|
ارسال به دوستان
سفر آنجلینا جولی به یمن؛ دیرهنگام اما لازم
چرا حالا؟!
گروه فرهنگ و هنر: در شرایطی که تحت تاثیر فضاسازیهای رسانهای به طور عجیب و غریبی توجه افکار عمومی بر جنگ اوکراین متمرکز شده، حالا یمن به خاطر حضور آنجلینا جولی در این کشور، مورد توجه جهانیان قرار گرفته است. پس از 8 سال از آغاز جنگ تحمیلی رژیم سعودی علیه یمن که با سکوت و بیتوجهی جامعه جهانی همراه بوده است، حالا پس از حضور یکی از ستارههای سرشناس هالیوود، یمن در کانون توجهات قرار گرفته است.
ماجرای جنگ اوکراین در هفتههای اخیر، موجب بازتولید جنگ رسانهای که در کمتر از نیم قرن پیش میان بلوک شرق و غرب به وجود آمده بود، شد؛ جنگ رسانهای که موجب تمرکز رسانهای عجیب و غریب غرب و چهرههای نزدیک به غرب نسبت به این جنگ شد و واکنشهای عجیبتری را نیز به همراه داشت؛ از تحریمهای گسترده ورزشی تا تحریم داستایوفسکی و حتی گربههای روسی که موجب واکنشهای طعنهآمیز و خندهدار درباره ادعای لیبرال- دموکراسی غرب نیز شد. واکنشهای غربیها نسبت به جنگ اوکراین البته با رگههای پررنگی از نژادپرستی توأمان شده است. در حالی که نگاه صریح و بیپرده و بدون آرایش غرب درباره انسان شرقی، انسان غرب آسیایی و انسان آفریقایی آشکارتر از همیشه شده بود و انتظار میرفت کمی موجب بیداری جماعت روشنفکر، خودکمبین و غربزده شود اما اتفاقا سویه برخی واکنشها به جانبداری از ناتو و غرب گرایش پیدا کرد. حجم توجهات نسبت به جنگ اوکراین به حدی است که شاید با نسبت توجهات رسانهای به هیچ یک از بحرانها در اقصی نقاط جهان پس از جنگ جهانی برابری نکند. در ماجرای تحریمهای گسترده ورزشی علیه روسیه میتوان عمق مواجهه رسانهای و فرهنگی با ماجرای اوکراین را دریافت؛ مواجههای که تناقضهای بسیاری را آشکار کرده و نمایانگر استاندارد دوگانه غرب است. استاندارد دوگانهای که در این ایام مورد انتقاد برخی نیز قرار گرفت و البته بسیاری را از غفلت رهانید؛ بسیاری که لیبرال- دموکراسی را بیغلط و نسخهای شفابخش برای بحرانهای بشری میدیدند. عمده نهادهای بینالمللی که در سکوتی مرگبار بیش از 80 سال تجاوز رژیم اشغالگر قدس را نادیده گرفته بودند و اخیرا در جنگ نابرابر در یمن نیز روزه سکوت اختیار کرده بودند، حالا به زبان آمده و با عباراتی خندهدار، جنگ را محکوم میکنند.
در این میان، حضور آنجلینا جولی در یمن، بسیاری را نسبت به وضعیت اسفبار جنگ، حقوق بشر، سوءتغذیه، بیماری و مرگ کودکان و کهنسالان و... که 8 سال است یمن را با شدیدترین بحرانهای انسانی مواجه کرده، آگاه میکند. بله! یمنیها هم انسان هستند؛ اگر جامعه جهانی نخواهد با استانداردهای دوگانه درباره انسان داوری کند.
در مجموع باید گفت حضور نابهنگام آنجلینا جولی در یمن اتفاق خوشایندی محسوب میشود اما این اتفاق خیلی دیرهنگام رخ داده است، زیرا حدود 8 سال از تجاوز مزدوران سعودی به یمن میگذرد و طی این سالها هزاران غیرنظامی به شهادت رسیدهاند. در طول این سالها جریان رسانهای غرب کوچکترین واکنشی به تجاوز و قتل عام مردم یمن توسط سعودیها نشان نداد اما با حضور دیرهنگام ستاره هالیوودی تا حدودی نگاهها به اوضاع بحرانی یمن جلب شده است.
