|
دشمنی مستکبران علیه ملتهای منطقه کاهش نیافته است
رئیسجمهور گفت: دشمنی مستکبران علیه ملتهای منطقه کاهش نیافته و آمریکا به دنبال آن است که مشکلات امنیتی و اقتصادیای را که برای سوریه ایجاد کرده است به شکل دیگری ادامه دهد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در دیدار سرلشکر «علی مملوک» رئیس دفتر امنیت ملی سوریه با اشاره به اهمیت همکاریهای اقتصادی میان 2 کشور تأکید کرد: موانع موجود برای گسترش مناسبات اقتصادی باید رفع شود و در نهایت روابط راهبردی کنونی طرفین توسعه یابد.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید سعید مبعث، نکات مهمی را درباره جنگ در اروپا مطرح کردند
عبرتهای جنگ اوکراین
نباید به غرب اعتماد کرد؛ باید به مردم تکیه کرد
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای صبح دیروز در سخنانی به مناسبت خجسته عید مبعث، مهمترین هدیه اسلام و بعثت به بشریت را دعوت به «تفکر و عقلانیت» و «تزکیه و مفاهیم اخلاقی» برای مقابله با جاهلیت دانستند و با اشاره به شکلگیری جاهلیت مدرن در غرب به صورت سازمانیافته و با ابعاد گستردهتر تأکید کردند: امروز مظهر واضح و کامل جاهلیت مدرن، رژیم مافیایی آمریکاست که اساسا یک رژیم بحرانساز و بحرانزیست است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر حکیم انقلاب اسلامی با اشاره به قضایای اوکراین و عبرتهای آن، این موضوع را نمونهای آشکار از سیاست بحرانسازی آمریکا خواندند و افزودند: برخلاف مواضع دوگانه غربیها موضع ثابت جمهوری اسلامی ایران همواره مخالفت با جنگ و تخریب در همه مناطق دنیاست و علاج بحران اوکراین و قضاوت درباره آن را منوط به شناخت ریشههای واقعی آن میدانیم.
حضرت آیتالله خامنهای با تبریک عید سعید مبعث به ملت ایران و همه مسلمانان جهان، «گسترش عقلانیت» و «پرورش و گسترش مفاهیم اخلاقی» را ۲ عنصر برجسته از سلسله ارزشهای اسلامی برشمردند و با اشاره به اینکه هر ۲ ارزش متعالی، بزرگترین هدیه بعثت و اسلام به بشریت است، گفتند: به واسطه بعثت پیامبر اسلام(ص)، مردم جزیرهالعرب در دوران جاهلیت و با خصوصیاتی همچون گمراهی، نادانی، فتنههای بزرگ، تعصبهای کور، خشونت و لجاجت، تکبر و حقناپذیری و رذایل اخلاقی و ناهنجاریهای جنسی، تبدیل به ملتی متحد، فداکار، بافضیلت و دارای نیکوترین خلقیات با آوازهای جهانی شدند.
ایشان با تأکید بر اینکه بعثت و اسلام زمینه این کار به ظاهر نشدنی و محال را فراهم کرد، افزودند: مهمترین درس بعثت این است که اگر اراده مردم در طول اراده الهی قرار گیرد، کارها و اهدافی که بر اساس محاسبات انسانی رسیدن به آنها غیرممکن به نظر میرسد، محقق خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی ریشهکنی سلطنت در ایران و شکلگیری نظام اسلامی را نمونهای از تکرار تجربه نبوی دانستند و خاطرنشان کردند: رهبری مخلصانه امام بزرگوار و همت ملت ایران باعث شد کار به ظاهر ناممکن محقق شود و سلطنت جائرانهای که همه قدرتهای دنیا پشتیبان آن بودند، از بین برود و انقلاب اسلامی به ملت ایران عظمت ببخشد.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه نقطه اوج نهضت نبوی، تشکیل حکومت اسلامی است، خاطرنشان کردند: برخلاف نظر عدهای که دین را جدا از سیاست و حکومت معرفی میکنند، تشکیل حکومت، شورانگیزترین بخش نهضت نبوی است و پیامبر اسلام(ص) به تشکیل حکومت نیز اکتفا نکردند و بعد از آن به مقابله همهجانبه با دشمنان پرداختند.
