|
وزیر خارجه سوریه: پاسخ اسرائیل را خواهیم داد
وزیر خارجه سوریه گفت: ما بعد از 10 سال جنگ تاکید میکنیم سوریه در معرض یک جنگ تروریستی قرار گرفته بود. فیصل المقداد افزود: ما تاکید داریم که سوریه در این مدت پایمردی کرده و پیروز شد. وی با اشاره به تجاوزات رژیم صهیونیستی به سوریه تاکید کرد: اسرائیل باید بداند پاسخ ما به طور حتم انجام خواهد شد. به گفته این مقام سوری، سوریه توانمندی واکنش به تجاوزات اسرائیل را دارد و زمانبندی انجام آن نیز در اختیار دمشق است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور اوکراین: غرب مسؤول تلفات در اوکراین است، ۱۳ روز از زمانی که به ما گفته شد کمک در راه است، میگذرد
زلنسکی: 13 روز فقط وعده شنیدیم
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا دیروز رسما «ممنوعیت واردات نفت، گاز و سایر فرآوردههای انرژی روسیه به آمریکا» را تایید کرد
گروه بینالملل: «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین کشورهای غربی را به دلیل امتناع از ایجاد منطقه پرواز ممنوع و عدم ارائه جنگنده به اوکراین، مسؤول تلفات جنگ اوکراین اعلام کرد. زلنسکی در پاسخ به سؤالی درباره اظهارنظر درباره درخواستهای روسیه برای تفاهم با اوکراین گفت: «من فکر میکنم موارد مربوط به قلمروهای اشغالی موقت و جمهوریهای به رسمیت شناخته نشدهای که هیچکس جز روسیه آنها را به رسمیت نشناخته است،جزو مواردی است که ما میتوانیم درباره آنها بحث کنیم و درباره نحوه زندگی مردم در این قلمروها به مصالحه برسیم». وی ادامه داد: «چیزی که برای من مهم است این است که مردم در این قلمروها چطور میخواهند زندگی کنند و چه کسانی میخواهند بخشی از اوکراین باشند... مساله دشوارتر از این است که به سادگی آنها را بپذیریم».
پیش از این، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دفتر ریاستجمهوری روسیه گفت مسکو میتواند «در یک لحظه» عملیات ویژه نظامی در اوکراین را متوقف کند، در صورتی که کییف شرایط تعیین شده را برآورده کند؛ به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخش لاینفک خاک روسیه، به رسمیت شناختن استقلال ۲ جمهوری دونتسک و لوهانسک در خاک اوکراین و همچنین اعلام وضعیت غیربلوکی در اوکراین.
زلنسکی افزود: «۱۳ روز از زمانی که ما فقط وعده شنیدیم میگذرد. ۱۳ روز از زمانی که به ما گفته شد کمک در راه است و هواپیماهایی خواهد رسید و به ما داده میشود، میگذرد». وی ادامه داد: «مسؤولیت مرگومیرها در اوکراین برعهده آنهایی است که نتوانستهاند در این ۱۳ روز در جایی در غرب و جایی در دفاتر خود تصمیمات ضروری اتخاذ کنند».
زلنسکی درباره امتناع غرب از ایجاد منطقه پرواز ممنوع گفت: «صدها و صدها هزار نفر در شهرها به معنای واقعی و نه به روشی که سیاستمداران درباره ارائه هواپیماهای جنگی حیاتی و دفاع ضد موشکی به اوکراین میگویند، در آستانه مرگ هستند». رئیسجمهور اوکراین همچنین تصریح کرد اگر رهبران جهان تلاشی برای «توقف این جنگ» نکنند، اوکراین به مردم دنیا برای توقف عملیات نظامی روسیه در اوکراین متوسل خواهد شد. «اولکسی دانیلوف» دبیر شورای امنیت ملی اوکراین در واکنش به امتناع غرب برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین گفت: «اگر ناتو نمیخواهد حریم هوایی اوکراین را ببندد، ما خود اقدام به چنین کاری میکنیم. به ما سلاح بدهید».
