|
تاکنون ۱۴۰۰ ایرانی از مرز اوکراین وارد لهستان شدهاند
وزیر خارجه لهستان در گفتوگوی تلفنی با امیرعبداللهیان با بیان اینکه تاکنون ۱۴۰۰ ایرانی از مرز اوکراین وارد لهستان شدهاند، از اعزام تیم امدادی ایران به این کشور برای کمک به پناهجویان با هماهنگی سفارت ایران در ورشو استقبال کرد. وزیر امور خارجه ایران در این گفتوگوی تلفنی از تلاشهای دولت لهستان برای کمک به آوارگان و پناهجویان جنگ اوکراین بویژه برای انتقال اتباع ایرانی تشکر و قدردانی کرد. وزیر خارجه لهستان نیز با اشاره به سابقه تاریخی روابط ۲ کشور بویژه میزبانی انساندوستانه مردم ایران از مهاجران لهستانی طی جنگ جهانی دوم، این روابط را برای هر ۲ طرف افتخارآمیز خواند.
ارسال به دوستان
نبود خلاقیت و ناتوانی نهادهای فرهنگی در همزبانی با اقشار مختلف، ضرورت میدانداری گروههای مردمی در جهاد تبیین را ایجاب میکند
جهاد خودجوش تبیین
محمد سلحشور: سخنان روز پنجشنبه رهبر حکیم انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، همچون اکثریت قریب به اتفاق سخنرانیهای چندماهه اخیر معظمله، صورتمساله نامآشنای «جهاد تبیین» را با خود به همراه داشت؛ امری که با توجه به تاکیدات گسترده رهبر انقلاب و تشریح و توصیفهای متعددی که ایشان درباره کیفیت و ضرورت آن داشتهاند، نشان از جایگاه پراهمیت این جهاد در زمان و زمانه فعلی دارد و جریان انقلابی بیش از هر برهه دیگری باید خود را مخاطب این رسالت بداند.
با این حال نکتهای که در سخنرانی اخیر رهبر انقلاب به نسبت مجموعه مواضع ایشان در ماههای اخیر متفاوت به نظر میآمد، نخستین واکنش سلبی به برخی بدفهمیها و تکرار رویههای غلط در این باره بود. رهبر انقلاب در بخشی از سخنانشان تصویب بودجهای سنگین در مجلس شورای اسلامی برای جهاد تبیین را غلط و بینتیجه خواندند و گفتند: من با این شیوه برخورد با مسائل موافق نیستم و تجربه گذشته نیز نشان میدهد این بودجهها غالبا هدر میرود. ایشان افزودند: البته مسؤولانی که این بودجهها در وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات به دست آنها میرسد افراد مؤمن، سالم و قابل اعتمادی هستند ولی طبیعت این کار غلط است و امیدواریم مسؤولان به این موضوع توجه کنند. این موضع سلبی آن هم به فاصله کوتاهی بعد از طرح این رسالت دشوار بخوبی موید این واقعیت است که ذهنیت سازمانی با فهم وارونه مفاهیم چگونه میتواند یک صورت مساله حیاتی و رسالت مهم را به میدانی برای امتحان آزمونهای شکستخورده و تجربهشده تبدیل کند.
