|
پرتاب تصادفی موشک از هند به پاکستان
بیانیه دهلی نو درباره غیرعمدی و تصادفی بودن پرتاب موشک از این کشور به داخل پاکستان، اسلامآباد را قانع نکرده و مشاور امنیت ملی این کشور خواستار انجام تحقیقات بینالمللی در این باره شده است. بنا بر اعلام هندیها این اتفاق چهارشنبه گذشته رخ داده اما پاکستانیها به اینکه طرف مقابل با ۲ روز تاخیر این موضوع را پذیرفته معترضند و کاردار هند در اسلامآباد را احضار کردهاند.
ارسال به دوستان
دودوزه بازی رژیم صهیونیستی در قبال بحران اوکراین صدای واشنگتن را هم درآورده است
اوکراین بازیچه اسرائیل
گروه بینالملل: داستان ظاهرا رمانتیک پناه دادن رژیم صهیونیستی به آوارگان جنگ اوکراین خیلی زود تبدیل به یک کمدی کثیف از تبعیض علیه آنان قبل و بعد از ورود به سرزمینهای اشغالی شده و چه بسا با ادامه این رویه توهین و تحقیر اسرائیلیها نسبت به این تازهواردان، به سرعت شاهد یک چرخش تراژیک در این ماجرا باشیم.
حدود یک ماه پیش در تب و تاب تنشهای میان روسیه و غرب بر سر اوکراین که هنوز احتمال صدور دستور حمله از سوی کرملین چندان پررنگ به نظر نمیرسید، رژیم صهیونیستی بهواسطه رابطه نزدیکی که با مهرهاش در کاخ مارینسکی کییف، ولودیمیر زلنسکی داشت بسیار فعال ظاهر شده بود. اوکراین به عنوان یهودیخیزترین کشور شرق اروپا (بعد از روسیه) نیز در برنامههای صهیونیسم بینالملل جایگاه مهمی داشت. کابینه تلآویو پس از یک جلسه اضطراری درباره وضع یهودیان استپهای شمال دریای سیاه، برنامهای برای انتقال 70 هزار نفر از آنان مدون کرد؛ برنامهای که اگرچه در راستای همان سیاست افزایش جمعیت یهودیان در فلسطین اشغالی بود اما از همان ابتدا یک سنگ بزرگ تبلیغاتی به نظر میرسید. در نهایت با آغاز اشغال اوکراین و فرار شهروندان یهودی، لاف اسرائیلیها حتی سنگینتر هم شد و دم از جذب 100 هزار آواره زدند. در عمل اما آنچه رخ داده یک کمدی تلخ از جنس «زندگی زیباست» روبرتو بنینی بوده است.
حال، آنچه نخستین آوارگان اوکراینی که اکثرا با دستان خالی به سرزمینهای اشغالی فرار کردهاند - در بهشتی که اسرائیلیها تبلیغاتش را میکردند- شاهدش هستند آیندهای مبهم است که ظاهرا تنها تفاوتش با سرزمین اجدادیشان آفتاب گرم و البته سایز کوچکتر موشکهای مقاومت فلسطین در مقایسه با ارتش روسیه باشد که بر سرشان خواهد بارید.
تا اینجای کار دولت نفتالی بنت نهتنها در دیپلماسی مزورانهاش در زمینه دو به همزنی میان مسکو و کییف و سپس تلاش برای کاسبی از طریق میانجیگری و بعد ارائه ابتکار آتشبس میان ۲ طرف شکست خورده، بلکه از عملیات روانی پذیرش مهاجران اوکراینی نیز طرفی نبسته و از همین آغاز پیداست که این گروه بزرگ مهاجران مو بور اسلاو اما کممرتبه در ساختار سیاسی رژیم، قرار است تبدیل به یک تومور مزمن در شکم صهیونیستها شوند.
