|
پرونده مالیاتی برای 2.2 میلیون مؤدی جدید تشکیل شد
به گفته رئیس سازمان امور مالیاتی، سال گذشته برای بیش از ۲ میلیون و 200 هزار مؤدی جدید پرونده مالیاتی تشکیل شد. داوود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی نوشت: هر چند تور مالیات فراگیر است ولی فرار مالیاتی هم به طور گسترده صورت میگیرد. ماموریت اصلی سازمان در سال جاری جلوگیری از فرار مالیاتی است. سال گذشته برای بیش از ۲ میلیون و 200 هزار مؤدی جدید پرونده مالیاتی تشکیل شد.
ارسال به دوستان
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی از افزایش عادلانه و منصفانه حقوق مستمریبگیران در اردیبهشتماه خبر داد
عدالت اجتماعی در تأمیناجتماعی
برآورد میشود میزان مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی نزدیک به ۵۷ درصد رشد داشته باشد
گروه اقتصادی: میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی خبر داد افزایش حقوق مستمریبگیران اردیبهشتماه اجرایی میشود. پیشبینی میشود بر اساس قانون، افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی 57درصد باشد.
به گزارش «وطنامروز»، یکی از اصلیترین برنامههای دولت سیدابراهیم رئیسی در زمان انتخابات و پس از آن، اجرای عدالت در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بود؛ این مهم در اقتصاد کشورمان محقق نمیشود مگر با تغییر رویکرد اساسی در زمینه حداقل حقوق و دستمزد افراد شاغل و مستمریبگیران. بررسی شاخصهای مرتبط با عدالت اقتصادی نشان از آن دارد که کشور با یک فاصله طبقاتی نامیمون در میزان درآمدها دست و پنجه نرم میکند که در دهه 90 و با تشدید تورم و عقبافتادگیهای اقتصادی وخیمتر نیز شده است. گذر رقم شاخص ضریب جینی از 40 درصد یکی از نشانههای این اتفاق است.
* مقابله با حقوقهای نجومی و حمایت از کارگران و مستمریبگیران
افزایش حقوق و مستمری متناسب با واقعیت و تامین حداقلهای اولیه زندگی برای اقشار آسیبپذیر و قشر متوسط در کنار مقابله با زیادهخواهی نجومیبگیران از اقداماتی است که باید انجام شود. در همین رابطه سیدابراهیم رئیسی پیش از این با اشاره به قابل تحمل نبودن پرداختهای نامتعارف در دولت و شرکتهای دولتی، از سازمان اداری و استخدامی خواسته بود نسبت به تدوین یک نظام پرداخت عادلانه حقوق و دستمزد اقدام کند. رئیسی همچنین گفته بود: دولت در برخورد با حقوقهای نجومی قاطع و مصمم است و در هر کجا که با ارائه مستندات موضوع به اثبات برسد، در جهت اصلاح آن با فوریت اقدام میشود. بر این اساس دولت تنها میتواند حداکثر تا ۷ برابر حداقل دستمزد به کارکنان ادارات و شرکتهای تحت پوشش خود حقوق دهد. این تصمیم را میتوان گامی بلند برای مقابله با حقوقهای نجومی دانست. این یعنی سقف خالص پرداختی ماهانه از محل حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر و سایر پرداختیها از هر محل و تحت هر عنوان به گروههای مختلف حقوقبگیر در دستگاههای اجرایی مشخص شد. از سوی دیگر اسفند پارسال بر اساس تصمیم شورای عالی کار حداقل دستمزد کارگران قریب به 57 درصد افزایش یافت و حالا زمزمههای امیدوارکنندهای از افزایش دریافتی مستمریبگیران به گوش میرسد.
* افزایش حقوق اردیبهشتماه اتفاق میافتد
مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی در این باره گفت: با همکاری دولت افزایش حقوق مستمریبگیران در اردیبهشتماه اجرایی خواهد شد. میرهاشم موسوی افزود: درباره افزایش حقوق بازنشستگان ماده ۹۶ و ۱۱۱ مورد توجه است و بررسی کارشناسی درباره افزایش مستمری بازنشستگانی که حداقلیبگیر محسوب میشوند، بر اساس ماده ۱۱۱ قطعی شده و درباره میزان افزایش سایر سطوح نیز جلسات ادامه دارد. موسوی تصریح کرد: رویکرد راهبردی ما این است که با همفکری شرکا و نمایندگان بازنشستگان و بر اساس الزامات قانونی و مقدورات سازمان، بهترین تصمیم در زمینه تحقق عدالت و صیانت از حقوق ذینفعان اتخاذ شود. پیش از این موسوی در این باره گفته بود: با اتخاذ تصمیمات درست، رضایت بازنشستگان تامین شده و به سمت ایجاد عدالت در پرداختها که هدف این سازمان است، حرکت خواهیم کرد.
