|
ارسال به دوستان
نگاهی به رویدادها و جشنوارههای مختلفی که با هدف ترویج سرود در موسیقی کشور برگزار میشود
اعتلای موسیقی با سرود
فرزانه غلامیتبار: «سرود» یکی از مهمترین بخشهای موسیقی ایرانیان محسوب میشود که اجرای صحیح و مناسب آن ضمن تاثیرگذاری بر روند این هنر، موجب اعتلای موسیقی کشور میشود به طوری که ایرانیان در طول تاریخ با بهرهگیری از ادوات موسیقی در مناسبتهای مختلف بهترین بهره را از سرود بردهاند. با پیروزی انقلاب اسلامی، سرود در اواخر دهه 50 و دهه 60 در اوج خود قرار داشت اما از دهه 70 با گسترش سایر گونههای موسیقی، وضعیت سرود در بدترین شرایط ممکن خود قرار گرفت و این اوضاع تا اواخر دهه 80 ادامه داشت تا اینکه از اواخر دهه 80، نهادها و سازمانهای مختلف در پی سرمایهگذاری و حمایت از گروههای مختلف سرود در کشور برآمدند که نتیجه آن تولید صدها سرود باکیفیت در مضامین انقلابی، اسلامی و ارزشی بوده است که این روال همچنان با قدرت ادامه دارد.
در این میان نباید از نظر دور داشت تمام این اتفاقات تحت تاثیر بیانات و تاکیدات مهم مقام معظم رهبری درباره اهمیت «سرود» رخ داده است، از این رو نگاهی کوتاه به بخشی از بیانات ایشان درباره سرود میاندازیم: «سرعت و فراگیری عمومی سرود از همه انواع شعری بیشتر است و سرود مانند هوای تازه و بهاری در جامعه نفوذ میکند؛ بنابراین باید با تولید سرودهای خوب و ترویج مناسب آنها، کمبود و خلأ موجود در این عرصه را برطرف کرد. امروز نسبت به گذشته اشعار زنده و برجستهای همچون شعر درباره فلسطین، یمن، بحرین، دفاعمقدس، شهدای غواص، شهدای مدافع حرم یا مظلومیت مجاهدانی همچون شیخ زکزاکی شیخ مظلوم، شجاع و مصمم نیجریه گفته میشود اما متأسفانه این شعرهای مؤثر و روحیهبخش، بخوبی ترویج و منعکس نمیشود و در این باره کوتاهی و کمکاری وجود دارد. در مجموع ما امروز به سرود نیاز داریم. سرود نوعی از شعر بسیار پرتأثیر است؛ از همه انواع شعر اثرگذاریاش بیشتر است. اگر سرود مناسبی متناسب وضع زمان داشته باشیم که جوانها در جاهای مختلف مثل اردو، کوهنوردی، اجتماعات و راهپیمایی ۲۲ بهمن بخوانند، تکرار اینها گسترش معارفی است که به آنها نیاز داریم. زود هم اثر میگذارد، فرهنگسازی میکند، سطح هم نمیشناسد؛ از سطوح بالای معرفتی تا عامه مردم را بهسرعت فرامیگیرد».