از سوی دیگر باید امیدوار باشیم سلبریتیهای وطنی هم که دغدغههای بشردوستانه و انساندوستانه دارند با تأسی از رفتار قابل توجه آنجلینا جولی، نیمنگاهی به نسلکشی مردم یمن توسط سعودیها داشته باشند تا در پرداختن به بحرانها حداقل توازن رعایت شود.
آنجلینا جولی همزمان با انتشار پستی از سفرش به یمن در صفحه ایستاگرامش نوشت به یمن میرود تا یادآوری کند باید به فکر همه پناهجویان و قربانیان جنگ بود.
رئیس آژانس پناهندگان سازمان ملل گفت امیدوار است دیدار جولی از یمن پیش از کنفرانس عالی سالانه تعهد که ۱۶ مارس برگزار میشود، توجه جهانیان را به این فقیرترین کشور عربی که سالهاست درگیر جنگ است، جلب کند.
جولی در پست خود نوشت: در حالی که ما به تماشای وحشتی که در اوکراین در حال وقوع است ادامه میدهیم و خواستار توقف فوری آن هستیم، من اینجا در یمن هستم تا از افرادی که بشدت نیاز به صلح دارند حمایت کنم.
وی افزود: اینجا یکی از بدترین بحرانهای انسانی جهان است. در جهان در سال ۲۰۲۲ هر ساعت یک غیرنظامی کشته یا مجروح میشود. اقتصاد ویران شده از جنگ و بیش از ۲۰ میلیون یمنی در اینجا برای زنده ماندن به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. جولی همچنین بحران پناهجویان یمنی را با بحران انسانی در اوکراین مقایسه کرد و تاکید کرد «همه» مستحق حمایت و پشتیبانی هستند.
در حالی که یمن از اواخر سال ۲۰۱۴ درگیر جنگ داخلی است، جولی نوشت: این هفته یک میلیون نفر در اوکراین مجبور به فرار شدند تا از جنگ وحشتناک فرار کنند. اگر قرار باشد از این وضعیت تکاندهنده چیزی یاد بگیریم این است که نمیتوانیم در بین آنهایی که سزاوار حمایت هستند انتخاب کنیم. همه قربانیان غیرنظامی جنگها در هر جای جهان از ارزش یکسانی برخوردار هستند و پس از 7 سال جنگ، مردم یمن نیز به حمایت و بالاتر از همه به صلح نیاز دارند.
برنده جایزه اسکار دیروز صفحه اینستاگرامش را به روز کرد تا خبر ورودش به یمن برای حمایت از مردم درگیر جنگ آنجا را به اطلاع 12.4 میلیون فالوئرش برساند.
توجه آنجلینا جولی به یمن در شرایطی است که برخی چهرههای روشنفکرمآب داخلی و سلبریتیها به عنوان پیادهنظام ناتو با واکنشهایی خندهدار به صدا آمدهاند و با اظهارات عجیبشان دستمایه انتقادات شدهاند. این اتفاق در حالی رخ داده است که طی سالهای جنگ علیه یمن و به شهادت رسیدن کودکان بیگناه یمنی هیچ اعتراض و صدایی از این نوع سلبریتیها شنیده نشد. یکی از این افراد با آغاز بحران اوکراین جایزهای را که ١۶ سال پیش از یک جشنواره نه چندان مطرح روسیه کسب کرده با اعلام در فضای مجازی میخواهد به مسکو پس بفرستد که این اظهارنظر آقای بازیگر با واکنشهای تندی از سوی مخاطبان مواجه شده است.