* میزان افزایش مستمری بازنشستگان چقدر خواهد بود؟
در همین باره علیاکبر عیوضی، عضو هیاتمدیره کانون بازنشستگان تأمیناجتماعی شهرستان تهران با اشاره به میزان افزایش مستمری بازنشستگان تأمیناجتماعی از محل ارجاع مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمیناجتماعی به بخشنامه دستمزد ۱۴۰۱ اظهار کرده است: مستمری حداقلبگیران تأمیناجتماعی ۵۷درصد و سایر سطوح ۳۸ درصد به اضافه ۵۱۵ هزار و ۱۶۷ تومان اضافه میشود.
همچنین حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره جزئیات مذاکرات افزایش مستمری بازنشستگان گفته است: سازمان تامیناجتماعی سال ۱۴۰۰ با پرداخت ۷۵ درصد موافقت کرد. این سازمان میخواهد ۲۵ درصد باقیمانده تنها به میانهبگیران پرداخت شود که ۹۰۰ هزار نفر را شامل میشود اما ما موافق این هستیم که ۲۵ درصد به همه گروهها پرداخت شود؛ حتی حداقلبگیران، چرا که این حق آنهاست. صادقی در ادامه با اشاره به اینکه «طبق قانون هر چه به حقوق حداقلبگیران اضافه شود همان درصد باید به حقوق مستمریبگیران تامین اجتماعی نیز اضافه شود» اضافه کرد: ما معتقدیم همین ۵۷ درصد افزایش حداقل مزد کارگران بنا بر مصوبه شورای عالی کار باید به حقوق پایه مستمریبگیران نیز اضافه شود و نباید بین صندوقهای لشکری و کشوری با صندوقهای تامیناجتماعی تبعیض وجود داشته باشد.
* خانواده ۴۴ میلیون نفری تأمین اجتماعی
تعداد مستمریبگیران اصلی تأمین اجتماعی برابر با ۴ میلیون و ۳۵۵ هزار نفر بوده که مشمول افزایش حقوق در سال جاری خواهند بود. سازمان تامیناجتماعی به عنوان بزرگترین صندوق بازنشستگی ایران بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش مقررات حمایتی قرار داده است. بر اساس آخرین آمارها، بالغ بر ۱۴ میلیون نفر از جمعیت کشور به عنوان بیمهشده اصلی و بیش از ۴ میلیون نفر به عنوان مستمریبگیر بازنشستگی، از کارافتادگی و بازماندگان از تعهدات بلندمدت وکوتاهمدت بیمهای و درمان بهرهمند میشوند. با احتساب اشخاص تبعی تحت تکفل این گروهها، در مجموع بیش از ۴۴ میلیون نفر از جمعیت کشور عضو خانواده تامیناجتماعی به شمار میروند.
ارسال به دوستان
بذرپاش در دیدار نوروزی با کارکنان دیوان محاسبات در سخنانی ضمن بازخوانی دستاوردهای سال ۱۴۰۰ به تشریح مهمترین برنامههای دیوان در سال جاری پرداخت
برخط کردن تمام سازوکارهای دیوان در 1401
به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۱ و فرارسیدن ماه مبارک رمضان، مهرداد بذرپاش، رئیس کل دیوان محاسبات کشور با کارکنان این دستگاه نظارتی دیدار کرد و طی سخنانی ضمن بازخوانی دستاوردهای سال ۱۴۰۰ به تشریح مهمترین برنامههای دیوان در سال جاری پرداخت.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور اظهار داشت: از ابتدای حضور در دیوان محاسبات، تمام تلاش خود را به کار بستهایم تا با همراهی کارکنان خدوم، این دستگاه نظارتی را به ماموریت و ریل اصلی خود بازگردانیم و بحمدالله توفیقات بسیاری در این مسیر حاصل شده است.
