاق از عشق به میهنشان و قهرمان محبوب کشور سرچشمه میگیرد. وی در پایان گفت: تمام مراحل تولید پوئم سمفونی سرباز قطعا برای من تجربهای فراموشنشدنی خواهد بود و آنچه توسط من و همکارانم انجام شده حتی یکهزارم زحمات و تلاشهای سردار سلیمانی نیست و با تمام وجود تلاش کردیم که ادای دین کوچکی به حاجقاسم داشته باشیم.
گفتنی است سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر در گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران ۲۲ تا ۲۶ بهمنماه ۱۴۰۰ به دبیری حسن ریاحی در بخشهای رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار میشود. جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه و نشستهای پژوهشی برنامههای دیگر این دوره از جشنواره است.
***
تولید و اجرای پروژههای مشترک موسیقایی با محوریت «صلح»
مدیر دفتر موسیقی، سرود و شعر رسانه ملی در حاشیه اجرای کنسرت ارکستر سازمان صداوسیما از تلاش مجموعه تحت مدیریت خود برای اجرای برنامههای مشترک موسیقایی در حوزه دیپلماسی فرهنگی خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، علیرضا قزوه، شاعر و مدیر دفتر موسیقی، سرود و شعر سازمان صداوسیما در حاشیه اجرای کنسرت ارکستر سمفونیک این سازمان در سومین روز از برگزاری سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر بیان کرد: مجموعه ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما طی ۲ سال اخیر که مدیریت دفتر موسیقی و سرود سازمان به عهده جناب نراقیان بود نهایت تلاش خود را انجام داده که به رهبری ارکستر آرش امینی، خوانندگی امیرحسین سمیعی و حضور تعدادی از نوازندگان توانمند کشورمان، اثری را در پاسداشت سردار شهید حاجقاسم سلیمانی تولید کند؛ اثری که اشعار آن متعلق به جناب علیمحمد مؤدب است و امروز ما شاهد اجرای بخشهایی از آن در چارچوب سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر هستیم.
وی افزود: کنسرتی که امشب مخاطبان شاهد برگزاری آن بودند از جمله برنامههایی است که گروه اجرایی در شرایط دشواری آن را روی صحنه برد، چرا که تعدادی از نوازندگان گروه درگیر کرونا شدند و این نگرانی در بدنه ارکستر ایجاد شده بود که نتوانیم برنامه را برای کنسرت امشب برسانیم اما بسیار خوشحالم که هنرمندان این مجموعه همت کردند و در شرایطی سخت به احترام شهید بزرگوار حاجقاسم سلیمانی توانستند کنسرت را اجرا کنند. امیدوارم اجرای چنین برنامهای شرایط اجرای برنامههای موسیقایی دیگر با موضوع شهید سلیمانی را فراهم کند، کما اینکه بنده بر این باورم مقام والای این شهید بزرگوار به قدری ارزشمند است که بتوانیم علاوه بر ایران در کشورهای دیگر نیز برای تولید آثار موسیقایی با موضوع حاجقاسم کارهایی را انجام دهیم.
مدیر دفتر موسیقی، سرود و شعر سازمان صداوسیما درباره فعالیتهای پیش روی مجموعه تحت مدیریت خود در ماههای آتی توضیح داد: عمده تلاش بنده و همکارانم در دفتر موسیقی، سرود و شعر سازمان صداوسیما این است که بتوانیم شرایطی را برای حضور نمایندگان فرهنگی کشورهای دیگر در ایران برای بازدید از تمرینات و تولیدات ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما فراهم کنیم که بتوانیم در این راستا گامهایی برای تشکیل و اجرای پروژههای مشترک موسیقایی با محوریت «صلح» برداریم.
قزوه گفت: این فعالیتها به طور حتم در مسیر دیپلماسی فرهنگی است که میتواند مقدمات حضور ارکسترهایی چون ارکستر سازمان صداوسیما در کشورهای دیگر برای انجام پروژههای بینالمللی را فراهم کند. این در حالی است که از زمان ورود بنده به دفتر موسیقی سازمان، حدود ۵۵ قطعه موسیقایی با موضوع دهه فجر تولید و در شبکههای مختلف رادیویی و تلویزیونی نیز پخش شد؛ شرایطی که به طور حتم با موضوعات مختلف دیگر در دستور کار ما قرار دارد.
ارسال به دوستان
محمد خزاعی:
نهادهای بیارتباط با سینما در این حوزه دخالت نکنند
رئیس سازمان سینمایی گفت: ما در سالهای قبل شاهد ورود دستگاههای مختلف به حوزه سینما بودهایم که به دلیل عدم شناختشان از این حوزه دخالتهایشان پیامد و تبعات داشته است.
به گزاش «وطنامروز»، محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگوی خود با محمدحسین لطیفی در برنامه «هفت» به بررسی برخی مسائل و حواشی در چهلمین جشنواره فیلم فجر پرداخت.
