|
محکومیت حمله تروریستی در پیشاور پاکستان از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه حمله تروریستی به مسجد کوچه رسالدار شهر پیشاور پاکستان را بشدت محکوم کرد. سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با محکوم کردن این عملیات تروریستی که با هدف تفرقه انداختن بین مسلمانان صورت گرفته است، ضمن تسلیت به بازماندگان این حمله ناجوانمردانه و آرزوی شفای عاجل برای مجروحان حادثه، اظهار امیدواری کرد دولت و مقامات امنیتی پاکستان با اتخاذ تدابیر لازم و اقدامات قاطع مانع فعالیتهای جنایتکارانه تروریستها شوند.
ارسال به دوستان
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای تعیینتکلیف موارد ادعایی مربوط به PMD وارد تهران شد
برای یکی از شرطها
امیرعبداللهیان: اعلام توافق نهایی منوط به رعایت کامل خطوط قرمز ایران از جمله تضمین مؤثر اقتصادی است میزان ذخایر اورانیوم 60 درصد ایران به 33.2 کیلوگرم رسید
گروه سیاسی: اعضای ۱+۴ در شرایطی از رسیدن مذاکرات وین به نقطه پایانی خبر میدهند که به نظر میرسد این امر به میزان زیادی بستگی به نتایج سفر امروز مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران خواهد داشت.
به گزارش «وطنامروز»، رافائل گروسی امروز در حالی به تهران خواهد آمد که حلوفصل موضوع PMD- ابعاد نظامی احتمالی- و خاتمه بخشیدن به آن یکی از مسائلی است که با امتناع طرف آمریکایی و غربی از پذیرش آن روند مذاکرات را کند کرده است. از طرف دیگر مطالعات ادعایی از خطوط قرمز پررنگ ایران است که مفتوح ماندن آن تقریبا میتواند توافق را برای تهران فاقد معنا کند.
با این حال طی روزهای اخیر کارشناسان عنوان کردهاند روند تعاملات ایران و آژانس بهگونهای رو به بهبود است. آنها بسته شدن روند سوالات درباره یکی از اماکن چهارگانه مورد نظر آژانس در آخرین گزارش مدیرکل را شاهدی بر بهبود روند تعاملات مورد اشاره دانستهاند. با این وجود با در نظر گرفتن رفتار آژانس در دوره رافائل گروسی نمیتوان با قاطعیت چنین گزارهای را تایید کرد؛ چه اینکه مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در آستانه سفر به ایران با نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفتوگو و رایزنی کرد. صفحه توئیتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی در پیامی نوشت: نخستوزیر نفتالی بنت امشب [پنجشنبه] پیش از سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران، با او گفتوگو کرد. صفحه توئیتر نخستوزیری این رژیم در ادامه آورده است: بنت مواضع اسرائیل در قبال مذاکرات هستهای در وین و انتظارات اسرائیل مبنی بر اینکه آژانس به عنوان یک نهاد ناظر حرفهای و بیطرف عمل کند را دوباره مورد تاکید قرار داد. گفتنی است پیش از این هم اسرائیل با ورود به مذاکرات وین هیاتی را روانه پایتخت اتریش کرده بود که با گروسی و هیات آمریکایی و همچنین اعضای 1+4 دیدار کرده بودند. مناسبات رژیم صهیونیستی و آژانس به گونهای رو به افزایش است که اساسا این نهاد بینالمللی تیرماه سال گذشته با استناد به اسناد ادعایی تلآویو، درباره برخی اماکن در ایران ادعاهای جدیدی مطرح کرد و حتی قطعنامهای هم در شورای حکام علیه کشورمان به تصویب رساند.
