|
انتقاد ایران از رویکرد جانبدارانه شورای امنیت در بحران یمن
«علیاصغر خاجی» مشاور ارشد وزیر امور در امور ویژه سیاسی و «پیتر سمنی بی» نماینده ویژه سوئد در امور یمن روز گذشته در یک گفتوگوی تلفنی، آخرین تحولات یمن را بررسی کردند. مشاور ارشد وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتوگو، ضمن انتقاد از رویکرد جانبدارانه شورای امنیت در بحران یمن متاثر از ملاحظات و لابی سیاسی کشورهای متجاوز، آن را در مسیر مخالف فرآیند سیاسی در جهت حل بحران یمن دانست که بیاعتمادی بین طرفهای درگیر را بیش از پیش تعمیق میکند.
ارسال به دوستان
واشنگتنپست: حملات موشکی ایران به اربیل شامل خانههایی میشده که گمان میرود موساد در آنها فعالیت داشته است
تار و مار صهیونیستها
اسکای نیوز: موشکهای ایران تأسیسات زیرزمینی در حال ساخت را هم مورد اصابت قرار دادند
گروه سیاسی: ضربه غافلگیرکننده بامداد یکشنبه ایران به لانه جاسوسی و عملیاتی صهیونیستها در اقلیم کردستان عراق در عین واکنش به اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی، گامی امنیتساز و دارای پیام به کشورهای منطقه بود. به گزارش «وطنامروز»، فتنه آمریکایی عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم اشغالگر قدس در کنار رویه ننگآمیز اردوغان در افزایش مراودات با تلآویو و رابطه نزدیک جمهوری آذربایجان با رژیم صهیونیستی، نشاندهنده نقشه تلآویو برای نزدیک کردن خود به مرزهای ایران است. در چنین فضایی هدف قرار دادن مواضع صهیونیستها در اربیل عراق از جهات مختلف میتواند به عنوان یک ابتکار اقتدارآفرین و امنیتساز از سوی کشورمان فهم شود.
با این حال واکنش دولت عراق و برخی چهرههای سیاسی و پرنفوذ این کشور به اقدام ایران در حمله به پایگاههای رژیم صهیونیستی نشان از عدم جدیت همسایه غربی کشورمان در مقابله با حضور صهیونیستها در اقلیم کردستان دارد. در همین زمینه سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات برخی مقامات عراق گفت: به هیچوجه پذیرفته نیست که یکی از همسایگان ما که روابط عمیقی با ما دارد و در سطوح مختلف با ما تعامل دارد، تبدیل به یک کانون ایجاد تهدید برای جمهوری اسلامی ایران باشد. وی اضافه کرد: متأسفانه بارها و بارها از داخل خاک عراق ناامنی ایجاد و برخی تجمعات ضدانقلاب و گروههای تروریستی در اقلیم کردستان برگزار شده و از این تریبون در یک سال گذشته چندین بار به دولت مرکزی عراق تذکر داده شده است. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در خفا نیز بارها به آنها گفته شده است اجازه ندهید عراق تبدیل به منطقه ناامن برای همسایه شما شود. خطیبزاده افزود: طبیعی است ایران تحمل نمیکند که کانونی در نزدیکی مرزهای کشورش تبدیل به محلی برای دسیسه، توطئه، خرابکاری و اعزام گروههای تروریستی به داخل ایران شود. وی تصریح کرد: انتظار ما از دولت مرکزی عراق این است که یک بار برای همیشه به این وضعیت پایان دهد و اجازه ندهد مرزهایش مورد سوءاستفاده قرار گیرد؛ بویژه با توجه به بحثهایی که برای ارتقای روابط ۲ کشور وجود دارد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: رژیم اشغالگر قدس باید بداند ما اشراف اطلاعاتی به «تکتک» نقاطی که آنها حضور دارند داریم. اگر امروز به صورت آشکار اعلام میشود برای این است که یک پیام دقیقتر دریافت کنند و البته در موارد قبلی نیز خودشان کاملا آگاه هستند.
