|
وزیر خارجه ایتالیا: در جنگ جهانی هستیم!
لوئیجی دی مایو، وزیر خارجه ایتالیا گفت: «ما از مشارکت نظامی ناتو در درگیری در اوکراین حمایت نخواهیم کرد، زیرا منجر به یک جنگ جهانی خواهد شد. ما در حال حاضر در جنگ جهانی هستیم اما نه از نقطه نظر نظامی». به گزارش خبرگزاری تاس، اشاره دی مایو به تحریم گسترده روسیه متعاقب حمله به اوکراین است که توسط مسکو «جنگ اقتصادی» توصیف شده است.
ارسال به دوستان
پارلمان پاکستان بامداد دیروز با رأی عدم اعتماد به عمرانخان، نخستوزیر این کشور را برکنار کرد
پارلمان علیه پاکستان
از چند هفته قبل عمرانخان از طرحریزی سناریوی آمریکایی برای دخالت در امور داخلی پاکستان خبر داده بود
گروه بینالملل: دوره پرفراز و نشیب عمران خان به عنوان نخستوزیر پاکستان، پس از هفتهها درام سیاسی و آشفتگی بر سر تفسیر قانون اساسی به پایان رسید. دادگاه عالی پاکستان اواخر پنجشنبه گذشته پارلمانی را که عمران خان به دنبال انحلال آن بود، احیا کرد و سرانجام بامداد یکشنبه این پارلمان رای عدم اعتماد نخستوزیر را صادر کرد. اگرچه در روزهای اخیر تحلیلهایی پیرامون دلایل اقتصادی بروز این وضعیت در پاکستان مطرح شده است (هر چند این عامل موثر بود) اما مساله توطئه خارجی و دخالت آمریکا در روندهای سیاسی داخل پاکستان که عمران خان بارها آن را مطرح کرد، نقش اساسی را در اجرای این سناریو داشت. یکی از مهمترین دلایل طرحریزی آمریکا علیه عمران خان سیاست خارجی متوازن وی در سالهای اخیر بود که از سوی آمریکاییها تحمل نشد و ایالات متحده تصمیم گرفت از طریق ایجاد آشوب و بینظمی، این کشور را به خود وابسته و زمینه روی کار آمدن طیفهای غربگرا را فراهم کند. بویژه پس از خروج آمریکا از افغانستان، کاخ سفید انتظار همراهی بیشتری از این قدرت اتمی داشت که چنین امری محقق نشد. واقعیت این است که آمریکا پس از خروج از افغانستان علاقهمند بود با محوریت مساله افغانستان، میان ایران و پاکستان تنش یا حداقل اختلافات سیاسی شکل دهد اما مدیریت روابط تهران- اسلامآباد به نحوی صورتبندی شد که ۲ طرف نقش همافزا را در تامین امنیت منطقه در پی تحولات اخیر داشته باشند. حال باید دید پارلمان برای انتخاب نخستوزیر جدید چه تصمیمی خواهد گرفت. در حال حاضر رسانهها شانس «شهباز شریف» رئیس حزب مسلم لیگ شاخه نواز و رهبر جریان اپوزیسیون پارلمان را برای گرفتن رای اعتماد و تصدی پست نخستوزیری از دیگر گزینهها بیشتر میدانند. نکته قابل توجه در رابطه با «شریف» اینکه وی رابطه نزدیکی با دولت آمریکا و ارتش پاکستان دارد. طبیعتا با توجه به اهمیت امنیتی پاکستان در معادلات منطقه و شبهقاره در صورت انتخاب وی به عنوان نخستوزیر پاکستان، این کشور در فاصله 18 ماه تا انتخابات پارلمانی آینده (13 اکتبر 2023) شاهد تحولات مهمی در عرصه روابط منطقهای و مسائل داخلی خواهد بود.