شکست دیپلماتیک تلآویو زمانی تبدیل به یک افتضاح سیاسی شد که پس از واسطهگریهای جنجالی نفتالی بنت میان مسکو و کییف، او در نهایت روز دوازدهم اشغال اوکراین مجبور شد سیاست خوابیدن وسط لحاف را به خاطر نیازهای مبرم سیاسی، امنیتی و سرمایهای رژیم صهیونیستی به روسها رها کرده و پیشنهادی بیشرمانه حواله رئیسجمهور اوکراین کند.
به گزارش تارنمای آمریکایی اکسیوس به نقل از یک مقام رسمی اوکراینی، نفتالی بنت در تماس تلفنی سهشنبه گذشته با ولودیمیر زلنسکی طوری او را برای عمل کردن به شروط پوتین و تسلیم خود و دولتش به ارتش مهاجم روسیه زیر فشار گذاشته که صدای این مهره صهیونیستی در کییف را درآورده است.
* تکمیلی کمدی اسرائیل در اوکراین
واقعیت این است که نهتنها بیش از 15 درصد جمعیت ساکنان سرزمینهای اشغالی را یهودیان روستبار تشکیل میدهند، بلکه این اقلیت جزو بانفوذترینها در عرصه سیاست و اقتصاد رژیم صهیونیستی هستند. همچنین رژیم تلآویو به این قدرت شرقی به عنوان آخرین تکیهگاه امنیتی برای ادامه بقا در خاورمیانهای منقلب شده مینگرد. در روزهای اخیر نیز شاهد بودیم با اعمال تحریمهای سنگین اخیر غرب علیه روسیه، کاروان الیگارشهای روس با پشتوانه شبکه عظیم مالیشان در سراسر جهان سوار بر جتهای شخصی خود یکی یکی وارد فلسطین اشغالی شدند. از طرف دیگر برخی منابع نزدیک به ارتش عبری گفتهاند مهمترین دلیل چرخش تلآویو از اردوی متحدان آمریکا به سوی مسکو، توصیههای فرماندهان ارشد نظامی به بنت بوده است. این نشاندهنده وحشت نظامیان اسرائیلی از اتکای امنیتی صرف به آمریکا و غرب و نگرانیهای آنها از خشمی است که ممکن است از جانب روسها و متحدانشان در محور مقاومت گریبانگیر رژیم صهیونیستی شود. رژیم صهیونیستی با وجود اعمال تحریمهای غرب علیه روسیه، روابط خود را در بالاترین سطح با کرملین حفظ کرده و حتی هفته گذشته یک هیات عالیرتبه را راهی مسکو کرد که تنها هیات سیاسی از کشورهای متحد آمریکا بوده که از زمان آغاز جنگ اوکراین به روسیه رفته است. مسلما دودوزهبازی تلآویو در غائله تاریخی میان روسیه و غرب فقط دولت کییف را عصبانی نکرده و از نگاه واشنگتن نیز پنهان نمانده است. ویکتوریا نولاند، معاون وزیر خارجه آمریکا و مسؤول اصلی پرونده اوکراین در دولت واشنگتن از سال 2013 به این سو، دیروز در مصاحبه با شبکه 12 تلویزیون اسرائیل نسبت به عدم هماهنگی دولت تلآویو با تحریمهای غرب علیه روسیه هشدار داد. او خطاب به سران دولت اسرائیل گفت باید به تحریمهای اعمال شده توسط کشورهای غربی بپیوندند و ممنوعیتهایی را برای الیگارشهای روسیه اعمال کنند. او تاکید کرد: «میخواهیم که در اعمال محدودیتهای صادراتی و تحریمهای مالی علیه پوتین به ما بپیوندید. باید این رژیم را درهم بشکنیم، اقتصادش را شکننده کنیم. باید الیگارشیهای اطراف او را خرد کنیم. به همین دلیل است که از اسرائیل میخواهیم مانند همه کشورها به ما بپیوندد».
