|
طرح شفافیت قوا و دستگاههای اجرایی تقدیم هیأترئیسه مجلس شد
طرح «شفافیت قوای سهگانه و دستگاههای اجرایی و سایر نهادها» با امضای جمعی از نمایندگان به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ارسال شد. طبق اعلام حجتالاسلام احد آزادیخواه، نماینده مردم ملایر، قریب به 200 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این طرح را امضا کردهاند.
ارسال به دوستان
تعرض به کنسولگری ایران در هرات جدیبودن توطئه قومی و مذهبی را نشان داد
خطر در کمین است
گروه سیاسی: غروب روز دوشنبه سفارت ایران در کابل و کنسولگری کشورمان در هرات از سوی برخی جریانهای ضدایرانی و غربگرای افغانستانی مورد تعرض قرار گرفت؛ حادثهای که میتوان نشانههایی از یک سناریوی تفرقهافکنانه میان تهران و کابل را در آن مشاهده کرد.
به گزارش «وطنامروز»، اگرچه تجمعی که در مقابل سفارت ایران برپا شد، محدود بود اما تجمع هرات رنگ و بوی خشونت به خود گرفت و با سنگپرانی به سمت ساختمان کنسولگری ایران همراه شد. تعرضکنندگان با آتش زدن در ورودی کنسولگری سعی در ورود به داخل ساختمان داشتند که با حضور والی هرات و نیروهای نظامی در صحنه، موفق به این اقدام نشدند.
تجمعکنندگان هدف از تعرض به ساختمان کنسولگری ایران در هرات را واکنش به رفتار مردم ایران با مهاجران افغانستانی دانستند(!) این ادعا در حالی است که در 8 ماه گذشته و همزمان با سقوط دولت اشرف غنی، میلیونها نفر از شهروندان افغانستانی به سمت ایران فرار کرده و تعداد مهاجران این کشور در ایران افزایش بیسابقهای یافته است.
ساعاتی پس از تعرض به کنسولگری ایران در هرات، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه با یادآوری مسؤولیت قطعی هیات حاکمه سرپرستی افغانستان در حفظ و صیانت از امنیت اماکن دیپلماتیک، اعلام کرد: امنیت کامل سفارت و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در هرات و دیگر شهرهای افغانستان باید به صورت کامل تامین و تضمینهای لازم برای فعالیت امن این نمایندگیها ارائه شود.
خطیبزاده با اشاره به پیوندهای عمیق تاریخی و چندلایه ۲ ملت ایران و افغانستان و چند دهه میزبانی محترمانه دولت و ملت ایران از مردم افغانستان، نسبت به طراحیهای توطئهگران و بدخواهان ۲ کشور ایران و افغانستان هشدار داد و گفت: متاسفانه برخی کلیپها و اظهار نظرها با هدف ایران یا افغانستانهراسی در حال انتشار است که تحریک عواطف مردم ۲ کشور را هدف قرار داده و هوشیاری بیش از پیش مردم و مسؤولان ۲ کشور را میطلبد.
بهادر امینیان، سفیر کشورمان در افغانستان نیز در مصاحبهای گفت: میخواهم هشدار بدهم که فتنه و توطئهای در راه است.
* پای غرب در میان است
برخی منابع محلی میگویند پشت صحنه برپایی این تجمع و تعرض به ساختمان کنسولگری ایران در هرات، گروههای «جنبش عدالت و آزادی» و «تیم بانوان عدالتجو» که منش غربگرایانه دارند و پیش از این نیز توسط غربیهای حاضر در افغانستان تأمین مالی میشدند قرار دارند و اتفاقات روز دوشنبه آخرین مورد نخواهد بود و این گروهها برای روزهای آینده نیز فراخوان تظاهرات دادهاند.
نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان نیز در ارتباط با اتفاقی که در هرات افتاد با اشاره به تلاش دشمن برای ایجاد فتنه میان ۲ ملت ایران و افغانستان، گفت: از چند ماه قبل همزمان با بروز تحولات در افغانستان، دشمنان ۲ ملت ایران و افغانستان تمام تلاش خود را به کار بستند که ۲ کشور همسایه را وارد درگیری و نزاع کرده و همدلی میان ۲ ملت را به کدورت تبدیل کنند.
