|
بازی افتتاحیه جامجهانی تغییر کرد
فیفا برنامه کامل جامجهانی قطر را منتشر کرد که در آن دیدار افتتاحیه جامجهانی نیز تغییر کرد. ابتدا قرار بود تیمهای قطر و اکوادور نخستین بازی را در این مسابقات برگزار کنند. این بازی قرار بود ۳۰ آبان ساعت ۱۳:۳۰ به وقت ایران در ورزشگاه التومه دوحه برگزار شود اما به ساعت ۱۹:۳۰ به وقت ایران موکول شد. حالا ۲ تیم دیگر گروه A یعنی هلند و سنگال در دیدار افتتاحیه این مسابقات به مصاف هم خواهند رفت که این دیدار ساعت ۱۳:۳۰ دقیقه برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
در نشست ماجدی با اینفانتینو چه گذشت؟
میرشاد ماجدی، سرپرست فدراسیون فوتبال در حاشیه مراسم قرعهکشی جامجهانی نشست مشترکی با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال داشت. جانی اینفانتینو در این جلسه ابتدا درباره نحوه تعامل و همکاری فیفا با فدراسیون فوتبال ایران گفت: ما تمام موضوعات و مسائلی را که درباره فدراسیونها مطرح میشود، تنها از طریق همان فدراسیون پیگیری میکنیم و توجهی به گزارشات دیگر یا شایعات و مسائلی که مطرح میشود نداریم. در همین راستا تعامل نزدیکی با کنفدراسیون فوتبال آسیا داریم و برای حل مشکلات فدراسیون فوتبال ایران در زمینههای مختلف تلاش میکنیم. رئیس فیفا درباره حضور زنان در ورزشگاهها گفت: این مساله یکی از موضوعات مورد توجه ما است که از روند سابق آن مطلع هستیم و انتظار داریم در مسابقات آتی فوتبال ایران هم به خواست فیفا در این باره توجه شده و این مسیر را دنبال کنیم. انتظار ما همکاری نزدیک فدراسیون فوتبال ایران است و در مقابل آمادگی داریم برای تکمیل زیرساختهای ورزشگاههای ایران به منظور حضور بانوان همکاری کنیم. اینفانتینو همچنین در پاسخ به ماجدی پیرامون مشکلات مالی فدراسیون فوتبال ایران و مطالبات بلوکه این فدراسیون در فیفا گفت: در گفتوگو با شیخ سلمان و AFC به دنبال یافتن راهحلی برای رفع این مشکل خواهیم بود و تلاش میکنیم با روش مناسبی فدراسیون ایران بتواند به مطالبات خودش دست پیدا کند. از اقدامها و تلاشهای فدراسیون ایران قدردانی و حمایت کامل خودمان را از این فدراسیون اعلام میکنیم. امیدواریم با رفع مشکلات موجود زمینه توسعه و گسترش تعاملات و همکاریها فراهم شود، همچنین فدراسیون فوتبال ایران که در گروه مناسبی در مسابقات جامجهانی قرار گرفته بتواند برنامه خوبی برای آمادهسازی تیم ملی این کشور فراهم کند و ایران با قدرت در جامجهانی حاضر شود.
میرشاد ماجدی، سرپرست فدراسیون فوتبال نیز در این نشست با قدردانی از اینفانتینو، بر تلاش فدراسیون فوتبال ایران به منظور توسعه همهجانبه فعالیتهای بینالمللی بویژه دیپلماسی ورزشی تاکید کرد و ارتباط سازنده این فدراسیون با فیفا و AFC در راستای تقویت زیرساختها و حل مشکلات فوتبال ایران را تاثیرگذار و حائز اهمیت ارزیابی کرد. ماجدی همچنین در حاشیه این مراسم نشست مشترکی با «فاطما سامورا» دبیرکل فیفا داشت که خانم سامورا نیز بر ضرورت استمرار ارتباط و همکاری نزدیک ۲ طرف به شکل مستقیم و بدون واسطه تاکید کرد و گفت: فیفا در راستای حمایت از فدراسیونهای عضو برای حل مشکلات ساختاری و اجرایی فوتبال کشورها تلاش میکند و در این مسیر هیچ توجهی به حواشی و ارتباطات غیررسمی نداریم. از نظر ما فدراسیون فوتبال ایران مسؤولیت تمام موضوعات مرتبط را بر عهده دارد و درباره هر موضوعی تنها به صورت مکاتبه مستقیم با فدراسیون در ارتباط هستیم.
