|
ارسال به دوستان
در راستای برپایی جشنوارههای سرود در روزهای پایانی سال نشست خبری جشنواره بینالمللی سرود فجر برگزار شد
مبارزه با مافیای موسیقی، اولویت جشنواره
گروه فرهنگ و هنر: «سرود» یکی از مهمترین بخشهای موسیقی ایرانی محسوب میشود که اجرای صحیح و مناسب آن ضمن تاثیرگذاری بر روند این هنر، موجب اعتلای موسیقی کشور میشود به طوری که ایرانیان در طول تاریخ با بهرهگیری از ادوات موسیقی در مناسبتهای مختلف بهترین بهره را از سرود بردهاند. با پیروزی انقلاب اسلامی، سرود در اواخر دهه 50 و دهه 60 در اوج خود قرار داشت اما از دهه 70 با گسترش سایر گونههای موسیقی، وضعیت سرود در بدترین شرایط ممکن قرار گرفت و این اوضاع تا اواخر دهه 80 ادامه داشت تا اینکه از اواخر دهه 80، نهادها و سازمانهای مختلف در پی سرمایهگذاری و حمایت از گروههای مختلف سرود در کشور برآمدند که نتیجه آن تولید صدها سرود باکیفیت در مضامین انقلابی، اسلامی و ارزشی بوده است و این روال همچنان با قدرت ادامه دارد. در این میان نباید از نظر دور داشت تمام این اتفاقات تحت تاثیر بیانات و تاکیدات مهم مقام معظم رهبری درباره اهمیت «سرود» رخ داده است. ایشان در بخشی از بیاناتشان درباره سرود می فرمایند: «سرعت و فراگیری عمومی سرود از همه انواع شعری بیشتر است و سرود مانند هوای تازه و بهاری در جامعه نفوذ میکند؛ بنابراین باید با تولید سرودهای خوب و ترویج مناسب آنها، کمبود و خلأ موجود در این عرصه را برطرف کرد». نخستین جشنواره سرود فجر از آن دسته جشنوارههایی است که در این ایام با هدف تعالی سرود در کشور برگزار میشود که در ادامه گزارشی از نشست خبری این جشنواره از نظرتان میگذرد.
با توجه به برگزاری نخستین جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر توسط مرکز آفرینشهای فرهنگی- هنری بسیج و پایان مهلت ارسال آثار و آغاز روند داوریها، نشست رسانهای این رویداد با حضور محمد گلریز، رئیس کمیته علمی و دبیر جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر در سالن جلسات مرکز آفرینشهای فرهنگی- هنری بسیج برگزار شد. مصطفی زیبایینژاد، دبیر بخش ملی این رویداد در ابتدای این نشست خبری ضمن ارائه گزارش آماری از نحوه حضور شرکتکنندگان این رویداد موسیقایی گفت: مرحله اول فراخوان جشنواره سپری شده است و همانطور که قبلا هم اعلام کردیم جشنواره در 2 مرحله استاتی و کشوری برگزار میشود که مرحله کشوری به صورت تلویزیونی پیش روی مخاطبان قرار میگیرد. در بخش بینالملل هم ما تا خردادماه وقت ارسال اثر داریم که بزودی درباره این بخش جزئیات بیشتری اعلام میشود.
وی افزود: در فرآیند جشنواره ما چند جلسه تخصصی به صورت مجازی و حضوری داشتیم که اتفاق بسیار خوبی بود و در تلاش بودیم تا استان به استان فرآیند جشنواره را پیگیری کنیم، البته مجبور شدیم به دلیل تقاضای گروههای سرود کشور مهلت ارسال جشنواره را تا ششم اسفند تمدید کنیم. بعد از اتمام مدت ارسال آثار، طبق آماری که به دست آمده ۲ هزار و ۶۷۰ گروه در سایت جشنواره ثبتنام کردهاند که ۱۹۷۰ گروه آثارشان را به ثبت رساندهاند. نکته دیگر اینکه سایت جشنواره به نوعی طراحی شده بود که تمام این آمار و ارقام نمیتواند قالب تکراری داشته باشد چون این امکان در سایت وجود ندارد، حتی تمام اعضای گروهها نیز نمیتوانند برای دومین بار در جشنواره حضور داشته باشند.