* آمریکا و انگلیس واردات نفت و گاز از روسیه را ممنوع کردند
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا دیروز رسما «ممنوعیت واردات نفت، گاز و سایر فرآوردههای انرژی روسیه به آمریکا» را تایید کرد. پیش از این رسانهها از احتمال لغو واردات نفت روسیه به آمریکا و انگلیس خبر داده بودند. بایدن اعلام کرد این اقدام در تلافی تهاجم نظامی به اوکراین و در راستای کارزار فشار بر مسکو است. بایدن گفت: این گامی است که ما برای تحمیل درد بیشتر به پوتین برمیداریم. وی گفت: ما در حال اجرای بزرگترین و تاثیرگذارترین بسته تحریمی در جهان هستیم که اقتصاد روسیه را به سمت نزول سوق خواهد داد. ظهر دیروز هم آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گفته بود باید هزینههای جنگ برای روسیه را افزایش دهیم. بایدن همچنین تاکید کرد این تصمیم با مشورت متحدان آمریکا گرفته شده است.
وی افزود: تصمیم ما برای ممنوعیت واردات نفت و گاز روسیه بدون هزینه در ایالات متحده نخواهد بود، با این حال ما هر کاری را که لازم باشد برای کاهش تاثیر تحریمهای آمریکا بر روسیه انجام خواهیم داد. بایدن در پایان گفت: آمریکا بیش از همه کشورهای اروپایی توان تولید نفت را دارد. رئیسجمهور ایالات متحده گفت او درک میکند که بسیاری از متحدان به دلیل اتکا به نفت روسیه نمیتوانند گامی مشابه بردارند. با این حال نشریه پولیتیکو دیروز اعلام کرد انگلیس هم قصد دارد ممنوعیت واردات نفت از روسیه طی ماههای آتی را اعلام کند. در همین راستا وزرای کار و بازرگانی انگلیس در اظهاراتی جداگانه از اجرای تدریجی ممنوعیت واردات نفت و فرآوردههای انرژی از روسیه خبر دادند.
* بلینکن: میخواهیم جنگ را برای روسیه پرهزینه کنیم
وزیر خارجه آمریکا گفت چند سناریو را برای تعامل با شرایط فعلی اوکراین آماده کردهاند. آنتونی بلینکن گفت دنیا باید از اوکراین در حق حاکمیت و یکپارچگی اراضیاش حمایت کند. وزیر خارجه آمریکا همچنین به صراحت اعلام کرد این کشور در حال تلاش برای افزایش هزینه جنگ اوکراین بر کاخ کرملین است. او اظهار داشت بسیاری از متحدان شمار زیادی از نیروهای خود را در شرق اروپا مستقر کردهاند و در نتیجه جنگ روسیه علیه اوکراین، ارزش روبل سقوط کرده و شمار قابل توجهی از شرکتهای بزرگ روسیه را ترک کردهاند. او گفت اگر روسیه میخواهد اقدام مسالمتآمیز انجام دهد، واشنگتن از آن استقبال خواهد کرد ولی مسکو باید حمله نظامی به اوکراین را متوقف کند.
* روسیه در صدر کشورهای تحریم شده در جهان قرار گرفت
به گزارش سرویس ردیابی تحریمها (Castellum.AI)، روسیه به کشوری تبدیل شده است که در چند سال اخیر بیشترین تحریمها علیه آن اعمال شده است و از 24 فوریه (5 اسفندماه) 2 هزار و 778 اقدام محدودکننده جدید دیگر به این فهرست اضافه شده است. بدین ترتیب روسیه صدرنشین کشورهای تحریم شده شد. با احتساب محدودیتهای اعمال شده قبل از آغاز عملیات نظامی در اوکراین، در مجموع 5 هزار و 532 تحریم علیه فدراسیون روسیه از سال 2014 تا تاریخ 7 مارس اعمال شده است.