بذرپاش با اشاره به ارزشگذاری ویژه هر ۳ قوه درباره مواضع و نظرات کارشناسی دیوان محاسبات، افزود: تبدیل دیوان به دستگاهی اثرگذار در نظام تصمیمگیری کلان کشور، هدف بزرگی بود که اکنون به بار نشسته و مشورتخواهی از دیوان در بسیاری از فرآیندها و طرحهای قوای سهگانه، گواهی بر عملکرد قابل قبول این دستگاه نظارتی است.
بذرپاش ادامه داد: از دیگر وعدههای مهم ما در روز نخست، حضور در دیوان محاسبات، عملیاتی کردن سیاست «پیشگیری به جای مچگیری» بود؛ در همین راستا نامهنگاری با ۱۵ وزارتخانه و سازمان دولتی و همچنین میزبانی از ۵ وزیر و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست و معاونان آنها در قالب شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی، موید این حقیقت است که این دستگاه به هیچ عنوان به فکر علاج واقعه بعد از وقوع نیست و نهایت همت خود را به کار میبندد تا نقش پیشگیرانه را به بهترین شکل ایفا کند.
بذرپاش تحویل زودتر از موعد قانونی گزارش تفریغ بودجه سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ را از دیگر اقدامات ارزشمند دیوان محاسبات برشمرد و عنوان کرد: فارغ از ثبت رکوردهای ارائه گزارشهای تفریغ، اثر بالاتر آن وقتی مشخص میشود که بدانیم تحویل گزارش تفریغ، حتی پیش از تدوین لایحه بودجه از سوی دولت صورت گرفته است و این اقدام ارزشمند، به هرچه بهتر انجام شدن فرآیند بودجهریزی در دولت و مجلس کمک شایانی خواهد کرد.
رئیس کل دیوان محاسبات با اشاره به شعار «دیوان فناورانه مردمپایه» تصریح کرد: هوشمندسازی و برخط کردن تمام سازوکارهای دیوان از طریق سامانه سنا از جمله ماموریتهای ویژه در سال جاری خواهد بود که با تحقق کامل آن میتوان افزون بر تسریع در روند حسابرسی، دوبارهکاریهای نظارتی را نیز به حداقل رساند.
بذرپاش پیرامون تحقق وعده مردمپایگی نیز تاکید کرد: تحول بنیادین در شیوه خبررسانی، ایجاد سامانه نظارت مردمی ۱۹۸، تشکیل هیاتهای صیانت از بیتالمال، و آگاهسازی مردم از فعالیتهای متنوع و متکثر دیوان محاسبات کشور از جمله مواردی است که بر ادعای مردممحور بودن این دستگاه نظارتی صحه گذاشته است.
وی خاطرنشان کرد: به جرأت میتوان گفت دیوان محاسبات، امروز به عنوان یکی از معتمدترین سازمانهای نظام در میان قوا شناخته میشود و این مهم، تنها با همت و تلاش همکارانم در این دستگاه نظارتی میسر شده است.
بذرپاش با اشاره به تحرک میدانی مدیران کل استانها، این اقدام را موجب حرکت مثبت این دستگاه نظارتی در خدمت به کشور در اقصی نقاط جغرافیای آن دانست.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور در پایان اظهار داشت: با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی رهبر فرزانه انقلاب تحت عنوان «تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین»، یکی از برنامههای اصلی دیوان محاسبات، حرکت در این مسیر خواهد بود.
در این جلسه که به بهانه تبریک سال جدید و ماه مبارک رمضان با کارکنان برگزار شده بود، علی کامیار دادستان دیوان محاسبات کشور نیز طی سخنانی، با یادآوری فضایل و ویژگیهای ماه مبارک رمضان، به مباحث کاری مدنظر خود پرداخت.
کامیار سال ۱۴۰۰ را سال موفقیتآمیزی در دیوان محاسبات کشور دانست و یادآور شد سرعت رسیدگیها، مهمرسیها و حسابرسی ترک فعلها از مهمترین اقدامات دادسرای دیوان محاسبات کشور در این سال بوده است.
وی تاکید کرد که باید تحولات دیوان محاسبات کشور تا جایی پیش برود که دستگاهها حضور این سازمان را همواره احساس کنند.