* عدم اعتماد پارلمان به عمران خان
جلسه رسمی پارلمان پاکستان در نخستین ساعات بامداد یکشنبه با حضور نمایندگان جناح مخالف به ریاست «ایاز صادق» رئیس مجلس از جناح مخالف در شهر اسلامآباد برگزار شد. پیش از این به دلیل درگیری بین احزاب در جلسه صبح، رئیس پارلمان حکم به تعویق جلسه تا بعدازظهر شنبه داده بود. سرانجام جلسه 14 ساعته استیضاح نخستوزیر بامداد یکشنبه با رای عدم اعتماد به عمران خان به پایان رسید. عمران خان، رهبر حزب «تحریک انصاف» به عنوان حزب حاکم پاکستان و بیست و دومین نخستوزیر این کشور در این جلسه با بیاعتمادی نمایندگان جبهه اپوزیسیون در مجلس روبهرو شد و سرانجام با رأی اکثریت نمایندگان، وی نیز مانند همه نخستوزیران پاکستانی در نیمه راه مجبور به کنارهگیری شد. در جلسه رأی اعتماد به نخستوزیر پاکستان، عمران خان کمتر از ۱۱۰ رأی را از آن خود کرد و در مقابل اپوزیسیون با ۱۷4 رأی او را برای ادامه پست نخستوزیری مناسب ندانست همزمان با آغاز روند رأی عدم اعتماد به عمران خان، رئیس پارلمان پاکستان از سمت خود استعفا کرده بود. پس از رأی عدم اعتماد به عمرانخان در پارلمان پاکستان و عزل وی، رسانههای پاکستان اعلام کردند نخستوزیر معزول دفتر نخستوزیری را ترک کرده است. طرح برکناری عمران خان از نخستوزیری پاکستان از همان ابتدا از سوی وی و دیگر مقامات قضایی و پارلمانی پاکستان به منزله توطئه خارجی و دخالت آمریکاییها مطرح شد، تا جایی که استدلال نخستوزیر برای انحلال پارلمان نیز همین موضوع بود. بر اساس تحلیلهای موجود این طرح ۲ بازیگر داخلی داشت. طی هفتههای اخیر حزب تحریک انصاف پاکستان (حزب عمران خان) حمایت متحدان ائتلاف در داخل پارلمان را از دست داده بود و اکثریت مورد نیاز برای شکست رای عدم اعتماد را نداشت. در خارج از پارلمان هم به نظر میرسد خان حمایت ارتش قدرتمند پاکستان را از دست داده بود؛ ارتشی که به ادعای مخالفان به پیروزی او در انتخابات عمومی 2018 کمک کرد اما اخیراً علناً با نخستوزیر بر سر انتصابهای نظامی ارشد و تصمیمگیریهای سیاسی درگیر شده بود. البته حزب تحریک و ارتش این اتهامات را رد کردهاند. به هر حال فشارها بر عمرانخان تا آنجا پیش رفت که وی عملا باید یکی از 2 گزینه استعفا یا رای عدم اعتماد پارلمان را انتخاب میکرد.
* تظاهرات پاکستانیها علیه استیضاح عمرانخان
ساعتی پس از رأی عدم اعتماد پارلمان به نخستوزیر پاکستان، گروههای حامی عمران خان با برپایی تظاهرات در نزدیکی پارلمان مخالفت خود را با این تصمیم اعلام کردند. در واکنش به این اقدام، پلیس شماری از تظاهراتکنندگان را بازداشت کرد. صبح دیروز هم شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد، «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده پاکستان، از مردم این کشور دعوت کرد تظاهرات مسالمتآمیز را در اعتراض به توطئه خارجی برگزار کنند. در همین راستا صبح دیروز شماری از مردم پاکستان در مخالفت با استیضاح عمرانخان در خیابانها تظاهرات کردند. براساس گزارش المیادین، عمران خان افزود: احساس ناامیدی میکنم که اقدامات غیرقانونی به صورت علنی در کشور رخ میدهد. من مخالف هیچ فرد یا کشوری نیستم و حرف و عمل من یکسان است. دولت وارداتی را نخواهم پذیرفت. من عضو هیچ خانواده سیاسی نیستم و به طرف ملتم حرکت خواهم کرد. افراد اندکی از من حمایت میکردند اما آرام آرام خداوند همه مردم را به سوی من جلب کرد. وی با تکذیب شایعهها درباره اینکه فرمانده ارتش پاکستان او را برکنار کرده یا از او خواسته بود استعفا کند، خاطرنشان کرد: نامه محرمانه درباره دسیسهچینی آمریکا علیه پاکستان و دولت را علنی خواهم کرد و نسخههایی از آن را در اختیار دادگاه عالی و فرماندهی ارتش قرار خواهم داد. آمریکا به همراه قدرتهای غربی برای برکناری دولت به علت روابط آن با روسیه و چین تلاش کرد. تلاشها برای برکناری دولت من، نشانه خشم واشنگتن از مخالفت من با سیاستهای آن در منطقه است.