یک ماه پیش بود که «وطنامروز» در یادداشتی با عنوان «مفاهیم را قربانی سطحینگری نکنیم» نسبت به امکان فهم غلط و تکرار رویههای امتحان شده نسبت به رسالت «جهاد تبیین» هشدار داده و نوشته بود: «هر گونه مواجهه سطحی و «بدون محتوای لازم» با کلیدواژههای مهم، بیش از آنکه موجب ترویج و تبلیغ آنها شود، میتواند منجر به دستمالی شدن و تکراری شدن این مضامین شود... بتازگی تعبیری کلیدی از سوی رهبر انقلاب طرح شده است که از جهات متعدد دارای اهمیت است؛ «جهاد تبیین». کلیدواژهای که رهبر انقلاب خودشان نکات متعددی را در تشریح آن ایراد فرمودند و البته میتوان ساعتها پیرامون آن صحبت کرد و ابعاد آن را بررسی کرد. در کنار تبیین این مساله البته یکی از مهمترین دغدغهها همین گزارههایی است که در بالا طرح شد؛ اینکه مواجهه با این کلیدواژه مهم نیز مانند سایر موضوعات نباشد. لازمه این ماجرا داشتن عقبه اندیشهای، عقیدتی و نیز انقلابی برای طرح مفهوم «جهاد تبیین» است، چرا که در غیر این صورت این نگرانی وجود دارد که این مفهوم حتی در میان نخبگان نیز مورد بررسی عمیق قرار نگیرد». با این حال تذکر اخیر رهبر انقلاب نسبت به تکرار چنین رویهای میتواند روی دیگری نیز داشته باشد و آن هم عبارت از لزوم «مردمی بودن» فرآیند تبیین در کشورمان است؛ فرآیندی که مشخصا به معنای سلب اختیار از نهادها و ارگانهای فرهنگی و رسانهای نیست اما اصالت این امر را با وجه مردمی آن میشناسد.
* از مردم
تجربههای مختلفی در دهههای اخیر همواره این مهم را ثابت کرده است که هیچ اقدام کلان فرهنگی و اجتماعی بدون آنکه نسبت مستقیمی با مردم داشته باشد موفق نبوده است. در این میان «جهاد تبیین» به عنوان ماموریتی که کارویژه آن به طور ویژه بر ارتباطگیری با افکار عمومی و تثبیت روایت حق در میان انبوه روایتهای دیگر است، به طرق اولی باید برخاسته از مردم باشد و جریانات و گروههای مردمی پیشقراولان ادای این امر باشند. تجربه فرهنگ دستوری از جهات مختلفی تجربه شکستخورده است که به برخی از آنها در ذیل اشاره خواهد شد:
1- عمده فعالیتهای فرهنگی دستوری که با مکانیسمهای مشخصی همچون تاسیس ستاد و دبیرخانه و... و تخصیص بودجه و امکانات سختافزاری و... پی گرفته شدهاند همواره پس از مدتی با مشغول شدن نیروها به حفظ تشکیلات و ساختار ایجاد شده، از هدف اصلی و اولیه خود فاصله گرفتهاند و همین امر به کاهش افت محسوس کیفیت فعالیتها منتهی شده است. چنانکه در طول یک سال بارها اخباری از تاسیس نهادها و تخصیص بودجههایی در این باره به گوش میرسد و در نهایت بسیاری از این اقدامات اصلا به مرحله ارتباطگیری با افکار عمومی نیز نمیرسد.
2- فرهنگ دستوری عمدتا به دنبال همسطحسازی موضوعات و شکل استاندارد بخشیدن به موضوعاتی است که لزوما برای همه اقشار جامعه به یک شکل قابل تعریف نیست. تقلیل رسالت «جهاد تبیین» به فرآیندی ارگانی نیز از این قاعده مستثنی نیست. روایتهایی که همگی از یک جنس باشند توانایی ارتباطگیری با یک جامعه متکثر و اقشار و طبقات مختلف را ندارد. بسط حوزه عمومی در سایه رشد تکنولوژی و ابزارهای ارتباطی و افول ایدئولوژی و روایتهای فراگیر باعث شده جامعه بشری در قیاس با چند دهه قبل بافت متکثری به خود بگیرد. در چنین فضایی روایتها بدون جامعیتپذیری و امکان همراه کردن مجموعهای از گروههای متکثر نمیتوانند چندان منشأ اثر باشند.
