|
دیدار امیر قطر و مککنزی
تمیم بن حمد آلثانی، امیر قطر دیروز در کاخ البحر دوحه با ژنرال «کنت فرانک مککنزی» رئیس سازمان تروریستی سنتکام و هیات همراه دیدار کرد. در این دیدار روابط راهبردی بین آمریکا و قطر و چشماندازهای توسعه این روابط بررسی شد. پیش از این رسانههای اسرائیلی گزارش داده بودند فرمانده ارتش تروریست آمریکا در غرب آسیا برای گفتوگو با مقامات ارشد نظامی رژیم صهیونیستی به منطقه سفر میکند.
ارسال به دوستان
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه جنگ سوم جهانی را یک نبرد هستهای ویرانگر خواند
مسکو: احتمال جنگ مستقیم با ناتو وجود دارد
گروه بینالملل: در روز هفتم تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، رسانهها از فرود چتربازان روس در خارکف اوکراین و وقوع درگیری بین نیروهای روس و اوکراینی در این شهر شمالی اوکراین خبر دادند. به گزارش اندیتیوی، ارتش اوکراین گفت به محض فرود نیروهای هوابرد روسیه درگیری رخ داده است. خارکف، شهری عمدتا روسزبان در نزدیکی مرز روسیه، حدود 1.4 میلیون نفر جمعیت دارد و دومین شهر بزرگ اوکراین است. نظامیان روسیه در حالی حمله به دومین شهر بزرگ اوکراین را تشدید کردهاند که روز گذشته هم شاهد کشته شدن دهها غیرنظامی در بمبارانها بود. از سویی خبرگزاری سیانان و مقامات محلی از ورود ارتش روسیه به مرکز شهر خرسون در اوکراین خبر دادند. سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروهای مسلح روسیه کنترل کامل شهر خرسون اوکراین را به دست گرفتهاند. به گزارش اسپوتنیک، ژنرال «ایگور کوناشنکوف» به خبرنگاران گفت: یگانهای نیروهای مسلح روسیه کنترل کامل مرکز منطقهای خرسون را به دست گرفتهاند. کوناشنکوف در ادامه تصریح کرد: زیرساختهای عمرانی، تسهیلات پشتیبانی زندگی و حملونقل شهری به صورت روزانه فعالیت میکنند. شهر کمبود مواد غذایی و کالاهای ضروری را تجربه نمیکند. وی تاکید کرد: مذاکرات بین فرماندهی روسیه، اداره شهر و منطقه برای رسیدگی به مسائل مربوط به حفظ عملکرد زیرساختهای اجتماعی، تضمین نظم و قانون و امنیت مردم ادامه دارد. همچنین نیروهای هوانوردی عملیاتی - تاکتیکی و نیروهای هوافضای روسیه حمله هوایی گستردهای را به زیرساختهای نظامی اوکراین انجام دادند و ۶۷ تاسیسات را مورد اصابت قرار دادند. سازمان ملل میگوید تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار نفر از اوکراین فرار کردهاند. در همین حال کشور بلاروس، متحد روسیه، نیروهای خود را در مرز شمالی اوکراین ۲ برابر کرده است. نیروهای روس در شمال به عملیات در کییف اختصاص داده شدهاند.
* مسکو: خطر درگیری مستقیم روسیه و ناتو وجود دارد
همزمان با افزایش تنشها بین روسیه و ناتو و صدور فرمان آمادگی هستهای روسیه، خبرگزاری الجزیره به نقل از معاون وزارت خارجه روسیه بعد از ظهر چهارشنبه (به وقت تهران) نوشت خطر درگیری مستقیم بین روسیه و ناتو وجود دارد اما مسکو در پی حل مشکلات از شیوههای دیپلماتیک است. از سوی دیگر ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: گفتههای مقامات ناتو مبنی بر اینکه این ائتلاف به طور نظامی در اوضاع اوکراین مداخله نخواهد کرد، نشان میدهد آنها هنوز عقل سلیم دارند.