او در ابتدای صحبتهای خود گفت: هر سال برگزاری جشنواره فیلم فجر سختتر میشود، زیرا قواعد برگزاری آن را رعایت نمیکنیم. زمانی که میپذیریم در یک جشنواره حضور داشته باشیم یعنی تمام قواعد آن را میپذیریم. وقتی هنوز مدل و شیوهنامه برگزاری را قبول نداریم، کار سخت میشود.
رئیس سازمان سینمایی همچنین افزود: قرار نیست نهادهایی که بیارتباط با سینما هستند در این حوزه دخالت کنند و باید آن را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی بسپارند. اگر قرار است مدیریتی در این حوزه صورت گیرد، بهتر است توسط سازمان سینمایی انجام شود. ما در سالهای قبل شاهد ورود دستگاههای مختلف به حوزه سینما بودهایم که بهدلیل عدم شناختشان از این حوزه دخالتهایشان پیامد و تبعات داشته است. بهتر است به سینماگران اعتماد کنند و اجازه دهند سینماگران کار خودشان را انجام دهند و به صورت مستقل و آزادانهتر کار کنند. برخی از این سازمانها از سر دلسوزی اقداماتی میکنند اما برخی دیگر واقعا شناختی از حوزه فرهنگ ندارند و تصمیماتی میگیرند که چالشهایی را به وجود میآورد. خزاعی درباره ممیزیها و محدودیتهای سینمایی گفت: قرار نیست ما سینما را محدود کنیم. معتقدم در چند سال اخیر فیلمسازان کاملا محدود شدهاند؛ فیلمسازان در یکسری مضامین محدود شدهاند و دیگر موضوعات را نمیبینند. باید مشخص کنیم در سینما به کجا میخواهیم برسیم و آرمان ما در سینمای ایران چیست؟ باید مسائل زاید را حذف کنیم، در مسیر واقعی حرکت کنیم و به نطقه اوج آن برسیم. در این مدت تنها تعدادی مسائل از جمله مشکلات خانوادگی، شوخیهای مختلف و پایانهایی که بسیار سیاه است را ما در سینما شاهد هستیم. آیا همه موضوعات سینما و کشور ما همین است؟ حرف ما این است که باید سراغ بقیه سوژهها هم برویم. ما قطعا این محدودیتها را برمیداریم.
* سینمای ملی، سینمای میلی نیست
او تأکید کرد: باید به گفتمان سینمای ملیمان بازگردیم؛ سینمای ملی یعنی تمام مسائل یک ملت در آن روایت و تشریح شود و مردم آیینها، مراسم و قومیتهای مختلف را روی پرده سینما تماشا کنند. سینمای ملی، سینمای میلی نیست؛ مدتی است که برای یک عده خاص سینمای ملی، سینمای میلی شده است. یعنی افراد میلشان است که فلان فیلم را تولید کنند.
خزاعی تصریح کرد: از این به بعد سیاستهای دولت به میل آنها کاری ندارد و از آنها حمایت نمیکند. 90 درصد سینمای ایران هم خوب فیلم میسازند و هم اقتصاد آن را خوب میدانند؛ ما با آن 10 درصدی کار داریم که سینمای زرد هستند یعنی فیلمهایی را میسازند که خودشان هم آن را باور ندارند. شما فیلمسازان قرار است مسائل فرهنگی جامعه را رشد دهید. قرار است با فیلمسازی به رشد فرهنگ عمومی کمک کنید. قرار نیست هر فیلمی را با هر مضمونی چون میفروشد به خورد خانوادهها و بخشهایی از جامعه بدهیم.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه ما محدودیت مضامین را برمیداریم و از فیلمسازان میخواهیم در سراسر کشور فیلم بسازند تا این تنوع را ببینیم، خاطرنشان کرد: اگر قرار است محدودیتی باشد برای آن 10 درصدی خواهد بود که گفتیم. یک عده فیلمساز هستند که برای سینمای انقلابی، اجتماعی، اقتصادی و گفتمان جدید تلاش میکنند و باید تشویق شوند. دوستان اگر میخواهید برای سال آینده فیلم بسازید مراقب باشید جزو 10 درصد سینمای زرد نباشید بلکه روی فیلمنامههای خوبی که برایتان آورده خواهد داشت سرمایهگذاری کنید. وی در پایان درباره شرایط بحرانی فیلمهای در انتظار اکران بیان کرد: خانواده سینمای ایران باید دور هم جمع شوند و درباره این موضوع فکر کنند. سینماگران سرمایهگذاری کردند و میخواهند فیلمشان دیده شود. اگر فیلمسازان بخواهند در شرایط عالی اکران پیش بروند ما سال آینده فرصتسوزی زیادی در اکران فیلمها خواهیم داشت. باید اکرانهای آنلاین، بستههای تشویقی و اکران سینماها را داشته باشیم و به یک راهکار در این زمینه برسیم.
ارسال به دوستان
اخبار
نقش متفاوت مهدی سلطانی در سریال «بیهمگان»
تصویربرداری سریال «بیهمگان» به کارگردانی بهرنگ توفیقی این روزها در جاجرود ادامه دارد.