بنابراین روسیه بسیار جلوتر از ایران، سوریه و کرهشمالی است که در ردههای بعدی این فهرست قرار دارند. همانطور که این سرویس اشاره کرده، ایالات متحده (یکهزار و 194)، کانادا (908)، سوییس (824)، اتحادیه اروپایی (766) و فرانسه (760) بیشترین تحریمها را علیه روسیه اعمال کردهاند که بخش قابل توجهی از این محدودیتها فردی است.
***
آخرین خبرها از حمله روسیه به اوکراین تا شامگاه سهشنبه
زلنسکی: اجازه نمیدهیم اوکراین نابود شود و اروپاییها باید کمکهای بشردوستانه به ما ارائه کنند.
خبرگزاری فرانسه: رئیسجمهور اوکراین شکست غرب در عمل به وعدههای خود را محکوم کرد.
وزارت خارجه روسیه خواستار عذرخواهی رسمی ایرلند به دلیل حمله کامیون به دروازه سفارت مسکو در دوبلین شد.
وزیر دفاع اوکراین: نیروهای روس کریدور بشردوستانه در نزدیکی ماریوپل را بمباران کردند.
خبرگزاری فرانسه: رئیسجمهور چین در تماس با مکرون و شولتز خواستار حداکثر خویشتنداری درباره بحران اوکراین شد.
نخستوزیر استونی: ناتو باید تصمیمات سریعی را درباره استراتژی تجدید شده اتخاذ کند و همه نیروها را تقویت کند. موضع ما بازدارندگی بود و اکنون باید به مرحله دفاع برویم.
بلینکن: ما در تلاشیم عرضه پایدار انرژی جهانی به اروپا را تضمین کنیم و مسکو از انرژی به عنوان سلاح استفاده میکند.
شرکت بریتانیایی شل خروج از بازار نفت و گاز روسیه و تعلیق تمام فعالیتهای خود در روسیه را اعلام کرد.
وزیر دفاع اوکراین: تلفات (کشته و زخمی) روسیه، از تلفات این کشور در جنگ 10 ساله افغانستان بیشتر خواهد شد.
استولتنبرگ: ما همچنان به اوکراین برای دفاع از حاکمیت خود کمک میکنیم و کشورهای ما حمایت نظامی و مالی خود را از کییف برای مقابله با تجاوز افزایش میدهند.
مشاور رئیسجمهور اوکراین: نیروهای روس در تلاش برای پیشروی در کییف، سومی، چرنیهیف، خارکف و میکولایف هستند و متحمل خسارت میشوند.
سرویس اورژانس اوکراین: بیش از 300 شهروند از شهر ایربین تخلیه شدهاند و تخلیه همچنان ادامه دارد.
در خرسون در اعتراض به تسلط نیروهای روسیه بر این شهر تظاهرات برگزار شد.
وزیر اقتصاد فرانسه: اروپا راهحلهایی برای مستقل شدن از گاز روسیه دارد.
رئیسجمهور اوکراین به ABC: مهمترین خواستهای که از رئیسجمهور بایدن دارم این است که امنیت حریم هوایی اوکراین را تامین کند.
بلومبرگ: چین در حال بررسی افزایش سهام خود در شرکتهای انرژی و کالای روسیه است.
اداره فوریتهای اوکراین: تخلیه غیرنظامیان و تخلیه کمکهای بشردوستانه در سومی در شمال شرق کشور ادامه دارد.
مشاور رئیسجمهور اوکراین: 12 هزار نیروی دشمن کشته شدند. همچنین 303 دستگاه تانک، 1000 خودروی زرهی و 27 سامانه پدافند هوایی منهدم شد.
بلومبرگ: بسته جدید تحریمهای پیشنهادی اتحادیه اروپایی 14 ثروتمند روس را هدف قرار میدهد.
رئیسجمهور اوکراین: من همچنان در کییف هستم و پنهان نشدهام و واهمهای از کسی ندارم.
