|
بازگشت پرقدرت شاخص بورس به مدار رشد
شاخص کل بازار بورس تهران دیروز با ۱۷ هزار و ۶۲۷ واحد افزایش، در ارتفاع یک میلیون و ۲۹۸ هزار واحدی قرار گرفت. در ادامه معاملات دیروز بازار سهام (بورس و فرابورس) بیش از ۱۳ میلیارد و ۵۱۶ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۸۲ هزار و ۵۷۳ میلیارد ریال در بیش از ۴۷۰ هزار و ۸۶۷ نوبت معامله شد.
ارسال به دوستان
در صحن علنی تصویب شد: شیوه اختصاص یارانه معادل 12 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای سال آینده به دولت واگذار شد
اختیار ارز ترجیحی با دولت
گروه اقتصادی: با بررسی آمارها و گزارشات، میزان عایدی دولت از محل اصلاح ارز ترجیحی - که اصطلاحا به ارز 4200 تومانی معروف شد - با احتساب قیمت دلار نیمایی (حدود 23 هزار تومان) و در نظر گرفتن میزان اختصاص (18 میلیارد دلار ارز 4 هزار و 200 تومانی) 360 هزار میلیارد تومان است اما بر اساس لایحه تقدیمی دولت قرار بود تنها 175 هزار میلیارد تومان از اصلاح ارز ترجیحی بین مردم در سال آینده بازتوزیع شود ولی حالا بنا بر آخرین مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس، میزان کل یارانه در نظر گرفته شده برای ارز ترجیحی یا حاصل از اصلاح آن در بودجه سال آینده قریب به 250 هزار میلیارد تومان است و اختیار نحوه تخصیص یارانه به شکل بنکارت یا به صورت دلاری به دولت سپرده شده است.
به گزارش «وطنامروز»، چالش میان دولت و مجلس در موضوع ارز ترجیحی به جایی رسید که کمیسیون تلفیق به تخصیص ۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی و دارو و حدود ۳ میلیارد دلار به صورت ریالی جهت خرید گندم برای سال آینده رای داد. هر چند در ادامه و در صحن علنی مجلس، اختلافات بین نمایندگان و کمیسیون تلفیق بالا گرفت و تصمیمگیری بر سرنوشت ارز ترجیحی دوباره به کمیسیون تلفیق واگذار شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز و در روند بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۱، جزء ۲ بند الحاقی تبصره یک لایحه بودجه را بررسی و تصویب کردند. بر اساس این مصوبه، دولت و دستگاههای اجرایی موضوع ماده قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/۷/1386 از جمله بانک مرکزی مجاز به تخصیص، فروش، تهاتر یا مبادله منابع ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز، میعانات گازی، فرآوردههای نفتی و گازی و سایر منابع به غیر از نرخ سامانه معاملات الکترونیکی (ETS) نیستند. در صورت تصویب جزء یک بند الحاقی یک که بخش هزینهای لایحه به شمار میرود، معادل ۹ میلیارد دلار موضوع ردیف ۱۸ جدول مصارف تبصره ۱۴ این قانون برای تامین کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی و بر اساس نرخ ارز ترجیحی اختصاص مییابد.
حجتالاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی، نایبرئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین خبرها از تعیین تکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه ۱۴۰۱ کل کشور گفت: با تصمیم مجلس، در لایحه ۱۴۰۱ ارز ترجیحی با نرخ ۴۲۰۰ تومان نخواهیم داشت.
وی افزود: دولت در لایحه پیشنهادی ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کرده و به جای آن حدود ۱۷۸ هزار میلیارد تومان یارانه ریالی اختصاص داده بود که ۶۶ هزار میلیارد تومان آن برای جبران حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و ۱۰۲ هزار میلیارد نیز برای خرید تضمینی گندم و دارو اختصاص پیدا کرده است.
میرتاجالدینی عنوان کرد: کمیسیون تلفیق مجلس یارانه ریالی دولت را به ۲۵۰ هزار میلیارد تومان رساند تا میزان یارانه حمایتی در هر ۳ حوزه حمایت نقدی، خرید تضمینی گندم و دارو افزایش پیدا کند.
نایبرئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه ۹ میلیارد دلاری که مجلس تصویب کرد در حقیقت در قالب همین ۲۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود، گفت: البته اینجا ابهامی که وجود داشت این بود که آیا ۹ میلیارد دلار با ارز ۴۲۰۰ تومانی باشد یا نرخ ETS که با توجه به رد پیشنهاد یکی از نمایندگان مبنی بر ۹ میلیارد دلار با ارز ۴۲۰۰ تومانی، بنابراین صحبت ارز ۴۲۰۰ تومانی تمام شد، منتها حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به معنای حذف یارانه نیست و یارانه به شکل ریالی به مصرفکننده نهایی که مردم هستند، در قالب کارت خرید کالا و نه یارانه نقدی اختصاص پیدا میکند.
وی افزود: در واقع ۶۶ هزار میلیارد تومانی که برای جبران حذف ارز ترجیحی در بودجه سال آینده اختصاص داده شده، به شکل کارت اعتباری خرید کالا در اختیار یارانهبگیران قرار خواهد گرفت.
بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق در بند الحاقی یک مربوط به بخش هزینهای این تبصره آمده است: معادل مبلغ ۹ میلیارد دلار موضوع ردیف ۱۸ جدول مصارف تبصره ۱۴ این قانون برای تأمین کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی و بر اساس نرخ ارز ترجیحی اختصاص مییابد.
* یارانه ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی؛ طرح دولت یا کمیسیون تلفیق؟
این سوالی است که پیش از این در دیماه توسط حمید پورمحمدی، معاون امور اقتصادی سازمان برنامه و بودجه در گفتوگوی ویژه خبری به آن پاسخ داده شده بود. پورمحمدی در آن برنامه اظهار داشت: میزان یارانهای که سال آینده دولت پرداخت آن را پیشبینی کرده است در مجموع ۲۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
اما در صحبتهای میرتاجالدینی، نایبرئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان شده است که کمیسیون تلفیق مجلس یارانه ریالی دولت را به ۲۵۰ هزار میلیارد تومان رساند تا میزان یارانه حمایتی در هر ۳ حوزه حمایت نقدی، خرید تضمینی گندم و دارو افزایش پیدا کند.
حال سوال اینجاست: کمیسیون تلفیق، برنامه دولت برای یارانه ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی را ابتکار خود میداند؟ آیا کمیسیون تلفیق رای به حذف دلار ۴۲۰۰ داده است، آن هم در شرایطی که چند روز قبل، رئیس این کمیسیون با قاطعیت بر عدم حذف ارز ترجیحی تاکید داشت؟ با توجه به صحبتهای میرتاجالدینی، باید سال آینده منتظر یارانه سوم باشیم یا همچنان تداوم سیاست ارزی فعلی را شاهد خواهیم بود؟
ارسال به دوستان
با پذیرهنویسی ۱۰ درصد سهام استقلال و پرسپولیس نه مدیریت و نه مالکیت این ۲ باشگاه به بخش خصوصی واگذار نمیشود
ادای خصوصیسازی!
چند هفتهای است ماجرای خصوصیسازی باشگاههای استقلال و پرسپولیس نقل محافل ورزشی و بورسی شده است؛ امری که سالهای زیادی است مطرح شده و به شکلهای مختلف در طول این سالها تلاشهایی برای تحقق آن شده است. در نهایت در روزهای اخیر قرار بر این شد ۱۰ درصد سهام سرخابیها در بورس واگذار شود؛ اتفاقی که البته به گفته برخی کارشناسان، خصوصیسازی به معنای دقیق کلمه نیست، بلکه صرفا تلاشی برای رفع و رجوع مشکلات این 2تیم برای کسب مجوز حرفهای از AFC برای حضور در لیگ قهرمانان آسیاست. به گفته کارشناسان، در این فرآیند اساسا خصوصیسازی انجام نمیشود و مدیریت و مالکیت هر ۲باشگاه در اختیار دولت باقی میماند. این یعنی باز هم نهادهای فوتبالی بینالمللی میتوانند نسبت به مالکان و نحوه مدیریت ۲ باشگاه ایراد وارد کرده و مانع فعالیت آنها شوند. همچنین این اقدام به معنای عرضه اولیه نیست و پس از پذیرهنویسی آنها که یکشنبه هفته آینده رخ میدهد، نماد ۲ باشگاه بسته شده و سرمایه آورده سهامداران بلوکه میشود تا مادامی که مراحل فرآیند افزایش سرمایه این 2 باشگاه انجام شود. این یعنی در یک بازه زمانی کوتاهمدت هیچ آوردهای برای باشگاهها که با بحران مالی دست و پنجه نرم میکنند، نخواهد داشت.