اگرچه هنوز درباره جزئیات سفر گروسی به تهران خبری منتشر نشده ولی انتظار میرود این سفر با دستیابی به نقشه راه مشترک برای حل و فصل موضوعات پادمانی مطرح میان ایران و آژانس مرتبط باشد. این در حالی است که مدیر کل آژانس روز چهارشنبه در نشست خبری خود گفت پروندههای باقیمانده ایران در آژانس همچنان باز است و تنها در صورتی حلوفصل میشود که جمهوری اسلامی همکاری و شفافسازی کند. گروسی در این رابطه گفت: «پروندههای ایران تا زمانی که جمهوری اسلامی توضیحات لازم را ارائه نکند باز خواهد ماند و آژانس هرگز پروندهای را که به دلیل لزوم شفافسازی درباره مکانهای مشخصی در ایران باز کرده، به دلایل سیاسی نخواهد بست». در همین حال آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد میزان ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به 15 برابر بیشتر از سقف تعیین شده در توافق هستهای (برجام) رسیده است. به نوشته آسوشیتدپرس، ایران حدودا 33.2 کیلوگرم اورانیوم غنیشده تا غنای ۶۰ درصد ذخیره کرده که نسبت به ماه نوامبر 15.5 کیلوگرم افزایش یافته است. در این گزارش ادعا شده آژانس به خاطر محدودیتهایی که تهران از سال گذشته برای ناظرانش در تأسیسات هستهای ایران ایجاد کرده قادر نیست میزان دقیق این ذخایر را برآورد کند. آژانس همچنین مدعی شد تا نوزدهم فوریه سال جاری میلادی (۲ هفته قبل) کل ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به 3197.1 کیلوگرم رسیده که با افزایشی 707.4 کیلویی همراه بوده است. در این گزارش آمده است که میزان اورانیوم غنیشده توسط ایران، به 15 برابر حد مجاز در برجام رسیده است.
* توضیحات نمایندگی ایران درباره گزارش جدید آژانس
«محمدرضا غائبی» سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی در وین پنجشنبه در پی انتشار گزارش رافائل گروسی، مدیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره راستیآزمایی اجرای برجام اظهار داشت: این نخستین گزارش فصلی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سال ۲۰۲۲ به نشست شورای حکام در زمینه نظارت بر اجرای برجام وفق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است که همچون ادوار گذشته گزارش بهروزرسانی معمول آژانس است که آخرین تحولات و همچنین اطلاعات فنی جدید در ارتباط با فعالیتهای هستهای ایران را به اطلاع اعضای این سازمان میرساند. دیپلمات ارشد ایرانی همچنین با اعلام اینکه در این گزارش به برخی عدم دسترسیها و محدودیتها برای آژانس از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ اشاره شده است که مربوط به دادهها و ضبط اطلاعات توسط تجهیزات نظارتی آژانس است، افزود: این موضوع نیز طبیعتا به واسطه اجرای قانون صیانت از حقوق ملت ایران مصوب مجلس شورای اسلامی بوده است.
* آخرین میزان ذخایر اورانیوم
غائبی درباره آخرین تغییرات در تولید و ذخیره اورانیوم در گزارش اخیر مدیرکل آژانس نیز عنوان کرد: از بازه ۶ نوامبر ۲۰۲۱ تا ۱۸ فوریه ۲۰۲۲ تغییرات به این شرح است: میزان 830.4 کیلوگرم اورانیوم (U-235) تا غنای ۲ درصد به ذخایر ایران اضافه شده و مجموع ذخایر تا ۲ درصد را به ۱۳۹۰کیلوگرم رسانده است. 839.1 کیلوگرم اورانیوم (U-235) تا غنای ۵ درصد به میزان ذخایر ایران اضافه شده و مجموع ذخایر تا ۵ درصد را به 1277.9 کیلوگرم رسانده است. 68.3 کیلوگرم اورانیوم (U-235) تا غنای ۲۰ درصد به میزان ذخایر ایران اضافه شده و مجموع ذخایر تا ۲۰ درصد را به 182.1 کیلوگرم رسانده است. میزان 15.5 کیلوگرم اورانیوم (U-235) تا غنای ۶۰ درصد به میزان ذخایر ایران اضافه شده و مجموع ذخایر تا ۶۰ درصد را به 33.2 کیلوگرم رسانده است.