* تبعیض علیه آوارگان اوکراینی
افتضاح انتقال پناهندگان اوکراینی به سرزمینهای اشغالی تبدیل به یک رسوایی رسانهای برای کابینه بنت شده است. به گزارش هاآرتص به نقل از وزیر مسکن و مهاجرت رژیم صهیونیستی، ۶۲۰۰ اوکراینی طی ۲ هفته اول آغاز جنگ اوکراین به فلسطین اشغالی پرواز کردهاند. این در حالی است که گزارشها حاکی از برخورد تبعیضآمیز با آوارگان غیریهودی هنگام ورود به فرودگاه بنگوریون است. این اوکراینیها گفتهاند با آنها با تحقیر و شرایط ناشایست رفتار شده است. روزنامه عربی رأیالیوم چاپ لندن نیز با انتشار یادداشتی از «نادر الصفدی» درباره «اشک تمساح تلآویو برای پناهندگان اوکراینی و تحقیر آنها در فلسطین اشغالی»، استقبال اسرائیل از آوارگان اوکراینی را صرفا یک نمایش طنز دانست و نوشت: «اشک تمساح در برابر نژادپرستی علیه پناهندگان اوکراینی در داخل فلسطین اشغالی شکست میخورد». در این یادداشت با اشاره به گزارش پنجشنبه گذشته روزنامه عبری هاآرتص درباره پناهندگان اوکراینی در فلسطین اشغالی آمده است: «آنها با بدرفتاری مواجهند و در شرایط بسیار بدی به سرمیبرند به طوری که شمار زیادی از آنها مجبور شدند در فرودگاه اللد بمانند، بدون اینکه نیازهای اولیه آنها مانند مکان اقامت تامین شود. آنها تحقیر شدهاند و حتی پس از تحمل این همه رنج برای رسیدن به فلسطین اشغالی، با خطر تبعید مواجهند. این پناهندگان، گزینهای برای دوش گرفتن یا گذاشتن سر روی بالش ندارند و به جای تختهای تاشو (که قرار بود برای پناهندگان فراهم شود) در فرودگاه اللد، به صندلیهای پلاستیکی رضایت دادهاند و صدها نفر پس از یک سفر یک روزه در فرار از وحشت موشکهای روسی، ساعتها روی آن مینشینند... کودکان در مکانهای مختلف در فرودگاه میخوابند و بزرگسالانی که حالشان خوب نیست، بر زمین دراز میکشند. در داخل فلسطین اشغالی نیز کارمندان بخشهای مسؤول با بدرفتاری و بیتفاوتی با این پناهندگان رفتار میکنند».
بر اساس گزارش هاآرتص، در داخل فلسطین اشغالی با این پناهندگان بهگونهای رفتار میشود که گویی آنها متهمانی هستند که به دنبال تخفیف در مجازات خود هستند.
***
اسرائیلی ناتوی عربی!
در روزهایی که بیعملی و انفعال سازمان پیمان آتلانتیک شمالی باعث شده اوکراین در هجوم همهجانبه روسها بیدفاع بماند، ناتو بیش از هر زمان دیگر بیاعتبار شده است. اخیرا مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی، جوزپ بورل نیز در این باره اظهار نظر کرده و گفته است اوکراین به خاطر وعدههای پوچ ناتو به این روز افتاد. با این حال نخستوزیر رژیم صهیونیستی هنوز متوجه این موضوع نیست که برای بسیاری از دولتهایی که شاهد خالی شدن پشت کییف در مقابل هجوم روسیه بودهاند، صحبت از چتر حمایتی ناتو یک شوخی زشت به شمار میرود. گفته میشود نفتالی بنت همچنان بر پیشنهادی که در سفر اخیر خود به شیخنشینهای عربی خلیجفارس داشت مبنی بر تشکیل ناتوی عربی با مشارکت رژیم صهیونیستی در بخش جنوبی خاورمیانه تاکید میورزد.