ارسال به دوستان
سیدمسعود شجاعیطباطبایی درگفتوگو با «وطن امروز» از اولویتهای جشنوارههای تجسمی سال آینده با محوریت فلسطین گفت
مظلومیت فلسطین را در هیاهوی اخیر فراموش نکنیم
گروه فرهنگ و هنر: هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی کشور در سالهای اخیر با شرکت در جشنوارهها و مسابقههای مختلف، تلاش خود را کردهاند تا از ابزار هنر خود برای اعلام انزجار از جنایات رژیم صهیونیستی بیشترین بهره را ببرند. یکی از مهمترین این جشنوارهها «مسابقه بینالمللی کارتون، کاریکاتور و پوستر فلسطین تنها نیست» است که جدیدترین دوره آن سال گذشته همزمان با ایام روز قدس از سوی حوزه هنری برگزار شد و هنرمندان ۶۶ کشور با آثارشان در مسابقه بینالمللی «فلسطین تنها نیست» به عنوان نماینده ملت خود حضور یافتند و از مردم مظلوم فلسطین حمایت و برابر ظلم ایستادگی کردند. از سوی دیگر نمایشگاه آثار منتخب مسابقه بینالمللی پوستر، کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی در گالری ابوالفضل عالی و گالری خانه حوزه هنری به نمایش گذاشته شد و با استقبال قابل توجه مخاطبان مواجه شد. همچنین یکی از جشنوارههای دیگری که در حوزه هنرهای تجسمی برای مظلومیت مردم فلسطین برگزار میشود، جشنواره کاریکاتور هولوکاست است که این جشنواره هم طی سالیان اخیر با استقبال خوبی روبهرو شده است. سیدمسعود شجاعیطباطبایی، کاریکاتوریست و دبیر مسابقه بینالمللی پوستر، کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» و همچنین دبیر جشنواره کاریکاتور هولوکاست که این روزها مشغول آمادهسازی این جشنوارهها برای برپایی در ابتدای سال آینده است، درباره دغدغههای شخصی خود درباره پرداختن به موضوع فلسطین گفت: متاسفانه از سال ۱۹۴۸ میلادی شاهد رویدادهای تلخی در سرزمینهای اشغالی هستیم که منجر به جنایتهایی علیه مردم مظلوم فلسطین میشود و بسیاری از آنها مجبور به ترک سرزمینهای خود میشوند یا با سختی در نقاطی همانند نوار غزه زندگی و مبارزه میکنند. از سوی دیگر جنایتهای صهیونیستها علیه مردم مظلوم فلسطین به اوج خود رسیده و لازم است جامعه جهانی از هر ابزاری برای توقف حملات وحشیانه صهیونیستها در نوار غزه بهره گیرد. نباید مظلومیت مردم فلسطین و غزه در لابهلای پرداختن رسانههای غربی به بحران اوکراین به فراموشی سپرده شود. وی درباره اهمیت فعالیت هنرمندان هنرهای تجسمی در این باره گفت: یکی از مزیتهای هنرهای تجسمی سهولت انتشار و در دسترس قرار دادن آثار برای مخاطبان میلیونی است به طوری که هنرمندان هنرهای تجسمی همیشه بخوبی از ظرفیتهای فضای مجازی بهره گرفتند و در کمترین زمان نسبت به بازنشر آثار یا خلق آثار جدید در مزمت جنایتهای صهیونیستها اقدام کرده و براحتی در فضای مجازی در دسترس مخاطبان قرار دادهاند که خوشبختانه مورد توجه مخاطبان جهانی قرار گرفته است. وی ادامه داد: این روزها علاوه بر جنگ نظامی، یک جنگ نرم هم در حال وقوع است که نباید از آن غافل شویم و با تمام قوا باید در جبهه جنگ نرم برنامهریزی کرد. بدون شک فضای مجازی هم یکی از این عرصههاست و خدا را شکر که هنرمندان متعهد هنرهای تجسمی بخوبی از این ایام استفاده کردهاند و هنرمندان کارتون، کاریکاتور و پوستر جهان با آثارشان نشان دادند فلسطین تنها نیست؛ هر قشری از جامعه جهانی از جمله هنرمندان دوشادوش آنها تا فروپاشی رژیم صهیونیستی و غاصب ایستادهاند.