نگاه سیاسی «رویترز» به دیدار ایران با آمریکا در جامجهانی
خبرگزاری رویترز تحلیلی کاملا سیاسی درباره تقابل ایران با آمریکا در جامجهانی نوشت. رویترز به تقابل دوباره ایران با آمریکا در جامجهانی نگاهی کاملا سیاسی داشت و تیتر خود را اینطور انتخاب کرد: دشمنان ژئوپلیتیک، ایران و آمریکا دوباره در جامجهانی به هم خوردند. این رسانه با نگاه سیاسی خود در این زمینه نوشت: پس از بیش از 40 سال روابط تیره، چند ماهی است ایران و آمریکا برای بازگرداندن توافق هستهای در حال مذاکره هستند. ایالات متحده و ایران اکنون قرار است در زمین فوتبال در جامجهانی امسال با یکدیگر دیدار کنند. مربیان ایران و ایالات متحده از جنجالهای سیاسی کنار رفتند و گفتند در این مسابقات باید همه چیز را کنار بگذارند و رقابتی سالم داشته باشند.
گاف عجیب سرمربی سابق آمریکا در معرفی تیم ملی ایران
اسطوره فوتبال آلمان و سرمربی سابق تیم ملی آمریکا گاف عجیبی درباره معرفی ایران داد. همگروهی دوباره ایران با آمریکا در رقابتهای جامجهانی واکنشهای زیادی را از سوی ستارگان فوتبال و مربیان سرشناس و رسانههای مختلف دنیا داشت. یورگن کلینزمن، اسطوره فوتبال آلمان و سرمربی سابق تیم ملی آمریکا در معرفی تیم ایران گاف عجیبی را مرتکب شد و عنوان کرد بازیهای ایران را در عرب کاپ به میزبانی قطر در سال گذشته تماشا کرده است. اشتباه فاحش سرمربی سابق تیم ملی آمریکا در زمینه معرفی ایران واکنشهای زیادی را در فضای مجازی داشت و یکی از کاربران در این زمینه نوشت: ایران یک کشور عربی نیست و در هیچ تورنمنت عربی بازی نکرده است. امیدوارم تیمهای استعدادیابی و تحقیقاتی به اندازه مربی سابق خود احمق نباشند.
طارمی گزینه جانشینی زلاتان در میلان شد
سایت «کالچو مرکاتو»ی ایتالیا در گزارشی به گزینههای تقویت خط حمله میلان در تابستان پیش رو پرداخت. یکی از گزینههای روسونری برای تقویت خط حملهاش در فصل جدید مهدی طارمی، ستاره تیم ملی کشورمان و باشگاه پورتو است. طبق گزارش این رسانه ستاره ایرانی گزینه مدنظر مدیران باشگاه میلان برای جانشینی زلاتان 40 ساله است. طارمی فصل گذشته برای پورتو 39 بازی انجام داده و 18 بار موفق به گلزنی شده است. مهاجم تیم ملی ایران در مقدماتی جامجهانی 2022 قطر هم با به ثمر رساندن 4 گل و 2 پاس گل به عنوان بهترین بازیکن این رقابتها انتخاب شد. طارمی سال 2020 از ریوآوه با قراردادی 5 ساله به پورتو منتقل شد. ارزش ستاره ایرانی 20 میلیون یورو است و سران باشگاه میلان برای کسب رضایتنامه طارمی باید باشگاه پورتو را راضی کنند.