* آخرین خبرها از مذاکرات اوکراین- روسیه
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه دیروز اعلام کرد مسکو آماده انجام دور جدید مذاکره با کییف است. پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: «نمیتوانیم این را پیشبینی کنیم که آیا مذاکرهکنندههای اوکراینی حضور پیدا میکنند یا نه اما بگذارید امیدوار باشیم که این اتفاق رخ میدهد. مذاکرهکنندگان ما در آنجا آماده خواهند بود». سخنگوی کاخ کرملین افزود مسکو باید پاسخی سخت، فکرشده و روشن به تحریمهای غربیها علیه اقتصاد روسیه تدارک ببیند. دور اول گفتوگوهای مسکو و کییف دوشنبه در بلاروس انجام شد اما دستاوردی در پی نداشت. او درباره متوقف شدن پروژه مشترک گازی با اروپا موسوم به «نورد استریم 2» از سوی آلمانها در واکنش به تحولات اوکراین گفت زیرساختهای این پروژه همچنان فراهم است و عقل سلیم حکم میکند اجرایی شود.
وزیر خارجه روسیه نیز تاکید کرد: ما آماده برگزاری دور دوم مذاکرات هستیم اما طرف اوکراینی به دستور آمریکا تعلل میکند.
* وزیر خارجه روسیه: نمیتوانید ما را منزوی کنید
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه الجزیره گفت هدف عملیات نظامی روسیه در اوکراین خلع سلاح این کشور است. لاوروف درباره دولت کییف گفت: این مردم اوکراین هستند که باید حاکمیت خود را تعیین کنند اما نمایندگان تمام قومیتهای اوکراین باید در این کشور حضور داشته باشند. وی با اشاره به اینکه مسکو به کییف اجازه دستیابی به سلاح هستهای را نخواهد داد، گفت: ما نمیتوانیم تحمل کنیم سلاحهای تهاجمیای در اوکراین وجود داشته باشد که امنیت روسیه را تهدید کند. وزیر خارجه روسیه روز سهشنبه گفته بود اوکراین توان ساخت سلاحهای هستهای را دارد و فناوری دوره شوروی به این کشور در ساخت سلاح اتمی کمک میکند. وی همچنین گفته بود روسیه از آمریکا و متحدانش میخواهد به توقف استقرار موشکهای میانبرد و کوتاهبرد در اروپا بپیوندند. لاوروف درباره تحریمهای کشورهای غربی علیه روسیه نیز گفت: ما آمادگی این تحریمها را داشتیم اما انتظار نداشتیم ورزشکاران، هنرمندان، کارشناسان رسانه و روشنفکران روس را نیز هدف قرار دهند. وزیر خارجه روسیه در ادامه مصاحبه با الجزیره گفت: روسیه دوستان زیادی دارد و نمیتوان آن را منزوی کرد. لاوروف همچنین درباره مذاکرات امنیتی میان روسیه با کشورهای غربی گفت: غرب از رسیدگی به خواستهها و مطالبات ما برای تدوین معماری جدید امنیت اروپا خودداری کرد. لاوروف درباره جنگ سوم جهانی تاکید کرد: جنگ سوم جهانی یک جنگ هستهای ویرانگر خواهد بود و جو بایدن باتجربه است و میداند که هیچ جایگزینی برای تحریمها جز یک جنگ جهانی وجود نخواهد داشت.
* چین و ترکیه به تحریمها علیه روسیه نمیپیوندند
همراستا با سخنان وزیر خارجه روسیه مبنی بر ناتوانی غرب در منزوی کردن روسیه «گو شاکچیمگ» رئیس کمیته نظارت بر بانکداری و بیمه چین گفت: ما به تحریمهای یکجانبه علیه روسیه نخواهیم پیوست و به همکاری مالی عادی با تمام طرفها ادامه خواهیم داد. به گزارش اسپوتنیک، به گفته وی، تاثیر تحریمهای ضد روسیه بر اقتصاد چین در حال حاضر چندان مشهود نیست ولی در آینده قابل توجه خواهد بود.
همچنین وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد کشورش تمایلی ندارد در تحریمهایی که علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین اعمال شده، مشارکت کند. سخنگوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه نیز تاکید کرد این کشور در راستای حفظ روابط تجاری مستحکم خود با روسیه قصد ندارد به تحریمها بپیوندد. «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه اظهار کرد: به طور کلی در چنین تحریمهایی شرکت نمیکنیم و تمایلی به شرکت در تحریمهای فعلی نیز نداریم. وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: تحریمهای اعمال شده علیه مسکو ممکن است در کنار اقتصاد روسیه، بر اعضای اتحادیه اروپایی و دیگر کشورها نیز تاثیر منفی بگذارد. او افزود: ترکیه در حال بررسی دقیق تمام تصمیمات مربوط به تحریمها بویژه تاثیر آنها بر اقتصاد و امنیت منابع انرژی خود است.