* از وین چه خبر؟
در تماس تلفنی جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی با وزیر امور خارجه کشورمان آخرین نتایج مذاکرات وین برای لغو تحریمها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. بورل در این گفتوگوی تلفنی اظهار داشت: از نظر ما عمده درخواستهای جمهوری اسلامی ایران در توافق پیش رو مورد توجه قرار گرفته است. ما به عنوان هماهنگکننده مذاکرات ایران و ۱+۴ مایلیم بگوییم گفتوگوها در مسیر پیشرفت و رسیدن به نتیجه نهایی قرار دارد. حسین امیرعبداللهیان نیز ضمن تشکر از تلاشهای هماهنگکننده عالی اتحادیه اروپایی در مذاکرات وین اظهار داشت: ما برای نهایی کردن توافق خوب و فوری آمادگی داریم. وی افزود: اما شتاب و عجله طرف غربی نمیتواند مانع رعایت خطوط قرمز ایران شود. وزیر امور خارجه کشورمان با استقبال از نهایی کردن هر چه زودتر توافق افزود: لازمه حضور وزرای خارجه در وین و اعلام توافق نهایی رعایت کامل خطوط قرمز اعلامی ایران از جمله موضوع تضمین موثر اقتصادی است. امیرعبداللهیان تاکید کرد: دکتر باقری و کارشناسان ارشد کشورمان برای مشورت مستمر و فعال با همه هیأتها در وین میمانند. هیات کشورمان با جدیت به تلاش برای رسیدن به توافق نهایی و خوب ادامه خواهد داد. وزیر امور خارجه کشورمان افزود: هر زمانی که طرفهای غربی خطوط قرمز باقیمانده و اعلام شده ما را بپذیرند آماده حضور در وین هستم. مذاکرهکننده ارشد انگلیس در مذاکرات وین هم با تاکید بر بهره جستن از فرصت دیپلماتیک موجود برای احیای توافق هستهای از برگزاری دیداری میان هیاتهای مذاکرهکننده تروئیکای اروپا و آمریکا در مذاکرات وین خبر داد. استفانی القاق، نماینده انگلیس نزد سازمانهای بینالمللی در وین و مذاکرهکننده ارشد این کشور در مذاکرات وین در صفحه توئیترش درباره احتمال دست یافتن به توافقی در راستای احیای توافق هستهای با استفاده از هشتگ «EndgameViennaTalks» به معنی پایان کار در مذاکرات وین، نوشت: حصول یک توافق در وین امکانپذیر است اما تضمین شده نیست. نباید پیش از بسته شدن پنجره دیپلماتیک، فرصت را از دست بدهیم. الان باید چند متر آخر را طی کنیم. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین و مذاکرهکننده ارشد هیات روسیه در مذاکرات وین هم پنجشنبه در پیامی توئیتری نوشت: مذاکرات «تقریبا پایان یافته است».
* ترامپ: توافق وین تبعات زیادی برای اسرائیل به همراه دارد
روزنامه عبریزبان معاریو در گزارشی به نقل از دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا نوشت: توافق بین ایران و کشورهای غربی در وین تبعات زیادی را برای اسرائیل به همراه خواهد داشت و باعث خواهد شد محو اسرائیل تنها به زمان نیاز داشته باشد. ترامپ که با شبکه MRC گفتوگو میکرد، گفت: توافق به معنای پایان اسرائیل است، آنها (ایرانیها) تلاش دارند توافقی بدتر از آنچه در گذشته وجود داشت را به امضا برسانند. رئیسجمهور سابق آمریکا ضمن تکرار ادعاهای بیاساس خود درباره تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای افزود: من مانع اجرای توافقنامهای شدم که بشدت بد و خطرناک بود، آن توافق برای ما، اسرائیل و هر جای دیگری خطرناک بود.