ارسال به دوستان
دور دنیا
شکار پهپاد آمریکایی «اسکن ایگل» در حجه یمن
«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن صبح دیروز (سهشنبه ۸ مارس) از ساقط کردن یک پهپاد جاسوسی آمریکایی دیگر از نوع «اسکن ایگل» (Scan Eagle) در آسمان استان «حجه» خبر داد. سرتیپ یحیی سریع طی پستی در توئیتر نوشت: «به فضل الهی، پدافند هوایی ما یک پهپاد جاسوسی از نوع اسکن ایگل (Scan Eagle) ساخت آمریکا را با سلاحی مناسب ساقط کرد. این در حالی بود که این پهپاد در حال انجام اقدام خصمانه در حریم هوایی شهر «حرض» در استان حجه بود. وی دوشنبه هفته پیش نیز از سرنگونی یک پهپاد آمریکایی از نوع اسکن ایگل در آسمان حرض خبر داده بود. اسکن ایگل هواپیمای بدون سرنشین ساخت شرکت «اینسیتو» است و در حال حاضر 11.25 میلیون دلار ارزش دارد. بر اساس گزارش مرکز اطلاعرسانی «الاعلام الحربی» شاخه یمن، سرعت این پهپاد آمریکایی به ۹۰ کیلومتر در ساعت میرسد و طول آن 1.4 متر است. در ادامه این گزارش آمده است وزن این پهپاد ۲۰ کیلوگرم و طول بال آن 3.1 متر است که میتواند در ارتفاع 5.4 کیلومتری پرواز کند.
***
العربی الجدید: السیسی حامل پیام نفتی آمریکا برای عربستان است
تارنمای خبری العربی الجدید به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت: عبدالفتاح السیسی که در یک سفر پیشبینی نشده به ریاض رفته، حامل پیامی نفتی از جانب آمریکا برای سعودیهاست. به گزارش پایگاه خبری العربی الجدید، رئیسجمهور مصر در این سفر چند ساعته که در بحبوحه بحران اقتصادیای که با بروز جنگ اوکراین در مصر به اوج رسیده، صورت میگیرد، علاوه بر تلاش برای جلب کمکهای اقتصادی عربستان به کشورش، نقش میانجی بین ایالات متحده و ریاض را هم بر عهده گرفته است. یک منبع بلندپایه دیپلماتیک در وزارت خارجه مصر درباره این سفر گفت: یکی از موضوعات مطرح در این سفر پیام آمریکا برای رهبران ریاض درباره لزوم افزایش تولید نفت روزانه این کشور با هدف کنترل بازار جهانی انرژی و کاهش بحران قیمتهای نفت ناشی از جنگ روسیه و اوکراین است. بر اساس این گزارش، «برت مک گورک» هماهنگکننده امور خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای امنیت ملی آمریکا و «آموس هوکشتاین» فرستاده وزارت خارجه ایالات متحده در حوزه انرژی که برای توسعه همکاری با عربستان و افزایش فشار به عربستانیها جهت افزایش تولید نفت با هدف ایجاد ثبات در بازار این فرآورده به ریاض رفته بودند با واکنش منفی مقامات ریاض مواجه شدند؛ مقامات سعودی با اعلام پایبندی به توافق اعضای اوپک برای رعایت سقف ۵ ساله تولید، به این خواسته جواب رد دادند.
***
توافق عربستان با شرکتهای آمریکایی برای ساخت قطعات سامانه «تاد»
عربستان سعودی اعلام کرد با شرکت آمریکایی «لاکهید مارتین» برای ساخت قطعات سامانه ضدموشکی «تاد» در این کشور به توافق رسیده است. به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، اداره کل صنایع نظامی این کشور از موافقت با ۲ پروژه بومیسازی ساخت پرتابگرهای موشکهای رهگیر و همچنین ساخت کانتینرهای موشک با همکاری شرکت لاکهید مارتین خبر داد که یکی از پروژهها بومیسازی سامانه پدافند هوایی تاد به شمار میآید. بر اساس این گزارش، این پروژهها در راستای استراتژی اداره کل صنایع نظامی عربستان سعودی برای تقویت همکاری با شرکای بینالمللی خود از کشورهای مختلف جهان برای کمک به حمایت از فرآیند بومیسازی صنایع نظامی این کشور انجام میشود. مقامات سعودی همچنین از امضای 22 قرارداد مشارکت صنعتی با تعدادی از شرکتهای داخلی و بینالمللی متخصص در صنایع نظامی و دفاعی خبر دادند. بر اساس گزارش مقامات سعودی، ارزش کل این مشارکت صنعتی حدود 8 میلیارد ریال سعودی (2.1 میلیارد دلار) است. این اطلاعیهها در حاشیه برگزاری نخستین نمایشگاه دفاعی بینالمللی در ریاض توسط عربستان سعودی منتشر میشود که حدود 600 شرکت صنایع نظامی از 42 کشور جهان آخرین محصولات نظامی خود را به نمایش میگذارند. «احمد العوهلی» رئیس سازمان صنایع نظامی عربستان سعودی در همایشی یکروزه تحت عنوان «ریاض، برای دفاع» اعلام کرد: عربستان به ملیکردن صنایع نظامی و امنیتی خود ادامه میدهد و تا سال 2030 هزینههای نظامی برای تجهیزات و خدمات نظامی خود را 50 درصد افزایش خواهد داد.