3- تخصیص بودجه و شکل ساختاری بخشیدن به فعالیتهای فرهنگی عمدتا به عاملی بازدارنده در برابر فعالیتهای مبتکرانه و خلاقیت کنشگران تبدیل شده است. وجود دهها ارگان فرهنگی عریض و طویل با کمترین توفیق بیرونی باعث شد رهبر انقلاب در نهایت سال96 به فعالیت «آتش به اختیار» فرهنگی نیروهای انقلابی اشاره کنند؛ دستوری که میتوان آن را گواه ناموفق بودن ارگانهای متعددی دانست که در این سالها نسبت به تولید آثار فرهنگی و تاثیرگذاری بر جامعه ناکام بودهاند.
در مقابل این 3 نکته، تاکید بر رکن مردمی جهاد تبیین میتواند به نتایج متفاوتی منتهی شود. پیگیری شروع رسالت تبیینی «از مردم» برخلاف فعالیتهای دستوری و سازمانی، به شکل هدفمند و نتیجهگرا پی گرفته میشود، چون برخاسته از مردم با تمام موقعیتهای متفاوتشان است به همسطحسازی منتهی نمیشود و در نهایت باب خلاقیت و ابتکار عمل نیز در آن باز میماند. تجربه فرهنگ مردمی در آیینهای مذهبی بخوبی این واقعیت را اثبات میکند که سپردن کار به مردم و جرقه خوردنش از سوی آنها، لاجرم بیشترین جامعیت محتوایی و فرمی را نیز با خود به همراه دارد.
* برای مردم
به موازات تاکید بر اینکه «جهاد تبیین» باید «از مردم» آغاز شود، یادآوری این مهم که در نهایت این جهاد باید «برای مردم» نیز به کار گرفته شود، حیاتی است.
باید به این واقعیت اقرار کرد که بسیاری از فعالیتهای سیاسی و فرهنگی نیروهای انقلابی در سالهای گذشته هرچند با برچسب مردم همراه بوده اما در نهایت تنها بخش کوچکی از جامعه را پوشش داده است. رکن محوری در «جهاد تبیین» مساله «روایت» و چگونگی آن است. روایت به عنوان ابزاری برای ارتباطگیری با افکار عمومی باید بیشترین دایره شمول را با خود به همراه داشته باشد. رهبر انقلاب بارها بر این مساله تاکید داشتهاند که روایت جریان متخاصم به دنبال ایجاد تشکیک درباره اصل انقلاب اسلامی است. در چنین مختصاتی تا زمانی که روایت جریان انقلابی در پاسخ به سوالات مردم درباره چیستی و چرایی انقلاب و مسیر آینده آن الکن باشد، نمیتوان نسبت به تحقق «جهاد تبیین» چندان امیدوار بود.
روایتی که «برای مردم» باشد طبیعتا باید به دور از خطکشیهای سیاسی و جناحی پی گرفته شود. آنچنان که تجربه مبارزات منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی در سال57 نیز موید این واقعیت بود که حضرت امام(ره) به عنوان ناخدای این انقلاب همواره سعی میکردند روایت سیاسی خود از شرایط و مسیر انقلاب را به شکلی بیان کنند تا بیشترین مخاطب مردمی را با خود همراه کنند.
نیروهای انقلابی و گروههای مرجعی که جلودار «جهاد تبیین» هستند باید نسبت به این واقعیت آگاهی داشته باشند که برای این جهاد باید با فرم و ادبیات مناسبی جلو رفت. در همین مورد میتوان یکبار دیگر به سخنرانی رهبر انقلاب در جمع اعضای مجلس خبرنگان رهبری توجه کرد که ایشان «وضعیت کشور در بخش سختافزاری جنگ نرم و فضای مجازی را نسبتا خوب» دانسته و بیشترین تاکید را بر وجه نرمافزاری معطوف کرده و فرمودند: اما بخش نرمافزاری یعنی بیان سخن نو با شیوههای جذاب نیازمند تقویت و نوآوری است.
