|
چرایی غیبت بنسلمان در بازیهای المپیک زمستانی پکن
ولیعهد عربستان سفر خود به چین برای حضور در بازیهای المپیک زمستانی پکن را لغو کرد تا در زمان تماس رئیسجمهور آمریکا با ملک سلمان، در کنار او باشد. خبرگزاری «رویترز» اعلام کرد ۱۰ فوریه رئیسجمهور آمریکا با ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان گفتوگو کرد. بایدن از زمان ریاستجمهوری از گفتوگوی مستقیم با محمد بنسلمان خودداری کرده است.
ارسال به دوستان
هیأتهای مذاکرهکننده روسیه و اوکراین در دور دوم گفتوگوهای خود بر سر ایجاد مسیرهای مشمول آتشبس برای عبور غیرنظامیان به توافق رسیدند
کریدور ی برای آتشبس در اوکراین
گروه بینالملل: نهمین روز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین با یک خبر وحشتناک در رابطه با وقوع انفجار و آتشسوزی در بزرگترین تاسیسات اتمی اروپا آغاز شد. در حالی که مقامات کییف مدعی شدند گلولهباران روسیه باعث آتشسوزی در این تأسیسات مهم شده، مقامات دولت روسیه این آتشسوزی را ناشی از اقدامات گروههای خرابکار اوکراینی عنوان کردند. در همین حال، درگیریها در جنوب اوکراین در حالی تشدید شد که شهر «خرسون» تبدیل به نخستین شهری شد که به طور کامل به دست روسیه افتاد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بر اساس گزارشها حملات و گلولهباران شهرهای ماریوپل، چرنیهف و خارکف همچنان ادامه دارد. به گزارش پایگاه «ترند»، روز جمعه در کییف، پایتخت اوکراین انفجاری قوی به وقوع پیوست که صدای آن در بسیاری از مناطق شنیده شد.
شرکت آمریکایی «مکسار» که تصاویر ماهوارهای ارائه میدهد، با انتشار ویدئویی نوشت: کاروان نظامی روسیه به طول ۶۴ کیلومتر در حومه پایتخت اوکراین مستقر شده و منتظر عملیات است.
از سوی دیگر نبردهای سنگین در حومه شهر بندری استراتژیک ماریوپل در ساحل دریای آزوف هم ادامه دارد. فرماندار این شهر روز پنجشنبه گفت تامین برق، آب، گرمایش و غذا در این شهر قطع شده است. همچنین گلولهباران بیشتری در شهر چرنیهف در شمال گزارش شد. نیروهای روس همچنین به بمباران شهر خارکف، دومین شهر بزرگ اوکراین ادامه میدهند. یکی از دستیاران زلنسکی از اوکراینیها خواسته است از تاکتیکهای چریکی علیه نیروهای روس استفاده کنند، درختان را قطع کنند و ستونهای عقب سربازان روس را نابود کنند. ارتش روسیه نیز اعلام کرده شهر «خرسون» را در کنترل گرفته و مقامات محلی اوکراین نیز تأیید کردهاند نیروهای روس مقر دولت محلی در این شهر بندری واقع در ساحل دریای سیاه را تصرف کردهاند. به این ترتیب خرسون نخستین شهر بزرگ اوکراین است که از زمان شروع جنگ در این کشور به دست نیروهای روسیه سقوط میکند. در همین حال سازمان ملل در جدیدترین آمارش اعلام کرد بیش از یک میلیون پناهجو تنها طی ۷ روز جنگ از اوکراین فرار کردهاند.
* ادامه مذاکرات هیأتهای روسیه و اوکراین
یکی از اعضای هیات اوکراینی اعزام شده برای مذاکرات با روسها گفت هر ۲ طرف توافق کردند کریدورهایی برای غیرنظامیان ایجاد کنند تا در امنیت از مناطق جنگی خارج شوند. میخائیلو پودولیاک، مشاور ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گفت مسیر این کریدورها مشمول آتشبس خواهد بود. با این حال «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین دیروز (جمعه) گفت که «هیچ صحبتی» درباره امضای هیچ نوع سند رسمی بین روسیه و اوکراین پس از دور دوم مذاکرات ۲ طرف در روز پنجشنبه نیست. پسکوف دیروز در کنفرانس تلفنی با خبرنگاران گفت: دور دوم مذاکرات دیروز(پنجشنبه) برگزار شد. اکنون به مذاکرات بستگی دارد. این فرصتی است که هیأتها بدون واسطههای غیرضروری تمام عناصر مواضع را به یکدیگر منتقل کنند. موضع ما به اطلاع طرف اوکراینی رسیده است. وی در پاسخ به سوالی درباره امکان امضای هر گونه توافقنامه سطح بالا بین ۲ طرف، گفت: هنوز هیچ صحبتی درباره [امضای] هیچ سندی وجود ندارد. گفتوگوهایی که انجام شد فرصت خوبی بود تا دیدگاه خود را به وضوح بیان کنیم.