حسن کاظمیقمی ادامه داد: اکنون نیز پس از چند ماه، فتنه جدید چندلایه دشمنان دو ملت با چهرهای جدید آغاز شده است. از چند هفته پیش با تصاویر و ویدئوهای ساختگی و سخیف و انتشار گسترده آنها در فضای مجازی، احساسات مردم ۲ کشور را جریحهدار کرده و باعث برخی تحرکات شدند.
دستیار ویژه رئیسی در امور افغانستان ضمن اشاره به جنایت تروریستیای که در حرم مطهر رضوی انجام شد، اظهار داشت: شک نداریم که این اتفاق نیز در همین پازل تکمیل شد و دشمن تلاش کرد علاوه بر فضای مجازی، در فضای حقیقی و بین مردم نیز اقدامات تخریبی خود را پی بگیرد.
وی در پایان تصریح کرد: اتفاقاتی که مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات و سفارت کشورمان در کابل افتاد نیز دارای پشتصحنه بیرون از افغانستان است و تحرکاتی از بیرون وجود دارد. از حکومت سرپرست در افغانستان میخواهیم علاوه بر برخورد جدی با عوامل این تظاهرات، تلاش رسمی خود برای آرام کردن فضا را به کار بندد.
در همین رابطه احمد وحیدی، وزیر کشور در جلسهای که روز گذشته در قرارگاه ستاد ملی مبارزه با کرونا داشت، در پاسخ به سوالی درباره فیلمهای منتشر شده از مرزهای ایران و افغانستان، اظهار داشت: جریاناتی به دنبال این هستند که بین ایران و افغانستان و بین ملت ما و افغانستان اختلاف بیندازند. اینها برنامهریزی دشمن است. ۲ ملت سابقه روابط دیرینه دارند و ما میزبان مهاجران افغان هستیم. روابط تجاری خوبی با افغانستان داریم. عدهای در هرات و کابل کارهایی کردند که مورد تایید نیست و معلوم است که هدایتشده است.
وحیدی گفت: اینها سعی میکنند تشنج ایجاد کنند و ما و مسؤولان افغانستان باید نسبت به این امر مراقبت کنیم. بر اساس گزارشهایی که به ما دادهاند، مسؤولان افغانستان نیز تذکر دادهاند و مردم باید توجه داشته باشند که این تلاشهای دشمن برای ایجاد حساسیتهای غیرواقعی را قبول نکنند تا بتوانیم انشاءالله روابط فرهنگی و اقتصادی خوبی بین ۲ کشور داشته باشیم.
* کاردار افغانستان به وزارت امور خارجه احضار شد
روز گذشته در پی حوادث اخیر، کاردار افغانستان به وزارت امور خارجه احضار و ضمن اعتراض شدید، به وی اعلام شد بخشهای کنسولی نمایندگیهای ایران در افغانستان، تا اطلاع ثانوی فعالیتهای خود را متوقف کردهاند.
مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه با یادآوری مسؤولیت دولتها در برقراری امنیت نمایندگیهای دیپلماتیک، خواستار برخورد قانونی دولت افغانستان با حملهکنندگان به نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران شد.
در راستای توقف فعالیت بخشهای کنسولی نمایندگیهای ایران، کنسولگری کشورمان در مزارشریف نیز طی اطلاعیهای اعلام کرد خدمات کنسولی و صدور روادید تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.
بهرغم اعتراضی که مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه به کاردار افغانستان داشت و اطلاعیهای که کنسولگری ایران در مزارشریف صادر کرد، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: تمام نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در افغانستان باز بوده و به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی در ادامه تأکید کرد: از هیات حاکمه سرپرستی افغانستان انتظار میرود مسؤولانه امنیت کامل دیپلماتها و اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در افغانستان را تأمین و حفاظت کند.
در همین زمینه بعدازظهر روز گذشته وزیر امور خارجه کشورمان هم در تماس تلفنی با سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل و همچنین سرکنسول کشورمان در هرات از سلامتی همه همکاران شاغل در این نمایندگیها اطمینان حاصل کرد.