ایشان مهمترین جهتگیری پیامبر اسلام(ص) در بعثت را مقابله با جاهلیت دانستند و با اشاره به ابعاد مختلف این جاهلیت تأکید کردند: امروز همان ابعاد جاهلیت پیش از اسلام، به صورت سازمانیافته و بشدت گسترده در دنیای به اصطلاح متمدن غربی که بر پایه حرص و طمع بنا شده است، وجود دارد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: حرص و طمع، پول، تبعیض، استفاده از علم و فناوری برای کشتار انسانها، غارت کشورهای ضعیف و ابتذال شدید اخلاقی و هرجومرج جنسی، شاخصها و پایههای اصلی تمدن غرب است که در واقع شکل مدرن شده همان جاهلیت پیش از اسلام است.
حضرت آیتالله خامنهای بهرهگیری از درسهای بعثت برای مقابله با جاهلیت مدرن را ضروری خواندند و گفتند: «تقویت ایمان دینی»، «توسعه گروههای مؤمن و مقاوم در سراسر جهان»، «قوت و استحکام نظام اسلامی»، «برنامه خردمندانه و حکمتآمیز» و «شناخت وسیع مختصات جاهلیت مدرن» عواملی هستند که زمینه مقابله با این جاهلیت را فراهم میآورند.
ایشان با تأکید بر اینکه نظام اسلامی یک نمونه برای مقابله با جاهلیت مدرن است، افزودند: با اینکه نظام اسلامی هنوز در نیمه راه است و هنور با هدفهای بزرگ فاصله زیادی دارد اما برای مسلمانان و مردم دنیا یک الگوی جذاب است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ماجرای چندی پیش توهین پلیس در یک کشور به عکس سردار شهید سلیمانی و ایستادگی مردم و مجبور شدن پلیس به عذرخواهی، خاطرنشان کردند: این نمونه نشان میدهد الگوی نیمهکاره انقلاب اسلامی جذاب است و اگر مسیر بخوبی ادامه پیدا کند و کارها با اتقان پیش رود، قطعا یک الگوی بسیار جذاب به وجود خواهد آمد.
حضرت آیتالله خامنهای نمونه واضح و کامل جاهلیت مدرن در دنیای امروز را رژیم آمریکا دانستند و با تأکید بر اینکه «بحرانسازی» از ویژگیهای اصلی آمریکاست، افزودند: رژیم آمریکا «بحرانساز و بحرانزیست» و اساسا یک «رژیم مافیایی» است که شبکههای مافیای سیاسی، اقتصادی و اسلحهسازی در درون آن، از گسترش بحرانها در جهان، تغذیه و ارتزاق میکنند.
ایشان با اشاره به نقش مؤثر شبکههای مافیایی در کنترل و هدایت سیاستهای آمریکا گفتند: این مافیاها که حتی روی کار آمدن و برکناری رؤسایجمهور آمریکا به دست آنهاست، برای بقای خود به خلق بحران و ایجاد کانونهای بحران در مناطق مختلف دنیا نیاز دارند.
رهبر انقلاب بحرانهای پدید آمده در سالهای گذشته همچون ایجاد داعش را از جمله بحرانآفرینیهای رژیم مافیایی آمریکا برشمردند و افزودند: سگ دستآموز آنها یعنی داعش که خودشان به ایجاد آن اعتراف کردند، انسانهای بیگناه را علناً سر میبرید و زنده زنده میسوزاند یا در آب غرق میکرد تا کارخانههای اسلحهسازی آمریکا از این بحرانها استفاده حداکثری کنند.
حضرت آیتالله خامنهای بحران اوکراین را نیز نتیجه سیاستهای آمریکا خواندند و تأکید کردند: امروز اوکراین قربانی سیاست بحرانسازی آمریکاست، زیرا آمریکا بود که با دخالت در مسائل داخلی اوکراین، راه انداختن اجتماعات و ایجاد کودتای مخملی و رنگی، حضور سناتورهای آمریکایی در اجتماعات معارضان و جابهجا کردن دولتها، این کشور را به این نقطه کشاند.