در همین مورد پیش از این در مهرماه سال جاری نیز رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مراسم عزاداری اربعین حسینی در دانشگاه تهران با مغتنم شمردن امکانات ناشی از فضای مجازی و رسانهای برای روشنگری و پاسخ به ابهامات، «تبیین و بازگویی حقایق»، «استفاده از شیوههای اخلاقی»، «بیان مسائل همراه با منطق، متانت، عقلانیت کامل و استفاده از عواطف انسانی» و «پرهیز از دشنام، تهمت، دروغ و فریبکاری در مواجهه با افکار عمومی» را اصول قطعی این جهاد خوانده بودند.
با مجموعه این اوصاف شرط لازم و ضروری برای توفیق در «جهاد تبیین» را باید قرار گرفتن تمامی مردم در مرکز توجهات و هدفگذاریهای جریان تبیین دانست. سخن گفتن به زبان مردم و روایت شرایط به گونهای که بیشترین ارتباط را با دغدغههای عمومی مردم داشته باشد پیششرطهایی است که جنبه مردمی «جهاد تبیین» را تقویت خواهد کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام رهبر انقلاب اسلامی به نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا
رویدادهای این روزها بخشی از همان پیچ تاریخی جهان است که گمان آن رفته بود
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به پنجاه و ششمین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، با اشاره به تحولات سیاسی و نظامی اخیر، بر شناخت جبههبندیها و انتخاب موضع درست و آمادگی برای نقشآفرینی در تحولات به سود جبهه حق تأکید کردند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
دانشجویان عزیز
رویدادهای سیاسی و نظامی در این روزها، تشکیلدهنده بخشی از همان پیچ تاریخی جهان است که گمان آن رفته بود. نخبگان و زبدگان ملت بزرگ ما در این مرحله، حامل مسؤولیتهای ویژهاند. شناخت جبههبندیها و صفآراییها و انتخاب موضع درست، مسؤولیت کوتاهمدت و آمادگی برای نقشآفرینی در تحولات به سود جبهه حق، وظیفه میانمدت آنان است.
شما جوانان عزیز میتوانید در هر دو بخش بدرخشید و امید به انجمنهایی را که مزین به نام مبارک اسلام است، بارور نمایید.
توفیقات روزافزون شما را از خداوند قدیر و حکیم مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۲۰ اسفند ۱۴۰۰
***
دستور رئیسی به مدیران وزارت اطلاعات:
دست مفسدان و سودجویان را قطع کنید
رئیسجمهور دیروز با حضور در وزارت اطلاعات در دیدار با وزیر، مدیران و کارکنان این وزارتخانه به مناسبت هفته بزرگداشت سربازان گمنام امام زمان(عج) ضمن تبریک اعیاد شعبانیه از زحمات مجاهدانه کارکنان وزارت اطلاعات قدردانی کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، سیدابراهیم رئیسی در این دیدار به تببین وظایف و ماموریتهای خطیر وزارت اطلاعات پرداخت و با بیان اینکه با بیعدالتی مبارزه کنید و دست مفسدان و سودجویان را قطع کنید، خاطرنشان کرد: میدان مدیریتی وزارت اطلاعات باید دست نیروهای انقلابی باشد. شما باید تلاش کنید فساد کمتر شود و به اجرای عدالت برسیم. هیچ بیعدالتی را برنتابید و با حساسیت با بیعدالتی مبارزه کنید تا این بیعدالتی ریشهکن شود. فقر، فساد و تبعیض نباید در کشور باشد و زیبنده نظام اسلامی نیست. وزارت اطلاعات باید در کنار آسیبشناسی برای آسیبزدایی نیز پیشگیری کند.
رئیسی با بیان اینکه دستگاه اطلاعاتی در دولت مردمی باید با مشارکت عموم مردم، اطلاعات ۸۰ میلیونی باشد، تصریح کرد: انقلابی اندیشیدن، انقلابی عمل کردن و تحت تاثیر سیاستبازان قرار نگرفتن از ویژگیهای نیروهای وزارت اطلاعات است.
رئیسجمهور ضمن اشاره به اینکه امروز برای پیشرفت وزارت اطلاعات نیازمند تحول در رویکردها، فرآیندها و سازوکارها هستیم، تاکید کرد: مراقب نفوذ و ایجاد انحراف توسط دشمن باشید.