حسین امیرعبداللهیان در این تماس تلفنی مراتب ناخرسندی خود را از عدم فراهم آوردن تمهیدات لازم برای تامین امنیت نمایندگیهای دیپلماتیک که وظیفه کشور میزبان است ابراز داشت.
امیرعبداللهیان با اشاره به مذاکرات اخیر خود با سرپرست وزارت خارجه هیات حاکمه موقت افغانستان در چین، تاکید کرد حفظ کامل امنیت اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران بر عهده هیات حاکمه کنونی افغانستان است و باید نسبت به تعرض به سفارت ایران در کابل و سرکنسولگری کشورمان در هرات توضیح دهند.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: باید مراقب توطئه دشمنان مشترک در این باره بود.
* زنگ خطر جنگ قومی- مذهبی
تبدیل کردن آسیای مرکزی به کانون گروههای تکفیری و تروریستی و در نهایت نشانه گرفتن امنیت دیگر کشورها از جمله ایران یکی از سناریوهایی بود که از سال گذشته پس از آنکه آمریکا با چراغ سبز خود قدرت را به طالبان تحویل داد، مطرح شد. بر این اساس افغانستان ناامن و پرتلاطم عملا تبدیل به یکی از بحرانهای امنیتی جمهوری اسلامی میشد که 900 کیلومتر با این کشور مرز مشترک داشت. در این میان نفرتافکنی و تفرقهآفرینی در پوشش فعال کردن گسلهای قومی و مذهبی از جمله مقدماتی بود که برای عملیاتی شدن این توطئه لازم بود.
با چنین نگاهی میتوان بسیاری از حوادث اخیر را به مثابه دانههای یک تسبیح در کنار یکدیگر قرار داد. حمله تروریستی یک تبعه افغان به 3 طلبه جهادی در حرم امامرضا(ع) در روزهای آغازین ماه مبارک رمضان زنگ خطر را نسبت به توطئه جنگ مذهبی به صدا درآورد؛ اقدامی که از سوی یک فرد تکفیری انجام شد و میتوانست خشم مذهبی مردم ایران را به عنوان کشوری با اکثریت جمعیت شیعه با خود به همراه داشته باشد. در کنار این اقدام تروریستی در خاک ایران، پی گرفتن موج ایرانستیزی با انتشار تصاویر عمدتا مجعول از اذیت و آزار مهاجران افغانستانی و در نهایت حمله به کنسولگری و دفاتر دیپلماتیک ایران در افغانستان نشان از یک استراتژی بحرانآفرین در پوشش ایرانستیزی و افغانستیزی داشت.
عملی شدن این توطئه با گرفتن بخش زیادی از توان کشور و درگیر شدن در سلسله بحرانهای امنیتی اصطکاکآفرین، مرزهای شرقی کشورمان را آبستن مجموعهای از تنشهای پرهزینه میکند.
در چنین فضایی مدیریت فضای روانی در جامعه ایران و افغانستان به مثابه عاملی بازدارنده برای مهار فتنه جنگ قومی - مذهبی امری ضروری به حساب میآید.
سرمایهگذاری گسترده کشورهای غربی و برخی کشورهای عربی در عرصه فعالیتهای رسانهای در افغانستان در سالهای گذشته همواره با خط ثابت ایرانستیزی با بهانههای مختلف همراه بوده است. قوامبخشی به یک جریان غربگرای افغان که نفرتپراکنی علیه ایران را کارویژه اصلی خود میداند، در سالهای اخیر باعث شده مواضع ضدایرانی زیادی از تریبونهای رسانهای و سیاسی این کشور به گوش برسد. مقصر امور جلوه دادن تهران در بحرانهای افغانستان، آن هم در شرایطی که این کشور به مدت 2 دهه تحت اشغال آمریکا بوده و متقابلا ایران نیز میزبان میلیونها مهاجر و آواره افغانستانی بوده، بخوبی مؤید این واقعیت است که جریانات وابسته به غرب در افغانستان، نفرتپراکنی علیه ایران را رسالت اصلی خود میپندارند.