اما یکی از معضلات همیشگی حوزههای مختلف هنری کشور تعدد برپایی جشنوارههای موازی هنری است؛ جشنوارههای پرشماری که توسط بخش خصوصی و بخش حاکمیتی و دولتی با رنگ و لعابهای مختلف برگزار میشود و شاید در خیلی از مواقع جز هدر دادن بودجهها کارایی خاصی ندارند. بدونشک جشنوارهها و رویدادهای موسیقایی یکی از همین موارد است که طی سالهای اخیر از این آفت در امان نمانده است. درباره جشنوارههای موسیقی باید گفت سالهاست جشنواره موسیقی فجر با تمام فراز و نشیبهایی که دارد در ایام دهه فجر برگزار میشود اما براستی این جشنواره هیچگاه نتوانسته آنطور که باید آیینه تمامنمای موسیقی کشور باشد و به لحاظ داشتن خلاقیت در ارائه بخشهای مختلف و برنامهریزی از ضعفهای اساسی و بسیاری رنج میبرد که عدم برنامهریزی برای ترویج و حمایت از «سرود» تنها یکی از دهها نکته منفی جشنواره موسیقی فجر است که متاسفانه جدیدترین دوره آن هم در دولت سیزدهم، همانند دورههای پیشین در خنثیترین حالت ممکن برگزار شد، آن هم در شرایطی که با گذشت بیش از 6 ماه از آغاز به کار وزارت ارشاد دولت سیزدهم، همچنان ریلگذاری و سیاستهای موسیقی دولت روحانی با همان کادر دولت دوازدهم در دولت جدید ادامه دارد و اهالی موسیقی همچنان با نگرانی و البته مشتاقانه در انتظار وعدههای تحولگرایانه وزیر ارشاد دولت سیزدهم در حوزه موسیقی بویژه جشنواره موسیقی فجر هستند که با تکمیل بخشهای مختلف و تزریق ایدههای گوناگون، جشنواه موسیقی فجر را به بالاترین کیفیت ممکن برساند تا به معنای واقعی شاهد رویدادی شایسته جشن اهالی موسیقی برای سالروز پیروزی انقلاب اسلامی باشیم.
از سوی دیگر یکی از آسیبهای مربوط به پرداختن نهادهای مختلف به «سرود» نگاه پروژهمحور جشنوارهزده برخی نهادها به این مقوله است؛ نگاهی که بیشترین آسیب را به مقوله «سرود» وارد کرده است اما در این میان برپایی لیگ سالانه سرود در کشور یکی از متفاوتترین رویدادهای هنری کشور را رقم زد. شاید در روزهای ابتدایی سال 1400 که صحبت از لیگ کشوری سرود به میان آمد خیلیها تصور نمیکردند این رویداد در ماههای پایانی سال 1400 طبق جدول زمانبندی به کار پایان دهد. بیش از 700 گروه سرود در رده سنی نوجوانان و جوانان طی یک سال با اجراهای متعدد با یکدیگر به رقابت پرداختند آن هم در شرایطی که کوچکترین وقفهای در برپایی نخستین لیگ سراسری سرود در دوران سخت کرونا به میان نیامد.
درباره مزایای برپایی موفق و منظم نخستین دوره لیگ سراسری سرود نکات بسیاری میتوان گفت اما در این میان باید به نکته مهم اشاره کرد؛ برگزاری این لیگ با حضور 700 گروه سرود، شاید چیزی حدود 20 هزار نوجوان و جوان عضو این گروههای سرود را درگیر سرودهای با مضامین ارزشمند در طول یک سال کرده است که این مساله ضمن تزریق روحیه شادابی و انرژی به این تعداد نوجوان و جوان فعال در حوزه موسیقی، موجب اعتلای کیفی سرودها با مضامین انقلابی و ارزشمند میشود.
***
تشکیل «تیم ملی سرود» در ۱۴۰۱
مراسم پایانی نخستین دوره لیگ سرود مرکز موسیقی مأوا بعد از ظهر جمعه بیستونهم بهمنماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پردیس تئاتر تهران برگزار شد. احسان خداپرست، قائممقام مرکز موسیقی مأوا در این مراسم ضمن قدردانی از دستاندرکاران برگزاری لیگ سرود بیان کرد: در سال ۹۵ اصلیترین ماموریتی که مجموعه مأوا از رئیس سازمان هنری- رسانهای اوج دریافت کرد این بود که مأوا باید سرود را در کشور زنده کند. این گونه هنری با جریانسازیای که در کشور ایجاد کرد تاثیرات زیادی را بر جا گذاشت. در برههای از زمان نیز دچار رخوت و رکود شد اما این شما نوجوانان عزیز بودید که در قالب گروههای سرود توانستید دوباره فضای الهامبخشی را در کشور ایجاد کنید. این شرایط در دوران سخت کرونا اوج گرفت و تبدیل به جریان امیدبخشی شد که باید به شما افتخار کرد. وی افزود: خوشبختانه در سال ۱۴۰۰ شاهد فعالیتهای گسترده توسط مرکز موسیقی مأوا و مجموعههای دیگر هستیم. ما در مرکز موسیقی مأوا تلاش کردیم گروههای سرود کشور را زنده کنیم و امروز بسیار خوشحالیم که چنین رویکردی توانسته به عنوان یک جریان هنری خودنمایی کند. البته ما در اتاق فکری که حضور داشتیم تصمیم گرفتیم لیگ سرود را طراحی کنیم تا در این چارچوب سرود فقط به مناسبتها و اتفاقات خاص محدود نشود و این جریان به عنوان یک هنر مردمی معرفی شود. طبیعتا در این چارچوب مشکلات و موانع زیادی هم داریم اما آنچه صورت گرفته تلاشی برای احیای موضوع سرود بوده که به واسطه عزیزان من صورت گرفته است.