دادستان دیوان محاسبات کشور اظهار امیدواری کرد: سال ۱۴۰۱ سال شکوفایی دیوان محاسبات، کمک به اصلاح ساختار نظام بودجهریزی و همدلی بیشتر باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
وزیر اقتصاد:
نهضت تسهیل صدور مجوزها با قوت تداوم مییابد
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر تداوم نهضت تسهیل صدور مجوزها ابراز امیدواری کرد از امسال شاهد حرکت واقعی و عملی برای به ثمر نشستن نقش مردم در احیای اقتصاد ایران باشیم.
سیداحسان خاندوزی در پاسخ به پرسشی درباره تبیین آخرین وضعیت سامانه صدور مجوزها و همچنین نحوه همکاری دستگاههای اجرایی در این زمینه گفت: همانطور که مطلع هستید، این کار بااهمیت که چند سال بر زمین مانده بود، طی چند ماه به سرانجام رسید و البته همچنان حرکت در این مسیر ادامه خواهد داشت که حاکی از اراده جدی دولت به نفع فعالان اقتصادی، جوانان، افراد جویای کار و کسبوکارهاست.
وی افزود: حتی اگر در این زمینه نیاز باشد که اصلاحات و محدودیتهایی برای دستگاهها و مدیران دستگاههای اجرایی کشور ایجاد شود نیز این مسیر را ادامه خواهیم داد و طبق دستور آقای رئیسجمهور مکلف هستیم که فعال شدن ظرفیتهای مردمی در حوزه کسبوکار را به عنوان اولویت شماره یک خود در حوزه تولید قرار دهیم.
وزیر اقتصاد در تبیین برنامه این وزارتخانه در مسیر احیای اقتصاد کشور بویژه در زمینه تسهیل صدور مجوزها نیز گفت: در حوزه مجوزها ۳ اقدام مهم در سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار دارد؛ اول اینکه هیچ مجوز دیگری غیر از آنچه در فهرست درگاه ملی مجوزهای کسبوکارها هست، نباید مطالبه شود. دوم، هیچ مدرک دیگری غیر از مدارک مندرج در درگاه ملی مجوزها نباید از مردم و فعالان اقتصادی مطالبه شود و سوم اینکه هیچ مجوز شروع فعالیت اقتصادی نباید به صورت کاغذی و غیرالکترونیکی وجود داشته باشد که این امر هم سهولت کار و هم به حداقل رساندن فساد را در حوزه صدور مجوزها به دنبال خواهد داشت.
***
نحوه واگذاری سهام بلوکی سرخابیها
رئیس سازمان خصوصیسازی درباره واگذاری سهام بلوکی ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: برای هر باشگاه احتمالا ۲ بلوک سهام واگذار میشود.
حسین قربانزاده درباره آخرین وضعیت واگذاری حق تقدمهای سهام استقلال و پرسپولیس موسوم به سرخابیها برای افزایش سرمایه، گفت: برای هر یک از این ۲ باشگاه واگذاری 10 درصد سهام این شرکتها از طریق سلب حق تقدم و صرف سهام در فرابورس به پایان رسید که از این طریق مبلغ 350 میلیارد تومان منابع برای باشگاه پرسپولیس و 359 میلیارد تومان برای باشگاه استقلال از محل پذیرهنویسی و سلب حق تقدم به دست آمد.
وی افزود: البته 30 روز مهلت وجود داشت که به سقف 10 درصد سهام ثبتی ۲ باشگاه رسیدیم و پذیرهنویسی 28 اسفندماه سال قبل به پایان رسید. برای عرضه باقیمانده سهام سرخابیها نیز اطلاعیهای دادهایم که عرضه سهام به صورت بلوکی خواهد بود. رئیس سازمان خصوصیسازی عنوان کرد: کسانی که پیشنهاد عرضه سهام دارند و شرکتهایی که خریدار بلوک سهامدار هستند، میتوانند به سازمان خصوصیسازی مراجعه کنند. ظرف یکی، دو ماه آینده پیشنهادها بررسی میشود و بعد از سنجش اهلیت خریداران، چون این شرکتها بورسی شدهاند، مزایده بلوکی از طریق بورس انجام خواهد شد و قرار است تا پایان شهریور سال جاری حجم سهام دولت در هر یک از این دو باشگاه زیر 50 درصد شود. قربانزاده گفت: برای عرضه بلوکی سهام قاعدتا باید اهلیت و صلاحیت خریداران را بسنجیم، زیرا این مساله بسیار مهم است و صلاحیت شخصیتهای حقوقی توسط کارگروه پایش اهلیت در سازمان خصوصیسازی بررسی میشود و بعد از آن مزایده بلوک سهام انجام خواهد شد. وی افزود: پیشبینی میشود برای هر یک از باشگاهها یک یا ۲ بلوک 17 تا 20 درصدی به صورت مزایده و از طریق بورس عرضه شود.