دبیر جشنواره کاریکاتور هولوکاست به اولویتهای این جشنواره در سال آینده اشاره و خاطرنشان کرد: بحث بعدی عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی است. همه اما باید بدانند بحث عادیسازی این روابط باعث نمیشود فلسطین تنها بماند. بد نیست بدانید مردم همین کشورهایی که از در دوستی با رژیم صهیونیستی درآمدهاند، از این اتفاق بسیار ناراضی و مخالف آن هستند. از طرف دیگر اینکه کشورهای عربی اعلام میکنند به شکل جدی کنار فلسطین ایستادهاند، یک ادعای مضحک است. شجاعی گفت: آزادی بیان با مصادیق موجود در کشورهای غربی همخوانی ندارد و سختگیرانهترین مجازاتها برای هولوکاست و نفی آن در نظر گرفته شده است؛ در نتیجه شاهد این هستیم که آزادی بیان رویهای دوگانه دارد. وی درباره اهمیت فعالیت هنرمندان هنرهای تجسمی در جوامع بینالمللی گفت: من همیشه نگاه بینالمللی به هنر کاریکاتور و حضور در عرصههای مختلف و جشنوارهها داشتهام. از همان اول هم که در گروه کاسنی با بچهها کار میکردیم نگاه بینالمللی داشتیم. خاطرم هست که نخستین دوسالانه کاریکاتور را با 50 کشور برگزار کردیم. حتی زمانی که به فرانسه رفتم نخستین دغدغه من این بود که با کاریکاتوریستهای فرانسوی ارتباط بگیرم و این کار را هم کردم. در سفری که به همراه مرحوم کفشچیانمقدم به فرانسه داشتم با «ژان پییر دکلوزو» مؤسس جریان کاریکاتور فرانسه و دنیا و سایر هنرمندان این رشته در اروپا آشنا شدم و سعی کردم یک شبکه ایجاد کنم. این هنرمند اظهار کرد: حتی کاریکاتورهای اجتماعی من هم جنبه سیاسی دارد و آگاهیبخشی برای من مهم است. کاریکاتور و کارتون فقط برای خنده نیست بلکه باید تفکر پشت آن باشد، البته من معمولا با بحث جشنواره کاریکاتور هولوکاست شناخته میشوم اما آثار فراوانی در حوزه اختلاس، آقازادهها و مفاسد اقتصادی دارم.
ارسال به دوستان
اخبار
«عروس خیابان فرشته» مجوز نمایش گرفت
پروانه نمایش یک فیلم سینمایی از سوی شورای پروانه نمایش صادر شد. به گزارش «وطن امروز» شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی با صدور پروانه نمایش یک فیلم سینمایی موافقت کرد. بر این اساس پروانه نمایش فیلم سینمایی «عروس خیابان فرشته» به تهیهکنندگی محمدرضا شریفینیا و کارگردانی مهدی خسروی که در شورای پروانه نمایش سابق بازبینی و تایید شده است، صادر شد.
***
بلیت سینما ۴۵ هزار تومان شد
قیمت جدید بلیتهای سینما در سالنهای مختلف سینمایی اعلام شد. به گزارش «وطنامروز»، بعد از حرف و حدیثهای زیادی که طی یکی ۲ هفته گذشته درباره قیمت بلیت سینماها در شورای صنفی نمایش مطرح شد، سرانجام بر اساس ابلاغیه جدید سازمان سینمایی قیمت بلیتها به این شرح اعلام شد: سینماهای با درجه مدرن در روزهای تمامبها ۴۵ هزار تومان و در روزهای نیمبها ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان. سینماهای با درجه ممتاز در روزهای تمامبها ۳۵ هزار تومان و در روزهای نیمبها ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان. سینماهای با درجه یک و ۲ در روزهای تمامبها ۲۵ هزار تومان و در روزهای نیمبها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان. این قیمتها با احتساب مالیات بر ارزش افزوده است. بر اساس آخرین اعلام در سامانه سمفا، ظرفیتهای ۷۵ درصدی برای سالنهای سینما در نظر گرفته شده است اما در جلسه آخر شورای صنفی نمایش ظرفیت ۱۰۰ درصدی سینماها پیشنهاد شده است.