مهار بحران بالقوه جنگ قومی -مذهبی علاوه بر مدیریت فضای روانی در ایران و افغانستان، نیازمند برخورد قاطع با جریاناتی است که برای فعال شدن گسلهای قومی - مذهبی رو به نفرتآفرینی به بهانههای مختلف میآورند. آنچه هفته گذشته در مشهد اتفاق افتاد و تعرض روز دوشنبه به کنسولگری ایران در هرات، نمود نهایی مجموعه فعالیتهایی بود که در سالهای گذشته شده بود. رویکرد صحیح و توازنبخش در مواجهه با مخاطرات افغانستان میتواند ضمن مهار بسیاری از تهدیدها امکان فرصتآفرینی را نیز برای کشورمان به وجود آورد. افغانستان به عنوان جامعهای مسلمان که بسیاری از مردمانش به زبان فارسی تکلم میکنند، بخشی جداییناپذیر از حوزه تمدنی ایران است که یقینا عوامل و سرمایههای اشتراکآفرینش با ایران بسیار بیشتر از متغیرهای افتراقآفرین است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت نیروهای انقلابی در کشور:
مدیریت کشور جای بانیان وضع موجود نیست
گروه سیاسی: رئیسجمهور شبکه هیأتهای مذهبی را مجموعهای اثرگذار و ارزشمند توصیف کرد و اظهار داشت: هیأتهای مذهبی از جوانان بااخلاص و دلداده به انقلاب و ارزشهای اسلامی تشکیل شده که در تمام صحنههای انقلاب حضور موثر و تعیینکننده دارند و ظرفیتی بیبدیل برای کشور به حساب میآیند.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در دیدار ذاکرین اهل بیت(ع) با بیان اینکه امروز برای پیشرفت و آبادانی کشور و رفع مشکلات مردم وظیفه سنگینی بر عهده داریم، گفت: امیدهای بسیاری در دل مردم برای ایجاد گشایش و رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی ایجاد شده است و دولت با همه توان مصمم است در این مسیر گام بردارد. رئیسجمهور با اشاره به شرایط نامناسب اقتصادی در شروع به کار دولت سیزدهم، گفت: با عنایت خداوند متعال توانستیم برای کشور درآمد ایجاد کنیم و بدون استقراض از بانک مرکزی یا خلق پول که تورم را بهشدت افزایش میداد، حقوق کارکنان را بدون یک روز تاخیر، پرداخت کنیم. وی با بیان اینکه دولت مصمم است با افزایش درآمدها و کاهش هزینهها کشور را به رشد اقتصادی مطلوب برساند، اظهار داشت: متاسفانه در ۸ سال گذشته متوسط نرخ رشد اقتصادی بسیار پایین بود اما در این دولت برای سال جاری، رشد ۸ درصدی را هدفگذاری کردهایم و برای این کار سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی آغاز شده است.
رئیسی با تاکید بر اهتمام دولت بر استفاده از نیروهای انقلابی و ارزشی اظهار داشت: همواره به مسؤولان تاکید دارم که در ردههای مختلف از نیروهای انقلابی باانگیزه و بویژه جوانان استفاده کنند. رئیسجمهور با اشاره به سخنان یکی از میهمانان درباره تقدم کار فرهنگی بر فعالیتهای اقتصادی، تاکید کرد: هر ۲ جزو اولویتهای کشور هستند و باید همزمان مورد توجه قرار بگیرند. دولت تلاش میکند هم موضوعات معیشتی و اقتصادی را پیگیری کند و در کنار آن موضوعات فرهنگی را هم با جدیت دنبال کند.
وی با اشاره به اقدامات دولت برای افزایش درآمدزایی برای کشور گفت: در چند ماه گذشته به واسطه اقدامات انجام شده، حجم تبادلات تجاری و صادرات به کشورهای مختلف دنیا چندین برابر شده است و در حالی که در گذشته فروش نفت را به امضای قراردادهای مختلف منوط کرده بودند امروز براحتی نفت را صادر میکنیم و با این کار مشخص شد اگر اراده جدی برای انجام کار وجود داشته باشد، هیچ مانعی نمیتواند جلودار کشور باشد. رئیسی گفت: دولت به همه احترام میگذارد اما بیتردید کسانی که بانیان وضع موجود هستند و مردم از عملکرد آنان رضایت ندارند، نباید در عرصههای مدیریتی مورد استفاده قرار بگیرند. داشتن روحیه انقلابی، جهادی و کارآمد بودن از محورهای مورد تاکید این دولت است.