***
هشدار ایران به رژیم صهیونیستی
حق پاسخ به اقدامات شرورانه رژیم صهیونیستی محفوظ است
مجید تختروانچی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نامهای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و رئیس دورهای شورای امنیت، اقدام رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن نیروهای مستشاری ایران در سوریه را جنایتکارانه و تروریستی خواند. به گزارش فارس، متن این نامه به این شرح است: بامداد روز دوشنبه مورخ ۷ مارس ۲۰۲۲، (۱۶ اسفند ۱۴۰۰) رژیم اسرائیل با نقض فاحش حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه، حملات موشکی را علیه منطقهای در شمال دمشق انجام داد که منجر به شهادت ۲ تن از نیروهای ایرانی شد که در حال مشاوره به نیروهای نظامی سوری در مقابله با تروریسم در سوریه بودند. نیروهای مستشاری ایرانی به درخواست و دعوت رسمی دولت سوریه برای ارائه خدمات مستشاری برای کمک به نیروهای نظامی سوریه در مبارزه با تروریسم، بویژه مبارزه با گروه تروریستی داعش، در سوریه حضور دارند. ایران حمله تروریستی اخیر را اقدامی شدیدا تحریکبرانگیز و عمدی میداند که هدف آن افزایش تنشها به سطحی غیر قابل کنترل و بر هم زدن هماهنگی بین مبارزان با تروریسم در منطقه بویژه در مبارزه با داعش است. این اقدام تحریکبرانگیز و جنایتکارانه مغایر با حقوق بینالملل و منشور ملل متحد است و مستلزم مسؤولیت کیفری رژیم اسرائیل و همه کسانی است که مستقیم و غیرمستقیم به ارتکاب یا اجرای این اقدام تروریستی کمک کرده یا به هر نحو دیگری از آن حمایت کردهاند. جامعه جهانی به طور عام و شورای امنیت به طور خاص باید قاطعانه این اقدام تحریکبرانگیز و جنایتکارانه را محکوم کرده و رژیم اسرائیل را در قبال اقدامات غیرقانونی خود که تهدید جدی علیه صلح و امنیت بینالمللی است، پاسخگو کند. ایران از دیرباز در خط مقدم مبارزه با تروریسم و افراطگرایی قرار داشته و مصمم است در چارچوب حقوق و تعهدات خود ذیل حقوق بینالملل، به مبارزه با سازمانهای تروریستی در منطقه تا ریشهکن کردن کامل آنها ادامه دهد. جمهوری اسلامی ایران در عین حال که رژیم اسرائیل را مسؤول کامل تمام عواقب این اقدامات جنایتکارانه میشناسد و بهطور جدی به این رژیم درباره ارتکاب اقدامات ماجراجویانه و شرورانه بیشتر هشدار میدهد، حق ذاتی دفاع از خود را وفق ماده ۵۱ منشور ملل متحد، در پاسخ به چنین اعمال مجرمانهای در هر زمانی که تشخیص دهد، محفوظ میدارد.
ارسال به دوستان
پایگاه خبری «میدل ایست آی» نوشت آمریکا در واپسین پاسخ خود به ایران، خواستههای نامشخص جدیدی را مطرح کرده است
گره آمریکایی در توافق
آمریکا از برداشتن نام سپاه پاسداران از لیست سازمانهای تروریستی خارجی آمریکا خودداری میکند و موضوع ابعاد نظامی احتمالی میان ایران و آژانس هم هنوز حل نشده است
گروه سیاسی: در شرایطی که امتناع دولت بایدن از تصمیمگیری سیاسی نسبت به اقداماتی که باید برای حصول توافق انجام دهد و همچنین زیادهخواهیهای جدید و لحظه آخری خود روند مذاکرات را با کندی و وقفه مواجه کرده است، واشنگتن و تروئیکای اروپا تلاش میکنند برای فرار از این موضوع آنچه را که عوامل خارجی یا مطالبات روسیه میخوانند باعث این اتفاق عنوان کنند.