زیبایینژاد درباره آمار جزئی جشنواره هم گفت: با توجه به اتفاقی که در استانها افتاد، شاهد اتفاق خوبی در حوزه ارسال آثار بودیم. در بخش تولید سرود جشنواره، ۱۳۳۶ اثر تولید شده و در جشنواره شرکت داده شده است. در بخش آکاپلا نیز ۳۷۷ اثر به دبیرخانه آمده و در بخش بازخوانی ۱۲۳۳ اثر به ثبت رسیده، در بخش ایده هم ۳۱۸ اثر به ثبت رسیده است. در بخش ویژه شهید سلیمانی ۴۱۸ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. اکنون مرحله داوری استانها نیز در حال انجام است و ۶ استان کارهای داوری را انجام دادهاند و ۲۵ استان پنجشنبه و جمعه این هفته برنامه داوریشان انجام میشود و تا پایان هفته مرحله داوری استانها به پایان میرسد. از هر استان نیز یک اثر منتخب هیات داوران و یک اثر به عنوان اثر منتخب مردمی به واسطه پخش آثارشان در صداوسیما به بخش نهایی جشنواره سرود فجر راه مییابند. این در حالی است که در پایان نوروز ۱۴۰۱ اثر منتخب مردم از طریق دبیرخانه جشنواره اعلام خواهد شد، البته طبق برنامهریزیهایی که انجام شده، در ۳۱ استان حدود ۳۱۰ گروه مورد قدردانی ستاد جشنواره قرار خواهند گرفت. در حوزه تهران نیز شاهد استقبال خوبی از سوی گروههای تهرانی بودیم. در این راستا ۲۷۵ گروه بعد از فراخوان، حضور خود را در جشنواره اعلام کردهاند. دبیر نخستین جشنواره ملی سرود فجر در ادامه صحبتهای خود تصریح کرد: ما یک جشن بزرگ سرود هم داریم که این رویداد با حضور گروهها و مربیان مختلف تهرانی و استانی در ۲۵ یا ۲۶ فروردین سال آینده در برج میلاد تهران برگزار میشود و امیدوارم بتواند گامی موثر در حوزه سرود و آهنگهای انقلابی باشد، البته اختتامیه اصلی جشنواره در قالب یک رویداد مبتنی بر تلنت تلویزیونی همانند مسابقه عصر جدید خواهد بود که در آن برندگان در قالب یک برنامه ویژه تلویزیونی معرفی میشوند. همچنین محمد گلریز، رئیس کمیته علمی نخستین جشنواره ملی سرود فجر هم در ادامه نشست خبری ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد موسیقایی توسط مرکز آفرینشهای فرهنگی- هنری بسیج با اشاره نقطه نظرات مقام معظم رهبری در سخنرانیهای مختلفی که در جمع دانشجویان ایراد فرمودند، به برگزاری جشنواره ملی سرود فجر اشاره کرد و گفت: دشمن همه تلاش خود را برای تغییر سبک زندگی ما به کار برده و در این بین موسیقی یکی از مهمترین نکاتی است که در این شرایط بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. اگر چه در انقلاب اسلامی آثار ماندگاری به وجود آمده است اما متاسفاته به دلیل شبیخون فرهنگی دشمن در شرایطی هستیم که باید اولویت ما مبارزه با مافیای موسیقی باشد که چه در داخل و چه در خارج از کشور به فعالیت مشغول است.