رئیسجمهور در ادامه استفاده از ظرفیت هیأتهای مذهبی را مورد تاکید قرار داد و گفت: هیأتهای مذهبی از جوانان بااخلاص و همیشه در صحنه تشکیل شده است و میتوان از این ظرفیت بیبدیل برای رفع بسیاری از مشکلات استفاده کرد. رئیسی خاطرنشان کرد: دشمنان و بدخواهان نظام کوچکترین خطای نیروهای انقلابی و دولت را بزرگنمایی میکنند لذا باید همواره ضمن حفظ هوشیاری، کیفیت و محتوای فعالیتها را تقویت کرد و ارتقا داد. وی ادامه داد: جلسات هیأتهای مذهبی کلاس درسآموزی و خودسازی است و لازم است در آن از اشعار و مطالبی استفاده شود که برای جوانان سازنده بوده و اخلاق و معنویت را در وجود آنان رشد دهد. رئیسی با اشاره به اهمیت ارتباط مسؤولان و دولتمردان با بدنه جامعه خاطرنشان کرد: شخصا همواره تلاش داشتم که ارتباط خود را با مردم حفظ کنم و در هر جایگاهی که بودم آن را قطع نکردم و امروز دولت در کنار این ارتباطها، از انتقال دیدگاهها و نظرات مردم توسط علما و مداحان و کسانی که با بدنه مردم ارتباط تنگاتنگ دارند، استقبال کرده و آن را برای خود مغتنم میداند.
شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین سند جامع تحول را دنبال خواهد کرد
رئیسجمهور روز گذشته همچنین در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شعار سال مبنی بر «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» رویکرد این شورا را در فصل جدید فعالیت و تلاش برای تحقق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری از جمله شعار سال دانست و تاکید کرد: با توجه به حکم مقام معظم رهبری انتظار میرود شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایت تحرک و تدبیر خود را در این راستا به کار گیرد. رئیسی با قدردانی از تلاشهایی که برای تدوین سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شده است، این سند را نقشه راه شورا خواند و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در چارچوب پاسخ به مطالبه رهبر معظم انقلاب تدوین این سند جامع را دنبال میکند. وی تصریح کرد: عموم جامعه و بویژه نخبگان و کسانی که دغدغه فرهنگی دارند، از این شورا انتظار اقدامات جامع و خردمندانه دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس:
تیم مذاکرهکننده از خطوط قرمز عدول نکرده است
محمود عباسزادهمشکینی درباره مفاد جلسه وزیر امور خارجه و رئیس تیم مذاکرهکننده ایران با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست که در محل وزارت امور خارجه برگزار شد، گزارش مفصلی درباره مذاکرات وین توسط حسین امیرعبداللهیان و علی باقریکنی به اعضای کمیسیون ارائه شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: سوالات اعضای کمیسیون مطرح شد و به همه سوالات پاسخ داده شد. برداشت بنده و اعضای کمیسیون از مجموع گزارشهایی که ارائه شد با توجه به پاسخهای جدی که وزیر امور خارجه و تیم مذاکرهکننده ارائه دادند، این است که خوشبختانه پیشرفت مذاکرات تا امروز خوب بوده و تیم مذاکرهکننده در چارچوب خطوط قرمز نظام و منافع ملی کشور حرکت کرده است.
عباسزاده تصریح کرد: بر اساس آنچه در این گزارشها بیان شد، هنوز پیشنویسی به صورت رسمی ارائه نشده است که ما به عنوان پیشنویس بخواهیم درباره آن قضاوت کنیم. البته در هر جلسهای صورت مذاکرات توسط طرفین ثبت شده است ولی درباره صورت مذاکرات و مطالبی که بیان شده، همچنان اختلاف نظرهایی وجود دارد. پیشنویس متنی است که ۲ طرف درباره آن توافقات شفاهی خود را بیان کنند و برای امضای وزرای خارجه طرفین آماده شود. به عبارتی پیشنویس نهایی هنوز آماده نشده که بخواهیم درباره آن قضاوت کنیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اظهار داشت: تا امروز تخطی از خطوط قرمز دیده نشده است. بنده به گزارش رسمی مسؤولان استناد میکنم که بر اساس مستنداتی که ارائه شده، هنوز اعضای کمیسیون به این نتیجه نرسیدهاند که از خطوط قرمز تخطی شده است.