در همین رابطه روز گذشته نشست خبری پذیرهنویسی سهام سرخابیها در محل وزارت اقتصاد با حضور رئیس سازمان خصوصیسازی، مدیرعامل فرابورس ایران و مدیران ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس برگزار شد. در ابتدای نشست خبری پذیرهنویسی سهام ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس در فرابورس، حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی گفت: ورود این ۲ باشگاه به بازار سرمایه اتفاقی است که سالهاست منتظرش بودیم.
مدیرعامل فرابورس ایران نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه پروژه ورود این ۲ باشگاه به بازار سرمایه، بزرگ و پرچالش بود، گفت: ورود من به فرابورس با آغاز جدی این پروژه همراه شد. همکاری سازمان خصوصیسازی و باشگاههای پرسپولیس و استقلال بسیار عالی و ستودنی بود.
میثم فدایی در ادامه عنوان کرد: محیط قانونی فعالیت ۲باشگاه در بازار سرمایه را برای هر ۲ باشگاه تبیین کردیم. موارد افشای اطلاعات هر ۲ باشگاه نیز به طور کامل انجام شده است. فدایی گفت: از همه دستاندرکاران و مردم خواهشمندیم در معاملات از ایجاد هر گونه هیجان خودداری کنند، ایجاد هیجان در هر سهمی شامل قانون مقابله با تخلفات سازمان بورس میشود.
مدیرعامل فرابورس ایران خبر داد: با هماهنگی سازمان خصوصیسازی در عرضه اولیه سهام، هر سهامدار خرد میتواند برای خرید سهام هر کدام از باشگاهها ۳۰۰ هزار تومان درخواست ثبت کند.
او گفت: فرابورس یک پلتفرم خرید و فروش سهام است و توصیه به خرید و فروش هیچ سهامی ندارد. مدیرعامل فرابورس درباره نظارتهای حاکم بر روند معاملات سهام سرخابیها و سایر مسائل مهم در روند پذیرهنویسی سهام گفت: عددی که فردا در پذیرهنویسی سهام سرخابیها به عنوان قیمت عرضه اولیه تعیین میشود، توسط کارشناسان رسمی دادگستری و هیات واگذاری تایید شده است.
فدایی در ادامه تصریح کرد: از این به بعد مدیران باشگاهها به فعالیتهای اقتصادی برای بهبود وضعیت درآمدی بپردازند و اجازه دهند قیمتگذاری را بازار انجام دهد. مانند سایر سهام مورد معامله در بازار سهام، نظارت دائمی بر روند معاملات این ۲ سهام وجود دارد و در صورت بروز هرگونه دستکاری قیمتی، معاملات تایید نمیشود.
ارسال به دوستان
قیمت گاز در اروپا به رقم تاریخی 2400 دلار برای هر 1000 مترمکعب رسید
گازگرفتگی اروپا
گروه اقتصادی: از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، قیمت انرژی در آمریکا و اروپا با سرعتی بیسابقه در حال افزایش است، چرا که تحریمهای غرب علیه صنایع مالی و کشتیرانی روسیه عرضه انرژی از سمت این کشور را با اختلال روبهرو کرده است.
طبق آخرین آمار، میانگین قیمت هر گالن بنزین پس از 7سنت افزایش در روز پنجشنبه، در پمپبنزینهای آمریکا 9 سنت افزایش یافت و به 3.84 دلار رسید. یک هفته پیش، رانندگان به طور متوسط 26 سنت کمتر برای هر گالن پرداخت میکردند. این بزرگترین افزایش قیمت در کوتاهمدت از سال 2000 است. همچنین قیمت گاز طبیعی در اروپا به بیش از ۲۴۰۰ دلار در هر ۱۰۰۰ مترمکعب یعنی بالاترین سطح خود رسید.
کارشناسان میگویند افزایش قیمتها میتواند تأثیرات گستردهای بر شهروندان آمریکایی داشته باشد. اگر چه رشد اخیر دستمزد برخی شهروندان آمریکایی آنها را از افزایش قیمتها مصون داشته است اما بنزین به تنهایی در یکچهارم از افزایش 6.1 درصدی تورم در 12 ماه گذشته نقش داشته است. از طرف دیگر با افزایش قیمت انرژی، هزینه حملونقل کالا افزایش مییابد و زنجیره تامین بیش از پیش متزلزل خواهد شد.