* نخستوزیر جدید و تحولات آتی پاکستان
رسانههای پاکستانی اعلام کردند پارلمان این کشور امروز 11 آوریل (22 فروردین) نخستوزیر جدید را انتخاب خواهد کرد. در حال حاضر «شهباز شریف» رئیس حزب مسلملیگ (شاخه نواز) به عنوان رهبر اپوزیسیون و کسی که طرح عدم اعتماد به نخستوزیر را مطرح کرده بود به عنوان گزینه جدی نخستوزیری پاکستان مطرح است. جبهه مشترک جناح مخالف پاکستان که موفق به تصویب عدم اعتماد علیه عمران خان شدند، شهباز شریف را به عنوان نامزد مشترک خود برای تصدی کرسی نخستوزیری پاکستان معرفی کردهاند. شهباز شریف برادر «نواز شریف» نخستوزیر پیشین پاکستان تاکنون ۳ دوره سروزیری ایالت پنجاب به عنوان دومین ایالت بزرگ این کشور را بر عهده داشته است. «مایکل کوگلمن» دستیار ارشد آسیای جنوبی در مرکز ویلسون مستقر در واشنگتن در این باره نوشت: «هیچیک از رهبران ارشد اپوزیسیون پاکستان با ارتش رابطه نزدیکتری از شهباز ندارند. او از مواضع متخاصم نسبت به ارتش اجتناب کرده و این به او کمک کرده از موقعیت مطلوبی در ارتش برخوردار شود». او همچنین رابط برادرش و ارتش بود که جنجالهای رسانهای زیادی داشت. نکته جالب توجه اینکه ارتش پاکستان در بیش از نیمی از عمر 70 ساله خود در سیاست پاکستان تاثیر مستقیم داشته است. بدون شک با انتخاب شریف، تغییرات سیاسی در پنجمین کشور پرجمعیت جهان فورا به سمت تعادل رابطه با آمریکا و اروپا در سیاست خارجی سوق مییابد.
ارسال به دوستان
گزارش تکاندهنده نیویورکتایمز که نقش دولتهای دموکرات و جمهوریخواه در یک جنایت را بازگو میکند
داستان سفر بمب آمریکایی؛ از آریزونا تا یمن
«وقتی یک بمب مثل این منفجر میشود، فقط مردم را نمیکشد، بلکه آنها را زیر و رو میکند». این کلیدیترین جمله گزارش مستند و مفصلی است که روزنامه نیویورکتایمز 3 سال و نیم پیش درباره نقش تسلیحات آمریکایی در جنایات ائتلاف سعودی- اماراتی علیه مردم یمن منتشر کرده بود. گزارش جفری ای استرن، روزنامهنگار آمریکایی اعزامی به یمن با عنوان «داستان سفر یک بمب آمریکایی؛ از آریزونا تا یمن» که حکایت فرود بمبهای آمریکایی بر سر زنان و کودکان در یمن از سال ۲۰۱۵ تا امروز را روایت میکند، اخیرا توسط خبرگزاری تسنیم بازنشر شده است.
جنگ تحمیلی علیه یمن که با ماجراجویی ولیعهد جدید سعودی بنسلمان و همتای اماراتیاش در سال 2015 با چراغ سبز دولت اوباما آغاز شد، با حمایت بیچون و چرای جانشین جمهوریخواه او در کاخ سفید، دونالد ترامپ ادمه یافت. بعد از او نیز یک رئیسجمهور دموکرات دیگر به نام جو بایدن در حالی از ادامه این جنایت علیه یمنیها حمایت کرد که در انتخابات 2020 وعده داده بود با ورود به کاخ سفید حمایت تسلیحاتی آمریکا از ائتلاف سعودی را قطع کرده و این جنگ را به اتمام خواهد رساند.