* خانههای ناامن صهیونیستها در اربیل
به رغم موضع ایران مبنی بر هدف گرفتن مواضع صهیونیستها در اربیل عراق، مقامات رژیم اشغالگر قدس سعی کردند با سکوتی معنادار نسبت به ضربهای که از ایران دریافت کردهاند، فعلا از خود واکنشی نشان ندهند. با این حال روز گذشته روزنامه آمریکایی واشنگتنپست با استناد به گفتوگوی یکی از مقامات آمریکایی با همتای عراقی خود نوشت حملات موشکی ایران به اربیل در اقلیم کردستان عراق شامل خانههایی میشده که گمان میرود موساد در آنها فعالیت داشته است. این روزنامه این حمله موشکی را با استفاده از «موشکهای قدرتمند» توصیف کرده و به نقل از رسانههای ایرانی اعلام کرده این حمله «در پاسخ به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی» بوده است. همچنین خبرنگار اسکای نیوز هم در گزارشی در این باره اعلام کرد: موشکهای ایران تأسیسات زیرزمینی در حال ساخت را هم مورد اصابت قرار دادند.
در این میان یک منبع آگاه هم به شبکه العالم گفت: این عملیات در واکنش به تعرض پهپادی چندی پیش رژیم صهیونیستی به منطقه «ماهیدشت» انجام شده است. این منبع تاکید کرد: مدتهاست برای پاسخگویی به این تعرض رژیم صهیونیستی برنامهریزی شده بود اما مترصد شرایطی بودیم که به شکل دقیق و توأم با حساسیت صرفا رژیم صهیونیستی هدف قرار گیرد و پاسخ مناسب دریافت کند. وی در پاسخ به این سوال که چرا اربیل عراق برای پاسخ دادن به رژیم صهیونیستی انتخاب شده است، تاکید کرد: تعرض رژیم به ماهیدشت از اقلیم انجام شده بود، لذا باید از همان منطقه پاسخ دریافت میکرد. این منبع آگاه خاطرنشان کرد: به فاصله ساعاتی محدود کشتهشدگان و مجروحان عملیات سپاه در مقر صهیونیستها در اربیل با آمبولانس هوایی از محل منتقل شدند، این در حالی است که حال برخی مجروحان بسیار وخیم گزارش شده است. مبتنی بر گفتههای این مقام آگاه ۲ ساختمان مورد هدف قرار گرفته به شکلی کاملا مقاوم و با کاربری خاص و از پیش تعیین شده ساخته شده است که محل تجمیع و تفریح نیروهای رژیم در اقلیم بوده و به شکلی مخصوص و با نیروهایی ویژه محافظت میشده است.
* اقلیم و لزوم پاکسازی لانههای صهیونیستی
زنگ خطر گسترش نفوذ صهیونیستها در اقلیم کردستان عراق البته از مدتها پیش به صدا درآمده است. شهریور سال جاری بود که فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به تحرکات گروهکهای تروریستی در اقلیم کردستان عراق گفت: سالهاست گروههای تروریستی و ضد انقلاب وابسته به استکبار جهانی و سرویسهای جاسوسی بیگانه از جغرافیای اقلیم شمال عراق برای بر هم زدن امنیت و آرامش مناطق مرزی جمهوری اسلامی ایران و ایجاد اذیت و آزار برای مردم ساکن در این مناطق استفاده میکنند و در این باره به دولت عراق و مسؤولان اقلیم شمال این کشور تذکرات لازم داده شده است. سردار سرتیپ پاسدار محمد پاکپور با تاکید بر اینکه دولت عراق و اقلیم کردستان نباید به تروریستها اجازه جولان و برپایی مقر در این سرزمین برای تهدید و ایجاد ناامنی علیه ایران را بدهند، گفت: با توجه به وضعیت منطقه و احتمال پاسخ قاطع، کوبنده و پشیمانکننده جمهوری اسلامی ایران به گروهکهای تروریست وابسته به دشمنان قسم خورده انقلاب و نظام اسلامی که در اقلیم شمال عراق لانه کردهاند، از ساکنان این مناطق درخواست میکنیم از مقرهای تروریستها فاصله بگیرند تا آسیبی متوجه آنها نشود.