به گزارش «وطن امروز»، سریال «بیهمگان» کاری از گروه فیلم و سریال شبکه ۳ سیما در فضایی متفاوت از قصههای معمول سریالهای تلویزیونی در حال تصویربرداری است. مهران مهام، تهیهکننده این مجموعه تلویزیونی گفت: مهدی سلطانی با نقشی متفاوت به سریال ما اضافه شد و از لوکیشن جاجرود حضور مستمری در تصویربرداری سریال خواهد داشت. مهام درباره وضعیت تصویربرداری مجموعه تلویزیونی جدیدش بیان کرد: در یکی از لوکیشنهای اصلی سریال و خانهای در جاجرود کار میکنیم و چند لوکیشن خارجی در این منطقه داریم و دوباره به منطقه گلابدره بازمیگردیم، البته بازیگران دیگری نیز در لوکیشنهای آتی به ما اضافه خواهند شد.
وی در ادامه گفت: طبق برنامهریزی، تصویربرداری پیش میرود و نکته قابل طرح این است که بعد از لوکیشن گلابدره و چند لوکیشن خارجی، در لوکیشن کارخانه با چند بازیگر جدید نیز مواجه خواهیم شد، ضمنا مهدی احدی هم در نقش پسر مهدی سلطانی جلوی دوربین بهرنگ توفیقی رفته است.
در خلاصه داستان این سریال آمده است: در دایره قسمت؛ ما نقطه تسلیمیم، لطف آنچه تو اندیشی، حکم آنچه تو فرمایی. در سریال «بی همگان» بازیگرانی چون مهدی سلطانی، کاظم هژیرآزاد، نسرین بابایی، سپند امیرسلیمانی، مهدی ماهانی، محمد صادقی، میترا رفیع، مهسا باقری، هادی قمیشی، مسعود شریف، علیرضا درویش، داریوش سلیمی، بردیا دیانت، مهدی احدی بازیگر نوجوان و بازیگر خردسال رستا رحیمیان، تیارا عسگری و دانیال جعفری بازی داشتهاند و اخیرا «کاوه خداشناس»، «سمیرا حسنپور»، «محمد حیدری»، «بهنام مومنی»، «امیرحسین آصفی»، «یاسین مسعودی»، «علیاصغر رضایی» و «مجید اکبری» مقابل دوربین رفتهاند.
***
دبیر جشنواره فیلم فجر:
حذف «سیمرغ مردمی» به معنای «تخلف» نیست
دبیر جشنواره فیلم فجر با تأکید بر لزوم صیانت از آرای مخاطبان جشنواره تأکید کرد حذف سیمرغ مردمی از جشنواره چهلم الزاماً به معنای وقوع تخلف از سوی صاحبان آثار این دوره نیست.
به گزارش «وطنامروز»، مسعود نقاشزاده درباره حذف سیمرغ مردمی با تأکید بر اینکه حذف این سیمرغ به هیچ عنوان در حکم نادیده گرفتن مردم نیست، افزود: ما به رأی مردم احترام میگذاریم. وقتی برای یک سالن سینما ۲۰ بلیت چاپ شده اما ۴۰۰ نفر در سالن حضور داشتهاند، این مشکل بسیار جدی است. این به هیچ وجه به معنای تخلف فیلمهای اول و دوم در فهرست آرای مردمی نیست، مجموعه این زنجیره دارای اشکال بوده است. بهرغم آنکه در آستانه برگزاری جشنواره بارها از دوستان خواسته بودیم این فرآیند را تست و بررسی کنند اما بالاخره وقتی قرار است برای مجموعه بزرگی از مخاطبان پیامک ارسال شود، این پیامکها باید دریافت شود و همزمان در ارتباط اینترنتی لینکهایی برای آنها باید ارسال شود. در مواردی خطوط اینترنت قطع بوده یا کیوسکهای منتشرکننده بلیت، قطعی داشتهاند. دبیر جشنواره درباره اینکه این اشکال چقدر متوجه سامانه «سمفا» است هم گفت: سمفا یکی از حلقههای این زنجیره است و اینگونه نیست که این اشکال فقط به سامانه سمفا مربوط باشد. دیتا به این سامانه رسیده اما وقتی پیامک ارسال نشده است، طبیعتا حلقه دیگری از این زنجیره درست عمل نکرده است. این ضعف باعث شده است تعداد زیادی از تماشاگران نتوانند رأی بدهند. در اینجا سمفا با یک سامانه ارسال پیامک در ارتباط بوده و نمیتوان گفت ایراد تنها به سامانه سمفا بازمیگردد. کمیتهای را که برای بررسی این موضوع مأمور کردهایم، این کار را رها نکرده است و نتایج گزارش تفصیلی آنها در اختیار سازمان سینمایی قرار خواهد گرفت. اگر تخلفی در این زمینه انجام شده باشد حتما از طریق اداره نظارت و ارزشیابی پیگیریهای لازم درباره آن صورت خواهد گرفت و اینگونه نیست که با تمام شدن جشنواره، این مساله رها شود. نقاشزاده در واکنش به اظهارات امیر بنان، تهیهکننده فیلم «ملاقات خصوصی» مبنی بر ضایع شدن حقالناس با حذف این سیمرغ، تأکید کرد: اتفاقا ما برای رعایت حقالناس بود که این جایزه را از داوری خارج کردیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|