به گزارش شبکه المیادین به نقل از رسانههای عبری، بنت اواخر آذر و بهمن گذشته به ۲ کشور سازشگر امارات و بحرین سفر داشت و به رهبران آنها پیشنهاد تشکیل ناتوی عربی را داد. این متعاقب سفر «آویو کوخاوی» رئیس ستادکل ارتش رژیم صهیونیستی به منامه پایتخت بحرین تقریبا همزمان با سفر «بنی گانتس» وزیر جنگ اسرائیل به بحرین بود که در جریان آن یک توافقنامه امنیتی بین ۲ طرف امضا شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
دیروز ۸۱ تن که بیشتر آنها از شیعیان عربستان بودند به قتل رسیدند
بزرگترین اعدام دستهجمعی رژیم سعودی
رژیم سعودی طی بزرگترین اعدام دستهجمعی در تاریخ معاصر عربستان اقدام به اعدام 81 تن از مخالفان بازداشت شده خود در منطقه شیعهنشین الاحسا کرد. وزارت کشور سعودی دیروز با صدور بیانیهای اعلام کرد صبح شنبه حکم اعدام ۸۱ تن از کسانی که طبق ادعای سعودیها تفکر انحرافی داشته و با گروههای تروریستی ارتباط داشتهاند، اجرا شده است. به گزارش خبرگزاری رسمی واس، طبق بیانیه وزارت کشور سعودی این ۸۱ تن از مخالفان رژیم آلسعود بوده و در جریان مبارزات مسلحانه در منطقه شیعهنشین و نفتخیز الاحسا در شرق عربستان دستگیر شده بودند. سعودیها مدعیاند 7 تن از اعدامشدگان تبعه یمن و یک نفر تبعه سوریه بوده است. اعدام این افراد در حالی است که در سالهای اخیر، حاکمیت وهابی و دستنشانده ریاض مردم این منطقه را از اصلیترین حقوق اولیه خود نیز محروم کرده است. به همین دلیل شیعیان مناطق شرق عربستان و سواحل جنوبی خلیجفارس به طور مسالمتآمیز خواستار حقوق خود هستند. بیشترین تعداد اعدام دستهجمعی محکومان توسط رژیم سعودی به ژانویه سال 1980 بازمیگشت که 63 تن از عوامل گروگانگیری در مسجدالنبی مدینه منوره یکجا اعدام شدند. سپس رژیم سعودی با نقشآفرینی بنسلمان در ژانویه 2016 اقدام به اعدام 47 نفر از جمله چندین فعال شیعه و روحانی شهید باقر نمر النمر کرد. سال 2019 نیز رژیم ریاض 37 تبعه سعودی را که اغلب آنها جزو شیعیان بودند، به طور دستهجمعی اعدام کرد.
***
سقف افزایش تولید نفت ونزوئلا 400 هزار بشکه
رئیس اتاق نفت ونزوئلا اعلام کرد در صورتی که آمریکا به شرکای نفتی این کشور مجوز واردات بدهد، کاراکاس میتواند تولید نفتش را حداقل 400 هزار بشکه در روز افزایش دهد.
به گزارش رویترز، رینالدو کوینترو گفت: این افزایش تولید روزانه منوط به آن است که دولت جو بایدن به درخواستهای شرکای «په ده وسا» شرکت دولتی نفت ونزوئلا مجوز تجارت نفت خام این کشور را بدهد. در این صورت افزایش تولید نفت اعضای اوپک که در ماه ژانویه بنا بر آمار رسمی، به طور متوسط 755 هزار بشکه در روز بود به حدود 1.2 میلیون بشکه در روز میرسد. این اقدام میتواند ابتدا به نفع شرکتهای نفتی بزرگ مانند غول نفتی آمریکایی یعنی «شورون» باشد که برای دریافت و تمدید مجوزها برای تجارت یا مبادله نفت ونزوئلا تلاش کردهاند. روند نزولی تولید و صادرات نفت خام ونزوئلا در سال 2021 متوقف شد و به 636 هزار بشکه در روز رسید که 12 درصد از سال پیش از آن بیشتر است. با این حال کوینترو، رئیس اتاق نفت ونزوئلا روز جمعه در یک کنفرانس خبری گفت: «حتی اگر تحریمهای نفتی ونزوئلا تنها برای برخی معاملات کاهش یابد، این کشور میتواند در نهایت یک میلیون بشکه در روز به تولید اضافه کند و این امر به تزریق سرمایه و اعتماد طرفین در گفتوگوها بستگی دارد».کارشناسان نفتی نیز به رویترز گفتهاند این پیشبینیها چندان هم خوشبینانه نیست، چراکه هم ونزوئلا و هم دیگر منابع احتمالی که آمریکا روی آنها حساب کرده نیاز مبرم به دکلهای حفاری و سرمایهگذاری هنگفت برای استخراج بیشتر نفت خام دارند که این موانع دستکم در کوتاهمدت مانع افزایش تولید بیشتر میشود.