ارسال به دوستان
تیم ملی فوتبال ایران در جامجهانی 2022 با آمریکا و انگلیس همگروه شد
نه آنقدر دشوار، نه چندان آسان
مراسم قرعهکشی جامجهانی ۲۰۲۲ قطر با حضور نمایندگان فوتبال ایران و ۲ چهره بینالمللی فوتبال کشورمان یعنی علی دایی و مهدی مهدویکیا در دوحه قطر انجام شد. مراسم قرعهکشی جامجهانی ۲۰۲۲ که به میزبانی قطر ۳۰ آبان تا ۲۷ آذر سال جاری برگزار خواهد شد، شامگاه جمعه در مرکز همایشهای دوحه برگزار شد و تیم ملی ایران با انگیس، آمریکا و برنده پلیآف اسکاتلند/ ولز/ اوکراین در گروه دوم قرار گرفت. تیم ملی ایران در نخستین دیدار خود در جامجهانی باید به مصاف تیم ملی انگلیس برود.
حضور پرتعداد نمایندگان ایران
برای این مراسم میرشاد ماجدی سرپرست فدراسیون فوتبال، حسن کامرانیفر دبیر فدراسیون، حمیرا اسدی مسؤول امور بینالملل، محمدحسین حمیسی افسر امنیتی، محمد جماعت افسر رسانهها و حامد مؤمنی مدیر اجرایی از فوتبال ایران حضور داشتند. ضمن اینکه دراگان اسکوچیچ نیز در این مراسم شرکت کرد. علی دایی و مهدی مهدویکیا هم میهمانان ویژه فیفا در این مراسم بودند که دایی در جمع خارجکنندگان گویها بود.
قرعه سخت برای ایران در تمرین!
پیش از شروع مراسم رسمی قرعهکشی جامجهانی ٢٠٢٢ قطر، اجرای مراسم چندین مرتبه تمرین شد تا برگزارکنندگان و مجریان قرعهکشی با شیوه انجام قرعهکشی مسابقات آشنا شوند. در آخرین مرحله از تمرین، تیم ملی ایران که در سید سوم قرار داشت، با تیمهای انگلیس، آلمان و کامرون همگروه شد.
علی دایی در میان ستارهها
آقای گل ملی فوتبال ایران و بازیکن، کاپیتان و سرمربی پیشین تیم ملی که به دعوت فیفا راهی قطر شده است، یکی از ستارهه
ای ویژه قرعهکشی بود. علی دایی قبل از شروع مراسم قرعهکشی با چند ستاره فوتبال دنیا عکس یادگاری گرفت.
اسکوچیچ: برای صعود میجنگیم
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران به ارزیابی گروه ایران در جامجهانی پرداخت و تاکید کرد ایران برای صعود از گروه شانس دارد. دراگان اسکوچیچ در صحبتهایی درباره گروه ایران در جامجهانی ۲۰۲۲ گفت: گروه همیشه میتواند بهتر یا بدتر باشد. این گروه بد نیست، البته کمی غیرعادی است چون انگلیس، آمریکا و احتمالا ولز یا اسکاتلند با روش تقریبا مشابهی بازی میکنند. البته اوکراین هم وجود دارد. در هر صورت فکر میکنم قرعهکشی خوب پیش رفت، گروههای سختتری هم بودند. او در ادامه گفت: هدف ما تلاش برای صعود از گروه است. فکر میکنم انگلیس شانس زیادی دارد و همچنین فکر میکنم ما با سایر رقبا شانس داریم. فکر میکنم بتوانیم با آنها برای صعود از گروه رقابت کنیم. ما قطعا بازیکنان خوب و پتانسیل زیادی در تیم داریم و میتوانیم در گروه بجنگیم. وی در پایان گفت: من یکی دو ماه پیش در جام عرب در کشور قطر بودم. همه چیز استثنایی بود، من در همه استادیومها بودم. فکر میکنم از نظر سازماندهی، جامجهانی بزرگی خواهد بود. سرمربی تیم ملی ایران در پایان درباره گروه کشورش کرواسی نیز گفت: در کنار کرواسی، بلژیک شانس زیادی برای صعود دارد اما نباید مراکش را فراموش کنیم. من فکر میکنم کانادا نسبت به تیمهای ذکر شده پایینتر است.