در نهایت چند روز پس از هشدار فرمانده نیروی زمینی سپاه، مناطقی در اقلیم کردستان عراق از جمله سیدهکان، چومان و حاجیعمران هدف حمله قرار گرفت و خسارات سنگینی به عقبه تروریستها وارد شد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم 28 شهریور پس از عملیات موفق سپاه پاسداران در موضعی با بیان اینکه زندگی در سایه امنیت و آرامش، حق ملت ایران و مردم مرزنشین سرزمین ما است، گفت: کشور عراق و اقلیم شمال عراق نباید اجازه دهند مزدوران آمریکا و رژیم صهیونیستی و گروههای ضدانقلاب مسلح در آن منطقه پادگان آموزشی، مقرهای رادیو و تلویزیونی و اردوگاه داشته باشند، کنگره برگزار کنند، آموزش نظامی بدهند، به مرزها و مناطق ما حمله کنند و افرادی را از ما ترور کنند؛ اینها برای ما قابل پذیرش نیست. سردار سرلشکر محمد باقری ادامه داد: به سران اقلیم شمال عراق و مسؤولان دولت عراق توصیه کردهایم بساط این گروههای تروریستی را جمع کنند و مانع فعالیت اینها شوند، البته این اخطار، توصیه و درخواست، چند سال است مطرح شده اما متأسفانه عمل نشده است، لذا چنانچه حضور اینها و شیطنتهایشان ادامه داشته باشد، با تکرار و توسعه عملیاتهای خود، آنها را منهدم خواهیم کرد تا کاملا بساطشان را جمع کنند و بروند.
همچنین در کنار این مواضع، فروردین و تیر سال جاری بود که اخباری مبنی بر حمله گروههای ناشناس به یک مرکز جاسوسی متعلق به دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی منتشر شد که در هر ۲ حمله تعدادی از مزدوران صهیونیست کشته شده بودند. «جبار المعموری» رئیس اتحادیه «علماء المسلمین» در استان دیالی عراق هم روز گذشته در واکنش به حمله موشکی ایران به مقرهای موساد در اربیل گفت: ما اطلاعاتی در دست داریم که نشان میدهد مقرهای مخفی موساد تنها در اربیل نیست، بلکه در 5 استان دیگر نیز وجود دارد و کار آن بر 5 هدف اصلی متمرکز شده است که برجستهترین آنها فتنهانگیزی، ایجاد منازعات قومی و فرقهای، نفرتپراکنی، ترور، فساد اخلاقی مردم، اشاعه مواد مخدر در سطح وسیع و هرزگی در بین جوانان است. وی تصریح کرد: مردم عراق تلاش مقامات اربیل در انکار وجود مقرهای موساد را باور نمیکنند، زیرا آنها متوجه شدهاند چنین مقرهایی سالهاست وجود دارد و فروش نفت به اسرائیل بهترین گواه آن است.