در حقیقت ونزوئلا و کشورهای مشابه همین حالا به سقف ظرفیت تولید خود نزدیک شدهاند. با این حال بحران جهانی انرژی که به دنبال افزایش تنشها میان روسیه و غرب به وجود آمده چنان به آمریکاییها فشار آورده که کاخ سفید هیچ ابایی ندارد از اینکه ژستهای خود علیه دولت ونزوئلا که آن را تاکنون غیرقانونی میخواند، به کناری نهد و دست یاری به سوی کاراکاس دراز کند.
بهای میانگین بنزین مصرفی در آمریکا طی کمتر از یک سال 45 درصد افزایش یافته و به 4.2 دلار برای هر گالن (4لیتر) سوخت رسیده است در حالی که سقف آن در برخی ایالات آمریکا به نرخ تاریخی 7 دلار هم رسیده است.
هفته گذشته یک هیات عالیرتبه وزارت خارجه ایالاتمتحده به کاراکاس رفت و با نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا دیدار کرد. فرستادگان دولت دموکراتها از دولت ونزوئلا خواستند به عنوان بخشی از هر گونه توافقی برای برداشتن تحریمهای نفتی این کشور که از سال 2019 اعمال شده، حداقل بخشی از واردات نفت آمریکا را تامین کند. این در حالی است که هنوز موضع رسمی واشنگتن، به رسمیت شناختن دولت خودخوانده مخالفان به رهبری خوان گوایدو، رئیس سابق مجمع ملی به جای دولت قانونی و منتخب مادورو است. همچنین سفارت ونزوئلا در واشنگتن و ذخیره طلای این کشور در لندن، توسط دولتهای آمریکا و انگلیس توقیف شدهاند.
***
پیشنهاد عادیساز روابط آذربایجان و ارمنستان
وزیر خارجه جمهوری آذربایجان از ارائه پیشنهاد ۵ مادهای جدید برای عادیسازی روابط به دولت ارمنستان خبر داد.
به گزارش آناتولی، «جیحون بایراماف» که برای شرکت در مجمع دیپلماسی آنتالیا به ترکیه سفر کرده، دلیل اصلی عدم ارتباط چندین ساله ارمنستان و آذربایجان را فاکتور اشغال برشمرد و گفت: «همه میدانیم ارمنستان بیش از 30 سال از اوایل دهه 90 به زور خاک آذربایجان را اشغال کرد که منجر به آوارگی شهروندان آذربایجانی شد». به گفته او به رغم 4 قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد به نفع آذربایجان، نتیجهای درباره اشغالگری حاصل نشد، این نیز یکی از موانع اصلی بر سر راه برقراری روابط بود. او ضمن اشاره به اعلام آمادگی الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان برای امضای پیمان صلح با ارمنستان تصریح کرد: «نزدیک به یک سال است که هیچ پاسخی به پیشنهاد ما از سوی ارمنستان داده نشده است. طرف آذربایجانی برای نشان دادن حسن نیت خود اخیرا پیشنهاد جدیدی به ارمنستان داده است. یک سند یک صفحهای بر مبنای اصول روابط بینالملل ارائه شده که هیچ مورد غیرعادی در آن وجود ندارد. هیچ پیششرطی برای آغاز روند مذاکرات قابل قبول نیست، باید یک گروه همکاری دوجانبه تشکیل شده و کار خود را آغاز کند».