* معرفی اعضای هیأت داوران جشنواره ملی سرود فجر در تهران
گلریز درباره ملاکهای داوری این رویداد موسیقایی گفت: ما سعی کردیم برای انتخاب داوران جشنواره اول به مساله اعتقادی هنرمندان توجه کنیم و خوشبختانه هنرمندانی که در این زمینه معرفی شدند، هنرمندان معتقدی هستند که بنده با آنها ارتباطات خوبی دارم. آنچه برای ما مهم است اعتقاد و تخصص هیات داوران است که برای ما ۲ فاکتور مهم در ارزیابی آثار است. داورانی که در این جشنواره حضور دارند قطعا هنرمندان معتبری هستند که با اشتیاق پای کار آمده و داوری جشنواره را پذیرفتهاند. وی در معرفی هیات انتخاب و داوران جشنواره در استان تهران توضیح داد: در بخش تولید شهروز حقی، محمدرضا عقیلی، مرتضی تقیزاده و میلاد عرفانپور کار داوری آثار را بر عهده گرفتهاند. در قسمت آکاپلا نیز شهروز حقی، محمدرضا عقیلی و امیری اسفندقه هیات داوران این بخش هستند. در بخش بازخوانی هم حبیب خزاعیفر، میلاد عرفانپور و امید روشنبین اعضای هیات داوران را تشکیل میدهند.
***
دکتر پیروز ارجمند در گفتوگو با «وطن امروز»:
افزایش کمی سرود هم امیدوارکننده و هم نگران کننده است
پیروز ارجمند، آهنگساز گفت: لیگ سرود با توجه به نحوه برپاییاش، توانایی تزریق شور و نشاط به شرکتکنندگان نوجوان و جوان را دارد.
پیروز ارجمند، آهنگساز و مدیر باسابقه حوزه موسیقی درباره آخرین وضعیت تولید سرود در کشور به «وطن امروز» گفت: خوشبختانه طی سالهای اخیر روند تولید سرودهای انقلابی و مذهبی در کشور به شکل چشمگیری افزایش یافته است به طوری شاید بهطور میانگین هفتهای یک سرود جدید از صدها گروه سرود منتشر میشود که این مساله فینفسه اتفاق مبارکی برای حوزه موسیقی کشور است. مدیر سابق مرکز موسیقی حوزه هنری ادامه داد: باید درباره افزایش چشمگیر تولیدات سرود در کشور و افزایش روزافزون تعداد گروههای سرود به یکی، دو نکته مهم اشاره کرد. مدیر سابق مرکز موسیقی ارشاد در ادامه خاطرنشان کرد: همانطور که گفته شد، افزایش کمی سرود هم موضوع امیدوارکنندهای محسوب میشود و هم به نوعی نگرانکننده است. اما در کنار این موضوع نباید از آسیبهای احتمالی این مساله به راحتی گذشت. یکی از مهمترین آسیبها این است که برخی مواقع احساس میشود انواع و اقسام نهادها و مراکز مختلف بدون داشتن نقشه راه و چشمانداز مشخص فقط و فقط به فکر تولیدات بیشتر برای مناسبتهای مختلف هستند که این مساله بشدت از کیفیت بخش قابل توجهی از تولیدات حوزه سرود کاسته است و متاسفانه برخی مواقع این ذهنیت را تداعی میکند که برخی مدیران نهادها صرفا به دنبال افزایش کمیت آثار تولیدی هستند و کمترین توجه به کیفیت آثار میشود. آهنگساز فیلم سینمایی «سفر به چزابه» در ادامه درباره برپایی لیگ سرود که چندی پیش توسط مؤسسه مأوا به پایان رسید، تصریح کرد: طی چند سال گذشته شاهد برپایی انواع و اقسام جشنوارههای سرود از سوی نهادهای مختلف هستیم، جشنوارههایی که اغلبشان با یک سبک و سیاق مشخص برپا میشوند اما لیگ سرود با توجه به جزئیاتش توانایی تزریق شور و نشاط به شرکتکنندگان نوجوان و جوان را دارد که این مساله میتواند نقطه متمایز لیگ سرود با انواع و اقسام جشنوارههای در حال برگزاری باشد.
ارسال به دوستان
100 سالن به ظرفیت سینمای ایران افزوده شد
مؤسسه سینما شهر ضمن تجلیل از مجید مسچی، مدیرعامل سابق این مؤسسه، از ۱۰۰ سالن سینمایی رونمایی کرد.
به گزارش «وطنامروز»، مراسم تجلیل و قدردانی از مالکان و سازندگان سالنهای سینمایی سراسر کشور و افتتاح ۱۰۰ سالن سینمایی در سالن سینماتوگراف موزه سینما برگزار شد.