بایدن برنده انتخابات شد اما در 14 ماهی که از حضورش در کاخ سفید میگذرد هنوز نهتنها گامی برای اتمام جنگ برنداشته، بلکه بهرغم انتقادات، همانند پیشینیان خود علاوه بر همکاریهای لجستیکی و اطلاعاتی با ائتلاف عربی، ارسال سلاح به عربستان، امارات و اردن را ادامه داده تا تسلیحات آمریکایی همچنان در یمن قربانی بگیرند.
گزارش دسامبر 2018 نیویورکتایمز، با آنکه در بعضی از لایههای زیرین معنایی خود به تکرار روایتهای سیاسی آمریکا از جنگ یمن میپردازد اما از آن جهت که روایتی است از رنج مردمی که هدف یکی از بمبهای آمریکایی در یمن قرار گرفتهاند جالب توجه است. این گزارش از بمباران یک شهر فقیر دورافتاده یمن به نام ارحب در همان نخستین روزهای آغاز تجاوز سعودیها به این کشور آغاز میشود؛ جایی که اجتماع شبانه مردم یکی از روستاها در حالی که برای حفر چاه آب جشن گرفته بودند توسط سعودیها و جنگندهها و بمبهای ساخت آمریکایشان به خاک و خون کشیده شد.
در این مقاله نیویورکتایمز به تجربهای عجیب اشاره شده؛ اینکه حتی کودکان یمنی هم صدای جنگندههای «اف 15» سعودی را که نزدیک میشوند میشناسند.
سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری هم نسبت به فجایعی که این بمبها بر سر زیرساختها، کارخانهها، جادهها، پلها، بیمارستانها و چاههای یمن، همین طور مراسمهای عزاداری، جشنهای عروسی، تجمعات زنان و حتی یک اتوبوس مدرسه پر از کودکان آوردهاند هشدار دادهاند اما هیچ دولت غربیای ککش هم نگزیده است.
سعودیها همچنین با هدف اعلامی دور کردن سلاح از دستان حوثیها، یمن را محاصره کردند اما این کار ارائه کمکهای غذایی و انساندوستانه به این کشور فقیر را بشدت سخت کرده است. کارزار بمبارانها و محاصره باعث ایجاد فاجعهبارترین بحران انسانی در جهان شده است. ۸ میلیون نفر در آستانه قحطی هستند. به گفته یک سازمان امدادی بینالمللی به نام «کودکان را نجات دهید»، 85 هزار یمنی زیر 5 سال تا همین حالا به خاطر گرسنگی جان دادهاند. شیوع وبا به 21 استان از 22 استان یمن افزایش یافته است (آمار اواخر سال 2018).
سعودیها در انجام کارزار حملات خود در یمن، کمک کشورهای خلیجفارس از قبیل امارات عربی متحده، بحرین و همچنین کشورهای آفریقایی مجاور شامل سودان و مصر را نیز جلب کردند اما مهمترین منبع حمایت مادی از سوی یک متحد دوردست بوده است: آمریکا. ایالات متحده از سال 2015 برای کمک به ممانعت از رسیدن تسلیحات به یمن شروع به اعزام ناوهای جنگی خود به منطقه کرده است. در حالی که پرواز هواپیماهای سعودی به یمن شروع شدند فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) به صورت روزانه شروع به پرواز سوپرتانکرها در ماموریت سوخترسانی کرد. شاید جنجالیترین موضوع این باشد که آمریکا میلیاردها دلار تسلیحات با فناوری پیشرفته به سعودیها فروخته تا به آنها در مقابله با نفوذ ایران در قسمت جنوبیشان کمک کند.
تنها اوباما در سال 2010 یک بسته از توافقها به ارزش 60 میلیارد دلار جهت دادن جتهای جنگنده پیشرفته و دیگر تسلیحات به سعودیها را اعلام کرد.
بعد از روی کار آمدن ترامپ، سناتور رند پال در جلسه سنا برای رایگیری درباره طرح ممانعت از فروش سلاح به سعودی گفت:«آنچه اینجا دارد اتفاق میافتد عجیب است و این کار بدون اجازه شما اما با سلاحهای شما در حال انجام است».