ایشان با تأکید بر موضع ثابت جمهوری اسلامی ایران در مخالفت با جنگ گفتند: ما با جنگ، کشته شدن مردم و تخریب زیرساختهای متعلق به ملتها در هر جای دنیا مخالفیم. این حرف ثابت جمهوری اسلامی است و سیاست ما مانند غربیها دوگانه نیست که بمب انداختن بر سر کاروان عروسی در افغانستان و کشتن مردم عراق، مبارزه با تروریسم نام بگیرد.
حضرت آیتالله خامنهای به نمونههایی از بحرانسازیهای آمریکا اشاره کردند و افزودند: آمریکا در شرق سوریه چه میکند؟ چرا نفت سوریه را میدزدند؟ چرا در افغانستان ثروت ملی مردم را میربایند و غصب میکنند؟ چرا در غرب آسیا از جنایات شبانهروزی صهیونیستها دفاع و همه این بحرانسازیها را به اسم دفاع از حقوق بشر انجام میدهند؟
ایشان جنایت علیه مردم یمن را نمونه دیگری از رفتار متناقض غرب و آمریکا خواندند و گفتند: ۸ سال است مردم یمن زیر بمباران هستند اما غربیها نه تنها محکوم نمیکنند، بلکه از جنایت علیه مردم، پشتیبانی تبلیغاتی، رسانهای، زبانی و حتی حمایت عملی میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ما در اوکراین طرفدار توقف و خاتمه جنگ هستیم، گفتند: اما علاج بحران در صورتی ممکن است که ریشههای آن شناخته شود. ریشه بحران در اوکراین، سیاستهای آمریکا و غرب است که باید آن را شناخت و بر اساس آن قضاوت و اقدام کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در بیان عبرتهای مهم از قضایای اوکراین خاطرنشان کردند: عبرت اول برای همه دولتها این است که پشتیبانی قدرتهای غربی از کشورها و دولتهای دستنشانده آنها یک سراب است و واقعیت ندارد. ایشان اوکراین امروز و افغانستان دیروز را ۲ شاهد زنده برای دولتهای متکی به آمریکا و اروپا خواندند و افزودند: هم رئیسجمهور اوکراین و هم رئیسجمهور فراری افغانستان گفتند ما به آمریکا و دولتهای غربی اعتماد کردیم اما آنها ما را تنها گذاشتند.
رهبر انقلاب در بیان عبرت دوم، «مردم» را مهمترین پشتوانه دولتها خواندند و افزودند: اگر در اوکراین مردم وارد میدان میشدند، وضع دولت اینگونه نمیشد اما چون مردم دولت را قبول نداشتند وارد نشدند. همچنان که مردم در زمان حمله آمریکا به عراق در دوران صدام به میدان نیامدند اما همین مردم در مقابل حمله داعش به میدان آمدند و با سرکوب آن خطر بزرگ، داعش را به عقب راندند.
حضرت آیتالله خامنهای مردم را عامل اصلی استقلال کشورها خواندند و با اشاره به تجربه شیرین ملت ایران در غلبه بر دشمن بعثی که متکی به حمایت همه قدرتها بود، گفتند: باید با چشم باز و اندیشه و عمل درست، از عبرتهای بزرگ بهره گرفت.