حبیب اسماعیلی، تهیهکننده سینمای ایران گفت: عملکرد آقای مسچی بر هیچکس پوشیده نیست، به نظرم باید عملکرد ایشان سرلوحه بسیاری از مدیران سینمایی کشور قرار گیرد. آقای مسچی همیشه سعی میکردند یا کاری را قبول نکنند یا اینکه اگر قبول میکنند آن کار را به بهترین شکل انجام دهند. به همین خاطر بارها خواستیم از ایشان تجلیل کنیم ولی نمیپذیرفت که مراسم تجلیل برایش برگزار شود. وی ادامه داد: مسچی هیچ وقت شعار نداد و تنها سعی کرد کارش را بدون حاشیه انجام دهد. هیچ وقت به دنبال شوآف و مصاحبه آنچنانی نبود.
مجید مسچی در ادامه این مراسم بیان کرد: تشکر میکنم از لطفی که به من شد. در ۱۶ سالی که در سینما شهر فعالیت کردم همواره سعی کردیم به بهترین نحو کارمان را انجام دهیم. همین موضوع باعث شد همکارانم سختیهای زیادی را متحمل شوند. وی افزود: کشور ما به تعداد بسیار زیادی سالن سینمایی مدرن احتیاج دارد و در حال حاضر با آن نقطه فاصله زیادی داریم و باید همچنان تلاشها ادامه یابد.
هاشم میرزاخانی، مدیرعامل مؤسسه سینما شهر نیز در این مراسم گفت: بازنشسته شدن آقای مسچی برای مجموعه مدیریت سینمای ایران سخت بود ولی ما سعی داریم از او به عنوان مشاور استفاده کنیم تا از تجربیات ارزشمندی که دارند استفاده کنیم. وی ادامه داد: شیوع کرونا شرایط سختی را برای سینمای ایران به وجود آورد و به همین خاطر از همه هنرمندانی که در این شرایط ایستادند و چراغ سینما را روشن نگه داشتند قدردانی میکنم. در سال جاری سینماهای ایران حدود ۱۵۸ میلیارد تومان بلیت فروختند و مخاطبان سینمای ایران در سال ۱۴۰۰ هم حدود ۷ میلیون نفر بودهاند.
میرزاخانی خاطرنشان کرد: وقتی به رقم فروش سینماهای استانهای بزرگ کشور غیر از تهران نگاه میکنیم، میبینیم تعداد کمی به سینما رفتهاند که باید برای رونق سینما در این استانها فکری کرد. ما باید برای هر استان بنا به فرهنگ و سلیقهشان برنامهریزی جداگانهای داشته باشیم. باید یک برنامهریزی جدی بین بخش خصوصی و دولت به وجود بیاید تا سالنهای سینمایی بیشتری در کشور ساخته و بهرهبرداری شود. خوشبختانه پتانسیل بسیاری در کشور برای این کار وجود دارد اما باید تمام این تواناییها تجمیع شود تا اتفاقات بزرگی رخ دهد.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که در سازمان سینمایی مطرح شده حمایت مؤسسه سینماشهر از اکرانهای سینمای ایران است که امیدواریم بزودی امکان این مهم به وجود بیاید.
در ادامه این مراسم ۱۰۰ سالن سینمایی در سراسر کشور افتتاح شد و تصاویری از این سالنها به نمایش درآمد.
جمال ساداتیان، مدیر سینما هدیشمال گفت: سینمای کشور ما به فیلم پرمخاطب احتیاج دارد و سازمان سینمایی باید کمی در دادن مجوزها آسان بگیرد. امیدوارم روزی سینمای ایران در شرایطی قرار گیرد که هر ایرانی حداقل یک مرتبه به سینما بیاید.
علی سرتیپی، مدیر پردیس سینمایی کورش نیز بیان کرد: ما نخستین سینمایی که بازسازی کردیم در چالوس بود، هیچ وقت یادم نمیرود وقتی آقای مسچی برای نخستینبار آن سالن سینمایی را دید یک شوق عجیبی در چشمش دیده میشد.