قائممقام مرکز موسیقی مأوا در پایان صحبتهای خود تصریح کرد: انشاءالله سال ۱۴۰۱ مرکز موسیقی مأوا اقدام به راهاندازی تیمملی سرود خواهد کرد که جزئیات آن در روزهای آینده به صورت مشروح اعلام خواهد شد. لازم میدانم از جانب خودم و همکارانم در مرکز موسیقی مأوا تشکر ویژهای داشته باشم از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به سرود اهمیت داده و در این برنامه حضور پیدا کردند.
محمد معتمدی، خواننده موسیقی ایرانی هم در این مراسم بیان کرد: به هر حال من هم کار خودم را با حضور در گروههای سرود آغاز کردم و امروز که میبینم شما عزیزان با چه شور و عشقی در حوزه سرود فعالیت میکنید بسیار لذت میبرم. ما در آن روزگار گروهها و ارکسترهای حرفهای نداشتیم و امکانات ما بسیار ناچیز و در حد دستگاه کیبورد بود که به ما برای حضور در این مجموعهها انگیزه میداد. بنده حتی در این زمینه دوستانی دارم که اکنون در حوزه حرفهای حضور دارند اما ورود آنها از همین گروههای سرود بود.
وی افزود: حضور در گروههای سرود تمرین با هم بودن بویژه در گروه سنی نوجوان است که میتواند تاثیر عمیقی روی شخصیتسازی فرد داشته باشد. همین فرزندان برومند در آینده میتوانند با اتکا به اعتماد به نفسی که از حضور در صحنه به دست میآورند در حوزههای مختلف اجتماعی حضور موثری داشته باشند؛ حضوری که من امروز در چشمها و حس و حالشان میدیدم که چه انرژیای دارند و میتوانند در آینده افراد تاثیرگذاری باشند. در پایان مراسم از بین نزدیک به ۷۰۰ گروه موسیقایی یک گروه به عنوان قهرمان و ۲ گروه به عنوان گروههای دوم و سوم لیگ سرود برگزیده شدند.