کارشناسان معتقدند تحریمهای شدید اقتصادی از سوی کاخ سفید، اتحادیه اروپایی و ژاپن، سیستم مالی روسیه را وارد هرج و مرج کرده و تجارت بینالمللی این کشور را بشدت محدود کرده است. بانکهای اصلی روسیه از 8 کشور از 10 اقتصاد بزرگ جهان جدا شدهاند. همچنین نزدیک به نیمی از کشتیهای کانتینری جهان از پهلوگیری در بنادر روسیه منع شدهاند و از طرف دیگر پرواز هواپیماهای روسی در آسمان اروپای غربی و بیشتر آمریکای شمالی ممنوع شده است.
اگر چه اتحادیه اروپایی که بشدت به گاز طبیعی روسیه و سایر سوختهای فسیلی این کشور وابسته است، تحریمهایی بر بخش انرژی روسیه اعمال نکرده است اما برخی شرکتهای نفتی بینالمللی اعلام کردهاند قصد دارند از سرمایهگذاری در بخش انرژی روسیه خارج شوند. به گفته «پاتریک دی هان»، مدیر تحلیل نفت شرکت گاز بادی، بخش عمده صادرات روسیه در حال حاضر بشدت تحت تاثیر تحریمهای اعمال شده قرار گرفته و عرضه نفت از سمت روسیه در حال حاضر بسیار دشوار شده است.
«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید روز جمعه گفت دولت بایدن در حال بررسی طیف وسیعی از گزینهها از جمله تحریم بخش انرژی روسیه به واسطه تشدید تهاجم روسیه به اوکراین است اما همچنان نگران عرضه جهانی انرژی است. وی ادامه داد: آنچه واقعا مهم است این است که ما عرضه ثابت انرژی جهانی را حفظ کنیم. ما میخواهیم اثرات این تحریمها را بر بازارهای جهانی انرژی و پرداختهای انرژی مردم آمریکا به حداقل برسانیم.
کاخ سفید همچنین سهشنبه گذشته اعلام کرد ایالاتمتحده و دیگر قدرتهای جهانی 60 میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک خود را برای کاهش قیمت نفت آزاد خواهند کرد اما این میزان نفت، معادل ۱۰ روز صادرات نفت خام و محصولات نفتی روسیه است و مقامات بینالمللی میگویند این میزان تنها برای ایجاد ثبات در بازار انرژی به مدت 30 روز کافی است.
اگر چه جریان انتقال گاز از روسیه به اروپا ثابت است و حتی بیشتر از قبل از جنگ اوکراین برآورد شده اما تنش میان مسکو و غرب، وضعیت بلاتکلیفی را بر بازار حاکم کرده است.
«کاوشال رامِش» تحلیلگر «ریستاد انرژی» به بلومبرگ گفته است: جریان خط لوله روسیه به صورت روزبهروز ثابت بوده است اما اپراتورها نگران این مساله هستند که این انتقال تا چه مدت میتواند بدون وقفه ادامه یابد؛ وضعیتی که به گفته این تحلیلگر باعث «ابهام شدید» در بازار میشود.
تا زمانی که آبوهوای معتدل در ماه آوریل فرا رسد و تقاضای انرژی را کاهش دهد، سرمای هوا منجر به ادامه نگرانیها در قاره سبز میشود. ۴۰ درصد گاز ورودی به اروپا از مبدا روسیه است و کشورهای اروپایی با افزایش قیمتهای گاز از تابستان به دنبال کاهش عرضه روسیه تحت فشار بودهاند؛ کاهش عرضهای که از پر شدن ظرفیت ذخایر گاز اروپا جلوگیری کرد.
از سویی قیمت بالای انرژی به بازار برق نیز منتقل میشود. قیمت برق در اسپانیا روز شنبه به ۳۶۶ یورو به ازای هر مگاوات ساعت رسید که بالاترین رقم از آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی تاکنون و یکی از بالاترین ارقام در تاریخ این کشور است. قیمت برق در آلمان نیز به ۳۶۰ یورو و در ایتالیا و فرانسه به ۳۷۰ یورو رسیده است. طبق پیشبینیها قبوض انرژی به ازای هر خانوار در سال ۲۰۲۲ در آلمان به 3400 یورو، در انگلیس بیش از 3000 یورو، در فرانسه 2800 یورو و در ایتالیا و اسپانیا تا حدود 2000 یورو خواهد رسید.
همچنین در بدترین حالت در صورتی که عرضه انرژی از سوی روسیه قطع شود، قیمت انرژی تا ۷۰ درصد افزایش مییابد و به این ترتیب متوسط درآمد خانوارهای اروپایی تا 2.5 درصد کاهش مییابد. هزینه زندگی در انگلیس و آلمان تا بیش از ۴ درصد و در اسپانیا، فرانسه و ایتالیا تا حدود ۳درصد افزایش مییابد که معادل هزینه اضافی بیش از 1.200 یورو برای هر خانوار است.