ارسال به دوستان
نماینده روسیه در شورای امنیت اسناد «تأسیسات تحقیقات بیولوژیکی» تحت پوشش دولت واشنگتن را ارائه داد
اسرار جنگ زیستی آمریکا در اوکراین
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد که روز جمعه به درخواست روسیه تشکیل شد، به اتهامزنیهای متقابل این کشور و طرفهای غربی درباره جنگ زیستی و کاربرد تسلیحات غیرمتعارف در اوکراین انجامید. در این نشست اضطرای «دیمیتری پولیانسکی» معاون نماینده روسیه در شورای امنیت اسناد علیه علیه دولت اوکراین مبنی بر راهاندازی آزمایشگاههایی با همکاری دولت آمریکا در این کشور با هدف تولید سلاحهای بیولوژیکی ارائه داد. سرلشکر «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه هفته گذشته به دنبال انتشار برخی اسناد توسط وزارتخانه متبوعش اعلام کرد: «اسناد نشان میدهد در آزمایشگاههای بیولوژیکی که در اوکراین ایجاد و از سوی آمریکا تأمین مالی شده، آزمایشهایی با نمونههایی از ویروس کرونای خفاش انجام شده است. هدف از این کار و سایر مطالعات بیولوژیکی با بودجه پنتاگون در اوکراین، ایجاد مکانیزمی برای گسترش مخفیانه پاتوژنهای مرگبار بوده است».
بر اساس گزارش وزارت دفاع روسیه، یافتهها نشان میدهد آمریکا قصد دارد در سال ۲۰۲۲ روی عوامل بیماریزای پرندگان، خفاشها و خزندگان در اوکراین تحقیق کند و امکان انتقال بیماری تب خوکی آفریقایی و سیاهزخم از طریق این حیوانات را بررسی کند. مسکو قبلاً اطلاعاتی ارائه داده بود که نشان میداد آمریکا بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای بهرهبرداری از آزمایشگاههای بیولوژیکی در اوکراین هزینه کرده است. به گزارش اسپوتنیک، پولیانسکی شواهدی را که اخیرا توسط وزارت دفاع روسیه در مراکز مورد ظن در اوکراین یافت شده، به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داده است. بر اساس این گزارش، به چندین لابراتوار بیولوژیکی در اوکراین که از حدود یک دهه پیش از سوی نهادهای نظامی آمریکا کمک مالی دریافت میکردند، دستور داده شده «نمونههای پاتوژنهای خطرناک را نابود کنند». از نگاه وزارت دفاع روسیه، این اثباتی بر این مساله است که آنها روی تسلیحات جنگ زیستی کار میکردند. به دنبال این افشاگری و با وجود انکارهای اولیه مقامات واشنگتن، «ویکتوریا نولاند» معاون وزیر خارجه ایالات متحده در امور سیاسی موسوم به ملکه کودتای اوکراین، روز هشتم مارس ۲۰۲۲ وجود «تاسیسات تحقیقات بیولوژیکی» با بودجه آمریکا در اوکراین را تایید کرد. او اذعان داشت واشنگتن برای این لابراتوارها کمک تامین میکرده اما همچنان اتهامات مطرح شده از سوی مسکو درباره اینکه کییف در این مکانها تسلیحات پیشرفته بیولوژیکی تولید میکند را رد میکند. از طرف دیگر با اطلاعات مرکز مقابله با عدم اشاعه نیروهای مسلح آمریکا مربوط به ۱۷ ژوئن ۲۰۱۰ مشخص شد چطور «ریچارد لوگار» سناتور وقت آمریکا افتتاحیه آزمایشگاه مرجع مرکزی موقت در اودسا را مورد استقبال قرار داده بود. لوگار در آن زمان گفته بود: «این همکاری مداوم بین شرکای «نان- لوگار» باعث امنیت برای همه در مقابل تسلیحات کشتار جمعی و استفاده احتمالی تروریستی میشود و همچنین از بروز پاندمیها و پیامدهای سلامت همگانی نیز جلوگیری به عمل میآید».