* خط قرمزی که مورد مماشات قرار نمیگیرد
هر چند موضع مقامات عراقی و برخی چهرههای سیاسی این کشور در مواجهه با اقدام ایران در هدف قرار دادن مواضع صهیونیستها را نمیتوان مواضعی سازنده به حساب آورد اما یقینا مقابله بدون مماشات با پایگاههای وابسته به رژیم صهیونیستی در منطقه به عنوان یک سیاست اصولی و امنیتی باید پی گرفته شود؛ سیاستی که علاوه بر جنبه مقطعی در نابود کردن مواضع صهیونیستها، هزینه همکاری کشورهای منطقه با رژیم اشغالگر قدس را نیز افزایش میدهد. نزدیکی انکارناپذیر رژیم باکو با صهیونیستها و رفتار تاملبرانگیز اردوغان در دعوت از رئیس رژیم صهیونیستی به ترکیه بخوبی نشان از خطر دومینوی گسترش پایگاههای صهیونیستها در نزدیکی مرزهای ایران دارد. انداختن نگاهی به بحرانهای امنیتی و فعالیتهای تروریستی رژیم صهیونیستی علیه کشورمان در سالهای اخیر کافی است تا بیش از پیش به لزوم برخورد سخت و مبتکرانه با استقرار عناصر این رژیم در منطقه پی ببریم. مقابله با این مواضع در خاک هر کشوری که باشد، گامی امنیتساز و بازدارنده برای ایران است، از این رو موضع مقامات ایرانی در مواجهه با آنچه عراقیها تهدید حاکمیت ملی خود خواندهاند، باید برای تمام همسایگان ایران و کشورهای منطقه نیز تثبیت شود.
* اختلال بزرگ در سایتهای رسمی رژیم صهیونیستی
شب گذشته رسانههای عبریزبان خبر دادند دسترسی کاربران رسمی و دولتی رژیم اشغالگر قدس به بسیاری از سایتها قطع شده و حتی وزرا نیز قادر به ورود به این سایتها نیستند. این رسانهها از اختلال در تمام سایتهای مربوط به وزارتخانههای مختلف اسرائیلی سخن میگویند، در حالی که مسؤولان این رژیم تاکنون در این رابطه سکوت اختیار کرده و رسانهها هم علتی برای آن اعلام نکردهاند.
***
سفیر ایران در عراق: اسرائیل در اقلیم کردستان مشغول توطئه علیه ایران بود
ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق درباره حمله اخیر به پایگاه موساد در اربیل تأکید کرد اسرائیلیها در کردستان عراق پایگاه دارند. شبکه خبری السومریه به نقل از مسجدی گزارش داد صهیونیستها از کردستان، در حال توطئه و عملیات علیه امنیت ایران هستند «ولی ما نسبت به امنیت اراضی خود، کوتاهی نخواهیم کرد. بارها به مسؤولان منطقه کردستان هشدار دادیم اما گوش نکردند». وی ادامه داد: «به همین دلیل، جمهوری اسلامی، علیه این پایگاه وارد عمل شد؛ نه با هدف ضربه زدن به حاکمیت عراق یا اهانت به عراق و ملت آن، بلکه به خاطر دفاع از امنیت ایران». مسجدی خطاب به مسؤولان کردستان گفت: «از شما انتظار داریم اسرائیلیها را از خاک عراق خارج کنید تا از شرشان خلاص شوید ولی اگر اخراج نشوند، آیا ما دست بسته خواهیم بود تا علیه امنیت ما، عملیات انجام دهند؟ قطعا نه!» سفیر ایران با بیان اینکه این حملات علیه صهیونیستها بوده است، نه آمریکا یا دولت عراق، خاطرنشان کرد: «برخی رسانهها گفتند ما کنسولگری آمریکا را هدف قرار دادیم. من از این اظهارات تعجب میکنم. درست است که از 40 سال پیش، بین ما و آمریکا درگیری وجود دارد ولی این عملیات علیه آنان نبود. این عملیات علیه پایگاه امنیتی اسرائیل بود که قصد داشت علیه امنیت ما، عملیات کند».