* پوتین و زلنسکی سوژه ترور
هفتهنامه تایمز لندن مدعی شد «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین تاکنون حداقل ۳ بار از تلاش برای ترور جان سالم به در برده است. این گزارش افزود: 2 گروه مختلف برای کشتن رئیسجمهور اوکراین مامور شده بودند؛ یکی گروه «واگنر» تحت حمایت کاخ کرملین و گروه دیگر نیروهای ویژه چچنی. هر 2 گروه توسط سرویس امنیت ضدجنگ اوکراین خنثی شدهاند. تایمز همچنین مدعی شد این عناصر در طول اقدامات خود متحمل تلفات شدند و گفته میشود که از پیشبینی تلاشهایشان در این مسیر توسط اوکراینیها نگران شدهاند. یک منبع نزدیک به این گروه گفته، وهمآور است که تیم امنیتی زلنسکی چگونه از این موضوع مطلع شده است. مقامات امنیتی اوکراین شنبه اعلام کردند یک سوءقصد به جان ولودیمیر زلنسکی را در حومه کییف ناکام گذاشتند و کادری از عوامل چچنی را پیش از این از بین بردهاند. پیش از این «اولکسی دانیلوف» رئیس شورای دفاع و امنیت ملی اوکراین در مصاحبهای گفته بود روز سهشنبه نیروهای اوکراینی ۲ جوخه مرگ چچنی را منهدم کردند. از سوی دیگر یک سناتور جمهوریخواه آمریکایی خواستار ترور ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه شد. به دنبال اظهارات «لیندسی گراهام» سناتور آمریکایی درباره ترور ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، سفارت مسکو در واشنگتن شدیدا به آن واکنش نشان داد و این اظهارات را محکوم کرد. بر اساس گزارش العربیه، گراهام روز پنجشنبه در واکنش به عملیات نظامی روسیه در اوکراین در اظهاراتی عجیب گفت: باید کسی در روسیه پوتین را ترور کند. وی در مصاحبه با شبکه فاکسنیوز افزود: چطور [این جنگ] تمام میشود؟ وقتی کسی در روسیه جلو بیاید و این(پوتین) را از دور خارج کند. وی همچنین در حساب توئیتری خود نیز درخواستش را تکرار کرد و خطاب به مردم روسیه نوشت: شما باید برای کشورتان کاری بکنید و جهان قدردان این خدمات شما خواهد بود. سفارت روسیه در آمریکا در واکنش به این اظهارات گفت: درخواست سناتور لیندسی گراهام را بشدت محکوم میکنیم و خواستار توضیح رسمی واشنگتن درباره آن هستیم.
* ناتو درخواست منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین را رد کرد
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در کنفرانسی خبری بعد از نشست وزرای خارجه این ائتلاف نظامی با اشاره به درخواست رئیسجمهور اوکراین برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور گفت: «موضوع منطقه پرواز ممنوع در این نشست مطرح شد اما ائتلاف معتقد است هواپیماها و نیروهای ناتو نباید در اوکراین باشند». وی افزود: «مداخله مستقیم ناتو در درگیری در اوکراین باعث گسترش آن به کشورهای دیگر میشود». دبیر کل ناتو درباره پیوستن دیگر کشورها به این ائتلاف نیز گفت: «ما تصمیم داریم فنلاند و سوئد را در تمام گفتوگوهای اعضای ناتو مشارکت دهیم و ترتیبات و برنامههای خود را به آنها اعلام خواهیم کرد»؛ اقدامی که پیش از این با واکنش جدی روسیه همراه شده بود.