* زلنسکی به دنبال منطقه پرواز ممنوع
با وجود مخالفت کشورهای اروپایی و آمریکا با درخواست «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین برای اعمال منطقه پرواز ممنوع در این کشور اما او بار دیگر این درخواست خود را تکرار کرد. زلنسکی بامداد چهارشنبه گفت: «اوکراین برای آزادی و دموکراسی میجنگد و کشورهای جهان متمدن باید از کشور ما در این مبارزه حمایت کنند. همه میدانند ما از چه چیزی دفاع میکنیم و مطمئن هستیم حمایت متحدان ادامه خواهد داشت و نتیجه مطلوب حاصل خواهد شد». به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وی اظهار داشت: «ما همچنان امیدواریم کشورهای اروپایی دوست به درخواست ما برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز حریم هوایی اوکراین پاسخ دهند». رئیسجمهور اوکراین با تکرار ادعاهای خود علیه روسیه، گفت: «سقوط اوکراین به دست مسکو مقدمهای برای حملات بیشتر روسیه به کشورهای اروپایی خواهد بود. بمباران خارکف توسط روسیه یک جنایت جنگی است که باید مورد بررسی قرار گیرد، زیرا اهداف غیرنظامی را بمباران کرد». بر اساس این گزارش، زلنسکی درباره مذاکرات با روسیه نیز مدعی شد: «احتمال برگزاری دور دوم مذاکرات بسیار اندک است. کییف زیر بمباران روسیه با موشکهای کروز است و ما خواستار آتشبس فوری و گفتوگو پس از آن هستیم». وی همچنین افزود: «اگر پیوستن ما به ناتو مورد بحث است، در این صورت دریافت تضمینهای امنیتی پس از حمله روسیه نیز ضروری است».
***
جنگ، حمایت روسها از پوتین را افزایش داد
بر اساس یک نظرسنجی جدید مشخص شد از زمان وقوع جنگ روسیه علیه اوکراین، میزان حمایت مردم روسیه از پوتین افزایش یافته است. به نوشته روزنامه دیلیتلگراف، بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط بنیاد ملی نظرسنجی روسیه، میزان حمایتهای مردم روسیه از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری این کشور در کمتر از ۱۴ روز از ۶۰ درصد به ۷۱ درصد رسیده است. در این نظرسنجی همچنین ۱۸ درصد افراد شرکتکننده گفتند به پوتین اعتماد ندارند در حالی که ۲۰ فوریه این میزان ۲۹ درصد بود و ۱۱ درصد هم گفتند براحتی نمیتوانند به این پرسش پاسخ دهند. در همین حال یک نظرسنجی دیگر توسط مرکز روسی «لوادا» عنوان داشته تنها یکسوم مردم روسیه از تصمیم پوتین در اقدام نظامی علیه اوکراین حمایت نمیکنند. از سوی دیگر تارنمای سیانان گزارش داد: بر اساس نظرسنجیهای جدید ۶۲ درصد آمریکاییها خواستار اقدام بیشتر آمریکا برای توقف اقدام نظامی روسیه در اوکراین هستند و ۳۸ درصد گفتند کشورشان به اندازه کافی در این زمینه اقدام کرده است. آمار کسانی که خواستار اقدامات بیشتری برای توقف اقدامات نظامی روسیه هستند نیز، ۵۸ درصد اعلام شده است. آمریکاییها بیشتر موافق افزایش فشارهای اقتصادی بر روسیه هستند. این نظرسنجی نشان میدهد ۸۳ درصد آمریکاییها موافق افزایش فشارهای اقتصادی بر روسیه هستند و ۱۷ درصد با این گزینه مخالفت کردند.
***
گاف جدید رئیسجمهور سالخورده آمریکا
بایدن اوکراین را با ایران اشتباه گرفت
در حالی که رئیسجمهور سالخورده و دچار فراموشی آمریکا، در جدیدترین گاف خود، اوکراین را با ایران اشتباه گرفته است، یکی از بانفوذترین سناتورهای مخالف جو بایدن، وضعیت امروز اوکراین را ناشی از بیمسؤولیتی دولت فعلی واشنگتن دانست. بایدن 79 ساله که در مدت زمان کمی بیشتر از یک سال که به کاخ سفید راه یافته، شمار گافها و اشتباهاتش از حساب خارج شده و به سوژه رسانهها تبدیل شده، در نخستین نطق سالانهاش به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده در کنگره موسوم به سخنرانی «وضعیت کشور»، باز هم گاف داد و «مردم اوکراین» را به اشتباه «مردم ایران» خطاب کرد. او سهشنبه گفت: «پوتین شاید با تانکها، کییف را محاصره کند اما هرگز نمیتواند قلب و روح مردم ایران را تسخیر کند»(!)