***
خواننده «نجلا» مشخص شد
عرفان طهماسبی فینالیست «عصر جدید» قرار است تیتراژ سریال «نجلا» را بخواند. به گزارش «وطنامروز»، فصل دوم سریال «نجلا» این روزها در حال تصویربرداری است تا آخرین مراحل تولیدی را برای رسیدن به آنتن نوروز ۱۴۰۱ طی کند. سریال «نجلا» به کارگردانی خیرالله تقیانیپور و تهیهکنندگی سعید سعدی ساخته میشود و حسین امیرجهانی نویسندگیاش را بر عهده دارد.
به تازگی خواننده این سریال نیز مشخص شده است؛ عرفان طهماسبی که در فصل دوم «عصر جدید» با اقبال مخاطبان به مرحله فینال راه یافت و توانست رتبه دوم آرای مردمی را هم به دست آورد. طهماسبی تیتراژ سریال «نجلا» را خواهد خواند که نوروز و رمضان سال ۱۴۰۱ روی آنتن شبکه ۳ سیما میرود. در این سریال بازیگران مختلفی بازی میکنند و نقش اصلی آن را حسام منظور بر عهده دارد.
***
فیلمبرداری «رؤیای من» به پایان رسید
مستند «رؤیای من» به نویسندگی و کارگردانی مهدی خطیبی بزودی آماده نمایش میشود. به گزارش «وطنامروز»، مستند «رویای من» به نویسندگی و کارگردانی مهدی خطیبی با اتمام مراحل فیلمبرداری در مراحل پس از تولید قرار دارد و بزودی آماده نمایش میشود. مهدی خطیبی، مهدی آقازاده، سها عباسی، پرنیا خلیلزاده، سوگند فتحی، شکوفه سلحشور، ملیکا نورافکن، امین میری و نسرین نکیسا در این مستند حضور دارند. «رویای من» مستندی گزارشی درباره افراد علاقهمند به بازیگری است. در این مستند با افرادی که در زمینه بازیگری موفق شدند نیز گفتوگو شده است. دیگر عوامل پروژه عبارتند از مشاور کارگردان و منشی صحنه: آیدا ملکی، دستیار اول کارگردان: مهدی آقازاده، مدیر فیلمبرداری: سامان پابوس، فیلمبردار: فرید آجورلو، عکاس: ملیکا نورافکن و طراح پوستر: سجاد محمدی.
***
رونمایی از مستند «قرار روز شانزدهم»
مستند «قرار روز شانزدهم» پیرامون شهید محمدحسین محمدخانی رونمایی شد. به گزارش «وطنامروز» در شانزدهمین روز از اسفندماه و همزمان با زادروز ولادت حضرت عباس(ع) آیین رونمایی از مستند «قرار روز شانزدهم» درباره شهید محمدحسین محمدخانی در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد. این مستند به میزبانی مرکز مستند حقیقت و با حضور خانواده شهید محمدخانی، «اسماعیل» از جانبازان مدافع حرم و راوی اصلی این مستند برپا شد. مرتضی شعبانی، مدیرعامل مرکز مستند «حقیقت» در این مراسم توضیحاتی پیرامون این مستند ارائه داد و سپس سردار محمدرضا فلاحزاده، جانشین نیروی قدس سپاه، سخنانی در وصف شهید محمدخانی بیان کرد و در ادامه پیام ویژه سردار قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه را به خانواده شهید و دستاندرکاران تولید این مستند ابلاغ کرد. در ادامه مراسم، مستند «قرار روز شانزدهم» اکران شد و با رونمایی و امضای پوستر فیلم توسط میهمانان به پایان رسید. این فیلم روایتی از حضور شهادتطلبانه مدافع حرم محمدحسین محمدخانی در جبهههای مقابله با دشمنان تکفیری و متجاوز به حرم عقیله بنیهاشم زینب کبری سلامالله علیها است. محمدخانی در حالی که فقط ۳۰ سال داشت، ۱۶ آبان ۱۳۹۴ در حلب سوریه به شهادت رسید. مستند «قرار روز شانزدهم» به کارگردانی احسان اصغرزاده و تهیهکنندگی سعید صادقی در مرکز مستند حقیقت تولید شده است.