***
آخرین خبرها از حمله روسیه به اوکراین تا شامگاه جمعه
مقامات ژاپن اعلام کردند چند جنگنده خود را جهت دفع نفوذ یک هلیکوپتر روسیه به حریم هوایی این کشور اعزام کردند. این ۲ رقیب قدیمی بر سر اوکراین و مناقشات ارضی بین ۲ کشور (بر سر چند جزیره) که به زمان جنگ دوم جهانی برمیگردد اختلاف دارند.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه: ما بارها نشان دادهایم و آماده نمایش مجدد هستیم، اگر کسی نخواهد در چارچوب یک همکاری با ما راه بیاید و در این راه به خودش و به ما آسیب برساند، ما در هر صورت به وظایف خود عمل خواهیم کرد.
دبیرکل ناتو: روابط ما با روسیه در بلندمدت تغییر اساسی کرده است و ما به دیپلماسی متعهد خواهیم ماند.
وزیر خارجه ترکیه از تماسهای نظامی روسیه و ترکیه برای بازگشت امن کشتیها از دریای سیاه خبر داد.
رویترز: اتحادیه اروپایی در حال بررسی راههایی برای محدود کردن دسترسی روسیه به منابع مالی صندوق بینالمللی پول است.
دولت سوییس: نیازهای گاز طبیعی ما برای زمستان امسال تامین شده است و ما به دنبال تامین آن برای زمستان آینده در اسرع وقت هستیم.
رویترز به نقل از رئیسجمهور اوکراین: ایجاد منطقه پرواز ممنوع تنها تضمینی برای جلوگیری از بمباران زیرساختهای هستهای است.
وزارت دفاع روسیه: نیروهای ما از 28 فوریه تاسیسات زاپروژیا را تحت کنترل دارند.
رافائل گروسی: نیروهای روسیه کنترل کامل نیروگاههای هستهای چرنوبیل و زاپروژیا را در دست دارند.
نیروهای مشترک اوکراین: هواپیمای سوخوی روسیه را در منطقه ولنوفخای دونتسک در شرق این کشور سرنگون کردیم.
صدراعظم آلمان: ناتو در درگیری اوکراین دخالت نظامی نخواهد داشت.
ارسال به دوستان
آتشسوزی نیروگاه اتمی «زاپروژیا» و همه آنچه باید بدانید
بامداد جمعه نیروهای روسیه بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا در جنوب شرق اوکراین را تصرف کردند. مقامات اوکراینی روز جمعه گفتند گلولهباران روسیه باعث آتشسوزی در ساختمانی در مجتمع کارخانه شده است که بعدا خاموش شد. این آتشسوزی هشدار رهبران سراسر جهان را درباره یک فاجعه بزرگ بالقوه در پی داشت. این در حالی است که روسیه عامل این حمله را خرابکاران اوکراینی دانسته و آن را «تحریکی وحشتناک» خوانده است. نیروگاه اتمی «زاپروژیا» (Zaporizhzhia) در دشت جنوبی اوکراین روی رودخانه دنیپر در حدود 550 کیلومتری (342 مایلی) جنوب شرق پایتخت اوکراین (کییف) و حدود 525 کیلومتری (325 مایلی) جنوب تاسیسات اتمی چرنوبیل واقع شده است. ظرفیت کلی این نیروگاه حدود 6000 مگاوات است که برای تامین برق حدود ۴ میلیون خانه کافی است. به گزارش الجزیره در روز چهارشنبه، برخی افراد حامل پرچم اوکراین، راه کارخانه را مسدود کرده بودند اما روز جمعه نیروهای روس متهم به حمله به این نیروگاه شدند؛ حملهای که «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین آن را «ترور هستهای» نامید و گفت میتواند قاره اروپا را به خطر بیندازد. برخی فیلمها و تصاویر منتشر شده از این تاسیسات حاکی از وقوع چندین انفجار و آتشسوزی در یک ساختمان و رگبار گلوله است. همچنین انفجارهایی در پارکینگ خودروی تاسیسات «زاپروژیا» رخ داده است. سرویسهای اورژانس در بیانیهای اعلام کردند: «آتشسوزی در ساختمان آموزشی نیروگاه، ساعت 6 صبح خاموش شد و هیچ تلفات جانی نداشت. همچنین اعلام شد هیچ تشعشع اضافهای از نیروگاه گزارش نشده است. اواخر روز جمعه مقامات محلی گفتند نیروهای نظامی روسیه نیروگاه را تصرف کردهاند، در حالی که پرسنل عملیاتی «در حال نظارت بر وضعیت واحدهای برق بودند». گزارشهای اولیه از این حادثه در نیروگاه نشان میدهد بازارهای مالی در آسیا با افت سهام و افزایش بیشتر قیمتهای نفت همراه شده است. از سوی دیگر «هنری سوکولسکی» مدیر اجرایی مرکز آموزش سیاست منع گسترش به الجزیره گفت: «این نیروگاهها هرگز برای قرار گرفتن در یک منطقه جنگی طراحی نشدهاند و قادر به مقابله با آسیبپذیریهای ذاتی قرار گرفتن در منطقه آتشسوزی نیستند».