او همچنین با لحنی تند مدعی شد رئیسجمهور روسیه «بشدت اشتباه محاسباتی کرده و تلاش دارد پایههای جهان آزاد را متزلزل کند. جنگ پوتین با قصد قبلی و بیدلیل بوده است، زیرا رئیسجمهور روسیه تلاشهای دیپلماتیک را رد کرد و فکر کرد غرب و ناتو پاسخ نمیدهند». او همچنین مدعی شد پوتین منزوی شده است. با این حال توصیفش از وضعیت پیشروی روسیه در اوکراین به یک گاف دیگر شباهت داشت. بایدن گفت: «او فکر میکرد میتواند وارد اوکراین شود و جهان نیز خود را از این موضوع کنار بکشد اما در عوض با دیواری از قدرتی که تصورش را نمیکرد، روبهرو شد». بایدن بدون اشاره به بیعملی آمریکا و ناتو در مقابل اشغال اوکراین توسط روسیه، مدعی بسیج و مشارکت کشورهای عضو ناتو شد. او سپس از تصمیم برای بستن حریم هوایی آمریکا روی پروازهای روسیه خبر داد با این حال تاکید کرد آمریکا در جنگ با روسیه مشارکت نمیکند و ادامه داد: «نیروهای ما در هیچ جنگی با روسها شرکت نخواهند کرد اما نیروهای ما مانع پیشروی روسها به سمت غرب به سوی دیگر کشورهای اروپایی میشوند».
* کروز: بایدن مسبب وضعیت اوکراین است
اظهارات بایدن در کنگره، واکنش تند جمهوریخواهان را در پی داشت. «تد کروز» از رهبران جمهوریخواه سنا که تصاویرش در حال چرت زدن هنگام سخنرانی بایدن در کنگره منتشر شده، در این رابطه به شبکه فاکسنیوز گفت: «بایدن از هر گونه پذیرش مسؤولیت در قبال بحرانهای اخیر خودداری کرد. او به افزایش نجومی بهای سوخت اذعان کرد ولی یک کلمه درباره جنگ بر سر تولید داخلی انرژی که دولت او به راه انداخته حرف نزد. درباره اوکراین، او به حمله روسیه اشاره کرد ولی یک کلمه درباره ضعف فاجعهبار دولت خودش، خروج مفتضحانه از افعانستان یا تصمیم به اعمال معافیت تحریمی برای پروژه «نورد استریم ۲» پوتین که مستقیما به این جنگ منجر شد، حرفی نزد». سناتور ایالت تگزاس این دو پیشزمینه را عامل حمله روسیه به اوکراین خواند و با اشاره به خروج فاجعهبار نیروهای پنتاگون از افغانستان، تسلیم واشنگتن در برابر طالبان و جا گذاشتن آمریکاییها و رها کردن پایگاه هوایی بگرام و آزاد کردن تروریستها را که به کشته شدن 13 نظامی آمریکایی منجر شد تقصیر دولت بایدن دانست. کروز گفت: «آنچه اتفاق افتاده این است که دشمنان آمریکا در سراسر جهان، دشمنانی مانند روسیه، چین، کرهشمالی و ایران، همه آنها به واشنگتن نگاه میکنند و حد و اندازه مرد ساکن کاخ سفید را محک میزنند». متحد پیشین ترامپ افزود: «متأسفانه جمعبندی آنها این بوده که او (بایدن) ضعیف و سست و بیتأثیر است و قبلا هم گفته بودم احتمال حمله روسیه به اوکراین 10 برابر شده است. همینطور احتمال حمله چین به تایوان 10 برابر شده است. اینها زمانی رخ میدهد که رئیسجمهور آمریکا ضعیف باشد و دشمنان ما او را ضعیف ببینند، [پس] در جهانی خطرناکتر، جسارت پیدا میکنند».