ارسال به دوستان
اخبار
ثبتنام اکران مردمی «موقعیت مهدی» آغاز شد
ثبتنام اکرانهای مردمی فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» از دیروز ۱۵ اسفند آغاز شد. به گزارش «وطنامروز»، ثبتنام اکرانهای مردمی فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» از دیروز ۱۵ اسفند از طریق سایت اکران مردمی به آدرس ekranmardomi.ir آغاز شد. علاقهمندان میتوانند جهت اکران فیلم «موقعیت مهدی» در شهرهای فاقد سینما ثبتنام کنند و با حداقل امکانات آن را در مکانهایی مانند مسجد، مدرسه، دانشگاه، حوزه علمیه و فرهنگسرا به نمایش بگذارند. اکرانهای مردمی فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» از ۱۸ اسفند، همزمان با آغاز اکران سینمایی آن آغاز خواهد شد. فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» که در چهلمین جشنواره فیلم فجر مورد تحسین قرار گرفت، برشهایی از زندگی شهیدان مهدی و حمید باکری و عملیاتهای بدر و خیبر در جریان جنگ تحمیلی را روایت میکند.
***
۲ بازیگر جدید به «دردسرهای شیرین» پیوستند
ارسلان قاسمی و امید روحانی به گروه بازیگران سریال «دردسرهای شیرین» اضافه شدند. به گزارش «وطنامروز»، امید روحانی و ارسلان قاسمی جدیدترین بازیگرانی هستند که بتازگی به سریال نوروزی «دردسرهای شیرین» به کارگردانی سهیل موفق و تهیهکنندگی سیدعلیاکبر محمودیمهریزی پیوستهاند. در حال حاضر تصویربرداری این سریال در نقاط مختلف پایتخت در حال انجام است و مراحل فنی نیز همزمان با تولید، پیگیری میشود. «دردسرهای شیرین» یک مجموعه خانوادگی با موقعیتهای شیرین است و مهدی طاهر و یاسین پورعزیزی نویسندگی متنهای آن را بر عهده داشتهاند. طاهر پیشتر تلهفیلم «وانتافه» را نوشته بود. کریم خودسیانی که از نویسندگان مطرح سینما و تلویزیون است، به عنوان مشاور فیلمنامه در این پروژه حضور دارد. محمد نداف نیز بازنویسی فیلمنامه این سریال را بر عهده داشته است. نویسندگی سریال «نیمکت» به کارگردانی محمد رحمانیان از جمله آثار شاخص این نویسنده باسابقه تلویزیون است. پوریا پورسرخ و مریم مومن نقش زوج قصه «دردسرهای شیرین» را بر عهده دارند و افسانه بایگان، یوسف مرادیان، پاشا جمالی و سمیرا حسینی به همراه رضا توکلی، رسول توکلی، شهین تسلیمی و مرتضی کاظمی، دیگر نقشهای اصلی را بازی میکنند. فهیمه سلیمانی، ژیلا دایی، پرهام دلدار و سهیل قاصدی از جمله دیگر بازیگران این سریال هستند.
***
پیگیری ثبت جهانی هنر نستعلیق
مسؤول بنیان مهستان هنر گفت: شعار ما «هنر ایرانی، شهروند جهانی» است و این شعار را انتخاب کردیم. ثبت جهانی هنر نستعلیق را حتما دنبال میکنیم و از همه کسانی که میتوانند در این عرصه کمک کنند، یاری میگیریم. در این عرصه انفعال داشتیم و همسایگان ما در حال ثبت هنرهای کشور ما به نام خود هستند، باید ثبت جهانی نستعلیق را به سرانجام برسانیم. به گزارش «وطنامروز»، جواد بختیاری، مسؤول بنیان مهستان هنر در نشست خبری که در ساختمان مرکزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اهداف این نهاد را تشریح کرد. بختیاری گفت: ارتقای استاندارد زیباییشناسی جامعه و کمک به ارتقای سطح ذوق زیباییشناسی را در مهستان هنر پیگیری میکنیم. معرفی فاخر هنرهای تجسمی در داخل و خارج از کشور، کوشش برای ارتقای سطح آموزش هنرهای مختلف و مرجع شدن نظری در جامعه هنری با مشارکت همه اهالی فرهنگ و هنر بویژه نخبگان این عرصه، از اهداف بنیان مهستان هنر است. وی افزود: نشستهای تخصصی مهستان هنر را به صورت هفتگی برگزار خواهیم کرد و ویترین مهستان هنر با نشستهایش شکل خواهد گرفت. بختیاری افزود: یک جایزه سالانه به عنوان مهستان در حوزه هنرهای تجسمی پیشبینی کردهایم که جزئیات آن را بعد از عید نوروز اعلام خواهیم کرد. کشورهای همسایه فضایی فراهم کردهاند که هنرمندان جوان ما را جذب میکنند و روی هویت هنرمند ما اثر گذاشتهاند.