ارسال به دوستان
اخبار
دستگیری تیم صهیونیستی توسط اطلاعات سپاه
جلوگیری از خرابکاری در تأسیسات هستهای فردو
اعضای یک شبکه که قصد خرابکاری در تاسیسات هستهای فردو را داشتند، توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شدند. به گزارش تسنیم، اعضای یک شبکه که قصد خرابکاری در تاسیسات هستهای فردو را داشتند، توسط سازمان اطلاعات سپاه شناسایی و بازداشت شدند. رژیم صهیونیستی سالها به دنبال خرابکاری در تاسیسات هستهای فردو به عنوان یکی از مهمترین تاسیسات هستهای ایران بوده که تاکنون موفق نشده است. بنا بر گزارشی که صداوسیما منتشر کرده است، افسران رژیم صهیونیستی تلاش میکنند در یک روش جدید به یکی از کاربران قسمت IR6 نزدیک شوند و برای این کار در شناساییهای خود یکی از همسایگان این کارمند را جذب کرده و با دادن پول نقد و خریدن لبتاب، توکن و موبایل نحوه ارتباطگیری امن را به این فرد آموزش دادهاند. سپس به کارمند تاسیسات جهت جمعآوری اطلاعات نزدیک میشوند. تمام دستمزدها به صورت نقد و ارز دیجیتال رد و بدل میشود تا مسیر شناسایی نشود. افسر جاسوسی اسرائیل ابتدا با پوشش یک شرکت هنگکنگی و با کمک فرد واسط با کارمند فردو ارتباط میگیرد. در این ارتباط سفارش نرمافزاری میدهد و مرحله به مرحله در پروژههای مختلف به این مسؤول نزدیکتر میشود. فرد کارمند از هویت فرد جاسوس باخبر شده و با او همکاری میکند اما تمام این مراحل در تور اطلاعات سربازان گمنام سپاه قرار داشت تا به سرشبکه اصلی برسند. فرماندهی سپاه هستهای با همکاری فرماندهی ضدجاسوسی اطلاعات سپاه توانست مانع یکی از خرابکاریهای بزرگ در تاسیسات هستهای فردو شود. این شبکه تلاش داشت قبل از تعطیلات عید نوروز اقدام خود را عملی کند.
در پایان این گزارش عنوان شده است جزئیات تکمیلی درباره این شبکه تروریستی بزودی منتشر خواهد شد.
***
رئیسجمهور:
سکوت کشورهای مدعی حقوق بشر در برابر اعدام بیگناهان محکوم است
رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت توجه شایسته به مسائل و موضوعات مربوط به جوانان و خارج شدن بخش جوانان از سایه بخش ورزش در وزارتخانه مربوط اظهار داشت: ترجیح دولت این است که بدون ایجاد ساختار جدید، سازوکاری چابک و کارآمد مثل «سازمان ملی جوانان» فعال شود که مسائل و نیازهای جوانان را در عرصههای مختلف پیگیری کند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، سیدابراهیم رئیسی روز دوشنبه در جلسه شورای عالی جوانان با اشاره به اینکه مسائل مربوط به جوانان طیف وسیعی از حوزهها از اشتغال، مسکن، ازدواج تا دانشافزایی، مهارتآموزی و ورزش برای سلامت جسمی را شامل میشود، اظهار داشت: شناسایی و بالفعل کردن استعدادهای جوانان در مسیر توانمندسازی آنان، سامان دادن ارتباط جوانان با سطوح مختلف حکمرانی و حمایت و هدایت جوانان در مسیر نقشآفرینی سازنده اجتماعی از جمله دیگر مسائل مربوط به این بخش از جمعیت کشور است که باید به شکل مناسبی سامان داده شود. رئیسجمهور تصریح کرد: باید یک ساختار چابک و کارآمد، با لحاظ ماموریتهای تعریفشده برای تامین نیازها و تحقق مطالبات جوانان ایجاد شود تا به شکلی واقعی و نه شعاری و نمایشی پیگیر مسائل جوانان باشد؛ ساختاری که بتواند ماموریتهای مختلف تعریفشده در ساحتهای متنوع را پیگیری کند. حجتالاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: ترجیح دولت این است که این سازوکار، بدون ایجاد یک ساختار جدید که نیاز به فرآیند قانونگذاری دارد، با تدوین آییننامهها و دستورالعملهای لازم در دولت در کوتاهترین زمان به سرانجام برسد. رئیسجمهور همچنین درباره اعدام بیگناهان در عربستان خاطرنشان کرد: اعمال استانداردهای دوگانه کشورهای غربی و استفاده ابزاری از مفهوم حقوق انسان و همچنین سکوت و بیعملی کشورهای مدعی حقوق بشر در برابر این گونه اقدامات، محکوم است و نشانهای از دورویی این کشورها در بهرهبرداری سیاسی از مفهوم حقوق بشر برای مطامع سیاسی خود و علیه دولتهای مستقل است. حجتالاسلام رئیسی افزود: سازمانهای بینالمللی و رسانههای آزاد و نهادهای ذیربط باید سکوت خود را بشکنند.