بر اساس این مقاله که ابتدا توسط سایت BioPrepWatch.com منتشر شد، این تاسیسات «یک لابراتوار سطح ۳ امنیت بیولوژیکی است که خطرناکترین پاتوژنها در زمین مانند سیاهزخم و تب کیو را نگهداری میکند. این مرکز بویژه برای بررسی این پاتوژنها تاسیس شده است».
در ضمن بر اساس گزارش آرشیوی مربوط به این لابراتوار، مذاکرات برای ایجاد این مرکز در اوکراین به ۲۰۰۵ بازمیگردد. در آن زمان، لوگار و باراک اوباما که هنوز سناتور بود، با مقامهای اوکراینی در جهت تلاش برای مطالعه و کمک به جلوگیری از شیوع آنفلوآنزای مرغی هماهنگ میکردند. بر اساس یافتههای وزارت دفاع روسیه، آنفلوآنزای مرغی «به صورت تصادفی یکی از پاتوژنهایی بود که آزمایشگاههای کییف در زمینه گسترش احتمالی پاتوژنهای خطرناک از طریق مهاجرت پرندگان از اوکراین به روسیه روی آن مطالعه میکردند».
سرانجام اوکراین توافقنامهای را با ایالات متحده بر اساس قانون نان- لوگار امضا کرد که به دنبال حذف تسلیحات کشتار جمعی از کشورهای جدا شده از شوروی بود و با ساخت یک آزمایشگاه مدرن برای رسیدگی و مطالعه «پاتوژنهای خطرناک» در خاک خود موافقت کرد. این یافتهها در حالی منتشر شده که «ویلیام برنز» مدیر سیا گفته اوکراین هیچ تحقیقاتی درباره «پاتوژنهای خطرناک که به عنوان تسلیحات بیولوژیکی مورد استفاده قرار میگیرند» انجام نداده است. او همچنین این موضعگیری روسیه را تبلیغات دولتی و توجیهی برای «حملات با پرچم دروغین» دانسته است. روسیه سال 2018 نیز آمریکا را به انجام مخفیانه آزمایشهای بیولوژیکی در آزمایشگاهی در گرجستان که مانند اوکراین، از جمهوریهای شوروی پیشین است و میکوشد به ناتو و اتحادیه اروپایی بپیوندد، متهم کرده بود.
در همین ارتباط، «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین در توئیتی در صفحه رسمی خود نوشت: «فعالیتهای نظامی بیولوژیکی آمریکا در اوکراین صرفا نوک یک کوه یخ است. تعداد کل آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا ۳۳۶ آزمایشگاه است که در ۳۰ کشور تحت کنترل آن وجود دارد». او پیشتر در جریان منازعه بر سرمنشأ ویروس کرونا با طرفهای غربی، از آمریکا خواسته بود درباره فعالیتهای بیولوژیکی نظامی خود در داخل و خارج از این کشور توضیح دهد. ادعاهای روسیه در این رابطه در جلسه روز جمعه شورای امنیت از سوی نمایندگان آمریکا و اوکراین در شورای امنیت تکذیب شد. آمریکا و انگلیس پیشتر در نشست ماهانه شورای امنیت سازمان ملل همزمان با آغاز حمله روسیه به اوکراین، علاوه بر ادعاهایی درباره استفاده از تسلیحات شیمیایی در جنگ سوریه که پروندهاش به دلیل نقض دادهها همچنان باز مانده است، موضوع استفاده روسها از بمبهای خوشهای و شیمیایی در اوکراین را نیز مطرح کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|