مصریپور، مدیرعامل بنیان مهستان هنر هم در سخنانی فهرست برنامههای بنیان مهستان هنر را چنین برشمرد: اصالتسنجی و کیفیت آثار هنری، بزرگداشت مفاخر عرصه هنر، پژوهش هنر، طراحی برنامههای مناسب اکسپوها و جشنوارههای هنری، برپایی نمایشگاههای فردی و گروهی، آموزش در قالب نشستهای تخصصی و ورکشاپهای آموزشی.
***
بازدید مدیران سیما از پشت صحنه سریال ماه رمضانی
معاون سیما به همراه مدیر شبکه یک سیما و تنی چند از مدیران سیما از روند تولید سریال «خوشنام» در بیمارستان آیتالله فیروزآبادی شهرری بازدید کردند. به گزارش «وطنامروز»، معاون سیما به همراه مدیر شبکه یک سیما و تنی چند از مدیران سیما از روند تولید سریال «خوشنام» بازدید کردند. تصویربرداری سریال «خوشنام» به تهیهکنندگی احمد زالی و به کارگردانی علیرضا نجفزاده، کاری از گروه فیلم و سریال شبکه یک سیما در بیمارستان فیروزآبادی شهرری ادامه دارد. حمید شاهآبادی، معاون سیما با حضور در پشتصحنه این سریال، از پخش آن در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۱ خبر داد. احمد زالی، تهیهکننده این سریال تلویزیونی نیز گفت: شاهآبادی، معاون سیما به همراه مدیر شبکه یک و دیگر مدیران رسانه ملی امروز (دیروز یکشنبه) از روند تولید سریال «خوشنام» بازدید داشتند و ضمن گفتوگو با عوامل پروژه در جریان چند و چون تولید تا امروز و برنامهریزی ساخت سریال در ادامه راه قرار گرفتند. وی افزود: با توجه به شرایط خاص تولید در یکی، دو سال اخیر طبیعتاً روند کار برای پروژههای مختلف متفاوت است و ما نیز با توجه به شرایط کرونا، تغییر فصل، تعدد لوکیشن، تعدد بازیگر و... از این قضیه مستثنا نبودیم و تمام مشکلات پیش رو و رخدادهایی را که در روند تولید این سریال بر ما گذشت با معاون محترم سیما در میان گذاشتیم و ایشان نیز قول مساعد دادند تا با پیگیریها و مهیا کردن شرایط اقتصادی پروژه ساخت سریال «خوشنام» با آرامش بیشتری به روزهای پایانی برسد.
ارسال به دوستان
حبیب ایلبیگی:
«لامینور» و «علفزار» مشکلی برای اکران ندارند
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با اشاره به اینکه انتخاب فیلمهای اکران نوروزی بر اساس یک پارامتر مشخص صورت گرفته است، تأکید کرد فیلمهای «لامینور» و «علفزار» مشکل پروانه نمایش و ممیزی ندارند.
به گزارش «وطنامروز»، حبیب ایلبیگی ظهر دیروز در پاسخ به خبرنگاران در موزه سینما درباره وضعیت اکرانهای نوروزی گفت: انتخاب فیلمهای اکران نوروزی بر عهده سازمان سینمایی است و سازمان برای اکران فیلمهای نوروزی با توجه به جمیع شرایط تصمیم میگیرد و در جمعبندی نهایی برای اکران نوروزی، فیلمهای «لامینور» و «علفزار» قرار نداشت. تاکید میکنم هیچ دلیلی مانند مساله ممیزی برای قرار نگرفتن این فیلمها در اکران نوروزی وجود نداشت. اینها فیلمهایی هستند که مجوز نمایش را دریافت کرده و مشکلی هم برای اکران ندارند.