***
دستورات نوروزی رئیس قوهقضائیه
پلمب انبارهایی که در آنها اقلام شب عید احتکار شدهاند، طول نکشد
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای در جلسه روز گذشته شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به در پیش بودن ایام نوروز و بهار طبیعت با تاکید بر اینکه باید برای تحکیم امنیت مردم و جامعه در این ایام اقدامات و تلاشهای مضاعفی صورت گیرد، خطاب به دادستانها و مسؤولان قضایی سراسر کشور دستورات مشخصی از جمله «کمک و مساعدت بیشتر به نیروی انتظامی و ضابطین جهت تقویت امنیت و آرامش مردم و جامعه» و «اجتناب از صدور مرخصی برای محکومان و زندانیانی که حضورشان در جامعه مضر و آسیبزاست» را صادر کرد. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام اژهای به دادستانها و مسؤولان قضایی سراسر کشور دستور داد چنانچه حضور متهم یا محکومی در جامعه واجد ضرر و آسیب نیست در «تبدیل قرار آن متهم به گونهای که به بازداشت او منتهی نشود» و «صدور مرخصی برای آن محکوم» نهایت مساعدت و ارفاق را لحاظ کنند. رئیس عدلیه همچنین با توجه به در پیش بودن تعطیلات به تمام واحدها و مراکز قضایی دستور داد در «استقرار و نحوه عمل بخشهای کشیک» نهایت دقت عمل را انجام دهند تا در پیشبرد کار و امورات مردم و ضابطین در ایام تعطیلات وقفهای ایجاد نشود. رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به اقدامات دادستانی تهران در زمینه شناسایی، کشف و پلمب کالاهای احتکاری اظهار کرد: پلمب انبارهایی که در آنها اقلام مورد نیاز مردم و شب عید احتکار شدهاند، نباید طول بکشد و ضروری است دادستانی تهران با هماهنگی سایر مسؤولان و طبق قانون نسبت به فروش این اقلام و کالاها اقدام کند. رئیس قوه قضائیه افزود: اگر در انبارها، کالاهای احتکاری کشف شد و در همان ایام جامعه و بازار نیازمند آن کالای مورد نظر بودند، نباید زمان پلمب انبار کشفشده طول بکشد.
ارسال به دوستان
امیرعبداللهیان برای گفتوگو با مقامات روسیه وارد مسکو شد
از تهران به مسکو برای وین
گروه سیاسی: در میانه تنفس و وقفه دوباره در مذاکرات وین و تشدید رایزنیهای دیپلماتیک، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای دیدار و گفتوگو با مقامات فدراسیون روسیه عازم مسکو شد.
به گزارش «وطنامروز»، خواست روسیه از آمریکا مبنی بر اینکه تحریمهای اعمالشده علیه مسکو پس از جنگ اوکراین مانعی بر سر راه همکاریهای روسیه با ایران ایجاد نکند با موجسازی دولت بایدن و شرکای اروپایی واشنگتن به سنگاندازی روسیه در مسیر نهایی شدن مذاکرات وین و دستیابی به توافق تعبیر شد.