ارسال به دوستان
«زمستان بیشازده»؛ روایتی نوجوانانه از دوران انقلاب
انتشارات سوره مهر سومین چاپ از کتاب «زمستان بیشازده» را برای گروه سنی نوجوان منتشر کرد؛ این اثر روایتی است از پیروزی انقلاب. به گزارش «وطنامروز»، کتاب «زمستان بیشازده» روایتگر زندگی نوجوانی در آستانه انقلاب اسلامی است که آشنایی با شخصیتهای مختلف، تغییراتی در زندگیاش ایجاد میکند. فاطمه نفری از نویسندگان دهه شصتی و فعال در حوزه نوجوان است که البته به روایت داستانهایش در ادوار تاریخی علاقه زیادی دارد. نفری معتقد است خلق شخصیتهای حماسهآفرین حتی در شکل و اندازه نوجوان، زمانی اصالت خواهد داشت که در دورههای تاریخی تعریف شود. «زمستان بیشازده» یکی از آثار نفری است که حالا در انتشارات سوره مهر به چاپ سوم رسیده و زندگی نوجوانی به نام «رضا» را در سال 56 و پیش از انقلاب اسلامی به تصویر میکشد. شخصیت اصلی این داستان در آستانه انقلاب اسلامی و به دور از تحرکات انقلابی با مفهوم تغییر و تحول آشنا میشود. نفری در گفتوگویی درباره کتاب «زمستان بیشازده» یکی از ویژگیهای برجسته کتابش را سفارشی نبودن آن دانست و گفت: اگر این کتاب جایزه داستان برگزیده انقلاب اسلامی (برنده جایزه امیرحسین فردی) را گرفته یا در دوره انقلاب اسلامی رخ میدهد، به این معنا نیست که سفارشی است یا اتفاقات همیشگی و آشنای آن دوره را تعریف میکند. من داستان را در برهه تاریخی پیروزی انقلاب روایت میکنم که شخصیتهایم اغلب ناگزیرند واکنشهایی از خود نشان دهند و در همین هیاهو زندگیشان با تغییراتی روبهرو خواهد شد.
او با گریزی به داستان کتاب «زمستان بیشازده» ادامه داد: «رضا» شخصیت اصلی این اثر، با وجود تحرکات و جنبشهایی که در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در جامعه در حال رخ دادن است، اطلاع چندانی از آنها ندارد اما کمکم با حضور شخصیتی به نام مهندس که صاحبخانه خانواده رضاست با این مفهوم که «گاهی برای بهتر زیستن باید تغییراتی ایجاد کرد» آشنا میشود. این مفهوم، همان فلسفه اصلی انقلاب است که رضا با بهرهگیری از آن دست به اقدامات متفاوتی میزند. نویسنده کتاب «زمستان بیشازده» با بیان اینکه نمیتوان شخصیتها را در بیتاریخی خلق کرد، یادآور شد: در تاریخ موقعیتهای بسیار جذابی وجود دارد که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد. همه ما به تاریخ علاقهمندیم و نمیتوانیم نسبت به گذشته خودمان بیتفاوت باشیم. وقایع تاریخی سده ما جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی است که روایت داستانها در این دورههای تاریخی بسیار جالب خواهد بود.
ارسال به دوستان
شرط تلویزیون برای پخش سریال افخمی
سرپرست گروه فیلم و سریال شبکه ۵ سیما درباره وضعیت پخش سریال «رعد و برق»، ساخته بهروز افخمی تاکید کرد: تا زمانی که کل مجموعه تحویل نشود، نمیتوانیم زمانی را برای پخش آن اعلام کنیم.
به گزارش «وطنامروز»، سریال «رعد و برق» در این چند وقت به یک سریال حاشیهای تبدیل شده است و اظهارنظرهای مختلفی از طرف بهروز افخمی و مسؤولان صداوسیما نسبت به آن مطرح میشود.
«رعد و برق» ماه رمضان سال جاری در حالی که تنها یک قسمت روی آنتن رفت و برای پخش قسمت دوم، ۲ بار دچار چالش شد، از کنداکتور سیما حذف شد. بعد از آن مشخص نشد که این سریال چه زمانی به پخش خواهد رسید با این حال چندی پیش بهروز افخمی درباره وضعیت سریال خود گفت قرار نیست از شبکه ۵ به پخش برسد چون سیستم فنی این شبکه بهروز نیست.
در پی این سخنان افخمی، روابط عمومی شبکه ۵ نیز طی اطلاعیهای به خلف وعدههای این کارگردان سینما و تلویزیون اشاره و در بخشی از آن اعلام کرد: «... ایشان در ادامه، متعهد شد تا ابتدای دیماه سال جاری کل قسمتها را برای پخش تحویل شبکه بدهد اما متأسفانه این عهد نیز نقض شد، چرا که در آذرماه گروه همچنان مشغول تصویربرداری بود!»