ارسال به دوستان
ادبیات نژادپرستانه خبرنگاران و کارشناسان غربی علیه مردم مسلمان خاورمیانه به بهانه پوشش درگیریهای اوکراین
غرب فاشیست
گروه سیاسی: درگیریها در اوکراین بار دیگر رسانههای مختلف و مشهور جهانی را در پوشش موضوعی واحد بسیج کرده است. اجماع کامل نهادهای بینالمللی در محکومیت روسیه تا جایی پیش رفته که حتی فیفا نیز به عنوان نهادی که همواره منادی سیاستزدایی از فوتبال بوده است، تبدیل به بازیگری فعال برای محکوم کردن روسیه شده است. اما عیان شدن نگاه جانبدارانه تمام نهادهای بینالمللی که در سالهای گذشته هیچ واکنشی نسبت به تجاوز نظامی غرب به خاورمیانه نداشتهاند تمام ماجرا نبود و رسانههای اروپایی در تشریح شرایط اوکراین بدون هیچ لکنت و حفظ ظاهری، صراحتا سفیدپوستان چشمآبی اوکراین را در جایگاهی بالاتر از آوارگان مظلوم خاورمیانه خواندند. در همین زمینه روز شنبه دانیل هانان، گزارشگر روزنامه بریتانیایی «تلگراف» و سیاستمدار سابق نوشت: «آنها (اوکراینیها) خیلی شبیه ما هستند، این موضوع بسیار شوکهکنندهتر است». وی در ادامه افزود: «اوکراین یک کشور اروپایی است. مردمش «نتفلیکس» تماشا میکنند و حسابهای اینستاگرامی دارند. در انتخابات آزاد رای میدهند و روزنامههای بدون سانسور میخوانند. جنگ دیگر چیزی نیست که مخصوص مردم فقیر و دورافتاده باشد. ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد».
«چارلی داگاتا» خبرنگار ارشد «سیبیاس» آمریکا نیز در گزارش روز جمعه خود از تحولات اوکراین در کییف گفت: «اوکراین مانند عراق یا افغانستان نیست که چندین دهه شاهد درگیری بوده باشد». وی افزود: «این یک کشور نسبتا متمدن و نیمهاروپایی است؛ کشوری که انتظار نمیرود رویدادهای عراق و افغانستان در آن تکرار شود». در موردی دیگر «کلی کوبیلا» گزارشگر شبکه آمریکایی «انبیسی نیوز» روی تصاویر گروهی از مردم وحشتزده اوکراین در گزارش خود گفت: «اینها پناهجویان سوریه نیستند، اوکراینی هستند... آنها مسیحی، سفیدپوست و شبیه ما هستند». یکی از تحلیلگران شبکه «BFMTV» فرانسه گفت: «ما اینجا درباره سوریهایی که از بمباران رژیم تحت حمایت پوتین در سوریه فرار کردهاند، صحبت نمیکنیم. ما از اروپاییهایی حرف میزنیم که با اتومبیلهایی شبیه خودروهای ما برای نجات جان خود شهر و خانه را ترک میکنند». یکی دیگر از مفسران این کانال نیز گفت: «ما شاهد پرتاب موشکهای کروز به یک شهر اروپایی در قرن بیستویکم هستیم، انگار در عراق یا افغانستانیم. میتوانید تصور کنید؟». «جین لوئیس بورلانژ» از اعضای مجمع ملی فرانسه نیز در طول یک برنامه گفت پناهندگان اوکراینی «مهاجرانی سطح بالا و روشنفکر» خواهند بود.
سریال توهین خبرنگاران و کارشناسان اروپایی به مردم خاورمیانه و صراحت لهجهشان در ارزشگذاری قربانیان جنگ با واکنشهای گستردهای در شبکههای اجتماعی مواجه شد. تحقیر مردم خاورمیانه به شکلی که گویی جنگ و توحش امری محتوم برای این مردم است و درگیر شدن اروپاییها با جنگ فاجعهای منحصربهفرد است، بار دیگر پرده از نگاه استعماری غرب نسبت به مردم دیگر نقاط جهان برداشت. یکی از نکاتی که در این میان بسیار قابل توجه است پیشینه تاریخی غرب در جرقه زدن عمده جنگها و درگیریهایی است که در مناطق مختلف جهان از جمله خاورمیانه به وجود آمده است.
کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی با اشاره به مجموعه اظهارات نژادپرستانه رسانههای غربی و مقایسه آن با سکوت حمایتآمیز دولتهای غربی در قبال جنایاتی که سالهای اخیر در افغانستان، یمن، سوریه، عراق، فلسطین، سومالی و... رخ داده است، درگیریهای اوکراین را فرصتی مناسب برای بازخوانی رویکرد اروپا و آمریکا در برابر جنگهایی که غرب در خاورمیانه جرقه زده است دانستند.