***
تمدید وضعیت اضطراری ملی آمریکا در قبال ایران
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا وضعیت اضطراری ملی در قبال جمهوری اسلامی ایران را بار دیگر تمدید کرد. طبق بیانیه کاخ سفید که سوم مارس (12 اسفند) منتشر شد وضعیت اضطراری ملی در قبال ایران که 15 مارس 1995 اعلام شد، پس از 15 مارس 2022 نیز به قوت خود باقی خواهد ماند. بر اساس ادعای جو بایدن در این بیانیه، اقدامات و سیاستهای ایران همچنان خطری فوقالعاده و بزرگ برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا ایجاد میکند. بیانیه رئیسجمهور آمریکا میافزاید: به این دلایل، به این تصمیم رسیدهام که لازم است وضعیت اضطرار ملی را که در فرمان اجرایی 12957 اعلام شده، در قبال ایران ادامه داده و تحریمهای جامع علیه ایران را در پاسخ به این تهدید حفظ کنم.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت همشیره حجتالاسلام حجتی
حضرت آیتالله العظمی خامنهای با صدور پیامی درگذشت همشیره حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ محمدجواد حجتی را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری متن پیام تسلیت رهبر حکیم انقلاب به شرح زیر است:
بسماللهالرحمنالرحیم
برادر گرامی جناب آقای حاج شیخ محمدجواد حجتی عزیز
درگذشت همشیره مکرمهتان را تسلیت عرض میکنم به شما و همه بازماندگان. خداوند شما را محفوظ و موفق بدارد.
سیدعلی خامنهای
1400/۱۲/13
***
گلستان مقصد شانزدهمین سفر استانی رئیسی
بازدید رئیسجمهور از تنها جزیره ایرانی دریای خزر
رئیسجمهور در جریان شانزدهمین سفر استانی دولت روز گذشته عازم استان گلستان شد. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در بدو ورود به این استان با بیان اینکه بیکاری یکی از دغدغههای جدی خانوادههای محترم و تحصیلکردگان ما است، تصریح کرد: زمینه ایجاد اشتغال در استان گلستان فراهم است و انشاءالله با کمک همه مدیران و دستاندرکاران و مردم عزیز در استان با یک حرکت جهادی کار متفاوتی در این زمینه انجام خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: امیدوارم با پیروی از سرداران شهید و رزمندگان سنی و شیعه در این استان که حرکتشان برای همه ما درسآموز بوده، کارهای ماندگاری برای استان گلستان انجام شود.
رئیسی در ادامه با حضور در جزیره آشوراده و کانال خزینی از نزدیک در جریان مشکلات توسعهای این مناطق قرار گرفت. رئیسجمهور تأکید کرد: ضروری است کانالهای ورودی آب به این منطقه لایروبی شود. وی خاطرنشان کرد: آب باید در خلیج گرگان جریان داشته باشد. مسؤولان بدون فوت وقت سریعا برای احیای خلیج گرگان اقدام کنند. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه پس از این سفر استانی لایروبی آبراهههای تامینکننده آب این مناطق انجام شود، تصریح کرد: حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز جلسه کارشناسی تشکیل و اقدامات لازم به سرعت آغاز شود. رئیسی خاطرنشان کرد: دستگاههای اداری، احیا، نگهداری و استفاده از این طبیعت را در پیچ و خم روزمرگی معطل کردهاند. رئیس قوه مجریه با اشاره به ظرفیتهای این منطقه برای توسعه در زمینه گردشگری و محیط زیست، اظهار داشت: چندین بار در زمینه توسعه این منطقه مطالعه انجام شده است، لذا الان دیگر زمان اجراست و تعلل پذیرفتنی نیست.
رئیسی در ادامه برنامههای سفر به استان گلستان با حضور در مرکز لجستیک مرزی و گمرک اینچهبرون، با بیان اینکه گسترش مسیرهای ریلی، یکی از مهمترین محورهای توسعه ملی است، گفت: برای توسعه خطوط ریلی مقرون به صرفهترین، مطمئنترین و کوتاهترین روشها مدنظر باشد. رئیسجمهور توجه به پیشنهادات و راهکارهای کارشناسی و تخصصی را ضرورت اصلی کارآمدی فرآیندهای توسعهای دانست و خاطرنشان کرد: در میان راهکارهای نخبگانی و کارشناسی نیز آنچه منافع ملی را بهتر و بیشتر تامین میکند باید ملاک عمل باشد.