***
سازمان ملل: زنان بیشترین آسیب را از جنگ افغانستان دیدهاند
دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان طی بیانیهای اظهار داشت این سازمان در کنار زنان و دختران افغان که با عواقب بحرانهای متعدد همراه با نابرابری جنسیتی شدید و تبعیض روبهرو هستند، ایستاده است. این بیانیه افزود: زنان در افغانستان علاوه بر خشکسالی و اقتصاد در حال فروپاشی که میلیونها افغان را در قرض و نیازهای بشری فرو برده است، شدیدا از میراث درگیری متاثر شدهاند.
«دبورا لاینز» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان نیز در این باره گفت: چیزی که ما امروز در افغانستان شاهد آن هستیم یک بحران فاجعهبار است. همه در این کشور از بحران کنونی متاثر شدهاند اما به طور ویژه وضعیت زنان و دختران نگرانکننده است. وی با حیاتی خواندن مشارکت کامل و برابر زنان و دختران افغانستان در تمام عرصههای زندگی اجتماعی برای آینده افغانستان، افزود: محروم کردن زنان از حقوق آزادی گشت و گذار، کار، مشارکت در زندگی اجتماعی و آموزش، توسعه بزرگ اقتصادی را برای این کشور محدود میکند.
ارسال به دوستان
کرانه باختری آتشفشان زیر خاکستر
تقریبا روزی نیست که خبری از کرانه باختری در رسانهها مبنی بر درگیری، شهادت فلسطینیها، تخریب خانههایشان یا بازداشتهای گسترده منتشر نشود. «حسین لافی» تحلیلگر لبنانی در وبگاه شبکه المیادین در این باره نوشته است: «کرانه باختری دیگر همچون سابق نیست و همه چیز پس از جنگ ۱۲ روزه غزه تغییر کرده و این منطقه به آتشفشانی در آستانه انفجار تبدیل شده است». او نوشت: «بهرغم تمام تلاشهای پیدرپی کابینهها در رژیم صهیونیستی برای نادیده گرفتن مسأله فلسطین و به حاشیه راندن تأثیر آن بر امنیت داخلی این رژیم، بویژه در دوره نتانیاهو اما طبق گزارش راهبردی اندیشکده امنیت اسرائیل برای سال ۲۰۲۲، مسأله فلسطین چالش اصلی امنیتی اسرائیل است». بهرغم پیشبرد راهبرد «بدون راهحل» از سوی نتانیاهو و سران فعلی تلآویو در قبال مسأله فلسطین اما واقعیت روی زمین را گزارش مؤسسه مذکور تأیید میکند. بویژه اینکه پس از جنگ ۱۲ روزه غزه (نبرد «سیف القدس») جبهههای مختلف فلسطین از جمله کرانه باختری، در یک جبهه واحد علیه رژیم اشغالگر قدس متحد شدند. از حدود یک سال پیش همه گزارشهای رسانههای امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی رژیم صهیونیستی نشان میدهد زمان انفجار اوضاع در داخل سرزمینهای فلسطین اشغالی نزدیک است؛ چیزی که مقامات رژیم اشغالگر بشدت از آن میترسند. در زمان حاضر نیز محافل صهیونیستی پیشبینی میکنند زمان انفجار اوضاع در سراسر فلسطین بویژه با توجه به تشدید اوضاع در قدس اشغالی و شهرهای کرانه باختری و همچنین اراضی اشغالی 1948 بسیار نزدیک باشد، بر همین اساس کابینه رژیم صهیونیستی به همه نهادهای سیاسی و امنیتی دستور داده است برای روز انفجار آماده شوند. این ترس صهیونیستها چیزی است که روز گذشته توسط روزنامه عبریزبان «هاآرتص» فاش