ارسال به دوستان
آمریکا تهدید به ترک مذاکرات وین کرد
ببخشید شما؟
خطیبزاده : آمریکا از برجام خارج شده است، توافق در دسترس است اما ایران برای همیشه صبر نمیکند
گروه سیاسی: مرحله نهایی مذاکرات برای تعیین تکلیف احیای برجام تحت تاثیر فضاسازیهای واشنگتن قرار گرفته است. در شرایطی که تهران اعلام کرده برخی خطوط قرمز کشورمان که دولت بایدن زیربار پذیرش آن نرفته است باید رعایت شود، مقامات آمریکایی تلاش میکنند با جنگ روانی و فضاسازی رسانهای، ایران را برای صرف نظر از خطوط قرمز خود تحت فشار قرار داده و کشورمان را مقصر شکست احتمالی مذاکرات قلمداد کنند.
به گزارش «وطنامروز»، خبرگزاری رویترز گزارش داد «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی روزانه خود درباره مذاکرات غیرمستقیم آمریکا با ایران در وین به خبرنگاران گفت: «ما آمادهایم در صورتی که ایران در مقابل پیشرفت مذاکرات ناسازگاری بروز دهد، کنار برویم». بنا به این گزارش، وی در ادامه ادعاهای بیاساس خود افزود: آمریکا و متحدانش در صورتی که ایران «مایل به مشارکت با حسننیت نباشد»، «جایگزینهایی» را دنبال خواهند کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به ادعای همتای آمریکایی خود بامداد سهشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: «آمریکا از برجام خارج شده است. ما باید مطمئن شویم این اتفاق تکرار نمیشود».
سعید خطیبزاده با کنایه به اظهارات غربیها مبنی بر داشتن نقشه دوم در صورت حاصل نشدن توافق در وین گفت: «هر کسی نقشه دوم خود را دارد اما ثابت شده [نقشههای دوم] آمریکا توخالی است. لفاظیها و بلوفزنیها جواب نداده و نخواهد داد. تصمیمات جواب میدهد». دیپلمات ایرانی افزود: «توافق در دسترس است، اگر کاخ سفید تصمیم بگیرد. ایران [به توافق] تمایل دارد اما برای همیشه صبر نمیکند». در همین حال پایگاه نورنیوز در واکنش به اظهارات ند پرایس نوشت: اظهارات این مقام آمریکایی در حالی مطرح میشود که واشنگتن به عنوان مقصر اصلی شکلگیری وضع موجود تاکنون با پافشاری بر مواضع غیراصولی خود باعث کندی روند مذاکرات و عدم حصول نتیجه مناسب شده است. موضع اتخاذ شده از سوی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و فضاسازیهایی که در چارچوب فعالسازی بازی «مقصرنمایی» از سوی رسانههای غربی آغاز شده، نشان میدهد کشورهای غربی بویژه آمریکا قصد دارند همچنان به رویه غیرسازنده خود که موجب طولانی شدن مذاکرات خواهد شد، ادامه دهند.
* نقشآفرینی منفی پاریس
یک منبع آگاه نزدیک به تیم مذاکرهکننده ایران به خبرگزاری فارس گفت: «فرانسویها در حال مانعتراشی بر سر حلوفصل موضوعات باقیمانده پادمانی بین ایران و آژانس هستند و در این باره رویکردی کاملا سیاسی را در پیش گرفتهاند». وی با بیان اینکه پاریس نقش مهمی در فاصله گرفتن آژانس از نقش حقوقی- فنی و عدول از موضوعات سیاسی دارد، افزود: حل مسائل پادمانی باقیمانده با آژانس یکی از پیشنیازهای مهم شکلگیری توافق در وین است و اگر چنین اتفاقی رخ ندهد، بدون شک فرانسه عامل عدم توافق در وین نام خواهد گرفت. او گفت مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دی آغاز شده، به مرحلهای رسیده است که موفقیت یا عدم موفقیت آن صرفا به تصمیمات سیاسی طرفهای غربی بستگی دارد. اگر طرفهای غربی تصمیمهای لازمی را که از آن آگاه هستند، اتخاذ کنند، میتوان چند موضوع باقیمانده را حل کرده و ظرف چند روز به توافق نهایی دست یافت. با این حال به نظر میرسد فرانسویها در مسیری متفاوت و کاملا متضاد با تصمیمگیریهای لازم گام برمیدارند.