حالا مجید خادمیزاده، سرپرست گروه فیلم و سریال شبکه ۵ سیما درباره وضعیت سریال بهروز افخمی و اینکه بالاخره از این شبکه به پخش میرسد یا خیر، به مهر گفت: همانطور که میدانید، وعدهای با آقای افخمی وجود داشت که به تعهدات خود عمل نکرد و طبق قراردادی که وجود داشت، کار را تحویل نداد.
وی ادامه داد: توافقات بین ما این بود که هر ۳ روز یکبار یک قسمت از سریال را به ما برساند و در نهایت در طول ۳ هفته بعد از آن قرار اولیه هم کل کار با اصلاح نور، رنگ و... به شبکه تحویل داده شود که خلف وعده شد. با این حال توافق جدید بین سیمافیلم و آقای افخمی این است که کار را اصلاح رنگ و نور کند و تحویل دهد. تاکنون ۱۰ قسمت از این سریال تحویل داده شده است و منتظریم باقی کار را هم تحویل دهد.
خادمیزاده در پایان درباره اینکه این سریال بالاخره چه زمانی به پخش خواهد رسید، گفت: تا زمانی که آقای افخمی همه کار را تحویل ندهد و اصلاح رنگ و نور انجام نشود، نمیتوان زمان تعیین کرد. در نهایت تا کل مجموعه تحویل داده نشود، نمیتوانیم زمانی را برای کنداکتور اعلام کنیم.
ارسال به دوستان
اخبار
«غیررسمی4» دیدنی شد
فعالان فرهنگی سراسر کشور به تماشای جدیدترین قسمت مستند «غیررسمی» با روایتی از دیدار جمعی از طنزپردازان با رهبرانقلاب مینشینند. به گزارش «وطنامروز»، یکی از برنامههای مستمر حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای که از سالهای گذشته برقرار بوده، برگزاری جلسات گوناگون با طیفهای مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و هنری است؛ جلساتی که در فضایی متفاوت از دیدارهای رسمی برگزار شده و رهبر انقلاب پای صحبتها و درددل حاضران مینشینند. بخشی از این جلسات از سال ۹۵ در قالب جلسات «پنجشنبهای» برگزار شده است. مؤسسه پژوهشی- فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای)، روایتی از این دیدارها را در مجموعه مستند «غیررسمی» تولید کرده که تاکنون ۳ قسمت از این مجموعه مستند با موضوع روایتی از دیدارهای پنجشنبهای، دیدار راویان دفاعمقدس و دیدار نخبگان علمی و فناوری با رهبر انقلاب از شبکههای مختلف صداوسیما پخش شده و هر کدام با واکنشها و بازتابهای ویژهای از سوی مخاطبان و رسانهها همراه شده است. چهارمین قسمت این مجموعه به بیان روایتی از سخنان و حواشی و دغدغههای حاضران در دیدار جمعی از طنزپردازان کشور با رهبر حکیم انقلاب که در تیرماه سال 98 برگزار شده است، میپردازد. نمایش این مستند ویژه فعالان فرهنگی و اهالی هنر و رسانه در استانهای مختلف از هفته گذشته آغاز شده و در روزهای آتی نیز ادامه خواهد داشت.
***
فارست گامپیها در «اینجا» جمع میشوند
تام هنکس و رابرت زمکیس این بار برای ساخت فیلمی بر پایه یک رمان گرافیکی با هم همکاری میکنند. ورایتی نوشت: تقریبا ۳۰ سال بعد از همکاری تام هنکس، رابرت زمکیس و اریک راث در فیلم برنده جایزه اسکار «فارست گامپ»، حالا این ۳ نفر در یک فیلم جدید دوباره همکار میشوند. آنها قرار است اقتباسی از رمان گرافیک «اینجا» را بسازند که هنکس بازیگر آن خواهد بود؛ زمکیس روی صندلی کارگردانی مینشیند و راث فیلمنامه را مینویسد. این نخستین همکاری این ۳ چهره از سال ۱۹۹۴ تا به حال است. آن موقع «فارست گامپ» توانست برنده ۶ جایزه اسکار از جمله بهترین بازیگر مرد برای هنکس، بهترین کارگردان برای زمکیس و بهترین فیلمنامه اقتباسی برای راث و همچنین جایزه بهترین فیلم سال شود. فیلم «اینجا» توسط شرکتهای پلیتون و ایمجمووز تهیه میشود. این خبر با فاصله کمی پس از آن منتشر شد که فیلم کمدی «مردی به نام آتو» با نقشآفرینی هنکس به قیمت بالای ۶۰ میلیون دلار توسط سونی پیکچرز خریداری شد و بزرگترین قرارداد ثبت شده در تاریخ بازار فیلم اروپا که امسال به صورت مجازی برگزار شد را ثبت کرد.