در همین حال روز گذشته والاستریت ژورنال در ادامه گمانهزنیها به نقل از یک مقام ارشد در دولت آمریکا مدعی شد واشنگتن با خواست روسیه برای معاف شدن از تحریمها برای اجرای برجام مخالف است و یک هفته به مسکو مهلت داده که این درخواست را پس بگیرد.
روزنامه آمریکایی همچنین از قول این مقام آمریکایی که نام وی اعلام نشده، نوشت: اگر کرملین از خواسته خود برای مستثنی شدن تحریمها برای اجرای برجام کوتاه نیاید، آمریکا در پی توافقی خواهد رفت که روسیه را از برجام مستثنی کند.
در شرایطی که دولت بایدن همچنان از پذیرش خطوط قرمز ایران برای انتفاع اقتصادی کشورمان طفره میرود و درخواست تضمین مسکو از واشنگتن بر پیچیدگیهای کنونی مذاکرات افزوده است، پس از فعال شدن کانال دیپلماتیک دوحه برای میانجیگری میان تهران و واشنگتن، از نقطه نظر کارشناسان سفر رئیس دستگاه دیپلماسی ایران به روسیه مهم ارزیابی شده است.
در این راستا سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته با اعلام سفر وزیر امور خارجه به روسیه، درباره روند مذاکرات وین گفت: آقای امیرعبداللهیان در این سفر درباره چند موضوع دوجانبه و همچنین تحولات وین رایزنیها و گفتوگوهایی با مقامات مسکو خواهد داشت. یکی دیگر از محورهای رایزنیها در این سفر تحولات اوکراین است. ما همه باید مسؤولانه کمک کنیم که این جنگ به مناطق دیگر سرریز نکند، چرا که اوراسیا تحمل جنگ و بحران دیگری را ندارد.
سعید خطیبزاده همچنین در ارتباط با اینکه برخی مقامات آمریکایی گفتهاند در صورت کوتاه نیامدن روسیه از خواستههای مطرحشده در برجام ممکن است بدون حضور روسیه توافق انجام دهیم یا اینکه به سمت توافق موقت برویم و اینکه روسیه در توافق نباشد بنابراین موضع ایران در این ارتباط چیست، تصریح کرد: آمریکا باید اول برادری خود را ثابت کند و بعد ادعای ارث و میراث کند. آمریکا خود عضو برجام نیست که بخواهد درباره برجام، چگونگی برجام و اعضای برجام تصمیم بگیرد. بهتر است اول عضو متعهد برجام شود و بعد درباره اعضای دیگر صحبت کند. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: آمریکا درخواستهای شاذ و عجیب زیادی در جریان برگزاری این مذاکرات به کمیسیون مشترک برجام داده و در آنجا بحث شده است. آمریکا میداند اگر درخواستی بدهد همیشه به صورت غیرمستقیم به کمیسیون مشترک میآید و معمولا آنجا بحث میشود. وی ادامه داد: آقای امیرعبداللهیان ابتدا عازم روسیه خواهد شد و بعد عازم تعدادی از کشورهای منطقه در حوزه شامات خواهد بود. ایشان چند سفر منطقهای دیگر نیز در دستور کار دارد. ما دعوت برای شرکت در نشست سازمان همکاری اسلامی در پاکستان را نیز داریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره تنفس ایجادشده در جریان مذاکرات وین و پیششرطهای طرف روس در این مذاکرات و نقش این کشور در توقف مذاکرات گفت: ما طرف ثالثی در برجام نداریم. 4 کشور عضو برجام هستند به علاوه ایران، کمیسیون مشترک برجام هم با حضور تمام اعضا شکل میگیرد.