* بیانیه آژانس انرژی اتمی درباره وضعیت نیروگاه اتمی «زاپروژیا»
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای از ایمن بودن وضعیت نیروگاه اتمی «زاپروژیا» در اوکراین خبر داد. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای اعلام کرد که آتشسوزی در نیروگاه زاپروژیا موجب افزایش سطح تشعشعات رادیواکتیو نشده و این حادثه تأثیری بر تأسیسات و تجهیزات «حیاتی» این نیروگاه نداشته است. این نهاد بینالمللی ضمن اعلام در تماس بودن با مقامات اوکراین به نقل از آنها بیان داشت که بخش جنوب شرق نیروگاه زاپروژیا نیمهشب مورد اصابت گلوله توپخانه قرار گرفت. «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس نیز در نشستی خبری مدعی شد پرتابه «توسط نیروهای روس» شلیک شده و به ساختمان مجاور محل قرار گرفتن رآکتورها برخورد کرده است. او متذکر شد: «باید تأکید کنم که در حال حاضر اتاق کنترل نیروگاه کاملا تحت کنترل کارکنان اوکراینی است». پیشتر آژانس بینالمللی انرژی اتمی در توئیتی اعلام کرد: آژانس مرکز حوادث [و موقعیتهای] اضطراری خود (IAEAIEC) را به دلیل وضعیت جدی در نیروگاه هستهای زاپروژیا در اوکراین در حالت پاسخگویی کامل ۲۴ ساعته و 7 روز هفته قرار میدهد.
* توضیحات وزارت دفاع روسیه درباره حادثه نیروگاه زاپروژیا
وزارت دفاع روسیه توضیح داد که آسیب احتمالی به نیروگاه اتمی زاپروژیا به دنبال تبادل آتش بین یک گروه خرابکار اوکراینی و گارد ملی روسیه - در قلمرو مجاور نیروگاه - رخ داده است.
به گزارش راشا تودی، در این بیانیه آمده است: رژیم کییف تلاش کرد یک اقدام تحریکآمیز غیرانسانی را اجرا کند و اوکراینیها ساختمان را هنگام خروج به آتش کشیدند. یک گشت سیار گارد ملی از پنجرههای مجتمع آموزشی واقع در خارج از نیروگاه مورد حمله قرار گرفت که با شلیک متقابل سلاحهای سبک سرکوب شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
10 نظامی صهیونیست در نبرد با دشمن فرضی زخمی شدند
واژگونی یک نفربر در رزمایش ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب سرزمینهای اشغالی موجب جراحت ۱۰ نظامی شد. به نوشته وبگاه القدس آنلاین، این حادثه در پایان رزمایشی که در صحرای «نقب» برگزار شد، رخ داد. شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی در این باره گفت 5 نفر از نظامیان زخمی شده، حالشان وخیم است و به بیمارستان منتقل شدهاند. باقی نیز به صورت سرپایی مداوا شدهاند. سخنگوی ارتش صهیونیستی نیز گفته است این حادثه در منطقه «البیسو» در صحرای نقب رخ داده و مقامات نظامی در حال تحقیق درباره چرایی این حادثه هستند.
نظامیان زخمی شده از تیپ «گولانی» هستند که زبدهترین تیپ ارتش صهیونیستی و «تیپ شماره یک ارتش اسرائیل» خوانده میشود. ارتش رژیم صهیونیستی برای ماموریتهای نظامی سخت و حساس از این تیپ استفاده میکند. تیپ گولانی چند ماه پیش از اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی در فوریه ۱۹۴۸ تشکیل شد و در جنگهای زیادی از جمله جنگ ۱۹۴۸، جنگ علیه ارتشهای اردن، سوریه، لبنان و حتی عراق و همچنین جنگ ۱۹۶۷، جنگ اکتبر ۱۹۷۳، جنگ اول و دوم لبنان و حتی ۲ انتفاضه فلسطین در سرزمینهای اشغالی حضور داشته است. شکست نیروهای این تیپ مقابل نیروهای مقاومت حزبالله لبنان در جنگ سال ۲۰۰۶ از جمله موارد باقی مانده در اذهان ناظران سیاسی است.