رئیس سازمان خصوصیسازی همچنین گفت: درباره نحوه مصرف منابع جمعآوری شده از فرابورس در پذیرهنویسی سهام ۲ باشگاه، همچنین زمان گشایش نماد معاملاتی این ۲ باشگاه، باید اعلام کنم که اولا مصارف این پولها براساس طرح توجیهی افزایش سرمایه که در مجمع ۲ باشگاه تصویب شده و سازمان حسابرسی تأیید کرده و همچنین سازمان خصوصیسازی بر نحوه مصارف منابع نظارت خواهد داشت، انجام خواهد شد.
***
نرخ گوجه فرنگی و پیاز شکست
رئیس اتحادیه بارفروشان با اشاره به توافق با کامیونداران و همکاری آنان در حمل بار به استانها گفت: بر این اساس قیمت گوجه فرنگی به کیلویی ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان رسید. مصطفی دارایینژاد با بیان اینکه به دنبال توافق با کامیونداران و همکاری این صنف محموله جدید صیفیجات وارد میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران شد، گفت: با توافقات انجام شده هزینه حمل ۱۰ درصد افزایش یافت و روز گذشته ۱۵ هزار تن انواع صیفیجات شامل گوجه فرنگی، سیبزمینی، هندوانه، پیاز و... وارد میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران شد. وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت گوجه فرنگی روی نرخ سایر صیفیجات نیز تاثیر چشمگیری گذاشته بود، افزود: بر این اساس قیمت هر کیلوگرم گوجه فرنگی که به ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان رسیده بود به ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان کاهش یافت و قیمت پیاز به کیلویی ۵ هزار تومان و سیبزمینی کهنه به ۶ تا ۸ هزار تومان و سیبزمینی نو به ۹ تا ۱۱ هزار تومان رسید. دارایینژاد تاکید کرد: علاوه بر تهران، بارگیری و حمل صیفیجات به سایر استانهای کشور از جمله اصفهان، شیراز، قم و... نیز انجام شده و قیمتها در همه جا شکسته شد. وی اضافه کرد: از فردا مجددا شاهد افت قیمتها خواهیم بود و نرخ گوجه فرنگی حدود ۲ هزار تومان دیگر نیز کاهش مییابد و قطعا قیمت آن تا کیلویی ۹ هزار تومان هم میرسد، چرا که امسال ۲ تا ۳ برابر سال گذشته گوجه فرنگی در کشور کشت شده است. دارایینژاد افزود: برداشت این محصول در میناب، بندر عباس و بوشهر نیز آغاز شده و با افزایش عرضه، شاهد کاهش قیمتها خواهیم بود.
ارسال به دوستان
کنگره آمریکا تعلیق روابط تجاری با روسیه و ممنوعیت واردات نفت روسیه را تصویب کرد
دور جدید تحریمها علیه مسکو
اتحادیه اروپایی همچنان نتوانسته است درباره تحریم نفت روسیه به توافق برسد
کنگره آمریکا روز پنجشنبه با اکثریت آرا به تعلیق روابط تجاری با روسیه و ممنوعیت واردات نفت این کشور رای داد. بایدن پیش از این دستوری مبنی بر ممنوعیت واردات نفت، گاز طبیعی مایع و زغالسنگ روسیه به ایالات متحده صادر کرده بود. این قانون -که کنگره آمریکا به آن رای مثبت داد - اختیارات دولت را در اعمال جریمههای تجاری جدید برای کالاهای روسی افزایش میدهد و ممنوعیت واردات انرژی از سوی بایدن را به قانون تبدیل میکند.