کنگره ظاهرا به بحث درباره مداخله آمریکا در جنگ یمن ادامه میدهد در حالی که دولتهای دموکرات و جمهوریخواه تا همین حالا ظرفیت قابل توجهی را در اختیار کارزار حملات هوایی به رهبری عربستان سعودی قرار دادهاند. طبق دادههای انتقال تسلیحاتی «بنیاد بینالمللی تحقیقات صلح استکهلم» فقط از سال 2010 تا سال2017 ایالات متحده 30 فروند جت جنگنده چندکاره «اف 15» به همراه 84 بالگرد رزمی، 110 موشک کروز هوا به زمین و نزدیک به 20 هزار بمب هدایتشونده به عربستان سعودی تحویل داده است. این مورد آخر شامل 11320 پیوویز (بمبهای بزرگ هدایتشونده پرهدار لیزری) میشود و میتوان آن را از فاصله 9 مایلی در ارتفاع 40 هزار فوت پرتاب کرد.
گزارش جفری استرن در ارحب به پایان میرسد؛ جایی که بازمانده مجروح و خرد شده و ورشکسته همان بمبارانی که در ابتدا توصیفش رفت، خبرنگار آمریکایی را وامیدارد تا حرکت ترکش بمب زیر پوست سرش را لمس کند: «میتوانستم تکههای سخت فلز را که زیر غضروف فکش حرکت میکنند حس کنم. دستم را به سمت شقیقهاش برد. انگار که چیز شکسته شدهای در آن قسمت زیر پوستش میلغزید، گویی که میخواهند از انگشتانم فرار کنند. پلکهایش را پایین انداخت تا جایی را که فولاد هنوز در آن باقی مانده بود نشانم بدهد. از ذهنم گذشت که در پایان این سفر چه مواجهه سوررئالی با مهمات آمریکایی داشتهام؛ سفری که از جنوب غرب آمریکا (آریزونا) آغاز شده و مرا این همه راه تا صورت مردی در این نقطه دورافتاده در قلب این کشور بشدت فقیر کشانده بود؛ مردی که تا همین 2 سال و یک ماه قبل تصور میکرد چیزهایی هستند که میتواند به خاطرشان جشن بگیرد».
ارسال به دوستان
رسانه کنگره آمریکا:
اسرائیل جدید زلنسکی جای خطرناکی است!
شبکه هیل، ارگان کنگره آمریکا دیروز به تحلیل اظهارات جنجالی اخیر «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین درباره تبدیل این کشور به یک اسرائیل دیگر پرداخت. «کیتی هالپر» روزنامهنگار آمریکایی در این شبکه تلویزیونی ادعاهای اخیر زلنسکی مبنی بر اینکه دولت اوکراین قصد دارد از مدل رژیم صهیونیستی پیروی کرده و به جای تبدیل شدن به کشوری بیطرف مانند سوییس، به کشوری تماماً نظامی تبدیل شود را زیر ذرهبین قرار داد.
رئیس جمهور یهودی اوکراین که از یک مافیای صهیونیستی یهودیان تندرو در دونباس (شرق) برخاسته، در حالی چنین لافی زده که رژیم صهیونیستی در روزهایی که از جنگ اوکراین میگذرد عملا دولت کییف را که نزدیکترین روابط را با تلآویو داشت به حال خود رها کرده است. نیاز شدید اسرائیلیها به حمایت سیاسی روسیه در مقابل تهدید بزرگ محور مقاومت در منطقه و همچنین منابع مالی سرشار الیگارشهای یهودی روسیه که به فلسطین اشغالی سرازیر شدهاند، باعث شده رژیم صهیونیستی نقش یک «یهودای خائن» را در قبال اوکراین جنگزده ایفا کند، نه یک «مکابی جنگجو».