وی در ادامه به اهمیت کریدور شمال- جنوب اشاره و تأکید کرد: این کریدور از آن دسته زیرساختهایی است که کمک موثر و زیادی به توسعه کشور میکند. رئیسی همچنین با حضور در بازارچه مرزی اینچهبرون با مردم و برخی کسبه دیدار و گفتوگو کرد. در جریان این بازدید رئیسجمهور پس از شنیدن مشکلات و دیدگاههای بازاریان دستورات لازم را برای پیگیری و رفع این مشکلات صادر کرد.
***
آزادسازی سواحل نشان داد قانونهای بر زمین مانده را میشود اجرا کرد
امام جمعه موقت تهران گفت: آزادسازی سواحل نشان داد میشود قانونهای بر زمین مانده را اجرا کرد که فقط وحدت، صمیمیت و توکل به خداوند میخواهد. حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری در خطبههای نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: دشمن امید اجتماعی و اعتماد اجتماعی ما را نشانه گرفته است که خوشبختانه میبینیم اقداماتی در سطح قوا در حال انجام است و به نظر میرسد به لطف خدا طلیعه یک انقلاب اداری در کشور باشد. حاجعلی اکبری ادامه داد: شک نداریم هر نوع اصلاح فرهنگی، اخلاقی، اقتصادی، عدالتی و اجتماعی اگر بخواهد در جامعه رخ دهد باید از نهادهای حاکمیتی و دولت شروع شود و اول باید آنجا اصلاح شود.
وی در همین راستا افزود: هر چند در بخشهای گوناگون باید از مردم توقع داشته باشیم اما نهادها در این زمینه باید پیشگام باشند، لذ این رویکرد بسیار مبارک است و قدر آن را میدانیم و خداوند را شاکریم. امامجمعه موقت تهران گفت: اگر چه در برخی بخشها با تاخیر این کار انجام میشود اما قصه آزادسازی سواحل از همین قبیل بود. چقدر کار خوب، بجا و قاطعی بود که با همکاری همه قوا و رئیسجمهور عزیزمان انجام شد. این نشان داد میشود قانونهای روی زمین مانده را اجرا کرد که فقط وحدت، صمیمیت و توکل به خداوند میخواهد.
ارسال به دوستان
قهرمانسازی کاریکاتوری غربگرایان داخلی از رئیسجمهور اوکراین به خاطر کدام مبانی سیاسی مشترک است؟
عبرت امنیتفروشی هاشمی تا زلنسکی
گروه سیاسی: درگیریهای روسیه و اوکراین در حالی وارد دومین هفته خود شده است که در ابتدا کمتر کسی پیشبینی این سطح از آتشافروزی و نزاع را داشت. حالا اوکراین تبدیل به سرخط خبرها در رسانههای جهان شده و بسیاری معتقدند خطکشیهای هندسه جدید جهانی را باید در زد و خوردهای این کشور جستوجو کرد. در این میان حوادث این روزهای اوکراین فضای سیاسی ایران را نیز تحت تاثیر قرار داده است؛ ترک برداشتن بسیاری از پیشفرضها همچون توانایی تضمین امنیت با رفتن زیر بلیت آمریکا، از جمله مهمترین مباحثی است که افکار عمومی را نسبت به عاقبت کییف کنجکاو کرده است. غربگرایانی که در دهههای گذشته همواره نوک پیکان حملاتشان را متوجه نیروهای نظامی و توان دفاعی کشورمان کرده بودند، در شوک مشاهده آنچه در اوکراین میگذرد، بهترین راه را در فرار به جلو و قهرمانسازی از رئیسجمهور این کشور پیدا کردهاند، تا جایی که پرتره «ولودیمیر زلنسکی» تبدیل به طرح ثابت رسانههای اصلاحطلب شده است. روایت این رسانهها -که همگی همسو با روایت اروپا و غرب است- بیش از هر چیز به دنبال حراست از پیشفرضهایی است که در دهههای اخیر مبلغ آن بودند. با این حال حرکت شتابزده دولتهای غربی در تحریم هر آنچه به روسیه منتسب بود و افزایش بودجههای نظامیشان، عملا خط بطلانی بر بسیاری از پیشفرضهای غربگرایان و اصلاحطلبان کشید. جامعه در کمتر از یک هفته این واقعیت را دید که تمام نهادهای بینالمللی (حتی فدراسیونهای ورزشی و جشنوارههای هنری) تابع منافع آمریکا هستند و دولتهای اروپایی در مسیر تهدیدزدایی از خود هیچ خط قرمزی ندارند. در این میان البته رفتار دولت آلمان که همواره به عنوان الگویی از سوی غربگرایان به ایران تحویز میشد بیش از همه سروصدا کرد.