به گزارش «وطنامروز»، در این راستا ۳ کشور اروپایی حاضر در برجام- انگلیس، آلمان و فرانسه- در بیانیه مشترکی اعلام کردند که هیچ طرفی نباید به دنبال سوءاستفاده از مذاکرات بر سر توافق هستهای با ایران باشد. تروئیکای اروپا در بیانیهای اعلام کردند: هیچ طرفی نباید از مذاکرات هستهای ایران در راستای منافع خود بهرهبرداری کند تا تضمینهایی را که هیچ ربطی به این توافقنامه ندارد بهدست آورد. کشورهای اروپایی در این بیانیه اعلام کردند که این خطر منجر به فروپاشی توافق میشود و مردم ایران را از لغو تحریمها و جامعه بینالمللی را از تضمینهای لازم درباره برنامه هستهای ایران محروم میکند. دلسوزی تروئیکای اروپا که به هیچ یک از تعهدات خود در برجام عمل نکردهاند برای محرومیت مردم ایران از لغو تحریمها در شرایطی است که آمریکا تاکنون حاضر نشده تحریمهایی را که مستقیما با انتفاع اقتصادی ایران از توافق مرتبط است، بردارد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه اخیرا در تماس با جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی خاطرنشان کرد: طرح برخی درخواستهای جدید از سوی آمریکا هیچگونه توجیه منطقی نداشته و با مواضع این کشور درباره دستیابی سریع به توافق در تناقض است. امیرعبداللهیان افزود: موضوعات اصلی و لغو موثر تحریمها نباید تحت تاثیر زیادهخواهی طرف آمریکایی قرار گیرد. وزیر امور خارجه همچنین در گفتوگو با بورل عنوان کرد: آمریکا نمیتواند به بهانه فشار افکار عمومی کشورش، هر روز حرف جدید و متفاوتی را از طریق هماهنگکننده به ما منتقل کند.
در همین حال پایگاه خبری «میدل ایست آی» در گزارشی به موضوع وقفه در مذاکرات هستهای و مانعتراشیهای واشنگتن اشاره کرد. این پایگاه خبری در مقاله خود نوشت: «موضوع توقیف نفتکشها تنها مانع باقیمانده برای احیای توافق هستهای ایران نیست». میدل ایست آی نوشت: «آمریکا در واپسین پاسخ خود به ایران، خواستههای نامشخص جدیدی را درخواست کرده که باعث شگفتی و عصبانیت طرف ایرانی شده است». این پایگاه خبری اضافه کرد: « آمریکا از برداشتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از لیست سازمانهای تروریستی خارجی آمریکا خودداری میکند. همچنین موضوع ابعاد نظامی احتمالی فعالیتهای هستهای ایران میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی هنوز حل نشده است». میدل ایست آی نوشت که یک منبع ایرانی به این پایگاه خبری درباره موضوع باقی ماندن سانتریفیوژهای پیشرفته در ایران گفته است: «به عقیده من، حتی اگر کنگره آمریکا به طور معجزهآسایی با توافق موافقت کند، اگر آنها بخواهند میتوانند طی چند ساعت آن را لغو کنند. بنابراین در شرایطی که آمریکا تصمیم بگیرد دوباره به نقض توافق بپردازد، وجود سانتریفیوژهای پیشرفته در ایران ضمانت قدرتمندتری از هر چیز دیگری است که آمریکا میتواند آن را ارائه دهد».