کار به جایی رسید که «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی که در روزهای نخست تهاجم روسیه به اوکراین فعالانه میان مسکو و کییف رایزنی میکرد، به زلنسکی پیشنهاد داد بدون قید و شرط تسلیم پوتین شود تا غائله جنگ بخوابد. این یک اهانت از سوی طرف اسرائیلی تلقی شد. سپس رژیم صهیونیستی با ادامه این سیاست موذیانه، از ارسال تجهیزات جنگی موثر برای نظامیان اوکراین اجتناب کرد، آن هم به رغم نقش فعال ارتش عبری و مستشاران صهیونیست در آموزش و تجهیز ارتش اوکراین در روزهای پیش از آغاز جنگ اوکراین.
با ادامه اشغال و بحران اوکراین، کار کییف و تلآویو به مرحله جنگ لفظی هم رفت و ۲ رژیم تا احضار سفرای یکدیگر نیز پیش رفتند. کار به جایی رسید که هفته گذشته، سفیر اوکراین در تل آویو جلسه سخنرانی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی «یائیر لاپید» را در اعتراض به مواضع دولت او در قبال کشورش ترک کرد.
همچنین در روزهای اخیر رژیم تلآویو درخواست اوکراین برای دریافت سامانه موشکی گنبد آهنین را رد کرده و اجازه نداد آمریکاییها هم خشابهای این سامانه را به این کشور ارسال کنند.
از طرف دیگر بنیاد صهیونیستی یادبود هولوکاست در بیتالمقدس اشغالی، با وجود همه فشارها برای حمایت از دولت اوکراین، حاضر به این کار نشد، چرا که کییف به شکلی آشکار از نیروهای نئونازی در ساختار ارتش خود بهره میبرد.
با همه اینها رئیسجمهور اوکراین که بارها خود را دوست نزدیک اسرائیل معرفی کرده پنجم آوریل ضمن این ادعا که کشورش را به یک اسرائیل جدید تبدیل میکند، گفت: «تعجبی نخواهد داشت که نیروهای مسلح و گارد ملی ما در تمام ادارات، مغازهها و سینماها حضور داشته باشند و تمام مردم سلاح در دست داشته باشند. اطمینان دارم مساله امنیت ظرف 10 سال آینده اولویت شماره یک ما خواهد بود».
اشاره زلنسکی به عنوان کسی که خود را مرید اسرائیل معرفی میکند، به وضعیت کنونی در فلسطین اشغالی است که در آن شهرکنشینان آزادانه سلاح حمل میکنند و همواره جوی امنیتی بر آن حاکم است.
کیتی هالپر، کارشناس شبکه تلویزیونی هیل اما حرفهای زلنسکی را چنین تحلیل میکند: «جالب این است که میتوان فهمید که چرا او میگوید باید ارتش داشت اما عجیب این است که چنین فرهنگ مسلحانه افراطی را شکل داده یا ایجاد آن را پیشبینی میکند».
به گفته این تحلیلگر آمریکایی، زلنسکی با این اظهارات قصد دارد این پیام را به آمریکا مخابره کند که میتواند متحد باارزشی برای واشنگتن باشد.
او در این باره میگوید: «فکر میکنم او تلاش میکند این پیام را به ایالات متحده و اسرائیل برساند که میتواند متحد موثری باشد. او احتمالاً در حال ارسال پیامی است به مخاطب آمریکایی، مخاطب اسرائیلی و شاید جماعت راستگرای اوکراین که باید آنها را راضی کند. همچنین به وضوح این پیام را مخابره میکند که قرار نیست از مواضع خود عقبنشینی کند».
با این حال خانم هالپر معتقد است تصویری که زلنسکی از اوکراین پس از جنگ همانند فلسطین اشغالی ارائه میدهد، تصویری از یک جای خطرناک است. او میگوید: «تصور قدم زدن مردم اسلحه به دست در سوپرمارکتها و سینماها، روش عجیبی برای به تصویر کشیدن چنین پیامی است».
