|
کلنگزنی مجتمع پتروشیمی میانکاله فاقد اعتبار است
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: کلنگی که برای آغاز عملیات اجرایی مجتمع پتروشیمی در میانکاله به زمین زده شد، با توجه به اینکه پروژه مجوز محیط زیستی ندارد، فاقد اعتبار است. علی سلاجقه افزود: گاهی فشار نمایندگان مجلس برای ما عجیب است. مجوز محیطزیستی این طرح گرفته نشده اما نماینده محترم از من میخواهد کلنگزنی انجام شود.
ارسال به دوستان
معاونت بهداشت وزارت بهداشت: 52 درصد مردم در اماکن عمومی ماسک نمیزنند و میانگین رعایت پروتکلها در سراسر کشور کاهش یافته است
مرگ تدر یجی ماها!
34 شهرستان در وضعیت قرمز، 69 شهرستان در وضعیت نارنجی و 291 شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند
گزارشهای وزارت بهداشت نشان میدهد بهرغم بازگشایی مدارس و ازسرگیری آموزشهای حضوری، میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به حدود 51 درصد کاهش یافته است و همچنین 52 درصد مردم در اماکن عمومی از ماسک استفاده نمیکنند.
به گزارش «وطنامروز»، چند روزی است که کارشناسان و مقامات حوزه سلامت از احتمال وقوع موج هفتم کرونا در هفته اول اردیبهشتماه خبر میدهند. هرچند میزان مرگومیر ناشی از موج هفتم کمتر از موج قبلی خواهد بود اما آنطور که پیشبینی شده است آمار ابتلا و بستری را افزایش خواهد داد.
در این شرایط، بدترین خبر و اتفاق را باید بیتوجهی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی دانست. آنطور که معاونت بهداشت وزارت بهداشت گزارش داده، میانگین رعایت پروتکلها در سراسر کشور با چند درصد کاهش در مقایسه با گزارش پیشین، به حدود 51 درصد رسیده که موجب نگرانی مدیران و کارشناسان نظام سلامت شده است.
بنا به اعلام مهر، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور در هفته منتهی به ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ (۱۳ تا ۲۰ فروردینماه)، همچنان پایین و بالغ بر 51.62 درصد بوده است.
رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی در بازه زمانی ۱۰ تا ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ بالغ بر 55.60 درصد اعلام شده است. در این شاخص بیشترین میزان رعایت در استان هرمزگان با 70.41 درصد و کمترین میزان رعایت هم در استان تهران با 47.42 درصد بوده است.
همچنین میانگین رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی کشور از ۳ تا ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ بالغ بر 55.60 بوده است که دانشگاهها با 97.44 درصد بیشترین میزان رعایت و مراکز ورزشی با 50.23 درصد کمترین میزان رعایت را داشتهاند.
میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی از ۱۰ تا ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ بالغ بر 48.63 درصد بوده که بیشترین میزان رعایت در استان هرمزگان با 65.82 درصد و کمترین میزان رعایت مربوط به مازندران با 40.24 درصد است.
همچنین میانگین استفاده از ماسک در شاغلین و خدمتگیرندگان از ۳ تا ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ بالغ بر 48.63 درصد اعلام شده که بیشترین میزان استفاده از ماسک در اماکن عمومی مربوط به دانشگاهها با 94.87 درصد و کمترین میزان استفاده از ماسک مربوط به نانواییها با 41.31 درصد است.
میانگین درصد رعایت فاصلهگذاری در اماکن عمومی از ۱۰ تا ۱۷ فروردین ۱۴۰۱نیز 49.71 درصد بوده که بیشترین میزان رعایت مربوط به استان آذربایجان غربی با 62.20 درصد و کمترین میزان رعایت مربوط به لرستان با 37.61 درصد بوده است.
همچنین میانگین درصد رعایت فاصلهگذاری در اماکن عمومی کشور از ۳ تا ۱۷ فروردین امسال 49.71 درصد بوده که دانشگاهها با 92.31 درصد بیشترین میزان رعایت و تالارهای پذیرایی با 42.29 درصد کمترین میزان رعایت را داشتهاند.
میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی کشور از ۳ تا ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ نیز 54.74 درصد بوده است. دانشگاهها با 94.87 درصد رعایت تهویه مناسب در بالاترین سطح رعایت و مراکز ورزشی با 48.75 درصد در قعر رعایت این پروتکل قرار دارند.
* نوسان مرگومیر کرونایی!