ارسال به دوستان
جوایز اسپریت ۲۰۲۲ برندگانش را شناخت
جوایز ایندیپندنت اسپریت که به انتخاب بهترین فیلمهای مستقل آمریکا میپردازد «دختر گمشده» را به عنوان بهترین فیلم سال انتخاب کرد.
به گزارش «وطنامروز»، سیوهفتمین دوره جوایز ایندیپندنت اسپریت برندگان خود را انتخاب کرد.
در حالی که «دختر گمشده» ساخته مگی جیلنهال به عنوان نخستین تجربه کارگردانی وی عنوان بهترین فیلم سال را از آن خود کرد و خود وی هم بهترین کارگردان سال شد و جایزه بهترین فیلمنامه را هم دریافت کرد، سایمون رکس از فیلم «موشک سرخ» و تیلر پیج از فیلم «زولا» بهترین بازیگر مرد و زن نقش اول شدند.
در بخش سینمایی «عبور» و «زولا» (که یک جایزه هم برای تدوین برد) تنها فیلمهایی بودند و که ۲ جایزه دریافت کردند. در بخش تلویزیونی نیز «سگهای انباری» که یک کمدی درباره ۴ نوجوان بومی است که در اوکلاهما بزرگ میشوند تنها برنامه تلویزیونی بود که ۲ جایزه برد، جایزه بهترین سریال جدید از جمله آنها بود.
«عبور» هم جایزه بهترین فیلمبرداری را برد و روث نگا برای بازی در این فیلم بهترین بازیگر زن نقش مکمل شد.
در بخش بهترین فیلم بینالمللی «ماشینم را بران» از ژاپن به عنوان بهترین فیلم انتخاب شد و تروی کوتسور برای بازی در «کودا» جایزه بهترین بازیگر مرد نقش مکمل را برد. «تابستان روح» هم عنوان بهترین فیلم مستقل را از آن خود کرد.
مراسم اهدای این جوایز که برای تجلیل از سینمای مستقل برگزار میشود، پس از ۲ سال برگزاری به صورت آنلاین دوباره به صورت فیزیکی برگزار شد، آن هم در دورانی که هنوز سینمای هنری در حال چالش و پیکربندی جدید است، هنر نمایش هنوز تماشاگران قبلیاش را به دست نیاورده و فیلمهای کوچک که با بودجه پایین ساخته میشوند و جوایز اسپریت برای تجلیل از آنها برپا میشود هنوز در جذب مخاطب به سینما با مشکل مواجهاند.
یکی از مجریان مراسم به شوخی گفت نگران نباشید مردم فیلمهای شما را نخواهند دید و احتمالاً برای ششمینبار به تماشای هشتمین مرد عنکبوتی میروند.
با این حال فیلمهای مستقل عرصه نمایش خود را در سرویسهای استریم یافتهاند و «دختر گمشده» و «عبور» هر دو در نتفلیکس ارائه شدهاند.
همیشه جایزه اسپریت شنبه قبل از مراسم اسکار اهدا میشد اما امسال این مراسم خیلی جلوتر از اسکار اهدا شد تا بتواند تاثیر بیشتری در انتخابهای نهایی اسکار داشته باشد. با این حال همپوشانی کمی بین برندگان اسپریت و نامزدهای امسال اسکار وجود دارد و بعید به نظر میرسد اهدای این جوایز بر انتخابهای اسکار موثر بیفتد.