***
«وقتی که مقدم اعلی حضرت مبارک شد!» منتشر شد
کتاب «وقتی که مقدم اعلی حضرت مبارک شد!» نوشته سیدسعید هاشمی توسط انتشارات کتابستان منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، این کتاب مجموعهای از داستانهای تاریخی است که قهرمان آنها دانشمندان، علمای شیعه، مبارزان مسلمان و نامآوران کشورمان هستند؛ این شخصیتهای معروف و دوستداشتنی در همه جای داستانهای این کتاب، حضوری پررنگ دارند و شما را با زندگی بیریا و کمیاب خود آشنا میکنند. داستانهایی از میرزا کوچک جنگلی، خواجه نصیرالدین طوسی، سیدحسن مدرس و دیگر بزرگان در این کتاب کنار یکدیگر جمع شدهاند. این کتاب با ۲۳۵ صفحه و قیمت ۶۶ هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
***
ادامه تصویربرداری «بیهمگان»
سریال «بیهمگان» به تهیهکنندگی مهران مهام و کارگردانی بهرنگ توفیقی با قلم سعید جلالی و علیرضا کاظمیپور با بازیگران جدید این روزها در حال تصویربرداری است. به گزارش فارس، مهران مهام تهیهکننده سریال «بیهمگان» گفت: با توجه به تعدد لوکیشن و اضافه شدن فیلمنامه و شخصیتهای جدید، تصویربرداری این مجموعه تلویزیونی طبق برنامهریزی در حال انجام است و گروه به جز چند لوکیشن خارجی راهی گلابدره و بعد از آن کارخانه خواهند شد تا سکانسهای بازی مهدی سلطانی و دیگر شخصیتهای اصلی تصویربرداری شود. مهام افزود: در مجموعه تلویزیونی «بیهمگان» شاهد بازی و شخصیتی متفاوت از مهدی ماهانی در نقش اصلان خواهیم بود. وی همچنین ادامه داد: مهدی ماهانی، سلمان خطی و علی کاظمی جدیدترین بازیگرانی هستند که جلوی دوربین بهرنگ توفیقی رفتند.
***
«آبنبات نارگیلی» در کتابفروشیها
تازهترین جلد سری رمانهای آبنبات مهرداد صدقی با نام «آبنبات نارگیلی» منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، این کتاب در ۱۲۵۰ نسخه توسط انتشارات سوره مهر عرضه میشود. در معرفی «آبنبات نارگیلی» و نویسندهاش توسط ناشر عنوان شده است: رمان طنز «آبنبات نارگیلی» اگر چه مانند دیگر آبنباتها قصه مستقل خودش را دارد اما به سیاق قبلیها یعنی آبنبات پستهای، آبنبات هلدار و آبنبات دارچینی، راوی ماجراهای پسری به نام محسن است که در جریان زندگی در موقعیتهای ناخواستهای درگیر میشود. این اتفاقات اغلب طنز بانمکی را برای مخاطب میسازد. در «آبنبات نارگیلی» که جلد پس از «آبنبات دارچینی» است، محسن دانشجو شده و اتفاقات در نیمه دوم دهه ۷۰ روایت میشود. «نارگیلی» هم مثل آثار قبلی صدقی فضای نوستالژی دارد و یادآور تمام اتفاقاتی است که در این برهه زمانی رخ داده؛ همچنین شرایط اجتماعی حاکمی که تاثیرش روی زندگی راوی مشهود است هم در بخشهای مختلف این رمان به چشم میخورد. علاقهمندان به «آبنبات نارگیلی» میتوانند تا ۱۰ اسفند با تخفیف ۱۰درصدی اقدام به پیشخرید این کتاب با امضای نویسنده از سایت سوره مهر کنند.