این روزها بسیاری از مردم بویژه خانوادههای دارای سالمند و فرزند دانشآموز به صورت لحظهای پیگیر آمار فوت و ابتلا به کرونا هستند تا بتوانند درباره حضور خود یا اعضای خانوادهشان در فضای عمومی جامعه تصمیمگیری کنند اما مروری بر تعداد فوت و ابتلا در روزهای گذشته نشان میدهد این آمار از روند ثابت، مشخص و قابل پیشبینی برخوردار نیست.
در چند روز اخیر تعداد فوتیهای کرونا بین 30، 40 و 50 جابهجا شده است؛ یک روز چند نفر به آمار فوتیها اضافه و یک روز از این آمار کاسته میشود. تعداد مبتلایان جدید و بستریهای روزانه نیز هر چند ابتدا روند صعودی داشت اما در ۳ روز گذشته گاهی کاهش و گاهی افزایش یافته است.
مطابق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، در شبانهروز منتهی به ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۸۹۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و 384 نفر از آنها بستری شدند. بدین ترتیب مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۷ میلیون و ۱۹۱ هزار و ۶۴۳ نفر رسید.
همچنین در طول این 24 ساعت، متاسفانه 39 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۴۰ هزار و ۶۱۶ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۸۶۰ نفر از بیماران کرونایی هم بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
این در حالی است که یکهزار و ۵۵۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تاکنون ۵۰ میلیون و ۲۰ هزار و ۶۱۹ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است.
گفتنی است در حال حاضر 34 شهرستان در وضعیت قرمز، 69 شهرستان در وضعیت نارنجی، 291 شهرستان در وضعیت زرد و 54 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
درباره آخرین آمار رسمی واکسیناسیون نیز اعلام شده است: تاکنون ۶۴ میلیون و ۷۷ هزار و ۵۲۲ نفر دوز اول، ۵۷ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۲۰۱ نفر دوز دوم و ۲۶ میلیون و ۵۳۳ هزار و ۵۷۴ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۷ میلیون و ۷۶۷ هزار و ۲۹۷ دوز رسیده است. همچنین در شبانهروز اخیر، ۹۴ هزار و ۲۰۵ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
وزیر بهداشت در آیین تکریم خادمان سلامت نوروزی:دید و بازدیدها را مرهون واکسیناسیون هستیم
وزیر بهداشت گفت: امسال شاهد شادی مردم بعد از ۲ سال همهگیری کرونا بودیم و مسافرت و دید و بازدیدهای نوروز مرهون واکسیناسیون و زحمات خادمان سلامت است. بهرام عیناللهی در مراسم قدردانی و تکریم خادمان سلامت نوروزی که در مرکز همایش رازی برگزار شد، اظهار داشت: اکنون به تزریق حدود ۱۴۸ میلیون دوز واکسن کرونا در کشور رسیدهایم و این نشان میدهد که سلامت مردم برای ما بسیار اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه پوشش وسیع واکسیناسیون علیه کرونا در دولت سیزدهم شادی و لبخند را در مردم به وجود آورد، ادامه داد: در ایام نوروز، خدمات اورژانس، بهداشت و درمان در مناطق صعبالعبور، جادهها و شهرها توسط همکاران ارائه شد و زحمات زیادی کشیدند.
وزیر بهداشت افزود: وظیفه داریم در شرایط موجود خدمات اورژانس بهروز شود و با مدیریت موجود این کار بهسرعت انجام خواهد شد.
وی در ادامه با بیان این مطلب که خط قرمز ما تعارض منافع است، تاکید کرد: سلامت مردم را به هیچ قیمتی قربانی نخواهیم کرد.
عیناللهی در ادامه به وضعیت بازار دارویی کشور اشاره کرد و گفت: مجلس حدود ۳ میلیارد دلار ارز به وزارت بهداشت داده که یک میلیارد از سال قبل بیشتر است، بنابراین امسال قطعا کمبود دارو نخواهیم داشت.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه مساله اصلی ما تأمین داروهای ضروری مردم است، افزود: برای داروهای بیماران خاص بودجه خوبی تخصیص داده شده است که امیدواریم بتوانیم از این بیماران حمایت خوبی داشته باشیم.
وی گفت: اکنون بعد از ۴۳ سال از انقلاب اسلامی هنوز تعداد زیادی از مردم بیمه نیستند اما امسال قطعا همه مردم را تحت پوشش بیمه همگانی قرار میدهیم که اعتبار آن نیز پیشبینی شده است.