«وطنامروز» در گزارش روز شنبه خود با عنوان «یک داستان ادامهدار؟» با اشاره به موضوع PMD پس از سفر گروسی به ایران نوشت: بیانیه مشترک ایران و آژانس تصریحی درباره بسته شدن پرونده مطالعات ادعایی یا PMD نداشته و مشخص نیست آژانس در این باره تا خردادماه سال آینده چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد. این در حالی است که خاتمه یافتن این موضوع یکی از خطوط قرمز مهم ایران برای حصول توافق احتمالی بوده است اما بند 4 بیانیه سازمان انرژی اتمی و مدیر کل آژانس فقط میگوید گروسی به دنبال ارزیابی مربوطه توسط آژانس، نتیجهگیری خود را پیش از برگزاری شورای حکام در خرداد ۱۴۰۱ گزارش کند. بنابراین تضمینی وجود ندارد که در نتیجه همکاریهای ایران و احیای توافق، آژانس پرونده PMD را ببندد. چه اینکه اساسا تجربه تاریخی همکاریهای آژانس و ایران نشان میدهد این نهاد بینالمللی سوالات خود را برای قانع شدن مطرح نمیکند، بلکه به دنبال این بوده است از پاسخهای کشورمان سوالات جدیدی طرح کند و مبنایی برای ادامه بهانهجوییهای خود قرار دهد.
همچنین پیش از میدل ایست آی، «وطنامروز» یکشنبه 15 اسفند در گزارشی با عنوان «3 پیچ توافق» نوشته بود: «پس از ادعای برخی مقامات و رسانههای اروپایی و آمریکایی مبنی بر اینکه همه مسائل حلوفصل شده و نتیجه مذاکرات به سفر گروسی به تهران گره خورده است، یک منبع مطلع تأکید کرد غیر از موضوع پادمانی، دستکم 3 موضوع دیگر نیز هنوز باقی است و گفتوگوها درباره آن ادامه خواهد داشت. به گزارش «وطنامروز»، 3 موضوعی که این منبع مطلع از باقی ماندن آنها خبر داده، شامل تضمینها، مساله باقی ماندن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی آمریکا (FTO) و آن دسته از تحریمهایی است که اصطلاحا در فهرست قرمزرنگ قرار دارند. درباره تضمین آمریکا برای تعهد به عدم تکرار خروج از توافق، مقامات دولت بایدن عنوان کردهاند به لحاظ قوانین داخلی نمیتوانند چنین تضمینی بدهند اما تهران میتواند موضع جو بایدن در اجلاس گروه 7 در رم، پایتخت ایتالیا را مبنی بر اینکه تا زمانی که ایران به تعهدات خود عمل کند، واشنگتن هم متقابلا همین کار را خواهد کرد، به عنوان یک تضمین سیاسی در نظر بگیرد. درباره FTO هم گفتنی است آمریکا در سال ۲۰۰۷ نیروی قدس سپاه پاسداران را در لیست شمول فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ قرار داده بود و وزارت خزانهداری دولت ترامپ نیز در ماه اکتبر سال ۲۰۱۷ کلیت سپاه پاسداران را به دلیل حمایت از تروریسم در شمول این فرمان اجرایی قرار داد. این تصمیم دولت ترامپ در قرار دادن نام سپاه در فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» میتواند تجارت شرکتها و مؤسسات خارجی با ایران را تحت تأثیر قرار دهد. درباره موضوع سوم که فهرست قرمز آمریکاست، این نکته قابل ذکر است که دولت بایدن از ابتدای مذاکرات وین در فروردین امسال تحریمهای ضدایرانی را دارای یک ترمینولوژی طبقهبندی شده قرار داد. بر این اساس تحریمهای ناسازگار با برجام، سبز یا قابل رفع است، تحریمهای زرد قابل مذاکره است و تحریمهای قرمز که تحریمهای سازگار با برجام و غیرقابل مذاکره است، در این دستهبندی قرار گرفت تا کاخ سفید به این وسیله با باقی نگه داشتن بخش زیادی از آنها، از این موضوع به عنوان اهرم فشار در دوران پس از احیای توافق استفاده کند. بنابراین حفظ این تحریمها بویژه در فهرست قرمزرنگ میتواند از نرمالسازی روابط اقتصادی ایران جلوگیری کرده و انتفاع ایران از توافق را بلااثر کند».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|