لایحه ممنوعیت واردات نفت روسیه با ۴۱۳ رای موافق در برابر ۹ رای مخالف، در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد و اکنون باید توسط رئیسجمهور آمریکا امضا شود. این اقدام کنگره به دنبال مجموعهای از اعلامیههای آمریکا و متحدانش درباره تحریمهای جدید علیه روسیه صورت میگیرد. دولت بایدن چهارشنبه گذشته دور جدیدی از تحریمهای هدفمند را اعلام کرد که سرمایهگذاریهای مستقیم آمریکا در روسیه را ممنوع کرده و اعضای خانواده ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور و دیگر مقامات ارشد روسیه را هدف قرار میدهد. همچنین ایالات متحده به همراه سایر کشورهای صنعتی گروه ۷ و اتحادیه اروپایی تحریمهایی را علیه اسبربانک، بزرگترین بانک روسیه و آلفا بانک بزرگترین بانک خصوصی این کشور اعمال کردند. لایحه پایان دادن به روابط تجاری با روسیه که توسط بایدن درخواست شده بود، راه را برای ایالات متحده برای اعمال تعرفههای بالاتر بر فولاد و آلومینیوم روسیه هموار میکند و اقتصاد روسیه را در دوران ریاستجمهوری پوتین با مشکل روبهرو میکند. این ممنوعیتها تنها شامل نفت نیست و گاز طبیعی مایع و زغال سنگ را هم در بر میگیرد. آمریکا حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت و فرآوردههای نفتی روسیه را وارد میکند. این ممنوعیت احتمالا به تحریمهای خودخواسته بیشتر از سوی سایرین منجر میشود.
* تحریمهای جدید علیه روسیه چه عواقبی خواهد داشت؟
کمیسیون اروپا در راستای بسته جدید تحریمها علیه مسکو، ممنوعیت واردات زغال سنگ روسیه را پیشنهاد کرده است و مقامات اتحادیه اروپایی میگویند ممنوعیت نفت ممکن است تحریم بعدی باشد. اگر ممنوعیت واردات زغالسنگ روسیه توسط همه اعضای اتحادیه اروپایی تصویب شود، نخستین تحریم واردات انرژی روسیه از سوی این اتحادیه از زمان آغاز حمله نظامی مسکو به اوکراین در ۲۴ فوریه خواهد بود. تحریم واردات نفت، تاثیر مالی بسیار بزرگتری در مقایسه با تحریم زغالسنگ که اتحادیه اروپایی پیشنهاد کرده است، خواهد گذاشت و مسکو را از یک جریان درآمد مهم محروم میکند. طبق آمار یورواستات، روسیه بزرگترین صادرکننده نفت به اروپاست و ۲۶ درصد از واردات نفت اتحادیه اروپایی در سال ۲۰۲۰ را تامین کرد. صادرکنندگان دیگر شامل نروژ، قزاقستان، آمریکا، عربستان سعودی و نیجریه هستند.
هلند، آلمان و لهستان بزرگترین خریداران نفت روسیه در اروپا هستند. به عنوان مثال لهستان بیش از نیمی از نفت مورد نیازش را از روسیه وارد میکند. در مجموع ۹۷ درصد از نفتی که اروپا مصرف میکند از خارج این منطقه میآید. دیزل روسیه هم ۱۰ درصد از تقاضای اروپا را پوشش میدهد. نفت و فرآوردههای نفتی یکسوم از انرژی قابل دسترس اتحادیه اروپایی در سال ۲۰۲۰ را تامین کردند. در بحبوحه کمبود عرضه گاز و محدودیت زیرساخت اروپایی برای واردات گاز طبیعی مایع، تحلیلگران میگویند جایگزین کردن نفت در مقایسه با گاز برای اتحادیه اروپایی راحتتر است، زیرا سایر تولیدکنندگان نفت میتوانند حجم عرضه را افزایش دهند اما اینکه آیا آنها تمایل دارند چنین اقدامی انجام دهند، مساله دیگری است.
اتحادیه اروپایی متعهد شده است واردات سوختهای فسیلی روسیه را تا سال ۲۰۲۷ متوقف کند. سیاستگذاران اتحادیه اروپایی سرگرم بحث درباره سیاستهای اقلیمی هستند که شامل ممنوعیت خودروهای جدید سوخت فسیلی در سال ۲۰۳۵ است و انتظار میرود این سیاست، مصرف نفت اتحادیه اروپایی را تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۳۰ درصد در مقایسه با سطح سال ۲۰۱۵ کاهش دهد. با این حال اعضای اتحادیه اروپایی شامل ۲۷ کشور هنوز نتوانستهاند درباره تحریم نفت روسیه به توافق برسند. آلمان نسبت به هر گونه اقدام عجولانهای که اقتصاد را دچار رکود میکند، هشدار داده است و بعضی از کشورها مانند مجارستان با هر گونه ممنوعیت واردات نفت مخالفت کردهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|