* دیدار جانسون با زلنسکی در کییف
پایتخت اوکراین روز شنبه شاهد حضور متوالی سومین مقام ارشد اروپایی از زمان رفع حصر کییف توسط قوای روس بود. «بوریس جانسون» نخستوزیر بریتانیا در سفر به این شهر با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین دیدار کرد. پیش از او، «اورسولا فون در لاین» و «جوزف بورل» رئیس کمیسیون و نماینده عالی اتحادیه اروپایی در امور خارجی در کییف با زلنسکی دیدار کرده بودند. جانسون در دیدار با زلنسکی از آمادهسازی بسته جدیدی از کمکهای مالی و نظامی لندن خبر داد. طبق گفته مقامات انگلیسی ۱۲۰ خودروی زرهی و سامانههای موشکی جدید ضد کشتی به اوکراین تحویل داده خواهد شد. اوایل این هفته نیز دولت بریتانیا از انتقال تجهیزات نظامی به ارزش ۱۰۰ میلیون پوند به اوکراین خبر داده بود. همچنین انگلیس یک وام ۵۰۰ میلیون دلاری به اوکراین میدهد. همزمان با سفر بوریس جانسون به کییف یک کنفرانس بینالمللی برای کمک به آوارگان جنگی اوکراین در ورشو، پایتخت لهستان برگزار شد. به گفته فون درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، کشورهای شرکتکننده در این کنفرانس متعهد شدند ۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو به آوارگان و جنگزدگان اوکراینی کمک کنند که سهم آلمان به تنهایی 425 میلیون یورو کمکهای بشردوستانه خواهد بود.
ارسال به دوستان
انتخابات ریاستجمهوری فرانسه دیروز برگزار شد
تجمع ضد مکرون در روز انتخابات
در حالی که جوامع اغلب کشورهای اروپا تحتالشعاع جنگ روسیه و اوکراین هستند، مردم فرانسه اعتراضاتشان را معطوف به مخالفت با دولت خودشان کرده و بارها علیه هزینههای بالای زندگی و بهای بیمه اعتراض کردهاند. روز شنبه پیش از آغاز انتخابات ریاستجمهوری فرانسه، پاریسیها اقدام به تظاهرات خیابانی علیه دولت امانوئل مکرون کردند. این تجمع بزرگ با شعار «راهپیمایی برای آینده» اگرچه به روال تظاهرات ضد دولتی هفتگی طی ۳ سال و نیم اخیر توسط جنبش موسوم به جلیقهزردها در فرانسه برگزار شد اما به طور ویژهای انتخابات روز یکشنبه را هدف قرار داده بود. رسانههای فرانسوی، پیامدهای همهگیری کرونا بر امکانات و هزینههای مراقبتهای بهداشت و سلامت همراه با مساله تورم را جزو نگرانیهای اصلی رایدهندگان فرانسوی در انتخابات دیروز برشمردند.
به رغم واجد شرایط بودن حدود 48.7 میلیون نفر از مردم فرانسه برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری این کشور، رسانهها با اشاره به نتایج نظرسنجیها از بیمیلی فرانسویها برای رای دادن در انتخابات خبر دادند. فرانس ۲۴ در این باره نوشت: «نظرسنجیها هشدار دادهاند شاید یکچهارم از دادن رای امتناع کنند».
بنا بر گزارش این شبکه فرانسوی، ۲ نامزدی که بیشترین آرا را در انتخابات دور اول ریاستجمهوری این کشور کسب کنند به دور دوم و نهایی انتخابات در تاریخ ۲۴ آوریل (چهارم اردیبهشت) راه خواهند یافت.
منابع رسانهای در فرانسه صبح دیروز از آغاز انتخابات ریاستجمهوری این کشور و باز شدن شعبههای اخذ رای خبر دادند. انتخابات فرانسه در شرایطی آغاز شد که پیش از این نظرسنجیها نشان میداد «امانوئل مکرون» رئیسجمهور این کشور و «مارین لوپن» رهبر دست راستی و افراطی «جبهه ملی» از بیشترین شانس برای راه یافتن به دور دوم انتخابات ریاستجمهوری برخوردارند.
این رسانه با اشاره به وضعیت موجود در مبارزات انتخابات ریاستجمهوری سال جاری فرانسه نوشت: «قدرت خرید [مردم فرانسه] و جنگ در اوکراین در صدر نگرانیهای رایدهندگان در آخرین مرحله از کارزار غیرمعمول [انتخابات] بوده و این کارزار عمدتا تحتالشعاع جنگ قرار گرفته است».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|