* نشست غیررسمی ایران و 1+4
هشتمین دور مذاکرات وین پس از بازگشت علی باقری از تهران در پایتخت اتریش ادامه پیدا کرد. مذاکرهکننده ارشد ایران در نخستین دیدار خود پس از بازگشت از تهران با «انریکه مورا» هماهنگکننده اروپایی به صورت دوجانبه گفتوگو کرد. همچنین دوشنبه دیدار غیررسمی و خارج از نشست کمیسیون مشترک برجام میان هیأتهای ایران، اتحادیه اروپایی و ۱+۴ برگزار شد. «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین روز دوشنبه در این باره طی توئیتی نوشت: «شرکتکنندگان برجام عصر امروز در «کوبورگ» در وین دیدار کردند. از آوریل ۲۰۲۱ که مذاکرات آغاز شد، پیشرفت فوقالعادهای حاصل شده است اما یک قاعده وجود دارد: تا زمانی که بر سر همه چیز توافق نشود، بر سر هیچ چیز توافق نمیشود. تلاش آخر برای پایان موفقیتآمیز گفتوگوهای وین ضروری است». مذاکرهکننده ارشد چین هم پس از پایان نشست غیر رسمی اعضای برجام در وین اظهار کرد مذاکرات به مرحله آخر رسیده و مشارکتکنندگان در گفتوگوها، روشنایی پایان تونل را میبینند. «وانگ کوان» ابراز امیدواری کرد تمام طرفها در راستای حصول توافق نهایی در کوتاهترین زمان کار کنند. وی افزود زمان دستیابی به توافق نهایی رسیده است.
ارسال به دوستان
اخبار
توصیههای رئیس دستگاه قضا درباره مرخصی زندانیان
رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قضایی دستوراتی را به مسؤولان قضایی، دادستانها و بازپرسهای سراسر کشور برای نحوه مواجهه با زندانیان و متهمان با توجه به در پیش بودن اعیاد مذهبی و تعطیلات نوروز صادر کرد و گفت: از بازداشت آن دسته از متهمان که الزام قانونی برای بازداشت آنها وجود ندارد و خطری نیز از ناحیه آنها مردم و جامعه را تهدید نمیکند، پرهیز شود و حتیالامکان ترتیباتی اتخاذ شود که متهمان بتوانند در اسرع وقت نسبت به معرفی کفیل و تودیع وثیقه مبادرت ورزند تا حتی برای یک شب نیز به بازداشتگاه و زندان اعزام نشوند. حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای در همین راستا به دادستانها، بازپرسها و سایر مسؤولان ذیربط قضایی توصیه کرد از ارجاع به کارشناسی آن دسته از وثایق تودیع شده از ناحیه متهمان که تردیدی در ارزش و بهای آنها وجود ندارد، اجتناب کنند تا بدینترتیب در فرآیند وثیقهسپاری و آزادی متهم خلل و تعللی ایجاد نشود و متهمانی که الزام و ضرورتی برای بازداشت آنها وجود ندارد، ایام و اعیاد پیش رو را در کنار خانواده خود سپری کنند. «تعیین تکلیف سریع پروندههای دارای زندانی» دستور دیگر قاضیالقضات خطاب به مسؤولان قضایی ذیربط با توجه به در پیش بودن اعیاد مذهبی و تعطیلات نوروز و همچنین صیانت از حقوق متهمان و محکومان بود.