با وجود برنامههای اروپا برای جایگزینی گاز روسیه با سایر تامینکنندگان و استفاده از ذخایر استراتژیک، نهتنها توانایی اروپا برای پوشش تقاضا در ابهام قرار دارد، بلکه افزایش قیمتها و خاموشیها در برخی مناطق از محتملترین پیامدهای قطع گاز روسیه خواهد بود.
نفوذ کرملین در حوزه انرژی در برخی کشورهای اروپایی بیش از سایرین است. بر اساس دادههای یورواستات، در آلمان، واردات از روسیه بین ۶۰ تا ۶۵ درصد مجموع گاز مصرفی را تشکیل میدهد، در حالی که این رقم در ایتالیا ۴۰ درصد است. اسپانیا و فرانسه در وضعیت متفاوتی قرار دارند و این ۲ کشور اگر چه در برابر افزایش قیمت در بازار انرژی آسیبپذیر هستند اما واردات از مغرب، تا حدودی از آنها محافظت میکند. فرانسه تنها غول اروپایی است که به لطف انرژی هستهای با 44.4 درصد در رده پایینترین کشورهای وابسته قرار دارد.
به این ترتیب کاهش فرضی عرضه به طور ناهمگونی بر هر یک از کشورهای قاره سبز تاثیرگذار است. در کشورهای کمتر وابسته، انتظار میرود کمبود عرضه گاز منجر به افزایش قیمت برق، هزینه گرمایش و محصولات وابسته به گاز طبیعی شود. این در حالی است که استفاده بیشتر از ذخایر و واردات از سایر کشورها به منظور جلوگیری از فروپاشی سیستمهای خود و ممانعت از خاموشیها، از اقدامات کشورهای وابسته به گاز روسیه باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
مصوبه مجلس برای اخذ مالیات از هنرمندان و سلبریتیها
نمایندگان مجلس در مصوبه خود مقرر کردند از درآمد بیش از ۲۶۰ میلیون تومان بازیگران، اجرای صحنه خوانندگی (کنسرت) و تهیهکنندگی، نشر و تکثیر و پخش آثار موسیقایی و حراجی آثار هنری مالیات اخذ شود. نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم دیروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1401 کل کشور بازگشتی از کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، با پیشنهاد اصلاحی روحالله نجابت در جزء یک بند «ق» تبصره 6 ماده واحده این لایحه با 171 رأی موافق، 29 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند. براساس جزء یک اصلاحی بند «ق» تبصره 6 ماده واحده لایحه بودجه 1401 کل کشور، معافیت مالیاتی فعالیتهای مربوط به انتشارات کمکدرسی حذف میشود و معافیت مالیاتی بازیگران، اجرای صحنه خوانندگی (کنسرت) و تهیهکنندگی، نشر و تکثیر و پخش آثار موسیقایی، حراجی آثار هنری موضوع بند «ل» ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم فقط تا سقف ۲ میلیارد و 600 میلیون ریال در سال قابل اعمال است و بعد از آن حسب مورد به نرخ قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات است. لازم به ذکر است نجابت در جریان طرح پیشنهاد خود گفت: هنرمندان عزیز ما هستند و در مجلس برای این افراد ارزش بسیار زیادی قائلیم اما بعضا بازیگران با درآمدهای میلیاردی از پرداخت مالیات معاف هستند.