ارسال به دوستان
رونمایی از مستند «شادیبان» با مراسم پاسداشت جواد انصافی همراه شد
تقدیر از آقای شادی
مراسم پاسداشت جواد انصافی و رونمایی از مستند «شادیبان» به همت شبکه مستند در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، آیین پاسداشت جواد انصافی، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما و رونمایی از مستند «شادیبان» تولید جدید شبکه مستند به کارگردانی و تهیهکنندگی ابوالفضل توکلی شنبهشب 30 بهمن برگزار شد. در این مراسم ابوالفضل توکلی، کارگردان مستند «شادیبان» با اشاره به ساخت فیلمی درباره جواد انصافی گفت: شخصا به هنرهای سنتی نمایشی علاقه زیادی دارم و همنسلان من با بسیاری از کارهایی که آقای جواد انصافی در تلویزیون انجام میدادند، خاطرات بسیاری دارند. وی با اشاره به نقشآفرینی جواد انصافی در بسیاری از نمایشهای سنتی ایرانی از گذشته تا به امروز عنوان کرد: وقتی یاد استاد انصافی افتادم با خود گفتم چقدر خوب میشود مستندی از ایشان بسازم. سال ۱۳۹۹ بود که برای نخستینبار با وی صحبت و این موضوع را مطرح کردم. همان مهربانی که در کارهایش به چشم میخورد در کلام و سخنش نیز وجود داشت. او پذیرفت اما گفت بهتر است صبر کنیم تا سالنها باز شود و بتوانیم بخشی از مستند را در سالنهای تئاتر ضبط کنیم. توکلی درباره نامگذاری این مستند گفت: در همان روزهای ابتدایی که نخستین مصاحبهها را از آقای انصافی میگرفتم، ناخودآگاه اسم «شادیبان» به ذهنم رسید، چرا که ایشان فردی است که نمایشهای سنتی آیینی را آموخته و در دانشگاه به نسلهای بعدی انتقال داده است. خیلی مهم است که او این آموختهها را به صورت کتاب درآورده و کتابهایش تبدیل به مرجعی مهم برای آموزش در دانشگاههای کشور شده است. به همین دلیل نام فیلم را «شادیبان» گذاشتم چرا که او از شادیهای ما محافظت میکند. آتش تقیپور، بازیگر تلویزیون و تئاتر دیگر سخنران این جلسه در سخنانی بیان کرد: آقای انصافی بچههایی تربیت کرده است که همهشان هنرمند هستند و در رشتههای مختلف نوازندگی، بازیگری و... فعالیت دارند. گاهی اوقات احساس میکنم عمر جواد انصافی طولانی است و هیچ وقت از ما دور نخواهد شد چرا که فرزندان او چراغ این کار را روشن نگه میدارند و پرانرژی این مسیر را ادامه میدهند. جواد انصافی نیز در بخش پایانی این مراسم عنوان کرد: خوشحالم در جمع صمیمی هنرمندان بزرگ کشور هستم و آقای توکلی مستندی از من ساختند. او برای این کار زحمات زیادی کشید. تمام تلاش من در این سالها این بوده است که همه شاد باشند و شادی را به دل همه ایرانیان بیاورم. باید بگویم در ۱۲ سال گذشته هیچ کاری را که شاد نباشد، نپذیرفتم. در بخش پایانی این مراسم، با حضور رضا بنفشهخواه، آتش تقیپور و ابوالفضل توکلی از یک عمر فعالیت هنری جواد انصافی قدردانی و تندیس شبکه مستند به این هنرمند اهدا شد. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|