نشریه سان قرعه تیم ملی انگلیس در جامجهانی را بسیار خوب توصیف کرد. واکنش تمام نشریات انگلیسی درباره قرعه این تیم در جامجهانی مثبت بوده و اغلب صعودی آسان را برای تیم «گرت ساوتگیت» از دور گروهی پیشبینی کردهاند. حالا نشریه سان تیتر یک خود را به عبارت «خدا را شکر، به ایران خوردیم» اختصاص داده و در ادامه مدعی شد با این قرعه رویایی، حالا شانس تیم ملی انگلیس برای درخشش و فتح عنوان بیشتر شده است. «سهشیرها» در روز ابتدایی برابر ایران به میدان رفته و بعد به مصاف آمریکا خواهند رفت. این نشریه همچنین به نقل از «آلن شیرر» کاپیتان سابق تیم ملی انگلیس مدعی شد اگر چه ساوتگیت علاقه دارد حس خوشحالی خود را پنهان کند اما او قطعا از این قرعه خوشحال است. از سوی دیگر مدیر رسانهای تیم ملی پاسخ نشریه انگلیسی را با انتشار توئیتی داد. بعد از این اتفاق محمد جماعت با انتشار توئیتی به زبان انگلیسی نوشت: صبر کنید و یادتان باشد چه گفتید! ما مشتاقانه منتظر دیدار شما در قطر هستیم.
البته نمونه چنین تیترهایی را پیشتر رسانههای اسپانیا و آرژانتین هم در ادوار گذشته نسبت به فوتبال ایران زدند که همگی آنها پس از تقابل با تیم ملی کشورمان، اعتراف به اشتباه خود کردند. بدون شک، شیربچههای ایران در دیدار با انگلیس، قدرت فوتبال کشورمان را به آنها نشان خواهند داد. ما هم این تیتر نشریه سان را که از رسانههای زرد بریتانیا به شمار میرود، در گوشهای از خاطرمان حفظ میکنیم تا به روزش این تیتر را به یادشان بیاوریم.
ارسال به دوستان
بررسی گروه ایران در جامجهانی
منتظر ما بمانید
امیررضا احمدی: تیم ملی فوتبال ایران نسبت به دیگر تیمهای آسیایی، در گروه مناسبی قرار گرفت و میتواند شرایط بهتری نسبت به دیگر تیمهای قاره کهن داشته باشد. تیم ملی در جامجهانی گذشته، با اسپانیا، پرتغال و مراکش همگروه بود که به نوعی گروه مرگ برای ایران محسوب میشد. ایران در آن دوره عملکرد خوبی داشت و یک نفس تا نخستین صعود تاریخ خود از مرحله گروهی فاصله داشت که این امر محقق نشد. با این اوصاف، تیم ملی ایران در جامجهانی پیش رو، رویاهایی بزرگتر را دنبال میکند و قطعا با توجه به قرعه تیم ملی، شاگردان اسکوچیچ فقط به حضور در جامجهانی فکر نمیکنند و در تکاپوی صعود از گروه خود خواهند بود. در ادامه به بررسی رقبای ایران میپردازیم تا اطلاعات کاملی نسبت به رقبایمان پیدا کنید.
انگلیس؛ همیشه ناکام در جامجهانی
تیم ملی انگلیس شاید در نگاه اول رقیب سختی به نظر برسد اما مطمئنا همچون اسپانیا و پرتغال در دوره قبلی جامجهانی، میتواند یک رقیب هیجانانگیز برای تیم ملی به شمار برود. تیمی که در جامجهانی روسیه ۲۰۱۸ با هدایت ساوت گیت موفق شد به نیمه نهایی جامجهانی برسد و پس از سالها، به جمع ۴ تیم پایانی این مسابقات راه یابد. این در حالی است که سهشیرها سالها بود با نسلهای طلایی و مملو از ستارههای مختلف، به موفقیتی در جامجهانی نرسیده بودند و در سرزمین تزارها به جمع ۴ تیم پایانی رسیدند اما در بزنگاه آخر، کم آوردند و نهایتا به رده چهارم جامجهانی رسیدند. انگلیس که در این سالها سعی کرده روند خوب و باثبات خود را با ستارگانی مانند هری کین و رحیم استرلینگ ادامه دهد، در گروه I انتخابی جام جهانی، با لهستان، آلبانی، مجارستان، آندورا و سن مارینو همگروه بود. شاگردان ساوت گیت در این گروه با ۸ برد، ۲ تساوی و بدون شکست، با ۲۶ امتیاز قاطعانه سوار بر هواپیمای قطر شدند تا به عنوان یکی از تیمهای سید اول، در گروه B جامجهانی قرار بگیرند. مطمئنا عملکرد خوب انگلیس در انتخابی و انگیزه بالای ستارههای ایران برای رویارویی با بازیکنان سهشیرها مانند کین، استرلینگ و... میتواند این بازی را به یک رقابت خاطرهانگیز در تاریخ فوتبال ایران تبدیل کند.