* هیلاری کلینتون اوکراین را افغانستان اروپا دانست
وزیر پیشین خارجه آمریکا در یک برنامه تلویزیونی درباره جنگ اوکراین، این کشور را با افغانستان مقایسه کرد. هیلاری کلینتون در یک برنامه در شبکه تلویزیونی اماسانبیسی اعتراف کرد چندین کشور با ارسال اسلحه و مشاور، از کسانی که علیه اتحاد جماهیر شوری سابق در افغانستان میجنگیدند، حمایت کردند. نامزد پیشین ریاستجمهوری آمریکا گفت: «روسها در سال ۱۹۸۰ میلادی به افغانستان تجاوز کردند و به یاد داشته باشیم که پایان خوبی برای آنها نداشت. واقعیت این است که روسها را یک شورش مسلحانه باانگیزه و دارای بودجه از افغانستان بیرون راند». اشاره کلینتون به جنگ داخلی افغانستان به رهبری گروههای مجاهدین تحت حمایت غرب بود. او در حالی خروج روسیه از افغانستان را یادآوری میکند که بر اساس گزارش نیویورکتایمز، دولت بایدن به روسیه هشدار داده بود در صورت حمله به اوکراین با شورش خونینی روبهرو خواهد شد. به عبارت دیگر این اظهارات کلینتون در حقیقت قیاسی است میان افغانستان تحت اشغال شوروی و اوکراین که حالا در صورت اشغال توسط روسیه و استقرار حکومت طرفدار کرملین، ممکن است به افغانستان اروپا تبدیل شود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
برگزاری کنگره بینالمللی ضد فاشیسم در مسکو
روسیه غرب را حامی نازیهای اوکراین میداند
وزیر دفاع روسیه از برنامههای خود برای میزبانی نخستین کنگره بینالمللی ضد فاشیسم خبر داد. «سرگئی شویگو» در این باره به خبرنگاران گفت این رویداد در ماه آگوست (اواخر تابستان سال آینده) همزمان با «همایش بینالمللی فناوری نظامی ارتش-22» در نزدیکی مسکو برگزار میشود. به گفته او هدف از این ابتکار یکپارچگی تلاشهای جامعه بینالمللی در مبارزه با هر گونه جلوه ایدئولوژی نازیسم و نئونازیسم در دنیای مدرن است. به گزارش شبکه آرتی، هیاتهای 129 کشور برای شرکت در این مجمع نظامی دعوت شدهاند. البته از آنجا که آمریکا و متحدانش تحریمی بینالمللی علیه روسیه را به دلیل درگیری در اوکراین اعمال کردهاند، مشخص نیست کنگره ضد فاشیسم مسکو چقدر مشارکت بینالمللی جذب خواهد کرد. برگزاری نخستین کنگره ضد فاشیسم در حالی است که رئیسجمهور روسیه در دستور هفته گذشته عملیات ویژه علیه اوکراین، هدف آن را فاشیستزدایی از این کشور اعلام کرد که از نظر او این جمهوری شوروی سابق را بیهویت میکند. ولادیمیر پوتین گفت: «پدرها، پدربزرگها و اجداد شما با اشغالگران نازی جنگیدند و با دفاع از میهن مشترک ما به نئونازیهای امروزی اجازه ندادند قدرت را در اوکراین به دست گیرند». سالهاست رسانههای آمریکایی و غربی حامیان فاشیسم در اوکراین را به عنوان مبارزان آزادی معرفی کرده و از گروههای شبهنظامی و احزاب نازی به یک اندازه حمایت میکنند. مسکو در پاسخ آمریکا و سایر اعضای ناتو که روسیه را به استناد بهانههای دروغین برای توجیه جنگ غیرضروری در اوکراین متهم میکنند، استدلال میکند رهبران غربی از نئونازیها در این کشور حمایت میکنند. طبق گزارشهای رسمی حدود 27 میلیون شهروند شوروی در طول جنگ دوم جهانی، عمدتا توسط آلمان نازی کشته شدند که 5 میلیون آنها با همدستی گروههای فاشیست اوکراین در آن زمان که علیه ارتش سرخ میجنگیدند قتلعام شدند. با این وجود اوکراین امروزی تعدادی از همدستان نازیها در جنگ دوم جهانی از جمله «استپان باندرا» را به عنوان قهرمانان ملی پذیرفته است.