وی در پاسخ به این پرسش که شنیده میشود از آنجا که «لامینور» درباره موسیقی است با اکران آن در ماه رمضان مخالفت شده است، توضیح داد: چنین مسالهای وجود ندارد. ماه رمضان ماه شادی است، این حرفها صحت ندارد. سازمان سینمایی پارامترهای مختلفی را برای اکران نوروزی در نظر میگیرد که بر اساس پارامترهای موجود لیست مورد نظر انتخاب میشود. بیشک در اکران نوروزی به تنوع فیلمها توجه شده و فیلم کودک، دفاعمقدس، کمدی و اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است.
ایلبیگی در پاسخ به اینکه آیا فیلمهای «لامینور» و «علفزار» هیچکدام پارامترهای اکران نوروزی را نداشتهاند؟ گفت: اصلا اینگونه نیست. بحث اکران نشدن فیلم «لامینور» وجود ندارد، بلکه مساله در حال حاضر اکران نوروزی است، قرار بود ۷ فیلم انتخاب شوند که این انتخاب از بین ۲۱ فیلم متقاضی انجام شده است. وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با آرزوی سلامتی برای داریوش مهرجویی گفت: حتما سلامتی و توجه به پیشکسوتان اهمیت دارد البته این گله را از دوستانی که بدون هماهنگی «لامینور» را در فهرست اکران نوروزی قرار دادهاند، دارم. طی چند روز گذشته با آقای درمیشیان تهیهکننده «لامینور» صحبت کردم و به دنبال دیدار با آقای مهرجویی بودیم که شرایط آن فراهم نشد. آقای درمیشیان به ما گفت آقای مهرجویی کمی کسالت دارد اما نگفت این کارگردان در بیمارستان بستری است. ما باید در یک فرآیند درست و منطقی و برای حمایت از کلیت سینما و مراقبت از اجزای سینما همه جوانب را در نظر بگیریم که این جوانب در نظر گرفته شده است. در حال حاضر بحث بر سر انتخاب است. البته اسامی اکران نوروزی به شورای صنفی نمایش اعلام شده و این اسامی بزودی رسانهای میشود.
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی همچنین درباره مشکل قوه قضائیه با فیلم «علفزار» هم توضیح داد: صدور پروانه نمایش بر عهده سازمان سینمایی است، شاید نهادهای مختلفی در کشور روی فیلمها نظر داشته باشند اما در نهایت تصمیمگیری درباره صدور پروانه نمایش بر عهده شورای صدور پروانه نمایش سازمان سینمایی است. یک زمانی فیلم درباره موضوع خاصی بوده و با نهادی مانند قوه قضائیه مشورت کرده است، در همین راستا نهاد مربوطه علاقهمند است تا از نظر تخصصی آنها در فیلم استفاده شود. برای علفزار نیز تنها مساله، توجه به نکات تخصصی است که میتواند شامل نحوه بیان درست قانون در فیلم باشد و باید چنین اصلاحاتی در فیلم اعمال شود.
***
تکمیل ترکیب اکران نوروز ۱۴۰۱
جلسه شورای صنفی نمایش ظهر دیروز برگزار و در آن ترکیب اکران نوروزی نهایی شد. در این جلسه مقرر شد 2 فیلم سینمایی «سگ بند» به کارگردانی مهران احمدی و «گل به خودی» به کارگردانی احمد تجری به این ترکیب اضافه شوند. این ۲ فیلم جایگزین «لامینور» به کارگردانی داریوش مهرجویی و «علفزار» به کارگردانی کاظم دانشی شدند. پیش از این ۵ فیلم دیگر یعنی «روز صفر» به کارگردانی سعید ملکان، «موقعیت مهدی» به کارگردانی هادی حجازیفر، «مرد بازنده» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، «قدغن» به کارگردانی مجید مافی و «شادروان» به کارگردانی حسین نمازی به عنوان ترکیب اکران نوروزی معرفی شدند که با افزوده شدن ۲ فیلم دیگر از ۱۸ اسفندماه روی پرده میروند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|