آمریکا، به یاد نبرد قرن
اولین خاطرهای که با شنیدن نام تیم ملی فوتبال آمریکا در ذهن تداعی میشود، بازی ایران - آمریکا در جامجهانی ۱۹۹۸ است؛ جایی که ایران با برتری ۲ بر یک از زمین خارج شد و در آن بازی، حمید استیلی و مهدی مهدویکیا برای ایران گلزنی کردند که اتفاقا هر دو پیشکسوت فوتبال ایران، در مراسم قرعهکشی در سالن حضور داشتند. یاران پولیشیچ، در مرحله گروهی مسابقات انتخابی جامجهانی در آمریکای شمالی، با ۷ برد، ۴ تساوی و ۳ باخت، با ۲۵ امتیاز به عنوان تیم سوم از گروه خود صعود کردند. آنها در این مسیر، با کانادا، مکزیک، کاستاریکا و پاناما همگروه بودند. دیدار ایران و آمریکا، در حالی به عنوان سومین بازی گروه B برگزار میشود که تاریخ برگزاری آن با یک بازی خاطرهانگیز مصادف است. ایران باید در آخرین بازی مرحله گروهی خود، روز سهشنبه ۸ آذر به مصاف آمریکا برود.
۸ آذر سالروز حماسه ملبورن است؛ روزی که ایران موفق شد با تساوی ۲ - ۲ مقابل استرالیا به جامجهانی ۱۹۹۸ صعود کند و در ادامه آمریکا را شکست دهد. آمریکا تنها ۲ بار با تیمهای آسیایی در جامجهانی دیدار داشته و هرگز موفق به کسب پیروزی نشده است تا آسیا تنها قارهای باشد که آمریکا بهرغم بازی مقابل نمایندگان این قاره، موفق به کسب پیروزی نمیشود. آنها در جامجهانی ۲۰۰۲ هم مقابل کره تن به شکست دادند.
تیم سوم؛ برنده پلیآف ولز، اسکاتلند و اوکراین
سومین رقیب ایران که از سید چهارم خارج شد، برنده پلیآف میان ولز، با برنده دیدار اسکاتلند - اوکراین است. ابتدا بازی تیمهای اسکاتلند و اوکراین برگزار خواهد شد و سپس برنده آنها، به مصاف ولز خواهد رفت تا تیم چهارم گروه B مشخص شود. اوکراین، در گروه D انتخابی با تیمهای فرانسه، فنلاند، بوسنی و قزاقستان همگروه بود که با ۱۲ امتیاز، به عنوان تیم دوم گروه خود راهی پلیآف شد. اسکاتلند، رقیب اوکراین در پلیآف هم در گروه F با دانمارک، اتریش، جزایر فارو و مولداوی همگروه بود که با ۲۳ امتیاز به عنوان تیم دوم گروه پس از دانمارک قرار گرفت و به پلیآف رسید. برنده این دو تیم در پلیآف نهایی مقابل ولز قرار خواهد گرفت. یاران گرت بیل در گروه E انتخابی با بلژیک، جمهوری چک، استونی و بلاروس همگروه بودند که با ۱۵ امتیاز به عنوان تیم دوم به پلیآف رسیدند. حالا باید منتظر ماند و دید کدام یک از این ۳ تیم همگروه ایران میشود؛ گروهی هیجانانگیز که میتواند بازیهای جذابی برای ایران در بر داشته باشد و به تاریخسازی یوزهای سپیدپوش منجر شود.