وزیر بهداشت همچنین به موضوع صادرات واکسن ایرانی کرونا اشاره کرد و افزود: تاکنون به نیکاراگوئه واکسن صادر کردهایم و ۱۰ کشور آفریقایی هم خواهان واکسن ما هستند اما هنوز صادر نشده است.
عیناللهی گفت: تقاضا برای واکسن ایران زیاد است اما به اندازهای که بتوانیم صادر میکنیم. فعلا قرار است ۴ میلیون دوز صادرات واکسن داشته باشیم.
ارسال به دوستان
رئیس پلیس راهور انتظامی کشور: «پژو» رکورددار تصادفات نوروزی شد
چرا خودروها در تصادفات مچاله شده یا آتش میگیرند؟
پلیس در تصادف بهبهان، تصادف نورآباد و دیگر حوادث، سهم خودروساز را مشخص کرد و اگر خودروسازان به وظایف خود عمل نکنند پلیس نهادهای بالادستی آنها را به عنوان مقصر اعلام خواهد کرد.
به گزارش «وطنامروز»، رئیس پلیس راهور انتظامی کشور با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: برخی خودروها در تصادفات طوری مچاله میشوند که سرنشینان آنها حتی امکان خروج و نجات جانشان را ندارند. ما تا چه زمان باید تصادفات دلخراشی داشته باشیم که خودروها در صحنه تصادفات مچاله شده یا آتش میگیرند؟
سردار سیدکمال هادیانفر افزود: در طرح نوروزی امسال به طور میانگین حدود 42 نفر را در هر روز بر اثر تصادفات از دست دادیم که این رقم در سال گذشته 53 نفر بود. همچنین امسال بیش از 509 میلیون تردد بین شهرها ثبت شده است.
وی با اشاره به ضرورت ارتقای ایمنی خودروهای داخلی گفت: در تصادفات منجر به فوت و جراحت در نوروز امسال، سهم خودروهای داخلی 86 درصد بود که رکورددار این تصادفات، پژو 405، پژو پارس یا پژو 206 و در مرحله بعد پراید بوده است.
رئیس پلیس راهور ناجا ادامه داد: جدیترین موضوع این است که تمام دستگاههای مسؤول در حوزه ایمنی تردد و کاهش تصادفات پای کار بیایند، همچنین با هدفگذاری منطقی و عملیاتی در برنامه هفتم توسعه به دنبال کاهش 50 درصدی تصادفات فوتی هستیم و علاوه بر این، بحث هوشمندسازی پلیس در دستور کار قرار دارد.
هادیانفر اظهار داشت: نقش راننده در تصادفات نقشی انکارناپذیر است اما نباید فراموش کنیم راننده با هر سطح مهارت و گواهینامه یک انسان است که پشت فرمان نشسته و ایجاد هر حادثه برای یک انسان متصور است؛ ممکن است دچار سرگیجه یا بیهوشی شود یا حتی بیاحتیاطی داشته باشد اما در تمام دنیا یک راه نجات در تصادف برای رانندگان پیشبینی شده و آن هم بحث ایمنی وسیله نقلیه است.
وی افزود: ساخت خودرو با پلتفرم، آلیاژ و فلز مشخص یا ضخامت آنها یا آپشنهای خودرو مانند کیسه هوا، کمربند و ترمز ABS نجاتدهنده راننده یا سرنشینان است، در حالی که این موارد در خودروهای داخلی دچار مشکل است.
رئیس پلیس راهور ناجا اظهار کرد: تا کی باید هر روز گزارش خوانده و ببینیم یا بشنویم که تصادف، آتشسوزی خودرو و مرگ هموطنان را داشتهایم.
* خودروهای ما کدام ویژگی را دارند؛ زیبایی یا امنیت؟!
سردار هادیانفر با بیان مزایای خودروهای ایمن که عبارتند از زیبایی، کیفیت، ایمنی و ارزانقیمت بودن، به طرح این سوال پرداخت و گفت: واقعا کدام یک از خودروهای داخلی ما این مزیتها را دارند؟
وی ادامه داد: اگر چه همه باید از تولید داخل حمایت کنند اما تولید داخل نیز باید کیفی و ایمن باشد. اکنون چه کسی بر استاندارد بودن قطعات خودرو نظارت میکند؟ آیا نظارت 10 سال پیش سازمان استاندارد کفایت میکند؟ یک نکته قابل تأمل هم این است که بیشتر نظارتها توسط افرادی صورت میگیرد که خودشان در خودروسازی هستند!