***
ایران برای توسعه همکاری نظامی با کشورهای اسلامی آماده است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان در پیامی به مناسبت عید مبعث از آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری دفاعی و نظامی با کشورهای اسلامی خبر داد. در بخشی از پیام سرلشکر محمد باقری آمده است: «امیدوارم با پیروی از راه نورانی و تعالیم انسانساز قرآن و آموزههای پیامبر گرامی اسلام بیش از پیش با همدلی، وحدت، اخوت، عزت و سربلندی میان کشورهای اسلامی شاهد صلح، مهرورزی، دوستی و تمام ارزشهایی که جهان امروز به آن نیاز دارد، باشیم. فرصت را غنیمت شمرده و با آرزوی سلامتی و توفیق برای جناب عالی، آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را برای توسعه همکاری دفاعی و نظامی فیمابین اعلام مینمایم».
***
سرلشکر صفوی:
انتقال قدرت به شرق آغاز شده
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: انتقال قدرت از غرب به شرق بتدریج در حال انجام است و ایران در این فرآیند به یک قدرت آسیایی بدل خواهد شد. سرلشکر سیدیحیی صفوی در آیین رونمایی از دستاوردهای علمی و پژوهشی پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس اظهار داشت: کتابی با عنوان «تغییر بزرگ در سال 2050» از سوی مجله اکونومیست منتشر و در ایران ترجمه شده است. در آن کتاب آمده است که تا آن سال، اسلام بهلحاظ جمعیتی اول، مسیحیت دوم و بودایی سوم خواهد شد، همچنین در این کتاب آمده است که بیشتر مردم خداباور خواهند بود اما بیشتر حکومتها در دست لائیکها باقی خواهد بود. وی با بیان اینکه در آن کتاب آمده است که تا آن سال قدرت آسیایی شکل خواهد گرفت، ادامه داد: انتقال قدرت از غرب به شرق بهتدریج در حال انجام است. ایران یک کشور آسیایی است که با حضور در سازمان شانگهای و با متحد شدن با اتحادیه اوراسیا میتواند در این قدرت آسیایی سهیم شود و علاوه بر اینکه قدرت مهمی در غرب آسیا خواهد شد، به یکی از قدرتهای آسیا تبدیل میشود. امیدواریم در این فرآیند با هوشمندی مسؤولان از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب در تمام حوزهها حرکت کنیم.
***
دستور امیرعبداللهیان برای شناسایی مکانهای ایرانیان در اوکراین
به دنبال اقدامات وزارت امورخارجه طی چند هفته گذشته و پس از آغاز جنگ در اوکراین، بویژه موضوعات مرتبط با ایرانیان و دانشجویان مقیم در این کشور، بعد از ظهر دیروز دومین نشست مجازی در این باره به ریاست حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه با حضور معاون اداری و مالی و رئیس ستاد اوکراین وزارت امور خارجه، معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی، مدیران کل منطقهای حوزه اوراسیا و شرق اروپا، دیگر مدیران کل ذیربط و سفرا و مسؤولان جمهوری اسلامی ایران در کشورهای اوکراین، روسیه، مجارستان، بلاروس، رومانی، اتریش، ترکیه، لهستان و سرکنسول کشورمان در استانبول برگزار شد. امیرعبداللهیان در این نشست مجازی با تبریک عید مبعث رسول گرامی اسلام، با مرور اقدامات انجام شده درباره انتقال ایرانیان مقیم اوکراین، گزارشهای سفرا را استماع و بر ضرورت تقویت پیگیریهای سفارتخانههای مرتبط کشورمان تا اطمینان از وضعیت امنیت و سلامت ایرانیان مقیم اوکراین تاکید کرد. وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تاکید بر ضرورت به کارگیری همه گزینهها برای خروج ایمن ایرانیان مقیم اوکراین از مناطق درگیری، آمار ایرانیان حاضر در اوکراین به تفکیک شهرها و همچنین ایرانیان خارج شده را بررسی و دستوراتی را برای شناسایی مکانهای ایرانیان باقیمانده و تمهیدات خروج آنها صادر کرد. وی در همین چارچوب ضمن تاکید مجدد بر ضرورت بسیج امکانات برای کمک به سفارتخانههای معین، استمرار پاسخگویی 24 ساعته مرکز و سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای ذیربط را مورد تصریح قرار داد و اظهار داشت که هیچ درخواستی از ایرانیان در هیچ شرایطی نباید بیپاسخ گذاشته شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|