* انهدام گردان آیدرنازی در شرق اوکراین
طبق اعلام رسانههای محلی جنوب شرق اوکراین به نقل از نیروهای روستبار جداییطلب این منطقه که حالا متحد ارتش روسیه محسوب میشوند، در روزهای اخیر شکستهای سنگینی به گردانهای متشکل از نیروهای نازی که تحت فرماندهی آمریکاییها در قالب گارد ملی ارتش اوکراین مبارزه میکردند وارد شده است. فرماندهی مشترک نیروهای مردمی جمهوریهای دونتسک و لوهانسک موسوم به نیروهای نوا راسیا، اعلام کرد که یک گردان از فاشیستهای اوکراینی را منهدم کردهاند. بر اساس این گزارش، روز چهارشنبه (2 مارس) گردان تحت عنوان «آیدرنازی» که در قالب بیستوچهارمین گردان منفصل نیروی زمینی ارتش اوکراین در مناطق شرق این کشور با هدف پاکسازی روستباران فعالیت میکرد، در یک کمین سنگین هدف نیروهای متحد روسیه قرار گرفت و 5 هزار سرباز آن که از نئونازیهای داوطلب اوکراینی، اروپایی و آمریکایی هستند متفرق شدند. گزارش رسانههای روسی حاکی از آن است مستشاران گردان آیدرنازی کارمند شرکت نظامی خصوصی آمریکایی گریستون، شاخه آکادمی در اوکراین (بلک واتر سابق) بودهاند. این گردان در گزارشهای نهاد نظارت امنیت اروپایی مسؤول جنایتهایی علیه اهالی دونتسک و لوهانسک بوده است. همچنین گزارش شده آنها همانند گردانهای نازی آزوف در شرق اوکراین، پیش از حمله روسیه نیز تجهیزاتی را از ناتو دریافت کرده بودند. این تجهیزات توسط نیروهای مردمی متحد روسیه ضبط شده است. پیش از آن نیز اوایل هفته گردان آزوف که جزو واحدهای نظامی ارتش اوکراین و متشکل از جنگجویان نئونازی است، در اطراف بندر ماریوپل در شمال خلیج آزوف در جنوب شرقی اوکراین، متحمل شکستهایی شد. با این حال طبق آخرین گزارشها، گردان آزوف در گلولهباران دیروز مناطق دونباس نقش داشته است.
***
پارلمان اروپا به درخواست عضویت فوری زلنسکی رأی مثبت داد
حسادت عجیب اردوغان به اوکراین
شتاب بروکسل در بررسی درخواست دولت در آستانه سقوط اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپایی، واکنش عجیب رئیسجمهور ترکیه را در پی داشت. پارلمان اروپا روز سهشنبه این هفته با ٦٣٧ رای مثبت، ١٣ رای مخالف و ٢۶ رای ممتنع درخواست فوری کییف برای پیوستن به اتحادیه اروپایی را پذیرفت. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز یکشنبه در حالی که مدعی بود در محاصره نیروهای روس در کییف به سر میبرد، از اعضای این اتحادیه درخواست کرد با عضویت فوری کشورش در اتحادیه اروپایی از طریق یک رویه خاص موافقت کنند. جالب اینکه حتی وضعیت اضطراری اوکراین که در حال اشغال توسط نیروهای روسیه است نیز باعث نشد تشکیلات بروکسل روند عضویت این کشور را تسریع کند. پارلمان اروپا با 705 عضو از 27 کشور عضو اتحادیه اروپایی، یکی از ۷ نهاد این اتحادیه است که در کنار شورای اروپا، بخش قانونگذاری اتحادیه اروپایی را تشکیل میدهد. در واقع رأیگیری اخیر در پارلمان اروپا در استراسبورگ صرفا درباره موافقت اتحادیه اروپایی با درخواست فوری دولت اوکراین بوده، اگرنه پیوستن به این اتحادیه حتی برای این کشور بین یک تا ۵ سال طول خواهد کشید. رجب طیب اردوغان اما واکنشی حسادتآمیز به این رأیگیری داشت. به گزارش آناتولی، رئیسجمهور ترکیه همان روز رأی مثبت پارلمان اروپا به درخواست عضویت اوکراین، در نشست مشترک رسانهای در کاخ آک سارای آنکارا با فیوسا عثمانی سادریو، رئیسجمهور کوزوو، خطاب به سران بروکسل گفت: «کاش حساسیتی را که درباره عضویت اوکراین در اتحادیه اروپایی نشان میدهید برای ترکیه نیز نشان دهید. تلاش برای ورود اوکراین به اتحادیه اروپایی مایه قدردانی است. اما روی سخن من با اعضای اتحادیه اروپایی این است که چرا هنوز نگران ورود ترکیه به اتحادیه اروپایی هستید؟» ترکیه بیش از 50 سال است به دنبال پیوستن به اتحادیه اروپایی است و حتی در این باره وزارتخانهای نیز تأسیس کرد اما تاکنون نهتنها موفق به این امر نشده، بلکه فراز و نشیبهای موجود، هر روز آنکارا را ناامیدتر میکند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|