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: برابر قانون ما مکلف به تعیین سهم تقصیر دستگاهها در تصادفات هستیم و این کار را میکنیم؛ به طور مثال در تصادف پژو 405 با پژو پارس محور لرستان به نورآباد که ۸ نفر زن و بچه در آتش سوختند، 33 درصد خودروساز مربوط را در کروکی شورای ترافیک استان مقصر دانستیم و پرونده قضایی را برای قاضی فرستادیم، به همکاران نیز ابلاغ کردیم که برای دستگاهها سهم تقصیر در تصادفات تعیین کنند.
* نامه به رئیسجمهور و دادستانی درباره کیفیت خودروها
رئیس پلیس راهور ناجا از ارسال نامه به رئیسجمهور و دادستان کشور درباره خودروهای تولید داخل خبر داد و گفت: من در این نامه تاکید کردم که همه خودروسازان مسؤولند و ما باید بر تولید خودروی ایمن و باکیفیت نظارت داشته باشیم. سازمان استاندارد، سازمان وزارت صنعت، معدن و تجارت و... در این حوزه مسؤول هستند؛ اینها باید بروند و ببینند چرا کیسه هوا باز نمیشود؟ چرا ترمز ایبیاس کار نمیکند؟ چرا با یک تصادف، ماشین منفجر میشود؟ چرا ماشین مچاله میشود که سرنشینان آن حتی امکان خروج از خودرو را نداشته باشند؟ ما از خودروسازان میخواهیم پیشگام این موضوع شوند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی اضافه کرد: من نمیدانم خودروسازان از چه چیزی دفاع میکنند. امروز مقام معظم رهبری، رئیسجمهور، مردم و همگان مطالباتی را از آنها مطرح کردهاند، دیگر جای دفاع نیست.
وی ادامه داد: برابر قانون شمارهگذاری خودروها با مجوز محیطزیست، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان استاندارد انجام میشود و پلیس هم تابع این مقررات است اما اگر این سازمانها و دستگاهها به وظایف خود عمل نکنند ما به خودروهای ناایمن پلاک نخواهیم داد.
ارسال به دوستان
اخبار
اصلاح تعیین نرخ کرایه مترو در شورای شهر تهران
اعضای شورای شهر تهران ۲ فوریت اصلاح تعیین نرخ حملونقل عمومی را به تصویب رساندند. عضو شورای شهر تهران در تشریح ۲ فوریت اصلاح تعیین نرخ حملونقل عمومی گفت: در زمان بررسی لایحه نرخ بلیت مترو عبارتی سهوا حذف شد و حالا که کارکنان متروی تهران میخواهند دستگاههایشان را براساس نرخ جدیدی که از اول اردیبهشت اجرایی میشود تنظیم کنند به مشکل خوردهاند. بر همین اساس یک لایحه دوفوریتی به شورا آمده تا با قید فوریت بررسی شود که تا اول اردیبهشت که کرایههای جدید اعمال میشود، عملیاتی شود. جعفر تشکریهاشمی افزود: بر مبنای لایحه مقرر شده بود کارت بلیت بر مبنای میزان پیمایش متغیر باشد، یعنی هر چه پیمایش کمتر باشد مبلغ کمتر شود و بر این اساس ۲۰ درصد از مبلغ بلیت تکسفره به عنوان حداکثر مبلغ کاهشی برای سفرهای کوتاه که حدود ۵۰۰ تومان است در نظر گرفته میشود. وی افزود: یعنی هنگام ثبت ورود توسط مسافران دارای کارت بلیت مبلغدار کمترین بهای کارت بلیت مبلغدار از اعتبار آنها کسر میشود و هنگام ثبت خروج و با توجه به مسافت طی شده مابهالتفاوت مبلغ سفر از اعتبار کارتشان کسر میشود. همچنین در صورتی که دارندگان کارت بلیت مبلغدار هنگام خروج بلیت خود را در دستگاههای کنترل قرار ندهند یا بیش از ۲ ساعت از ثبت ورود آنها گذشته باشد باید مابهالتفاوت بالاترین بهای کارت بلیت مبلغدار از اعتبارشان کم شود.