***
درخواست نوردکاران از وزارت صمت برای تعیین سود قانونی تولیدات
عضو هیاتمدیره بزرگترین تولیدکننده خصوصی نورد خاورمیانه با اشاره به کمبود عرضه شمش گفت: درخواست نوردکاران از وزارت صمت تعیین سود قانونی بیلت است. بهمن قاسمی در جمع خبرنگاران با اشاره به مشکلات تولیدکنندههای مقاطع فولادی بخش خصوصی در کشور گفت: تولیدکنندگان این صنعت با توجه به گران تمام شدن تولید محصولات نهایی به علت عرضه گران شمش، امکان صادرات ندارند. مدیرعامل شرکت آریانفولاد اظهار داشت: این در حالی است که اگر شمش صادر نشود، خریدار مجبور میشود محصول نهایی را از ما خریداری کند اما با توجه به اینکه عرضه شمش به صورت قطرهچکانی و به عبارتی 50 درصد نیاز بازار است، در نتیجه محصول نهایی نیز برای ما گران تمام میشود. وی افزود: شرکت فولادی محصولی را که 7 هزار و 200 تومان برایش تمام میشود 18 هزار و 300 تومان به فروش میرساند و با بیش از 150 درصد سود و واسطه نیز همان محصول را بالای 25 هزار تومان با بیش از 30درصد سود به مصرفکننده میدهد و شرکت فولادی دیگری با بیش از 85 درصد سود شمش و اسلب را به بازار میدهد و آن هم به صورت قطرهچکانی. بنابراین با توجه به هزینههای حمل گاز، برق و آب و... تقاضا داریم وزارت صمت حداقل سود مورد تایید نورد را اعلام کند تا مورد توجه سیاستگذاران قرار گیرد. قاسمی با بیان این مطلب که در خودروسازیها به علت بالا بودن قیمت تمام شده امکان رشد وجود ندارد، گفت: تولیدکننده برای اینکه قیمت تمامشده خودرو کاهش یابد، در نتیجه از کیفیت کم میکند. به عنوان مثال ضخامت ورقهای فولادی مورد استفاده را در خودرو کاهش میدهد و به این ترتیب با کاهش کیفیت سعی میکند قیمت تمامشده را کاهش دهد. وی افزود: اگر نوردکاران مورد حمایت قرار گیرند تا تولید و سود افزایش یابد، میتواند به افزایش کیفیت کمک کند و لذا محصولات با کیفیت و ارزش افزوده بالاتر تولید شود. وی در پاسخ به «وطنامروز» درباره اینکه در صورت رفع تحریمها وضعیت صادرات فولاد چگونه خواهد شد، گفت: طبق برنامه چشمانداز 1404 تولید این کالا باید به 54 میلیون تن برسد که 32 میلیون تن مصرف داخلی است و مابقی باید صادر شود و با توجه به کیفیت فولاد ایرانی تمام کشورهای دنیا خواهان این کالا هستند.
***
سخنگوی صنعت برق:
یکچهارم مشترکان نیمی از برق خانگی را مصرف میکنند
سخنگوی صنعت برق جزئیات اجرای طرح حذف تدریجی یارانه برق مشترکان پرمصرف را تشریح کرد.
مصطفی رجبیمشهدی درباره آغاز اجرای طرح افزایش پلکانی قبض برق مشترکان پرمصرف اظهار کرد: این طرح از ابتدای بهمن آغاز شده و تاکنون پیامکهایی به مشترکان مبنی بر اینکه مصرف آنها کمتر یا بیشتر از الگوی مصرف برق است، ارسال شده تا بتوانند برای رسیدن به الگوی مصرف برق اقدام کنند. وی افزود: کسانی که این پیامک را دریافت نکردهاند میتوانند به سامانه «برق من» مراجعه کرده و در آن رعایت الگوی برق را مشاهده کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برخی افراد بسیار بالاتر از الگو برق مصرف میکنند، یادآور شد: در حال حاضر الگوی مصرف برق به 5 منطقه جغرافیایی در کشور به لحاظ گرمایی و رطوبت تقسیم شده که ۸۲ درصد مشترکان در مناطق عادی قرار دارند و بقیه در مناطق گرمسیری درجه یک، ۲، 3 و 4 قرار دارند. ساکنان استانهای جنوبی کسانی هستند که از الگوی گرمسیری تبعیت میکنند. رجبیمشهدی افزایش نرخ برق مشترکان پرمصرف را پلکانی عنوان و اظهار کرد: انتظار داریم بتدریج مشترکان پرمصرف به زیر الگوی مصرف بازگردند، در غیر این صورت مازاد بر الگوی مصرف سبب رشد پلکانی قبض برق آنها خواهد شد. وی تعرفه فعلی هر کیلووات ساعت را ۸۰۰ تومان و در صورت عدم اجرای الگوی مصرف ۲۳۰۰ تومان در هر کیلووات ساعت دانست و گفت: بتدریج یارانه مشترکان پرمصرف برق حذف خواهد شد. به گفته سخنگوی صنعت برق، ۲۵ درصد مشترکان برق پرمصرفها هستند که ۵۰ درصد برق مصرفی بخش خانگی را به خود اختصاص دادهاند و در صورتی که مصرف آنها با اجرای طرح افزایش پلکانی قبض برق کاهش یابد، خاموشی در تابستان امسال نخواهیم داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|