ارسال به دوستان
علمی شدن تولید و افزایش بهرهوری
دکتر میثم مهرپور*: یکی از موضوعاتی که طی سالهای اخیر باعث توجه کشورهای مختلف دنیا به نقش فعالیتهای دانشبنیان در اقتصاد شده، افزایش تولید و ایجاد رشد اقتصادی بدون افزایش مصرف نهادههای تولید است. به نحوی که میتوان یکی از نتایج قطعی توجه به تولید دانشبنیان را افزایش نرخ بهرهوری تولید دانست. برای مثال، ممکن است سیاستهای اقتصادی یک کشور ایجاب کند میزان تولید گندم آن کشور از ۱۰ میلیون تن در سال به ۱۲ میلیون تن افزایش یابد.
در چنین وضعیتی فرض اول این است که برای افزایش 20 درصدی تولید گندم متناسب با افزایش میزان تولید، میزان استفاده یا مصرف نهادههای تولید مانند زمین (سطح زیرکشت)، آب، سرمایه، نیروی انسانی، کود، سم و... نیز افزایش یابد. در شرایط عادی، افزایش مصرف نهادههای تولید (در صورت وجود) منجر به افزایش میزان تولید خواهد شد؛ مسالهای طبیعی که البته به دلیل وجود محدودیت در منابع طبیعی، مالی، انرژی و... یا مقدور نبوده یا حتی در صورت تحقق، اقدام چندان ارزشمندی به شمار نمیرود.
وجود این محدودیتها باعث شده بسیاری از اقتصادها نتوانند میزان تولیدات خود را از حد مشخصی افزایش دهند. توجه به تولیدات دانشبنیان یکی از راهکارهایی است که میتوان با تکیه بر آن از طریق دانشی کردن تولید و از طریق تجاریسازی نوآوریها، میزان تولید و به تبع آن رشد اقتصادی را بدون افزایش مصرف نهادههای تولید افزایش داد. به نحوی که از همان سطح زیرکشت، با همان مقدار مصرفی آب یا سایر نهادههای تولید به جای 10 میلیون تن گندم، 12 میلیون تن یا حتی بیشتر برداشت شود.
مطرح شدن تولید با قید دانشبنیان و اشتغالآفرین برای شعار سال 1401 از سوی حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب را میتوان در این فضا تحلیل کرد که مقوله «تولید» همچنان اولویت اصلی اقتصاد کشور بوده و این موضوع به هیچ وجه مسالهای مقطعی، مربوط به دورانی خاص مانند شرایط تحریمی و... نیست، بلکه توجه به تولید برنامه اقتصادی جمهوری اسلامی در بلندمدت است که در سال جدید با قیود دانشبنیان و اشتغالآفرین مطرح شده است.
دانش را باید کالایی عمومی دانست که میتوان آن را بدون کاهش یا ایجاد استهلاک و... با دیگران به مشارکت گذاشت. این ویژگی، مشخصه منحصربهفرد این کالا (دانش) است، چراکه برخلاف کالاهای فیزیکی یا نهادههای تولید مانند منابع مالی، نیروی انسانی، زمین، آب، انرژی و... نهتنها دارای محدودیت نبوده، بلکه استفاده از آن نیز از مقدار آن نمیکاهد. در واقع به همان اندازه که منابع طبیعی با محدودیت مواجهند و همین محدودیت مانعی بر سر راه افزایش تولید است، «دانش» کالایی نامحدود است. از این رو با استفاده از دانش، میتوان با امکاناتی ثابت به بازدهی بیشتری دست یافت. برای مثال آمار تولید محصولات کشاورزی در ابتدای انقلاب چیزی حدود 27 میلیون تن بود اما این عدد در حال حاضر به بیش از 120 میلیون تن رسیده است. این افزایش در حالی است که سطح زیر کشت ما نیز طی این سالها تغییر چندانی نداشته است. اما روند رو به رشد علم با ورود تکنولوژیها و نوآوریهای جدید، منجر به افزایش تولید محصولات کشاورزی بدون نیاز به افزایش سطح زیر کشت یا آب مصرفی و... شده است. در واقع شاید مهمترین نتیجه توجه به تولیدات دانشبنیان را بتوان افزایش نرخ بهرهوری و به تبع آن افزایش تولید بدون افزایش هزینه و مصرف منابع طبیعی و مواد اولیه مورد نیاز دانست.
* کارشناس و پژوهشگر اقتصاد
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|