وی تأکید کرد: نباید فراموش کنیم آنچه در وین رخ میدهد برای اطمینان از بازگشت قابل راستیآزمایی و متعهدانه آمریکا به برجام است و اینکه آمریکا به تعهداتش ذیل این توافقنامه بینالمللی که دارای مصوبه شورای امنیت سازمان ملل است، عمل کند.
خطیبزاده گفت: همان طور که پیش از این نیز اعلام کردهایم آنچه موضوع مذاکره بوده تعهدات آمریکاست. سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با خواستههای مطرحشده از سوی روسیه در جریان مذاکرات وین و تحلیلهای منتشر شده مبنی بر اینکه این خواستهها و نوع موضعگیری روسیه باعث توقف مذاکرات وین شده است، اظهار کرد: آنچه درباره درخواست روسیه مطرح میشود به صورت رسمی، علنی و شفاف گفته شده است و ما نیز آن را دریافت کردهایم. این موضوع باید در کمیسیون مشترک برجام بحث و گفتوگو شود مانند درخواستهای درست و غلطی که پیش از این نیز توسط برخی طرفهای برجامی مطرح شده و در کمیسیون مشترک برجام مورد بررسی قرار گرفته است. برخی از این درخواستها تعدیل و برخی رد شده است. وی افزود: من چندین بار به صورت صریح گفتهام تحقق منافع ملت ایران تعیینکننده مسیر ما است. خطیبزاده تصریح کرد: فرو کاستن آنچه در وین اتفاق میافتد به یک درخواست روسیه، خواست آمریکاست تا مسؤولیت واشنگتن در شرایط کنونی به فراموشی سپرده شود.
دیپلمات ارشد کشورمان با تأکید بر اینکه مسؤولیت وضعیت فعلیای که در آن هستیم با آمریکاست، اظهار کرد: رویکرد روسیه و چین تا به امروز در مذاکرات سازنده بوده و در بین مذاکرهکنندگان در وین در 11 ماه گذشته نزدیکترین و حمایتگونهترین بوده است و ما اطمینان داریم این مسیر تا پایان ادامه پیدا میکند. وی با بیان اینکه رایزنیها و مذاکرات بهرغم حضور هیاتها در پایتختها ادامه دارد تا آخرین گامها برداشته شود، تصریح کرد: آخرین گامها همیشه سخت است. همه موضوعات در سبد آمریکاست و اگر امروز پاسخ مناسب بدهد و تصمیمات سیاسی درباره مسائل باقیمانده که کلیدی هستند بگیرد، هیاتها فردا میتوانند به وین برگردند. خطیبزاده در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوالی گفت: مقامات روسیه در گفتوگوهای خصوصی و در کمیسیون مشترک به این موضوع اشاره کردهاند که مانع هیچ توافق خوبی نمیشوند. وی افزود: اجازه ندهیم روایتهای دیگر این وضعیت را به گونهای دیگر تصویر کند.
***
گفتوگوی وزیران خارجه قطر و روسیه درباره مذاکرات وین
وزیر خارجه قطر گفت در دیدار با همتای روس خود درباره مذاکرات بر سر احیای توافق هستهای رایزنی کرده است. به گزارش رویترز، شیخ محمد بن عبدالرحمان، وزیر خارجه قطر که به مسکو سفر کرده است با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیدار و گفتوگو کرد. وی در یک کنفرانس مطبوعاتی تلویزیونی گفت در این دیدار درباره مذاکرات احیای توافق هستهای که در وین، پایتخت اتریش برگزار میشود، رایزنی کرده است. آلثانی جزئیات بیشتری درباره گفتوگویش با سرگئی لاوروف ارائه نداد. گفتنی است پیش از این بلومبرگ گزارش داده بود وزیر خارجه قطر قصد دارد به منظور میانجیگری درباره مذاکرات وین که چند روز است متوقف شده است به روسیه سفر کند و با مقامات این کشور درباره این مذاکرات به بحث و تبادل نظر بپردازد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|