یکشنبه هفته گذشته اولاف شولتز، صدراعظم آلمان در نشست اضطراری پارلمان آلمان گفت: ما باید برای امنیت کشور خود و همچنین حفاظت از آزادی و دموکراسی سرمایهگذاری کنیم. این بدان معناست که آلمان ۲ درصد از بازده اقتصادی خود را صرف امور دفاعی میکند. وی همچنین در این جلسه گفت: مشخص است که ما به سرمایهگذاری بیشتر در امنیت کشور نیاز داریم. شولتز ادامه داد: پوتین واقعیت جدیدی را ایجاد کرده است که نیاز به پاسخ روشن دارد و ما سلاح را به اوکراین تحویل خواهیم داد. اگر پوتین سیاست خود را تغییر ندهد، رهبری روسیه بهای سنگینی برای آن پرداخت خواهد کرد. وی افزود: ما در کنار اوکراین و هر کسی که شجاعانه با پوتین مقابله میکند، ایستادهایم. پوتین جنگ تهاجمی را علیه کییف به راه انداخت، زیرا آزادی اوکراینیها با رژیم سرکوبگر او مخالفت میکند. ما از هر مترمربع از خاک متحدان دفاع خواهیم کرد و در این باره جدی هستیم. صدراعظم آلمان ادامه داد: پوتین استفاده از نیروی نظامی را متوقف نخواهد کرد و اقداماتی که انجام دادهایم به متحد کردن مواضع ما کمک خواهد کرد. فروپاشی بازارهای روسیه مؤید موثر بودن تحریمهای ما است.
* به وقت دنیای موشکها
مواضع صدراعظم آلمان که از افزایش بودجه دفاعی این کشور و حمایت نظامی از اوکراین به عنوان بخشی از سیاست برلین خبر داد، در حالی است که فشار کشورهای پیروز در جنگ دوم جهانی در مهار قدرت نظامی آلمان در سالهای اخیر به عنوان یک نسخه برای پیشرفت ایران تجویز شده بود(!) و مسیر توسعه ایران را در برونسپاری امنیت و خلع سلاح کشور جستوجو میکردند.