در میان نامزدهای امسال جایی برای فیلمهایی چون «قدرت سگ»، «بلفاست» و «لیکوریش پیتزا» که در اسکار نامزدیهای متعددی دریافت کردند، نبود زیرا بودجه ساخت آنها بیش از 22.5 میلیون دلار بوده است.
ارسال به دوستان
جزئیات نوزدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس
سازمان ادبیات و تاریخ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس جزئیات مراسم اختتامیه نوزدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس و مقاومت را اعلام کرد.
به گزارش «وطنامروز»، مراسم اختتامیه نوزدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس و مقاومت برگزار میشود.
عباس بایرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس پیرامون اختتامیه نوزدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس و مقاومت گفت: سیر دوره نوزدهم از تیر با دریافت آمار درست کتابهای سالهای ۱۳۹۸ و۱۳۹۷ از ۵ مرجع، (سازمان اسناد و کتابخانه ملی، خانه کتاب و ادبیات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانه تخصصی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس، کتابخانه تخصصی حوزه هنری و کتابخانه ایثار و شهادت بنیاد شهید) آغاز شد.
وی افزود: لیست اولیه کتب ۳۴۸۹ عنوان را نشان میداد که با راستیآزمایی و کنترل تخصصی به ۲۹۵۷ اثر رسیدیم. در مرحله بعد، از تمام ناشران، نویسندگان و مجموعههای فرهنگی درخواست اثر کردیم که خوشبختانه ۲۵۹۴ اثر به دبیرخانه رسید. سپس کتابها در تقسیمبندی مناسب در ۱۸ گروه داوری قرار گرفت و با احتساب داوران نشر و نیز داوران کتاب و کتابخوانی ۲۰ گروه داوری از بهترین اساتید و نویسندگان انتخاب شد.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس در ادامه گفت: نکته مهم درباره آمار، اینکه در مقایسه با دوره هجدهم موضوعات کتب مستند، پژوهشهای فرهنگی- اجتماعی، پژوهشهای ادبی و هنرهای تجسمی با کاهش روبهرو بود ولی در بقیه موارد افزایش داشته است. داوری کتب با حضور بیش از ۸۰ داور تا مقطع دیماه ادامه داشت و پس از آن زمینه برگزاری اختتامیه فراهم شده است که به حول و قوه الهی روز چهارشنبه ۱۸ اسفند از ساعت ۹ تا ۱۲ این مراسم در تالار اجتماعات خلیجفارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاعمقدس برگزار خواهد شد. بایرامی گفت: از نقاط قوت این دوره از انتخاب بهترین کتاب دفاعمقدس و مقاومت نامگذاری آن به عنوان حفظ هویت ملی و آثار فاخر بود که برگرفته از بیانات نورانی مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) بوده و خوشبختانه ۳۵ نشست تخصصی در این رابطه برگزار و بزودی حاصل این نشستها در قالب یک عنوان کتاب منتشر خواهد شد. در آیین اختتامیه که با حضور فرهیختگان، نویسندگان، پیشکسوتان و خانواده معظم شهدا و مسؤولان لشکری و کشوری برگزار میشود، از ۲۷ کتاب منتخب، ۴ ناشر، یک خادم نشر، ۲ داور، یک منتقد کتاب، ۲ فعال فرهنگی حوزه کتاب، یک نویسنده فعال، یک کتابخانه برتر و ۲ کتابدار برتر کشور تجلیل به عمل خواهد آمد. همچنین در این مراسم از ۲ خانواده معظم شهید اهل قلم و یک پیشکسوت دفاعمقدس و اهل قلم و خانواده زندهیاد جهانگیر خسروشاهی از داوران همین دوره تقدیر خواهد شد. در آیین اختتامیه این دوره از ویژهنامه دوره نوزدهم و نیز کتاب بیقراریها (حاوی دلنوشتههای داوران این دوره) رونمایی خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|