شد. این رسانه صهیونیستی اعلام کرد پلیس اسرائیل و سرویس امنیتی این رژیم در حال آماده شدن برای رویارویی با سناریوی احتمالی تشدید اوضاع در اراضی فلسطین اشغالی طی ۳ ماه آینده هستند؛ بویژه همزمان با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و سالگرد نبرد «شمشیر قدس» (جنگ 12روزه میان فلسطینیان و رژیم صهیونیستی در مه 2021). به گزارش روزنامه هاآرتص، پلیس و سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی این بازه زمانی را محتملترین دوره برای شعلهور شدن اوضاع در اراضی فلسطین میدانند. هاآرتص به برخی ارزیابیهای امنیتی اشاره میکند که طبق آن محافل صهیونیستی معتقدند اگر حوزه درگیریها همچنان در قدس اشغالی باقی بماند این مساله منجر به تشدید اوضاع امنیتی در سایر مناطق نخواهد شد اما همین رسانه صهیونیستی ادامه داد با توجه به ارزیابیهای غلط اطلاعاتی سال گذشته محافل اسرائیلی درباره اینکه درگیریهای قدس به سایر مناطق فلسطین کشیده نمیشود، ممکن است این بار نیز محافل اسرائیلی در ارزیابیهای خود اشتباه کرده باشند و درگیریها به نوار غزه برسد. این رسانه صهیونیستی به حوادثی اشاره کرد که سال گذشته آغاز شد سپس به ماه رمضان کشیده شد، بویژه اینکه در این ماه فلسطینیان حضور خود را در مسجدالاقصی افزایش میدهند و از آنجا که مراسم متعدد یهودیان صهیونیست نیز در ماه جاری و آینده آغاز میشود، احتمال تنش و درگیری میان فلسطینیان و صهیونیستها بالا میرود و همین مساله میتواند منجر به انفجار اوضاع در قدس اشغالی و سپس سایر مناطق فلسطین شود، بویژه اینکه فلسطینیان 10مه سالگرد نبرد شمشیر قدس را گرامی میدارند. روزنامه اسرائیلی هاآرتص ادامه داد اکنون نظامیان اسرائیلی در ۳ مرکز اصلی قدس یعنی محله الشیخ جراح، باب العامود و مسجدالاقصی مستقر هستند. بویژه میدان باب العامود همچنان منبع بالقوه درگیریهاست و اقدامات تحریکآمیز پلیس رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در آنجا ادامه دارد، همین مساله ممکن است انگیزهای برای شعلهور شدن اوضاع و همچنین ایجاد تحولات جدید در قدس اشغالی بعد از عملیاتهای استشهادی اخیر فلسطینیان باشد. ارسال به دوستان
توطئه آمریکا در پرونده مرزهای دریایی لبنان
در حالی که اختلافات در داخل لبنان درباره اصلاح دستور مربوط به پرونده ترسیم مرزهای دریایی این کشور و فلسطین اشغالی همچنان ادامه دارد، مسؤولان لبنان با تداوم سیاست تعلل و اتلاف وقت در این پرونده، همه فرصتهای پیش روی لبنان برای بهرهبرداری از ثروتهای دریایی خود را یکی پس از دیگری میسوزانند.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی همچنان به اکتشاف و حفاری در منطقه مورد مناقشه با لبنان ادامه میدهد. به نظر میرسد در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین، آمریکاییها فرصتی برای انعقاد یک توافق سازش غیرمستقیم میان رژیم صهیونیستی و لبنان با استفاده از پرونده ترسیم مرزهای دریایی میان ۲ طرف پیدا کردهاند.