***
وضعیت قرمز کیفیت هوا در ۱۹ ایستگاه پایتخت
دیروز در حالی که کیفیت هوای پایتخت ۱۳۱ و در شرایط ناسالم برای گروههای حساس بود، کیفیت هوا در ۱۹ ایستگاه در شرایط قرمز قرار داشت. بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، دیروز کیفیت هوا در ایستگاههای شریف، پاسداران، شهرداری منطقه ۴، دانشگاه علم و صنعت، ژئوفیزیک، دانشگاه تهران، شهرداری منطقه ۱۱، پارک رازی، میدان امام خمینی، پارک شکوفه، شهرداری منطقه ۱۵، مسعودیه، پارک سلامت، شادآباد، شهرداری منطقه ۱۹، شهرری، فرمانداری شهر ری، شهرداری منطقه ۲۱ و شهرک چشمه در شرایط ناسالم برای همه گروهها قرار داشت. کیفیت هوا در ایستگاههای اقدسیه، دانشگاه شهید بهشتی، شهرداری منطقه ۲، پونک، تربیت مدرس، ستاد بحران، گلبرگ، پیروزی و شهرداری منطقه ۲۲ نیز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت. در مجموع کیفیت هوا در هیچ ایستگاهی قابل قبول گزارش نشد. دیروز ایستگاه شهرک چشمه (منطقه ۲۲) با شاخص ۱۷۲ آلودهترین ایستگاه سنجش کیفیت هوای تهران بود. همچنین دیروز در ایستگاههای سوهانک، شهرداری منطقه ۱۲ و میدان فتح ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون به عنوان آلاینده شاخص ثبت نشد.
***
امدادرسانی به بیش از ۴۵۰۰ نفر در حوادث جوی نوروز
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با اشاره به اینکه به بیش از ۴۵۰۰ نفر از متاثران حوادث جوی در ایام نوروز امدادرسانی شده است، از وقوع بیشترین حوادث جوی در استان آذربایجان شرقی در ایام نوروز خبر داد. مهدی ولیپور افزود: در مدت اجرای طرح ملی امداد و نجات ۱۴۰۱ که در سراسر کشور انجام شد، ماموریت و عملیاتهای متعددی در راستای امدادرسانی به متأثران از حوادث جوی توسط نجاتگران جمعیت هلالاحمر به ثبت رسیده است که منجر به نجات ۴۵۵۰ نفر شهروند گرفتار و اعزام ۱۷ مصدوم به مراکز درمانی شده است. وی با اشاره به اینکه ۱۳۵ نفر نیز از کانونهای خطر به مناطق امن منتقل شدند، تصریح کرد: بیشترین ماموریتهای مربوط به حوادث جوی در ایام نوروز در استان آذربایجان شرقی با امدادرسانی به ۱۰۷۶ نفر بود که ۲۴ درصد از کل امدادرسانیهای جوی کشور را به خود اختصاص داده است. پس از استان آذربایجان شرقی، استان مازندران با امدادرسانی به ۸۳۷ نفر و اختصاص ۱۸ درصد از کل امدادرسانیها و استان آذربایجان غربی با امدادرسانی به ۸۱۵ نفر و اختصاص حدود ۱۷ درصد از کل ماموریتها، در ردههای بعدی قرار دارند.
***
هشدار نسبت به افزایش موارد سرخک در کشور
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، نسبت به افزایش موارد بیماری سرخک در کشور هشدار داد. سیدمحسن زهرایی درباره بیماری سرخک گفت: این بیماری در میان کودکان خطرناک است و در جریان همهگیریها میتواند یک تا ۵ درصد مرگ ایجاد کند. وی ادامه داد: خطر سرخک در افرادی که سوءتغذیه و کمبود ویتامین دارند، خیلی جدیتر از سایرین است و عوارض طولانیمدت دارد و غیر از مرگ میتواند منجر به سینهپهلوی شدید، عفونت مغزی و نابینایی شود و در گروه سنی بالا نیز در صورتی که ایمن نباشند، عوارض جدی خواهد داشت. رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، در پاسخ به این سوال که چنانچه کودکان واکسن نزده باشند، چه اقداماتی باید انجام شود، گفت: به خانوادهها با ۳ هدف هشدار میدهیم به دلیل اینکه به واکسیناسیون کودکان خود اهمیت دهند و چنانچه واکسیناسیون به طور کامل انجام شده، نگران نباشند؛ اگر کامل نیست سریعتر نسبت به تکمیل آن اقدام کنند. توصیه دوم به جامعه پزشکی است و باید متوجه باشند که بیماری سرخک از مرزهای شرقی وارد کشور میشود و در حال حاضر بر اساس گزارشهای رسیده در استانهای تهران، سیستانوبلوچستان، بوشهر، فارس، هرمزگان و یزد مواردی مشاهده شده به همین دلیل جامعه پزشکی باید حواسشان باشد اگر مورد مشکوکی در این باره دیدند، برای جلوگیری از انتشار بیماری به مراکز بهداشتی اطلاع دهند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|