***
عراق به دنبال احداث دیوار مرزی با سوریه
جانشین فرمانده ستاد ارتش عراق اعلام کرد این کشور در صدد ساخت دیوار مرزی در مرزهای غربی با کشور سوریه است. به گزارش خبرگزای واع، سرلشکر «قیس المحمداوی» جانشین فرمانده ستاد ارتش عراق تأکید کرد از 2 سال پیش تلاشهای گستردهای برای افزایش امنیت در مرز عراق و سوریه انجام شده است. او گفت وضعیت رصد نقاط مرزی بویژه در بخش غربی بهبود چشمگیری یافته و برنامهای برای ساخت دیوار مرزی در نظر گرفته شده است، هر چند تدارکات امنیتی کنونی نیز امنیت لازم را تأمین میکند. وی گفت قرار است یک خط امنیتی فقط با حضور نیروهای ارتش در این منطقه مرزی ایجاد شود که مسؤول امنیت مرز عراق و سوریه شود.
مساله تردد تروریستهای داعش که در نقاط بیابانی در مرز عراق و سوریه حضور دارند، از اصلیترین چالشهای عراق در مبارزه با تروریسم است. چهارشنبه گذشته بود که «فالح الفیاض» رئیس سازمان حشدالشعبی، در سفر به سوریه با «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه درباره موضوع امنیت مرزهای مشترک گفتوگو کرد.
***
توقیف کشتی حامل بنزین اضطراری یمن توسط ائتلاف متجاوز سعودی
سخنگوی شرکت نفت یمن اعلام کرد نیروی دریایی ائتلاف متجاوز سعودی مانع ورود یک کشتی حامل بنزین با نام «قیصر» به بندر الحدیده شد. «عصام المتوکل» تاکید کرد یمن شاهد شدیدترین بحران مشتقات نفتی از زمان آغاز تجاوز و محاصره در 7 سال پیش است. المتوکل در گفتوگو با المسیره اعلام کرد: این روزها صف خودروهای شهروندان در مقابل جایگاههای سوخت در استانهای مختلف یمن به بیش از 3 کیلومتر میرسد.
وی افزود: ابتکار شرکت نفت برای رفع بحران سوخت به شرط اجازه عبور نفتکشها از بندر الحدیده همچنان روی میز است. المتوکل تصریح کرد: یکی از اقدامات خودسرانه برای ورود کشتیهای نفتی عازم به یمن، خرید اجباری نفت آنها از امارات است و در ادامه یک شرکت فرانسوی مخازن هر کشتی را پلمب و بازرسی میکند و پس از آن کشتیها به منظور بازرسی و صدور مجوز ورود به بندر جیبوتی منتقل میشوند اما دزدی دریایی همچنان ادامه دارد و کشتیهای حامل نفت به بندر جیزان منتقل میشوند. سخنگوی شرکت نفت یمن گفت: ما همیشه متعجبیم وقتی کشتیهای نفتی مجوز سازمان ملل را برای ورود به یمن میگیرند، دیگر توجیهی برای دزدی دریایی ائتلاف متجاوز علیه این کشتیها در آبهای بینالمللی وجود ندارد.
شرکت نفت یمن اعلام کرد نیروی دریایی ائتلاف متجاوز سعودی مانع رسیدن یک کشتی حاوی بنزین با نام قیصر به بندر الحدیده شدند، در حالی که این کشتی مورد بازرسی سازمان ملل قرار گرفته و مجوز ورود به یمن را گرفته بود.
***
انفجار مهیب مخازن سوخت در شمال سوریه
منابع محلی سوریه ظهر دیروز خبر دادند مخازن سوخت در منطقه «ترحین» واقع در شهر الباب منفجر شده است. «خالد اسکیف» خبرنگار شبکه «المیادین» در این باره گزارش داد در یک تصفیهخانه اولیه نفت در شرق استان حلب انفجار مهیبی به وقوع پیوسته است. بنا بر این گزارش، در پی نشت سوخت از یکی از مخازن تصفیهخانه، انفجار مهیبی رخ داده و آتش تمام تانکرها و مخازن را در کام خود فرو برده است. رسانههای سوریه از میزان خسارات مادی و تلفات احتمالی ناشی از این حادثه گزارش دقیقی منتشر نکردهاند.