در همین زمینه «آموس هوکستاین» میانجی آمریکایی در این پرونده پیشنهادی محرمانه به مسؤولان لبنانی داده است که این پیشنهاد از طریق «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت به مقامات لبنان ارائه شد.
بر اساس این پیشنهاد، لبنان میتواند در خط 23 منطقه مورد مناقشه با رژیم صهیونیستی اقدام به حفاری کند و اسرائیل نیز از میدان «قانا» عقبنشینی خواهد کرد اما در مقابل لبنان باید از منطقه غربی این میدان و همچنین منطقه جنوب غربی خط 23 عقبنشینی کند؛ به این ترتیب سهم لبنان در منطقه مورد مناقشه حتی از 860 کیلومتری که در ابتدا گفته شده بود نیز کمتر خواهد شد.
به گفته منابع آگاه از این پرونده، لبنان در ازای دستیابی به میدان قانا که تاکنون هیچگونه اکتشافی در آن صورت نگرفته و مشخص نیست میزان ثروتهای دریایی مدفون در این میدان کم باشد یا زیاد، باید بخش وسیعی از آبهای خود را که دارای ثروت عظیمی است رها کند. منابع مطلع به روزنامه الاخبار گزارش دادند رژیم صهیونیستی از همان ابتدا اصرار داشت معاملهای در منطقه مورد مناقشه انجام دهد و پیش از آن حفاری و اکتشاف را در منطقه جنوب غربی خط 23 که متعلق به لبنان است آغاز کرده بود. اطلاعات نشان میدهد اسرائیل در سال 2008 یک تحقیقات زمینشناسی ۲ بعدی در منطقه دریایی فلسطین اشغالی و لبنان انجام داده و بعد از آن اصرار زیادی برای تصرف مناطق غربی و شمال غربی میدان «کاریش» داشت. بر همین اساس به نظر میرسد احتمالا رژیم صهیونیستی به نقشههایی دست یافته که نشان میدهد ذخایر گازی در این منطقه بیشتر است.
طرف آمریکایی بعد از ارائه پیشنهاد مذکور به مقامات لبنانی منتظر پاسخ این کشور مانده است. مسؤولان لبنانی در این زمینه اقدام به تشکیل یک کمیته ریاستی برای بررسی این پیشنهاد کردهاند.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی همچنان بدون توجه به روند مذاکرات غیرمستقیم با لبنان به حفاری در منطقه مورد مناقشه ادامه میدهد. به همین دلیل برخی معتقدند هرگونه اقدام لبنان در مرحله آینده بیتاثیر خواهد بود؛ چرا که توافقهایی میان رژیم صهیونیستی و شرکت یونانی «انرژین» برای اکتشاف در منطقه مورد مناقشه بویژه میدان کاریش منعقد شده است و پیشبینی میشود تلآویو در ۳ ماهه پایانی سال جاری میلادی آماده تولید گاز از این میدان باشد. همه اینها در حالی است که پرونده ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی برای مسؤولان لبنانی همچون کاغذی برای دستیابی به منافع سیاسی و شخصی است.
از طرف دیگر کمیتهای که وظیفه بررسی پیشنهاد میانجی آمریکایی را بر عهده گرفته هنوز به شکل رسمی تشکیل نشده و توافقی درباره اعضای آن حاصل نشده است. در این بین نمایندگان جنبش امل و حزبالله پیشنهاد میانجی آمریکایی را کاملا رد میکنند و آن را عادیسازی با دشمن اشغالگر میدانند. از طرف دیگر هیچ نمایندهای از ارتش در این کمیته انتخاب نشده و مقامات مربوط درباره پیشنهاد میانجی آمریکایی با مسؤولان ارتش لبنان که طرف اصلی تیم مذاکرهکننده لبنانی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی هستند، مشورت نکردهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|