مرداد سال 95 بود که مرحوم رفسنجانی در اجلاس مدیران و روسای آموزشوپرورش درباره لزوم تعدیل نیروی نظامی، سخنانی را مطرح کرده و گفته بود: اگر میبینید آلمان و ژاپن این روزها محکمترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ دوم جهانی از اینکه نیروی نظامی داشته باشند، محروم شدند. وی تصریح کرده بود: نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را میبردند و از این رو با این اقدام پولهایشان آزاد شد و به دنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانشبنیان برای خود درست کردند، لذا دیگر آسیبپذیر هم نیستند، این راه در ایران باز شده است و مدیران و دلسوزان باید وارد این فضا شوند؛ مطمئنم دوره دوم دولت روحانی میتواند ما را به آنجا برساند. این سخنان رئیس وقت مجمع تشخیص مصلحت نظام در کنار مواضعی همچون «دنیای فردا دنیای گفتمانهاست نه موشکها» از سوی وی و ادعاهای مقامات دولت وقت که در دفاع از مذاکره با آمریکا رو به تحقیر قدرت نظامی کشور آوردند، بخوبی نشاندهنده نوع نگاه جریان غربگرا به تحولات جهان و امنیت کشور بود. حسن روحانی حتی در مناظرات انتخابات ریاستجمهوری سال 96 و پیش از خروج ترامپ از برجام، عدم موفقیت این توافق را به آزمایشهای موشکی سپاه پاسداران منتسب کرد و به شکل ضمنی از دوگانه «رفاه» و «قدرت نظامی» سخن گفت. محمدجواد ظریف هم در فایل صوتی جنجالی که اوایل سال جاری از وی منتشر شد، در موضعی ضدملی با طرح دوگانه «میدان» و «دیپلماسی» مجددا بر نگاه دولت سابق درباره ضرورت از اولویت خارج کردن قدرت دفاعی کشور تاکید ورزید.
با این اوصاف درگیریهای اوکراین را فارغ از هر سرانجامی میتوان ضربه آخر به نگاه غربگرایان نسبت به معادلات جهانی خواند. واکنش کشورهای غربی به خدشهدار شدن حریم امن اروپا بخوبی همگان را به این جمعبندی رساند که کماکان امنیت، محور و ضامن اصلی هرگونه پیشرفتی برای کشورهاست و در مسیر حفظ این محور هیچ ابایی از سرکوب آزادی رسانهها و وادار کردن نهادها به تبعیت از دستورالعملی واحد وجود ندارد.
* برونسپاری امنیت؛ ایدهای خیانتبار
بحران اوکراین و قرار گرفتن این کشور در موقعیتی که برای فرار از سقوط و فروپاشی هر روز دست به دامان یکی از قدرتهای جهان میشود و در نهایت با جواب منفی آنها مواجه میشود، پایانی بر ایده «برونسپاری امنیت» در سطح جهانی خواهد بود. عبرت زلنسکی در عین اثبات تعیینکنندگی قدرت نظامی در تثبیت امنیت به عنوان اهرم اصلی حیات و دوام هر جامعه، عمق خیانت «برونسپاری امنیت» را بر همگان روشن کرد.
تصور خام جریان غربگرا که هضم شدن در معادلات و هندسه نظام سلطه را متضمن امنیت میدانست، در شرایطی با فقدان اعتبار مواجه شده است که رسانههای این جریان تمام اهتمام خود را بر ترمیم چهره رئیسجمهور صهیونیست اوکراین معطوف کردهاند تا بلکه با قهرمانسازی از زلنسکی، از پاسخگویی درباره گذشته خود و ایدههای مرگبارشان نجات پیدا کنند. تجربه خصومت آمریکا با کشورمان در دهههای اخیر بخوبی این امر را ثابت کرد که هر گاه تحت لوای «تنشزدایی» گفتار و رفتار دولتمردان در برابر آمریکا تعدیل شده است، واشنگتن تهدیدهای بیشتری را علیه ایران به کار گرفته است. حال و با چنین تجربهای، تشویق ایران به خلع سلاح با نیت خوشخیالانه تضمین امنیت، تنها میتوانست نقطه آغازی بر شروع آتشافروزیهای نظامی در خاک کشورمان باشد.
آنچه این روزها اوکراین زلنسکی را در باتلاق فروپاشی قرار داده، آیینه تمامنمایی از نسخه توسعه مرحوم رفسنجانی و مجموعه جریانات غربگراست که در چند دهه گذشته بارها با عنوان راه علاج مشکلات کشور تجویز شده است. هر چند عقلانیت نظام در تن ندادن به این دومینوی فروپاشی مانع از تحقق این ایده شد اما تجربه زلنسکی بار دیگر زنگ خطر را درباره نسخههای ویرانکننده اصلاحطلبان برای افکار عمومی و تمام ایراندوستان به صدا درآورد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|