ارسال به دوستان
ظهر دیروز در پی عملیات تروریستی در مسجد شیعیان پیشاور پاکستان 56 نمازگزار شهید شدند
داغستان پاکان
انفجار یک بمب قوی در مسجد شیعیان شهر «پیشاور» پاکستان منجر به شهادت 56 نفر از نمازگزاران و زخمی شدن دستکم 190 نفر شد. این انفجار ظهر دیروز زمانی رخ داد که نمازگزاران در مسجد امام بارگاه شیعیان در کوچه رسالدار در منطقه قدیمی شهر پیشاور برای اقامه نماز جمعه تجمع کرده بودند. شاهدان گفتند حداقل 150 نمازگزار در زمان انفجار در داخل مسجد بودند. منابع محلی افزودند عملیات تروریستی در مسجد «کوچه رسالدار» پیشاور انجام شده است. رسانههای پاکستانی اعلام کردند ۲ تروریست در حمله انتحاری در حین اقامه نماز جمعه در مسجد جامع شیعیان در منطقه «کوچه رسالدار» نقش داشتند. تصاویر دوربینهای مداربسته مسجد امام بارگاه مربوط به شیعیان پیشاور پاکستان نشان میدهد شخص انتحاری با لباس سیاه وارد مسجد شده و با اسلحه تیراندازی میکند و سپس خود را در داخل سالن منفجر میکند.«محمد اعجاز خان» رئیس پلیس پیشاور از درگیری با 2 تروریست در بیرون مسجد خبر داد. وی گفت درگیری زمانی آغاز شد که ۲ مهاجم مسلح در بیرون مسجد به سوی پلیس تیراندازی کردند. بر اساس اظهارات اعجاز خان در این درگیری یک مهاجم تروریست و یک پلیس کشته شدند و یک پلیس دیگر زخمی شد. مهاجم باقیمانده سپس وارد مسجد شد و بمبی را منفجر کرد. واحد خنثیسازی بمب اعلام کرد حدود 5 کیلوگرم مواد منفجره در بمب استفاده شده بود. به گزارش خبرگزاری الجزیره، شاهدی که خود را «نعیم» معرفی کرد و در همسایگی مسجد زندگی میکند، گفت: «ابتدا صدای ۵ تا ۶ گلوله را شنیدم و سپس دیدم بمبگذار انتحاری وارد مسجد شد و انفجاری مهیب رخ داد. درهای خانهام با صدای بلند باز شد و روی زمین افتادم. وقتی وارد مسجد شدم دود و گرد و خاک بود و مردم در خون غلتیده بودند». منابع بیمارستانی شهر پیشاور نیز گفتند وضعیت برخی زخمیها بحرانی است و احتمال افزایش شمار قربانیان وجود دارد. حجتالاسلام والمسلمین «ناصر عباس جعفری» دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین از احزاب پیشرو شیعیان پاکستان طی پیامی حمله تروریستی به مسجد شیعیان پیشاور را محکوم کرد و خواستار برخورد دولت و نهادهای امنیتی علیه عوامل این حمله شد. تاکنون هیچ گروهی مسؤولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است. «عمران خان» نخستوزیر پاکستان در بیانیهای این حمله تروریستی را محکوم کرد. نخستوزیر این کشور طی پیامی با ابراز همدردی با خانواده قربانیان از وزیر کشور پاکستان خواست تحقیقات برای شناسایی عوامل دخیل در این حمله را به سرعت آغاز کند. مقامات سیاسی پاکستان، رؤسای احزاب و شخصیتهای مذهبی نیز طی پیامهایی حمله تروریستی به مسجد شیعیان پیشاور را بشدت محکوم کردند. گروههای تروریستی و تکفیری به طور مستمر شیعیان پاکستان و اماکن مذهبی آنان را مورد حملات وحشیانه قرار میدهند، با این حال این حملات مرگبار همچنان با سکوت مجامع بینالمللی همراه است. در ماههای اخیر پاکستان شاهد افزایش خشونت بوده است. علاوه بر شهروندان و غیرنظامیان در این مدت دهها نفر از پرسنل نظامی هم در حملات متعدد به پایگاههای ارتش پاکستان در امتداد مرز با افغانستان کشته شدهاند.
* انفجار در مسجد پکتیا
منابع محلی ولایت پکتیا در افغانستان تایید میکنند در نتیجه انفجار در ولسوالی دندپتان، ۲ نمازگزار جان باخته و 18 تن دیگر زخم برداشتهاند. تاکنون هیچ گروهی مسؤولیت این انفجار را به عهده نگرفته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|