وی افزود: تیم مذاکرهکننده به دنبال یک توافق خوب است و روند کار نشان میدهد توافق شدنی است. فقط اگر طرف مقابل حداقل انصاف، جدیت و حسننیت را داشته باشد، میتوانیم به توافق برسیم تا منافع طرفین تامین شود.
عباسزادهمشکینی گفت: تیم مذاکرهکننده تاکید کرد مفاد جلسات وین، عملکرد و آنچه در مذاکرات میگذرد را مرحله به مرحله با نهادهای نظام تنظیم میکنند و پیشنهادات را هماهنگ کرده و جای نگرانی وجود ندارد. اگر هم توافقی شود این توافق تامینکننده منافع ملی ما خواهد بود. اگر هم توافق نشود زیر بار توافق تحمیلی نخواهیم رفت.
***
ابلاغ 4 قانون مصوب مجلس توسط رئیسجمهور
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در اجرای اصل یکصدوبیستوسوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه انتخابات» و «قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه شوراها و شهرداریها» را برای اجرا به وزارت کشور، مجلس شورای اسلامی و معاونت حقوقی رئیسجمهور در حوزه نهاد ریاستجمهوری ابلاغ کرد.
رئیسجمهور همچنین «قانون فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ورزش» را نیز برای اجرا به وزارت ورزش و جوانان، مجلس شورای اسلامی و معاونت حقوقی رئیسجمهور در حوزه نهاد ریاستجمهوری ابلاغ کرد.
رئیسجمهور «قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» را نیز برای اجرا به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه نهاد ریاستجمهوری، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور و وزارت دادگستری ابلاغ کرد.
***
مردم یمن با روحیه مقاومت درباره سرنوشتشان تصمیم میگیرند
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته (سهشنبه) در دیدار سفیر دولت نجات ملی یمن، با اشاره به مقاومت مردم یمن در برابر حملات ائتلاف سعودی، بر لزوم رفع محاصره کامل یمن و برقراری آتشبس دائم و همچنین فراهم شدن زمینه گفتوگوهای یمنی جهت تعیین سرنوشت مردم این کشور تاکید کرد.
وزیر امور خارجه گفت: مردم یمن با برخورداری از روحیه مقاومت و هوشمندی درباره سرنوشت خود تصمیم میگیرند. ابراهیم الدیلمی، سفیر دولت نجات ملی یمن نیز در این دیدار از مواضع دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از یمن قدردانی کرد.
وی در این دیدار وزیر امور خارجه کشورمان را در جریان روند آتشبس موقت و آخرین تحولات قرار داد.
***
۲۰۹ حوزه انتخابیه امتیازبندی شدند
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی، از بررسی طرح اصلاح جدول حوزههای انتخابیه و افزایش تعداد نمایندگان مجلس در جلسه کمیسیون خبر داد. روحالله نجابت گفت: در ابتدای جلسه صباغیان، مسؤول کارگروه بررسی این طرح گزارشی اجمالی از طرح داد و افزود که پس از تصویب کلیات این طرح در کمیسیون، طرح به مرکز پژوهشها ارجاع شد.
وی ادامه داد: مرکز پژوهشها با حضور رئیس کارگروه و دستگاههای مرتبط از جمله وزارت کشور، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی، طرح را در مدت زمان تقریبی ۶ ماهه بررسی و گزارش اقدامات صورت گرفته را ارائه کرد.
سخنگوی کمیسیون شوراها اظهار داشت: مرکز پژوهشها با شاخص قرار دادن محورهای جمعیت، مباحث جغرافیایی و سیاسی- امنیتی، ۲۰۹ حوزه انتخابیه را امتیازبندی و براساس این ۳ شاخص نیاز به اضافه شدن نماینده به حوزههای انتخابیه را بررسی کرد. همچنین برخی حوزههای انتخابیه اصلاح شدند.
وی افزود: بعد از ارائه گزارش مرکز، وزارت کشور در ۸۵ درصد از حوزههای انتخابیه با نظرات مرکز موافقت کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|